267s Nggawe replika bokor cawan nafsu Irak kaping 9 images and subtitles

Aku Andrew Hazelden lan aku wis dadi potter luwih saka 30 taun. Aku minangka salah sawijining tarikan sing ana ing sejarah yaiku yen dheweke lagi nggawe emas apa sing dudu emas lan padha dianggep alchemist. Sampeyan rumangsa bisa ilang ing nyawang irunge ora entheng sing nggawe sampeyan mikir yen sampeyan ana ing jagad liyane. Luster minangka teknik ing ngendi sampeyan nggunakake sulfat logam kanggo nggawe lumahing iridescent ing pot. Minangka teknik sing alus banget lan kompleks. Mangkuk iki minangka salinan mangkuk Irak abad ka-9. Aku pancen digunakake kanggo nggawe mangkuk iki lempung saka Italia saka Deruta yaiku warna buff. Dadi aku njupuk bal saka lempung yaiku bobote mung sak kilogram lan dibuwang ing rodha potter lan bisa uga mbutuhake limang menit kanggo mbuwang wujud kasebut. Nilar sawetara dina supaya kulit ora angel. Sawise kulit angel diuripake maneh lan sikile diuripake. Sawise sikil diuripake mangkuk kudu garing ing Srengenge lan sawise iku ana tembak pertama sing yaiku tembak biskuit banjur dijupuk lan dicelupake nganggo cemlorot putih kang biasane oksida timah kanggo nggawe putih banjur dipecat maneh. Proses sabanjure yaiku nglukis nganggo pigmen sing luster. Pigmen sing dakgunakake kanggo cat kanggo mangkuk iki utamane digawe saka tambaga sulfat nanging uga ana sawetara perak lan uga bakal digawe nganggo oksida abang lan lempung. Banjur kalori supaya dipapar kira-kira suhu sing mencorong - 650 sentigrade. Sawise wis kalori dijupuk lan lemah lan banjur dicampur karo cuka nalika dicet. Desain titik disalin saka mangkuk Irak abad ka-9. Nyatane carane ngetrapake sikat kaya sing digunakake kanggo nggunakake sikat sing padha. Geni geni sing mbutuhake kilen sing nduweni kemampuan nyuda oksigen sampeyan nyoba nggawe suasana sing ora ana oksigen sing nyuda pigmen kanggo nggawa salaka lan tembaga. Sampeyan nggawe asap Cara sing aku lakoni yaiku kanggo ngirim potongan kayu cilik menyang kilen liwat bolongan ndelok lan sing nyurung oksigen kasebut. Banjur sampeyan ngidini oksigen bali maneh sajrone wektu sing cendhak lan manawa spesi oksidasi lan nyuda penting kanggo nggawe iridescence ing pot. Yen pot metu saka kilen sing rasane isih katon kaya lempung ditutupi ing lempung sampeyan kudu nggosok ocher kanthi abrasive. Sampeyan kudu ngerti manawa manawa nembak bubar wis nyambut gawe utawa ora amarga yen wis makarya sampeyan bakal bisa ndeleng warna abang utawa salaka. Dadi bagean sing paling sihir yaiku ngusapi pari sawise ditembak sampeyan ora yakin apa sing bakal kelakon lan asil ora bisa diramalake nanging wong sing duwe irah-irahan kasebut nduweni urip dhewe. Kadhangkala, sampeyan kudu nyelehake pot menyang arah cahya kanggo ndeleng irunge dadi gumantung saka sudhut sing sampeyan pot banjur gumantung apa sampeyan ndeleng iridcence utawa ora. Dadi misale jek kedadeyan sing misterius

Nggawe replika bokor cawan nafsu Irak kaping 9

In 9th century Iraq, potters who could master the lustre technique were considered alchemists - people who could turn dull clay into something almost gold. We teamed up with ceramicist Andrew Hazelden to see if he could recreate a 9th century Iraqi lustre bowl in the British Museum collection. To find out more about the original bowl: bit.ly/33t6ca6 To see this bowl in person, as well as other amazing objects from the historic and contemporary Islamic world, check out The Albukhary Foundation Gallery of the Islamic world: bit.ly/3a4TKQf
Archaeology, Museum, Art, British Museum, Anthropology, History,
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>

< start="7.76" dur="5.24"> Aku Andrew Hazelden lan aku wis dadi potter luwih saka 30 taun. >

< start="13" dur="3.96"> Aku minangka salah sawijining tarikan sing ana ing sejarah >

< start="16.96" dur="2.42"> yaiku yen dheweke lagi nggawe emas >

< start="19.38" dur="2.2"> apa sing dudu emas >

< start="21.58" dur="2.8"> lan padha dianggep alchemist. >

< start="24.38" dur="1.92"> Sampeyan rumangsa bisa ilang >

< start="26.3" dur="2.96"> ing nyawang irunge ora entheng >

< start="29.26" dur="5.4"> sing nggawe sampeyan mikir yen sampeyan ana ing jagad liyane. >

< start="34.66" dur="5.28"> Luster minangka teknik ing ngendi sampeyan nggunakake sulfat logam >

< start="39.94" dur="4.8"> kanggo nggawe lumahing iridescent ing pot. >

< start="44.74" dur="4.06"> Minangka teknik sing alus banget lan kompleks. >

< start="48.8" dur="6.14"> Mangkuk iki minangka salinan mangkuk Irak abad ka-9. >

< start="54.94" dur="7.92"> Aku pancen digunakake kanggo nggawe mangkuk iki lempung saka Italia saka Deruta >

< start="62.86" dur="4.8"> yaiku warna buff. >

< start="67.66" dur="1.46"> Dadi aku njupuk bal saka lempung yaiku >

< start="69.12" dur="4.48"> bobote mung sak kilogram lan dibuwang ing rodha potter >

< start="73.6" dur="7.2"> lan bisa uga mbutuhake limang menit kanggo mbuwang wujud kasebut. >

< start="80.8" dur="4.58"> Nilar sawetara dina supaya kulit ora angel. >

< start="85.38" dur="4.33"> Sawise kulit angel diuripake maneh lan sikile diuripake. >

< start="89.71" dur="5.77"> Sawise sikil diuripake mangkuk kudu garing ing Srengenge >

< start="95.48" dur="5.12"> lan sawise iku ana tembak pertama sing yaiku tembak biskuit >

< start="100.6" dur="4.54"> banjur dijupuk lan dicelupake nganggo cemlorot putih >

< start="105.14" dur="3.689"> kang biasane oksida timah kanggo nggawe putih >

< start="108.829" dur="3.651"> banjur dipecat maneh. >

< start="112.48" dur="4.16"> Proses sabanjure yaiku nglukis nganggo pigmen sing luster. >

< start="116.64" dur="7.26"> Pigmen sing dakgunakake kanggo cat kanggo mangkuk iki utamane digawe saka tambaga sulfat >

< start="123.9" dur="4.46"> nanging uga ana sawetara perak >

< start="128.36" dur="4.86"> lan uga bakal digawe nganggo oksida abang lan lempung. >

< start="133.22" dur="6.96"> Banjur kalori supaya dipapar kira-kira suhu sing mencorong - 650 sentigrade. >

< start="140.18" dur="3"> Sawise wis kalori dijupuk lan lemah lan >

< start="143.18" dur="6.72"> banjur dicampur karo cuka nalika dicet. >

< start="150.12" dur="6.06"> Desain titik disalin saka mangkuk Irak abad ka-9. >

< start="156.18" dur="4.6"> Nyatane carane ngetrapake sikat kaya sing digunakake kanggo nggunakake sikat sing padha. >

< start="160.78" dur="6.15"> Geni geni sing mbutuhake kilen sing nduweni kemampuan nyuda oksigen >

< start="166.93" dur="3.59"> sampeyan nyoba nggawe suasana sing ora ana oksigen >

< start="170.52" dur="5.68"> sing nyuda pigmen kanggo nggawa salaka lan tembaga. >

< start="176.2" dur="1.46"> Sampeyan nggawe asap >

< start="177.66" dur="6.96"> Cara sing aku lakoni yaiku kanggo ngirim potongan kayu cilik menyang kilen liwat bolongan ndelok >

< start="184.62" dur="2.84"> lan sing nyurung oksigen kasebut. >

< start="187.46" dur="4.68"> Banjur sampeyan ngidini oksigen bali maneh sajrone wektu sing cendhak >

< start="192.14" dur="9.069"> lan manawa spesi oksidasi lan nyuda penting kanggo nggawe iridescence ing pot. >

< start="201.5" dur="5.129"> Yen pot metu saka kilen sing rasane isih katon kaya lempung >

< start="206.629" dur="2.351"> ditutupi ing lempung >

< start="208.98" dur="8.82"> sampeyan kudu nggosok ocher kanthi abrasive. >

< start="217.8" dur="5.4"> Sampeyan kudu ngerti manawa manawa nembak bubar wis nyambut gawe utawa ora >

< start="223.2" dur="4.4"> amarga yen wis makarya sampeyan bakal bisa ndeleng warna abang utawa salaka. >

< start="227.6" dur="5.43"> Dadi bagean sing paling sihir yaiku ngusapi pari sawise ditembak >

< start="233.03" dur="5.51"> sampeyan ora yakin apa sing bakal kelakon lan asil ora bisa diramalake >

< start="238.54" dur="5.6"> nanging wong sing duwe irah-irahan kasebut nduweni urip dhewe. >

< start="244.18" dur="7.1"> Kadhangkala, sampeyan kudu nyelehake pot menyang arah cahya kanggo ndeleng irunge >

< start="251.28" dur="2.819"> dadi gumantung saka sudhut sing sampeyan pot banjur gumantung apa >

< start="254.099" dur="2.421"> sampeyan ndeleng iridcence utawa ora. >

< start="256.52" dur="7.42"> Dadi misale jek kedadeyan sing misterius >