3001s "Iman Sing Ngatasi Masalah" karo Pastor Rick Warren images and subtitles

- Hai, kabeh, aku Rick Warren, pastor ing Gereja Saddleback lan penulis saka "Tujuan Duwe Urip" lan speaker ing program "Daily Hope". Matur nuwun kanggo nyetel ing siaran iki. Sampeyan ngerti, minggu iki ing kene, Orange County, California, pamrentah ngumumake manawa ngarang kabeh rapat, apa wae ukuran nganti wulan. Matur nuwun kanggo Gréja Saddleback ing omah kasebut. Aku seneng sampeyan lagi ing kene. Lan aku bakal mulang sampeyan kanthi video antarane saiki lan kapan wae krisis COVID-19 iki entek. Matur nuwun kanggo Gréja Saddleback ing omah kasebut. Lan aku pengin ngajak sampeyan ngetutake aku saben minggu, dadi bagian saka layanan ibadah iki bebarengan. Kita bakal duwe musik lan nyembah bebarengan, lan aku bakal ngirim tembung saka Sabdanipun Allah. Sampeyan ngerti, kaya sing dakkira babagan iki, dening cara, pisanan aku kudu pitutur marang kowe. Aku rumangsa yen dheweke arep mbatalake kita rapat. Lan minggu iki, aku duwe studio Saddleback pindah ning garasi aku. Aku pancen nutul iki ing garasi aku. Kru teknologi tengkorakku. Ayo, wong lanang, ngomong karo kabeh wong. (ngguyu) Dheweke mbantu mindhahake ing kene lan disiyapake supaya kita bisa ngomong karo saben minggu. Saiki, kaya sing dakkira babagan apa sing kudu kita tutup sajrone krisis COVID-19 iki, Aku enggal mikirake buku Yakobus. Buku Yakobus kuwi buku cilik banget cedhak mburi Prajanjian Anyar. Nanging pancen praktis lan pancen mbiyantu, lan aku nelpon buku iki iman sing bisa digunakake nalika urip ora. Lan aku mikir yen ana apa-apa sing dibutuhake, apa kita butuh iman sing bisa urip nalika urip ora. Amarga ora bisa digunakake kanthi tenanan. Lan dina iki, minggu iki, kita bakal miwiti lelungan bebarengan sing bakal nyengkuyung liwat krisis iki. Lan aku ora pengin sampeyan kantun pesen iki. Amarga buku Yakobus sejatine ngemot 14 utama pamblokiran bangunan, 14 masalah utama, 14 wilayah sing saben sampeyan wis nate ngrampungake urip sampeyan, lan sampeyan bakal kudu ngatasi ing mangsa ngarep. Contone, ing bab siji saka James, keparenga kula ngaturi panjelasan ringkes babagan buku. Iku mung papat bab. Bab siji, luwih dhisik mbahas babagan kesulitan. Lan kita arep ngomong babagan iki. Apa tujuane Gusti Allah kanggo masalah sampeyan? Banjur, ngomong babagan pilihan. Kepiye sampeyan nggawe pikiran? Kepiye sampeyan ngerti kapan bakal tetep, kapan kudu lunga? Kepiye sampeyan ngerti babagan apa sing bakal ditindakake, kepiye carane nggawe keputusan? Lan banjur ngomong babagan godaan. Lan kita bakal ndeleng kepiye carane ngatasi godaan sing umum ing urip sampeyan sing katon terus nyebabake sampeyan gagal. Lan banjur ngomong babagan tuntunan. Lan ngrembug babagan carane kita bisa diberkahi dening Alkitab. Ora mung maca, nanging bisa diberkahi. Sing kabeh ana ing bab siji. Lan kita bakal katon ing minggu ngarep. Bab loro wuwus babagan hubungan. Kita bakal ndeleng kepiye cara sampeyan ngrawat wong kanthi bener. Lan karo wong kudu tetep omah, kabeh ing kulawarga bebarengan, bocah lan ibu lan bapak, lan wong bakal nandhang syaraf saben liyane. Sing bakal dadi pesen penting babagan hubungan. Banjur, ngomong babagan iman. Kepiye sampeyan dipercaya karo Gusti Allah nalika ora krasa lan nalika ana perkara sing salah? Sing kabeh ana ing bab loro. Bab telu, kita arep ngomong babagan pacelathon. Kekuwatan obrolan. Lan iki minangka salah sawijining perangan sing paling penting ing Kitab Suci babagan carane ngatur tutuk. Sing penting apa kita lagi ana krisis utawa ora. Banjur, ngrembug persahabatan. Lan menehi informasi sing praktis banget kepiye carane nggawe persahabatan sing wicaksana lan supaya kekancan kekancan. Sing bab telung. Bab papat ana konflik. Lan ing bab kaping papat, kita ngomong babagan piye carane ngindhari argumen. Lan iku bakal nulungi. Nalika ketegangan mundhak lan frustrasi tuwuh, nalika wong ora kerja, kepiye sampeyan supaya ora mbantah? Lan banjur micara babagan ngadili wong liya. Kepiye carane sampeyan muter Gusti Allah? Iki bakal nyebabake tentrem akeh ing urip kita yen kita bisa nindakake iku. Lan banjur ngomong babagan mbesuk. Kepiye rencana kanggo mbesuk? Sing kabeh ana ing bab papat. Saiki, ing bab pungkasan, bab kaping lima, aku wis dakkandhakake ana papat bab, ana sing bener limang bab ing Yakobus. Kita arep ngomong babagan dhuwit. Lan ngrembug babagan carane dadi wicaksana karo bandha. Banjur kita bakal sabar sabar. Apa sing sampeyan lakoni nalika nunggu Gusti Allah? Kamar sing paling angel kanggo lungguh ana ing kamar tunggu nalika sampeyan kesusu lan ora Allah. Banjur kita arep ndedonga, yaiku pesen pungkasan sing bakal kita deleng. Kepiye sampeyan ndedonga babagan masalah sampeyan? Kitab Suci ujar ana cara kanggo ndedonga lan entuk wangsulan, lan ana cara kanggo ora ndedonga. Lan kita bakal nyawang sing. Saiki dina iki, kita bakal mung nyawang enem ayat pisanan saka kitab Yakobus. Yen sampeyan ora duwe Kitab Suci, aku pengin sampeyan download saka garis situs web iki, garis wulangan, amarga kabeh ayat sing arep kita deleng ana ing outline sampeyan. James bab siji, pisanan enem ayat. Lan Kitab Suci ujar mangkene nalika ngrembug kudu ngatasi masalah sampeyan. Pisanan, Yakobus 1: 1 ujar ngono. Yakobus, abdi ing Gusti lan Gusti Yesus Kristus, marang 12 suku sing sumebar ing antarane para bangsa, uluk salam. Saiki, ayo ngaso sawetara menit lan ucapake iki introduksi paling understated buku apa wae ing Kitab Suci. Amarga sampeyan ngerti sapa James? Dheweke dadi sedulur lanang separo. Apa tegese saka sampeyan? Tegese dheweke yaiku Maryam lan putrane Yusuf. Gusti Yesus mung putrane Maryam. Dheweke dudu putra Yusuf, amarga Gusti Allah dadi bapakne Yesus. Nanging Kitab Suci nyariosaken bilih Maria lan Yusuf duwe anak sawetara mengko, lan uga menehi jeneng. James ora Kristen. Dheweke ora dadi pengikuté Kristus. Dheweke ora ngandel yen seduluré yaiku Kristus sajrone pelayanan Yesus kabeh. Dheweke pancen ragu. Lan sampeyan bakal mikir manawa, adhine sing ora percaya ing sadulur tuwa, iku mesthi kosong. Apa Yakub dadi wong sing percaya marang Jahshua? Wungunane. Nalika Gusti Yesus wungu saka pati lan mlaku-mlaku sajrone 40 dina liyane lan Yakub ndeleng dheweke, dhèwèké dadi wong sing percaya lan banjur dadi pimpinan ing Pasamuwan Yerusalem. Dadi, yen ana wong duwe hak nyelehake jeneng, wong iki. Dheweke bisa ngomong, Yakobus, wong sing tansaya bareng karo Gusti Yesus. Yakobus, sedulur lanang separo saka Gusti Yesus. Yakobus, kanca paling apik kanggo Gusti Yesus saya gedhe. Iki jenis apa, nanging ora. Dheweke mung ujar Yakobus, abdi saka Gusti. Dheweke ora narik pangkat, dheweke ora promosi pedigree. Nanging ing ayat loro, dheweke mulai mlebu iki masalah pisanan kanggo Gusti Allah ing masalah sampeyan. Ayo kula maca kanggo sampeyan. Dheweke ujar, nalika kabeh jinis pacoban akeh wong ing sajroning uripmu, aja gething karo wong-wong mau, nanging welcome dheweke minangka kanca. Rumangsa teka, yen arep nyoba sampeyan, lan ngasilake kualitas ketahanan. Nanging proses kasebut terus nganti ketahanan kasebut dikembangake kanthi lengkap, lan sampeyan bakal dadi wong karakter diwasa lan integritas ora ana papan sing ringkih. Mangkene terjemahan Phillips saka James bab siji, ayat loro nganti enem. Saiki, dheweke ujar nalika kabeh jinis uji coba teka ing urip sampeyan lan wong akeh ing urip sampeyan, dheweke ujar, aja nesu minangka penceroboh, welcome minangka kanca. Ngandika, sampeyan duwe masalah, seneng. Sampeyan nemu masalah, girang. Sampeyan nemu masalah, eseman. Saiki, aku ngerti apa sing sampeyan pikirake. Sampeyan lunga, sampeyan lagi ngguyu aku? Napa aku kudu seneng babagan COVID-19? Napa aku kudu ngrampungake pacoban iki? Kepiye carane? Kunci kanggo sikap kanggo njaga kabeh sikap positif ing tengah krisis iku tembung éling, iku tembung éling. Ngandika, nalika kabeh pacoban akeh wong ing sajroning uripmu, aja gething karo wong-wong mau, nanging welcome minangka kanca, lan sadar, éling, padha teka kanggo nyoba marang kapercayan sampeyan. Banjur dheweke terus, apa sing bakal ditindakake sajrone urip. Apa sing dikandhakake ing kene yaiku sukses kanggo nangani minggu sing ndhisiki kita ing pandemik COVID-19 iki iku saiki kabeh ndonya, lan sateruse bangsa-bangsa padha mati, lan dheweke uga mati restoran lan dheweke bakal mandek toko, lan dheweke lagi mandek sekolah, lan padha ngilangi pasamuwan-pasamuwan, lan dheweke mati ana papan ing ngendi wong kumpul, lan kaya ing kene ing Orange County, ing ngendi kita ora diijini ketemu karo sopo. Dheweke ujar, sukses sampeyan kanggo ngatasi masalah kasebut bakal ditemtokake pangerten sampeyan. Miturut pangerten. Lan dening sikap sampeyan menyang masalah kasebut. Sampeyan ngerti, apa sing sampeyan ngerti. Saiki, sing pertama ing wacana iki, sing dakkarepake apa Gusti Allah maringi kita papat pangeling babagan masalah. Sampeyan bisa uga pengin nulis iki. Sekawan pangeling babagan masalah ing urip sampeyan, sing kalebu krisis sing bakal ditindakake saiki. Nomer siji, dheweke ujar dhisik, masalah ora bisa dielingi. Masalah ora bisa dielingi. Saiki, kepiye ujar manawa? Dheweke ujar, nalika kabeh jinis pacoban. Dheweke ora ujar yen kabeh jinis pacoban, ujare. Sampeyan bisa ngandel. Iki dudu swarga sing kabeh wis sampurna. Iki Bumi sing kabeh rusak. Dheweke ujar manawa sampeyan bakal duwe masalah, sampeyan bakal duwe masalah, bisa dipercaya, sampeyan bisa tuku saham ing. Saiki, iki ora mung sing diomongake James. Kabeh liwat Kitab Suci iku nyatakake. Gusti Yesus ngandika ing jagad sampeyan bakal nemoni pacoban lan nggodha, lan sampeyan bakal nandhang kasusahan. Ngandika sampeyan bakal duwe masalah ing urip. Dadi kenapa kita kaget nalika duwe masalah? Petrus ujar manawa ora kaget yen sampeyan nemoni pacoban. Ngandika aja tumindak kaya sing anyar. Kabeh wong ngliwati kaping susah. Urip iku angel. Iki dudu swarga, iki Bumi. Tanpa kekebalan, ora ana sing didhewek, ora ana insulated, ora ana sing dibebasake. Dheweke ujar manawa sampeyan duwe masalah amarga dheweke ora bisa dielingi. Sampeyan ngerti, aku kelingan siji wektu nalika aku kuliah. Akeh taun kepungkur, aku ngliwati sawetara kaping angel banget. Lan aku wiwit ndedonga, aku banjur ujar, "Dhuh Gusti, pasrahaken kula sabar." Lan ora dadi pacoban, mula saya tambah elek. Banjur aku kandha, "Ya Allah, aku butuh banget sabar," lan masalah saya tambah elek. Banjur aku kandha, "Ya Allah, aku butuh banget sabar," lan saya tambah elek. Ana apa? Akhire, aku ngerti yen sawise nem wulan, Aku luwih sabar tinimbang nalika miwiti, yaiku cara piwulangku marang Gusti Allah iki liwat kangelan. Saiki, masalah ora dadi jinis kursus pilihan manawa sampeyan duwe pilihan sing bakal dijupuk ing urip. Ora, dibutuhake, sampeyan ora bisa milih. Supaya lulus saka sekolah gesang, sampeyan bakal sekolah liwat macet hard. Sampeyan bakal ngliwati masalah, ora bisa dielingi. Mangkene apa sing dingandikakake Kitab Suci. Wangsulan kapindho sing dingerteni Alkitab babagan masalah. Masalah minangka variabel, tegese ora padha. Sampeyan ora nemoni masalah sing padha. Sampeyan entuk akeh macem-macem. Ora mung sampeyan entuk, nanging sampeyan beda. Dheweke ujar yen sampeyan nyoba, nalika sampeyan duwe masalah ing kabeh jinis. Sampeyan bisa uga bunder yen sampeyan njupuk cathetan. Yen kabeh macem-macem pacoban wis teka. Sampeyan ngerti, aku tukang kebon, lan nuli aku sinau, lan aku nemokake manawa pamrentah ing kene ing Amerika Serikat wis klasifikasi 205 macem-macem jinis suket. Aku rumangsa 80% tuwuh ing kebon. (ngguyu) Aku asring mikir yen tuwuh sayuran, Aku kudu ngetren diakoni ing Ladang Gandum Warren. Nanging ana macem-macem jinis suket, lan ana macem-macem pacoban, ana macem-macem masalah. Dheweke duwe macem-macem ukuran, kabeh ana kabeh bentuk. Ana luwih saka 31 rasa. Tembung iki ing kene, kabeh jinis, sing jarene kaya mangkene ana macem-macem pacoban iku sejatine ana ing basa Yunani ateges macem-macem. Kanthi tembung liyane, ana pirang-pirang warna stres ing gesang sampeyan, sampeyan bakal setuju karo iki? Ana warna stres sing akeh. Kabeh padha ora katon padha. Ana stres finansial, ana hubungan relasi, ana stres kesehatan, ana stres fisik, ana stres wektu. Dheweke ngomong yen dheweke kabeh macem-macem warna. Nanging yen sampeyan metu lan tuku mobil lan sampeyan pengin warna khusus, mula sampeyan kudu ngenteni. Banjur nalika digawe, mula sampeyan entuk warna khusus sampeyan. Yaiku tembung sing digunakake ing kene. Iki minangka warna warna, uji coba warna warna. Gusti Allah ngidini dheweke ana sebab. Sawetara masalah sampeyan biasane digawe khusus. Sawetara wong-wong mau, kita mung ngalami bebarengan, kaya iki, COVID-19. Nanging dheweke ujar masalah ana variabel. Lan apa sing dakkandhakake yaiku dheweke beda-beda intensitas. Kanthi ukara liya, kepiye rasane. Dheweke beda-beda frekuensi, lan iku suwene wektu. Aku ora ngerti suwene iki bakal pungkasan. Kita ora ngerti kepiye angel entuk. Aku ndeleng tandha ing dina liyane sing ujar, "Ing sawetara urip kudu udan, "nanging iki ora masuk akal." (ngguyu) Lan aku mikir yen cara kasebut akeh wong sing ngrasa saiki. Iki ora masuk akal. Masalah ora bisa dilalekake lan variabel. Ingkang kaping tiga James ngandhani, supaya kita ora kaget masalah ora bisa ditebak. Dheweke ora bisa diramalake. Dheweke ujar yen nyoba wong akeh ing urip sampeyan, yen sampeyan njupuk cathetan, bunder tembung kasebut. Wong akeh menyang urip sampeyan. Deleng, ora ana masalah sing muncul nalika sampeyan butuh utawa nalika sampeyan ora butuh. Iku mung nalika kepengin teka. Sing bagean kasebut dadi masalah. Masalah teka ing wektu sing paling ora ana. Apa wis tau ngrasakake masalah teka menyang urip sampeyan, sampeyan ora saiki. Pancen, kaya saiki? Ing kene Saddleback Church, kita melu kampanye utama ngalamun babagan masa depan. Lan kabeh tiba, koronavirus tekan. Lan aku arep, dudu saiki. (pitik) Ora saiki. Apa wis tau ban ban nalika telat? Sampeyan ora bakal ban ban nalika sampeyan entuk akeh wektu. Sampeyan cepet-cepet lunga menyang endi wae. Rasane kaya bocah sing nganggo sandhangan sing anyar nalika lagi mlaku-mlaku kanggo keterlibatan sore sing penting. Utawa sampeyan dibagi celonone sadurunge ngomong. Iki bener kedadeyan aku dina Minggu sing biyen Sawetara wong, ora sabar, dheweke ora bisa ngenteni lawang pusingan. Dheweke mung kudu, dheweke kudu nindakake, dheweke kudu nindakake saiki, mula saiki kudu ditindakake. Aku kelingan pirang-pirang taun kepungkur aku ana ing Jepang, lan aku lagi ngadeg ana ing sepur sing ngenteni sepur teka, lan nalika dibukak, lawangé dibukak. lan ana wong enom Jepang enggal projectile muntab aku nalika lagi ngadeg ing kono. Lan aku panginten, kenapa aku, kenapa saiki? Dheweke ora bisa diramal, dheweke bakal teka nalika sampeyan ora butuh. Sampeyan jarang bisa prédhiksi masalah ing urip sampeyan. Saiki elinga, jarene nalika kabeh jinis pacoban, nalika, dheweke ora bisa dielingi, kabeh jinis, variabel, akeh wong ing urip sampeyan, mula dheweke ora bisa diramal, dheweke ujar ora nesu dadi penyusup. Apa sing dikandhakake kene? Ya, aku bakal nerangake kanthi luwih rinci. Nanging, ing bab kaping papat Injil ing babagan masalah. Masalah duwe tujuan. Masalah duwe tujuan. Gusti Allah duwe tujuan ing kabeh. Malah samubarang ala sing kedadeyan ing urip kita, Gusti Allah bisa nggawa sing apik saka dheweke. Gusti Allah ora bakal nyebabake kabeh masalah. Umume masalah sing nyebabake awake dhewe. Wong ngomong, kenapa wong lara? Dadi, siji alesan yaiku kita ora nindakake apa sing diwenehake Gusti. Yen kita mangan apa sing didhawuhake Gusti kanggo mangan, yen kita turu kaya Gusti Allah ucapake supaya entuk istirahat. yen kita nindakake kaya sing didhawuhi Gusti, supaya kita olahraga. yen ora ngidini emosi negatif ing urip kita kayadene Gusti ngandhani, yen kita mituhu marang Gusti kita ora bakal duwe akeh masalah. Pasinaon nuduhake yen sekitar 80% masalah kesehatan ing negara iki, ing Amerika, disebabake dening apa sing diarani pilihan gaya urip kronis. Kanthi tembung liyane, kita mung ora nindakake perkara sing bener. Kita ora nindakake perkara sing sehat. Kita asring nindakake tumindak awake dhewe. Nanging apa sing dakkandhakake ing kene, masalah ora ana gunane. Dheweke ujar yen sampeyan nemoni masalah, kelingan padha teka. Bunder tembung kasebut, mula ngasilake. Masalah bisa produktif. Saiki, dheweke ora produktif kanthi otomatis. Virus COVID iki, yen aku ora nanggapi ing dina sing bener, ora bakal ngasilake apa-apa sing apik ing uripku. Nanging yen aku nanggapi kanthi cara sing bener, malah barang paling negatif ing uripku bisa ngasilake wutah lan mupangat lan mberkahi, ing uripmu lan uripku. Dheweke ngasilake. Dheweke ngandika ing kene yen nandhang sangsara lan stres lan sedih, ya, malah penyakit bisa ngrampungake soko regane yen kita ngidini. Iku kabeh sing dipilih, kabeh ana ing sikap kita. Gusti Allah nggunakake kangelan ing gesang kita. Sampeyan ngomong, wah, kepiye carane dheweke nindakake? Kepiye Gusti Allah nggunakake kesulitan lan masalah ing urip kita? Ya, matur suwun njaluk, amarga wacana sabanjure utawa bagean sabanjure ayat kasebut manawa Gusti Allah nggunakake telung cara. Telung cara, Gusti Allah nggunakake masalah sajrone urip telung cara. Pisanan, masalah nguji imanku. Saiki, iman sampeyan kaya otot. Otot ora bisa dikuatake kajaba dites, kajaba iku digawe dowo, kajaba diuripake. Sampeyan ora nggawe otot sing kuat kanthi ora nglakoni apa-apa. Sampeyan ngembangake otot sing kuat kanthi nglacak lan nguatake dheweke lan nguji lan meksa nindakake watesan. Dadi dheweke ngandhakake masalah teka-nyoba kanggo nyoba kepercayaan. Dheweke ujar manawa dheweke teka kanggo nyoba kapercayan sampeyan. Saiki, tembung pengujian kasebut ing kana, iku istilah ing jaman Alkitab sing digunakake kanggo nyaring logam. Lan apa sing bakal sampeyan lakoni yaiku sampeyan bakal njupuk logam sing larang regane kaya salaka utawa emas utawa liyane, lan sampeyan bakal dilebokake ing panci gedhe, lan sampeyan bakal panas kanggo suhu sing dhuwur banget, kenapa? Ing suhu sing dhuwur, kabeh reged diobong. Lan mung siji sing isih ana yaiku emas murni utawa perak murni. Kuwi tembung Yunani ing kene kanggo dites. Iku geni sing nyempurnakake nalika Gusti Allah nggawe panas lan ngidini ing gesang kita, ngobong barang sing ora penting. Sampeyan ngerti apa sing bakal kelakon ing sawetara minggu sabanjure? Apik kita kabeh mikir tenan, kita bakal sadhar, hmm, aku melu apik wae tanpa iku. Iku bakal nyetel ulang prioritas, amarga prekara-prekara sing bakal saya ganti. Saiki, conto klasik babagan carane nguji kapercayan yaiku crita-crita babagan Ayub sing ana ing Kitab Suci. Ana kabeh buku babagan Ayub. Sampeyan ngerti, Ayub minangka wong paling terkenal ing Kitab Suci, lan ing sawijining dina, dheweke ilang kabeh. Dheweke ilang kabeh kulawargane, ilang kabeh kasugihan, dheweke ilang kabeh kanca, teroris nyerang kulawargane, dheweke ngalami penyakit kronis sing lara banget kuwi ora bisa diobati. Oke, dheweke dadi terminal. Nanging Gusti Allah nyoba nguji imané. Lan Gusti Allah banjur mulihake dheweke pancen tikel kaping pindho apa sing sadurunge dheweke nuli nemoni tes gedhe. Ing sawijining wektu aku maca kutipan ing endi wae rada suwe sing jarene wong kaya tas teh. Sampeyan ora ngerti apa sing ana nganti sampeyan nyelehake ing banyu panas. Banjur sampeyan bisa ndeleng apa sing ana ing njero. Apa sampeyan wis tau duwe salah sawijining dina? Sampeyan tau duwe salah sawijining minggu banyu utawa wulan panas iki? Kita lagi ing kahanan banyu panas saiki. Lan apa sing bakal dadi sampeyan saka apa sing ana ing njero sampeyan. Rasane kaya untu-untu. Yen aku duwe tabung odol lan aku ditolak, opo sing metu? Sampeyan ngomong, uga, odol. Ora, ora kudu. Bisa uga ngilangake odol ing njaba, nanging bisa duwe saus marinara utawa butter kacang utawa mayon ing njero. Apa sing bakal metu nalika dilebokake ing tekanan opo wae sing ana. Lan ing dina ngarep nalika sampeyan ngatasi virus COVID, apa sing metu saka sampeyan yaiku apa sing ana ing jero sampeyan. Lan yen sampeyan kapenuhan pait, iku bakal metu. Lan yen sampeyan wis nesu, bakal metu. Lan yen sampeyan kapenuhan nesu utawa kuwatir utawa sirno utawa isin utawa ora amanah, iku bakal metu. Yen sampeyan lagi wedi, apa wae sing ana ing njero sampeyan apa sing bakal metu nalika meksa dilebokake ing sampeyan. Lan kuwi sing dikandhakake ing kene, yen masalah nyoba imanku. Sampeyan ngerti, taun kepungkur, aku kepethuk karo wong lanang lawas tenan ing konferensi pirang-pirang taun kepungkur bali ing Timur. Aku iku Tennessee. Lan dheweke, wong tuwa iki banjur dakcritakake babagan kepiye minangka keuntungan sing paling gedhe ing uripé. Lan aku mangsuli, "Oalah, aku kepengin ngrungokake crita iki. "Dakkandhani kabeh babagan iki." Lan apa sing dikepengini ing gergaji kabeh uripe. Dheweke wis dadi tukang kayu ing kabeh uripe. Nanging sawijining dina nalika mudhun ekonomi, pimpinane mlaku mlebu banjur ujug-ujug, "Sampeyan dipecat." Lan kabeh keahliane metu saka lawang. Lan dheweke disingkirake umur 40 taun karo garwa lan kulawarga lan ora ana kesempatan kerja liyane ing saubengé, lan ana resesi ing wektu kasebut. Lan dheweke ora krasa, lan wedi. Sawetara sampeyan bisa uga rumangsa saiki. Sampeyan bisa uga wis dipotong. Mungkin sampeyan wedi sampeyan bakal glethakaken nalika krisis iki. Lan dheweke wis rada depresi, dheweke rada wedi. Dheweke ngomong, aku nulis iki, dheweke kandha, "Aku rumangsa kaya ngono "Jagadku wis nrenyuh nalika dina iki aku dipecat. "Nanging nalika mulih, aku banjur crita marang bojoku apa sing kedadeyan, "lan dheweke takon, 'Dadi apa sing saiki sampeyan lakoni?' "Lan aku kandha, wiwit saiki aku wis murub, "Aku arep nindakake apa sing wis tak karepake sadurunge. "Dadi tukang. "Aku arep menehi hipotek omah "lan aku arep mlebu bisnis bangunan." Lan dheweke kandha karo aku, "Sampeyan ngerti, Rick, sing pertama dadi usaha "yaiku pambangunan rong motel cilik." Piye wae dheweke nindakake. Nanging dheweke ujar, "Sajrone limang taun, aku dadi jutawan pirang-pirang." Jeneng wong, wong sing dakcritakake, yaiku Wallace Johnson, lan bisnis sing diwiwiti sawise dipecat diarani Holiday Inns. Resing. Wallace marang aku, "Rick, dina iki, yen aku bisa nemokake "wong sing nembak aku, aku pancen ikhlas "maturnuwun marang apa sing ditindakake." Nalika iku kedadeyan, aku ora ngerti kenapa aku dipecat, kenapa aku dicekel. Nanging mbesuk aku bisa ngerteni manawa iki pancen ora dituruti Gusti lan rencana sing nggumunake supaya aku dadi karier sing dipilih. Masalah duwe tujuan. Dheweke duwe tujuan. Nyadhani yen ngasilake, lan salah sawijining prekara pertama padha ngasilake iman sing luwih gedhe, kabeh padha nyoba sampeyan. Nomer loro, iki entuk manfaat kapindho masalah. Masalah ngembangake ketahanan aku. Dheweke terus sabar. Sing bagean sabanjure tembung kasebut, jarene masalah iki teka kanggo sabar. Dheweke ngembangake ketahanan ing urip sampeyan. Apa asil masalah ing urip sampeyan? Kekuwatan sing tetep. Iki secara harfiah kemampuan kanggo ngatasi tekanan. Dina iki kita diarani dadi daya tahan. Kemampuan kanggo mumbul maneh. Lan salah sawijining kuwalitas paling apik sing kudu sinau saben bocah lan saben wong diwasa kudu sinau ketahanan. Amarga kabeh wong tiba, kabeh wong kesandhung, kabeh wong ngliwati jaman, kabeh wong lara pada beda. Kabeh wong duwe gagal ing urip. Kepiye carane sampeyan ngatasi tekanan. Ketahanan, sampeyan terus-terusan tetep lan terus. La, kepiye sampeyan sinau supaya ora kasebut? Kepiye sampeyan sinau ngatasi tekanan? Liwat pengalaman, mung siji-sijine cara. Sampeyan ora sinau kanggo ngatasi tekanan ing buku teks. Sampeyan ora ngerti carane ngatasi tekanan ing seminar. Sampeyan sinau ngatasi tekanan kanthi diwenehi tekanan. Lan sampeyan ora ngerti apa sing ana ing sampeyan nganti sampeyan sejatine wis dilebokake ing kahanan kasebut. Ing taun kapindho Gereja Saddleback, 1981, Aku liwat wektu depresi ing endi saben minggu aku pengin mundur. Lan aku kepengin mandhek saben dina Minggu. Nanging, aku ngalami wektu sing angel ing uripku, lan isih aku bakal sijine sikil ing ngarepe liyane minangka Gusti Allah, ora njaluk aku mbangun pasamuwan sing gedhe, nanging Gusti Allah, pasrahake awakku liwat minggu iki. Lan aku ora bakal nyerah. Aku bungah banget, yen aku ora nyerah. Nanging aku luwih seneng amarga Gusti Allah ora nyerah. Amarga iku ujian. Lan ing taun pacoban, aku ngalami spiritual lan relasi lan kekuwatan emosional lan mental sing ngidini aku sawetara taun mengko kanggo nglumpukake kabeh jinis bal lan ngatasi stres sing akeh banget ing mripat umum amarga aku ngliwati taun kasebut saka kangelan warata, siji-sijine. Sampeyan ngerti, Amerika duwe hubungan katresnan kanthi gampang. Kita seneng penak. Ing sawetara dina lan minggu ing krisis iki, ana akeh perkara sing ora nyenengake. Inconvenient. Lan apa sing arep kita lakoni dhewe yen kabeh ora kepenak, nalika sampeyan kudu terus terus nalika sampeyan ora rumangsa tetep. Sampeyan ngerti, tujuan triathlon utawa tujuan maraton dudu babar pisan, sepira cepet tekane, iku luwih bab ketahanan. Apa sampeyan ngrampungake balapan? Kepiye nyiyapake barang-barang kaya ngono? Mung kanthi ngliwati dheweke. Dadi, yen sampeyan wis maju ing dina ngarep, ojo kuwatir, ojo dicritakake. Masalah ngembangake ketahanan aku. Masalah duwe tujuan, dheweke mesthi duwe tujuan. Ingkang kaping tiga sing dikandhani Yakobus babagan masalah kasebut sing kita lalokake yaiku yen masalah diwasa karakterku. Lan dheweke ngucapake kaya ngono ing ayat papat saka bab James bab siji. Ngandika nanging, supaya proses terus nganti sampeyan dadi wong sing duwe sifat dewasa lan integritas tanpa papan sing ringkih. Apa sampeyan ora pengin duwe? Apa sampeyan pengin ngrungokake wong ngomong, sampeyan ngerti, wong wadon mau ora duwe ciri-cirine sing ringkih. Wong kasebut, wong lanang kasebut ora ana ciri-cirine sing ringkih. Kepiye sampeyan entuk karakter sing diwasa? Ayo proses nganti sampeyan dadi wong, pria lan wanita, mula duwe watak diwasa lan integritas tanpa papan sing ringkih. Sampeyan ngerti, ana panaliten sing misuwur ditindakake, pirang-pirang taun kepungkur ing Rusia sing aku elinga nulis, lan kedadeyan kasebut beda saka kahanan urip kena pengaruh umur dawa utawa umur kewan sing beda. Dadi kewan-kewan iku gampang urip, banjur padha masang kewan liya kanthi luwih angel lan lingkungan sing atos. Lan ilmuwan nemokake manawa kewan kasebut sing diselehake ing nyaman lan lingkungan gampang, kahanan, kahanan urip kasebut, sejatine saya ringkih. Amarga kahanan kasebut gampang banget, mula saya ringkih lan luwih gampang kena penyakit. Lan wong-wong sing ana ing kahanan sing tiwas kanthi cepet mati tinimbang sing diidini kangelan normal gesang. Apa ora menarik? Apa kewan apa aku yakin bener karakter kita uga. Lan ing budaya Kulon utamane ing jagad modern, kita wis gampang banget kanthi akeh cara. Urip urip sing kepenak. Tujuan nomer siji Gusti ing urip sampeyan yaiku kanggo nggawe sampeyan kaya Yesus Kristus ing karakter. Kanggo mikir kaya Kristus, tumindak kaya Kristus, urip kaya Kristus, tresna kaya Kristus, dadi positif kayadene Sang Kristus. Lan yen pancen bener, lan Injil ngucapake bola-bali, banjur Gusti bakal njupuk sampeyan liwat prekara sing padha bilih Gusti Yesus lumantar tuwuh karakter sampeyan. Sampeyan ngomong, wah, apa sing kaya Gusti Yesus? Yesus tresna lan kabungahan lan tentrem lan sabar lan apik, woh Roh, kabeh iku. Lan kepiye carane Gusti Allah ngasilake Kanthi nempatake kita ing kahanan sing beda. Sinau sinau nalika sabar kanggo ora sabar. Kita sinau katresnan nalika kita sijine wong sing ora dikalahake. Kita sinau kabungahan ing tengah-tengah kasusahan. Kita sinau ngenteni lan duwe sabar kaya ngono nalika kita kudu ngenteni. Sinau sinau babagan kebecikan nalika kita kepenginan egois. Ing dina ngarep, bakal nyenengake banget kanggo mung hunker ing bunker, narik maneh, lan aku kandha, kita bakal ngurus. Aku, aku, lan aku, kulawarga, aku papat lan ora ana maneh lan lali karo wong liya. Nanging sing bakal nyuda jiwa sampeyan. Yen sampeyan bakal miwiti mikir babagan wong liya lan ngewangi wong-wong sing rawan, sing tuwa lan sing duwe kahanan preexisting, lan yen sampeyan bakal nggayuh, jiwamu bakal tuwuh, atimu bakal tuwuh, sampeyan bakal dadi wong sing luwih apik ing pungkasan krisis iki tinimbang sampeyan wiwitan, ora apa-apa? Dhuh Allah, nalika kepengin ngripta karakter, dheweke bisa nggunakake rong perkara. Dheweke bisa nggunakake Sabdane, kayekten bisa ngowahi, lan dheweke bisa nggunakake kahanan, sing luwih angel maneh. Saiki, Gusti Allah luwih seneng nggunakake cara pertama, Sabda. Nanging kita ora bisa ngrungokake Sabda, mula dheweke nggunakake kahanan supaya bisa narik perhatian. Lan luwih angel, nanging asring luwih efektif. Saiki, sampeyan ngomong, uga, oke, Rick, aku njaluk, yen masalah variabel lan ana tujuan, lan dheweke ana ing kene kanggo nyoba imanku, lan dheweke bakal entuk kabeh macem-macem jinis, lan ora teka nalika aku pengin. Lan Gusti bisa nggunakake kanggo nambah karakter lan diwasa gesang kawula. Dadi apa sing dakkarepake. Ing sawetara dina lan ing sawetara minggu, lan bisa uga sawetara wulan nalika ngadhepi krisis koronavirus iki, kepiye cara nanggapi masalah ing sajroning uripku? Lan aku ora mung ngomong babagan virus. Aku ngomong babagan masalah sing bakal teka dadi ora kerja utawa bocah-bocah sing padha ning omah utawa kabeh prekara sing ngganggu kaya biasane. Kepiye carane aku nanggapi masalah-masalah sing bakal daklakoni? Ya maneh, James pancen spesifik, lan kita menehi telung banget praktis, padha nanggepi radikal, nanging padha tanggapan sing tepat. Nyatane, nalika dakkandhakake dhisik, sampeyan arep lunga, sampeyan kudu ngguyu aku. Nanging ana telung tanggapan, kabeh padha diwiwiti karo R. Tanggepan pisanan sing dingerteni yaiku nalika sampeyan lagi ngliwati jaman angel, bungah. Sampeyan lunga, sampeyan lagi ngguyu? Sing muni masochistic. Aku ora ujar bungah babagan masalah kasebut. Tindakake aku mung sawetara menit. Dheweke ujar manawa iki minangka kabungahan murni. Nambani masalah kasebut minangka kanca. Saiki, aja salah paham. Dheweke ora ujar palsu. Dheweke ora ujar nganggo eseman plastik, ndalang yen kabeh ora apik lan ora, amarga ora. Pollyanna, Little Yatim Annie, srengenge bakal metu sesuk, bisa uga ora sesuk. Dheweke ora ujar nolak kasunyatan, ora kabeh. Dheweke ora ujar dadi masochist. Oh bocah lanang, aku kudu nglarani lara. Gusti Allah banget sengit marang rasa lara. Oh, aku nandhang lara, sapa sapa. Lan sampeyan duwe kompleks martir iki, lan ngerti, Aku mung duwe rasa spiritual iki nalika aku rumangsa ala. Ora, ora, ora, Allah ora pengin sampeyan mati martir. Gusti Allah ora pengin sampeyan duwe sikap masochistic kanggo pain. Sampeyan ngerti, aku kelingan sawijining wektu sing aku lalokake wektu sing angel banget lan kanca nyoba nyoba apik lan dheweke kandha, "Sampeyan ngerti, Rick, raga "amarga perkara bisa dadi luwih ala." Lan guess apa, dheweke dadi luwih elek. Yaiku dudu pitulung. Aku nyenengake lan dheweke tambah parah. (bebek) Dadi ora babagan mikir positif Pollyanna palsu. Yen tumindak kanthi semangat, aku bakal sregep. Ora, ora, ora, ora, luwih adoh saka iku. Kita ora bungah, ngrungokake, kita ora bungah amarga masalah kasebut. Kita bungah babagan masalah, nalika kita nemoni masalah, isih akeh prekara sing kudu dienggo. Ora masalah dhewe, nanging liyane manawa kita bisa bungah babagan masalah kasebut. Napa kita bisa bungah sanajan masalah kasebut? 'Amarga kita ngerti ana tujuan kanggo. Amarga kita ngerti manawa Gusti Allah ora bakal ninggal kita. Amarga kita ngerti macem-macem perkara. Kita ngerti manawa Gusti Allah nduwe tujuan. Wigati sing ngandika nganggep manawa iku kabungahan murni. Bunder tembung sing dianggep. Coba tegese kanthi sengaja nggawe pikiran. Sampeyan entuk imbuhan sikap yen sampeyan kudu nggawe kene. Apa pilihan sampeyan kanggo bungah? Ing Jabur 34 ayat siji, dheweke ujar Aku bakal mberkahi Pangeran ing saben wayah. Nalika sembarang. Lan ngandika aku bakal. Iki milih kersane, iki pancen keputusan. Iku prasetya, iku pilihan. Saiki, sampeyan bakal ngliwati wulan iki kanthi sikap alus utawa tumindak ala. Yen sikap sampeyan ala, sampeyan bakal nggawe awake dhewe lan kabeh wong ing sekitar sampeyan sengsara. Nanging yen sikapmu pancen becik, sampeyan kudu bungah. Sampeyan kandha, ayo katon ing sisih sing padhang. Ayo golek prekara-prekara sing bisa dipuji kanggo Gusti Allah. Lan ayo ngerti manawa ana sing ala, Gusti Allah bisa nggawa sing ala saka sing ala. Mangkono uga tumindak imbuhan. Aku ora bakal pait ing krisis iki. Aku bakal luwih apik ing krisis iki. Aku milih, iku pilihanku kanggo bungah. Oke, nomer loro, R nomer loro njaluk. Lan iku njaluk kawicaksanan marang Gusti Allah. Iki karepmu kapan wae yen lagi krisis. Sampeyan pengin njaluk kawicaksanan marang Gusti Allah. Minggu kepungkur, yen sampeyan ngrungokake pesen minggu kepungkur, lan yen sampeyan ora kejawab, go online lan nonton pesen kasebut ing nggawe virus ing lembah virus tanpa wedi. Sampeyan pilihan kanggo bungah, nanging banjur takon marang kawicaksanan marang Gusti Allah. Lan sampeyan nyuwun marang kawicaksanan marang Gusti Allah lan sampeyan ndedonga lan sampeyan ndedonga babagan masalah sampeyan. Ayat pitu ujar mangkene ing Yakobus siji. Yen ing proses iki, sapa wae ora ngerti kepethuk masalah apa wae, iki ora ana saka terjemahan Phillips. Yen ing proses, sapa wae ora ngerti kepethuk masalah tartamtu sampeyan mung kudu takon marang Gusti Allah kang menehi loman marang kabeh manungsa tanpa gawe dheweke rumangsa salah. Lan sampeyan bisa uga yakin manawa kawicaksanan sing dibutuhake bakal diwenehake marang sampeyan. Dheweke ujar kenapa kabeh perkara bakal njaluk kawicaksanan ing tengah masalah? Dadi sampeyan sinau saka iku. Dadi sampeyan bisa sinau saka masalah kasebut, pramila sampeyan nyuwun kawicaksanan. Apa luwih migunani yen sampeyan bakal mandheg ngapa, Napa kedadeyan iki, lan mula takon apa, kowe arep sinau apa? Apa sampeyan pengin aku dadi? Kepiye cara tuwuh saka iki? Kepiye carane dadi wanita sing luwih apik? Kepiye carane aku dadi wong sing luwih apik liwat krisis iki? Ya, aku dites. Aku ora bakal khawatir apa sebabe. Napa ora preduli. Apa sing penting yaiku, apa sing dakkarepake, lan apa aku arep sinau saka kahanan iki? Lan supaya bisa ditindakake, sampeyan kudu njaluk kawicaksanan. Dadi, yen sampeyan mbutuhake kawicaksanan, takon marang Gusti Allah, Gusti Allah bakal menehi sampeyan. Dadi sampeyan kandha, Gusti, aku butuh kawicaksanan minangka ibu. Bocah-bocah dakdeleng ing wulan ngarep. Aku butuh kawicaksanan minangka bapak. Kepiye carane dadi timbal nalika pakaryan ora ana bebaya lan aku ora bisa saiki? Nyuwun marang Gusti Allah babagan kawicaksanan. Aja takon ngapa, nanging takon apa. Dadi pisanan sampeyan bungah, sampeyan duwe sikap positif matur: Aku matur nuwun marang Gusti Allah ora kanggo masalah, nanging aku arep matur nuwun marang Gusti Allah babagan masalah kasebut. Amarga karsane Gusti Allah sanajan urip bakal urip. Dudu aku nimbali seri iki "Iman Sejati sing Bisa Nalika Urip Ora." Nalika urip ora bisa. Dadi aku bungah lan njaluk. Ingkang kaping tiga Yakobus nindakaken santai. Ya, mung apik banget, aja nganti awakmu dhewe kabeh pada numpuk saraf. Aja banget stres, sampeyan ora bisa nindakake apa-apa. Aja padha sumelang ing masa depan. Gusti Allah ujar aku bakal ngurus sampeyan, percoyo marang aku. Sampeyan dipercaya Allah ngerti apa sing paling apik. Sampeyan kerjo bareng. Sampeyan ora luwih cendhak kahanan sing bakal sampeyan lalungi. Nanging sampeyan mung ujar, Dhuh, Aku bakal santai. Aku ora ragu. Aku ora ragu. Aku bakal dipercaya sampeyan ing kahanan iki. Ayat wolu iku ayat pungkasan sing bakal ditelusuri. Bener, kita bakal ndeleng siji liyane. Nanging ayat wolu ujar, nanging sampeyan kudu takon kanthi tulus ikhlas tanpa mamang rahasia. Apa sing sampeyan takon kanthi iman kanthi tulus? Nyuwun kawicaksanan. Lan tembung, Gusti, aku butuh kawicaksanan, lan matur nuwun sampeyan bakal menehi kawicaksanan marang aku. Aku matur nuwun, sampeyan menehi kawicaksanan. Aja kesusu, aja ragu, nanging digawa menyang Gusti Allah. Sampeyan ngerti, Kitab Suci ngandika, sadurunge aku nuduhake sing ujar iki macem-macem masalah. Sampeyan ngerti, kita ngomong babagan dheweke entuk warna, akeh, akeh jinis masalah. Tembung kasebut ing basa Yunani, akeh jinis masalah, iku tembung sing padha sing katutup ing Pisanan Petrus bab papat, ayat papat sing ujar Gusti Allah duwe macem-macem jinis sih-rahmat kanggo menehi sampeyan. Kasedhiyan pirang-pirang jinis Gusti Allah. Iku padha, multifeatured, kaya berlian. Apa sing dakkandhakake ana ing kana? Kanggo saben masalah sing, ana sih-rahmat saka Gusti Allah sing kasedhiya. Kanggo saben jinis pacoban lan kasusahan lan kangelan, ana jinis sih-rahmat lan sih lan kekuwatan sing dikersakake dening Gusti kanggo cocog masalah kasebut. Sampeyan butuh sih-rahmat kanggo iki, sampeyan butuh sih-rahmat kanggo iku, sampeyan butuh sih-rahmat kanggo iki. Gusti Allah ujar sih-rahmatku minangka multifeatured minangka masalah sing sampeyan adhepi. Dadi, apa sing dakkandhakake? Aku ngomong yen kabeh masalah sing ana ing urip sampeyan, kalebu krisis COVID iki, Iblis tegese kanggo ngalahake sampeyan karo masalah kasebut. Nanging Gusti Allah tegese ngatasi masalah kasebut. Dheweke kepengin ngalahake sampeyan, Iblis, nanging Gusti Allah pengin ngetrapake sampeyan. Saiki, masalah sing teka ing urip sampeyan aja kanthi otomatis nggawe sampeyan luwih apik. Akeh wong sing dadi wong pait saka 'em. Ora kanthi otomatis nggawe sampeyan wong sing luwih apik. Iki minangka sikap sing nggawe prabédan. Lan mau aku pengin menehi bab liyane sing kudu eling. Nomer papat, yaiku bab kaping papat sing kudu eling nalika sampeyan lagi nemoni masalah yaiku eling janjine Allah. Elinga janjine mau. Sing wis mudhun ing ayat 12. Ayo kula maca sampeyan janji iki. James bab siji, ayat 12. Rahayu wong sing terus nandhang pacoban, amarga nalika dheweke wis nyoba, Dheweke bakal nampa makutha sing wis dijanjekake dening Gusti Allah, ana tembung, kanggo wong-wong sing tresna marang. Ayo kula maca maneh. Aku pengin sampeyan ngrungokake banget. Rahayu wong sing terus nandhang pacoban, sing ngatasi kesulitan, kaya kahanan sing saiki wis ana. Rahayu wong sing sabar, sing sabar, Sapa sing percaya marang Gusti Allah, sing tetep percaya sajrone nyoba, amarga nalika wis ngadeg tes, metu ing mburi, nyoba iki ora pungkasan. Wujude rampunge. Sampeyan bakal metu ing mburi trowongan liyane. Sampeyan bakal nampa makutha saka urip. Aku ora ngerti apa tegese, nanging iku apik. Makutha sing wis dijanjekake dening Gusti Allah marang wong sing tresna marang. Sampeyan pilihan kanggo bungah. Sampeyan pilihan kanggo dipercaya kawicaksanan saka Gusti Allah tinimbang mangu-mangu. Nyuwun pangestu marang Gusti Allah supaya bisa nulungi saka kahanan sampeyan. Lan banjur njaluk tulung marang Gusti Allah supaya iman bakal saya suwe. Lan kandha, Gusti, aku ora bakal nyerah. Iki uga bakal liwati. Wong liya nate takon, apa sing paling disenengi ayat saka Kitab Suci? Ngandika, wis kelakon. Lan kenapa sampeyan seneng ayat kasebut? Amarga yen ana masalah, aku ngerti yen dheweke ora tetep. Dheweke wis kalorone. (bebek) Lan iku bener ing kahanan tartamtu iki. Wis teka ora bakal, mung pas. Saiki, aku kepengin oleh pikirane iki. Krisis ora mung nggawe masalah. Kerep ngumumake dheweke, asring nyritakake dheweke. Krisis iki bisa mbukak sawetara retak ing omah sampeyan. Krisis iki bisa mbukak sawetara retak ing sesambetan kaliyan Gusti Allah. Krisis iki bisa mbukak sawetara retak miturut gaya urip sampeyan, sing cara meksa awakmu angel banget. Lan semono uga supaya Gusti Allah ngomong karo sampeyan babagan sing kudu diganti ing urip sampeyan, kabeh ora? Aku pengin sampeyan mikir babagan minggu iki, lan aku bakal menehi sawetara langkah praktis, oke? Langkah-langkah praktis, nomer siji, aku pengin sampeyan kanggo kasurung wong liya kanggo ngrungokake pesen iki. Sampeyan bakal nindakake sing? Sampeyan bakal ngirim link iki lan dikirim menyang kanca? Yen iki wis nyemangati sampeyan, pasrahna, lan dadi panglipur minggu iki. Kabeh wong sekitar sampeyan butuh dorongan sajrone krisis iki. Dadi ngirim link. Rong minggu kepungkur nalika ana greja ing kampus-kampus kita, ing Lake Forest lan kampuse Saddleback liyane, udakara 30.000 wong muncul ing pasamuwan. Nanging minggu kepungkur nalika kita kudu mbatalake layanan lan kita kabeh kudu nonton online, aku ujar, kabeh wong menyang klompok cilik sampeyan lan ngajak tanggi lan ngajak kanca menyang klompok cilik sampeyan, kita duwe 181,000 ISP omah-omahé kita wis nyambung menyang layanan kasebut. Iki tegese bisa uga setengah yuta wong nonton pesen minggu kepungkur. Setengah yuta wong utawa luwih. Napa, amarga sampeyan ngandhani wong liya supaya nonton. Lan aku njaluk supaya bisa dadi seksiné kabar apik minggu iki ing jagad sing butuh kabar apik. Wong kudu ngrungokake iki. Kirim link. Aku percaya kita bisa nyengkuyung yuta wong minggu iki yen kita kabeh bakal ngirim pesen, apa ora? Nomer loro, yen sampeyan ana ing kelompok cilik, mula kita ora bakal seneng bisa ketemu, paling ora ing wulan iki, mesthine. Lan, aku bakal ngajak sampeyan nyetel rapat virtual. Sampeyan bisa duwe klompok online. Kepiye carane sampeyan? Ing kana, ana produk sing ana ing njaba kaya Zoom. Sampeyan pengin mriksa metu, Zoom, gratis. Lan sampeyan bisa pindhah menyang kana lan ucapake saben wong supaya Zoom ing telpon utawa ing komputer, lan sampeyan bisa nyambung enem utawa wolung utawa 10 wong, lan sampeyan bisa duwe grup sampeyan minggu iki ing Zoom. Lan sampeyan bisa ndeleng saben liyane, kaya Facebook Live, utawa kaya sawetara wong liya, sampeyan ngerti, apa ing iPhone nalika katon ing FaceTime. Ya, sampeyan ora bisa nindakake kanthi klompok gedhe, nanging sampeyan bisa nindakake karo siji wong. Lan supaya saben liyane saling padha diadhepi liwat teknologi. Saiki kita duwe teknologi sing ora kasedhiya. Dadi priksa Zoom kanggo klompok virtual klompok cilik. Lan bener kene online sampeyan uga bisa entuk sawetara informasi. Nomer telu, yen sampeyan ora ana ing kelompok cilik, Aku bakal mbantu sampeyan melu klompok online minggu iki, aku bakal. Sampeyan mung kudu ngirim email, PastorRick@saddleback.com. PastorRick @ saddleback, siji-tembung, SADDLEBACK, saddleback.com, lan aku bakal ngambung sampeyan menyang klompok online, apa ora? Banjur priksa manawa sampeyan minangka anggota Gereja Saddleback kanggo maca buletin saben dinane sing dakkirim saben dina sajrone krisis iki. Iki diarani "Saddleback ing Omah." Wis entuk tips, entuk pesen sing nyengkuyung, iku entuk warta sing bisa digunakake. Wangsulan: Bab ingkang praktis. Kita pengin sesambungan karo sampeyan saben dina. Entuk "Saddleback ing Omah." Yen aku ora duwe alamat email sampeyan, mula, sampeyan ora entuk. Lan sampeyan bisa ngirim email menyang alamat email sampeyan menyang PastorRick@saddleback.com, lan aku bakal milih sampeyan ing dhaptar, lan sampeyan bakal entuk koneksi saben dina, buletin "Saddleback in the Home". Aku lagi wae cedhak sadurunge ndedonga kanthi matur maneh sepira aku tresna sampeyan. Aku saben dina ndedonga kanggo sampeyan, lan aku terus ndedonga kanggo sampeyan. Kita bakal ngrampungake iki. Iki dudu crita pungkasan. Gusti Allah isih ana ing dhampare, lan Gusti Allah nggunakake iki kanggo tuwuh iman sampeyan, nggawa wong liya iman. Lan sing ngerti apa sing bakal kelakon. Kita bisa duwe kebangkrutan spiritual saka kabeh iki amarga wong asring mratobat marang Gusti Allah nalika lagi ngliwati kaping angel. Ayo kula ndedonga kanggo sampeyan. Rama, aku pengin matur nuwun kanggo kabeh wong sing ngrungokake saiki. Muga-muga bisa urip pesen saka bab James, pisanan utawa enem ayat. Muga kita ngerti manawa masalah bakal kelakon, padha variabel, padha duwe tujuan, lan sampeyan pengin digunakake kanggo apik ing gesang kita yen kita bakal dipercaya sampeyan. Tulung kita aja ragu. Tulungana kita bungah, njaluk, Gusti, lan eling janjimu. Lan aku ndedonga kanggo saben wong supaya minggu sehat. Ing asmane Yesus, amin. Gusti mberkahi sampeyan, kabeh wong. Lulus iki menyang wong liya.

"Iman Sing Ngatasi Masalah" karo Pastor Rick Warren

Did you know that God has a purpose for your problems? In fact, the first chapter of the book of James is all about how your faith can get you through your difficulties. In this message, Pastor Rick kicks off our series, A Faith That Works When Life Doesn’t, by offering four facts to remember about difficulties, as well as three purposes for problems and four healthy ways to respond to them. ——— Connect with us! pastorrick.com Facebook: www.facebook.com/pastorrickwarren Twitter: twitter.com/RickWarren Instagram: www.instagram.com/pastorrickwarren Podcast: pastorrick.com/listen/podcast
Saddleback, church sermon, James 1, faith, A Faith That Handles Difficulties, Pastor Rick's Daily Hope, God's promises, Rick Warren, Rick Warren sermon, coronavirus crisis, how should Christians respond during crisis, A Faith That Works When Life Doesn’t, Pastor Rick, christianity, coronavirus crisis response, COVID-19 crisis, church, Pastor Rick Warren, COVID-19, Saddleback Church,
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>

< start="1.34" dur="1.42"> - Hai, kabeh, aku Rick Warren, >

< start="2.76" dur="1.6"> pastor ing Gereja Saddleback lan penulis >

< start="4.36" dur="2.58"> saka "Tujuan Duwe Urip" lan speaker >

< start="6.94" dur="2.71"> ing program "Daily Hope". >

< start="9.65" dur="2.53"> Matur nuwun kanggo nyetel ing siaran iki. >

< start="12.18" dur="3.59"> Sampeyan ngerti, minggu iki ing kene, Orange County, California, >

< start="15.77" dur="2.47"> pamrentah ngumumake manawa ngarang >

< start="18.24" dur="4.19"> kabeh rapat, apa wae ukuran >

< start="22.43" dur="1.46"> nganti wulan. >

< start="23.89" dur="2.81"> Matur nuwun kanggo Gréja Saddleback ing omah kasebut. >

< start="26.7" dur="1.41"> Aku seneng sampeyan lagi ing kene. >

< start="28.11" dur="5"> Lan aku bakal mulang sampeyan kanthi video >

< start="33.31" dur="4.59"> antarane saiki lan kapan wae krisis COVID-19 iki entek. >

< start="37.9" dur="2.12"> Matur nuwun kanggo Gréja Saddleback ing omah kasebut. >

< start="40.02" dur="3.34"> Lan aku pengin ngajak sampeyan ngetutake aku saben minggu, >

< start="43.36" dur="2.25"> dadi bagian saka layanan ibadah iki bebarengan. >

< start="45.61" dur="2.91"> Kita bakal duwe musik lan nyembah bebarengan, >

< start="48.52" dur="2.44"> lan aku bakal ngirim tembung saka Sabdanipun Allah. >

< start="50.96" dur="3.01"> Sampeyan ngerti, kaya sing dakkira babagan iki, >

< start="53.97" dur="2.15"> dening cara, pisanan aku kudu pitutur marang kowe. >

< start="56.12" dur="3.84"> Aku rumangsa yen dheweke arep mbatalake kita rapat. >

< start="59.96" dur="3.6"> Lan minggu iki, aku duwe studio Saddleback >

< start="63.56" dur="1.32"> pindah ning garasi aku. >

< start="64.88" dur="2.34"> Aku pancen nutul iki ing garasi aku. >

< start="67.22" dur="2.46"> Kru teknologi tengkorakku. >

< start="69.68" dur="1.979"> Ayo, wong lanang, ngomong karo kabeh wong. >

< start="71.659" dur="2.101"> (ngguyu) >

< start="73.76" dur="3.12"> Dheweke mbantu mindhahake ing kene lan disiyapake >

< start="76.88" dur="4.74"> supaya kita bisa ngomong karo saben minggu. >

< start="81.62" dur="3.32"> Saiki, kaya sing dakkira babagan apa sing kudu kita tutup >

< start="84.94" dur="3.22"> sajrone krisis COVID-19 iki, >

< start="88.16" dur="2.98"> Aku enggal mikirake buku Yakobus. >

< start="91.14" dur="2.67"> Buku Yakobus kuwi buku cilik banget >

< start="93.81" dur="2.15"> cedhak mburi Prajanjian Anyar. >

< start="95.96" dur="3.81"> Nanging pancen praktis lan pancen mbiyantu, >

< start="99.77" dur="5"> lan aku nelpon buku iki iman sing bisa digunakake nalika urip ora. >

< start="105.56" dur="3.67"> Lan aku mikir yen ana apa-apa sing dibutuhake, >

< start="109.23" dur="4.75"> apa kita butuh iman sing bisa urip nalika urip ora. >

< start="113.98" dur="2.86"> Amarga ora bisa digunakake kanthi tenanan. >

< start="116.84" dur="2.75"> Lan dina iki, minggu iki, kita bakal miwiti >

< start="119.59" dur="3.25"> lelungan bebarengan sing bakal nyengkuyung >

< start="122.84" dur="1.03"> liwat krisis iki. >

< start="123.87" dur="3.22"> Lan aku ora pengin sampeyan kantun pesen iki. >

< start="127.09" dur="4.1"> Amarga buku Yakobus sejatine ngemot 14 utama >

< start="131.19" dur="4.34"> pamblokiran bangunan, 14 masalah utama, >

< start="135.53" dur="3.76"> 14 wilayah sing saben sampeyan >

< start="139.29" dur="1.91"> wis nate ngrampungake urip sampeyan, >

< start="141.2" dur="3.17"> lan sampeyan bakal kudu ngatasi ing mangsa ngarep. >

< start="144.37" dur="3.52"> Contone, ing bab siji saka James, >

< start="147.89" dur="1.6"> keparenga kula ngaturi panjelasan ringkes babagan buku. >

< start="149.49" dur="1.42"> Iku mung papat bab. >

< start="150.91" dur="2.99"> Bab siji, luwih dhisik mbahas babagan kesulitan. >

< start="153.9" dur="1.77"> Lan kita arep ngomong babagan iki. >

< start="155.67" dur="4.13"> Apa tujuane Gusti Allah kanggo masalah sampeyan? >

< start="159.8" dur="1.6"> Banjur, ngomong babagan pilihan. >

< start="161.4" dur="1.62"> Kepiye sampeyan nggawe pikiran? >

< start="163.02" dur="2.085"> Kepiye sampeyan ngerti kapan bakal tetep, kapan kudu lunga? >

< start="165.105" dur="2.335"> Kepiye sampeyan ngerti babagan apa sing bakal ditindakake, kepiye carane nggawe keputusan? >

< start="167.44" dur="2.41"> Lan banjur ngomong babagan godaan. >

< start="169.85" dur="3.29"> Lan kita bakal ndeleng kepiye carane ngatasi godaan sing umum >

< start="173.14" dur="3.24"> ing urip sampeyan sing katon terus nyebabake sampeyan gagal. >

< start="176.38" dur="2.04"> Lan banjur ngomong babagan tuntunan. >

< start="178.42" dur="2.68"> Lan ngrembug babagan carane kita bisa diberkahi dening Alkitab. >

< start="181.1" dur="2.24"> Ora mung maca, nanging bisa diberkahi. >

< start="183.34" dur="1.56"> Sing kabeh ana ing bab siji. >

< start="184.9" dur="2.36"> Lan kita bakal katon ing minggu ngarep. >

< start="187.26" dur="2.7"> Bab loro wuwus babagan hubungan. >

< start="189.96" dur="3.06"> Kita bakal ndeleng kepiye cara sampeyan ngrawat wong kanthi bener. >

< start="193.02" dur="2.628"> Lan karo wong kudu tetep omah, >

< start="195.648" dur="4.242"> kabeh ing kulawarga bebarengan, bocah lan ibu lan bapak, >

< start="199.89" dur="2.32"> lan wong bakal nandhang syaraf saben liyane. >

< start="202.21" dur="2.74"> Sing bakal dadi pesen penting babagan hubungan. >

< start="204.95" dur="1.39"> Banjur, ngomong babagan iman. >

< start="206.34" dur="4.76"> Kepiye sampeyan dipercaya karo Gusti Allah nalika ora krasa >

< start="211.1" dur="2.18"> lan nalika ana perkara sing salah? >

< start="213.28" dur="1.64"> Sing kabeh ana ing bab loro. >

< start="214.92" dur="3.32"> Bab telu, kita arep ngomong babagan pacelathon. >

< start="218.24" dur="1.66"> Kekuwatan obrolan. >

< start="219.9" dur="2.12"> Lan iki minangka salah sawijining perangan sing paling penting >

< start="222.02" dur="3.73"> ing Kitab Suci babagan carane ngatur tutuk. >

< start="225.75" dur="2.25"> Sing penting apa kita lagi ana krisis utawa ora. >

< start="228" dur="2.27"> Banjur, ngrembug persahabatan. >

< start="230.27" dur="2.21"> Lan menehi informasi sing praktis banget >

< start="232.48" dur="2.71"> kepiye carane nggawe persahabatan sing wicaksana >

< start="235.19" dur="2.7"> lan supaya kekancan kekancan. >

< start="237.89" dur="2.24"> Sing bab telung. >

< start="240.13" dur="3.5"> Bab papat ana konflik. >

< start="243.63" dur="2.39"> Lan ing bab kaping papat, kita ngomong babagan >

< start="246.02" dur="1.88"> piye carane ngindhari argumen. >

< start="247.9" dur="1.56"> Lan iku bakal nulungi. >

< start="249.46" dur="2.78"> Nalika ketegangan mundhak lan frustrasi tuwuh, >

< start="252.24" dur="2.94"> nalika wong ora kerja, kepiye sampeyan supaya ora mbantah? >

< start="255.18" dur="2.03"> Lan banjur micara babagan ngadili wong liya. >

< start="257.21" dur="2.74"> Kepiye carane sampeyan muter Gusti Allah? >

< start="259.95" dur="1.84"> Iki bakal nyebabake tentrem akeh ing urip kita >

< start="261.79" dur="1.08"> yen kita bisa nindakake iku. >

< start="262.87" dur="1.67"> Lan banjur ngomong babagan mbesuk. >

< start="264.54" dur="1.82"> Kepiye rencana kanggo mbesuk? >

< start="266.36" dur="1.56"> Sing kabeh ana ing bab papat. >

< start="267.92" dur="2.75"> Saiki, ing bab pungkasan, bab kaping lima, aku wis dakkandhakake >

< start="270.67" dur="0.98"> ana papat bab, ana sing bener >

< start="271.65" dur="1.683"> limang bab ing Yakobus. >

< start="274.327" dur="2.243"> Kita arep ngomong babagan dhuwit. >

< start="276.57" dur="3.65"> Lan ngrembug babagan carane dadi wicaksana karo bandha. >

< start="280.22" dur="1.73"> Banjur kita bakal sabar sabar. >

< start="281.95" dur="3.26"> Apa sing sampeyan lakoni nalika nunggu Gusti Allah? >

< start="285.21" dur="1.92"> Kamar sing paling angel kanggo lungguh >

< start="287.13" dur="3.87"> ana ing kamar tunggu nalika sampeyan kesusu lan ora Allah. >

< start="291" dur="1.29"> Banjur kita arep ndedonga, >

< start="292.29" dur="2.07"> yaiku pesen pungkasan sing bakal kita deleng. >

< start="294.36" dur="1.94"> Kepiye sampeyan ndedonga babagan masalah sampeyan? >

< start="296.3" dur="2.58"> Kitab Suci ujar ana cara kanggo ndedonga lan entuk wangsulan, >

< start="298.88" dur="2.29"> lan ana cara kanggo ora ndedonga. >

< start="301.17" dur="1.27"> Lan kita bakal nyawang sing. >

< start="302.44" dur="3.763"> Saiki dina iki, kita bakal mung nyawang enem ayat pisanan >

< start="306.203" dur="2.072"> saka kitab Yakobus. >

< start="308.275" dur="5"> Yen sampeyan ora duwe Kitab Suci, aku pengin sampeyan download >

< start="313.46" dur="3.73"> saka garis situs web iki, garis wulangan, >

< start="317.19" dur="2.02"> amarga kabeh ayat sing arep kita deleng >

< start="319.21" dur="2.04"> ana ing outline sampeyan. >

< start="321.25" dur="3.22"> James bab siji, pisanan enem ayat. >

< start="324.47" dur="4.07"> Lan Kitab Suci ujar mangkene nalika ngrembug >

< start="328.54" dur="2.33"> kudu ngatasi masalah sampeyan. >

< start="330.87" dur="2.35"> Pisanan, Yakobus 1: 1 ujar ngono. >

< start="333.22" dur="5"> Yakobus, abdi ing Gusti lan Gusti Yesus Kristus, >

< start="338.86" dur="4.18"> marang 12 suku sing sumebar ing antarane para bangsa, uluk salam. >

< start="343.04" dur="2.23"> Saiki, ayo ngaso sawetara menit lan ucapake >

< start="345.27" dur="2.95"> iki introduksi paling understated >

< start="348.22" dur="1.71"> buku apa wae ing Kitab Suci. >

< start="349.93" dur="2.01"> Amarga sampeyan ngerti sapa James? >

< start="351.94" dur="3.073"> Dheweke dadi sedulur lanang separo. >

< start="355.013" dur="1.507"> Apa tegese saka sampeyan? >

< start="356.52" dur="2.19"> Tegese dheweke yaiku Maryam lan putrane Yusuf. >

< start="358.71" dur="2.899"> Gusti Yesus mung putrane Maryam. >

< start="361.609" dur="4.591"> Dheweke dudu putra Yusuf, amarga Gusti Allah dadi bapakne Yesus. >

< start="366.2" dur="2.47"> Nanging Kitab Suci nyariosaken bilih Maria lan Yusuf >

< start="368.67" dur="3.52"> duwe anak sawetara mengko, lan uga menehi jeneng. >

< start="372.19" dur="2.87"> James ora Kristen. >

< start="375.06" dur="2.27"> Dheweke ora dadi pengikuté Kristus. >

< start="377.33" dur="3.54"> Dheweke ora ngandel yen seduluré yaiku Kristus >

< start="380.87" dur="1.78"> sajrone pelayanan Yesus kabeh. >

< start="382.65" dur="1.29"> Dheweke pancen ragu. >

< start="383.94" dur="3.14"> Lan sampeyan bakal mikir manawa, adhine sing ora percaya >

< start="387.08" dur="3.22"> ing sadulur tuwa, iku mesthi kosong. >

< start="390.3" dur="3.81"> Apa Yakub dadi wong sing percaya marang Jahshua? >

< start="394.11" dur="1.56"> Wungunane. >

< start="395.67" dur="4.42"> Nalika Gusti Yesus wungu saka pati lan mlaku-mlaku >

< start="400.09" dur="1.96"> sajrone 40 dina liyane lan Yakub ndeleng dheweke, >

< start="402.05" dur="3.79"> dhèwèké dadi wong sing percaya lan banjur dadi pimpinan >

< start="405.84" dur="2.09"> ing Pasamuwan Yerusalem. >

< start="407.93" dur="3.82"> Dadi, yen ana wong duwe hak nyelehake jeneng, wong iki. >

< start="411.75" dur="4.06"> Dheweke bisa ngomong, Yakobus, wong sing tansaya bareng karo Gusti Yesus. >

< start="415.81" dur="2.95"> Yakobus, sedulur lanang separo saka Gusti Yesus. >

< start="418.76" dur="3.87"> Yakobus, kanca paling apik kanggo Gusti Yesus saya gedhe. >

< start="422.63" dur="1.47"> Iki jenis apa, nanging ora. >

< start="424.1" dur="2.68"> Dheweke mung ujar Yakobus, abdi saka Gusti. >

< start="426.78" dur="4.97"> Dheweke ora narik pangkat, dheweke ora promosi pedigree. >

< start="431.75" dur="2.24"> Nanging ing ayat loro, dheweke mulai mlebu >

< start="433.99" dur="5"> iki masalah pisanan kanggo Gusti Allah ing masalah sampeyan. >

< start="439.07" dur="1.86"> Ayo kula maca kanggo sampeyan. >

< start="440.93" dur="2.41"> Dheweke ujar, nalika kabeh jinis pacoban >

< start="444.2" dur="5"> akeh wong ing sajroning uripmu, aja gething karo wong-wong mau, >

< start="449.52" dur="3.15"> nanging welcome dheweke minangka kanca. >

< start="452.67" dur="2.82"> Rumangsa teka, yen arep nyoba sampeyan, >

< start="455.49" dur="4.8"> lan ngasilake kualitas ketahanan. >

< start="460.29" dur="4.32"> Nanging proses kasebut terus nganti ketahanan kasebut >

< start="464.61" dur="5"> dikembangake kanthi lengkap, lan sampeyan bakal dadi wong >

< start="470.01" dur="5"> karakter diwasa lan integritas >

< start="475.11" dur="2.71"> ora ana papan sing ringkih. >

< start="477.82" dur="2.24"> Mangkene terjemahan Phillips >

< start="480.06" dur="2.73"> saka James bab siji, ayat loro nganti enem. >

< start="482.79" dur="3.377"> Saiki, dheweke ujar nalika kabeh jinis uji coba teka ing urip sampeyan >

< start="486.167" dur="2.963"> lan wong akeh ing urip sampeyan, dheweke ujar, aja nesu >

< start="489.13" dur="1.69"> minangka penceroboh, welcome minangka kanca. >

< start="490.82" dur="2.57"> Ngandika, sampeyan duwe masalah, seneng. >

< start="493.39" dur="2.09"> Sampeyan nemu masalah, girang. >

< start="495.48" dur="1.807"> Sampeyan nemu masalah, eseman. >

< start="499.51" dur="0.87"> Saiki, aku ngerti apa sing sampeyan pikirake. >

< start="500.38" dur="1.94"> Sampeyan lunga, sampeyan lagi ngguyu aku? >

< start="502.32" dur="3.15"> Napa aku kudu seneng babagan COVID-19? >

< start="505.47" dur="5"> Napa aku kudu ngrampungake pacoban iki? >

< start="510.6" dur="2.31"> Kepiye carane? >

< start="512.91" dur="3.74"> Kunci kanggo sikap kanggo njaga kabeh >

< start="516.65" dur="2.85"> sikap positif ing tengah krisis >

< start="519.5" dur="3.65"> iku tembung éling, iku tembung éling. >

< start="523.15" dur="2.19"> Ngandika, nalika kabeh pacoban >

< start="525.34" dur="2.99"> akeh wong ing sajroning uripmu, aja gething karo wong-wong mau, >

< start="528.33" dur="4.89"> nanging welcome minangka kanca, lan sadar, éling, >

< start="533.22" dur="3.75"> padha teka kanggo nyoba marang kapercayan sampeyan. >

< start="536.97" dur="3.839"> Banjur dheweke terus, apa sing bakal ditindakake sajrone urip. >

< start="540.809" dur="5"> Apa sing dikandhakake ing kene yaiku sukses kanggo nangani >

< start="545.99" dur="4.44"> minggu sing ndhisiki kita ing pandemik COVID-19 iki >

< start="550.43" dur="2.87"> iku saiki kabeh ndonya, lan sateruse >

< start="553.3" dur="3.11"> bangsa-bangsa padha mati, lan dheweke uga mati >

< start="556.41" dur="2.31"> restoran lan dheweke bakal mandek toko, >

< start="558.72" dur="1.89"> lan dheweke lagi mandek sekolah, >

< start="560.61" dur="1.57"> lan padha ngilangi pasamuwan-pasamuwan, >

< start="562.18" dur="1.69"> lan dheweke mati ana papan >

< start="563.87" dur="3.86"> ing ngendi wong kumpul, lan kaya ing kene ing Orange County, >

< start="567.73" dur="4.29"> ing ngendi kita ora diijini ketemu karo sopo. >

< start="572.02" dur="3.75"> Dheweke ujar, sukses sampeyan kanggo ngatasi masalah kasebut >

< start="575.77" dur="3.49"> bakal ditemtokake pangerten sampeyan. >

< start="579.26" dur="1.3"> Miturut pangerten. >

< start="580.56" dur="3.24"> Lan dening sikap sampeyan menyang masalah kasebut. >

< start="583.8" dur="3.69"> Sampeyan ngerti, apa sing sampeyan ngerti. >

< start="587.49" dur="3.79"> Saiki, sing pertama ing wacana iki, sing dakkarepake >

< start="591.28" dur="3.957"> apa Gusti Allah maringi kita papat pangeling babagan masalah. >

< start="595.237" dur="2.253"> Sampeyan bisa uga pengin nulis iki. >

< start="597.49" dur="2.07"> Sekawan pangeling babagan masalah ing urip sampeyan, >

< start="599.56" dur="2.35"> sing kalebu krisis sing bakal ditindakake saiki. >

< start="601.91" dur="5"> Nomer siji, dheweke ujar dhisik, masalah ora bisa dielingi. >

< start="607.42" dur="2.34"> Masalah ora bisa dielingi. >

< start="609.76" dur="1.04"> Saiki, kepiye ujar manawa? >

< start="610.8" dur="4.33"> Dheweke ujar, nalika kabeh jinis pacoban. >

< start="615.13" dur="4.41"> Dheweke ora ujar yen kabeh jinis pacoban, ujare. >

< start="619.54" dur="1.72"> Sampeyan bisa ngandel. >

< start="621.26" dur="3.27"> Iki dudu swarga sing kabeh wis sampurna. >

< start="624.53" dur="2.66"> Iki Bumi sing kabeh rusak. >

< start="627.19" dur="2.05"> Dheweke ujar manawa sampeyan bakal duwe masalah, >

< start="629.24" dur="3.44"> sampeyan bakal duwe masalah, bisa dipercaya, >

< start="632.68" dur="2.37"> sampeyan bisa tuku saham ing. >

< start="635.05" dur="2.99"> Saiki, iki ora mung sing diomongake James. >

< start="638.04" dur="1.62"> Kabeh liwat Kitab Suci iku nyatakake. >

< start="639.66" dur="2.77"> Gusti Yesus ngandika ing jagad sampeyan bakal nemoni pacoban >

< start="642.43" dur="3.68"> lan nggodha, lan sampeyan bakal nandhang kasusahan. >

< start="646.11" dur="2.29"> Ngandika sampeyan bakal duwe masalah ing urip. >

< start="648.4" dur="3.07"> Dadi kenapa kita kaget nalika duwe masalah? >

< start="651.47" dur="1.632"> Petrus ujar manawa ora kaget >

< start="653.102" dur="2.558"> yen sampeyan nemoni pacoban. >

< start="655.66" dur="1.786"> Ngandika aja tumindak kaya sing anyar. >

< start="657.446" dur="2.744"> Kabeh wong ngliwati kaping susah. >

< start="660.19" dur="2.04"> Urip iku angel. >

< start="662.23" dur="2.53"> Iki dudu swarga, iki Bumi. >

< start="664.76" dur="3.18"> Tanpa kekebalan, ora ana sing didhewek, >

< start="667.94" dur="2.94"> ora ana insulated, ora ana sing dibebasake. >

< start="670.88" dur="1.73"> Dheweke ujar manawa sampeyan duwe masalah >

< start="672.61" dur="2.78"> amarga dheweke ora bisa dielingi. >

< start="675.39" dur="3.84"> Sampeyan ngerti, aku kelingan siji wektu nalika aku kuliah. >

< start="679.23" dur="2.27"> Akeh taun kepungkur, aku ngliwati >

< start="681.5" dur="1.71"> sawetara kaping angel banget. >

< start="683.21" dur="3.09"> Lan aku wiwit ndedonga, aku banjur ujar, "Dhuh Gusti, pasrahaken kula sabar." >

< start="686.3" dur="2.91"> Lan ora dadi pacoban, mula saya tambah elek. >

< start="689.21" dur="2.22"> Banjur aku kandha, "Ya Allah, aku butuh banget sabar," >

< start="691.43" dur="1.72"> lan masalah saya tambah elek. >

< start="693.15" dur="2.43"> Banjur aku kandha, "Ya Allah, aku butuh banget sabar," >

< start="695.58" dur="2.93"> lan saya tambah elek. >

< start="698.51" dur="1.77"> Ana apa? >

< start="700.28" dur="1.82"> Akhire, aku ngerti yen sawise nem wulan, >

< start="702.1" dur="2.64"> Aku luwih sabar tinimbang nalika miwiti, >

< start="704.74" dur="2.07"> yaiku cara piwulangku marang Gusti Allah >

< start="706.81" dur="3.2"> iki liwat kangelan. >

< start="710.01" dur="2.85"> Saiki, masalah ora dadi jinis kursus pilihan >

< start="712.86" dur="2.44"> manawa sampeyan duwe pilihan sing bakal dijupuk ing urip. >

< start="715.3" dur="2.863"> Ora, dibutuhake, sampeyan ora bisa milih. >

< start="719.01" dur="3.71"> Supaya lulus saka sekolah gesang, >

< start="722.72" dur="1.96"> sampeyan bakal sekolah liwat macet hard. >

< start="724.68" dur="2.87"> Sampeyan bakal ngliwati masalah, ora bisa dielingi. >

< start="727.55" dur="1.35"> Mangkene apa sing dingandikakake Kitab Suci. >

< start="728.9" dur="2.43"> Wangsulan kapindho sing dingerteni Alkitab babagan masalah. >

< start="731.33" dur="3.923"> Masalah minangka variabel, tegese ora padha. >

< start="735.253" dur="2.817"> Sampeyan ora nemoni masalah sing padha. >

< start="738.07" dur="1.89"> Sampeyan entuk akeh macem-macem. >

< start="739.96" dur="2.11"> Ora mung sampeyan entuk, nanging sampeyan beda. >

< start="742.07" dur="5"> Dheweke ujar yen sampeyan nyoba, nalika sampeyan duwe masalah ing kabeh jinis. >

< start="748.25" dur="2.09"> Sampeyan bisa uga bunder yen sampeyan njupuk cathetan. >

< start="750.34" dur="3.54"> Yen kabeh macem-macem pacoban wis teka. >

< start="753.88" dur="3.25"> Sampeyan ngerti, aku tukang kebon, lan nuli aku sinau, >

< start="757.13" dur="2.32"> lan aku nemokake manawa pamrentah ing kene >

< start="759.45" dur="2.18"> ing Amerika Serikat wis klasifikasi >

< start="761.63" dur="3.493"> 205 macem-macem jinis suket. >

< start="765.123" dur="4.767"> Aku rumangsa 80% tuwuh ing kebon. (ngguyu) >

< start="769.89" dur="2.52"> Aku asring mikir yen tuwuh sayuran, >

< start="772.41" dur="2.85"> Aku kudu ngetren diakoni ing Ladang Gandum Warren. >

< start="775.26" dur="3.62"> Nanging ana macem-macem jinis suket, >

< start="778.88" dur="1.82"> lan ana macem-macem pacoban, >

< start="780.7" dur="1.76"> ana macem-macem masalah. >

< start="782.46" dur="2.282"> Dheweke duwe macem-macem ukuran, kabeh ana kabeh bentuk. >

< start="784.742" dur="2.898"> Ana luwih saka 31 rasa. >

< start="787.64" dur="2.75"> Tembung iki ing kene, kabeh jinis, sing jarene kaya mangkene >

< start="790.39" dur="1.55"> ana macem-macem pacoban >

< start="791.94" dur="4.26"> iku sejatine ana ing basa Yunani ateges macem-macem. >

< start="796.2" dur="2.795"> Kanthi tembung liyane, ana pirang-pirang warna stres >

< start="798.995" dur="2.205"> ing gesang sampeyan, sampeyan bakal setuju karo iki? >

< start="801.2" dur="1.9"> Ana warna stres sing akeh. >

< start="803.1" dur="1.62"> Kabeh padha ora katon padha. >

< start="804.72" dur="2.67"> Ana stres finansial, ana hubungan relasi, >

< start="807.39" dur="2.37"> ana stres kesehatan, ana stres fisik, >

< start="809.76" dur="1.62"> ana stres wektu. >

< start="811.38" dur="5"> Dheweke ngomong yen dheweke kabeh macem-macem warna. >

< start="816.41" dur="2.82"> Nanging yen sampeyan metu lan tuku mobil lan sampeyan pengin >

< start="819.23" dur="3.44"> warna khusus, mula sampeyan kudu ngenteni. >

< start="822.67" dur="2.98"> Banjur nalika digawe, mula sampeyan entuk warna khusus sampeyan. >

< start="825.65" dur="2.01"> Yaiku tembung sing digunakake ing kene. >

< start="827.66" dur="4.99"> Iki minangka warna warna, uji coba warna warna. >

< start="832.65" dur="2.14"> Gusti Allah ngidini dheweke ana sebab. >

< start="834.79" dur="3.07"> Sawetara masalah sampeyan biasane digawe khusus. >

< start="837.86" dur="1.842"> Sawetara wong-wong mau, kita mung ngalami bebarengan, >

< start="839.702" dur="2.908"> kaya iki, COVID-19. >

< start="842.61" dur="1.95"> Nanging dheweke ujar masalah ana variabel. >

< start="844.56" dur="2.845"> Lan apa sing dakkandhakake yaiku dheweke beda-beda intensitas. >

< start="847.405" dur="3.143"> Kanthi ukara liya, kepiye rasane. >

< start="850.548" dur="3.792"> Dheweke beda-beda frekuensi, lan iku suwene wektu. >

< start="854.34" dur="1.421"> Aku ora ngerti suwene iki bakal pungkasan. >

< start="855.761" dur="2.699"> Kita ora ngerti kepiye angel entuk. >

< start="858.46" dur="2.197"> Aku ndeleng tandha ing dina liyane sing ujar, >

< start="860.657" dur="3.98"> "Ing sawetara urip kudu udan, >

< start="864.637" dur="2.743"> "nanging iki ora masuk akal." (ngguyu) >

< start="867.38" dur="1.9"> Lan aku mikir yen cara kasebut >

< start="869.28" dur="1.77"> akeh wong sing ngrasa saiki. >

< start="871.05" dur="1.92"> Iki ora masuk akal. >

< start="872.97" dur="3.07"> Masalah ora bisa dilalekake lan variabel. >

< start="876.04" dur="2.86"> Ingkang kaping tiga James ngandhani, supaya kita ora kaget >

< start="878.9" dur="2.87"> masalah ora bisa ditebak. >

< start="881.77" dur="1.6"> Dheweke ora bisa diramalake. >

< start="883.37" dur="4.01"> Dheweke ujar yen nyoba wong akeh ing urip sampeyan, >

< start="887.38" dur="2.05"> yen sampeyan njupuk cathetan, bunder tembung kasebut. >

< start="889.43" dur="3.13"> Wong akeh menyang urip sampeyan. >

< start="892.56" dur="3.28"> Deleng, ora ana masalah sing muncul nalika sampeyan butuh >

< start="895.84" dur="1.6"> utawa nalika sampeyan ora butuh. >

< start="897.44" dur="1.97"> Iku mung nalika kepengin teka. >

< start="899.41" dur="1.97"> Sing bagean kasebut dadi masalah. >

< start="901.38" dur="3.05"> Masalah teka ing wektu sing paling ora ana. >

< start="904.43" dur="1.582"> Apa wis tau ngrasakake masalah >

< start="906.012" dur="2.778"> teka menyang urip sampeyan, sampeyan ora saiki. >

< start="908.79" dur="2.51"> Pancen, kaya saiki? >

< start="911.3" dur="3.82"> Ing kene Saddleback Church, kita melu kampanye utama >

< start="915.12" dur="2.45"> ngalamun babagan masa depan. >

< start="917.57" dur="3.27"> Lan kabeh tiba, koronavirus tekan. >

< start="920.84" dur="2.06"> Lan aku arep, dudu saiki. >

< start="922.9" dur="1.673"> (pitik) Ora saiki. >

< start="926.75" dur="3.073"> Apa wis tau ban ban nalika telat? >

< start="931.729" dur="2.361"> Sampeyan ora bakal ban ban nalika sampeyan entuk akeh wektu. >

< start="934.09" dur="1.823"> Sampeyan cepet-cepet lunga menyang endi wae. >

< start="937.12" dur="4.08"> Rasane kaya bocah sing nganggo sandhangan sing anyar >

< start="941.2" dur="4.952"> nalika lagi mlaku-mlaku kanggo keterlibatan sore sing penting. >

< start="946.152" dur="2.918"> Utawa sampeyan dibagi celonone sadurunge ngomong. >

< start="949.07" dur="2.55"> Iki bener kedadeyan aku >

< start="951.62" dur="1.713"> dina Minggu sing biyen >

< start="956" dur="4.64"> Sawetara wong, ora sabar, >

< start="960.64" dur="1.77"> dheweke ora bisa ngenteni lawang pusingan. >

< start="962.41" dur="1.72"> Dheweke mung kudu, dheweke kudu nindakake, >

< start="964.13" dur="2.38"> dheweke kudu nindakake saiki, mula saiki kudu ditindakake. >

< start="966.51" dur="3.99"> Aku kelingan pirang-pirang taun kepungkur aku ana ing Jepang, >

< start="970.5" dur="3.34"> lan aku lagi ngadeg ana ing sepur sing ngenteni sepur >

< start="973.84" dur="2.55"> teka, lan nalika dibukak, lawangé dibukak. >

< start="976.39" dur="3.33"> lan ana wong enom Jepang enggal >

< start="979.72" dur="4.49"> projectile muntab aku nalika lagi ngadeg ing kono. >

< start="984.21" dur="5"> Lan aku panginten, kenapa aku, kenapa saiki? >

< start="989.9" dur="3.583"> Dheweke ora bisa diramal, dheweke bakal teka nalika sampeyan ora butuh. >

< start="994.47" dur="2.94"> Sampeyan jarang bisa prédhiksi masalah ing urip sampeyan. >

< start="997.41" dur="3.69"> Saiki elinga, jarene nalika kabeh jinis pacoban, nalika, >

< start="1001.1" dur="3"> dheweke ora bisa dielingi, kabeh jinis, variabel, >

< start="1004.1" dur="3.98"> akeh wong ing urip sampeyan, mula dheweke ora bisa diramal, >

< start="1008.08" dur="3.213"> dheweke ujar ora nesu dadi penyusup. >

< start="1012.19" dur="1.01"> Apa sing dikandhakake kene? >

< start="1013.2" dur="2.16"> Ya, aku bakal nerangake kanthi luwih rinci. >

< start="1015.36" dur="2.6"> Nanging, ing bab kaping papat Injil ing babagan masalah. >

< start="1017.96" dur="2.553"> Masalah duwe tujuan. >

< start="1021.4" dur="2.69"> Masalah duwe tujuan. >

< start="1024.09" dur="3.07"> Gusti Allah duwe tujuan ing kabeh. >

< start="1027.16" dur="2.72"> Malah samubarang ala sing kedadeyan ing urip kita, >

< start="1029.88" dur="2.16"> Gusti Allah bisa nggawa sing apik saka dheweke. >

< start="1032.04" dur="1.64"> Gusti Allah ora bakal nyebabake kabeh masalah. >

< start="1033.68" dur="2.62"> Umume masalah sing nyebabake awake dhewe. >

< start="1036.3" dur="2.1"> Wong ngomong, kenapa wong lara? >

< start="1038.4" dur="3.69"> Dadi, siji alesan yaiku kita ora nindakake apa sing diwenehake Gusti. >

< start="1042.09" dur="3.02"> Yen kita mangan apa sing didhawuhake Gusti kanggo mangan, >

< start="1045.11" dur="2.71"> yen kita turu kaya Gusti Allah ucapake supaya entuk istirahat. >

< start="1047.82" dur="3.28"> yen kita nindakake kaya sing didhawuhi Gusti, supaya kita olahraga. >

< start="1051.1" dur="3.16"> yen ora ngidini emosi negatif ing urip kita >

< start="1054.26" dur="2.06"> kayadene Gusti ngandhani, yen kita mituhu marang Gusti >

< start="1056.32" dur="2.65"> kita ora bakal duwe akeh masalah. >

< start="1058.97" dur="3.07"> Pasinaon nuduhake yen sekitar 80% masalah kesehatan >

< start="1062.04" dur="3.57"> ing negara iki, ing Amerika, disebabake dening apa sing diarani >

< start="1065.61" dur="3"> pilihan gaya urip kronis. >

< start="1068.61" dur="3.05"> Kanthi tembung liyane, kita mung ora nindakake perkara sing bener. >

< start="1071.66" dur="1.14"> Kita ora nindakake perkara sing sehat. >

< start="1072.8" dur="2.66"> Kita asring nindakake tumindak awake dhewe. >

< start="1075.46" dur="2.58"> Nanging apa sing dakkandhakake ing kene, masalah ora ana gunane. >

< start="1078.04" dur="3.53"> Dheweke ujar yen sampeyan nemoni masalah, >

< start="1081.57" dur="3.46"> kelingan padha teka. >

< start="1085.03" dur="3.56"> Bunder tembung kasebut, mula ngasilake. >

< start="1088.59" dur="3.22"> Masalah bisa produktif. >

< start="1091.81" dur="2.23"> Saiki, dheweke ora produktif kanthi otomatis. >

< start="1094.04" dur="3.06"> Virus COVID iki, yen aku ora nanggapi ing dina sing bener, >

< start="1097.1" dur="3.35"> ora bakal ngasilake apa-apa sing apik ing uripku. >

< start="1100.45" dur="2.17"> Nanging yen aku nanggapi kanthi cara sing bener, >

< start="1102.62" dur="2.25"> malah barang paling negatif ing uripku >

< start="1104.87" dur="3.89"> bisa ngasilake wutah lan mupangat lan mberkahi, >

< start="1108.76" dur="2.23"> ing uripmu lan uripku. >

< start="1110.99" dur="2.26"> Dheweke ngasilake. >

< start="1113.25" dur="4.59"> Dheweke ngandika ing kene yen nandhang sangsara lan stres >

< start="1117.84" dur="5"> lan sedih, ya, malah penyakit bisa ngrampungake soko >

< start="1123.42" dur="2.913"> regane yen kita ngidini. >

< start="1127.363" dur="3.887"> Iku kabeh sing dipilih, kabeh ana ing sikap kita. >

< start="1131.25" dur="4.043"> Gusti Allah nggunakake kangelan ing gesang kita. >

< start="1136.9" dur="2.33"> Sampeyan ngomong, wah, kepiye carane dheweke nindakake? >

< start="1139.23" dur="4.04"> Kepiye Gusti Allah nggunakake kesulitan lan masalah ing urip kita? >

< start="1143.27" dur="3.29"> Ya, matur suwun njaluk, amarga wacana sabanjure >

< start="1146.56" dur="1.75"> utawa bagean sabanjure ayat kasebut >

< start="1148.31" dur="2.61"> manawa Gusti Allah nggunakake telung cara. >

< start="1150.92" dur="3.09"> Telung cara, Gusti Allah nggunakake masalah sajrone urip telung cara. >

< start="1154.01" dur="4.18"> Pisanan, masalah nguji imanku. >

< start="1158.19" dur="2.03"> Saiki, iman sampeyan kaya otot. >

< start="1160.22" dur="3.8"> Otot ora bisa dikuatake kajaba dites, >

< start="1164.02" dur="3.3"> kajaba iku digawe dowo, kajaba diuripake. >

< start="1167.32" dur="4.99"> Sampeyan ora nggawe otot sing kuat kanthi ora nglakoni apa-apa. >

< start="1172.31" dur="3.09"> Sampeyan ngembangake otot sing kuat kanthi nglacak >

< start="1175.4" dur="2.53"> lan nguatake dheweke lan nguji >

< start="1177.93" dur="2.7"> lan meksa nindakake watesan. >

< start="1180.63" dur="5"> Dadi dheweke ngandhakake masalah teka-nyoba kanggo nyoba kepercayaan. >

< start="1185.88" dur="4.38"> Dheweke ujar manawa dheweke teka kanggo nyoba kapercayan sampeyan. >

< start="1190.26" dur="3.28"> Saiki, tembung pengujian kasebut ing kana, iku istilah >

< start="1193.54" dur="5"> ing jaman Alkitab sing digunakake kanggo nyaring logam. >

< start="1198.61" dur="3.05"> Lan apa sing bakal sampeyan lakoni yaiku sampeyan bakal njupuk logam sing larang regane >

< start="1201.66" dur="1.768"> kaya salaka utawa emas utawa liyane, >

< start="1203.428" dur="2.932"> lan sampeyan bakal dilebokake ing panci gedhe, lan sampeyan bakal panas >

< start="1206.36" dur="2.54"> kanggo suhu sing dhuwur banget, kenapa? >

< start="1208.9" dur="1.17"> Ing suhu sing dhuwur, >

< start="1210.07" dur="3.34"> kabeh reged diobong. >

< start="1213.41" dur="4.05"> Lan mung siji sing isih ana yaiku emas murni >

< start="1217.46" dur="1.946"> utawa perak murni. >

< start="1219.406" dur="3.164"> Kuwi tembung Yunani ing kene kanggo dites. >

< start="1222.57" dur="4.54"> Iku geni sing nyempurnakake nalika Gusti Allah nggawe panas >

< start="1227.11" dur="1.705"> lan ngidini ing gesang kita, >

< start="1228.815" dur="3.345"> ngobong barang sing ora penting. >

< start="1232.16" dur="2.94"> Sampeyan ngerti apa sing bakal kelakon ing sawetara minggu sabanjure? >

< start="1235.1" dur="2.134"> Apik kita kabeh mikir tenan, >

< start="1237.234" dur="1.726"> kita bakal sadhar, hmm, aku melu >

< start="1238.96" dur="1.273"> apik wae tanpa iku. >

< start="1241.1" dur="2.51"> Iku bakal nyetel ulang prioritas, >

< start="1243.61" dur="2.41"> amarga prekara-prekara sing bakal saya ganti. >

< start="1246.02" dur="4.22"> Saiki, conto klasik babagan carane nguji kapercayan >

< start="1251.17" dur="4.02"> yaiku crita-crita babagan Ayub sing ana ing Kitab Suci. >

< start="1255.19" dur="1.75"> Ana kabeh buku babagan Ayub. >

< start="1256.94" dur="3.49"> Sampeyan ngerti, Ayub minangka wong paling terkenal ing Kitab Suci, >

< start="1260.43" dur="2.74"> lan ing sawijining dina, dheweke ilang kabeh. >

< start="1263.17" dur="2.82"> Dheweke ilang kabeh kulawargane, ilang kabeh kasugihan, >

< start="1265.99" dur="3.97"> dheweke ilang kabeh kanca, teroris nyerang kulawargane, >

< start="1269.96" dur="4.567"> dheweke ngalami penyakit kronis sing lara banget >

< start="1276.283" dur="3.437"> kuwi ora bisa diobati. >

< start="1279.72" dur="1.323"> Oke, dheweke dadi terminal. >

< start="1282.109" dur="3.721"> Nanging Gusti Allah nyoba nguji imané. >

< start="1285.83" dur="3.27"> Lan Gusti Allah banjur mulihake dheweke pancen tikel kaping pindho >

< start="1289.1" dur="3.423"> apa sing sadurunge dheweke nuli nemoni tes gedhe. >

< start="1293.59" dur="2.82"> Ing sawijining wektu aku maca kutipan ing endi wae rada suwe >

< start="1296.41" dur="2.92"> sing jarene wong kaya tas teh. >

< start="1299.33" dur="1.34"> Sampeyan ora ngerti apa sing ana >

< start="1300.67" dur="2.67"> nganti sampeyan nyelehake ing banyu panas. >

< start="1303.34" dur="3.09"> Banjur sampeyan bisa ndeleng apa sing ana ing njero. >

< start="1306.43" dur="2.77"> Apa sampeyan wis tau duwe salah sawijining dina? >

< start="1309.2" dur="3.763"> Sampeyan tau duwe salah sawijining minggu banyu utawa wulan panas iki? >

< start="1313.82" dur="3.78"> Kita lagi ing kahanan banyu panas saiki. >

< start="1317.6" dur="2.41"> Lan apa sing bakal dadi sampeyan saka apa sing ana ing njero sampeyan. >

< start="1320.01" dur="1.33"> Rasane kaya untu-untu. >

< start="1321.34" dur="4.15"> Yen aku duwe tabung odol lan aku ditolak, >

< start="1325.49" dur="1.18"> opo sing metu? >

< start="1326.67" dur="0.9"> Sampeyan ngomong, uga, odol. >

< start="1327.57" dur="1.65"> Ora, ora kudu. >

< start="1329.22" dur="1.95"> Bisa uga ngilangake odol ing njaba, >

< start="1331.17" dur="1.67"> nanging bisa duwe saus marinara >

< start="1332.84" dur="2.6"> utawa butter kacang utawa mayon ing njero. >

< start="1335.44" dur="2.92"> Apa sing bakal metu nalika dilebokake ing tekanan >

< start="1338.36" dur="1.403"> opo wae sing ana. >

< start="1341.13" dur="3.603"> Lan ing dina ngarep nalika sampeyan ngatasi virus COVID, >

< start="1346.266" dur="2.224"> apa sing metu saka sampeyan yaiku apa sing ana ing jero sampeyan. >

< start="1348.49" dur="2.24"> Lan yen sampeyan kapenuhan pait, iku bakal metu. >

< start="1350.73" dur="2.23"> Lan yen sampeyan wis nesu, bakal metu. >

< start="1352.96" dur="3.79"> Lan yen sampeyan kapenuhan nesu utawa kuwatir utawa sirno >

< start="1356.75" dur="3.46"> utawa isin utawa ora amanah, iku bakal metu. >

< start="1360.21" dur="4"> Yen sampeyan lagi wedi, apa wae sing ana ing njero sampeyan >

< start="1364.21" dur="3.52"> apa sing bakal metu nalika meksa dilebokake ing sampeyan. >

< start="1367.73" dur="1.44"> Lan kuwi sing dikandhakake ing kene, >

< start="1369.17" dur="2.23"> yen masalah nyoba imanku. >

< start="1371.4" dur="5"> Sampeyan ngerti, taun kepungkur, aku kepethuk karo wong lanang lawas tenan >

< start="1376.98" dur="3.23"> ing konferensi pirang-pirang taun kepungkur bali ing Timur. >

< start="1380.21" dur="1.74"> Aku iku Tennessee. >

< start="1381.95" dur="3.91"> Lan dheweke, wong tuwa iki banjur dakcritakake babagan kepiye >

< start="1387.13" dur="4.8"> minangka keuntungan sing paling gedhe ing uripé. >

< start="1391.93" dur="2.017"> Lan aku mangsuli, "Oalah, aku kepengin ngrungokake crita iki. >

< start="1393.947" dur="1.523"> "Dakkandhani kabeh babagan iki." >

< start="1395.47" dur="1.67"> Lan apa sing dikepengini >

< start="1397.14" dur="2.823"> ing gergaji kabeh uripe. >

< start="1400.83" dur="2.41"> Dheweke wis dadi tukang kayu ing kabeh uripe. >

< start="1403.24" dur="3.34"> Nanging sawijining dina nalika mudhun ekonomi, >

< start="1406.58" dur="3.607"> pimpinane mlaku mlebu banjur ujug-ujug, "Sampeyan dipecat." >

< start="1411.19" dur="3.54"> Lan kabeh keahliane metu saka lawang. >

< start="1414.73" dur="4.62"> Lan dheweke disingkirake umur 40 taun karo garwa >

< start="1419.35" dur="3.85"> lan kulawarga lan ora ana kesempatan kerja liyane ing saubengé, >

< start="1423.2" dur="2.923"> lan ana resesi ing wektu kasebut. >

< start="1427.03" dur="3.5"> Lan dheweke ora krasa, lan wedi. >

< start="1430.53" dur="1.77"> Sawetara sampeyan bisa uga rumangsa saiki. >

< start="1432.3" dur="1.58"> Sampeyan bisa uga wis dipotong. >

< start="1433.88" dur="1.76"> Mungkin sampeyan wedi sampeyan bakal >

< start="1435.64" dur="2.63"> glethakaken nalika krisis iki. >

< start="1438.27" dur="2.45"> Lan dheweke wis rada depresi, dheweke rada wedi. >

< start="1440.72" dur="1.827"> Dheweke ngomong, aku nulis iki, dheweke kandha, "Aku rumangsa kaya ngono >

< start="1442.547" dur="3.97"> "Jagadku wis nrenyuh nalika dina iki aku dipecat. >

< start="1446.517" dur="2.2"> "Nanging nalika mulih, aku banjur crita marang bojoku apa sing kedadeyan, >

< start="1448.717" dur="3.57"> "lan dheweke takon, 'Dadi apa sing saiki sampeyan lakoni?' >

< start="1452.287" dur="2.98"> "Lan aku kandha, wiwit saiki aku wis murub, >

< start="1455.267" dur="3.9"> "Aku arep nindakake apa sing wis tak karepake sadurunge. >

< start="1459.167" dur="1.84"> "Dadi tukang. >

< start="1461.007" dur="1.61"> "Aku arep menehi hipotek omah >

< start="1462.617" dur="2.413"> "lan aku arep mlebu bisnis bangunan." >

< start="1465.03" dur="2.887"> Lan dheweke kandha karo aku, "Sampeyan ngerti, Rick, sing pertama dadi usaha >

< start="1467.917" dur="4.13"> "yaiku pambangunan rong motel cilik." >

< start="1472.965" dur="2.115"> Piye wae dheweke nindakake. >

< start="1475.08" dur="4.267"> Nanging dheweke ujar, "Sajrone limang taun, aku dadi jutawan pirang-pirang." >

< start="1480.21" dur="2.99"> Jeneng wong, wong sing dakcritakake, >

< start="1483.2" dur="3.5"> yaiku Wallace Johnson, lan bisnis sing diwiwiti >

< start="1486.7" dur="4.39"> sawise dipecat diarani Holiday Inns. >

< start="1491.09" dur="1.44"> Resing. >

< start="1492.53" dur="2.877"> Wallace marang aku, "Rick, dina iki, yen aku bisa nemokake >

< start="1495.407" dur="3.13"> "wong sing nembak aku, aku pancen ikhlas >

< start="1498.537" dur="2.143"> "maturnuwun marang apa sing ditindakake." >

< start="1500.68" dur="2.56"> Nalika iku kedadeyan, aku ora ngerti >

< start="1503.24" dur="2.83"> kenapa aku dipecat, kenapa aku dicekel. >

< start="1506.07" dur="3.94"> Nanging mbesuk aku bisa ngerteni manawa iki pancen ora dituruti Gusti >

< start="1510.01" dur="4.483"> lan rencana sing nggumunake supaya aku dadi karier sing dipilih. >

< start="1515.76" dur="3.05"> Masalah duwe tujuan. >

< start="1518.81" dur="1.17"> Dheweke duwe tujuan. >

< start="1519.98" dur="4.18"> Nyadhani yen ngasilake, lan salah sawijining prekara pertama >

< start="1524.16" dur="3.984"> padha ngasilake iman sing luwih gedhe, kabeh padha nyoba sampeyan. >

< start="1528.144" dur="3.226"> Nomer loro, iki entuk manfaat kapindho masalah. >

< start="1531.37" dur="3.27"> Masalah ngembangake ketahanan aku. >

< start="1534.64" dur="1.52"> Dheweke terus sabar. >

< start="1536.16" dur="2.23"> Sing bagean sabanjure tembung kasebut, jarene >

< start="1538.39" dur="5"> masalah iki teka kanggo sabar. >

< start="1543.45" dur="2.33"> Dheweke ngembangake ketahanan ing urip sampeyan. >

< start="1545.78" dur="1.91"> Apa asil masalah ing urip sampeyan? >

< start="1547.69" dur="1.52"> Kekuwatan sing tetep. >

< start="1549.21" dur="2.82"> Iki secara harfiah kemampuan kanggo ngatasi tekanan. >

< start="1552.03" dur="2.253"> Dina iki kita diarani dadi daya tahan. >

< start="1555.12" dur="1.79"> Kemampuan kanggo mumbul maneh. >

< start="1556.91" dur="3.197"> Lan salah sawijining kuwalitas paling apik sing kudu sinau saben bocah >

< start="1560.107" dur="3.473"> lan saben wong diwasa kudu sinau ketahanan. >

< start="1563.58" dur="2.92"> Amarga kabeh wong tiba, kabeh wong kesandhung, >

< start="1566.5" dur="2.05"> kabeh wong ngliwati jaman, >

< start="1568.55" dur="3.31"> kabeh wong lara pada beda. >

< start="1571.86" dur="2.39"> Kabeh wong duwe gagal ing urip. >

< start="1574.25" dur="2.7"> Kepiye carane sampeyan ngatasi tekanan. >

< start="1576.95" dur="3.613"> Ketahanan, sampeyan terus-terusan tetep lan terus. >

< start="1581.52" dur="1.99"> La, kepiye sampeyan sinau supaya ora kasebut? >

< start="1583.51" dur="3.53"> Kepiye sampeyan sinau ngatasi tekanan? >

< start="1587.04" dur="2.28"> Liwat pengalaman, mung siji-sijine cara. >

< start="1589.32" dur="4.93"> Sampeyan ora sinau kanggo ngatasi tekanan ing buku teks. >

< start="1594.25" dur="4.02"> Sampeyan ora ngerti carane ngatasi tekanan ing seminar. >

< start="1598.27" dur="3.76"> Sampeyan sinau ngatasi tekanan kanthi diwenehi tekanan. >

< start="1602.03" dur="2.53"> Lan sampeyan ora ngerti apa sing ana ing sampeyan >

< start="1604.56" dur="3.063"> nganti sampeyan sejatine wis dilebokake ing kahanan kasebut. >

< start="1609.77" dur="2.7"> Ing taun kapindho Gereja Saddleback, 1981, >

< start="1612.47" dur="1.36"> Aku liwat wektu depresi >

< start="1613.83" dur="2.823"> ing endi saben minggu aku pengin mundur. >

< start="1617.64" dur="3.88"> Lan aku kepengin mandhek saben dina Minggu. >

< start="1621.52" dur="3.14"> Nanging, aku ngalami wektu sing angel ing uripku, >

< start="1624.66" dur="2.3"> lan isih aku bakal sijine sikil ing ngarepe liyane >

< start="1626.96" dur="3.19"> minangka Gusti Allah, ora njaluk aku mbangun pasamuwan sing gedhe, >

< start="1630.15" dur="1.973"> nanging Gusti Allah, pasrahake awakku liwat minggu iki. >

< start="1633.01" dur="2.1"> Lan aku ora bakal nyerah. >

< start="1635.11" dur="2.22"> Aku bungah banget, yen aku ora nyerah. >

< start="1637.33" dur="3.09"> Nanging aku luwih seneng amarga Gusti Allah ora nyerah. >

< start="1640.42" dur="1.46"> Amarga iku ujian. >

< start="1641.88" dur="5"> Lan ing taun pacoban, aku ngalami spiritual >

< start="1647.51" dur="3.56"> lan relasi lan kekuwatan emosional lan mental >

< start="1651.07" dur="4.28"> sing ngidini aku sawetara taun mengko kanggo nglumpukake kabeh jinis bal >

< start="1655.35" dur="4.64"> lan ngatasi stres sing akeh banget ing mripat umum >

< start="1659.99" dur="2.01"> amarga aku ngliwati taun kasebut >

< start="1662" dur="3.363"> saka kangelan warata, siji-sijine. >

< start="1666.51" dur="5"> Sampeyan ngerti, Amerika duwe hubungan katresnan kanthi gampang. >

< start="1672.57" dur="2.113"> Kita seneng penak. >

< start="1675.593" dur="3.187"> Ing sawetara dina lan minggu ing krisis iki, >

< start="1678.78" dur="2.58"> ana akeh perkara sing ora nyenengake. >

< start="1681.36" dur="1.13"> Inconvenient. >

< start="1682.49" dur="2.95"> Lan apa sing arep kita lakoni dhewe >

< start="1685.44" dur="2.503"> yen kabeh ora kepenak, >

< start="1688.96" dur="2.52"> nalika sampeyan kudu terus terus >

< start="1691.48" dur="2.1"> nalika sampeyan ora rumangsa tetep. >

< start="1693.58" dur="5"> Sampeyan ngerti, tujuan triathlon utawa tujuan maraton >

< start="1698.71" dur="3.1"> dudu babar pisan, sepira cepet tekane, >

< start="1701.81" dur="1.86"> iku luwih bab ketahanan. >

< start="1703.67" dur="2.34"> Apa sampeyan ngrampungake balapan? >

< start="1706.01" dur="2.43"> Kepiye nyiyapake barang-barang kaya ngono? >

< start="1708.44" dur="2.13"> Mung kanthi ngliwati dheweke. >

< start="1710.57" dur="3.487"> Dadi, yen sampeyan wis maju ing dina ngarep, >

< start="1714.057" dur="2.213"> ojo kuwatir, ojo dicritakake. >

< start="1716.27" dur="3.02"> Masalah ngembangake ketahanan aku. >

< start="1719.29" dur="3.21"> Masalah duwe tujuan, dheweke mesthi duwe tujuan. >

< start="1722.5" dur="2.6"> Ingkang kaping tiga sing dikandhani Yakobus babagan masalah kasebut >

< start="1725.1" dur="3.68"> sing kita lalokake yaiku yen masalah diwasa karakterku. >

< start="1728.78" dur="3.68"> Lan dheweke ngucapake kaya ngono ing ayat papat saka bab James bab siji. >

< start="1732.46" dur="4.18"> Ngandika nanging, supaya proses terus >

< start="1736.64" dur="4.49"> nganti sampeyan dadi wong sing duwe sifat dewasa >

< start="1741.13" dur="3.663"> lan integritas tanpa papan sing ringkih. >

< start="1746.3" dur="1.32"> Apa sampeyan ora pengin duwe? >

< start="1747.62" dur="2.42"> Apa sampeyan pengin ngrungokake wong ngomong, sampeyan ngerti, >

< start="1750.04" dur="3.32"> wong wadon mau ora duwe ciri-cirine sing ringkih. >

< start="1753.36" dur="4.53"> Wong kasebut, wong lanang kasebut ora ana ciri-cirine sing ringkih. >

< start="1757.89" dur="3.04"> Kepiye sampeyan entuk karakter sing diwasa? >

< start="1760.93" dur="4.58"> Ayo proses nganti sampeyan dadi wong, >

< start="1765.51" dur="3.38"> pria lan wanita, mula duwe watak diwasa >

< start="1768.89" dur="3.33"> lan integritas tanpa papan sing ringkih. >

< start="1772.22" dur="2.6"> Sampeyan ngerti, ana panaliten sing misuwur ditindakake, >

< start="1774.82" dur="4"> pirang-pirang taun kepungkur ing Rusia sing aku elinga nulis, >

< start="1778.82" dur="4.08"> lan kedadeyan kasebut beda saka kahanan urip >

< start="1782.9" dur="5"> kena pengaruh umur dawa utawa umur kewan sing beda. >

< start="1789.11" dur="3.6"> Dadi kewan-kewan iku gampang urip, >

< start="1792.71" dur="2.91"> banjur padha masang kewan liya kanthi luwih angel >

< start="1795.62" dur="1.89"> lan lingkungan sing atos. >

< start="1797.51" dur="2.87"> Lan ilmuwan nemokake manawa kewan kasebut >

< start="1800.38" dur="2.22"> sing diselehake ing nyaman >

< start="1802.6" dur="2.88"> lan lingkungan gampang, kahanan, >

< start="1805.48" dur="4.73"> kahanan urip kasebut, sejatine saya ringkih. >

< start="1810.21" dur="4.41"> Amarga kahanan kasebut gampang banget, mula saya ringkih >

< start="1814.62" dur="2.22"> lan luwih gampang kena penyakit. >

< start="1816.84" dur="5"> Lan wong-wong sing ana ing kahanan sing tiwas kanthi cepet mati >

< start="1821.9" dur="2.418"> tinimbang sing diidini >

< start="1824.318" dur="3.105"> kangelan normal gesang. >

< start="1828.72" dur="1.163"> Apa ora menarik? >

< start="1830.81" dur="2.2"> Apa kewan apa aku yakin bener >

< start="1833.01" dur="1.94"> karakter kita uga. >

< start="1834.95" dur="4.92"> Lan ing budaya Kulon utamane ing jagad modern, >

< start="1839.87" dur="3.38"> kita wis gampang banget kanthi akeh cara. >

< start="1843.25" dur="1.973"> Urip urip sing kepenak. >

< start="1846.94" dur="1.71"> Tujuan nomer siji Gusti ing urip sampeyan >

< start="1848.65" dur="2.67"> yaiku kanggo nggawe sampeyan kaya Yesus Kristus ing karakter. >

< start="1851.32" dur="1.87"> Kanggo mikir kaya Kristus, tumindak kaya Kristus, >

< start="1853.19" dur="3.94"> urip kaya Kristus, tresna kaya Kristus, >

< start="1857.13" dur="2.2"> dadi positif kayadene Sang Kristus. >

< start="1859.33" dur="3.62"> Lan yen pancen bener, lan Injil ngucapake bola-bali, >

< start="1862.95" dur="2.13"> banjur Gusti bakal njupuk sampeyan liwat prekara sing padha >

< start="1865.08" dur="4.304"> bilih Gusti Yesus lumantar tuwuh karakter sampeyan. >

< start="1869.384" dur="2.786"> Sampeyan ngomong, wah, apa sing kaya Gusti Yesus? >

< start="1872.17" dur="3.8"> Yesus tresna lan kabungahan lan tentrem lan sabar lan apik, >

< start="1875.97" dur="2.34"> woh Roh, kabeh iku. >

< start="1878.31" dur="1.4"> Lan kepiye carane Gusti Allah ngasilake >

< start="1879.71" dur="2.9"> Kanthi nempatake kita ing kahanan sing beda. >

< start="1882.61" dur="3.76"> Sinau sinau nalika sabar kanggo ora sabar. >

< start="1886.37" dur="3.37"> Kita sinau katresnan nalika kita sijine wong sing ora dikalahake. >

< start="1889.74" dur="2.49"> Kita sinau kabungahan ing tengah-tengah kasusahan. >

< start="1892.23" dur="4.67"> Kita sinau ngenteni lan duwe sabar kaya ngono >

< start="1896.9" dur="1.56"> nalika kita kudu ngenteni. >

< start="1898.46" dur="3.423"> Sinau sinau babagan kebecikan nalika kita kepenginan egois. >

< start="1902.77" dur="3.66"> Ing dina ngarep, bakal nyenengake banget >

< start="1906.43" dur="2.83"> kanggo mung hunker ing bunker, narik maneh, >

< start="1909.26" dur="2.54"> lan aku kandha, kita bakal ngurus. >

< start="1911.8" dur="4.22"> Aku, aku, lan aku, kulawarga, aku papat lan ora ana maneh >

< start="1916.02" dur="2.14"> lan lali karo wong liya. >

< start="1918.16" dur="2.62"> Nanging sing bakal nyuda jiwa sampeyan. >

< start="1920.78" dur="2.51"> Yen sampeyan bakal miwiti mikir babagan wong liya >

< start="1923.29" dur="3.254"> lan ngewangi wong-wong sing rawan, sing tuwa >

< start="1926.544" dur="4.026"> lan sing duwe kahanan preexisting, >

< start="1930.57" dur="3.47"> lan yen sampeyan bakal nggayuh, jiwamu bakal tuwuh, >

< start="1934.04" dur="3.34"> atimu bakal tuwuh, sampeyan bakal dadi wong sing luwih apik >

< start="1937.38" dur="5"> ing pungkasan krisis iki tinimbang sampeyan wiwitan, ora apa-apa? >

< start="1943.52" dur="2.98"> Dhuh Allah, nalika kepengin ngripta karakter, >

< start="1946.5" dur="1.37"> dheweke bisa nggunakake rong perkara. >

< start="1947.87" dur="2.92"> Dheweke bisa nggunakake Sabdane, kayekten bisa ngowahi, >

< start="1950.79" dur="3.56"> lan dheweke bisa nggunakake kahanan, sing luwih angel maneh. >

< start="1954.35" dur="4"> Saiki, Gusti Allah luwih seneng nggunakake cara pertama, Sabda. >

< start="1958.35" dur="1.63"> Nanging kita ora bisa ngrungokake Sabda, >

< start="1959.98" dur="3.77"> mula dheweke nggunakake kahanan supaya bisa narik perhatian. >

< start="1963.75" dur="4.6"> Lan luwih angel, nanging asring luwih efektif. >

< start="1968.35" dur="3.23"> Saiki, sampeyan ngomong, uga, oke, Rick, aku njaluk, >

< start="1971.58" dur="4.22"> yen masalah variabel lan ana tujuan, >

< start="1975.8" dur="3.18"> lan dheweke ana ing kene kanggo nyoba imanku, lan dheweke bakal entuk >

< start="1978.98" dur="2.47"> kabeh macem-macem jinis, lan ora teka nalika aku pengin. >

< start="1981.45" dur="4.393"> Lan Gusti bisa nggunakake kanggo nambah karakter lan diwasa gesang kawula. >

< start="1986.95" dur="1.72"> Dadi apa sing dakkarepake. >

< start="1988.67" dur="4.94"> Ing sawetara dina lan ing sawetara minggu, lan bisa uga sawetara wulan >

< start="1993.61" dur="3.75"> nalika ngadhepi krisis koronavirus iki, >

< start="1997.36" dur="4.09"> kepiye cara nanggapi masalah ing sajroning uripku? >

< start="2001.45" dur="1.98"> Lan aku ora mung ngomong babagan virus. >

< start="2003.43" dur="2.747"> Aku ngomong babagan masalah sing bakal teka >

< start="2006.177" dur="5"> dadi ora kerja utawa bocah-bocah sing padha ning omah >

< start="2011.26" dur="3.12"> utawa kabeh prekara sing ngganggu >

< start="2014.38" dur="1.553"> kaya biasane. >

< start="2017.04" dur="2.24"> Kepiye carane aku nanggapi masalah-masalah sing bakal daklakoni? >

< start="2019.28" dur="2.9"> Ya maneh, James pancen spesifik, >

< start="2022.18" dur="3.39"> lan kita menehi telung banget praktis, >

< start="2025.57" dur="4.45"> padha nanggepi radikal, nanging padha tanggapan sing tepat. >

< start="2030.02" dur="1.32"> Nyatane, nalika dakkandhakake dhisik, >

< start="2031.34" dur="2.21"> sampeyan arep lunga, sampeyan kudu ngguyu aku. >

< start="2033.55" dur="3.07"> Nanging ana telung tanggapan, kabeh padha diwiwiti karo R. >

< start="2036.62" dur="2.76"> Tanggepan pisanan sing dingerteni yaiku nalika sampeyan lagi >

< start="2039.38" dur="4.46"> ngliwati jaman angel, bungah. >

< start="2043.84" dur="2.41"> Sampeyan lunga, sampeyan lagi ngguyu? >

< start="2046.25" dur="1.73"> Sing muni masochistic. >

< start="2047.98" dur="2.29"> Aku ora ujar bungah babagan masalah kasebut. >

< start="2050.27" dur="1.69"> Tindakake aku mung sawetara menit. >

< start="2051.96" dur="3.54"> Dheweke ujar manawa iki minangka kabungahan murni. >

< start="2055.5" dur="2.69"> Nambani masalah kasebut minangka kanca. >

< start="2058.19" dur="1.78"> Saiki, aja salah paham. >

< start="2059.97" dur="3.14"> Dheweke ora ujar palsu. >

< start="2063.11" dur="3.57"> Dheweke ora ujar nganggo eseman plastik, >

< start="2066.68" dur="2.33"> ndalang yen kabeh ora apik lan ora, >

< start="2069.01" dur="1.36"> amarga ora. >

< start="2070.37" dur="3.12"> Pollyanna, Little Yatim Annie, srengenge >

< start="2073.49" dur="3.512"> bakal metu sesuk, bisa uga ora sesuk. >

< start="2077.002" dur="3.568"> Dheweke ora ujar nolak kasunyatan, ora kabeh. >

< start="2080.57" dur="2.76"> Dheweke ora ujar dadi masochist. >

< start="2083.33" dur="2.87"> Oh bocah lanang, aku kudu nglarani lara. >

< start="2086.2" dur="1.72"> Gusti Allah banget sengit marang rasa lara. >

< start="2087.92" dur="2.1"> Oh, aku nandhang lara, sapa sapa. >

< start="2090.02" dur="3.49"> Lan sampeyan duwe kompleks martir iki, lan ngerti, >

< start="2093.51" dur="1.937"> Aku mung duwe rasa spiritual iki nalika aku rumangsa ala. >

< start="2095.447" dur="2.983"> Ora, ora, ora, Allah ora pengin sampeyan mati martir. >

< start="2098.43" dur="1.54"> Gusti Allah ora pengin sampeyan duwe >

< start="2099.97" dur="3.453"> sikap masochistic kanggo pain. >

< start="2104.74" dur="2.5"> Sampeyan ngerti, aku kelingan sawijining wektu sing aku lalokake >

< start="2107.24" dur="3.21"> wektu sing angel banget lan kanca nyoba nyoba apik >

< start="2110.45" dur="2.307"> lan dheweke kandha, "Sampeyan ngerti, Rick, raga >

< start="2112.757" dur="1.86"> "amarga perkara bisa dadi luwih ala." >

< start="2115.61" dur="2.14"> Lan guess apa, dheweke dadi luwih elek. >

< start="2117.75" dur="2.23"> Yaiku dudu pitulung. >

< start="2119.98" dur="2.225"> Aku nyenengake lan dheweke tambah parah. >

< start="2122.205" dur="1.105"> (bebek) >

< start="2123.31" dur="4.588"> Dadi ora babagan mikir positif Pollyanna palsu. >

< start="2127.898" dur="3.352"> Yen tumindak kanthi semangat, aku bakal sregep. >

< start="2131.25" dur="2.88"> Ora, ora, ora, ora, luwih adoh saka iku. >

< start="2134.13" dur="5"> Kita ora bungah, ngrungokake, kita ora bungah amarga masalah kasebut. >

< start="2140.17" dur="5"> Kita bungah babagan masalah, nalika kita nemoni masalah, >

< start="2145.71" dur="2.13"> isih akeh prekara sing kudu dienggo. >

< start="2147.84" dur="2.92"> Ora masalah dhewe, nanging liyane >

< start="2150.76" dur="2.514"> manawa kita bisa bungah babagan masalah kasebut. >

< start="2153.274" dur="2.836"> Napa kita bisa bungah sanajan masalah kasebut? >

< start="2156.11" dur="2.54"> 'Amarga kita ngerti ana tujuan kanggo. >

< start="2158.65" dur="1.74"> Amarga kita ngerti manawa Gusti Allah ora bakal ninggal kita. >

< start="2160.39" dur="2.97"> Amarga kita ngerti macem-macem perkara. >

< start="2163.36" dur="1.81"> Kita ngerti manawa Gusti Allah nduwe tujuan. >

< start="2165.17" dur="4.58"> Wigati sing ngandika nganggep manawa iku kabungahan murni. >

< start="2169.75" dur="1.98"> Bunder tembung sing dianggep. >

< start="2171.73" dur="4.8"> Coba tegese kanthi sengaja nggawe pikiran. >

< start="2176.53" dur="2.22"> Sampeyan entuk imbuhan sikap >

< start="2178.75" dur="1.71"> yen sampeyan kudu nggawe kene. >

< start="2180.46" dur="3.869"> Apa pilihan sampeyan kanggo bungah? >

< start="2184.329" dur="3.201"> Ing Jabur 34 ayat siji, dheweke ujar >

< start="2187.53" dur="3.69"> Aku bakal mberkahi Pangeran ing saben wayah. >

< start="2191.22" dur="1.39"> Nalika sembarang. >

< start="2192.61" dur="0.92"> Lan ngandika aku bakal. >

< start="2193.53" dur="2.48"> Iki milih kersane, iki pancen keputusan. >

< start="2196.01" dur="1.66"> Iku prasetya, iku pilihan. >

< start="2197.67" dur="4.08"> Saiki, sampeyan bakal ngliwati wulan iki >

< start="2201.75" dur="2.4"> kanthi sikap alus utawa tumindak ala. >

< start="2204.15" dur="2.7"> Yen sikap sampeyan ala, sampeyan bakal nggawe awake dhewe >

< start="2206.85" dur="2.35"> lan kabeh wong ing sekitar sampeyan sengsara. >

< start="2209.2" dur="3.15"> Nanging yen sikapmu pancen becik, sampeyan kudu bungah. >

< start="2212.35" dur="1.76"> Sampeyan kandha, ayo katon ing sisih sing padhang. >

< start="2214.11" dur="3.09"> Ayo golek prekara-prekara sing bisa dipuji kanggo Gusti Allah. >

< start="2217.2" dur="2.15"> Lan ayo ngerti manawa ana sing ala, >

< start="2219.35" dur="2.88"> Gusti Allah bisa nggawa sing ala saka sing ala. >

< start="2222.23" dur="2.29"> Mangkono uga tumindak imbuhan. >

< start="2224.52" dur="3.25"> Aku ora bakal pait ing krisis iki. >

< start="2227.77" dur="3.23"> Aku bakal luwih apik ing krisis iki. >

< start="2231" dur="4.39"> Aku milih, iku pilihanku kanggo bungah. >

< start="2235.39" dur="3.41"> Oke, nomer loro, R nomer loro njaluk. >

< start="2238.8" dur="4.08"> Lan iku njaluk kawicaksanan marang Gusti Allah. >

< start="2242.88" dur="3.29"> Iki karepmu kapan wae yen lagi krisis. >

< start="2246.17" dur="2.39"> Sampeyan pengin njaluk kawicaksanan marang Gusti Allah. >

< start="2248.56" dur="2.1"> Minggu kepungkur, yen sampeyan ngrungokake pesen minggu kepungkur, >

< start="2250.66" dur="2.72"> lan yen sampeyan ora kejawab, go online lan nonton pesen kasebut >

< start="2253.38" dur="5"> ing nggawe virus ing lembah virus tanpa wedi. >

< start="2260.09" dur="2.15"> Sampeyan pilihan kanggo bungah, >

< start="2262.24" dur="2.733"> nanging banjur takon marang kawicaksanan marang Gusti Allah. >

< start="2265.89" dur="2.13"> Lan sampeyan nyuwun marang kawicaksanan marang Gusti Allah lan sampeyan ndedonga >

< start="2268.02" dur="1.51"> lan sampeyan ndedonga babagan masalah sampeyan. >

< start="2269.53" dur="2.99"> Ayat pitu ujar mangkene ing Yakobus siji. >

< start="2272.52" dur="4.83"> Yen ing proses iki, sapa wae ora ngerti kepethuk >

< start="2277.35" dur="4.05"> masalah apa wae, iki ora ana saka terjemahan Phillips. >

< start="2281.4" dur="2.24"> Yen ing proses, sapa wae ora ngerti kepethuk >

< start="2283.64" dur="3.44"> masalah tartamtu sampeyan mung kudu takon marang Gusti Allah >

< start="2287.08" dur="2.65"> kang menehi loman marang kabeh manungsa >

< start="2289.73" dur="2.6"> tanpa gawe dheweke rumangsa salah. >

< start="2292.33" dur="3.45"> Lan sampeyan bisa uga yakin manawa kawicaksanan sing dibutuhake >

< start="2295.78" dur="1.963"> bakal diwenehake marang sampeyan. >

< start="2298.65" dur="2.18"> Dheweke ujar kenapa kabeh perkara bakal njaluk kawicaksanan >

< start="2300.83" dur="1.35"> ing tengah masalah? >

< start="2303.29" dur="2.07"> Dadi sampeyan sinau saka iku. >

< start="2305.36" dur="1.57"> Dadi sampeyan bisa sinau saka masalah kasebut, >

< start="2306.93" dur="1.48"> pramila sampeyan nyuwun kawicaksanan. >

< start="2308.41" dur="4.26"> Apa luwih migunani yen sampeyan bakal mandheg ngapa, >

< start="2312.67" dur="3.04"> Napa kedadeyan iki, lan mula takon apa, >

< start="2315.71" dur="1.45"> kowe arep sinau apa? >

< start="2318.09" dur="1.92"> Apa sampeyan pengin aku dadi? >

< start="2320.01" dur="2.27"> Kepiye cara tuwuh saka iki? >

< start="2322.28" dur="2.17"> Kepiye carane dadi wanita sing luwih apik? >

< start="2324.45" dur="4.51"> Kepiye carane aku dadi wong sing luwih apik liwat krisis iki? >

< start="2328.96" dur="1.32"> Ya, aku dites. >

< start="2330.28" dur="1.53"> Aku ora bakal khawatir apa sebabe. >

< start="2331.81" dur="1.71"> Napa ora preduli. >

< start="2333.52" dur="3.77"> Apa sing penting yaiku, apa sing dakkarepake, >

< start="2337.29" dur="3.7"> lan apa aku arep sinau saka kahanan iki? >

< start="2340.99" dur="2.71"> Lan supaya bisa ditindakake, sampeyan kudu njaluk kawicaksanan. >

< start="2343.7" dur="2.56"> Dadi, yen sampeyan mbutuhake kawicaksanan, takon marang Gusti Allah, >

< start="2346.26" dur="1.61"> Gusti Allah bakal menehi sampeyan. >

< start="2347.87" dur="2.2"> Dadi sampeyan kandha, Gusti, aku butuh kawicaksanan minangka ibu. >

< start="2350.07" dur="3.23"> Bocah-bocah dakdeleng ing wulan ngarep. >

< start="2353.3" dur="2.22"> Aku butuh kawicaksanan minangka bapak. >

< start="2355.52" dur="3.48"> Kepiye carane dadi timbal nalika pakaryan ora ana bebaya >

< start="2359" dur="1.553"> lan aku ora bisa saiki? >

< start="2362.05" dur="1.45"> Nyuwun marang Gusti Allah babagan kawicaksanan. >

< start="2363.5" dur="1.84"> Aja takon ngapa, nanging takon apa. >

< start="2365.34" dur="2.99"> Dadi pisanan sampeyan bungah, sampeyan duwe sikap positif >

< start="2368.33" dur="3.14"> matur: Aku matur nuwun marang Gusti Allah ora kanggo masalah, >

< start="2371.47" dur="3.14"> nanging aku arep matur nuwun marang Gusti Allah babagan masalah kasebut. >

< start="2374.61" dur="2.92"> Amarga karsane Gusti Allah sanajan urip bakal urip. >

< start="2377.53" dur="2.137"> Dudu aku nimbali seri iki >

< start="2379.667" dur="5"> "Iman Sejati sing Bisa Nalika Urip Ora." >

< start="2385.41" dur="1.473"> Nalika urip ora bisa. >

< start="2387.96" dur="1.69"> Dadi aku bungah lan njaluk. >

< start="2389.65" dur="4.32"> Ingkang kaping tiga Yakobus nindakaken santai. >

< start="2393.97" dur="4.83"> Ya, mung apik banget, aja nganti awakmu dhewe >

< start="2398.8" dur="3.86"> kabeh pada numpuk saraf. >

< start="2402.66" dur="2.64"> Aja banget stres, sampeyan ora bisa nindakake apa-apa. >

< start="2405.3" dur="1.33"> Aja padha sumelang ing masa depan. >

< start="2406.63" dur="2.83"> Gusti Allah ujar aku bakal ngurus sampeyan, percoyo marang aku. >

< start="2409.46" dur="2.42"> Sampeyan dipercaya Allah ngerti apa sing paling apik. >

< start="2411.88" dur="2.17"> Sampeyan kerjo bareng. >

< start="2414.05" dur="4.84"> Sampeyan ora luwih cendhak kahanan sing bakal sampeyan lalungi. >

< start="2418.89" dur="3.07"> Nanging sampeyan mung ujar, Dhuh, Aku bakal santai. >

< start="2421.96" dur="2.28"> Aku ora ragu. >

< start="2424.24" dur="1.87"> Aku ora ragu. >

< start="2426.11" dur="2.76"> Aku bakal dipercaya sampeyan ing kahanan iki. >

< start="2428.87" dur="3.15"> Ayat wolu iku ayat pungkasan sing bakal ditelusuri. >

< start="2432.02" dur="1.26"> Bener, kita bakal ndeleng siji liyane. >

< start="2433.28" dur="5"> Nanging ayat wolu ujar, nanging sampeyan kudu takon kanthi tulus ikhlas >

< start="2438.9" dur="2.49"> tanpa mamang rahasia. >

< start="2441.39" dur="1.86"> Apa sing sampeyan takon kanthi iman kanthi tulus? >

< start="2443.25" dur="1.57"> Nyuwun kawicaksanan. >

< start="2444.82" dur="2.07"> Lan tembung, Gusti, aku butuh kawicaksanan, lan matur nuwun >

< start="2446.89" dur="1.26"> sampeyan bakal menehi kawicaksanan marang aku. >

< start="2448.15" dur="2.89"> Aku matur nuwun, sampeyan menehi kawicaksanan. >

< start="2451.04" dur="3.06"> Aja kesusu, aja ragu, >

< start="2454.1" dur="2.57"> nanging digawa menyang Gusti Allah. >

< start="2456.67" dur="5"> Sampeyan ngerti, Kitab Suci ngandika, sadurunge aku nuduhake >

< start="2461.67" dur="3.24"> sing ujar iki macem-macem masalah. >

< start="2464.91" dur="1.8"> Sampeyan ngerti, kita ngomong babagan dheweke entuk warna, >

< start="2466.71" dur="2.23"> akeh, akeh jinis masalah. >

< start="2468.94" dur="2.81"> Tembung kasebut ing basa Yunani, akeh jinis masalah, >

< start="2471.75" dur="3.11"> iku tembung sing padha sing katutup ing Pisanan Petrus >

< start="2474.86" dur="1.97"> bab papat, ayat papat sing ujar >

< start="2476.83" dur="4.11"> Gusti Allah duwe macem-macem jinis sih-rahmat kanggo menehi sampeyan. >

< start="2480.94" dur="3.35"> Kasedhiyan pirang-pirang jinis Gusti Allah. >

< start="2484.29" dur="5"> Iku padha, multifeatured, kaya berlian. >

< start="2489.339" dur="1.694"> Apa sing dakkandhakake ana ing kana? >

< start="2492.28" dur="2.08"> Kanggo saben masalah sing, >

< start="2494.36" dur="2.87"> ana sih-rahmat saka Gusti Allah sing kasedhiya. >

< start="2497.23" dur="5"> Kanggo saben jinis pacoban lan kasusahan >

< start="2502.74" dur="4.5"> lan kangelan, ana jinis sih-rahmat lan sih >

< start="2507.24" dur="2.25"> lan kekuwatan sing dikersakake dening Gusti >

< start="2509.49" dur="2.05"> kanggo cocog masalah kasebut. >

< start="2511.54" dur="2.04"> Sampeyan butuh sih-rahmat kanggo iki, sampeyan butuh sih-rahmat kanggo iku, >

< start="2513.58" dur="1"> sampeyan butuh sih-rahmat kanggo iki. >

< start="2514.58" dur="3.76"> Gusti Allah ujar sih-rahmatku minangka multifeatured >

< start="2518.34" dur="1.99"> minangka masalah sing sampeyan adhepi. >

< start="2520.33" dur="1.27"> Dadi, apa sing dakkandhakake? >

< start="2521.6" dur="1.74"> Aku ngomong yen kabeh masalah sing ana ing urip sampeyan, >

< start="2523.34" dur="2.44"> kalebu krisis COVID iki, >

< start="2525.78" dur="4.03"> Iblis tegese kanggo ngalahake sampeyan karo masalah kasebut. >

< start="2529.81" dur="4.41"> Nanging Gusti Allah tegese ngatasi masalah kasebut. >

< start="2534.22" dur="3.543"> Dheweke kepengin ngalahake sampeyan, Iblis, nanging Gusti Allah pengin ngetrapake sampeyan. >

< start="2539.44" dur="2.12"> Saiki, masalah sing teka ing urip sampeyan >

< start="2541.56" dur="3.34"> aja kanthi otomatis nggawe sampeyan luwih apik. >

< start="2544.9" dur="2.51"> Akeh wong sing dadi wong pait saka 'em. >

< start="2547.41" dur="3.28"> Ora kanthi otomatis nggawe sampeyan wong sing luwih apik. >

< start="2550.69" dur="2.96"> Iki minangka sikap sing nggawe prabédan. >

< start="2553.65" dur="2.86"> Lan mau aku pengin menehi bab liyane sing kudu eling. >

< start="2556.51" dur="3.07"> Nomer papat, yaiku bab kaping papat sing kudu eling >

< start="2559.58" dur="3.75"> nalika sampeyan lagi nemoni masalah yaiku eling >

< start="2563.33" dur="1.99"> janjine Allah. >

< start="2565.32" dur="1.84"> Elinga janjine mau. >

< start="2567.16" dur="1.28"> Sing wis mudhun ing ayat 12. >

< start="2568.44" dur="1.52"> Ayo kula maca sampeyan janji iki. >

< start="2569.96" dur="2.363"> James bab siji, ayat 12. >

< start="2573.55" dur="5"> Rahayu wong sing terus nandhang pacoban, >

< start="2579.84" dur="2.67"> amarga nalika dheweke wis nyoba, >

< start="2582.51" dur="5"> Dheweke bakal nampa makutha sing wis dijanjekake dening Gusti Allah, >

< start="2587.82" dur="2.75"> ana tembung, kanggo wong-wong sing tresna marang. >

< start="2590.57" dur="0.833"> Ayo kula maca maneh. >

< start="2591.403" dur="2.057"> Aku pengin sampeyan ngrungokake banget. >

< start="2593.46" dur="5"> Rahayu wong sing terus nandhang pacoban, >

< start="2598.84" dur="3.36"> sing ngatasi kesulitan, >

< start="2602.2" dur="2.12"> kaya kahanan sing saiki wis ana. >

< start="2604.32" dur="3.67"> Rahayu wong sing sabar, sing sabar, >

< start="2607.99" dur="3.87"> Sapa sing percaya marang Gusti Allah, sing tetep percaya sajrone nyoba, >

< start="2611.86" dur="3.12"> amarga nalika wis ngadeg tes, metu >

< start="2614.98" dur="2.72"> ing mburi, nyoba iki ora pungkasan. >

< start="2617.7" dur="1.4"> Wujude rampunge. >

< start="2619.1" dur="2.07"> Sampeyan bakal metu ing mburi trowongan liyane. >

< start="2621.17" dur="4.41"> Sampeyan bakal nampa makutha saka urip. >

< start="2625.58" dur="3.38"> Aku ora ngerti apa tegese, nanging iku apik. >

< start="2628.96" dur="2.7"> Makutha sing wis dijanjekake dening Gusti Allah >

< start="2631.66" dur="2.373"> marang wong sing tresna marang. >

< start="2635.73" dur="2.32"> Sampeyan pilihan kanggo bungah. >

< start="2638.05" dur="2.92"> Sampeyan pilihan kanggo dipercaya kawicaksanan saka Gusti Allah >

< start="2640.97" dur="1.72"> tinimbang mangu-mangu. >

< start="2642.69" dur="4.21"> Nyuwun pangestu marang Gusti Allah supaya bisa nulungi saka kahanan sampeyan. >

< start="2646.9" dur="3.23"> Lan banjur njaluk tulung marang Gusti Allah supaya iman bakal saya suwe. >

< start="2650.13" dur="2.27"> Lan kandha, Gusti, aku ora bakal nyerah. >

< start="2652.4" dur="1.793"> Iki uga bakal liwati. >

< start="2655.329" dur="2.111"> Wong liya nate takon, apa sing paling disenengi >

< start="2657.44" dur="0.833"> ayat saka Kitab Suci? >

< start="2658.273" dur="1.297"> Ngandika, wis kelakon. >

< start="2659.57" dur="1.273"> Lan kenapa sampeyan seneng ayat kasebut? >

< start="2660.843" dur="2.687"> Amarga yen ana masalah, aku ngerti yen dheweke ora tetep. >

< start="2663.53" dur="1.194"> Dheweke wis kalorone. >

< start="2664.724" dur="1.116"> (bebek) >

< start="2665.84" dur="2.88"> Lan iku bener ing kahanan tartamtu iki. >

< start="2668.72" dur="3.983"> Wis teka ora bakal, mung pas. >

< start="2673.56" dur="2.24"> Saiki, aku kepengin oleh pikirane iki. >

< start="2675.8" dur="3.77"> Krisis ora mung nggawe masalah. >

< start="2679.57" dur="3.23"> Kerep ngumumake dheweke, asring nyritakake dheweke. >

< start="2682.8" dur="4.563"> Krisis iki bisa mbukak sawetara retak ing omah sampeyan. >

< start="2688.77" dur="2.76"> Krisis iki bisa mbukak sawetara retak >

< start="2691.53" dur="1.823"> ing sesambetan kaliyan Gusti Allah. >

< start="2694.26" dur="5"> Krisis iki bisa mbukak sawetara retak miturut gaya urip sampeyan, >

< start="2699.29" dur="2.593"> sing cara meksa awakmu angel banget. >

< start="2702.949" dur="3.181"> Lan semono uga supaya Gusti Allah ngomong karo sampeyan >

< start="2706.13" dur="5"> babagan sing kudu diganti ing urip sampeyan, kabeh ora? >

< start="2711.45" dur="1.7"> Aku pengin sampeyan mikir babagan minggu iki, >

< start="2713.15" dur="3.44"> lan aku bakal menehi sawetara langkah praktis, oke? >

< start="2716.59" dur="2.47"> Langkah-langkah praktis, nomer siji, aku pengin sampeyan >

< start="2719.06" dur="5"> kanggo kasurung wong liya kanggo ngrungokake pesen iki. >

< start="2724.55" dur="1.25"> Sampeyan bakal nindakake sing? >

< start="2725.8" dur="3.603"> Sampeyan bakal ngirim link iki lan dikirim menyang kanca? >

< start="2729.403" dur="3.337"> Yen iki wis nyemangati sampeyan, pasrahna, >

< start="2732.74" dur="2.3"> lan dadi panglipur minggu iki. >

< start="2735.04" dur="4.84"> Kabeh wong sekitar sampeyan butuh dorongan sajrone krisis iki. >

< start="2739.88" dur="1.779"> Dadi ngirim link. >

< start="2741.659" dur="5"> Rong minggu kepungkur nalika ana greja ing kampus-kampus kita, >

< start="2747.52" dur="3.11"> ing Lake Forest lan kampuse Saddleback liyane, >

< start="2750.63" dur="3.53"> udakara 30.000 wong muncul ing pasamuwan. >

< start="2754.16" dur="4.14"> Nanging minggu kepungkur nalika kita kudu mbatalake layanan >

< start="2758.3" dur="1.87"> lan kita kabeh kudu nonton online, aku ujar, >

< start="2760.17" dur="3.38"> kabeh wong menyang klompok cilik sampeyan lan ngajak tanggi >

< start="2763.55" dur="2.94"> lan ngajak kanca menyang klompok cilik sampeyan, >

< start="2766.49" dur="0.95"> kita duwe 181,000 >

< start="2767.44" dur="5"> ISP omah-omahé kita wis nyambung menyang layanan kasebut. >

< start="2776.3" dur="3.41"> Iki tegese bisa uga setengah yuta wong >

< start="2779.71" dur="1.96"> nonton pesen minggu kepungkur. >

< start="2781.67" dur="3.04"> Setengah yuta wong utawa luwih. >

< start="2784.71" dur="3.63"> Napa, amarga sampeyan ngandhani wong liya supaya nonton. >

< start="2788.34" dur="4.56"> Lan aku njaluk supaya bisa dadi seksiné kabar apik >

< start="2792.9" dur="2.79"> minggu iki ing jagad sing butuh kabar apik. >

< start="2795.69" dur="1.4"> Wong kudu ngrungokake iki. >

< start="2797.09" dur="1.18"> Kirim link. >

< start="2798.27" dur="5"> Aku percaya kita bisa nyengkuyung yuta wong minggu iki >

< start="2803.29" dur="3.8"> yen kita kabeh bakal ngirim pesen, apa ora? >

< start="2807.09" dur="3.16"> Nomer loro, yen sampeyan ana ing kelompok cilik, mula kita ora bakal seneng >

< start="2810.25" dur="3.45"> bisa ketemu, paling ora ing wulan iki, mesthine. >

< start="2813.7" dur="3.95"> Lan, aku bakal ngajak sampeyan nyetel rapat virtual. >

< start="2817.65" dur="1.79"> Sampeyan bisa duwe klompok online. >

< start="2819.44" dur="0.97"> Kepiye carane sampeyan? >

< start="2820.41" dur="2.63"> Ing kana, ana produk sing ana ing njaba kaya Zoom. >

< start="2823.04" dur="2.52"> Sampeyan pengin mriksa metu, Zoom, gratis. >

< start="2825.56" dur="2.56"> Lan sampeyan bisa pindhah menyang kana lan ucapake saben wong supaya Zoom >

< start="2828.12" dur="1.74"> ing telpon utawa ing komputer, >

< start="2829.86" dur="3.58"> lan sampeyan bisa nyambung enem utawa wolung utawa 10 wong, >

< start="2833.44" dur="3.15"> lan sampeyan bisa duwe grup sampeyan minggu iki ing Zoom. >

< start="2836.59" dur="3.19"> Lan sampeyan bisa ndeleng saben liyane, kaya Facebook Live, >

< start="2839.78" dur="2.933"> utawa kaya sawetara wong liya, sampeyan ngerti, >

< start="2844.84" dur="5"> apa ing iPhone nalika katon ing FaceTime. >

< start="2850.12" dur="1.82"> Ya, sampeyan ora bisa nindakake kanthi klompok gedhe, >

< start="2851.94" dur="2.39"> nanging sampeyan bisa nindakake karo siji wong. >

< start="2854.33" dur="3.52"> Lan supaya saben liyane saling padha diadhepi liwat teknologi. >

< start="2857.85" dur="2.66"> Saiki kita duwe teknologi sing ora kasedhiya. >

< start="2860.51" dur="3.59"> Dadi priksa Zoom kanggo klompok virtual klompok cilik. >

< start="2864.1" dur="1.17"> Lan bener kene online >

< start="2865.27" dur="1.85"> sampeyan uga bisa entuk sawetara informasi. >

< start="2867.12" dur="3.244"> Nomer telu, yen sampeyan ora ana ing kelompok cilik, >

< start="2870.364" dur="4.096"> Aku bakal mbantu sampeyan melu klompok online minggu iki, aku bakal. >

< start="2874.46" dur="2.33"> Sampeyan mung kudu ngirim email, >

< start="2876.79" dur="3.225"> PastorRick@saddleback.com. >

< start="2880.015" dur="4.815"> PastorRick @ saddleback, siji-tembung, SADDLEBACK, >

< start="2884.83" dur="2.81"> saddleback.com, lan aku bakal ngambung sampeyan >

< start="2887.64" dur="2.57"> menyang klompok online, apa ora? >

< start="2890.21" dur="2.79"> Banjur priksa manawa sampeyan minangka anggota Gereja Saddleback >

< start="2893" dur="2.84"> kanggo maca buletin saben dinane sing dakkirim >

< start="2895.84" dur="2.03"> saben dina sajrone krisis iki. >

< start="2897.87" dur="2.1"> Iki diarani "Saddleback ing Omah." >

< start="2899.97" dur="3.5"> Wis entuk tips, entuk pesen sing nyengkuyung, >

< start="2903.47" dur="2.14"> iku entuk warta sing bisa digunakake. >

< start="2905.61" dur="1.56"> Wangsulan: Bab ingkang praktis. >

< start="2907.17" dur="2.17"> Kita pengin sesambungan karo sampeyan saben dina. >

< start="2909.34" dur="1.32"> Entuk "Saddleback ing Omah." >

< start="2910.66" dur="2.69"> Yen aku ora duwe alamat email sampeyan, >

< start="2913.35" dur="1.42"> mula, sampeyan ora entuk. >

< start="2914.77" dur="2.46"> Lan sampeyan bisa ngirim email menyang alamat email sampeyan >

< start="2917.23" dur="4.41"> menyang PastorRick@saddleback.com, lan aku bakal milih sampeyan ing dhaptar, >

< start="2921.64" dur="2.37"> lan sampeyan bakal entuk koneksi saben dina, >

< start="2924.01" dur="3.76"> buletin "Saddleback in the Home". >

< start="2927.77" dur="2.09"> Aku lagi wae cedhak sadurunge ndedonga >

< start="2929.86" dur="2.15"> kanthi matur maneh sepira aku tresna sampeyan. >

< start="2932.01" dur="1.72"> Aku saben dina ndedonga kanggo sampeyan, >

< start="2933.73" dur="1.9"> lan aku terus ndedonga kanggo sampeyan. >

< start="2935.63" dur="2.68"> Kita bakal ngrampungake iki. >

< start="2938.31" dur="2.33"> Iki dudu crita pungkasan. >

< start="2940.64" dur="3.4"> Gusti Allah isih ana ing dhampare, lan Gusti Allah nggunakake iki >

< start="2944.04" dur="4.16"> kanggo tuwuh iman sampeyan, nggawa wong liya iman. >

< start="2948.2" dur="1.8"> Lan sing ngerti apa sing bakal kelakon. >

< start="2950" dur="3.07"> Kita bisa duwe kebangkrutan spiritual saka kabeh iki >

< start="2953.07" dur="2.66"> amarga wong asring mratobat marang Gusti Allah >

< start="2955.73" dur="1.87"> nalika lagi ngliwati kaping angel. >

< start="2957.6" dur="1.09"> Ayo kula ndedonga kanggo sampeyan. >

< start="2958.69" dur="1.66"> Rama, aku pengin matur nuwun kanggo kabeh wong >

< start="2960.35" dur="1.48"> sing ngrungokake saiki. >

< start="2961.83" dur="5"> Muga-muga bisa urip pesen saka bab James, >

< start="2967.39" dur="2.78"> pisanan utawa enem ayat. >

< start="2970.17" dur="4.25"> Muga kita ngerti manawa masalah bakal kelakon, >

< start="2974.42" dur="5"> padha variabel, padha duwe tujuan, lan sampeyan pengin >

< start="2979.81" dur="2.41"> digunakake kanggo apik ing gesang kita yen kita bakal dipercaya sampeyan. >

< start="2982.22" dur="1.49"> Tulung kita aja ragu. >

< start="2983.71" dur="4"> Tulungana kita bungah, njaluk, Gusti, >

< start="2987.71" dur="3.53"> lan eling janjimu. >

< start="2991.24" dur="3.45"> Lan aku ndedonga kanggo saben wong supaya minggu sehat. >

< start="2994.69" dur="2.87"> Ing asmane Yesus, amin. >

< start="2997.56" dur="1.07"> Gusti mberkahi sampeyan, kabeh wong. >

< start="2998.63" dur="1.823"> Lulus iki menyang wong liya. >