1628s „LИВОТ-ОСНОВ“ | СЛУБЕН ВЕСНИК? ДОКУМЕНТАР images and subtitles

Пред да го започнат ова видео, тие го започнаа проектот непосредно по Светската турнеја во 2018 година. Бидејќи турнејата успешно напредуваше, ЦДП започна да биде инспирирана од нови проекти. -Проекти кои бараат безброј планирање, концентрација, тимска работа и страст. Ова видео е „Е ДОГОВОРНО ОД ОВДЕ?“ Ова видео е снимено три месеци пред објавувањето и е дел од целиот проект. Сцените во овој документарен филм ги прикажуваат дневните процеси на работа во последната фаза на проектот. -Разни сесии за снимање, видео состаноци, разговори едни со други. Содржи неконвенционални и сериозни аспекти на ДПП, комплетно независна етикета за забава и група пријатели кои имаат свои соништа. ДРП Иан: Здраво? Како си Хм ... Така ... Накратко, размислував како би било forон да го снима целиот процес на овој албум ... Од почеток до крај Хм ... јас само мислев дека ќе биде кул. Да им се покаже на луѓето што се случува зад сцената. Како што знаете, она што ДПП не го покажа. И тоа ни покажува колку внесовме во тоа. Да, кажи ми ги мислите. Добро, добро ... здраво. 3 месеци пред објавувањето на албумот ДРП ИВ: Да, кога луѓето ќе го слушнат тоа, ќе почувствуваат нешто. Иан: Да. IVEИВО: Се надевам дека сте импресионирани од неочекуваното. Додека ја слушавте оваа песна. Од „ОВДЕ ОД НЕШТО“ до „ГЕРОНИМО“ ВО ИВО: Само што слушнав дека, „О, ова не беше она што го очекував“. Иан: Да, да. ВО ИВО: „Зошто можеш толку да се преселиш?“ РПП РЕМ: Само продолжете. Намалете го звукот на авионите Ако пресекувате други ефекти или звуци помеѓу нив ВО ИВО: * Ефект на звук * Мајски мај РЕМ: Тогаш звучи пореално. На тој начин, не мора да го изберете очигледниот начин. И, природно, можете да преминете на следниот дел. Значи, дури и да го погледнеме сега, кога сме заедно, Или, како малку „хипер-јамка“ Постојат моменти кога правите нешто како „зумирање“ како „Војна на вездите“. Ако можете да ги направите тие LED диоди малку круг ИАН: Погледни од зад и погледни од напред Мислам дека би било убаво ако излезе малку повеќе. Ова е само мој вкус. Нешто ... Металот изгледа одлично. Така ја имате последната просторија. Значи, Давин ќе застане веднаш пред камерата. И ти рече: „Не го извртувај човекот. Продолжете да ве правам, за да можам да ме сторите “. И вратата се отвора и скокаш. РЕМ: Дали е тоа пукање „НЕОН“ одеднаш? Иан: Да, ќе одам да го пукам одеднаш. Можете да ги однесете сите одеднаш ... Знаете, можете да направите многу работи ... Тоа би било нешто за што треба да размислувам. РЕМ: Тогаш еден од нив Се врти ... Вака Како да го искористам сега Колку е важно да можете да победите овде е важно. Во овој сет. РЕМ: Добив навистина убав дизајн на ЦД за пакување. Иан: О, навистина? Дали повторно го вративте? РЕМ: Го направив тоа со нас (ЦД-дизајн). Вселенско пакување Иан: Еј, кул. Следното ниво РЕМ: Зарем ова не е следното ниво? ИАН: Не би помислил на тоа. РЕМ: Дали знаете колку е кул ова? Клин: Ајде да слушаме еден по еден. КРЕМ: Треба да го повлечете грбот кон жицата. IVEИВО: Да, мора да се чувствувате „згасне“ чувство додека влечете. РЕМ: Логично кажано Дали ќе направите три видеа или две Дали ќе ви овозможи повеќе ... Тоа е тоа ... IVEИВО: Да, да ... беше само штета Само ... сè што замисливме ... ИАН: Нели, нели. ВО ИВО: Мислам дека луѓето во светот нема да го знаат тоа. ИАН: Сега сум блокиран. Ова е премногу тешко ... Нешто е многу покомплицирано. Она што ќе правиме сега е да ги користиме елементите што ги имаме Јас ја замислувам приказната што е можно повеќе. Наместо тоа, ако правецот што требаше да го замислиме и одиме Насоката се менува додека продолжуваме сега. Затоа се откажавме од ова, ова, овие Имаше премногу проблеми. РЕМ: Излезе толку поразлично отколку што очекував. Времето на Дејвин истече Во Рим, поставениот дизајн излезе поинаку отколку што замислував. Само ... сè ... дури и носии. Дадовме се од себе, но не успеа. Не треба да се исцрпувате овде. Јас само ... морам повторно да се адаптирам. ВО ИВО: Незгодно? ИАН: Не, тоа беше добро пред тоа. Но, не знам зошто го сменив. Единствената причина што станува малку чудна е поради текстот. "Ах, се спушти, се спушти" Значи, CREAM ќе го направи поприроден. Па, тој звук, победи Willе биде природно за делот за пијано. КРЕМ: Ајде да направиме нешто прво. ВО ИВО: Само направете го тоа, прво. ВО ИВО: Наследство Само може да го носите ова. Со силен глас Ах, проклета забава! ИАН: Да, тоа е малку повеќе Мора да се чувствувате. 2 месеци пред објавувањето на албумот РЕМ: Портокалова боја Eunbyeol (стилист): дали е портокал? Јас сè уште не сум го направил портокалот. Треба да биде портокалова. РЕМ: Ова е во ред и портокалово О чекај, дали логото го стори тоа? Црно На сите им се допадна ова. Jeеонг Гјун (стилист): Не можам да ги симнам рацете. РЕМ: Како прво, има само две маски јуни Јонг (стилист Еш): Ова не е во ред РЕМ: Како за обичај? Еунбјеол: Зарем не би било поубаво ако имало нешто како маска жица до неа? Можете да го прикачите тука вака Ми треба низа како оваа РЕМ: Знам што мислам. ИАН: Размислував, ако Ако Дабин може да има банана или црна бандана, За да можам да ја покријам мојата страна. РЕМ: Веројатно Ми се допаѓа тој звук. Еунбјеол: Во ред е ако Давин тргне ВО ИВО: Крај? Сребрена Starвезда: Па крај. ИАН: Како е? Можеш да одиш? Можеш ли да се движиш? ВО IVEИВО: Да, тоа е пријатно. ИАН: Ова ќе биде врзано за вашата торба. ВО ИВО: Да. ИАН: Добро, добро. И покрај огромниот напор што РПР го направи за овој албум, Неколку песни и бројни демо што не завршија се нецелосни. Како се ближи рокот, очајно се обидуваме да бидеме креативни Во живо побара кратко патување и отиде да пее во нов амбиент, далеку од градот. ВО IVEИВО: Мислам дека би било кул да се сменат ... Луѓе На пример, „Ow, Rap“ КРЕМ: О, се чувствувам пријатно. Толку добро ВО ИВ: напорно работете ... Јадете здраво! Директор на тимот на трик: Ако имате чувство, кога пукаме сега За да одговара на поставките на камерата Додека правите мали измени таму Мислам дека можете да го сторите тоа. ВО ИВО: Да. Гледам Иан: Нинџа ... Ninjaелка од нинџа ... Добро ~ ВО ИВО: „Потенцијал“ [Ден пред снимањето] ИАН: Погледни таму. Не можеше да биде таму? Дали е подобро да ги има сите надвор? Во случаи како ова? Хм, добро е, добро е. [Ден на снимање филмови] РЕМ: Дали треба да го земам и ова? JunYong: Да да. И тоа Клин: Јас? Запрев малку кога паркирав. Јонгуво (Менаџер): Еј, направивте добра работа… КЛИНИ: Не паркирање, мост ... Иан: Ајде да одиме ... Ајде да одиме ... Hoin (директор): Направете го тоа ... Земјата ... Дали е сега оваа бела боја? Хоин: О, но дали е оваа „ЛЕГАЦИЈА“ облека? ВО ИВО: Ах, дали е ова дел од рапот? Иан: Да. It'sе започне вака на почетокот. ОК, замислете дека ова е „НЕОН“. Но, „ЛЕГАЦИЈА“ започнува со истата сцена, но сега сте на Марс. JunYong: Само што се извлеков. Отпакувајте го РЕМ: Не светнува. Мислам дека тоа е заради потта. Помошник директор: Не дишете? Иан: Во ред е. Возач на беспилотни летала (Ким Мин-Чан) Дали прскавте смог? МОД: Смог! ВО IVEИВО: Добро. ИАН: fallе ти падне во раце. Во ред? Потоа, кога ќе падне, го фатите. ВО ИВО: Да го направиме ова уште еднаш. ИАН: Дали сакате да го направите тоа уште еднаш? Го допирате копчето Висина на прекинувачот Вие всушност го возите. Јонгвуо: Дабин, мора да се качиш таму. КЛИНИ: Ден 2 ЈАН: Ден 2 Кул Се чувствувам како да сум во кино. Ова е токму она што го правиме. Секако „Вселенската Одисеја“ и „Војна на Starвездите“ имаат големо влијание. Сè што видов како пораснав Сега, еве одиме ... Геронимо Акција ... ! Со камерата напред, на пример ... Зарем не е пријатно? Има нешто вакво. Може да се преправате дека оградувате Со енергија ... Забавувајте се Одам! РЕМ: Тоа е тоа, тоа е тоа! Курт! Ајде да одиме! Тоа е тоа! ИАН: Стани ... Јас гледам на страна. ВО IVEИВО: Добро. ИАН: Добро, сè, секаде. Готово е, брат. Да, готово е! Помошник директор: Добра работа! Добра работа! 1 месец пред објавувањето на албумот [Студио за мешање] РЕМ: На двата дела им треба жртва. Мислам дека не треба да одиме премногу кон уметноста. На пример, „О, треба да го спуштиме овој децибел малку повеќе…“ Вака Да, можам да го сторам тоа уште еднаш. Но, нема да се вратиме. Затоа што кога тоа ќе се случи, сè е одложено. Иан: Но, ова ... РЕМ: Ако доцниме Но, сигурен сум дека ќе биде 100 проценти, 99 проценти доцна. Да им кажам на луѓето кои го следат ова Ние навистина се приближуваме. И за сите во мојата улога Ова е најстариот стрес. Значи, сите сме тука Се ажурираме I'mе го спакувам сето ова за да можам да ја испратам последната копија на мастеринг ... Јас сум прилично стрес во моментов. Стринг директор: Само до 93 и копирај зад себе. Мислам дека и Тремоло ќе го стори истото подоцна. После снимањето на жиците на тековните нумери „KISS ME“ и „НЕ Е ПОТРЕБНО“, тимот започна да се меша, еден од најважните делови од процесот на правење музика. Сепак, поради временските ограничувања и рокови, ДПП мораше да биде креативна за тоа колку добро го искористија преостанатото време. РЕМ: Сите миксови испратени од мене (крем инженер) и јас денес се белешки за мемоари ... Weе организираме работи заедно и ќе побараме од Дабин да ја добие последната проверка. ВО ИВО: Така ... Ден (x9) Повеќе ... од предната страна ... на предната кука Мислам дека малку не одговара ... Лоу е нешто ... исто така „О-ох“ стана вака ... Барања само ... "О, ах" ИАН: Можеби звучи вака ... Слој по слој. ВО ИВО: „Па јас ја погодив“… ИАН: Право, нели, нели. Дали има звук што може да го промени? ВО ИВО: Снимете го тоа. IVEИВЕТ И ЈАН: О, тоа беше последниот, последниот. ВО ИВО: Слушај. ИАН: Вклучете го звукот. ИАН: Што беше првично? РЕМ: Пониско е. ИАН: Нели, нели. Јас сум ... но јас сум повеќе навикнат на тоа. РЕМ: Повеќе сум навикнат на ова. Ок ~ Иан: Јас го играм хоророт на „ОВДЕ ДОГОВОРИ НЕ“. Јас се обидувам да ја направам оваа песна да изгледа како 60 луѓе да учествуваат. Ова не е лесно. Океј, ајде да слушаме. ВО ИВО: Добро ОК ОК ОК Да Сега е готово. Оваа песна ... следната песна е сè уште таму. Сега, она што ќе го правам сега е крај на „НЕОН“ Како што знаете, стиховите продолжуваат да зборуваат „Твоите бакнежи ме прават да одам“ или „Твоите бакнежи го прават тоа, неон, неон“ излегува Мислам дека е кул Делот за хорот е исто така возбудлив. Се вика „Неон“ Мислам дека луѓето не можат да го видат и чувствуваат „неон“. Знаете ли што мислам? Така Не сум сигурен. Иан: Во ред ... Мислам дека е добро. ВО IVEИВО: Потоа кажете „вие“ по „виолетова, сина, виолетова, розова“. Иан: Добро. Мислам дека е доволно Мислам дека е готово. Мешањето, уредувањето и снимањето што никогаш не изгледаше како да завршува засекогаш, конечно заврши. Мешањето заврши и време е да се оди во студиото за мастеринг ... ВО ИВО: Мајстори КРЕМ: Во ред е. Прекрасно LИВО: Што мислите за сето тоа? Мислам дека е значаен крај на „НЕ Е ПОТРЕБНО СО СОГЛАС“ КРЕМ: Да застанеме тука ... пред да излезе гласот Мастеринг директор: Имав тешко време. РЕМ: Не, брат. ВО ИВО: comeе доаѓам често. РЕМ: Мојот брат, исто така, доаѓа да игра. Мастеринг директор: Морам да одам да играм ... КРЕМ: Брат ми е исто така зафатен ..? [Датум на објавување на тизер] Yongwoo: Тоа е навистина кул. Сребрена Starвезда: Секако дека не. IAN: Знам, но ... РЕМ: Го преземав од Vimeo во тизер 4k HD. IAN: 4k е малку мрачен ... па РЕМ: застани. Смири се. РЕМ: Зедовте чуден лек. Зедовте лек наречен 4к. ИАН: Не ... Ова е професионална болест ... РЕМ: Не. Тоа е само „бескорисна болест“. ИАН: Верувај ми, верувај ми. Знам дека нема голема разлика ... ВО ИВО: 4 минути Останаа 3 минути. КРЕМ: Започнете со вас ВО ИВО: 2 минути Дали е подготвен светот? Дали е подготвен светот? Мислам дека не сум подготвен Ох! Јас го поставив !!! CREAM & сребрена Starвезда: Дали сте го поставиле? ИАН: Добредојдовте на мојата 101-та сесија за уредување. Ова е моето студио за мали куќи. Ми се допаѓа уредување во мојата куќа. Затоа што ме утешува Затоа што постои ова Лори: Јас ... Те молам господар ... Сега, јас уредувам „ЛЕГАЦИЈА“. И ова ќе биде прво издание за музичко видео. Уредувањето ќе биде околу 60-70% од моето планирање Останатите планираат, пукаат ... Звучи добро. Значи, ова видео е многу важно. Бидејќи ова видео значи дека Да Вин пристигнал во овој нов универзум. Ова беше поентата. Албумот „IS ANYBODY OUT TERE“ е патување кон овој нов „DPR универзум“ што во моментов го создаваме. Ова е само почеток. Совет на ледениот брег Тоа е како играње игра. Мислам дека треба да спуштиме малку светлина на леќата таму. Ако го отстраните портокалот ... Моето лице исчезнува ... По прегледувањето и конечното уредување на музичкото видео Тимот одржа премиера на музичко видео и сесија за слушање албуми со креативни колеги. - @ iiseseoul РЕМ: Ајде да одиме xx КК: ДАМН РЕМ: Кој го прави ова? TK & KK: Право (x3) KK: Rom (IAN) xx Јас сум болен, xx IVEИВО: Среќна сум затоа што реагирам вака. КК: Фановите никогаш нема да знаат. Немам претстава што ќе се случи. Луд вистински Ништо не недостасува. ТК: Не, ако гледам други проекти, ако музиката е добра, видеото малку недостасува. Има недостаток. РЕМ: слаба врска КК: Да бидам искрен, не можам ни да мислам на ништо (тим како тебе) Тоа е вид лудо. Датум на објавување на албумот ВО ИВО: 37 минути Се вознемирувам. РЕМ: Ние сме повеќе нервозни од вас момци! ВО ИВО: Ова чувство е навистина ... Ова е повеќе тресење од мојата прва девојка Дали си луд? Дали сте подготвени? Мислам дека не сум подготвен. ИАН: Како е реакцијата? Кои се коментарите? ВО IVEИВО: Прочитајте, прочитајте, прочитајте одозгора. Гијо (тапанар): 10 минути РЕМ: Сите подготвени! IVEИВО: О, Боже мој РЕМ: Мислам дека скокам. ВО IVEИВО: Така се чувствува. Харим (бас): О! Замина една минута! Ах! Излегува излегува!

„LИВОТ-ОСНОВ“ | СЛУБЕН ВЕСНИК? ДОКУМЕНТАР

OFFICIAL IAOT? DOCUMENTARY _ _ DPR Instagram: instagram.com/dpr_official Facebook: www.facebook.com/officialregime Youtube: youtube.com/dreamperfectregime Website: dreamperfectregime.com/ _ A DPR PRODUCTION
dpr, dpr live, 디피알, iaot, dream perfect regime, is anybody out there, potential, documentary, dpr documentary,
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>

< start="2.06" dur="3.94"> Пред да го започнат ова видео, тие го започнаа проектот непосредно по Светската турнеја во 2018 година. >

< start="6" dur="6"> Бидејќи турнејата успешно напредуваше, ЦДП започна да биде инспирирана од нови проекти. -Проекти кои бараат безброј планирање, концентрација, тимска работа и страст. >

< start="12" dur="6"> Ова видео е „Е ДОГОВОРНО ОД ОВДЕ?“ Ова видео е снимено три месеци пред објавувањето и е дел од целиот проект. >

< start="18" dur="6.4"> Сцените во овој документарен филм ги прикажуваат дневните процеси на работа во последната фаза на проектот. -Разни сесии за снимање, видео состаноци, разговори едни со други. >

< start="24.42" dur="6.6"> Содржи неконвенционални и сериозни аспекти на ДПП, комплетно независна етикета за забава и група пријатели кои имаат свои соништа. >

< start="40.02" dur="1"> ДРП Иан: Здраво? >

< start="41.82" dur="1.08"> Како си >

< start="42.9" dur="1.4"> Хм ... >

< start="44.3" dur="1.2"> Така ... >

< start="45.5" dur="10.7"> Накратко, размислував како би било forон да го снима целиот процес на овој албум ... >

< start="56.68" dur="2.32"> Од почеток до крај >

< start="59" dur="2.08"> Хм ... јас само мислев дека ќе биде кул. >

< start="61.92" dur="2.86"> Да им се покаже на луѓето што се случува зад сцената. >

< start="64.78" dur="2.62"> Како што знаете, она што ДПП не го покажа. >

< start="67.52" dur="1.96"> И тоа ни покажува колку внесовме во тоа. >

< start="70.38" dur="2.04"> Да, кажи ми ги мислите. >

< start="73.08" dur="2.08"> Добро, добро ... здраво. >

< start="75.88" dur="2"> 3 месеци пред објавувањето на албумот >

< start="90.88" dur="3.42"> ДРП ИВ: Да, кога луѓето ќе го слушнат тоа, ќе почувствуваат нешто. >

< start="94.3" dur="0.96"> Иан: Да. >

< start="95.84" dur="3.28"> IVEИВО: Се надевам дека сте импресионирани од неочекуваното. Додека ја слушавте оваа песна. >

< start="99.44" dur="1.84"> Од „ОВДЕ ОД НЕШТО“ до „ГЕРОНИМО“ >

< start="101.66" dur="3.66"> ВО ИВО: Само што слушнав дека, „О, ова не беше она што го очекував“. >

< start="105.32" dur="0.58"> Иан: Да, да. >

< start="106.08" dur="2.28"> ВО ИВО: „Зошто можеш толку да се преселиш?“ >

< start="109.46" dur="1.16"> РПП РЕМ: Само продолжете. >

< start="113.3" dur="1.9"> Намалете го звукот на авионите >

< start="115.2" dur="1.18"> Ако пресекувате други ефекти или звуци помеѓу нив >

< start="116.38" dur="1.66"> ВО ИВО: * Ефект на звук * Мајски мај >

< start="118.04" dur="1.12"> РЕМ: Тогаш звучи пореално. >

< start="119.98" dur="4.22"> На тој начин, не мора да го изберете очигледниот начин. >

< start="124.7" dur="2.38"> И, природно, можете да преминете на следниот дел. >

< start="127.1" dur="5.1"> Значи, дури и да го погледнеме сега, кога сме заедно, >

< start="132.22" dur="2.6"> Или, како малку „хипер-јамка“ >

< start="134.82" dur="2.62"> Постојат моменти кога правите нешто како „зумирање“ како „Војна на вездите“. >

< start="137.44" dur="3.42"> Ако можете да ги направите тие LED диоди малку круг >

< start="140.86" dur="2.96"> ИАН: Погледни од зад и погледни од напред >

< start="144.02" dur="4.18"> Мислам дека би било убаво ако излезе малку повеќе. >

< start="148.2" dur="2.62"> Ова е само мој вкус. >

< start="151.46" dur="4.08"> Нешто ... Металот изгледа одлично. >

< start="155.54" dur="1.7"> Така ја имате последната просторија. >

< start="157.24" dur="3"> Значи, Давин ќе застане веднаш пред камерата. >

< start="160.38" dur="3.16"> И ти рече: „Не го извртувај човекот. Продолжете да ве правам, за да можам да ме сторите “. >

< start="163.68" dur="2"> И вратата се отвора и скокаш. >

< start="165.68" dur="0.92"> РЕМ: Дали е тоа пукање „НЕОН“ одеднаш? >

< start="167.1" dur="2"> Иан: Да, ќе одам да го пукам одеднаш. >

< start="169.1" dur="1.62"> Можете да ги однесете сите одеднаш ... >

< start="171.22" dur="1.08"> Знаете, можете да направите многу работи ... >

< start="172.32" dur="1.26"> Тоа би било нешто за што треба да размислувам. >

< start="173.58" dur="2.98"> РЕМ: Тогаш еден од нив >

< start="176.56" dur="1.36"> Се врти ... Вака >

< start="179.44" dur="1.48"> Како да го искористам сега >

< start="180.92" dur="1.86"> Колку е важно да можете да победите овде е важно. >

< start="183.28" dur="1.58"> Во овој сет. >

< start="184.86" dur="2"> РЕМ: Добив навистина убав дизајн на ЦД за пакување. >

< start="187.08" dur="1.54"> Иан: О, навистина? Дали повторно го вративте? >

< start="188.62" dur="0.74"> РЕМ: Го направив тоа со нас (ЦД-дизајн). >

< start="189.36" dur="2.54"> Вселенско пакување >

< start="193" dur="1.9"> Иан: Еј, кул. Следното ниво >

< start="194.9" dur="1.4"> РЕМ: Зарем ова не е следното ниво? >

< start="197.34" dur="1.18"> ИАН: Не би помислил на тоа. >

< start="198.52" dur="1.4"> РЕМ: Дали знаете колку е кул ова? >

< start="216.36" dur="1.74"> Клин: Ајде да слушаме еден по еден. >

< start="246.68" dur="2.38"> КРЕМ: Треба да го повлечете грбот кон жицата. >

< start="249.06" dur="2.66"> IVEИВО: Да, мора да се чувствувате „згасне“ чувство додека влечете. >

< start="261.6" dur="1.96"> РЕМ: Логично кажано >

< start="263.94" dur="2.04"> Дали ќе направите три видеа или две >

< start="266.9" dur="2.62"> Дали ќе ви овозможи повеќе ... Тоа е тоа ... >

< start="273.86" dur="2.22"> IVEИВО: Да, да ... беше само штета >

< start="276.26" dur="2.6"> Само ... сè што замисливме ... >

< start="279.7" dur="0.84"> ИАН: Нели, нели. >

< start="280.54" dur="2.62"> ВО ИВО: Мислам дека луѓето во светот нема да го знаат тоа. >

< start="285.18" dur="1.04"> ИАН: Сега сум блокиран. >

< start="288.88" dur="1.38"> Ова е премногу тешко ... >

< start="292.72" dur="2.92"> Нешто е многу покомплицирано. >

< start="298.1" dur="2.8"> Она што ќе правиме сега е да ги користиме елементите што ги имаме >

< start="300.9" dur="2.78"> Јас ја замислувам приказната што е можно повеќе. >

< start="306.36" dur="3.2"> Наместо тоа, ако правецот што требаше да го замислиме и одиме >

< start="309.56" dur="4.02"> Насоката се менува додека продолжуваме сега. >

< start="314.08" dur="3.7"> Затоа се откажавме од ова, ова, овие >

< start="318.2" dur="2.4"> Имаше премногу проблеми. >

< start="320.6" dur="2.54"> РЕМ: Излезе толку поразлично отколку што очекував. >

< start="323.34" dur="0.96"> Времето на Дејвин истече >

< start="324.3" dur="1.04"> Во Рим, поставениот дизајн излезе поинаку отколку што замислував. >

< start="325.34" dur="2.5"> Само ... сè ... дури и носии. >

< start="328.22" dur="2.32"> Дадовме се од себе, но не успеа. >

< start="330.96" dur="2.6"> Не треба да се исцрпувате овде. Јас само ... морам повторно да се адаптирам. >

< start="338.06" dur="1.26"> ВО ИВО: Незгодно? >

< start="341.04" dur="1"> ИАН: Не, тоа беше добро пред тоа. >

< start="342.46" dur="1.24"> Но, не знам зошто го сменив. >

< start="344.46" dur="3.02"> Единствената причина што станува малку чудна е поради текстот. >

< start="347.48" dur="2.38"> "Ах, се спушти, се спушти" >

< start="350.4" dur="2"> Значи, CREAM ќе го направи поприроден. >

< start="353.1" dur="1.52"> Па, тој звук, победи >

< start="355.18" dur="2.12"> Willе биде природно за делот за пијано. >

< start="357.3" dur="1.22"> КРЕМ: Ајде да направиме нешто прво. >

< start="358.52" dur="1.18"> ВО ИВО: Само направете го тоа, прво. >

< start="379.06" dur="0.68"> ВО ИВО: Наследство >

< start="379.74" dur="1.02"> Само може да го носите ова. >

< start="382.58" dur="1.9"> Со силен глас >

< start="390.58" dur="0.9"> Ах, проклета забава! >

< start="391.8" dur="1.68"> ИАН: Да, тоа е малку повеќе >

< start="393.98" dur="1.1"> Мора да се чувствувате. >

< start="418.6" dur="2.46"> 2 месеци пред објавувањето на албумот >

< start="426.64" dur="0.88"> РЕМ: Портокалова боја >

< start="427.78" dur="1.78"> Eunbyeol (стилист): дали е портокал? Јас сè уште не сум го направил портокалот. >

< start="430.98" dur="0.76"> Треба да биде портокалова. >

< start="431.74" dur="2.08"> РЕМ: Ова е во ред и портокалово >

< start="433.82" dur="1.74"> О чекај, дали логото го стори тоа? >

< start="436.16" dur="0.82"> Црно >

< start="437.44" dur="1.38"> На сите им се допадна ова. >

< start="439.16" dur="0.98"> Jeеонг Гјун (стилист): Не можам да ги симнам рацете. >

< start="440.14" dur="2.22"> РЕМ: Како прво, има само две маски јуни Јонг (стилист Еш): Ова не е во ред >

< start="442.36" dur="0.88"> РЕМ: Како за обичај? >

< start="443.24" dur="4.54"> Еунбјеол: Зарем не би било поубаво ако имало нешто како маска жица до неа? >

< start="450.06" dur="2.74"> Можете да го прикачите тука вака >

< start="453.38" dur="1.92"> Ми треба низа како оваа >

< start="455.76" dur="1.5"> РЕМ: Знам што мислам. >

< start="457.96" dur="1.46"> ИАН: Размислував, ако >

< start="459.42" dur="3.22"> Ако Дабин може да има банана или црна бандана, >

< start="462.64" dur="2.2"> За да можам да ја покријам мојата страна. РЕМ: Веројатно >

< start="464.84" dur="0.86"> Ми се допаѓа тој звук. >

< start="478.92" dur="2.74"> Еунбјеол: Во ред е ако Давин тргне >

< start="482.04" dur="0.58"> ВО ИВО: Крај? >

< start="482.62" dur="0.84"> Сребрена Starвезда: Па крај. >

< start="485.04" dur="2.24"> ИАН: Како е? Можеш да одиш? Можеш ли да се движиш? >

< start="487.78" dur="1.76"> ВО IVEИВО: Да, тоа е пријатно. >

< start="489.92" dur="2.26"> ИАН: Ова ќе биде врзано за вашата торба. >

< start="492.18" dur="0.58"> ВО ИВО: Да. >

< start="494.34" dur="1"> ИАН: Добро, добро. >

< start="496.28" dur="3.46"> И покрај огромниот напор што РПР го направи за овој албум, >

< start="499.74" dur="3.16"> Неколку песни и бројни демо што не завршија се нецелосни. >

< start="502.9" dur="3.48"> Како се ближи рокот, очајно се обидуваме да бидеме креативни >

< start="506.38" dur="2.96"> Во живо побара кратко патување и отиде да пее во нов амбиент, далеку од градот. >

< start="510.26" dur="2.3"> ВО IVEИВО: Мислам дека би било кул да се сменат ... Луѓе >

< start="512.56" dur="2.26"> На пример, „Ow, Rap“ >

< start="533.64" dur="2"> КРЕМ: О, се чувствувам пријатно. >

< start="535.64" dur="0.9"> Толку добро >

< start="551.4" dur="1.28"> ВО ИВ: напорно работете ... >

< start="552.68" dur="1.04"> Јадете здраво! >

< start="588.64" dur="3"> Директор на тимот на трик: Ако имате чувство, кога пукаме сега >

< start="591.64" dur="1.5"> За да одговара на поставките на камерата >

< start="593.14" dur="1.76"> Додека правите мали измени таму >

< start="594.9" dur="0.74"> Мислам дека можете да го сторите тоа. >

< start="595.64" dur="1.14"> ВО ИВО: Да. Гледам >

< start="609.3" dur="1.92"> Иан: Нинџа ... >

< start="611.22" dur="0.86"> Ninjaелка од нинџа ... >

< start="613.4" dur="0.9"> Добро ~ >

< start="616.06" dur="0.86"> ВО ИВО: „Потенцијал“ >

< start="619.42" dur="1.94"> [Ден пред снимањето] >

< start="631" dur="1.52"> ИАН: Погледни таму. >

< start="640.8" dur="2.6"> Не можеше да биде таму? Дали е подобро да ги има сите надвор? >

< start="644.52" dur="1.68"> Во случаи како ова? >

< start="668.54" dur="1.36"> Хм, добро е, добро е. >

< start="674.12" dur="1.88"> [Ден на снимање филмови] >

< start="676.5" dur="1.52"> РЕМ: Дали треба да го земам и ова? >

< start="678.02" dur="1.08"> JunYong: Да да. И тоа >

< start="683.14" dur="2.2"> Клин: Јас? Запрев малку кога паркирав. >

< start="686.56" dur="1.38"> Јонгуво (Менаџер): Еј, направивте добра работа… >

< start="687.94" dur="0.72"> КЛИНИ: Не паркирање, мост ... >

< start="689.14" dur="0.9"> Иан: Ајде да одиме ... >

< start="690.92" dur="1.02"> Ајде да одиме ... >

< start="718.7" dur="3.86"> Hoin (директор): Направете го тоа ... Земјата ... Дали е сега оваа бела боја? >

< start="729.14" dur="1.64"> Хоин: О, но дали е оваа „ЛЕГАЦИЈА“ облека? ВО ИВО: Ах, дали е ова дел од рапот? >

< start="731.28" dur="1.58"> Иан: Да. It'sе започне вака на почетокот. >

< start="732.86" dur="1.46"> ОК, замислете дека ова е „НЕОН“. >

< start="734.32" dur="3.38"> Но, „ЛЕГАЦИЈА“ започнува со истата сцена, но сега сте на Марс. >

< start="756.62" dur="3.22"> JunYong: Само што се извлеков. Отпакувајте го >

< start="759.84" dur="1.64"> РЕМ: Не светнува. >

< start="761.48" dur="1.3"> Мислам дека тоа е заради потта. >

< start="771" dur="0.88"> Помошник директор: Не дишете? >

< start="783.32" dur="0.88"> Иан: Во ред е. >

< start="785.82" dur="1.2"> Возач на беспилотни летала (Ким Мин-Чан) Дали прскавте смог? >

< start="787.02" dur="1.12"> МОД: Смог! >

< start="791.26" dur="0.72"> ВО IVEИВО: Добро. >

< start="791.98" dur="1.16"> ИАН: fallе ти падне во раце. >

< start="793.86" dur="0.92"> Во ред? >

< start="794.78" dur="1.32"> Потоа, кога ќе падне, го фатите. >

< start="804" dur="0.96"> ВО ИВО: Да го направиме ова уште еднаш. >

< start="804.96" dur="0.74"> ИАН: Дали сакате да го направите тоа уште еднаш? >

< start="806.18" dur="1.28"> Го допирате копчето >

< start="808.14" dur="1.2"> Висина на прекинувачот >

< start="809.34" dur="1.36"> Вие всушност го возите. >

< start="829.76" dur="2.7"> Јонгвуо: Дабин, мора да се качиш таму. >

< start="832.62" dur="1.26"> КЛИНИ: Ден 2 ЈАН: Ден 2 >

< start="835.14" dur="1.04"> Кул >

< start="836.48" dur="2.42"> Се чувствувам како да сум во кино. >

< start="839.36" dur="2.06"> Ова е токму она што го правиме. >

< start="842.48" dur="2.28"> Секако >

< start="844.76" dur="3.46"> „Вселенската Одисеја“ и „Војна на Starвездите“ имаат големо влијание. >

< start="848.76" dur="2.22"> Сè што видов како пораснав >

< start="852.2" dur="1.98"> Сега, еве одиме ... Геронимо >

< start="854.66" dur="0.6"> Акција ... ! >

< start="867.36" dur="1.14"> Со камерата напред, на пример ... >

< start="869.46" dur="1.24"> Зарем не е пријатно? >

< start="875.06" dur="1.48"> Има нешто вакво. >

< start="879.36" dur="2"> Може да се преправате дека оградувате >

< start="882.66" dur="1.76"> Со енергија ... Забавувајте се >

< start="893.28" dur="0.74"> Одам! >

< start="904.06" dur="0.86"> РЕМ: Тоа е тоа, тоа е тоа! >

< start="904.92" dur="0.5"> Курт! >

< start="905.6" dur="1.12"> Ајде да одиме! Тоа е тоа! >

< start="911.04" dur="0.82"> ИАН: Стани ... >

< start="912.86" dur="1.06"> Јас гледам на страна. >

< start="915.56" dur="0.64"> ВО IVEИВО: Добро. >

< start="958.22" dur="0.96"> ИАН: Добро, сè, секаде. >

< start="960" dur="0.98"> Готово е, брат. >

< start="961.62" dur="1.2"> Да, готово е! >

< start="962.82" dur="1"> Помошник директор: Добра работа! >

< start="963.82" dur="2.46"> Добра работа! >

< start="968.58" dur="2.44"> 1 месец пред објавувањето на албумот >

< start="971.76" dur="2.72"> [Студио за мешање] РЕМ: На двата дела им треба жртва. >

< start="974.88" dur="2.22"> Мислам дека не треба да одиме премногу кон уметноста. >

< start="977.1" dur="3.6"> На пример, „О, треба да го спуштиме овој децибел малку повеќе…“ >

< start="980.7" dur="1.52"> Вака >

< start="982.22" dur="1.32"> Да, можам да го сторам тоа уште еднаш. >

< start="983.54" dur="1.6"> Но, нема да се вратиме. >

< start="985.14" dur="2.24"> Затоа што кога тоа ќе се случи, сè е одложено. >

< start="987.78" dur="2.24"> Иан: Но, ова ... >

< start="991.82" dur="1.58"> РЕМ: Ако доцниме >

< start="994.12" dur="4.66"> Но, сигурен сум дека ќе биде 100 проценти, 99 проценти доцна. >

< start="1004.76" dur="2.16"> Да им кажам на луѓето кои го следат ова >

< start="1008.44" dur="2.66"> Ние навистина се приближуваме. >

< start="1011.5" dur="2.1"> И за сите во мојата улога >

< start="1015.02" dur="2.96"> Ова е најстариот стрес. >

< start="1018.72" dur="2.02"> Значи, сите сме тука >

< start="1022.02" dur="2.64"> Се ажурираме >

< start="1024.66" dur="4.14"> I'mе го спакувам сето ова за да можам да ја испратам последната копија на мастеринг ... >

< start="1031.14" dur="2.42"> Јас сум прилично стрес во моментов. >

< start="1050.14" dur="2"> Стринг директор: Само до 93 и копирај зад себе. >

< start="1052.14" dur="3.82"> Мислам дека и Тремоло ќе го стори истото подоцна. >

< start="1066.18" dur="6.52"> После снимањето на жиците на тековните нумери „KISS ME“ и „НЕ Е ПОТРЕБНО“, тимот започна да се меша, еден од најважните делови од процесот на правење музика. >

< start="1072.7" dur="6.06"> Сепак, поради временските ограничувања и рокови, ДПП мораше да биде креативна за тоа колку добро го искористија преостанатото време. >

< start="1081.12" dur="5.6"> РЕМ: Сите миксови испратени од мене (крем инженер) и јас денес се белешки за мемоари ... >

< start="1087.32" dur="5.06"> Weе организираме работи заедно и ќе побараме од Дабин да ја добие последната проверка. >

< start="1092.38" dur="3.76"> ВО ИВО: Така ... Ден (x9) >

< start="1101.14" dur="2.6"> Повеќе ... од предната страна ... на предната кука >

< start="1105.14" dur="2.92"> Мислам дека малку не одговара ... >

< start="1108.24" dur="2"> Лоу е нешто ... исто така >

< start="1110.24" dur="2.36"> „О-ох“ стана вака ... >

< start="1112.6" dur="3.1"> Барања само ... "О, ах" >

< start="1126.58" dur="1.24"> ИАН: Можеби звучи вака ... >

< start="1129.22" dur="1.2"> Слој по слој. >

< start="1153.68" dur="0.92"> ВО ИВО: „Па јас ја погодив“… >

< start="1154.6" dur="1"> ИАН: Право, нели, нели. >

< start="1156.7" dur="4.14"> Дали има звук што може да го промени? >

< start="1164.46" dur="1.16"> ВО ИВО: Снимете го тоа. >

< start="1170.42" dur="2.42"> IVEИВЕТ И ЈАН: О, тоа беше последниот, последниот. >

< start="1172.84" dur="1.32"> ВО ИВО: Слушај. >

< start="1174.16" dur="2"> ИАН: Вклучете го звукот. >

< start="1187.76" dur="1.26"> ИАН: Што беше првично? >

< start="1191.34" dur="1.7"> РЕМ: Пониско е. ИАН: Нели, нели. >

< start="1193.04" dur="2.7"> Јас сум ... но јас сум повеќе навикнат на тоа. >

< start="1196.4" dur="1.24"> РЕМ: Повеќе сум навикнат на ова. >

< start="1201.2" dur="0.84"> Ок ~ >

< start="1204.46" dur="5.36"> Иан: Јас го играм хоророт на „ОВДЕ ДОГОВОРИ НЕ“. >

< start="1209.82" dur="5.22"> Јас се обидувам да ја направам оваа песна да изгледа како 60 луѓе да учествуваат. >

< start="1215.04" dur="2.74"> Ова не е лесно. Океј, ајде да слушаме. >

< start="1217.78" dur="1.82"> ВО ИВО: Добро ОК ОК ОК >

< start="1234.44" dur="1.12"> Да >

< start="1235.56" dur="1.16"> Сега е готово. >

< start="1237.5" dur="2.68"> Оваа песна ... следната песна е сè уште таму. >

< start="1256.74" dur="2.58"> Сега, она што ќе го правам сега е крај на „НЕОН“ >

< start="1261.16" dur="2.54"> Како што знаете, стиховите продолжуваат да зборуваат „Твоите бакнежи ме прават да одам“ или >

< start="1263.7" dur="2.82"> „Твоите бакнежи го прават тоа, неон, неон“ излегува >

< start="1266.52" dur="2.18"> Мислам дека е кул >

< start="1268.7" dur="1.74"> Делот за хорот е исто така возбудлив. >

< start="1270.44" dur="1.54"> Се вика „Неон“ >

< start="1272.26" dur="3.7"> Мислам дека луѓето не можат да го видат и чувствуваат „неон“. Знаете ли што мислам? Така >

< start="1282.12" dur="0.86"> Не сум сигурен. >

< start="1282.98" dur="1.26"> Иан: Во ред ... Мислам дека е добро. >

< start="1284.24" dur="3.42"> ВО IVEИВО: Потоа кажете „вие“ по „виолетова, сина, виолетова, розова“. >

< start="1287.66" dur="0.56"> Иан: Добро. >

< start="1288.22" dur="2.16"> Мислам дека е доволно >

< start="1290.38" dur="1.6"> Мислам дека е готово. >

< start="1291.98" dur="3.44"> Мешањето, уредувањето и снимањето што никогаш не изгледаше како да завршува засекогаш, конечно заврши. >

< start="1295.42" dur="3.64"> Мешањето заврши и време е да се оди во студиото за мастеринг ... >

< start="1300.38" dur="1.22"> ВО ИВО: Мајстори >

< start="1314.12" dur="1.24"> КРЕМ: Во ред е. Прекрасно LИВО: Што мислите за сето тоа? >

< start="1320.52" dur="3.72"> Мислам дека е значаен крај на „НЕ Е ПОТРЕБНО СО СОГЛАС“ >

< start="1324.84" dur="1.84"> КРЕМ: Да застанеме тука ... пред да излезе гласот >

< start="1333.4" dur="1.04"> Мастеринг директор: Имав тешко време. >

< start="1334.44" dur="1.16"> РЕМ: Не, брат. >

< start="1336.86" dur="1.06"> ВО ИВО: comeе доаѓам често. >

< start="1338.4" dur="1.7"> РЕМ: Мојот брат, исто така, доаѓа да игра. >

< start="1340.1" dur="1.64"> Мастеринг директор: Морам да одам да играм ... >

< start="1341.74" dur="1.1"> КРЕМ: Брат ми е исто така зафатен ..? >

< start="1344.04" dur="1.08"> [Датум на објавување на тизер] Yongwoo: Тоа е навистина кул. >

< start="1345.12" dur="0.74"> Сребрена Starвезда: Секако дека не. >

< start="1347.14" dur="2.68"> IAN: Знам, но ... РЕМ: Го преземав од Vimeo во тизер 4k HD. >

< start="1349.82" dur="2.68"> IAN: 4k е малку мрачен ... па РЕМ: застани. Смири се. >

< start="1352.5" dur="2.46"> РЕМ: Зедовте чуден лек. >

< start="1354.96" dur="2.92"> Зедовте лек наречен 4к. ИАН: Не ... Ова е професионална болест ... >

< start="1357.88" dur="2.66"> РЕМ: Не. Тоа е само „бескорисна болест“. >

< start="1360.54" dur="1"> ИАН: Верувај ми, верувај ми. >

< start="1361.94" dur="1.94"> Знам дека нема голема разлика ... >

< start="1364.08" dur="1.02"> ВО ИВО: 4 минути >

< start="1368.9" dur="1.24"> Останаа 3 минути. >

< start="1371.26" dur="1.36"> КРЕМ: Започнете со вас >

< start="1373.68" dur="1.08"> ВО ИВО: 2 минути >

< start="1374.76" dur="1.3"> Дали е подготвен светот? >

< start="1377.1" dur="1.04"> Дали е подготвен светот? >

< start="1378.14" dur="1.22"> Мислам дека не сум подготвен >

< start="1379.88" dur="0.62"> Ох! Јас го поставив !!! >

< start="1382.48" dur="0.88"> CREAM & сребрена Starвезда: Дали сте го поставиле? >

< start="1400.32" dur="5.88"> ИАН: Добредојдовте на мојата 101-та сесија за уредување. >

< start="1406.2" dur="2.62"> Ова е моето студио за мали куќи. >

< start="1408.82" dur="2.1"> Ми се допаѓа уредување во мојата куќа. >

< start="1410.92" dur="0.9"> Затоа што ме утешува >

< start="1411.82" dur="2"> Затоа што постои ова >

< start="1415.38" dur="1.52"> Лори: Јас ... Те молам господар ... >

< start="1417.26" dur="2.84"> Сега, јас уредувам „ЛЕГАЦИЈА“. >

< start="1420.1" dur="2.54"> И ова ќе биде прво издание за музичко видео. >

< start="1422.64" dur="10.46"> Уредувањето ќе биде околу 60-70% од моето планирање >

< start="1433.1" dur="4.98"> Останатите планираат, пукаат ... >

< start="1440.26" dur="1.28"> Звучи добро. >

< start="1441.54" dur="2.7"> Значи, ова видео е многу важно. >

< start="1444.24" dur="4.42"> Бидејќи ова видео значи дека Да Вин пристигнал во овој нов универзум. >

< start="1448.66" dur="0.84"> Ова беше поентата. >

< start="1449.5" dur="10.06"> Албумот „IS ANYBODY OUT TERE“ е патување кон овој нов „DPR универзум“ што во моментов го создаваме. >

< start="1459.56" dur="1.8"> Ова е само почеток. >

< start="1461.36" dur="1.88"> Совет на ледениот брег >

< start="1465.18" dur="1.4"> Тоа е како играње игра. >

< start="1471.56" dur="2.9"> Мислам дека треба да спуштиме малку светлина на леќата таму. >

< start="1474.92" dur="1.64"> Ако го отстраните портокалот ... >

< start="1478.62" dur="2.34"> Моето лице исчезнува ... >

< start="1480.96" dur="2.5"> По прегледувањето и конечното уредување на музичкото видео >

< start="1483.46" dur="3.38"> Тимот одржа премиера на музичко видео и сесија за слушање албуми со креативни колеги. - @ iiseseoul >

< start="1499.48" dur="1.76"> РЕМ: Ајде да одиме xx >

< start="1501.24" dur="1.42"> КК: ДАМН >

< start="1504.9" dur="1.02"> РЕМ: Кој го прави ова? >

< start="1505.92" dur="1.24"> TK & KK: Право (x3) >

< start="1507.16" dur="1.46"> KK: Rom (IAN) xx Јас сум болен, xx >

< start="1508.62" dur="1.84"> IVEИВО: Среќна сум затоа што реагирам вака. >

< start="1527.26" dur="2.34"> КК: Фановите никогаш нема да знаат. >

< start="1529.6" dur="3.52"> Немам претстава што ќе се случи. >

< start="1533.12" dur="1.38"> Луд вистински >

< start="1534.5" dur="2"> Ништо не недостасува. >

< start="1536.5" dur="4.74"> ТК: Не, ако гледам други проекти, ако музиката е добра, видеото малку недостасува. >

< start="1541.24" dur="1.22"> Има недостаток. >

< start="1542.46" dur="0.92"> РЕМ: слаба врска >

< start="1543.38" dur="3.8"> КК: Да бидам искрен, не можам ни да мислам на ништо (тим како тебе) >

< start="1547.18" dur="2.22"> Тоа е вид лудо. >

< start="1552.06" dur="1.76"> Датум на објавување на албумот >

< start="1557.64" dur="1.48"> ВО ИВО: 37 минути >

< start="1559.12" dur="1.88"> Се вознемирувам. >

< start="1564.72" dur="3.94"> РЕМ: Ние сме повеќе нервозни од вас момци! >

< start="1571.52" dur="2.18"> ВО ИВО: Ова чувство е навистина ... >

< start="1573.7" dur="2.02"> Ова е повеќе тресење од мојата прва девојка >

< start="1575.72" dur="1.48"> Дали си луд? >

< start="1577.2" dur="1.84"> Дали сте подготвени? >

< start="1579.06" dur="1.86"> Мислам дека не сум подготвен. >

< start="1580.92" dur="1.38"> ИАН: Како е реакцијата? Кои се коментарите? >

< start="1582.3" dur="1.8"> ВО IVEИВО: Прочитајте, прочитајте, прочитајте одозгора. >

< start="1586.2" dur="1.46"> Гијо (тапанар): 10 минути >

< start="1589.76" dur="2"> РЕМ: Сите подготвени! >

< start="1594.5" dur="1.62"> IVEИВО: О, Боже мој >

< start="1596.14" dur="2.68"> РЕМ: Мислам дека скокам. >

< start="1598.82" dur="1.48"> ВО IVEИВО: Така се чувствува. >

< start="1601.94" dur="1.54"> Харим (бас): О! Замина една минута! >

< start="1611.9" dur="1.36"> Ах! Излегува излегува! >