267s Ngadamel abad ka-9 bokor cengkraman Irak images and subtitles

Abdi Andrew Hazelden sareng kuring janten tukang potter langkung ti 30 taun. Kuring salah sahiji anu pikaseurieun ku piksel tina sejarah ieu aranjeunna nyiptakeun emas tina naon anu teu emas sareng aranjeunna panginten janten alkimis. Anjeun ngarasa anjeun tiasa éléh dina nempo kana iridescence of pot luster anu ngajantenkeun anjeun mikir yén anjeun di dunya sanés. Anu luster nyaéta téhnik dimana anjeun nganggo sulfat logam ngadamel permukaan iridescent dina pot. Éta téhnik anu halus sareng kompleks. Mangkukna ieu mangrupikeun salinan tina mangkukna abad ka-9 Irak. Kuring saleresna dianggo dina ngadamel mangkok ieu lempeng ti Itali ti Deruta anu mangrupakeun warna buff. Janten kuring nyandak bal tina liat nyaéta ngan ukur beurat kilogram sareng éta dialungkeun dina roda potter sareng tiasa nyandak lima menit pikeun maledogna. Ninggalkeun pikeun sababaraha dinten janten sesah kulit. Sakali éta kulit susah éta dihurungkeun tur éta sukuna dihurungkeun. Sakali sukuna dihurungkeun mangkuk kedah garing garing dina Matahari sareng saatos éta parantos mimiti ditembakan nyaéta menembak biskuit teras dicandak sareng dicelup kana kelir bodas anu utamina dioksida bijih supados bodas teras dipecat deui. Prosés salajengna nyaéta pikeun ngagétér éta ku pigmén luster. Pigmén anu dianggo ku ngiringan mangkok ieu utamana tina tambaga sulfat tambaga tapi ogé kagungan pérak di dinya sarta ogé bakal dilakukeun ku oksida beureum sareng liat. Teras langkung kalina supados dipecat sakitar suhu langkung - 650 sentigrade. Saatos éta kalkulus éta dicandak sareng taneuh sareng lajeng dicampur sareng cuka anu nalika éta dicét. Desain titik disalin ti mangkukna Irak abad ka-9 ieu. Nyatana kumaha ngerjakeun sikat naon anu aranjeunna dianggo sareng ortried nganggo sikat anu sami. Anu nembak luster peryogi kilogram anu ngagaduhan kamampuan ngirangan oksigén anjeun nyobian nyiptakeun suasana anu henteu aya oksigén nu ngirangan pigmén pikeun ngaluarkeun pérak sareng tambaga. Anjeun nyiptakeun ngaroko Cara anu kuring lakukeun nyaéta pikeun ngirimkeun potongan kai leutik kana kiln ngaliwatan liang nenjo sareng yén nyorong oksigén na. Teras anjeun ngantepkeun oksigén dina waktos anu cekap ngabersihan kamar sareng yén oksidasi sareng nyuda spasm penting pikeun nyiptakeun iridescence dina pot. Nalika panci kaluar tina kilem warni tetep katingalina ngan ukur lempeng ditutupan ku liat anjeun teras kedah ngagoskeun ocher kalayan nyiksa. Anjeun bakal terang upami ngabeledug ledakan atos damel atanapi henteu sabab upami éta damel anjeun badé mimiti ningali warna beureum atanapi pérak. Janten éta bagian anu paling magis nyaéta ngagosok pariuk saurna ditembongkeun anjeun teu pasti yakin kana naon anu bakal kajadian sareng hasilna teu tiasa katebak tapi éta pangarah sigana boga kahirupan nyalira. Anjeun sakapeung kedah ngiringan pot kana arah cahaya pikeun ningali iritasi janten gumantung kana sudut anu anjeun tahan kana panci gumantung kana anjeun ningali iridescence atanapi henteu. Janten sigana anu rada misterius kajantenan

Ngadamel abad ka-9 bokor cengkraman Irak

In 9th century Iraq, potters who could master the lustre technique were considered alchemists - people who could turn dull clay into something almost gold. We teamed up with ceramicist Andrew Hazelden to see if he could recreate a 9th century Iraqi lustre bowl in the British Museum collection. To find out more about the original bowl: bit.ly/33t6ca6 To see this bowl in person, as well as other amazing objects from the historic and contemporary Islamic world, check out The Albukhary Foundation Gallery of the Islamic world: bit.ly/3a4TKQf
Archaeology, Museum, Art, British Museum, Anthropology, History,
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>

< start="7.76" dur="5.24"> Abdi Andrew Hazelden sareng kuring janten tukang potter langkung ti 30 taun. >

< start="13" dur="3.96"> Kuring salah sahiji anu pikaseurieun ku piksel tina sejarah >

< start="16.96" dur="2.42"> ieu aranjeunna nyiptakeun emas >

< start="19.38" dur="2.2"> tina naon anu teu emas >

< start="21.58" dur="2.8"> sareng aranjeunna panginten janten alkimis. >

< start="24.38" dur="1.92"> Anjeun ngarasa anjeun tiasa éléh >

< start="26.3" dur="2.96"> dina nempo kana iridescence of pot luster >

< start="29.26" dur="5.4"> anu ngajantenkeun anjeun mikir yén anjeun di dunya sanés. >

< start="34.66" dur="5.28"> Anu luster nyaéta téhnik dimana anjeun nganggo sulfat logam >

< start="39.94" dur="4.8"> ngadamel permukaan iridescent dina pot. >

< start="44.74" dur="4.06"> Éta téhnik anu halus sareng kompleks. >

< start="48.8" dur="6.14"> Mangkukna ieu mangrupikeun salinan tina mangkukna abad ka-9 Irak. >

< start="54.94" dur="7.92"> Kuring saleresna dianggo dina ngadamel mangkok ieu lempeng ti Itali ti Deruta >

< start="62.86" dur="4.8"> anu mangrupakeun warna buff. >

< start="67.66" dur="1.46"> Janten kuring nyandak bal tina liat nyaéta >

< start="69.12" dur="4.48"> ngan ukur beurat kilogram sareng éta dialungkeun dina roda potter >

< start="73.6" dur="7.2"> sareng tiasa nyandak lima menit pikeun maledogna. >

< start="80.8" dur="4.58"> Ninggalkeun pikeun sababaraha dinten janten sesah kulit. >

< start="85.38" dur="4.33"> Sakali éta kulit susah éta dihurungkeun tur éta sukuna dihurungkeun. >

< start="89.71" dur="5.77"> Sakali sukuna dihurungkeun mangkuk kedah garing garing dina Matahari >

< start="95.48" dur="5.12"> sareng saatos éta parantos mimiti ditembakan nyaéta menembak biskuit >

< start="100.6" dur="4.54"> teras dicandak sareng dicelup kana kelir bodas >

< start="105.14" dur="3.689"> anu utamina dioksida bijih supados bodas >

< start="108.829" dur="3.651"> teras dipecat deui. >

< start="112.48" dur="4.16"> Prosés salajengna nyaéta pikeun ngagétér éta ku pigmén luster. >

< start="116.64" dur="7.26"> Pigmén anu dianggo ku ngiringan mangkok ieu utamana tina tambaga sulfat tambaga >

< start="123.9" dur="4.46"> tapi ogé kagungan pérak di dinya >

< start="128.36" dur="4.86"> sarta ogé bakal dilakukeun ku oksida beureum sareng liat. >

< start="133.22" dur="6.96"> Teras langkung kalina supados dipecat sakitar suhu langkung - 650 sentigrade. >

< start="140.18" dur="3"> Saatos éta kalkulus éta dicandak sareng taneuh sareng >

< start="143.18" dur="6.72"> lajeng dicampur sareng cuka anu nalika éta dicét. >

< start="150.12" dur="6.06"> Desain titik disalin ti mangkukna Irak abad ka-9 ieu. >

< start="156.18" dur="4.6"> Nyatana kumaha ngerjakeun sikat naon anu aranjeunna dianggo sareng ortried nganggo sikat anu sami. >

< start="160.78" dur="6.15"> Anu nembak luster peryogi kilogram anu ngagaduhan kamampuan ngirangan oksigén >

< start="166.93" dur="3.59"> anjeun nyobian nyiptakeun suasana anu henteu aya oksigén >

< start="170.52" dur="5.68"> nu ngirangan pigmén pikeun ngaluarkeun pérak sareng tambaga. >

< start="176.2" dur="1.46"> Anjeun nyiptakeun ngaroko >

< start="177.66" dur="6.96"> Cara anu kuring lakukeun nyaéta pikeun ngirimkeun potongan kai leutik kana kiln ngaliwatan liang nenjo >

< start="184.62" dur="2.84"> sareng yén nyorong oksigén na. >

< start="187.46" dur="4.68"> Teras anjeun ngantepkeun oksigén dina waktos anu cekap ngabersihan kamar >

< start="192.14" dur="9.069"> sareng yén oksidasi sareng nyuda spasm penting pikeun nyiptakeun iridescence dina pot. >

< start="201.5" dur="5.129"> Nalika panci kaluar tina kilem warni tetep katingalina ngan ukur lempeng >

< start="206.629" dur="2.351"> ditutupan ku liat >

< start="208.98" dur="8.82"> anjeun teras kedah ngagoskeun ocher kalayan nyiksa. >

< start="217.8" dur="5.4"> Anjeun bakal terang upami ngabeledug ledakan atos damel atanapi henteu >

< start="223.2" dur="4.4"> sabab upami éta damel anjeun badé mimiti ningali warna beureum atanapi pérak. >

< start="227.6" dur="5.43"> Janten éta bagian anu paling magis nyaéta ngagosok pariuk saurna ditembongkeun >

< start="233.03" dur="5.51"> anjeun teu pasti yakin kana naon anu bakal kajadian sareng hasilna teu tiasa katebak >

< start="238.54" dur="5.6"> tapi éta pangarah sigana boga kahirupan nyalira. >

< start="244.18" dur="7.1"> Anjeun sakapeung kedah ngiringan pot kana arah cahaya pikeun ningali iritasi >

< start="251.28" dur="2.819"> janten gumantung kana sudut anu anjeun tahan kana panci gumantung kana >

< start="254.099" dur="2.421"> anjeun ningali iridescence atanapi henteu. >

< start="256.52" dur="7.42"> Janten sigana anu rada misterius kajantenan >