578s Луд живот во мега затвор во Мајами images and subtitles

Вие сте обвинети за сериозно кривично дело што инсистирате на тоа дека не сте сториле. Вие сте невини сè додека не се докаже виновен, секако, но тој датум на судот може да потрае некое време пристигне Во меѓувреме, вашето место на живеење ќе биде како што се нарече затвор во Мајами, Мега. Сè уште сте млади, никогаш порано не биле во затвор и не сте силен човек, па кога однесени сте на подот каде ќе бидете сместени не можете да верувате во она што го гледате. Редови на ќелии исполнети со голем број мажи, викаат, врескаат, доаѓаат до решетките и се закануваа ти Тоа е крајен хаос. Ве чекаат во вашата ќелија е комитет за пречек од 20 лути, опасни мажи. Вие не сте натпревар за овие момци, но ќе мора да се борите, да не правите грешка тоа Штотуку влеговте во арената на смртна борба. Тешко е да се избере кој е најлошиот окружен затвор во САД затоа што за жал има повеќе места што би можеле да се натпреваруваат за да бидат на врвот, или можеби треба да го кажеме дното, на списокот. Секој што има престој на местото за кое ќе разговараме денес нема да биде навреден ние го избравме како најлошото, тоа е сигурно. Треба да кажеме дека ако зборувате со закоравени криминалци кои биле во затвор и надвор и затворите тие често ќе ви кажат дека затворот е многу полош. Многу луѓе велат дека затворот е поточен од затворот и многу понасилен. Местото за кое зборуваме денес е наречено „Пекол во рајот“ и после нашето истражување нема да се согласиме. Она за што всушност зборуваме се нарекува „Корекција и рехабилитација на Мајами-Даде Одделение ”, што всушност се состои од неколку единици, вклучувајќи и озлогласен говорница. Оние што не поминуваат низ тој камп, ќе завршат во затвор, а некои од нив се уште во своите тинејџери. Кампот за подигање е друга приказна, но ќе кажеме во однос на затворот празничен камп. Целиот систем има околу 7.000 луѓе, иако нешто како 114.000 луѓе поминуваат низ вратите секоја година - тоа е околу 312 на ден. Ова е зафатено место, тоа е сигурно. Сепак, тоа е само 7-от најголем затворски систем во САД. Повеќето затвореници нема да поминат долго таму и просечното време поминато во целиот систем е само 22 дена, но ќе најдете и луѓе кои чекале судење онолку долго пет години. Ова нè носи до една од главните единици, на едно место што најмногу ги погоди насловните страни за нејзините брутални услови. Се нарекува Центар за притвор, или понекогаш се нарекува главен затвор. Обично има околу 1.700 луѓе истовремено. Повеќето луѓе таму сè уште се технички невини бидејќи не се докажани виновен, но чекањето на тој датум на судот може да трае со години. Не е лесно да се реши кога сте во ваков вид неизвесност, и ако шетате покрај ќелиите некои подови ќе видите колку се нерешени работите. Постојат затвореници кои престанале дури и да ги борат своите случаи затоа што тие само сакаат да ги добијат од таму, невини или не, тие само сакаат да излезат во затвор. Најлошите подови се таму каде што се чуваат наводните најопасни сторители и такви подови пет и шест. Клетките овде обично се сместени насекаде од 15 до 25 мажи и во рамките на оваа група има еден вид хиерархија. Како што момците од таму сакаат да кажат многу, тоа е опстанок на најсилните, па ако не сте борец можеби ќе имате тежок период. Сакате одредено легло, ќе мора да се борите за тоа. Ок, не ти е гајле за најлошото место во ќелијата, но што ако некој само ги зема вашите работи? Како што рече еден затвореник таму, „јас ги искористувам слабите“. Ако не се борите за вашите работи, ќе имате пекол од време, а ние мислиме на тоа негативните. Ако се кодошите, ќе бидете претепани каде и да одите, освен ако не станете во заштита. Како што рече друг затвореник во интервјуто на првиот ден во неговата ќелија, треба да се борите едноставно затоа што тие сакаат да ве проверат како човек. Но зошто? Неговиот одговор е ако не се борите, тоа е знак дека нешто не е во ред со вас. Можеби си кодош, затоа што не сакаше да се бориш. Звучи неразумно, но затвореникот рече дека тоа се правилата, тоа е кодот. Работата е дека затворениците никогаш не можат јасно да ги објаснат правилата на кодот. Еден човек објасни дека ако некое лице не се бори еден-на-еден, тогаш во придржување кон шифрирајте ја целата ќелија може да ја победи таа личност. Понекогаш човек може да биде претепан за најмала повреда, а понекогаш и можеби обвинет за нешто што всушност не го сторил. „Кој ми ја украде храната?“ Никој не одговара, а најслабото го зема тепањето. Вие сте немоќни, вие ја превземате вината. Тој мораше да го стори тоа, затоа што ќе го изгуби лицето ако не го стори тоа. Како што сите велат таму, треба само да возвратат. Тие имаат многу непишани принципи што ги прифаќаат, а еден се нарекува ГАБОС. Тоа значи, „играта не се базира на симпатија“. За разлика од некои сојузни затвори, малку е веројатно дека ќе ве однесе под никого крило. Затворот е повеќе гладијаторски од затворот, иако помалку слушаме за бруталноста на затворски системи. Само одете на форуми каде поранешните затвореници зборуваат за нивното искуство во корекциите систем и ќе најдете многу од нив велејќи дека затворот е полош. Иронично е дека повеќето луѓе сè уште не се прогласени за виновни и се лекуваат полошо и се соочуваат со повеќе закани. Првите тајмери ​​се апсолутно преплашени и во многу случаи треба да бидат; ментално добро не се натоварувајте таму; храната е ужасна; клетките се гнасни и ќе потрошат најмногу од нивното време во таа ќелија. Findе најдете многу затвореници кои велат дека ќе направат „куршум“ само за да излезат од тоа пекол Куршумот е година затвор. Зошто затворите би биле дома во полоши услови, можеби се прашувате. Па, тие навистина не се наменети да задржат некоја личност премногу долго. Проблемот е, дури и краткиот стих може да биде пеколен, а некои луѓе прават многу повеќе од а краток престој ако се одложи нивното судење. Затворот треба да понуди некаков комфор… Затворот е пекол со придобивки, затворот чувствува постојана болка во чистилиштето и најлошиот дел зарем не го знаете излезот. Поради тоа, затворениците честопати се значи, лути и фрустрирани, а понекогаш и праведни обичен луд откако излегол од 18-месечна авантура на чудак. Сè што рече, замислете да бидете испратени во најлошото од овие места? Ајде да се вратиме на тоа дека ве однесе до 6-ти кат во Мајами. Откако во ќелијата, чуварот оди, и тие чувари признаа дека не можат да одговорат на насилство доволно брзо за да го запре. Тие признаваат дека ги оставаат затворениците на нивните кодови. Оние чувари отворено велат дека нема ништо што можат да направат во врска со тешките тепања, прободување, кражба. Едноставно нема доволно од нив да бидат насекаде и да видат сè. Откако тој чувар ќе се оддалечи, ти останува да се бориш на 5-ти и 6-ти кат од оваа грда, стара кафеава зграда. Но зошто? Зошто не можат само да се соберат? Еден затвореник одговори дека, велејќи: „Кодот е кодот“. Што значи тоа? Тоа значи дека ако ви се чини дека сте почитувале некого со кого се борите, се појавувате нагоре. Не се расправате со некоја личност затоа што ова не е разумно место за почеток. Луѓето што не се од улиците, велат тие, не го разбираат кодот на улиците. Овој вид на став за дивиот запад се враќа на она што научниците го нарекоа „култура“ на честа “. Негодувате дечко, се борите, цртате мечеви, земате десет чекори и пукате. Во надворешниот свет еволуиравме од ова во најголем дел, но во затвор овој код, оваа култура на честа, сè уште преовладува. Згора на кражбата и борбата против Главниот затвор во Мајами е наречен еден од најлошите во Америка за други видови злоупотреба од машки пол. Страшни работи можат да се случат кога чуварите само патролираат во ќелиите еднаш на час. Слабите затвореници се оставени како плен меѓу врвните предатори. За среќа, затворот направи многу подобрувања во последните неколку години, од кои едното е многу повеќе инсталирани се камери. Потоа, се наметнува прашањето за овој затвор во кој се сместени многу луѓе кои земаат психијатриски лекови. Затворените тепачки честопати избиваат кога психички болен човек делува на начин на кој другите затвореници не ми се допаѓа Како што објави проектот Маршал, „затворскиот систем во Мајами е најголемата институција ментално болни луѓе на Флорида “. Ментално болните луѓе честопати стануваат плен и завршуваат на подот со 20 мажи кои земаат се врти да ги разгали. Вака се третира повлекувањето. Во секој датум, мажите одат во и надвор од болницата. Тоа е како врата што се врти распрскана со крв. Всушност, имало толку многу насилство што Министерството за правда соопшти дека Мајами-Даде затворскиот систем беше излез од контрола, а затворениците, како и чуварите се соочија со премногу опасности. Нешто мораше да се стори, рече одделот. Неколку години назад затворот се соочи со голем преглед откако осум луѓе починаа за само пет месеци. До Do рече дека трите смртни случаи на ментално недоволно луѓе биле особено вознемирувачки. Еден човек кој бил во возење додека бил суспендиран влегол во сабота и следниот ден бил мртов Понеделник. Уште двајца починаа во рок од една недела, при што комесарот рече дека системот е „исклучително расипан“. Се испостави дека од осуммината што починале еден скокнал од слетувањето за да избега од затворениците кои доаѓаа по него да го претепаат. Споменати се и ножеви. Најлошиот под, што оттогаш се затвори, понекогаш се нарекуваше „заборавен под“. Тоа беше деветто ниво каде се чуваа повеќето од ментално болните лица. Ова беше местото каде што затворениците честопати беа оставени и запоставени, а во премногу случаи ги земаа своите сопствен живот. Назад на ден на ова ниво затворениците спиеја на подот без ќебиња, иако како психијатриска установа требаше да биде хумана. Откриено е дека некои затвореници пиеле од тоалети, а кога ја погодиле веста на местото беше наречен „ужасен“. Имаше јавен негод. Но, како што сте слушнале, сè уште има проблеми кога некој со ментални проблеми се заклучува со модерни улични гладијатори и насилници чиј код намерно нема хумани вредности. Не сите подови се лоши како приказните за кои разговаравме, а во некои случаи особено опасните или ранливите луѓе ќе бидат сместени сами. Како и да е, завршете на еден од оние високи подови во главниот затвор и сигурно ќе видите како изгледа да се ограничи во еден од најтешките затвори во светот. Има и други проблеми со необичен ilон. Во 2019 година 17 лица биле итно пренесени во болница од ова место поради ненадејно заболување. Неколку вработени слегоа со тоа, исто така. Што се случи? Никој не знаеше. Одредот за бомби дури бил повикан откако била пронајдена чудна течност, но тоа се свртело надвор да биде безопасен. Најверојатната причина зошто луѓето почнаа да се шегуваат е издувните часови од токсични дрога. Ако вдишувањето на чад од дистанца може да донесе лице надолу со злобна мачнина, што на Земјата би можеле да пушат таму? Нервен гас? Само покажува колку е лудо тоа место. Youе ве оставиме со преглед што го најдовме на страница на Фејсбук, посветена на овој затвор: „Добредојдовте во пеколот. Едно лице би било подобро мртво отколку да издржи злоупотреба и маки да биде во затвор во оваа нечиста, одвратна канализација “. Вие не сакате да се испраќате во затворот во Мајами, но сакате да кликнете на една од овие две видеа. Па, погледнете го ова видео сега за уште едно одлично видео од шоуто Инфографик или ова тука. Може да изберете само едно, па затоа изберете и одете на друго видео сега!

Луд живот во мега затвор во Мајами

When you think of Miami, you picture the beach and beautiful people sun tanning, but what you don't think of is one of the toughest prisons in the country. The Miami Mega Jail is one place you do not want to go, so watch today's incredible video and we will take you there and show you the horrible living conditions of a prisoner in this mega jail. Check out my new channel I Am: www.youtube.com/channel/UCH5YmeRhiQZt9_5Eky3A2og 🔔 SUBSCRIBE TO THE INFOGRAPHICS SHOW ► www.youtube.com/c/theinfographicsshowOFFICIAL 🔖 MY SOCIAL PAGES DISCORD ►discord.gg/theinfographicsshow Facebook ► www.facebook.com/TheInfographicsShow Twitter ► twitter.com/TheInfoShow 💭 SUGGEST A TOPIC www.theinfographicsshow.com 📝 SOURCES: pastebin.com/XnTLWUsv All videos are based on publicly available information unless otherwise noted.
locked up, toughest prisons, south beach, prison break, crime, Miami mega jail, escape, prisoner, prison, prison escape, escape prison, criminal, jail, behind bars, florida, miami beach, the infographics show, Miami, criminals, prisoners,
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>

< start="1" dur="4.029"> Вие сте обвинети за сериозно кривично дело што инсистирате на тоа дека не сте сториле. >

< start="5.029" dur="4.521"> Вие сте невини сè додека не се докаже виновен, секако, но тој датум на судот може да потрае некое време >

< start="9.55" dur="1"> пристигне >

< start="10.55" dur="4.18"> Во меѓувреме, вашето место на живеење ќе биде како што се нарече затвор во Мајами, Мега. >

< start="14.73" dur="3.93"> Сè уште сте млади, никогаш порано не биле во затвор и не сте силен човек, па кога >

< start="18.66" dur="3.42"> однесени сте на подот каде ќе бидете сместени не можете да верувате во она што го гледате. >

< start="22.08" dur="5.45"> Редови на ќелии исполнети со голем број мажи, викаат, врескаат, доаѓаат до решетките и се закануваа >

< start="27.53" dur="1"> ти >

< start="28.53" dur="1"> Тоа е крајен хаос. >

< start="29.53" dur="4.32"> Ве чекаат во вашата ќелија е комитет за пречек од 20 лути, опасни мажи. >

< start="33.85" dur="4.26"> Вие не сте натпревар за овие момци, но ќе мора да се борите, да не правите грешка >

< start="38.11" dur="1"> тоа >

< start="39.11" dur="2.04"> Штотуку влеговте во арената на смртна борба. >

< start="41.15" dur="4.83"> Тешко е да се избере кој е најлошиот окружен затвор во САД затоа што за жал има повеќе >

< start="45.98" dur="4.989"> места што би можеле да се натпреваруваат за да бидат на врвот, или можеби треба да го кажеме дното, на списокот. >

< start="50.969" dur="3.721"> Секој што има престој на местото за кое ќе разговараме денес нема да биде навреден >

< start="54.69" dur="2.869"> ние го избравме како најлошото, тоа е сигурно. >

< start="57.559" dur="3.631"> Треба да кажеме дека ако зборувате со закоравени криминалци кои биле во затвор и надвор >

< start="61.19" dur="3.35"> и затворите тие често ќе ви кажат дека затворот е многу полош. >

< start="64.54" dur="3.38"> Многу луѓе велат дека затворот е поточен од затворот и многу понасилен. >

< start="67.92" dur="3.61"> Местото за кое зборуваме денес е наречено „Пекол во рајот“ и после >

< start="71.53" dur="2.62"> нашето истражување нема да се согласиме. >

< start="74.15" dur="4.3"> Она за што всушност зборуваме се нарекува „Корекција и рехабилитација на Мајами-Даде >

< start="78.45" dur="4.63"> Одделение ”, што всушност се состои од неколку единици, вклучувајќи и озлогласен говорница. >

< start="83.08" dur="3.6"> Оние што не поминуваат низ тој камп, ќе завршат во затвор, а некои од нив се уште >

< start="86.68" dur="1"> во своите тинејџери. >

< start="87.68" dur="4.11"> Кампот за подигање е друга приказна, но ќе кажеме во однос на затворот >

< start="91.79" dur="1.14"> празничен камп. >

< start="92.93" dur="5.5"> Целиот систем има околу 7.000 луѓе, иако нешто како 114.000 луѓе >

< start="98.43" dur="4.2"> поминуваат низ вратите секоја година - тоа е околу 312 на ден. >

< start="102.63" dur="2.11"> Ова е зафатено место, тоа е сигурно. >

< start="104.74" dur="3.48"> Сепак, тоа е само 7-от најголем затворски систем во САД. >

< start="108.22" dur="3.64"> Повеќето затвореници нема да поминат долго таму и просечното време поминато во целиот систем >

< start="111.86" dur="4.07"> е само 22 дена, но ќе најдете и луѓе кои чекале судење онолку долго >

< start="115.93" dur="1.74"> пет години. >

< start="117.67" dur="4.229"> Ова нè носи до една од главните единици, на едно место што најмногу ги погоди насловните страни >

< start="121.899" dur="1.151"> за нејзините брутални услови. >

< start="123.05" dur="4.98"> Се нарекува Центар за притвор, или понекогаш се нарекува главен затвор. >

< start="128.03" dur="3.34"> Обично има околу 1.700 луѓе истовремено. >

< start="131.37" dur="3.83"> Повеќето луѓе таму сè уште се технички невини бидејќи не се докажани >

< start="135.2" dur="2.77"> виновен, но чекањето на тој датум на судот може да трае со години. >

< start="137.97" dur="3.96"> Не е лесно да се реши кога сте во ваков вид неизвесност, и ако шетате покрај ќелиите >

< start="141.93" dur="2.89"> некои подови ќе видите колку се нерешени работите. >

< start="144.82" dur="3.559"> Постојат затвореници кои престанале дури и да ги борат своите случаи затоа што тие само сакаат да ги добијат >

< start="148.379" dur="3.781"> од таму, невини или не, тие само сакаат да излезат во затвор. >

< start="152.16" dur="3.7"> Најлошите подови се таму каде што се чуваат наводните најопасни сторители и такви >

< start="155.86" dur="1.22"> подови пет и шест. >

< start="157.08" dur="4.44"> Клетките овде обично се сместени насекаде од 15 до 25 мажи и во рамките на оваа група има >

< start="161.52" dur="1.249"> еден вид хиерархија. >

< start="162.769" dur="4.382"> Како што момците од таму сакаат да кажат многу, тоа е опстанок на најсилните, па ако не сте >

< start="167.151" dur="2.599"> борец можеби ќе имате тежок период. >

< start="169.75" dur="2.6"> Сакате одредено легло, ќе мора да се борите за тоа. >

< start="172.35" dur="3.49"> Ок, не ти е гајле за најлошото место во ќелијата, но што ако некој само >

< start="175.84" dur="1.02"> ги зема вашите работи? >

< start="176.86" dur="2.599"> Како што рече еден затвореник таму, „јас ги искористувам слабите“. >

< start="179.459" dur="3.691"> Ако не се борите за вашите работи, ќе имате пекол од време, а ние мислиме на тоа >

< start="183.15" dur="1.19"> негативните. >

< start="184.34" dur="4.72"> Ако се кодошите, ќе бидете претепани каде и да одите, освен ако не станете во заштита. >

< start="189.06" dur="3.899"> Како што рече друг затвореник во интервјуто на првиот ден во неговата ќелија, треба да се борите >

< start="192.959" dur="2.301"> едноставно затоа што тие сакаат да ве проверат како човек. >

< start="195.26" dur="1"> Но зошто? >

< start="196.26" dur="3.38"> Неговиот одговор е ако не се борите, тоа е знак дека нешто не е во ред со вас. >

< start="199.64" dur="2.269"> Можеби си кодош, затоа што не сакаше да се бориш. >

< start="201.909" dur="4.151"> Звучи неразумно, но затвореникот рече дека тоа се правилата, тоа е кодот. >

< start="206.06" dur="4.04"> Работата е дека затворениците никогаш не можат јасно да ги објаснат правилата на кодот. >

< start="210.1" dur="4.67"> Еден човек објасни дека ако некое лице не се бори еден-на-еден, тогаш во придржување кон >

< start="214.77" dur="2.87"> шифрирајте ја целата ќелија може да ја победи таа личност. >

< start="217.64" dur="3.33"> Понекогаш човек може да биде претепан за најмала повреда, а понекогаш и можеби >

< start="220.97" dur="2"> обвинет за нешто што всушност не го сторил. >

< start="222.97" dur="1.5"> „Кој ми ја украде храната?“ >

< start="224.47" dur="3.03"> Никој не одговара, а најслабото го зема тепањето. >

< start="227.5" dur="1.849"> Вие сте немоќни, вие ја превземате вината. >

< start="229.349" dur="2.851"> Тој мораше да го стори тоа, затоа што ќе го изгуби лицето ако не го стори тоа. >

< start="232.2" dur="2.7"> Како што сите велат таму, треба само да возвратат. >

< start="234.9" dur="4.039"> Тие имаат многу непишани принципи што ги прифаќаат, а еден се нарекува ГАБОС. >

< start="238.939" dur="3.281"> Тоа значи, „играта не се базира на симпатија“. >

< start="242.22" dur="3.82"> За разлика од некои сојузни затвори, малку е веројатно дека ќе ве однесе под никого крило. >

< start="246.04" dur="4.059"> Затворот е повеќе гладијаторски од затворот, иако помалку слушаме за бруталноста >

< start="250.099" dur="1.081"> на затворски системи. >

< start="251.18" dur="4.01"> Само одете на форуми каде поранешните затвореници зборуваат за нивното искуство во корекциите >

< start="255.19" dur="3.53"> систем и ќе најдете многу од нив велејќи дека затворот е полош. >

< start="258.72" dur="4.55"> Иронично е дека повеќето луѓе сè уште не се прогласени за виновни и се лекуваат >

< start="263.27" dur="2.01"> полошо и се соочуваат со повеќе закани. >

< start="265.28" dur="4.35"> Првите тајмери ​​се апсолутно преплашени и во многу случаи треба да бидат; ментално >

< start="269.63" dur="4.68"> добро не се натоварувајте таму; храната е ужасна; клетките се гнасни и ќе потрошат најмногу >

< start="274.31" dur="1.3"> од нивното време во таа ќелија. >

< start="275.61" dur="3.36"> Findе најдете многу затвореници кои велат дека ќе направат „куршум“ само за да излезат од тоа >

< start="278.97" dur="1"> пекол >

< start="279.97" dur="1.669"> Куршумот е година затвор. >

< start="281.639" dur="3.121"> Зошто затворите би биле дома во полоши услови, можеби се прашувате. >

< start="284.76" dur="3.159"> Па, тие навистина не се наменети да задржат некоја личност премногу долго. >

< start="287.919" dur="4.191"> Проблемот е, дури и краткиот стих може да биде пеколен, а некои луѓе прават многу повеќе од а >

< start="292.11" dur="2.149"> краток престој ако се одложи нивното судење. >

< start="294.259" dur="2.171"> Затворот треба да понуди некаков комфор… >

< start="296.43" dur="4.72"> Затворот е пекол со придобивки, затворот чувствува постојана болка во чистилиштето и најлошиот дел >

< start="301.15" dur="1.859"> зарем не го знаете излезот. >

< start="303.009" dur="4.111"> Поради тоа, затворениците честопати се значи, лути и фрустрирани, а понекогаш и праведни >

< start="307.12" dur="3.63"> обичен луд откако излегол од 18-месечна авантура на чудак. >

< start="310.75" dur="3.13"> Сè што рече, замислете да бидете испратени во најлошото од овие места? >

< start="313.88" dur="4.379"> Ајде да се вратиме на тоа дека ве однесе до 6-ти кат во Мајами. >

< start="318.259" dur="3.861"> Откако во ќелијата, чуварот оди, и тие чувари признаа дека не можат да одговорат >

< start="322.12" dur="2.03"> на насилство доволно брзо за да го запре. >

< start="324.15" dur="2.57"> Тие признаваат дека ги оставаат затворениците на нивните кодови. >

< start="326.72" dur="3.6"> Оние чувари отворено велат дека нема ништо што можат да направат во врска со тешките тепања, >

< start="330.32" dur="1.37"> прободување, кражба. >

< start="331.69" dur="3.34"> Едноставно нема доволно од нив да бидат насекаде и да видат сè. >

< start="335.03" dur="4.17"> Откако тој чувар ќе се оддалечи, ти останува да се бориш на 5-ти и 6-ти кат од >

< start="339.2" dur="2.469"> оваа грда, стара кафеава зграда. >

< start="341.669" dur="1"> Но зошто? >

< start="342.669" dur="1.361"> Зошто не можат само да се соберат? >

< start="344.03" dur="2.729"> Еден затвореник одговори дека, велејќи: „Кодот е кодот“. >

< start="346.759" dur="1.19"> Што значи тоа? >

< start="347.949" dur="3.981"> Тоа значи дека ако ви се чини дека сте почитувале некого со кого се борите, се појавувате нагоре. >

< start="351.93" dur="4.2"> Не се расправате со некоја личност затоа што ова не е разумно место за почеток. >

< start="356.13" dur="4.349"> Луѓето што не се од улиците, велат тие, не го разбираат кодот на улиците. >

< start="360.479" dur="3.681"> Овој вид на став за дивиот запад се враќа на она што научниците го нарекоа „култура“ >

< start="364.16" dur="1"> на честа “. >

< start="365.16" dur="4.09"> Негодувате дечко, се борите, цртате мечеви, земате десет чекори и пукате. >

< start="369.25" dur="4.069"> Во надворешниот свет еволуиравме од ова во најголем дел, но во затвор >

< start="373.319" dur="3.231"> овој код, оваа култура на честа, сè уште преовладува. >

< start="376.55" dur="4.18"> Згора на кражбата и борбата против Главниот затвор во Мајами е наречен еден од најлошите >

< start="380.73" dur="3.23"> во Америка за други видови злоупотреба од машки пол. >

< start="383.96" dur="3.84"> Страшни работи можат да се случат кога чуварите само патролираат во ќелиите еднаш на час. >

< start="387.8" dur="3.54"> Слабите затвореници се оставени како плен меѓу врвните предатори. >

< start="391.34" dur="4.09"> За среќа, затворот направи многу подобрувања во последните неколку години, од кои едното е многу повеќе >

< start="395.43" dur="2.269"> инсталирани се камери. >

< start="397.699" dur="4.44"> Потоа, се наметнува прашањето за овој затвор во кој се сместени многу луѓе кои земаат психијатриски лекови. >

< start="402.139" dur="4.241"> Затворените тепачки честопати избиваат кога психички болен човек делува на начин на кој другите затвореници >

< start="406.38" dur="1"> не ми се допаѓа >

< start="407.38" dur="3.88"> Како што објави проектот Маршал, „затворскиот систем во Мајами е најголемата институција >

< start="411.26" dur="1.7"> ментално болни луѓе на Флорида “. >

< start="412.96" dur="4.42"> Ментално болните луѓе честопати стануваат плен и завршуваат на подот со 20 мажи кои земаат >

< start="417.38" dur="1.39"> се врти да ги разгали. >

< start="418.77" dur="2.23"> Вака се третира повлекувањето. >

< start="421" dur="2.58"> Во секој датум, мажите одат во и надвор од болницата. >

< start="423.58" dur="2.25"> Тоа е како врата што се врти распрскана со крв. >

< start="425.83" dur="4.18"> Всушност, имало толку многу насилство што Министерството за правда соопшти дека Мајами-Даде >

< start="430.01" dur="5.409"> затворскиот систем беше излез од контрола, а затворениците, како и чуварите се соочија со премногу опасности. >

< start="435.419" dur="1.84"> Нешто мораше да се стори, рече одделот. >

< start="437.259" dur="4.771"> Неколку години назад затворот се соочи со голем преглед откако осум луѓе починаа за само пет месеци. >

< start="442.03" dur="5.1"> До Do рече дека трите смртни случаи на ментално недоволно луѓе биле особено вознемирувачки. >

< start="447.13" dur="4.39"> Еден човек кој бил во возење додека бил суспендиран влегол во сабота и следниот ден бил мртов >

< start="451.52" dur="1"> Понеделник. >

< start="452.52" dur="3.869"> Уште двајца починаа во рок од една недела, при што комесарот рече дека системот е „исклучително расипан“. >

< start="456.389" dur="4.601"> Се испостави дека од осуммината што починале еден скокнал од слетувањето за да избега од затворениците >

< start="460.99" dur="1.76"> кои доаѓаа по него да го претепаат. >

< start="462.75" dur="1.62"> Споменати се и ножеви. >

< start="464.37" dur="4.04"> Најлошиот под, што оттогаш се затвори, понекогаш се нарекуваше „заборавен под“. >

< start="468.41" dur="3.979"> Тоа беше деветто ниво каде се чуваа повеќето од ментално болните лица. >

< start="472.389" dur="3.861"> Ова беше местото каде што затворениците честопати беа оставени и запоставени, а во премногу случаи ги земаа своите >

< start="476.25" dur="1.55"> сопствен живот. >

< start="477.8" dur="3.92"> Назад на ден на ова ниво затворениците спиеја на подот без ќебиња, иако како >

< start="481.72" dur="2.91"> психијатриска установа требаше да биде хумана. >

< start="484.63" dur="3.759"> Откриено е дека некои затвореници пиеле од тоалети, а кога ја погодиле веста на местото >

< start="488.389" dur="1.24"> беше наречен „ужасен“. >

< start="489.629" dur="1.401"> Имаше јавен негод. >

< start="491.03" dur="3.65"> Но, како што сте слушнале, сè уште има проблеми кога некој со ментални проблеми се заклучува >

< start="494.68" dur="5.84"> со модерни улични гладијатори и насилници чиј код намерно нема хумани вредности. >

< start="500.52" dur="4.84"> Не сите подови се лоши како приказните за кои разговаравме, а во некои случаи особено >

< start="505.36" dur="2.81"> опасните или ранливите луѓе ќе бидат сместени сами. >

< start="508.17" dur="4.24"> Како и да е, завршете на еден од оние високи подови во главниот затвор и сигурно ќе видите >

< start="512.41" dur="4.66"> како изгледа да се ограничи во еден од најтешките затвори во светот. >

< start="517.07" dur="3.82"> Има и други проблеми со необичен ilон. >

< start="520.89" dur="5.35"> Во 2019 година 17 лица биле итно пренесени во болница од ова место поради ненадејно заболување. >

< start="526.24" dur="1.76"> Неколку вработени слегоа со тоа, исто така. >

< start="528" dur="1"> Што се случи? >

< start="529" dur="1.35"> Никој не знаеше. >

< start="530.35" dur="3.66"> Одредот за бомби дури бил повикан откако била пронајдена чудна течност, но тоа се свртело >

< start="534.01" dur="1.09"> надвор да биде безопасен. >

< start="535.1" dur="4.23"> Најверојатната причина зошто луѓето почнаа да се шегуваат е издувните часови од токсични >

< start="539.33" dur="1"> дрога. >

< start="540.33" dur="3.75"> Ако вдишувањето на чад од дистанца може да донесе лице надолу со злобна мачнина, >

< start="544.08" dur="2.24"> што на Земјата би можеле да пушат таму? >

< start="546.32" dur="1"> Нервен гас? >

< start="547.32" dur="2.36"> Само покажува колку е лудо тоа место. >

< start="549.68" dur="4.37"> Youе ве оставиме со преглед што го најдовме на страница на Фејсбук, посветена на овој затвор: >

< start="554.05" dur="1.12"> „Добредојдовте во пеколот. >

< start="555.17" dur="4.77"> Едно лице би било подобро мртво отколку да издржи злоупотреба и маки да биде во затвор >

< start="559.94" dur="3.05"> во оваа нечиста, одвратна канализација “. >

< start="562.99" dur="4.21"> Вие не сакате да се испраќате во затворот во Мајами, но сакате да кликнете на една од овие две >

< start="567.2" dur="1"> видеа. >

< start="568.2" dur="4.36"> Па, погледнете го ова видео сега за уште едно одлично видео од шоуто Инфографик или ова >

< start="572.56" dur="1"> тука. >

< start="573.56" dur="3.48"> Може да изберете само едно, па затоа изберете и одете на друго видео сега! >