3403s Гувернерот Куомо во Newујорк одржува брифинг за пандемијата на коронавирус - 3/25/2020 images and subtitles

БЛАГОДАРАМ ДА СЕ ДА СЕ ОВДЕ ДЕН. ЈАС САМО ДА ЗНАЕШ СЕКОЈ КОЈ Е ОВДЕ НА МОЈОТ ПРИ ПРАВО, ДЕПУТИ НАДВОРЕШНА РАЗВОЈ НА ДЕПАРТМАН НА ФИНАНСИСКИ УСЛУГИ. БИДЕ СО МОЈ ДОЛГ ВРЕМЕ. Тој е дел од нашата екипа на SWAT. Имаме ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЕМПИР КОЛЕГ, ДР. ЗУКЕР, РАЗГОВИНА ЛИСА Дероса, и директорот за буџет. Имаме многу интересни ВЕСТИ ТОДАЈЛИЗА Дероса, и директорот за буџет. Имаме многу интересни ВЕСТИ ДЕНЕС, НЕГОВИТЕ ДА СЕ ДВЕЕ. ТЕКОВНИОТ СТАТУС, СЕ СМЕЕ ТРАЕКТОРИЈАТА ОД ОДГОВОР. НЕМА ДА СЕ РАБОТИРАМЕ, НЕМА ХИТ НА АПЕКС. ЗАПОМНЕТЕ ДА ГО ПОДНЕСУВА ЛИНИЈАТА, REЕ СЕ БИДИТЕ НА ГОЛЕМО ПОГЛЕД, ИТ TЕ СОВЕТ, ITЕ СЕ ОДГОВОРИ. Сè уште сме на патот МОUNНО. БРОЈ НА ИНФЕКЦИИ кои имаат СОВЕТУВААТ, 80% СЕ ДВЕЕ САМО РЕШЕНИЕ. ОД 15% НА ЛУЕТО КОЈ ТЕСТ ПОЗИТИВЕН БАРАЕ СОСТОЈБА. И ТОА ТИЕ СЕ ДЕГОВИ НА СОСТОЈБА. НО ВКУПНО УНИВЕРЗИТЕ ТОА БАРАЕ Хоспитализацијата е 15%. КОРИСНИМЕ МОДЕЛИ ЗА ПРОЕКЦИЈАТА. НИЕ КОРНЕЛНА WЕЛЕ ДА СЕ СЕ Модели за проекција, ние ги користиме Мекензи, ОДДЕЛЕНИЕ НА ЗДРАВЈЕ СЕ РАБОТНИ МОДЕЛИ. И ТЕАРНА ВАНО ПОВЕЕ ВИЕ СЕ ПРОЕКТИРАТЕ МОНА СООБРААЈ JЕКЕР ДА И ПЛАНИРА FORЕ ЗА ПОТРЕБНО. МОДЕЛИТЕ НА ПРОЕКЦИЈАТА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ТОА, тие се модели на ПРОЕКЦИИ, НЕ Е НЕ НЕКОГАШНО ДЕФИНИТИВ, НО ИТ Е САМО ДОВЕТНИОТ ДЕЛ што го имаме ДА ПЛАНИРА, ПРАВО? Следете ги податоците, следете ги ПОДАТОЦИ, СЛЕДЕТЕ ПОДАТОЦИ. АКТУАЛНИТЕ ОПШТИНИЦИ СЕ ПОДНЕСУВА ДО ПОГОЛЕМО ЦЕНА од ОВД ПРОЕКТИВНИ МОДЕЛИ, ОД СИТЕ ПРОЕКТИВНИ МОДЕЛИ. СО ТОА Е ДА СЕ ОБВРСКО ЗАВРШНО. ПОСТОИТЕ ТОА ПОВОД ИНФЕКЦИЈА СТАВИНА значи побрзо повисоко КАПАЦИТЕТ НА БОЛНИЦИ И ТОА Е КРИТИЧКИОТ ОСНОВ ЗА САД се број на луѓе што одат ВО ХОСПИТАЛИ. ПРАВЕТЕ СЕГА ШТО СЕ ГЛЕДАМЕ НА Е околу 140.000 случаи ВО СОБИРНИЦИ, БОЛНИЦИ КАПАЦИТЕТ Е 53,000 КРЕД. ТОА Е ПРОБЛЕМ. САКАМЕ ЗА Околу 40.000 Случаи на МКС кои доаѓаат во БОЛНИЦИ. Имаме околу 3.000 МКС УДОВИ. ТОА Е ПРЕДИЗВИК. ШТО Е МИКУ КОРИНА ЗА ОВИЕ ЦЕЛИ? ОСНОВНО КОА СО А. Вентилатор. Вентилаторот е најстариот КРИТИЧКИ ПИЦЕ НА ОПРЕМА ЗА ЕДИНИТИВНА ЗДРАВСТВЕНА ЕДИНИЦА КОА Бидејќи ова е респиратор ИНТЕЛНОСТ И ЛУ PEЕ ПОТРЕБНО ПОВЕЕ Вентилација од УСУАЛНА. ШТО САКАМЕ ДА СЕ ПРАВИМЕ Намалете го Бројот на случаи Влегувајќи во болниците, бавно Бројот на случаи кои доаѓаат во БОЛНИЦИ. ТОА Е ШТО ДР. ФАУЦИ Е ОБЕЗБЕДУВАЕ ЗА ТВ СЕКОЈ ДЕН. БЕСПЛАТНИТЕ КУРВА, ПОСЛЕТИТЕ СО КУРВА, ПОПЛАТИРАЈТЕ КРАЈНА. Забавувајте го бројот на луѓето што доаѓаат ВО хоспиталците, па можеме да се занимаваме СО НЕГОВИТЕ ВО БОЛНИЦИТЕ. И ние работиме на тоа. НА САМО ВРЕМЕ, Зголемете го ВАШИОТ СООПШТЕН КАПАЦИТЕТ, ПРАВО? СРЈ СРЈ ДА БИДЕТЕ БРОЈОТ НА Случаи кои доаѓаат во болницата, СВЕТЕ ПОСТАВУВАТЕ СВОЈОТ СОПСТВЕНО КАПАЦИТЕТ. САМО РАБОТИРАМЕ ДА СИМУЛАТНО. НИЕ СМЕ ОД ДЕН ЕДЕН. Намалете го Бројот на случаи Влегувајќи во, ПЛАТИРАЈТЕ ЦЕЛО, Забавете го инфузијата на распрскувачи на распрскувачи. САМО СЕ СМЕЕ. ТОА Е БАНЕЕ НЕВЕСНО РАБОТНИЦИ, СОЦИЈАЛНО ПОСТАВУВАЕ, ЗАБЕЛЕТЕ ГИМИ, ЗАВРШИТЕ ГИ РЕСТАРНИЦИ. ЕДНА ПРАШАА ВО NEWУЈОРК ГРАДСКО КАДЕ Имаме повисока ниво на густина ТОА САКАМЕ ОСНОВНО ВО NEWУЈОРК ГРАДСКИ ПАРКИ, ПОСЕБНО СО МЛАДИНСКИ НАРОД, Е БИДАМА КАКО ДИРЕКТ КАКО МОЕ МОЕ И КАКО САМО КАКО МОЕ МОЕ НА МЛАДИТЕ И МОИТЕ МИСИНФОРМАЦИЈА ОВАА ТОА МАСА. МОЕТЕ ДА СЕ СТЕГАТ КОРОНАВИРУС. МОЕ ДА СЕ СМЕТЕ ДА СЕ СУПЕР ХЕРО, НЕ СЕ РЕАЛНИ НЕ. МОЕТЕ ДА СЕ СПОДНЕТЕ И МОЕТЕ ДА ГО ПРАВЕТЕТЕ КОИ СЕ Ве прави опасни до нив ЛУЕ КОЈ LOУБОВ. НО ЈА НОВИ ГРАДСКИТЕ ПАРКИ НА НОВИТЕ ЈОРК БИДЕ ПРОБЛЕМ. СЕ ГО ГО ПОГЛАВАМ МИСЕЛНИОТ ПРОБЛЕМ ПРВО. ОБЕЗБЕДУВАМЕ ДО ГОЛЕМОТ Де БЛАСИО И ЗВУЧНИК WEонсон, ние ви кажавме СО ПЛАН ВО 24 ЧАС ТОА СЕКОЈ ДОГОВОРЕН СО. ИМА ДА СО ПЛАН. СЕГАМЕ СЕ ИСПОЛНУВАМЕ ТОА ПЛАН. ВЕ ПОСЕТУВАМ ОД ОВА ПЛАН. ПЛАНОТ ILLЕ ПИЛОТ ЗАВРШУВА УЛИЦИ ВО CITYУЈОРК ГРАДСКИ ПОВЕЕ НИЕ ИМА МНОГУ ДОСТАВНА СООБРААЈ НОВО ЈОРЕКСКИ СИТЕ, НИЕ ПОВЕЕ ВЕХИЛИ ВО NEWУЈОРК ГРАД. ОТВОРИ УЛИЦИ. Луѓето САКАТЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ, САКАТЕ ДА ОДИ И ДОБИТЕ НЕКОИ АВИД. САКАТЕ ДА ПОСЕБНА ПОДНЕСНА ПОДРАЧЈЕ. ПАЛОТ ПОТВЕДУВАЕ НА УЛИЦИТЕ ДО ЦЕЛИ, ОТВОРАЕ НА УЛИЦИТЕ ДО ПЕДЕСТРИЦИ. ALЕ ИСТО ИМАМА МАНДАТОРИЈА ПОГЛЕДНО СОЦИЈАЛНА густина. ПРОБАБЛИ НОВ КОНЦЕПТ. БЕСПЛАТНИ СПОРТСКИ КОНТАКТИРАЕ ВО А. ИГРАЈ ГРУНД. НЕ БАСКЕТБАЛ ЗА ПРИМЕР. НЕ МОЖЕШ ДА ГО НАПРАВИШ ТОА. СЕ ПРАВУВАМЕ ЛУЕ ДА СЕ ДА СЕ ПРАВИМЕ НА ДОБИВНАТА ОСНОВА. АКО ТОА Е НЕМОВЕДНОСТА СО ТОА, WEЕ ENЕ ГО ОБВРСУВАМЕ МАНДАТОРИЈА И WEЕ АКТУАЛНО ЗАБЕЛЕШУВАТЕ ИГРАА. НЕ САКАМЕ ДА СЕ ДА ГО ДРУИМЕ ДА БИДЕ ПОГЛЕДИТЕ НА ПОГЛАВИТЕ СЕ СЛУЧАТ ДА ОДМЕ ОДИ И ДОБИЕТЕ ОТВОРИТЕ, НО ВАС ДА СЕ ИСПИТУВАТЕ СОЦИЈАЛНА густина ЕВЕН ВО ПЛАНО. И ПОТВРД, ДА Е ДОБИВНО. ГЛАВНИКОТ САКА ДА ЈА ДА ЈА ПРАВИЛЕ ЧИСТЕТЕ ОВА ОВА Е ВАНО ДА Луѓето од градот. АКО НЕ СЕ СЛУЧИ, WEЕ WЕ АКТУАЛНО ЗАБЕЛЕШУВАЕ НА ПОГЛЕДОТ ЗДРАВЈЕ. Не сакам да го сторам тоа. НО, НИЕ СМЕЕ ДА ГО ОБВРЗУВАМЕ СПОРЕД НА ИНФЕКЦИЈА И ТОА Е ШТО Е НАЈДОВОРОТ. Ова е многу интересно. ПОДНЕСУВАЈТЕ НА УВЕДНИЦИТЕ НА ЕВИДЕНЦИЈА ТОА КОНТРОЛА НА густината МЕРКИ МОAYЕ ДА РАБОТНО. И ПОТВРДУВАМЕ, ОВДЕ СМЕ ОВАА ОД ПРОЕКЦИИ НО ГЛЕДАТЕ ОД ОВОЈ ДА СЕ ЗНАЕ Интересно. ОВОЈ ПАТНИ НЕДЕЛА, ПРОЕКЦИЈА ПОСТОЕ ОВОЈ БЕЗ ПОДАТОЦИ ДЕБЛИРА EЕ СЕКОЈ ДВЕ ДЕН. ДОБРО? НА ПОНЕДНИЧКИ, БЕСПЛАТЕН БРОЈ ОВЕЕ СО СООБРААНИТЕ ДУБОВНО СЕКОЈ 3,4 дена. Вторник, ПРОЕКЦИИ ПОВЕЕ ДА СЕ Хоспитализациите се двоуми СЕКОЈ 4,7 ДЕН. СЕГА, ТОА Е САМО ДОБРО ДОБРО БИДИ ВИСТИНСКИ. НО, ТЕОРИЈАТА е ДОБИНА Густина со која се занимаваме, ПОСТОИТЕ МНОГУ БЕЗ БРЗО, НО МОЕ ВИ ГО ПОПОЛНУВАМЕ ГОДИНАТА, МОЕ Намалете ја Брзо многу брзо. ПО ТОА ПРОЕКЦИИ, САМО ВИДИНЕТЕ СИТЕ РАБОТЕ СИТЕ ПОВЕЕ МЕСТО И ДА НЕ САКАМ ГРААНА РАЗВОЈ НА СТАКОТ ВО ЕДЕН ПРОЕКЦИЈА СО СИТЕ ОДГОВОР ДО СИТЕ ДРАВНИ ПРОДОЛУВА САНИ ТОА ИМАТЕ. НО ПОВЕЕ, ОВА Е ПОЗИТИВНО ПОВЕЕ И НЕ СМЕ 100% ОБЕДИНЕТЕ ДА СЕ РАБОТИ ИЛИ Е ДОГОВОР. Но, стрелките се насловени во ПРАВНА ДИРЕКЦИЈА. И тоа секогаш секогаш подобар СЛУБОТИТЕ ГО ПРЕДВИДАТ ВО СВЕДОТ ДИРЕКЦИЈА. СЕ ДА СЕ НАГЛАСНО ЛУ PEЕ ОВИЕ БАРАА, СОЦИЈАЛНИ ПОСТАВУВА ,Е, БЕЗ РЕСТАРНИ, НЕ НОНЕСЕНЦИЈАЛНИ РАБОТНИК, ДА, ТОА СЕ БУРДЕНСОМ. ПО ПАТОТ, ЕВЕ ЕФЕКТИВНИ И тие се неопходни и СЕ ПОСЛЕВИ НАУМИ НА ОВАА ПОГЛАВЈЕ ТОА ГО ОСНОВУВААТ ПОПОЛНИЦИ И ОВА СЕ СЕ СЕ. Забавување на хоспитализацијата БЕЗБЕДНИЦИ, СО ВАШНИЦИ СЕКОГАШ СИТЕ СО БОЛНИЦИ МОЕ да се справи со стапката на луѓе Влегувајќи во. НА САМО ВРЕМЕ, ПОГОЛЕМО БОЛНИ КАПАЦИТЕТ, ШТО Е ТОА ВИСОКО ПОВЕЕ? ВИДИТЕ ТОА ПОВЕЕ НА ПОЧЕТУВА. ШТО СЕ СТУДУВАМЕ, ШТО Е ВИСОКО ПОГЛЕД НА ОВОЈ LЕ, ШТО Е АПЕКС НА ОВИЕ ПОВЕЕ. ТОА Е СОГЛАСОТ НА НАЈДОБРИОТ БРОЈ НА ЛУЕ ВО СВЕТСКИОТ СИСТЕМ САКО ТОА Е НАШИОТ најголем товар е АПЕКС. И КОГА ДА СЕ ОДГОВОРИ СРЕAPНО ПРОТИВ, ТОА Е ПРОЕКЦИЈА. ПРОТИВ, ТОА ДА ПОСТОИ. НО ТЕКОВНАТА ПРОЕКЦИЈА Е ТОА МОЕ ДА БИДЕ ВО 21 ДЕН. ПОГОЛНЕТЕ СО РАБОТНИКОТ КАПАЦИТЕТ ДА СЕ РАБОТЕ - ДА СЕ ПОДОБРИТЕ ДА РАБОТЕ ОВОЈ АПЕКС ВОЛУМ. КАКО РАМПИРАЈТЕ СО ХОСПИТАЛ КАПАЦИТЕТ? RЕ СЕ РАМИРАТЕ КОРИСНИЦИ, СЕ РАМПИРАЈТЕ РАБОТА И ВИ ПОПРАВИ ОПРЕМА И Вентилаторите се ПРОБЛЕМ ВО ОПРЕМА КАКО СМЕ Дискутирано МНОГУ ВРЕМЕ. КАДЕ СМЕ ДА СЕ ТОА? КРЕДИ, МОЕ МОАМ 140.000. Имаме 53.000. Тоа е постојниот капацитет на БОЛНИЦИ. СИТЕ ДА ГИ ПРОДАВИМЕ СИТЕ БОЛНИЦИ САМО ДА ГО ЗГОЛЕМУВААТ СИТЕ КАПАЦИТЕТ ПО 50% САМА ДА СЕ ТОА МИСЛЕГА НА А ПОВИК ЗА КОНФЕРЕНЦИЈА ВЕДЕЛЕНИЕ. ОВА Е ГОДИНА ЗА БОЛНИЦИ ДА СЕГАТЕ ДА СЕ СЛЕДАТТЕ Зголемете го капацитетот 50%. Но, морам да ти кажам, ТИЕ ВИКОГАШ МНОГУ ОПШТИ ЗА И И НЕВЕДНО ДЕТЕ ШТО СМЕ СЕ СПРАВУВА СО. И ТИЕ САКАТЕ ДА СЕ ОДГОВОРИТЕ До плочата. АКО ЗГОЛЕМИТЕ БОЛНИЦА КАПАЦИТЕТ ОД 50%, ТАК СЕ ДОБИВ 27.000 КРЕДИ ДО ГОЛЕМИ НА ПОСТАВУВААТ, ДА СЕ ТРАЕ ДО 80. НЕКОИ БОЛНИЦИ ПРАВИЛАМ ЗА ЦЕЛ Обидете се да ги зголемите 100% ВАС КАПАЦИТЕТ. 50% БЕЗ МИНИМум. ЦЕЛИТЕ СИТЕ 100. BЕ ВЕРУВАМЕ НЕКОИ БОЛНИЦИ АКТУАЛНО ПРЕДВИД ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ. И ЈАС ГО ПОВЕЕ ДА СЕ РАБОТЕ ДА ДА СЕ КАКО ДА СЕ МОНО КАКО ИТ ЗВУКИ. НО СЕГА Е ВРЕМЕ ДА СЕ ДА СЕ АГГРЕСИВНИ И ДА СЕ СЛУЧИТЕ СЕ НИКОГАШ ДРУГО ПРЕД. АКО НЕКОЈ ОД нив, СЕ ОВА, И јас ВЕРУВАЈТЕ НЕКОЈ ДА СЕ Е, ТОА BEЕ БЕДАТ 5,000 КРЕДИ, САМО СО ДОБИ 85,000 КРЕД. ФЕМА, АРМИ КОРПС на инженери, ШТО СЕ ПРАВУВАМЕ НА ЈАВИТЕ СИТЕ ЦЕНТАР, КОНВЕНЦИЈА ЦЕНТАР, КАМПУС ЗА Западна Бери, СТОНИ БЕРКИ КАМПУС, КОГА СЕ ДА СЕ НАБАВИ 89.000. БЕСПЛАТНИОТ БЕСПЛАТНИ НА САД „Удобен“, ПРЕТСЕДАТЕТОТ ПОСТОИ, ТОА BEЕ БИДЕТЕ 1.000 КРАЛКИ ДА СЕ ОСНОВИ ОД ХОТЕЛИ, ТОА ДА СЕ СМЕ 90.000. АКО СИТЕ ДРАВИ СИТЕ ДРАВ ДОРМИТОРИИ ВО ДРАВНАТА ДРАВА НОВА ЈОРК, ТОА МОЕ ДА СЕ ДА ГО ДОДЕЛИМЕ АН ДОПОЛНИТЕЛНИ 29.000 КРЕДИ. BEЕ БИДЕ НА 119.000 КРЕД. НЕ СЕ ДА СЕ НА 140 ОВА ПОТРЕБНО, НО ДА СЕ ГЛЕДАМ ВО ХОТЕЛИТЕ, САКАМЕ ДА ПОВЕЕ ДОМАURА ДОМАА, КОНВЕРИРАЕ СОВЕТНИ ОБВРСКИ ДА ГО ПРИГЛАВИТЕ РАЗЛИЧНО. ПОВТОРНО, КРЕИТИВНО, АГГРЕСИВНО, НО INИВЕТЕ ДА СЕ ДА СТЕ ДА СЕ СЛУЧИТЕ ДА НАПРАВИШ. И тоа е она што ќе правиме натаму ДОБРО КАПАЦИТЕТ. ЗАШТИТА ЗА ПРОТЕКТИВНА ОПРЕМА, НИЕ ПРОДАВНИЦА ОД СВЕТОТ. Имаме цела тимка која е ПРАВЕЊЕ. ПРАВО СЕГА САМО САМО ЗАШТИТА НА ПРОТЕКТИВНИОТ ОПРЕМА, ДАНИЦИ, Маски, подароци за сите БОЛНИЦИ СТАТВЕДИ ДА СЕ СЕ СОРАБОТКА СО ИТ. ДЕНЕС БЕЗ БОЛНИЦА, БЕЗ НУURЕ, НЕ ДОКТОР МОЕ ЛЕГИТИМАТЕЛНО Јас НЕ СМЕТЕ ПРОТЕКТИВНА ОПРЕМА. ПРАВО СЕГА И ЗА ОДГОВОРНА ИДНИНА, НИЕ НАДВОРЕШНА НЕ САМО ДА СЕ ЗАШТИТУВА А СОДРИНА ЗА ТРИ ВЕДЕРИ ОД СЕГА, ЧЕТВРИ ВЕДЕРИ ОД СЕГА, ПЕТЕЕДНИ ВЕДЕРИ ОД СЕГА. НО СЕ СЕ ДА СЕ ПРОДАВАМ И ОВОЈ БИДЕ ДОБРА ВЕСТИ И А ДОБРА РАБОТА ОД ТИМ. И ПОТВРД, СЕ СЕ ДА СЕ ПРОДАВАМ ЗА ПОВЕЕ ОПРЕМА. Вентилатори, вентилатори, Вентилатори. ПОТРЕБНИ 30.000. Имаме во постојниот болници СИСТЕМ 4.000 ЛАТЕРИ ЗА Вентил. ОВА Е НЕШТО ВО НОРМАЛНО РАБОТЕЕ НА БОЛНИЦИ. НИЕ ПОДГОТВИвме 7.000 И НИЕ Сè уште не купува. ПОСТОИ СЕ ПРАВИЛЕ ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА 4.000. СЕ ПРОДУМУМЕ СПЛИТИНГ КАДЕ ЕДЕН Вентилатор може да работи двапати СЛИКИ. ИТАЛИЈАТА беше принудена да го направи тоа. САКАМ ДА ГО ЈА ИМАМЕ ДА МОЕМЕ ДА СТУДИРАМЕ И ДАМЕ ЛИТЕЛСКО ПОВЕЕ И ДАМА ПОВЕЕ ПОВЕЕ ВРЕМЕ ИСКУДУВАЕ СО НЕ, НО СМЕ ПОГЛЕДАТЕ ДА СПЛИТИРА THEЕ НА Вентилатори. Сè уште работиме со нив ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА ДА СЕ РАБОТЕ ДА Пронајдете повеќе Вентилатори. НО, ТОА Е НАШИОТ САМО НАЈДОБРИОТ Предизвици се Вентилатори. ПОТВРД, СПОЛИТЕ НА ИКУ, што навистина СОВЕДУВА ВЕНТИЛАТИВНА БЕЗБЕДНО ПОДДРШКА ПРОТИВ, ОВА Е БАРАЕ ЕДНА ПИЦЕ НА ОПРЕМА ОВИЕ ПОТРЕБНИ. ВИЕ САМО КОРИСИ, ИМА ОПРЕМА, ПОТРЕБНО ДРАВ, И ПОТРЕБА ДА СЕ РАБОТНИ ОВА НЕКОИ ШТЕК ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДАБОТ ПОСЕБНИЦИ И ТИЕ BEЕ ИСТО. ПОВТОРНО РАБОТНО ПОВЕЕ ОД ОВДЕ ЗДРАВЈЕ ЗДРАВЈЕ Грижа сила. ОДИРАТЕ СО РЕТИРИ, ДОГОВОРИТЕ ДО НЕВОРИТЕ И ДОКТОРИТЕ КОИ МОЕ НЕ БИДЕ ВО СВЕТСКИОТ ДИРЕКТ ОЦКУПАЦИЈА НА МЕДИЦИНА ЗАШТИТА И ПРАШАЕ ДА СЕ СИГУРИТЕ ЗА ОДГОВОРНО РЕЗЕРВЕН ДОТИВ. ГОСПОД ДА ГИ БЛАГОСЛОВИ. 40.000 луѓе се потпишаа како А.С. ИЗВОРНА ЗДРАВЈЕ ЗДРАВЈЕ. ФИЗИЦИ, ПОТРЕБНО ОВА YOL GUESTS, NURSES, LPNs, 40,000 ЛУЕ ПОДНЕСУВААТ. Тоа е многу - тоа е голема, ГОЛЕМ ДЕЛ. Бидејќи МОANЕТЕ МОЕТЕ да креирате кревети, ВАС МО CЕТЕ ДА ГО ПОДГОТВЕТЕ ОПРЕМА, ВИЕ ДА СЕ ДА СЕ РАБОТИ. И МОЕТЕ ДА ИМА ДА СЕ РАБОТИТЕ ЗА ТИЕ ДОПОЛНИТЕЛНИ КРЕДИ КОИ СЕ НЕ СЕГА ВО БОЛНИЦА СИСТЕМ. И МОЕ ДА ДА ИМА ДА СЕ РАБОТЕ КОГА ПОСТОЕЕТО ПРИДОБИВНИК ДРАВ ИЛИ. ИЛИ ПАКОТО НЕ МОЕ ДА РАБОТИ ЧАСОВИТЕ ДА СЕ ОДИМЕ ПОТРЕБНО ЛУЕ ДА СЕ РАБОТИ. ДА СЕ Е ДОБРО ДОБРО. ОВА Е ДАЛИ МНОГУ ВЕБА. ДА НЕ ЗНАЕМЕ ДА СЕКОЈ ДЕЛО ДА СЕ СЕГА ОВА. СЕ РАБОТИ ЗА ЕМОТИОНАЛНО СТРИС ОД ОВОЈ БЕЛЕЕ ЛУЕ. И МЕНТАЛНИОТ ЗДРАВЈЕ СТРЕС И ПРЕДИЗВИЦИ ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ. НИКОГАШ Е НЕВЕДНО РАБОТА ЗА ОВДЕ ОВА. НИЕ СИТЕ ЗАВРШНИ ОД НАС ВЕДНАШ КРИТИЧКИ ПОТРЕБНИ, IFИВО И СМРТ НА ИМЕДИРАТ СОСТОЈБА КОИ Е ПРАВО, НО НЕ СЕ РАБОТИТЕ ЕМОЦИОНАЛНА ТРАУМА НАРОДОТ СЕ ПОВЕЕ И ЕМОЦИОНАЛНА ЗДРАВЈЕ ПРАШАА. ПРАШАЕ ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ ПРОФЕСИОНАЛИ ДО ВОЛОНТРАРИЈА СИГНЕТЕ ДА ДА СЕ ОБЕДИНЕТЕ МОENTНИ МЕНТАЛИ ЗДРАВЈЕ УСЛУГИ. 6.000 МЕНТАЛНИ ЗДРАВЈЕ ПРОФЕСИОНАЛИ ДОГОВОРИ ДА ВОЛОНТЕР ДА ОБЕЗБЕДИ МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ УСЛУГИ ЗА ЛУЕ КОЈ МИ ТРЕБА. КАКО УБАВНО е тоа. И ХОТЛИНА 1-844-863-9314, МОЕТЕ ДА ГО ПОВИТЕТЕ КАТ ХОТЛИНА, ШЕДУЛЕН ОДГОВОР СО А МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ ПРОФЕСИОНАЛНО ВКУПНО БЕСПЛАТНО ДА СЕ РАБОТИ ДА СО нив ШТО СТРАНЕТЕ ДА СВЕТЕ. И ПОДГОВОРЕ БОГ БЕЛ 6000 ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗДРАВЈЕ ЗА ЗДРАВЈЕ, КОЈ СЕ СЛУБА ОВА БЕСПЛАТНО. И МОURЕ СИГУВАМ ВО НИВНА НОРМАЛ ПРАКТИЦАТЕ СЕ БЕЗБЕДНО. Значи, ова е исклучителен чекор ОД НЕГОВЕТЕ. СИГУРУВАМ ВО НИВНИОТ БР ПРАКТИЦАТЕ СЕ БЕЗБЕДНО. Значи, ова е исклучителен чекор ПО нив. СПЕСКА СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМ ВЕНИ ВРЕМЕ, ПОСЛЕДНО НО, НЕ БЕ СО ОВОЈ МОНИНГ. СЕ СПИСУВАМ ДА ЛУЕ ВО ЛУЕ Белиот дом, кој се ракува ОВИЕ ОПЕРАЦИИ. СЕ ПОСЕБИ СО ВИЦА ПРЕТСЕДАТЕЛ. СЕ СПИСКА СО ЈАРЕД КУШНЕР КОЈ Е НОВ ЈОРЕКЕР, ЗНАЕ ЊУЈОРК. И тој работи во бел Куќа и тој бил НАДВОРЕШНА ПОМОШНА ПОМОШ СИТЕ НА ОВИЕ СОСТОЈБИ. ШТО СЕ РАБОТИ СЕ Е А ЗАВРШЕН ПРЕДИЗВИК. Ниту еден не има овие вентилатори и НЕ ЕДНО АНТИКИПАТИРАНА А СОСТОЈБА КАДЕ САКАТЕ ОВАА БРОЈ НА Вентилатори до СОРАБОТКА СО ЈАВНО ЗДРАВЈЕ ИМЕРИЕНЦИ. ПОТРЕБА ДА СЕ ПРИГОДИРАМЕ СЕ ТОА МОЕ ДА СЕ ИСПОСТАВИ. СЕГА СЕГА ВО СОСТОЈБА ТОА САКАМЕ ДА СЕ ПРИГРУДУВАМЕ ПРОИЗВОДСТВО НА ОВИЕ Вентилатори И Вентилаторот е комплициран ПИЦЕ НА ОПРЕМА. ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И НЕГОВИОТ ТИМ I МИСЛИТЕ СЕ КОРИСТИТЕ ДА МОЕ ДАП Бидејќи тоа е основно А - ИТ Е ЛАСНА алатка кога се занимава СО ПРИВАТНИ КОМПАНИИ, ПРАВО? НИ ТРЕБА ТВОЈАТА ПОМОШ. МОЕМА ДА ГО ПРАШАВАМЕ ВАШОТ ПОМОШ. ИЛИ МОЕ ДА СЕ ДОГОВОРЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ И НИЕ ПОТРЕБНИ ДА СЕ ЧЕКОРИТЕ И Зголемено производство. ДОГОВОР СО ТОА, ОВИЕ СЕ РАМП ПОВЕЕ ВРЕМЕ ЗА КОМПАНИЈА КАКО ДА ЗАПОДНЕТЕ ПОВЕЕ ПОДРАЧЈЕТО ПОДРАВЈЕ, ПОВЕЕ ОДГОВОРИТЕ РАБОТА, И ДАБОТ ОВИЕ СИТЕ И RИВЕТЕ. ПО ДА СЕ СВЕТЕ СВЕТЕ, ќе ви помогнеме, ОПШТИ МОТОРИ HЕ ПОМОГАААТ. ПРОБЛЕМОТ Е НАША ВРЕМЕТА линија ПО КРАТКО, САКАМЕ НА АН АПЕКС 21 ДЕН ВО ОВОЈ РАНГ. ДА ДОБИТЕ Вентилатори и ОВАА БИЗНИС КОНСОРТИУМИ ПОВЕЕ ГОДИШНИ, СОБОВИЧКИ ПРАШАА, ПОБАРУВА ,Е, ПОВРЗАНО Е НЕ Е АНД Задача за исклучително различности. И НЕ Е ДА СЕ НАША ТИМСКА РАБОТА СО СО БЕСПЛАТНА КОМПАНИНА ТИМ И САКАМ ДА БЛАГОДАРА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЗА НЕГОВО СОРАБОТКА И НЕГОВИНАТА ТИМ ЗА СВОЈА СОРАБОТКА. СЕ ДОБИВАМЕ МНОГУ КРЕАТИВ, СЕ РАБОТУВАМЕ НА ЗЕМЈА ОД СВЕТОТ КАКО ДОБРА КОМПАНИИ што треба да направат ПРОИЗВОДСТВО. СЕ РАБОТЕ ДА БЕЛО Куќа за друг друг концепт. NEWУЈОРК САМО НАЈДОБРИОТ ПОТРЕБНИ ВО УСЛОВИ НА БРОЈИТЕ. NEWУЈОРК ИМА ИМА НАЈГОЛЕМО КРИТИЧКИ ПОТРЕБИ ВО УСЛОВИ НА ВРЕМЕ. ПРАВО? РАБОТУВАМЕ ЗА НАШИОТ АПЕКС, САКАМЕ ЗА ОВОЈ ЦЕР. РАЗЛИЧНИ РЕГИОН ОД Земја се случува РАЗЛИЧНИ ЦЕЛИ. СМЕ ВО НЕКОИ НАЧИНИ ПРВИ. НАШИОТ БЕЗБЕДНИЦИ НАШИОТ СЛУБИ НА ПРВО. НАШАТА ТРАЕECTЕРИЈА Е ПРВИ. СО ДОЛГО ПРАВО. DЕ DЕ СЕ РАЗЛИЧНИ РЕГИОН СВЕТНА ЦЕЛА НА РАЗЛИЧНИ ВРЕМЕ. ШТО СЕ СЛЕДАМ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И НЕГОВИНАТА ТИМ САМО, ПОГЛЕДАТЕ, ПОГОЛЕМУ ДА СЕ СЕ СЛУЧУВАМЕ ДА СЕ РАБОТИРАМЕ ОПРЕМА ЗА ВНАТРЕШНА СТРАНА НА ЕДНО ВРЕМЕ, ПОВЕДНИОТ РАБОТНО ЗА АДРЕСИРА THEЕ НА КРИТИЧКИТЕ ПОТРЕБИ ВО ТОА ГОЛЕМА СПОТ, ЕДНА ТОА МОНА СВЕТСКИ ТУРНИ, ПОСТОЕ ДА СЕ ДА СЕ АПЕКС И ТОГА ДА ГО СВЕТЕ КРАВ, И ЦРВОТО Е РЕЛАТИВНО КРАТКО, ЕДНА ПОСЛЕТИТЕ ТОА МОНА СПОТОТ СО ТОА ИНТЕНИТЕТ, Интензивна опрема, интенција ПЕРСОННЕЛ, ТОА ПРЕДМЕТ НА ДА Следна топла точка. И ПОВЕЕ ПОВЕ OFЕ СЕ РАБОТА РАБОТЕ ACЕ ПРЕД ЗЕМЈА ОД СТАТИСКО ПОДНЕСУВА ,Е, ПРАВО? САМО ВО ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА НА ХУД, работев на дози од ПОПУСТИ. СЕ СПОДЕЛУВАТЕ СО СЕКОЈОТ ВО СПОРЕД ДА СЕ ТОА ВРЕМЕ И ТОА ДА СЕ ПРИМЕ ДА СЕДНО РАЗГОВОР. И мислам дека РЕШЕНИЕ РАБОТНИ РАБОТНА РАБОТА ОВДЕ И ОВДЕ НА ПОДГОВОР НА NEWУЈОРК, НЕЗАВИСНО WEЕ БИДЕ 100% ПОМОШНО. ПОТРЕБНО ПОМОШ ОД УСЛУГИ Земја право сега. ПОТРЕБНИ РЕСУРСИ ОД СИТЕ ПРАВО СЕГА ПРАВО. И ПОДАТОК НАШИОТ АПЕКС Е ПРВИ И НАШИТЕ БРОЈНИЦИ се највисоки. НО, HIGHЕ БИДЕ ВИСОКОВИОТ ВИСОКО ПОГОВОР СЕКЦЕНТАЛНИ ПРОГРЕМЕ СО ЗЕМЈА. СЕ ПОСЛЕВУВАМЕ НА БЕЛИСКИОТ ДОМ Испратете ни ги ОПРЕМАТЕТЕ ТИЕ НЕ ПОТРЕБНО, Испратете ни го ЛИЦЕ. КАКО КАКО ДА СЕ ДОБИВИМЕ КРИТИЧКИ МОМЕНТ, WЕ Е РЕДЕПЛОЈ ДЕКА ОПРЕМА И ПЕРСОНЕЛ ДО СЛЕДНИОТ ДОГОВЕН СПОТ. И WЕ ЈА ПРИДОНСКО ГАРАНЦИИ ИТ И ЛИЧНО УПРАВУВАТЕ ИСТО. ДА СЕ ПОСТОИТЕ 15.000 УСД Вентилатори и тогаш после наш ПОГОЛЕМ ЛОС АНGEЕЛЕС ПОТРЕБНИ 15.000 Вентилатори, можеме да ги земеме ОПРЕМА ОД ОВДЕ, МОЕМЕ ЛИЦАТА ОД ОВДЕ, НЕ МОЕТЕ ДА ГО ПОДНЕСУВАМЕ НАСТАВИТЕ ОД ОВДЕ, ОДИМЕ ПРВИ, LEЕ УЧЕСУВАМЕ ТОА НОУВА НОБОД ЕЛЕС. Бидејќи ние ќе одиме да бидеме ПРВ ЕДНА ПРЕКУ ВРАТА. И јас ЈАВНО ГАРАНЦИРАМ ТОА BRЕ БИДЕМЕ ОВОД ОПРЕМА, НЕ BRЕ БИДЕТЕ ДА ЛИ ЛИЦЕ, WEЕ Донесете ја таа техничка помош ДО СЛЕДНИОТ ХОТ СПОТ. СЕ ПОСТОИВЕ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ, LLЕ БИДАМ ДЕЛ ОД ОД СЛЕДНИОТ ХОТ СПОТОТ СО НАШИОТ ТИМ. СЕ ПРАШУВАМЕ СТРАНА ДА ПОМОГНЕТЕ САД Е ВРАТИМЕ ОД ОБРАЗОВАНИЕ. И НИЕ СМЕ СИТЕ ВО ОВОЈ ОДГОВОР. И СЕ ПРАВУВАМЕ ЗА ПОМОШНАТА ПОМОШ И ТИЕ СОСТОЈБА И НЕ REЕ ПОПРАВКА СО ДИВИДЕНДИ. СЕНАТИТЕ Е СЕ СЕ СМЕТУВА А. 2 УСД ТРИЛИОН ЗАКОН КОИ Е QUOTE / UNQUOTE RELIEF FOR БИЗНИС, индивидуалци и ВЛАДИ. ALLЕ БИДНО ДА БИДЕ ТЕРИБИЛНО ЗА Државата на NEWУЈОРК. БИДИНА ТРИЛИОН 2 УСД, Што прави СИМЕ ДА СЕ ДРАВА ДРАВАТА НА УЈОРК ВЛАДА? СОДРANИНА 3,8 милијарди долари. 3,8 УСД НА ПАРИ. ДИРЕКТОРОТ ЗА БУGЕТСКИ ДИРЕКТОР МОANЕ ДА ГО РАЗВОЈ ПРЕД БРОЈИТЕ. НО, НЕ ГО РАБОТМЕ НА РЕВЕНЦИЈА КРАТКО ОД 9 милијарди долари, 10 долари БИЛИОН, 15 милијарди долари. ОВОЈ ОДГОВОР ОД ОВОЈ ВИРУС СЕ ПРОБАБОЛНО СЕКОГАШ КОИС 1 УСД БИЛИОН, ILLЕ ПРОБАБЛИСКИ ТРОШОЦИ ДОДЕЛНИ ДЕЛЛАРИ НА СЕВЕРСКИ БИЛИОНИ ДАЛИ НЕГО завршивме. NEWУЈОРК СИТЕ САМО ДОБИ 1,3 УСД БИЛИОН ОД ОВАА ПАКЕТ. ТОА Е ДАЛИ ВО БУКЕТ. ПОСТОВУВАМЕ НА НАШАТА ДЕЛЕГАЦИЈА НА ДОМОТ, КОНГРЕСИОНАЛНА делегација, ОВОЈ Утрово. СЕ ПОСЛЕДУВАМ САМ ОВА НЕ СЕ ИТ ДА ЗНАЕТЕ, ЈА ПОДНЕСУВАМЕ СЕНАТЕ ТЕОРИЈА И РЕПУБЛИКАНСКО ТЕОРИЈА, НО, НЕ Е ПОТРЕБА ДОМААТА ДО НАПРАВЕТЕ АДГУСТВИ. И ДОМАЛНИОТ СМЕТКОТ ШТО СЕ СЛЕДА ДОГОВОР, ДРATEАВНИ ДРАВ ДВД 17 $ БИЛИОН ВО СЕНАТИТЕ СМЕТКОВИ, САМО 3,8 УСД БИЛИОН И, Добро, ВАША - ГОЛЕМО Трошење. Ние не сме голема држава. ВАШАМ ДАНОЦИ СЕКОГО ГОДИНА. Јас имам најмал процент на раст на ДР STАВНИОТ БУGЕТ ВО МОДЕРНА ПОЛИТИЧКА ИСТОРИЈА. ДОБРО? ПОВЕ FRЕ СМЕ РЕГУГАЛНИ И СМЕ Ефективно. Јас ти кажувам, ОВИЕ БЕЗБЕДНИЦИ НЕ РАБОТИ И ДА ГО ПРОДАВМЕ ДОМОТ ЧЛЕНОВИ ОДГОВОРНИ НИКОГАШ Нивната помош. ВО УСЛОВИ НА БРОЈОТ, ВКУПНО ИСПИТУВАНА, НИЕ СЕ НА 103.000 ЛУЕ. НОВИ ТЕСТИ НИЕ ДО 12.000. КАКО НА ПЕТИЛНИК, ОД 28% од СИТЕ СИТЕ НАСТАВНИ НАЦИОДНО ПЕРФОРМИРАН ОД СЛУATEБЕН ВЕСНИК ЈОРК. СОСТОЈБА НА NEWУЈОРК ПОВЕЕ ТЕСТИРА THЕ ДО СЕКОЈ ДРАВ ВО СО СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ. И САМО МОЕ ПРОУД НА ТИМОТ НА КАКО СЕ МОБИЛИЗИРАМЕ И ДОБИВО ОВАА ТЕСТИРАЕ И ДО ВЕРУВАЕ. ЛУЕ ПРАШАА КАКО ДА СЕ ТЕСТИРАЕ РАБОТА. СЕКОЈ БОЛНИЦА ВО ДРАВОТ МОЕ ТЕСТИРАЕ ЗА ПЕРФОРМА. МОЕТЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ ВО БИЛНИЦА ВО БУФАЛО, NEWУЈОРК ДА ГО ПОКАЕ СИМПТОМИТЕ И СРЕДБА ПРОТОКОЛ, МОЕТЕ ДА ИСПИТЕ. СТРАТЕГИСКИ, ПОДГОТВУВАМЕ ТЕСТИРАЕ ВО НАЈДОЛНИ ПОДНЕСНИ ПРИРАЧНИЦИ, КАДЕ SETЕ ГО ПОСТАВУВАМЕ ДРАВ-ТРУС И И ТАКА НАТАМУ. ЗОШТО? Бидејќи САКАМЕ ПОСЕТНИ ПОЗИТИВИ. САКАМЕ ДА САМО ПОСИТИВИ МО CЕ да ги изолира и да ги намали СПРЕД. ВИ СЕ ПОВЕЕ ДА СЕ ДОБИТЕ ПОЗИТИВИ ВО ВИСОКО ПОЗИТИВ ПОДРАЧЈЕ, ПРАВО? ПОСТАВЕТЕ ДРАВ-РАЗВОЈ ВО БРОНКС ВЕРСУС ДР DRАВ-ПРЕГЛЕД ВО ЧАТУВАЧКА ЗЕМЈА, ќе добиете ПОВЕЕ ПОЗИТИВИ ВО БРОНКС. И тоа е она што сакаме. НО СЕКОЈ СЕКОГАШ ВО ДРATEАВ, АКО САМО СИМПТОМИ, ВАС СЕ ВААТ, МОANЕТЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ ВО СЕКОЈ СЛОБОДНИК И ОВОЈ БОЛНИЦА МОЕ ДА ЈА ДОБИРАТЕ ТЕРСТВО ЗА ПЕРФОРМИРАНИ. Број на позитивни случаи, СМЕ До 30.000. Број на нови случаи, 5.000. ПРОТИВ ВИ ГО ГЛЕДАТ БРОЈОТ. 13.000 - СОРЕЕ, 17.000 NEWУЈОРК ГРАД 4.000 ЗАПАДЕН, 3.000 ВО НАСАСУ СТРАНА. РЕЛАТИВЕН ЗАСТОЈНИКОТ НИЕ ДРАМАТИКАЛНО забави ШТО СЕ ДА СЕ ЕКОНТОНСКО ЗДРАВЈЕ. ПОВЕЕ ДА СЕ ДОБРИТЕ ВЕСТИ МОANЕТЕ да го забавите стапката на ИНФЕКЦИЈА. ДА КАКО ЗНАЕШ? ПОГЛЕДНЕТЕ ОД ШТО СЕ ПРАВИЛАМЕ ВЕСТЧЕСТЕР ТОА Е НАЈГОЛЕМОТО КЛАСТЕР ВО ОБЕДИНЕТИТЕ ДРАВИ НА АМЕРИКА. ГИ ЗАВРШУВА УЧИЛИШТА, ЗАВРШИВИ ДОБИВКИ. НИЕ РАБОТЕ ВО ТЕСТИРАЕ. И НИЕ ДРАМАТНО забавува Зголемено. Земја на НАСАУ Е 3.000. СИТЕ СЕ РЕАЛИТЕВНО ПРАВО ПОСТОИ ВЕСТЧЕСТЕР КАКО ЗЕРО КОГА ЗАПАДЕН ПОЧЕТНА. ПО МОЕ МОЕ ДА СМЕЕ И САМО Забавен тоа. ПРОТИВ, ДАЛИ ГО ГОЛЕМИТЕ ПРОТИВ ДРАВНИОТ КОИ СЕ ПОСВЕДУВАвме ТОА БИ. ТЕКОВНИ БРОЈ, 30.000 ТЕСТИРА ПОЗИТИВНО. 12% од оние кои ги тестираат позитивни СВЕТЕ ПОСЛЕДНИЦИ. 3% од ПОЗИТИВИТЕ СЕ ИСТП. ДОБРО? ОВА Е ДОГОВОР ЗА ВРЕМЕ НА СРЕЕ. Јас сум АНКИОЗОСНА, јас сум НЕРВОСНА, ШТО Дали значи? 30.000 ИСПИТЕН ПОЗИТИВ. 12% СЛУ INБА ВО БОЛНИЦА. 3% се во МКС. АКО ДА ГЛЕДАТ ОД ТОА 3%, ТИЕ ПРЕД ДОМАНИЧНО СЕНИОР ГРАITАНИ, ЛУ PEЕ СО ПОДНЕСУВАЕ ИЛНИНИ, ЛУЕ СО ЕМФИСЕМА, ЛУЕ СО СОСТОЈБА СИСТЕМ ЗА ИМУНИ. ТОА Е ШТО СИТЕ ОВА СЕ ТОА. СИТЕ НИЗОТ, СИТЕ ЕНЕРГИЈА, НЕ Е ТОА 3%. ЗЕМИ ДЛАБОК ЗДИВ. Сега, тоа 3%, тоа е мое мајка, ТОА Е МАША МАЈКА, ТОА Е ВАШИОТ СЕСТЕР, ОВИЕ СЕ ЛУЕ VEУБОВ, ОВИЕ СЕ НАШИТЕ ГРАДПАРЕНТИ И WEЕ СЕ СМЕЕ СИТЕ ОВА ШТО СЕ МОЕ ДА ЗАШТИТЕТЕ СЕКОЕ ЕД ОД НИВ. И ДА ГО ПОДАРУВАМ ЛУ PEЕТОТ НА СОСТОЈБА НА NEWУЈОРК МОЈОТ ЗБОРОТ ТОА НИЕ СМЕ. НО, РАБОТНИМЕ ЗА 3% од Луѓето кои ги тестираат позитивни КОИ СЕ САКАМЕ ЗА ОВОЈ. НАЈДОБРЕНИ ДР STАВИ, СМЕ НАТ 30.000. СЛЕДНИОТ ДРАВНИ ДРАВ Е НОВО ЈЕРСЕЈ НА 3. КАЛИФОРНИЈА 2. Ова е навистина драматично РАЗЛИЧНО. И ОВА Е ШТО СЕ ОРГАНИЗИРАМ ДА СЕКОЈ КОЈ LЕ Слуша. Имаме десетина времиња на проблемот како ЊУ ЏЕРСИ. МОЕ ДА СПОГОДИТЕТЕ СО КАЛИФОРНИЈА КОЈ Е ПОГОЛЕМЕН ВО УСЛОВИ НА ПОПУЛАЦИЈА. Имаме 15 ВРЕМЕ ПРОБЛЕМ. СЕГА, МОРА ДА СЕ ПРАШАТ САМО ЗОШТО ЗОШТО NEWУЈОРК САМО САМО А. ВИС БРОЈ. И ПРОТИВ ВО ТОТАЛИТЕТ, НЕ ПОВЕЕТЕ ШТО СЕ СМЕ. НО ЗОШТО НОВО ЈОРК САМО САМО ВИСОГ БРОЈ? И ОВА Е МОЈОТ ЛИЧНО МИСЛЕЕ. САКАМ ДА ЈА ДА ГО ПРИЗНАМИ ОВИЕ ЈАС СЕПАРТИВНИ ФАКТИ ОД ЛИЦЕ МИСЛЕЕ ФАКТИ што ви ги давам сте НАЈДОБРИТЕ ФАКТИ што ги имам и ги наведувам ПОДАТОЦИТЕ ПРОМЕНИ ДЕН ДЕН. НО ЈА ДОСТАВУВАМЕ ИСКОЛНО ШТО СЕ ДА СЕ УДАТ ДЕН ДЕН ДЕН ОСНОВА. ЛИЧНО МИСЛЕЕ, ЗОШТО НОВО ЈОРК ДА СЕ ПОВЕ MЕ ПОВЕ CЕ СЛУЧАЈ СЕКОЈ ДРУГ ДРАВ? КАКО МОЕ ДА БИДЕ? ВИЕ 15 ВРЕМЕ БРОЈ НА БРОЈ КАЛИФОРНИЈА. СЕ СЛУЧУВАМ, РЕАЛНИК СЕ МОУВА КОГА СЕ РАЗГОВОРИТЕ ЗА ИТ. МАСАШУЕТИ СО 30 ВРЕМЕ Број на случаи. ЗОШТО Е ПРАШАЕТО ТОА ЛУЕ ПРАШААМ. ДВЕ ОДГОВОР. ОДГОВОР Е Е ДА СЕ ДА ГО ДОБОДУВАМЕ ЛУЕ ОД ОД ГЛОБЕ. НИЕ СМЕ ЛУЕ ОД ОВДЕ, НЕ СИТЕ ЛУЕ КОИ ИМА ТУКА ОД ОД КИНА, КОЈ ИМА ТУКА ОД ИТАЛИЈА, КОЈ ИМА ТУКА ОД СЕКОВИТЕ СИТЕ ОД ГЛОБЕ. Имаме меѓународни патници КОИ СМЕТЕ ВО КИНА И КОИ СМЕЕ ВО ИТАЛИЈА И КОИ ШТО СЕ КОРИЕ ВО Кореја. И КОИ ИМА ТУКА. И НЕМА ДА СЕ ДУБТИ ТОА ВИРУС ТОА ОВДЕ МНОГУ ПОВЕЕ ВО СЕ ДА СЕ ЗНАЕ. И НЕМА ДА СЕ ДУБТИ ТОА ВИРУС ТОА ОВДЕ МНОГУ ПОВЕЕ ОД ПОВЕЕ НЕ Е ДРУГИ ДРУГ ДРАВ. БИДЕТЕ ОД ОВИЕ ЛУЕ ОД ОВДЕ ПРВИ. ТОА Е ПРВИОТ ОДГОВОР. ВТОРИОТ ОДГОВОР СЕ Е ПОСТОИ БЕСПЛАТНО. Бидејќи СМЕ БЕСПЛАТНО. РАБОТУВАМЕ ЗА ВИРУС И КАКО ПРЕВОЗИТЕ ВО ПОДНЕСНА ПОДРАЧЈЕ. СЕ Е ЛИТЕРАЛНО ПОВЕЕ СЕ СМЕ БЕСПЛАТНО. Бидејќи LИВЕЕТЕ БЕЗБЕДНО ДА ЕДНО СЕКОЈ. Бидејќи ние сме затворени за еден НЕШТО НА УЛИЦИТЕ. Бидејќи живееме во ЗАБАВКА ЗАЕДНИЦИ. Бидејќи ние сме затворени за еден Уште нешто на автобусот. OSЕ СЕ ЗАВЕДУВАМЕ ДА ЕДНО ДА СЕ РЕСТАРНАТ. OSЕ СЕ ЗАВЕДУВАМЕ ДА ЕДНО ДА СЕ ТЕАТАРОТ НА МОВИЕ. И НИЕ ЕДНА НАЈДОБРА ОБРАЗОВАНИЕ НА ENИВОТНИТЕ ОБРАБОТНИЦИ ЗЕМЈА. И ТОА Е ЗОШТО ВИРУС КОМУНИКИРАЕ НА НАЧИНОТ ДА СЕ СМЕ. НАШАТА БЕСПЛАТНОСТ ГО ОБУУВА НАС ДОСТАВНИ. НАШАТА БЕСПЛАТНОСТ ГО ОБУУВА НАС ДОСТАВНИ. ТОА СПАЦИЈАЛНА БЕЗБЕДНОСТ ГО ОБУУВА НАС ДОСТАВНИ. НО, Е ВИСТИНО ТОА ВАС Најголемата слабост е исто така ВАШАТА НАЈДОБРИОТ СИЛЕН. И НАШИОТ БЕЗБЕДНОС Е она што создава САД КОИ СМЕ. ТОА Е ШТО Е NEWУЈОРК. НАШАТА БЕЗБЕДНОСТ Е ШТО ОСНОВА НАС ПОСЕБНО. НАШИОТ ПРИСТАП, НАШИОТ ОТВОРИ, Е ШТО СЕ ПОСЕБНИ СПЕЦИЈАЛНО. Тоа е она што создава американски чувства СОДРИНА ЕДЕН ДА ДОГОВОР. Тоа е она што ги прави толку многу пристапувајќи НА ЕДНО ДРУГО. Тоа е БЕСПЛАТНА ОТКАATЕ НАША ЧОВЕКОВИТЕ СИТЕ ДА СЕ СМЕ. БЕЗБЕДНОСТА Е ТОА НОВ ЈОРК ХУМАНИТЕ КОЈ МИСЛИМЕ ИСКУСТВО СЕГА ЕЛЕС. БЕЗБЕДНОСТА Е ШТО ОБЕУВА НАШИОТ ВИСОК НА ЗАЕДНИЦАТА. И ТОА Е ГЕНТЛЕМАН КОЈ Јас Сè уште гледаат на упатството и ЛИДЕРСТВО И ИНСПИРАЦИЈА. НЕ Е ОВДЕ ПОВЕOREЕ. ЗА ВАС Тој е сè уште тука. НО, СЕ ПОСЛЕВИ ДЕЛИ ПОВЕЕ ПРОИЗВОД И ПОВЕЕ ПОВЕЕ ПО ПОВЕЕ ДРУГИ ЛУЕ. И ЕДНА ДЕЦА СЕ ПОСЛЕДИ ТОА Е ДА СЕ СОДРИНА ЗА ДЕНЕС, ВЕРУВАМЕ ВО САМО ФУНДАМЕНТАЛНА ИДЕА ТОА ОПИШУВА ПОДОБРИ ОД МОНИ ТЕКСТБОВИ ВО СЕКОЈ ПРИСТАП ДЕКА МОUЕ ДА СЕ НАПРАВИМЕ ШТО МОЕ ДА СЕ ПРАВДИ ВЛАДАТА БИДЕ ИДЕА НА СЕМЕЈСТВО, ПЕТНИЦА, ПРИДРУУВА OFЕ НА ПРИДОБИВКИ И БУРДИ ЗА ДОБРО СИТЕ. FИВЕЕТЕ ЕДНО ДЕВОВО ПОВЕЕ. СПОДЕЛУВАЕ ЕДНО ДЕЛОВНИ БЛАСНИЦИ. РАЗНО, ЧУДО, САМО БЕСПЛАТНО ОДГОВОРНО ДО ТРГОВИ И СЕКС ИЛИ ГЕОГРАФИЈА ИЛИ ПОЛИТИЧКИ ПОДНЕСУВАЕ. ТОА Е НОВ ЈОРК. Тоа е тоа близок, тоа СОСТОЈБА НА СЕМЕЈСТВО, ЗА ЗАЕДНИЦА. ТОА Е ШТО СЕ ОСНОВА NEWУЈОРК НОВО ЈОРК. И ТОА Е ШТО ГО НАПРАВИТЕ САД ВАНО ОВДЕ. НО, Е ДА Е ДА СЕ ДОГОВОРИТЕ И тоа врска и тоа Хуманост и тоа што го дели тоа Е НАШИОТ НАЈДОБРИ СИТНО. И ТОА Е ШТО СЕ ОДДЕ ПРЕГЛЕД НА КРАЈОТ НА ДЕН. ВЕ ПРОМИРАМЕ ТОА. МОЕМА КАКО СЕ КАКО НОВИ РАБОТНИЦИ ОДГОВОР. МОЕМА КАКО СЕ КАКО НОВИ РАБОТНИЦИ ТРЕТИРА OЕ ЕДНО ДРУГО. Гледам 6.000 МЕНТАЛНИ ЗДРАВЈЕ ВОЛОНТЕРИ. Гледам 40.000 ЗДРАВСТВЕНА ГРИА РАБОТНИЧКИ СТАПИНГ. Гледајте ги ВИДЕОРИТЕ ПОВИКУВААТ СИ СЕ СЛУЧУВАМ МОЕ ДА ПОМОГНЕ. ТОА Е НОВ ЈОРК. ТОА Е НОВ ЈОРК. И ТОА МОИТЕ ПРИЈАТЕЛИ Е Е ДОГОВОР. И САКАМ ДО МОНИ НАЧИНИ ТОА СМЕ ПРВ СО ОВАА СОСТОЈБА Бидејќи ќе ги надминеме. И WЕ SHЕ ГО ПОКАУВА ДРУГИТЕ Заедници од оваа земја КАКО ДА СЕ ПРАВИМЕ BEе бидеме тука за нив. САКАМЕ ДА СЕ ДА БИДАМЕ ТАА ЗА НАС. И ILLЕ БИДАМЕ СЕ БЕГАШ СЕКОЈ ДРУГИ КАКО СЕКОГАШ СЕКОГАШ. НЕКАКВИ ПРАШАЊА? >> КАКО ДРАВА ДРАВА ДР WHАВ КОЈ Е ПРИОРИТЕТНА КОГА ДА СЕ ДА СЕ Вентилатори? >> НЕМА АНТИКИЦАЦИЈА НА САКА ДА ПРИОРИТИЗИРА Вентилатор УПОТРЕБА Нашата цел е да имате вентилатор ЗА СЕКОЈ ШТО Е ПОТРЕБА ЕДНА. >> ПОСЛЕДИТЕ БРАА НА САД БЕГАШ Покажете дека сте OPTIMISTICALLY НА 15.000 И ДА ГИ ДРАВИТЕ ПОТРЕБНИ 40 000. ПОВЕЕ НЕКОИ НИТНО-ГРИТЕТСКИ ПРАШАА, КАДЕ СЕ ТОА Вентилатори што ДА СЕ ДЕКА ОД ОД ФЕМА ОДЕЕ. Дали сте добиле какви било обврски од ОД Белата куќа што ќе ја Испратете повеќе од 4.000 ТЕА ДАЛИ СЕ КОМИСИРАТЕ СЕГА? И ШТО Е ПЛАНОТ ДА СЕ СЛЕДИТЕ БЕГА БЕЗ БЕЗ БЕЗ САМО Зголемени хоспитални кревети? >> Тоа е добра ПРАШАА. ПРВИ Вентилаторите СМЕ Влегувајќи НЕ ќе се ставиме во СТОКПИЛ И WEЕ БЕСПЛАТНИ ОД СТОКПИЛОТ КАКО ИМА НИЕ. ЛИТЕРАЛНО РАБОТЕ ONЕ НА ПОТРЕБНО ОСНОВА, ПРАВО? ДА СЕ ЕДНО ЈА БОЛНИТЕ ПОВИК И ДО ВЕAYЕ СМЕ ДА СЕ ОГЛАСНО,'Е БИДЕТЕ ВО ПОЗИЦИЈА ДА СЕ РАБОТИ. ПОСЛЕДУВАЕТО НА КОРИСТА Е БЕЗ НАШАТА КОНТРОЛА, ПРАВО? ОВОЈ ДРАВИ СЕ КАКОВИ. НЕ Е ХОСПИТАЛНИ КРЕДИ И МОРА ДА СЕ ОБЈАВИЕ ДА КАКО ДА КОНВЕРИРАЈТЕ ДА СЕ СОБИРУВАЧКИТЕ КРЕДИ И МОРА ДА СЕ СМЕЕТЕ КАКО ДА СЕ ДОБИЕ ПРИСТАП ДО нив, но НЕ САМО КОРИСИ. СО ТОА Е ЛОГИСТИЧКО ОПЕРАТИВЕН ПРЕДИЗВИК, КАКО СЕ ВАШИТЕ ДОРМ СОВЕТ ВО А. БОЛНИОТ БИД. КАКО ГО ГОДИНУВАМ СОПСТВЕНО ВО ЈАВИТСКИ ЦЕНТАР. Вентилаторите се различни. НЕ ГО ИМАМЕ. ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА НЕ СИТЕ ИСТО. Ниту еден не го има СТОКПИЛОТ НА ОВИЕ ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА ДА СЕ ПОДГОВОРИТЕ СИТЕ НАЧИНИ СИТЕ НАД МОРА ДА ГО ПОДГОВОРИТЕ. Работам со белиот дом ВО КРЕАТИВНИ НАЧИНИ ДА СЕ ДОГОВОР ИМА, ДОБИВУВАМЕ КОМПАНИИ ВО РАМП ДОГОВОР, ДОБИВУВАМЕ КОМПАНИИ до ОТВОРАТЕ ДРУГИ МАШИНИ, ОВА МЕТОДОЛОГИЈА ЗА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, НО НОБОДИТЕ ГИ ИМА. НЕ Е МЕДИЦИСКИ СТОКПИЛ ВО ВАШИНГТОН ТОА МАГИЧНО МОЕ НАПРАВЕТЕТЕ ГИ ОДГОВОР. >> ОВИЕ ИЗВЕШТАЈ ВО 2015 г. КАДЕ ДР STАВНИОТ ПОВИК ИЛИ А ЗАДОЛИНА ИСТОРИНА ПОВЕЕ МОAYЕНА НОВО ЈОРКОТ МОЕ ДА ГО ЗГОЛЕМУВА СИТЕ СТОКПИЛ. СИТЕ ПРИЧИНИ ТОА ШТО СЕ ЗНАЕ НАПРАВЕНО? Jими, тоа не е факт И ДА ЗНАЕТЕ. ПРОЧИТАЈТЕ НА ФАКТИТЕ ПРАВИЛА НА ИТ. ТОА СЕ ДОСТАВНА КОМИСИЈА СОВЕТЕН ИВОТ И ЗАКОН што имало ПОГЛАВЈЕ ВО 2015 ГО ОВИЕ ПОВЕЕ СВЕТЕ ШПАНСКИОТ флук од 1918 година ПАНДЕМИЧКИ, МОЕТЕ ДА БИДАТ X БРОЈ НА Вентилаторите. НЕ Е ДРАВ ДРАВА ВО ОБЕДИНЕТО ДРATАВИТЕ ТОА КАКО ВЕНТИЛАОРИ ЗА ШПАНСКИОТ ПЛАНДИК ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА ДА НЕ СЕ Купете Вентилатори за 1918 година ПАНДЕМСКИ СПАНСКИ ФЛУК. НОБОДА ВО СВЕТСКИОТ КУА Вентилатори во подготовка за А. ПАНДЕМИК СПАНСКИ ФЛУК 1918 година. >> Бројот на случаи што ви се БИДЕ ИЗВЕШТАЈ, КАКО МНОГУ МНОГУ РЕШЕНИЕ? ЗА ПРИМЕР НА WЕНАТА КОЈА ДОГОВОРИ ОД Иран, Е СЕКОГАШ СЕГА И ДАЛИ СЕ ИЗВЕСТУВАТЕ СЛУЧАЈИ ДОГОВО МОЕ ДА СЕ РЕСУВААТ? >> КРАТКО ОДГОВОР е ДА. ДА ЗНАЕТЕ, ДР. ЗУКЕР, ТОА БРОЈ КОЈ СЕ РЕШАВИ? >> Имаме СИНИЦИ И САМО НА Луѓето кои ги оставиле Болнички и овие индивидуални индивидуалци РЕШАВНИ И ТИЕ МНОГУ многу ДРУГИ ИНДИВИДИУАЛИ КОИ НИКОГАШ ДЕКОГАШ Дојдете во болницата и ние МОANЕ ДА ГО ПОБЕДИТЕ ДА СЕ ДОБИРАТЕ Број на тоа. >>, НЕ СЕ ПРОМЕНИТЕ КРИТЕРИУМИТЕ И ГРАДЕELLЕ НАС ТОА КАКО ПРАВИЛИТЕ СЕ ЧИСТА, СЕ ПРОМЕНИ - Право. >> МОЕТЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ ЗА ШТО СЕ БИДЕ ПРЕД ДА СЕ? >> Добро, ќе го следиме ЦДЦ УПАТСТВА И ПРЕПОРАКИ ТОА ПО СЕДНИ ДЕН, АКО СЕ ИМА ПОСИТИВНИ И ПО СЕДВИ ДЕНОВИ НА ДОБИВНИТЕ ПОСИТИВНИ И КАКО ДОЛГА КАКО СЕ ПОВЕЕ ОД 72 ЧАСОВИ БЕЗ СИМПТОМИ, ТОА ВАС МОЕ ДА ГО ОДГОВОР ДО ДОМА. >> И ОВА Е НАЈДОБРИТЕ ПОДАТОЦИ, ДОБРО? ТОА Е JOон ХОПКИНС. СЕКОГАШ СЛУЧАЈ СИНА КИНА. 435.000. 19,000 Смртни случаи и борба против, и јас ETЕ ETЕ ДА СЕ ДОЛАРИ ДА ДОНУТИ, ГИ ГЛАСАТ ТОА 19.000, ГОДИНИ ГРААНИ, КОМПРОМИСИРАН ИМУНИСКИ СИСТЕМ, ЕТ ЦЕТЕРА. РЕКОВИРА ,Е, 100.000. ПРАВО? РУGИ 25%. ПОДВИД 300.000. НО ДА, РЕКОВЕРИТЕ СЕ РЕКОВИРАЕ. ДА ГО ДОБИВИ - ЛУЕ СЕ ЗНАЕ, ОСТАНЕ ДОМ ДОМА ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ, И ТОА ТЕГА ТЕГА НЕГАТИВНО. МОЕТЕ ДА СЕ ПРАВИТЕ НЕГАТИВЕН ДВЕ ВИЕКИ, НА ТРИ НЕДЕЛИ, МОЕ ТЕСТ НЕГАТИВ ВО ЕДНА ВЕДЕЛА ПО بعد ГО ИМАШ. ТОА ДА СЕ ОДГОВОРИ НАДВОРЕШНО БРОЈ НА ЛУЕ. НАЈГОЛЕМ БРОЈ КОГА Е ОВА ГОДИНА И МОЕМА АКТУАЛНО ДА ОДГОВОРИТЕ И ТЕСТ, НАЈГОЛЕМИОТ БРОЈ Е ОДДЕ ДА БИДЕТЕ ЛУЕ КОЈ СЕ ДА ГО ИСТО КОЈ РЕШЕНИЕ КОЈ НИКОГАШ НЕ ЗНАЕТЕ САКААТ >> МОЕМЕ да создаваме ПОВЕЕ КОРИСНИ ИСКУ СО Вентилатори во Дом. САМО имаме 14.000 вентилатори. АКО НЕМА ДА ДОДЕЛУВАМЕ ДА МОЕМЕ КРЕИРА 14Е 14.000 Вентилирани копили ако НИЕ ПОВЕЕ СЕ ПРОТИВ КАПАЦИТЕТ, КОРЕКТ? КОРЕКТ. ТОА Е ТЕРМИСКИТЕ УСЛОВИ ВО УСЛОВИ <font color="#FF0000"><u>F $ !, ДО ИВОТ ВО ПРАВО</u> </font> Сега е различно. ПОВЕЕ РОБОВНА СОБА СО А. Вентилаторот е димензиониран во единицата за интелигенција. ПО ТОА Е ДА СЕ СМЕТЕ НА БЕЗБЕДНИОТ БРОЈ НО, НИЕ ГО ИМА ИНФОРМАЦИИТЕ КАКО Добро. >> ДРАВНИОТ САМО САМО САМО имаме планови за зголемување на нив БРОЈ? <u>ДОПОЛНИК 1,2 милиони ДОПОЛНИТЕЛНИ</u> ЗДРУНИЦИ РАБОТНИЦИТЕ ЗА ЗДРАВСТВЕНА ГРИА NEWујорк држава и ќе видите МНОГУ ОД ОВИЕ БРОЈНИ ПРЕЗЕМАНИ ДЕНЕС ПОГЛАСНО ЕКОНОМСКО КАКО ПОВИКИТЕ СЕ ОДБАВУВААТ. НЕ Е ДА СЕ ДА СЕ ДРАВА СИТЕ ПРАШААМ ЗА ДВД РЕТИРИ И САМО ЗДРАВСТВЕНА ГРИА РАБОТНИЦИ И РАБОТНИЦИ ЗА нив ДА СЕ ДА СЕ ОД ОВОЕ ПОДРАЧЈЕ. >> ОВИЕ БЕЗ РЕСПИРАТОРНИ РАБОТИ. >> ДА СЕ ДА СЕ СИГУРИТЕ ОД ДОГОВОР ПРАШАА >> ГИ Гледате извештаи и СЕКОГАШ РЕАКЦИРА ДА СЕ ОВИЕ? >> РЕАГОДИРАМЕ ДА СИТЕ БРОЈОВИ ТОА НИЕ. И БРОЈОТ НА УСЛОВНИ КОРИСНИЦИ СО Вентилатори. ТОА ЕДЕН БРОЈ. АКО СЕ ГО ВРАТЕ Вентилаторите НЕ ДА СЕ РАБОТЕТЕ И ДОДАТТЕ ОД ОВИЕ ПОВЕ THЕ ДЕКА БРОЈ ДОБИ. МОЕ МОЕ ДА ГО МОЕМЕ ДА СЕ. >> И СТОКОВ ПИЛ. СТАКЛА ПОВЕЕ ТУКА. ОВИЕ МУЛТИПНИ ПОЛИТИЧКИ ПОЛИТИ КОГА СЕ ДВЕЕ. ПОТРЕБАМЕ МОЛТИПНИ ПОЛИЦИСКИ ПИЛИ. САМО ЈА ОВИЕ ПОСЕБНО ВО МНОГУ СТОКИ ПИЛИ. НЕМА ДА ОДИМЕ ДО ГРАДОТ. САМО СМЕТКИ ПИЛ ВО ДОЛГО ISLAND.íp ($ oH # & W И СТЕКОВНИ ПОЛЕТИТЕ ВО АЛБАНИЈА И СТОКИСКИ ПИЛ ВО МОЈОТ ОСНОВА. >> РЕШУВАЕ ОД ОВИЕ. >> СЕ ЈА ГО ИСПО. САМА ВЕНТИЛАТОРИ ВО СТОКИ ПИЛИ. НЕМА ДА ГО ОБВРДУВАМЕ СО нив БОЛНИЦА. НЕМА ДА СЕ УПОТРЕБИ ДОБИРНИКОТ ПО ТОА ОТКАЕ, ПОТРЕБНА ВЕНТИЛИРАНА БЕД. >> БЕСПЛАТНО. СИТЕ СЕ РАБОТНО ДА СЕ ПРЕД линии. <font color="#FF0000"><u>■ ДЕЛОВИ НА</u> </font> БОЛНИЦА. >> МОANЕТЕ ДА СПОРЕДИТЕ. Јас не верувам дека тие се ДЕПОЛИТИРАНИ Уште. И ОТВОРЕД ДВЕ ЦЕЛИ. ПОТРЕБНИ ДА ГО РАБОТИТЕ СО НОВИТЕ КОИ. СЕГА ПОТРЕБНО ДРАВ ДА СЕ ДА СЕ ПРАШАЕ 200 КРИА ИЛИ СЕ ДОБИЕТЕ БЕСПЛАТНО ТОА ДА СЕ ПОСТОИ КРАТКО РАБОТНИЦИ ПОДНЕСУВАЕ НА ЧАСОВИ И БЕЗБЕДНОСТ. НО JИМ, НЕ верувам дека сме СЕГА РЕЗЕРВИ ЗА ОБВРСУВАЕ. >> ТОА КОРЕКТ. >> Треба да се грижат пациенти ЗА РЕГУЛАЦИЈА ВКЛУЧУВА МЕДИЦИНА МАЛПРАКТИЦА И РЕГУЛАТИВА. >> LЕ СМЕТЕ НА ОВИЕ ПРАШАА ИСТО ТАКА. ОВИЕ СЕКОГАШНИ БЕЗБЕДНИЦИ ТОА ИМА ПОВОДИ КАКО СЕ ИМАМЕ НА ПРЕДВОДНИТЕ СООДВЕТНИ КОНФЕРЕНЦИИ. МОРА ДА ГО ГРАДИМЕ НА НАШИТЕ ПРАВИЛИ И РЕГУЛАТИИ И АДАПТ СО СОГЛАСНО ДА СЕ ОДБЕРАМЕ КАКО ДОБРО. СЕ СЛЕДУВАМЕ НА ТЕЛЕФОНОТ СО БОЛНИЦИ АДМИНИСТРАТОРИ. ОДДЕЛЕНИЕ ЗА ЗДРАВЈЕ - ОДДЕЛЕНИЕ ЗА ЗДРАВЈЕ МНОГУ РЕГУЛАТИ ДА ПОВЕДУВААТ НАЈДОБРИОТ ЗДРАВЈЕ СИСТЕМ ВО ОБЕДИНЕТИТЕ ДРATАВИ НА АМЕРИКА. И ОВИЕ РЕГУЛАТИВИТЕ СЕ ДА СЕ РАБОТИ РЕГУЛАЦИИТЕ МОЕ ДА ГО СМЕТУВАМЕ ДАБИТЕ НА НАЧИН НА ЕКСПЕДИЦИЈА И ФАКИЛИТАЦИЈА И МОБИЛИЗАЦИЈА. ПОВЕЕ ОД ОВОЈ СЛУЧАЈ СМЕ ОДВОРА ДО ВЕРУВАЕ. МНОГУ ОД РЕГУЛАЦИИТЕ МОANЕ ДА ГИ ПРИДРУУВАМЕ, МОANЕ МОЕ ДА ЗГОЛЕМУВА КАПАЦИТЕТ, ДА ЗНАЕТЕ, СЕ ПРАШАТ А БОЛНИЦА ДА ДОБИРАТЕ КАПАЦИТЕТ. НИЕ СИТЕ СЕРТИ НА ПРОСТОР ПРОПИСИ. ПОТРЕБА ДА ГО ПОБЕДИ Флексибилноста за нив <u>DOçw СЕ</u> КАКО ШТО СЕ ДА ГО NG81BI ДА >> Јас сум збунет. АКО НЕМА ДА РАБОТАМ СО NEWУЈОРК ПОВЕЕТЕ НА ГРАДОТ НО НОВО ЈОРК ГРАД. >> Можеби имате точка. >> NEWУЈОРК ГРИЕ СЕ СЕГА ДА СЕ ДА СЕ ДА СВОЈОТ СВОЈ. РАБОТИРАМЕ НА YУЈОРК ГРАД 77 ВРЕМЕ ДЕН. >> 78. >> НЕ >> МОЕ. ПОТРЕБНО ДА БИДЕТЕ КОНГРЕС ЛИЦА. СЕ ТРЕБА ДА СЕ СЕНАТОР, САМО Комунициран со сите нив. ЈА ПОСТАВУВАМЕ НА ВАШИНГТОН БУРУВАRЕ. ЈАС БЕВ ТАМУ. НО ЈА ПОСТАВИМЕ БИЛНИЦИ КОГА САМО Секретарот. ЗНАЕМ КАКО ДА СЕ СМЕ, НЕ СЕ ЗНАЕТЕ КАКО ГО ПОГОЛНИТЕ ДЕЛОВИТЕ ОВДЕ ПОГЛЕДНЕТЕ НА ГУБОВИТЕ ВО РЕВЕНУВА, КОГА САМО СУДИТЕ Зборувајќи за мене. КАКО ДА СЕ ДРАТ ДРATEАВЕН БУGЕТ СО ДРАМАТНИ ГУБОВИ ВО РЕВЕНЦИЈА. СЕ ДЕКА ДЕКА ДОБРО ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА ДА ОДИЕ ПОСЕТЕ СТИМУЛЕН ПАКЕТ ТОА ДОПОЛНИТЕЛНО ДОДЕЛУВАЕ ДОДЕЛУВАЕ ДО ДРATEАВНИ ВЛАДИ. ДОБРО. ОВДЕ ПАКЕТ. ДАЛИ 3 милијарди американски долари. ДОМААТА Е КАКО ОД 15 УСД БИЛИОН >> КАКО ДОБИРАТЕ МИЛАРИ 15 УСД ДОМАА СО 3,8 милијарди? НЕ СЕ. >> КАКО ОДГОВОРИТЕ ДА СЕ МЕНТАЛНОСТ И ФИЛОСОФИЈА ТОА КУРИТЕ СЕ РАБОТЕ ДО СЕ БОЛЕСТ И ПОВЕЕ ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТОК МОIGHЕ МОЕ ЗА ОТВОРАЕ НА ЗЕМЈАТА ОД Источен? Гледајте, верувам дека е дел ЈАЗИК, ПРАВО? >> НОБОДОТ SЕ СЕ СМЕЕ Одржлив да ја задржите ЕКОНОМИЈА ЗАВРШЕН. >> Не е одржлив. ДА СЕ ДОБИРАМЕ. ТОА .1, .2. СЕКОЈ ДОГОВОРИ СЕ ВЕРУВАМ ВО ОВОЈ ДРАВ. Ние мораме да сториме СЕ ЗА БЕЗБЕДНО ИВОТ. ОВИЕ СЕ РАБОТНИ ЛУЕ. Тие треба да умираат некаде наскоро СЕКОЈ ПОВЕЕ ДА ПОМНЕМЕ. Јас НЕ верувам НЕКОГАШ АМЕРИКАН ВЕРУВАТЕ ТОА. ЗНАЕМ НОВ РАБОТНИЦИ НЕ СЕ ВЕРУВАМ ТОА И КАКО Владимир на СОСТОЈБА НА NEWУЈОРК МОЕ ДА СЕ РАБОТЕ ДА ВИЕ ТОА, ДАКА НЕКОГАШ ДА СЕ ПРАШАМ ДА. ПО ТОА ИМА ДВЕ ПАРАЛЕЛ ТИЕ. HAЕ МОЕТЕ ДА ЈА ДОБИЕ ЕКОНОМИЈА ВЕРУВАЕ И МОРА ДА ЗАШТИТИТЕ СЕКОЈ ИВЕТЕ ТОА МОЕ. ВЕРУВАМЕ ДА СЕ ПОВЕЕ РЕФИНИРАНА СТРАТЕГИЈА отколку што СЕГАМЕ ТАЛКУВАМЕ ЗА НАС. Не мислам дека е бинарна. ЈАС НЕ МОINАМ ДА СЕ ЗАВРШИВ СИТЕ ЕКОНОМИЈА И ОТВОРАЕ СВЕТСКОТО ОПШТЕСТВО ДО БИЗНИС КАКО УСУАЛНО СЕГАМЕ УЧЕМЕ ДА СЕ ТОА КВИОТ НА СТРАТИФИКАЦИЈА ЗА РИЗИК МЛАДИОТ ЛИЦЕ САМО ЛИСКО РИЗИК. ЛУЕ КОИ САМО ВИРУС И РЕШЕНИЕ ДА СЕ РЕЗИКОТ Започнете ја економијата со донесување во МЛАДИОТ ЛИЦЕ КОИ СЕ ПОСТОЕ ПО РИЗИК И СТАРТИ ДА СЕ ОДГОВОРИ ТОА МАШИНА ТОА ПАТ. Започнете со рестартирање на економијата НАТАМУ. КОГА Е ИСТО НАЈДОБРИОТ ЈАВНИК ЗДРАВЈЕ СТРАТЕГИЈА. МЛАДИОТ ЛИЦА ТОА ОД ОВДЕ ДО ПАРКОТ. НЕ ПРИГОВУВА BЕ БАСКЕТБАЛ. И ТОА ДО СОВРШУВА BЕ ВО ВЕСНИКОТ Куќа која не е јавна ЗДРАВЈЕ СТРАТЕГИЈА. ПОВЕ ISЕ ТОА Е ПОСТОЈАНА ОД РЕФИНИ СТРАТЕГИЈА ЗА ЈАВНА ЗДРАВЈЕ И ПОЧЕТУВА РАБОТА НА ЕКОНОМИЈА И ТОА ШТО СЕ СМЕЕ - ТОА ШТО СМЕ ДА СЕ РАБОТИ НИКОГАШ. >> Дали ви влијае? ДАЛИ ДА СЕ ЧУВАТЕ ВО СЛОБОДНО ПОДГОВОР ДА СВЕД СВОЈОТ БЕСПЛАТНО? >> ФЕДЕРАЛр Готови упатства. ГИ ПОВИКУВААТ УСЛОВИ Бидејќи тие се Упатства. И ТИЕ ДРАВНИ МОЕ ДА СЕ СЛЕДАТЕ Упатства. ДРATАВНИТЕ МОЕ ДА СЕ МОДАТ Упатства за да ги собере нивните специфични ЦИРКУМСТАНЦИ. НЕМА ДОБИВ ОВА НОВ ЈОРК СЕ РАЗЛИЧНИ И ПРОБЛЕМ СЕКОЈ СЕКОЈ ДОГОВОР ВО ЗЕМЈА, ПРАВО? ТОА СЕКОЈ БЕЗ БЕЗ ДАЛИ ВАС ЈИЕ ТОА СЕКОЈ ФАКТ ДЕКА ЗНАЕТЕ. НЕ Е ДОБИВ. ОВДЕ ГО ГОЛЕМИМЕ ПОДГОВОР ПРЕДИЗВИК ВО NEWујорк од градските броеви И ЕДНА НА НАЈДОБРИОТ ИНТЕНЕС ЕКОНОМИ. И КОИ СИТЕ ДА СЕ ТРЕБА ТОА И ДА НЕ ЗНАМ ДА БИДЕ ДА ГО ОБНОВА ОДДАВА ДА РАБОТИ ЗА ТУЛСА ИЛИ САН АНТОНИО. SOе дојдеме до план ТИ РАБОТИ ЗА NEWУЈОРК И ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА НЕ Е ТАКА ПРАВИМЕ СЕ. НИЕ САКАТЕ НИЕ ПОНУДУВАМЕ Упатства. >> Што правиш од ЕКИПА НА ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ ТОА ДЕКА МОЕ ДА САМО КВАРАНТИН И ВТОРА ПРАШАА ILLЕ ВИЕ САМО-КВАРАНТИН ПОВЕЕ ДАЛИ ВО NEWујорк ЈЕСЕРДЕН. >> ПРЕТСЕДАТЕТ СЕ ПОСТОИ СИТЕ ТОА ОБЕЗБЕДИ ВО NEWУЈОРК ГРАД МОЕ ДА САМО КВАРАНТИН ЗА ДВЕ WEEKS. >> ВО NEWУЈОРК. >> ВО NEWУЈОРК ГРАД. >> НЕ, АКО ДА СЕ РЕДИТЕ ВО NEWУЈОРК ГРАДОТ МОUSTЕТЕ КВАРАНТИН ВО НОВО ДРORАВНА ДРАВА. НЕ СМЕТЕ ДА ДА ОДИТЕ ДО НОВО ЈОРЕК ГРАД ДО КАРТАНТИНА. Одам на КВАРАНТИН НОВО ДРORАВНА ДРАВА. >> Тоа е медицински совет. Најважното нешто во животот Е ДА ЗНАЕТЕ ШТО СЕ ЗНАЕТЕ. ДА НЕ ЗНАМ ДЕКА МАКЕДОНИЈА И Јас TЕ ВРВЕ ДО ДОКТОРОТ. САМО мислам дека треба да ги следи Упатства за ЦДЦ и ЦДЦ УПАТСТВО ПРЕПОРАТУВАТЕ ТОА ВАС ОСТАНЕТЕ ПРИДРУУВАВ ПОДДРШКА. Социјалното растојание како добро и ОВА Е ПОДНЕСЕ NEWУЈОРК КАКО СЕ ГОВЕНЕР МЕНТИЕН. >> СПЕНЦЕРИ] СЕ ТАКА ТОА ВАС ПОТРЕБНО КАРТАНТИН. >> ТОА МОЕ ДА СОЦИЈАЛНА ПОСТАВУВАЕ. ОВОЈ СЛУБИ се СИТЕ ПОВЕЕ ЗЕМЈА. НЕ Е JУБОВ НОВ ЈОРК. СМЕ НА ПРЕДИЗВОДОТ. >> ДАКО НЕ ДА ЈА ДАМАМ ПОВЕЕ ФИНАНСИРАЕ ОД ФЕДИ, НЕ ЗНАМА КАКО НИЕ СМЕТЕ БУЕТ. ТОА Е ЗОШТО СИТЕ СМЕТКИ БИЛ СО ТРОБЛЕСОМ. ЈА ЗНАЕМ ПОЛИТИКАТА НА ПЛАТНО УБАВ И НЕ ПОСТАВУВАТЕ СИТЕ ПРЕСУДА СЕКОЈ ДРУГИ ИЗБОРЕН ОФИЦИЈАЛНА ДРУГОВИНАТЕ ДА СЕ СТЕТЕ SHARP / íx НЕ ТОА ОВА НЕМА РАБОТА. ТОА Е ЗАДОВОЛСТВО.

Гувернерот Куомо во Newујорк одржува брифинг за пандемијата на коронавирус - 3/25/2020

New York Governor Andrew Cuomo holds a news conference to provide an update on the coronavirus outbreak impacting the state. He called on President Donald Trump on Tuesday to use the Defense Production Act to secure more medical equipment and asked Health and Human Services Secretary Alex Azar to release the 20,000 ventilators in the U.S. stockpile to New York. Cases across the state are doubling about every three days — standing at 25,665 as of Tuesday. » Subscribe to CNBC TV: cnb.cx/SubscribeCNBCtelevision » Subscribe to CNBC: cnb.cx/SubscribeCNBC » Subscribe to CNBC Classic: cnb.cx/SubscribeCNBCclassic Turn to CNBC TV for the latest stock market news and analysis. From market futures to live price updates CNBC is the leader in business news worldwide. Connect with CNBC News Online Get the latest news: www.cnbc.com/ Follow CNBC on LinkedIn: cnb.cx/LinkedInCNBC Follow CNBC News on Facebook: cnb.cx/LikeCNBC Follow CNBC News on Twitter: cnb.cx/FollowCNBC Follow CNBC News on Instagram: cnb.cx/InstagramCNBC #CNBC #CNBC TV New York Gov. Cuomo holds briefing on the coronavirus pandemic - 3/25/2020
finance news, CNBC, temporary hospital, business news, cuomo, new york coronavirus, coronavirus new york, FEMA, new york cases, money tips, world news, army corps of engineers, finance stock, news channel, new york governor, field hospital, new york, andrew cuomo, javits convention center, gov. cuomo, breaking news, emergency hospital, money, covid-19, coronavirus, javits center, FEMA hospital, stock market, us news, coronavirus outbreak, coronavirus cases, news station,
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>

< start="0.333" dur="4.27"> БЛАГОДАРАМ ДА СЕ ДА СЕ ОВДЕ ДЕН. >

< start="1.768" dur="3.136"> ЈАС САМО ДА ЗНАЕШ СЕКОЈ КОЈ Е >

< start="4.737" dur="4.372"> ОВДЕ >

< start="5.037" dur="5.073"> НА МОЈОТ ПРИ ПРАВО, ДЕПУТИ >

< start="9.242" dur="4.771"> НАДВОРЕШНА РАЗВОЈ НА ДЕПАРТМАН НА >

< start="10.243" dur="4.971"> ФИНАНСИСКИ УСЛУГИ. >

< start="14.147" dur="4.57"> БИДЕ СО МОЈ ДОЛГ ВРЕМЕ. >

< start="15.348" dur="6.84"> Тој е дел од нашата екипа на SWAT. >

< start="18.851" dur="7.441"> Имаме ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЕМПИР >

< start="22.322" dur="6.239"> КОЛЕГ, ДР. ЗУКЕР, РАЗГОВИНА ЛИСА >

< start="26.425" dur="2.837"> Дероса, и директорот за буџет. >

< start="28.695" dur="2.702"> Имаме многу интересни >

< start="29.395" dur="2.77"> ВЕСТИ ТОДАЈЛИЗА >

< start="31.531" dur="1.334"> Дероса, и директорот за буџет. >

< start="32.298" dur="2.903"> Имаме многу интересни >

< start="32.999" dur="3.737"> ВЕСТИ ДЕНЕС, НЕГОВИТЕ ДА СЕ ДВЕЕ. >

< start="35.335" dur="5.905"> ТЕКОВНИОТ СТАТУС, СЕ СМЕЕ >

< start="36.869" dur="6.574"> ТРАЕКТОРИЈАТА ОД ОДГОВОР. >

< start="41.374" dur="3.002"> НЕМА ДА СЕ РАБОТИРАМЕ, НЕМА >

< start="43.576" dur="2.336"> ХИТ НА АПЕКС. >

< start="44.51" dur="2.836"> ЗАПОМНЕТЕ ДА ГО ПОДНЕСУВА ЛИНИЈАТА, >

< start="46.045" dur="2.936"> REЕ СЕ БИДИТЕ НА ГОЛЕМО ПОГЛЕД, ИТ >

< start="47.479" dur="4.405"> TЕ СОВЕТ, ITЕ СЕ ОДГОВОРИ. >

< start="49.115" dur="3.136"> Сè уште сме на патот >

< start="52.018" dur="1.535"> МОUNНО. >

< start="52.385" dur="5.972"> БРОЈ НА ИНФЕКЦИИ кои имаат >

< start="53.686" dur="5.906"> СОВЕТУВААТ, 80% СЕ ДВЕЕ САМО >

< start="58.491" dur="4.571"> РЕШЕНИЕ. >

< start="59.726" dur="5.271"> ОД 15% НА ЛУЕТО КОЈ ТЕСТ >

< start="63.196" dur="3.202"> ПОЗИТИВЕН БАРАЕ >

< start="65.131" dur="3.837"> СОСТОЈБА. >

< start="66.532" dur="2.937"> И ТОА ТИЕ СЕ ДЕГОВИ НА >

< start="69.102" dur="2.202"> СОСТОЈБА. >

< start="69.602" dur="7.841"> НО ВКУПНО УНИВЕРЗИТЕ ТОА >

< start="71.437" dur="10.377"> БАРАЕ Хоспитализацијата е 15%. >

< start="77.577" dur="8.575"> КОРИСНИМЕ МОДЕЛИ ЗА ПРОЕКЦИЈАТА. >

< start="81.948" dur="5.939"> НИЕ КОРНЕЛНА WЕЛЕ ДА СЕ СЕ >

< start="86.285" dur="4.271"> Модели за проекција, ние ги користиме >

< start="88.02" dur="5.339"> Мекензи, ОДДЕЛЕНИЕ НА >

< start="90.69" dur="6.273"> ЗДРАВЈЕ СЕ РАБОТНИ МОДЕЛИ. >

< start="93.493" dur="7.107"> И ТЕАРНА ВАНО ПОВЕЕ >

< start="97.096" dur="5.038"> ВИЕ СЕ ПРОЕКТИРАТЕ >

< start="100.733" dur="3.336"> МОНА СООБРААЈ JЕКЕР ДА И >

< start="102.267" dur="3.504"> ПЛАНИРА FORЕ ЗА ПОТРЕБНО. >

< start="104.203" dur="5.172"> МОДЕЛИТЕ НА ПРОЕКЦИЈАТА СЕ ДА СЕ ДА СЕ >

< start="105.905" dur="4.672"> ТОА, тие се модели на >

< start="109.509" dur="2.568"> ПРОЕКЦИИ, НЕ Е НЕ >

< start="110.71" dur="3.136"> НЕКОГАШНО ДЕФИНИТИВ, НО ИТ >

< start="112.211" dur="2.469"> Е САМО ДОВЕТНИОТ ДЕЛ што го имаме >

< start="113.979" dur="2.069"> ДА ПЛАНИРА, ПРАВО? >

< start="114.814" dur="4.471"> Следете ги податоците, следете ги >

< start="116.182" dur="6.606"> ПОДАТОЦИ, СЛЕДЕТЕ ПОДАТОЦИ. >

< start="119.419" dur="7.74"> АКТУАЛНИТЕ ОПШТИНИЦИ СЕ >

< start="122.922" dur="6.373"> ПОДНЕСУВА ДО ПОГОЛЕМО ЦЕНА од ОВД >

< start="127.292" dur="2.67"> ПРОЕКТИВНИ МОДЕЛИ, ОД СИТЕ >

< start="129.428" dur="2.903"> ПРОЕКТИВНИ МОДЕЛИ. >

< start="130.096" dur="2.636"> СО ТОА Е ДА СЕ ОБВРСКО >

< start="132.465" dur="3.804"> ЗАВРШНО. >

< start="132.865" dur="5.139"> ПОСТОИТЕ ТОА ПОВОД ИНФЕКЦИЈА >

< start="136.402" dur="4.905"> СТАВИНА значи побрзо повисоко >

< start="138.137" dur="5.772"> КАПАЦИТЕТ НА БОЛНИЦИ И >

< start="141.44" dur="4.872"> ТОА Е КРИТИЧКИОТ ОСНОВ ЗА >

< start="144.042" dur="3.504"> САД се број на луѓе што одат >

< start="146.446" dur="3.703"> ВО ХОСПИТАЛИ. >

< start="147.68" dur="5.739"> ПРАВЕТЕ СЕГА ШТО СЕ ГЛЕДАМЕ НА >

< start="150.282" dur="5.94"> Е околу 140.000 случаи >

< start="153.552" dur="4.738"> ВО СОБИРНИЦИ, БОЛНИЦИ >

< start="156.356" dur="3.769"> КАПАЦИТЕТ Е 53,000 КРЕД. >

< start="158.424" dur="5.338"> ТОА Е ПРОБЛЕМ. >

< start="160.259" dur="5.472"> САКАМЕ ЗА Околу 40.000 >

< start="163.896" dur="2.202"> Случаи на МКС кои доаѓаат во >

< start="165.865" dur="2.902"> БОЛНИЦИ. >

< start="166.232" dur="4.304"> Имаме околу 3.000 МКС УДОВИ. >

< start="168.901" dur="4.204"> ТОА Е ПРЕДИЗВИК. >

< start="170.67" dur="2.836"> ШТО Е МИКУ КОРИНА ЗА ОВИЕ >

< start="173.239" dur="2.302"> ЦЕЛИ? >

< start="173.639" dur="2.303"> ОСНОВНО КОА СО А. >

< start="175.675" dur="2.669"> Вентилатор. >

< start="176.075" dur="5.372"> Вентилаторот е најстариот >

< start="178.477" dur="4.872"> КРИТИЧКИ ПИЦЕ НА ОПРЕМА ЗА >

< start="181.58" dur="3.871"> ЕДИНИТИВНА ЗДРАВСТВЕНА ЕДИНИЦА КОА >

< start="183.482" dur="4.405"> Бидејќи ова е респиратор >

< start="185.584" dur="3.437"> ИНТЕЛНОСТ И ЛУ PEЕ ПОТРЕБНО ПОВЕЕ >

< start="188.02" dur="3.17"> Вентилација од УСУАЛНА. >

< start="189.155" dur="3.137"> ШТО САКАМЕ ДА СЕ ПРАВИМЕ >

< start="191.324" dur="3.403"> Намалете го Бројот на случаи >

< start="192.425" dur="4.004"> Влегувајќи во болниците, бавно >

< start="194.86" dur="3.203"> Бројот на случаи кои доаѓаат во >

< start="196.563" dur="3.136"> БОЛНИЦИ. >

< start="198.197" dur="3.17"> ТОА Е ШТО ДР. ФАУЦИ Е >

< start="199.832" dur="3.036"> ОБЕЗБЕДУВАЕ ЗА ТВ СЕКОЈ ДЕН. >

< start="201.501" dur="2.502"> БЕСПЛАТНИТЕ КУРВА, ПОСЛЕТИТЕ СО >

< start="203.002" dur="2.702"> КУРВА, ПОПЛАТИРАЈТЕ КРАЈНА. >

< start="204.137" dur="3.736"> Забавувајте го бројот на луѓето што доаѓаат >

< start="205.838" dur="4.337"> ВО хоспиталците, па можеме да се занимаваме >

< start="208.007" dur="4.971"> СО НЕГОВИТЕ ВО БОЛНИЦИТЕ. >

< start="210.309" dur="5.606"> И ние работиме на тоа. >

< start="213.112" dur="5.072"> НА САМО ВРЕМЕ, Зголемете го ВАШИОТ >

< start="216.048" dur="3.571"> СООПШТЕН КАПАЦИТЕТ, ПРАВО? >

< start="218.318" dur="3.803"> СРЈ СРЈ ДА БИДЕТЕ БРОЈОТ НА >

< start="219.752" dur="4.404"> Случаи кои доаѓаат во болницата, >

< start="222.254" dur="2.269"> СВЕТЕ ПОСТАВУВАТЕ СВОЈОТ СОПСТВЕНО >

< start="224.29" dur="3.403"> КАПАЦИТЕТ. >

< start="224.657" dur="3.537"> САМО РАБОТИРАМЕ ДА >

< start="227.827" dur="2.368"> СИМУЛАТНО. >

< start="228.327" dur="4.605"> НИЕ СМЕ ОД ДЕН ЕДЕН. >

< start="230.329" dur="6.34"> Намалете го Бројот на случаи >

< start="233.065" dur="8.442"> Влегувајќи во, ПЛАТИРАЈТЕ ЦЕЛО, >

< start="236.802" dur="6.24"> Забавете го инфузијата на распрскувачи на распрскувачи. >

< start="241.641" dur="6.239"> САМО СЕ СМЕЕ. >

< start="243.176" dur="6.239"> ТОА Е БАНЕЕ НЕВЕСНО >

< start="250.416" dur="3.603"> РАБОТНИЦИ, СОЦИЈАЛНО ПОСТАВУВАЕ, >

< start="251.417" dur="3.003"> ЗАБЕЛЕТЕ ГИМИ, ЗАВРШИТЕ ГИ >

< start="254.153" dur="1.335"> РЕСТАРНИЦИ. >

< start="254.553" dur="2.97"> ЕДНА ПРАШАА ВО NEWУЈОРК ГРАДСКО КАДЕ >

< start="255.621" dur="3.67"> Имаме повисока ниво на густина >

< start="257.657" dur="2.936"> ТОА САКАМЕ ОСНОВНО ВО >

< start="259.425" dur="7.374"> NEWУЈОРК ГРАДСКИ ПАРКИ, ПОСЕБНО >

< start="260.759" dur="7.007"> СО МЛАДИНСКИ НАРОД, Е БИДАМА КАКО >

< start="268.934" dur="1.803"> ДИРЕКТ КАКО МОЕ МОЕ И КАКО САМО КАКО >

< start="269.768" dur="1.769"> МОЕ МОЕ НА МЛАДИТЕ И МОИТЕ >

< start="270.87" dur="4.237"> МИСИНФОРМАЦИЈА ОВАА ТОА МАСА. >

< start="271.671" dur="5.738"> МОЕТЕ ДА СЕ СТЕГАТ КОРОНАВИРУС. >

< start="275.241" dur="3.203"> МОЕ ДА СЕ СМЕТЕ ДА СЕ СУПЕР >

< start="277.543" dur="3.036"> ХЕРО, НЕ СЕ РЕАЛНИ НЕ. >

< start="278.578" dur="5.172"> МОЕТЕ ДА СЕ СПОДНЕТЕ >

< start="280.713" dur="3.971"> И МОЕТЕ ДА ГО ПРАВЕТЕТЕ КОИ СЕ >

< start="283.883" dur="3.102"> Ве прави опасни до нив >

< start="284.817" dur="3.803"> ЛУЕ КОЈ LOУБОВ. >

< start="287.119" dur="3.103"> НО ЈА НОВИ ГРАДСКИТЕ ПАРКИ НА НОВИТЕ ЈОРК >

< start="288.754" dur="3.203"> БИДЕ ПРОБЛЕМ. >

< start="290.356" dur="2.869"> СЕ ГО ГО ПОГЛАВАМ МИСЕЛНИОТ ПРОБЛЕМ >

< start="292.091" dur="2.703"> ПРВО. >

< start="293.359" dur="2.869"> ОБЕЗБЕДУВАМЕ ДО ГОЛЕМОТ Де БЛАСИО И >

< start="294.927" dur="4.004"> ЗВУЧНИК WEонсон, ние ви кажавме >

< start="296.362" dur="3.57"> СО ПЛАН ВО 24 ЧАС ТОА >

< start="299.064" dur="3.671"> СЕКОЈ ДОГОВОРЕН СО. >

< start="300.066" dur="6.139"> ИМА ДА СО ПЛАН. >

< start="302.869" dur="3.636"> СЕГАМЕ СЕ ИСПОЛНУВАМЕ ТОА >

< start="306.338" dur="3.671"> ПЛАН. >

< start="306.638" dur="4.439"> ВЕ ПОСЕТУВАМ ОД ОВА ПЛАН. >

< start="310.142" dur="2.202"> ПЛАНОТ ILLЕ ПИЛОТ ЗАВРШУВА >

< start="311.21" dur="3.57"> УЛИЦИ ВО CITYУЈОРК ГРАДСКИ ПОВЕЕ >

< start="312.478" dur="3.637"> НИЕ ИМА МНОГУ ДОСТАВНА СООБРААЈ НОВО >

< start="314.914" dur="2.135"> ЈОРЕКСКИ СИТЕ, НИЕ ПОВЕЕ >

< start="316.248" dur="1.702"> ВЕХИЛИ ВО NEWУЈОРК ГРАД. >

< start="317.183" dur="1.969"> ОТВОРИ УЛИЦИ. >

< start="318.084" dur="3.87"> Луѓето САКАТЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ, САКАТЕ >

< start="319.285" dur="5.705"> ДА ОДИ И ДОБИТЕ НЕКОИ АВИД. >

< start="322.088" dur="6.439"> САКАТЕ ДА ПОСЕБНА ПОДНЕСНА ПОДРАЧЈЕ. >

< start="325.124" dur="9.442"> ПАЛОТ ПОТВЕДУВАЕ НА УЛИЦИТЕ ДО >

< start="328.661" dur="6.306"> ЦЕЛИ, ОТВОРАЕ НА УЛИЦИТЕ ДО >

< start="334.7" dur="4.071"> ПЕДЕСТРИЦИ. >

< start="335.1" dur="4.838"> ALЕ ИСТО ИМАМА МАНДАТОРИЈА >

< start="338.904" dur="4.304"> ПОГЛЕДНО СОЦИЈАЛНА густина. >

< start="340.072" dur="6.74"> ПРОБАБЛИ НОВ КОНЦЕПТ. >

< start="343.342" dur="5.439"> БЕСПЛАТНИ СПОРТСКИ КОНТАКТИРАЕ ВО А. >

< start="346.945" dur="5.506"> ИГРАЈ ГРУНД. >

< start="348.915" dur="4.303"> НЕ БАСКЕТБАЛ ЗА ПРИМЕР. >

< start="352.585" dur="2.669"> НЕ МОЖЕШ ДА ГО НАПРАВИШ ТОА. >

< start="353.352" dur="4.805"> СЕ ПРАВУВАМЕ ЛУЕ ДА СЕ ДА СЕ ПРАВИМЕ >

< start="355.387" dur="4.438"> НА ДОБИВНАТА ОСНОВА. >

< start="358.29" dur="4.138"> АКО ТОА Е НЕМОВЕДНОСТА СО >

< start="359.959" dur="3.971"> ТОА, WEЕ ENЕ ГО ОБВРСУВАМЕ >

< start="362.562" dur="2.735"> МАНДАТОРИЈА И WEЕ АКТУАЛНО >

< start="364.063" dur="3.002"> ЗАБЕЛЕШУВАТЕ ИГРАА. >

< start="365.431" dur="3.437"> НЕ САКАМЕ ДА СЕ ДА ГО ДРУИМЕ ДА БИДЕ >

< start="367.199" dur="5.172"> ПОГЛЕДИТЕ НА ПОГЛАВИТЕ СЕ СЛУЧАТ ДА ОДМЕ >

< start="369.001" dur="4.571"> ОДИ И ДОБИЕТЕ ОТВОРИТЕ, НО ВАС >

< start="372.505" dur="4.504"> ДА СЕ ИСПИТУВАТЕ СОЦИЈАЛНА густина >

< start="373.705" dur="5.639"> ЕВЕН ВО ПЛАНО. >

< start="377.143" dur="4.337"> И ПОТВРД, ДА Е ДОБИВНО. >

< start="379.478" dur="3.136"> ГЛАВНИКОТ САКА ДА ЈА ДА ЈА ПРАВИЛЕ >

< start="381.614" dur="3.102"> ЧИСТЕТЕ ОВА ОВА Е ВАНО ДА >

< start="382.748" dur="3.37"> Луѓето од градот. >

< start="384.85" dur="3.136"> АКО НЕ СЕ СЛУЧИ, WEЕ WЕ >

< start="386.251" dur="2.069"> АКТУАЛНО ЗАБЕЛЕШУВАЕ НА ПОГЛЕДОТ >

< start="388.12" dur="4.004"> ЗДРАВЈЕ. >

< start="388.453" dur="6.04"> Не сакам да го сторам тоа. >

< start="392.258" dur="3.403"> НО, НИЕ СМЕЕ ДА ГО ОБВРЗУВАМЕ >

< start="394.626" dur="3.103"> СПОРЕД НА ИНФЕКЦИЈА И ТОА >

< start="395.795" dur="3.636"> Е ШТО Е НАЈДОВОРОТ. >

< start="397.863" dur="2.937"> Ова е многу интересно. >

< start="399.565" dur="4.137"> ПОДНЕСУВАЈТЕ НА УВЕДНИЦИТЕ НА ЕВИДЕНЦИЈА >

< start="400.933" dur="4.337"> ТОА КОНТРОЛА НА густината >

< start="403.835" dur="3.471"> МЕРКИ МОAYЕ ДА РАБОТНО. >

< start="405.404" dur="2.936"> И ПОТВРДУВАМЕ, ОВДЕ СМЕ ОВАА >

< start="407.439" dur="3.67"> ОД ПРОЕКЦИИ >

< start="408.473" dur="4.071"> НО ГЛЕДАТЕ ОД ОВОЈ ДА СЕ ЗНАЕ >

< start="411.243" dur="3.036"> Интересно. >

< start="412.678" dur="3.403"> ОВОЈ ПАТНИ НЕДЕЛА, ПРОЕКЦИЈА >

< start="414.413" dur="4.838"> ПОСТОЕ ОВОЈ БЕЗ ПОДАТОЦИ >

< start="416.214" dur="3.338"> ДЕБЛИРА EЕ СЕКОЈ ДВЕ ДЕН. >

< start="419.385" dur="2.236"> ДОБРО? >

< start="419.685" dur="3.737"> НА ПОНЕДНИЧКИ, БЕСПЛАТЕН БРОЈ >

< start="421.754" dur="5.905"> ОВЕЕ СО СООБРААНИТЕ >

< start="423.555" dur="5.74"> ДУБОВНО СЕКОЈ 3,4 дена. >

< start="427.793" dur="2.77"> Вторник, ПРОЕКЦИИ >

< start="429.428" dur="2.536"> ПОВЕЕ ДА СЕ >

< start="430.696" dur="4.805"> Хоспитализациите се двоуми >

< start="432.097" dur="7.475"> СЕКОЈ 4,7 ДЕН. >

< start="435.635" dur="7.006"> СЕГА, ТОА Е САМО ДОБРО ДОБРО >

< start="439.705" dur="7.508"> БИДИ ВИСТИНСКИ. >

< start="442.775" dur="6.072"> НО, ТЕОРИЈАТА е ДОБИНА >

< start="447.346" dur="4.271"> Густина со која се занимаваме, >

< start="448.981" dur="4.972"> ПОСТОИТЕ МНОГУ БЕЗ БРЗО, НО МОЕ >

< start="451.751" dur="5.605"> ВИ ГО ПОПОЛНУВАМЕ ГОДИНАТА, МОЕ >

< start="454.086" dur="5.205"> Намалете ја Брзо многу брзо. >

< start="457.49" dur="3.136"> ПО ТОА ПРОЕКЦИИ, САМО >

< start="459.424" dur="3.271"> ВИДИНЕТЕ СИТЕ РАБОТЕ СИТЕ ПОВЕЕ >

< start="460.76" dur="4.738"> МЕСТО И ДА НЕ САКАМ ГРААНА >

< start="462.828" dur="4.038"> РАЗВОЈ НА СТАКОТ ВО ЕДЕН >

< start="465.631" dur="9.142"> ПРОЕКЦИЈА СО СИТЕ ОДГОВОР >

< start="466.999" dur="8.341"> ДО СИТЕ ДРАВНИ ПРОДОЛУВА САНИ >

< start="474.907" dur="1.234"> ТОА ИМАТЕ. >

< start="475.474" dur="0.967"> НО ПОВЕЕ, ОВА Е ПОЗИТИВНО >

< start="476.275" dur="2.902"> ПОВЕЕ >

< start="476.575" dur="4.338"> И НЕ СМЕ 100% ОБЕДИНЕТЕ ДА СЕ РАБОТИ >

< start="479.311" dur="3.704"> ИЛИ Е ДОГОВОР. >

< start="481.047" dur="2.568"> Но, стрелките се насловени во >

< start="483.149" dur="4.337"> ПРАВНА ДИРЕКЦИЈА. >

< start="483.749" dur="5.505"> И тоа секогаш секогаш подобар >

< start="487.619" dur="2.236"> СЛУБОТИТЕ ГО ПРЕДВИДАТ ВО СВЕДОТ >

< start="489.388" dur="5.606"> ДИРЕКЦИЈА. >

< start="489.989" dur="6.439"> СЕ ДА СЕ НАГЛАСНО ЛУ PEЕ >

< start="495.127" dur="4.571"> ОВИЕ БАРАА, СОЦИЈАЛНИ >

< start="496.562" dur="5.005"> ПОСТАВУВА ,Е, БЕЗ РЕСТАРНИ, НЕ >

< start="499.832" dur="3.136"> НОНЕСЕНЦИЈАЛНИ РАБОТНИК, ДА, ТОА >

< start="501.7" dur="2.269"> СЕ БУРДЕНСОМ. >

< start="503.102" dur="4.104"> ПО ПАТОТ, ЕВЕ ЕФЕКТИВНИ >

< start="504.103" dur="5.505"> И тие се неопходни и >

< start="507.339" dur="5.272"> СЕ ПОСЛЕВИ НАУМИ НА ОВАА ПОГЛАВЈЕ >

< start="509.741" dur="4.505"> ТОА ГО ОСНОВУВААТ >

< start="514.38" dur="1.501"> ПОПОЛНИЦИ >

< start="514.88" dur="2.369"> И ОВА СЕ СЕ СЕ. >

< start="516.015" dur="2.902"> Забавување на хоспитализацијата >

< start="517.382" dur="4.672"> БЕЗБЕДНИЦИ, СО ВАШНИЦИ >

< start="519.051" dur="4.971"> СЕКОГАШ СИТЕ СО БОЛНИЦИ >

< start="522.187" dur="2.369"> МОЕ да се справи со стапката на луѓе >

< start="524.156" dur="3.57"> Влегувајќи во. >

< start="524.69" dur="4.471"> НА САМО ВРЕМЕ, ПОГОЛЕМО >

< start="527.859" dur="1.802"> БОЛНИ КАПАЦИТЕТ, ШТО Е ТОА >

< start="529.295" dur="2.702"> ВИСОКО ПОВЕЕ? >

< start="529.795" dur="2.569"> ВИДИТЕ ТОА ПОВЕЕ НА >

< start="532.131" dur="1.801"> ПОЧЕТУВА. >

< start="532.498" dur="2.936"> ШТО СЕ СТУДУВАМЕ, ШТО Е >

< start="534.065" dur="3.037"> ВИСОКО ПОГЛЕД НА ОВОЈ LЕ, ШТО Е >

< start="535.567" dur="3.938"> АПЕКС НА ОВИЕ ПОВЕЕ. >

< start="537.236" dur="4.003"> ТОА Е СОГЛАСОТ НА >

< start="539.638" dur="3.47"> НАЈДОБРИОТ БРОЈ НА ЛУЕ >

< start="541.373" dur="5.505"> ВО СВЕТСКИОТ СИСТЕМ САКО ТОА >

< start="543.242" dur="3.937"> Е НАШИОТ најголем товар е >

< start="547.012" dur="2.135"> АПЕКС. >

< start="547.312" dur="2.169"> И КОГА ДА СЕ ОДГОВОРИ >

< start="549.281" dur="2.402"> СРЕAPНО >

< start="549.614" dur="4.305"> ПРОТИВ, ТОА Е ПРОЕКЦИЈА. >

< start="551.817" dur="3.17"> ПРОТИВ, ТОА ДА ПОСТОИ. >

< start="554.053" dur="3.169"> НО ТЕКОВНАТА ПРОЕКЦИЈА Е >

< start="555.12" dur="5.205"> ТОА МОЕ ДА БИДЕ ВО 21 ДЕН. >

< start="557.356" dur="6.073"> ПОГОЛНЕТЕ СО РАБОТНИКОТ КАПАЦИТЕТ >

< start="560.459" dur="4.371"> ДА СЕ РАБОТЕ - ДА СЕ ПОДОБРИТЕ ДА РАБОТЕ >

< start="563.562" dur="3.503"> ОВОЈ АПЕКС ВОЛУМ. >

< start="564.964" dur="2.468"> КАКО РАМПИРАЈТЕ СО ХОСПИТАЛ >

< start="567.199" dur="2.269"> КАПАЦИТЕТ? >

< start="567.566" dur="3.571"> RЕ СЕ РАМИРАТЕ КОРИСНИЦИ, СЕ РАМПИРАЈТЕ >

< start="569.601" dur="3.671"> РАБОТА И ВИ ПОПРАВИ ОПРЕМА >

< start="571.27" dur="3.27"> И Вентилаторите се >

< start="573.405" dur="3.604"> ПРОБЛЕМ ВО ОПРЕМА КАКО СМЕ >

< start="574.673" dur="5.038"> Дискутирано МНОГУ ВРЕМЕ. >

< start="577.143" dur="4.437"> КАДЕ СМЕ ДА СЕ ТОА? >

< start="579.845" dur="2.969"> КРЕДИ, МОЕ МОАМ 140.000. >

< start="581.714" dur="3.202"> Имаме 53.000. >

< start="582.948" dur="2.369"> Тоа е постојниот капацитет на >

< start="585.05" dur="1.835"> БОЛНИЦИ. >

< start="585.45" dur="2.67"> СИТЕ ДА ГИ ПРОДАВИМЕ СИТЕ БОЛНИЦИ >

< start="587.019" dur="2.969"> САМО ДА ГО ЗГОЛЕМУВААТ СИТЕ КАПАЦИТЕТ >

< start="588.253" dur="4.639"> ПО 50% >

< start="590.122" dur="5.572"> САМА ДА СЕ ТОА МИСЛЕГА НА А >

< start="593.025" dur="5.572"> ПОВИК ЗА КОНФЕРЕНЦИЈА ВЕДЕЛЕНИЕ. >

< start="595.828" dur="4.737"> ОВА Е ГОДИНА ЗА >

< start="598.73" dur="2.703"> БОЛНИЦИ ДА СЕГАТЕ ДА СЕ СЛЕДАТТЕ >

< start="600.699" dur="2.97"> Зголемете го капацитетот 50%. >

< start="601.566" dur="3.471"> Но, морам да ти кажам, ТИЕ >

< start="603.802" dur="3.17"> ВИКОГАШ МНОГУ ОПШТИ ЗА И И >

< start="605.17" dur="2.469"> НЕВЕДНО ДЕТЕ ШТО СМЕ >

< start="607.105" dur="2.236"> СЕ СПРАВУВА СО. >

< start="607.773" dur="2.736"> И ТИЕ САКАТЕ ДА СЕ ОДГОВОРИТЕ >

< start="609.474" dur="2.169"> До плочата. >

< start="610.643" dur="4.203"> АКО ЗГОЛЕМИТЕ БОЛНИЦА >

< start="611.776" dur="4.705"> КАПАЦИТЕТ ОД 50%, ТАК СЕ ДОБИВ >

< start="614.98" dur="6.54"> 27.000 КРЕДИ ДО ГОЛЕМИ НА >

< start="616.615" dur="7.541"> ПОСТАВУВААТ, ДА СЕ ТРАЕ ДО 80. >

< start="621.654" dur="6.072"> НЕКОИ БОЛНИЦИ ПРАВИЛАМ ЗА ЦЕЛ >

< start="624.29" dur="3.803"> Обидете се да ги зголемите 100% ВАС >

< start="627.86" dur="1.668"> КАПАЦИТЕТ. >

< start="628.227" dur="4.604"> 50% БЕЗ МИНИМум. >

< start="629.662" dur="4.704"> ЦЕЛИТЕ СИТЕ 100. >

< start="632.965" dur="3.203"> BЕ ВЕРУВАМЕ НЕКОИ БОЛНИЦИ >

< start="634.499" dur="4.271"> АКТУАЛНО ПРЕДВИД ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ. >

< start="636.302" dur="5.271"> И ЈАС ГО ПОВЕЕ ДА СЕ РАБОТЕ ДА >

< start="638.904" dur="3.003"> ДА СЕ КАКО ДА СЕ МОНО КАКО ИТ >

< start="641.707" dur="2.469"> ЗВУКИ. >

< start="642.04" dur="4.338"> НО СЕГА Е ВРЕМЕ ДА СЕ ДА СЕ >

< start="644.309" dur="3.036"> АГГРЕСИВНИ И ДА СЕ СЛУЧИТЕ СЕ >

< start="646.511" dur="4.472"> НИКОГАШ ДРУГО ПРЕД. >

< start="647.479" dur="4.972"> АКО НЕКОЈ ОД нив, СЕ ОВА, И јас >

< start="651.116" dur="3.136"> ВЕРУВАЈТЕ НЕКОЈ ДА СЕ Е, ТОА >

< start="652.584" dur="5.339"> BEЕ БЕДАТ 5,000 >

< start="654.386" dur="5.672"> КРЕДИ, САМО СО ДОБИ 85,000 КРЕД. >

< start="658.057" dur="3.97"> ФЕМА, АРМИ КОРПС на инженери, >

< start="660.192" dur="3.237"> ШТО СЕ ПРАВУВАМЕ НА ЈАВИТЕ >

< start="662.16" dur="3.704"> СИТЕ ЦЕНТАР, КОНВЕНЦИЈА >

< start="663.562" dur="5.205"> ЦЕНТАР, КАМПУС ЗА Западна Бери, СТОНИ >

< start="665.998" dur="3.103"> БЕРКИ КАМПУС, КОГА СЕ ДА СЕ НАБАВИ >

< start="668.901" dur="2.87"> 89.000. >

< start="669.234" dur="3.738"> БЕСПЛАТНИОТ БЕСПЛАТНИ НА САД „Удобен“, >

< start="671.904" dur="2.835"> ПРЕТСЕДАТЕТОТ ПОСТОИ, ТОА >

< start="673.105" dur="5.105"> BEЕ БИДЕТЕ 1.000 КРАЛКИ ДА СЕ ОСНОВИ >

< start="674.873" dur="4.538"> ОД ХОТЕЛИ, ТОА ДА СЕ СМЕ >

< start="678.344" dur="5.972"> 90.000. >

< start="679.545" dur="6.472"> АКО СИТЕ ДРАВИ СИТЕ ДРАВ >

< start="684.449" dur="3.805"> ДОРМИТОРИИ ВО ДРАВНАТА ДРАВА НОВА >

< start="686.151" dur="4.605"> ЈОРК, ТОА МОЕ ДА СЕ ДА ГО ДОДЕЛИМЕ АН >

< start="688.387" dur="7.874"> ДОПОЛНИТЕЛНИ 29.000 КРЕДИ. >

< start="690.89" dur="6.706"> BEЕ БИДЕ НА 119.000 КРЕД. >

< start="696.395" dur="2.669"> НЕ СЕ ДА СЕ НА 140 ОВА >

< start="697.73" dur="4.27"> ПОТРЕБНО, НО ДА СЕ ГЛЕДАМ >

< start="699.198" dur="5.105"> ВО ХОТЕЛИТЕ, САКАМЕ ДА >

< start="702.133" dur="5.906"> ПОВЕЕ ДОМАURА ДОМАА, КОНВЕРИРАЕ >

< start="704.436" dur="4.037"> СОВЕТНИ ОБВРСКИ ДА ГО ПРИГЛАВИТЕ >

< start="708.173" dur="3.837"> РАЗЛИЧНО. >

< start="708.606" dur="5.072"> ПОВТОРНО, КРЕИТИВНО, АГГРЕСИВНО, >

< start="712.143" dur="2.103"> НО INИВЕТЕ ДА СЕ ДА СТЕ ДА СЕ СЛУЧИТЕ >

< start="713.812" dur="2.67"> ДА НАПРАВИШ. >

< start="714.38" dur="4.036"> И тоа е она што ќе правиме натаму >

< start="716.615" dur="2.67"> ДОБРО КАПАЦИТЕТ. >

< start="718.55" dur="2.803"> ЗАШТИТА ЗА ПРОТЕКТИВНА ОПРЕМА, НИЕ >

< start="719.418" dur="3.937"> ПРОДАВНИЦА ОД СВЕТОТ. >

< start="721.487" dur="2.735"> Имаме цела тимка која е >

< start="723.488" dur="2.87"> ПРАВЕЊЕ. >

< start="724.356" dur="5.605"> ПРАВО СЕГА САМО САМО >

< start="726.491" dur="5.172"> ЗАШТИТА НА ПРОТЕКТИВНИОТ ОПРЕМА, ДАНИЦИ, >

< start="730.095" dur="2.703"> Маски, подароци за сите >

< start="731.796" dur="5.239"> БОЛНИЦИ СТАТВЕДИ ДА СЕ СЕ >

< start="732.931" dur="6.473"> СОРАБОТКА СО ИТ. >

< start="737.169" dur="4.872"> ДЕНЕС БЕЗ БОЛНИЦА, БЕЗ НУURЕ, НЕ >

< start="739.537" dur="4.739"> ДОКТОР МОЕ ЛЕГИТИМАТЕЛНО Јас >

< start="742.174" dur="4.772"> НЕ СМЕТЕ ПРОТЕКТИВНА ОПРЕМА. >

< start="744.41" dur="4.137"> ПРАВО СЕГА И ЗА >

< start="747.079" dur="1.802"> ОДГОВОРНА ИДНИНА, НИЕ >

< start="748.681" dur="2.302"> НАДВОРЕШНА >

< start="749.014" dur="3.136"> НЕ САМО ДА СЕ ЗАШТИТУВА А >

< start="751.116" dur="4.371"> СОДРИНА ЗА ТРИ ВЕДЕРИ ОД СЕГА, >

< start="752.284" dur="10.244"> ЧЕТВРИ ВЕДЕРИ ОД СЕГА, ПЕТЕЕДНИ ВЕДЕРИ >

< start="755.62" dur="7.609"> ОД СЕГА. >

< start="763.362" dur="1.235"> НО СЕ СЕ ДА СЕ ПРОДАВАМ >

< start="763.996" dur="1.635"> И ОВОЈ БИДЕ ДОБРА ВЕСТИ И А >

< start="764.73" dur="2.201"> ДОБРА РАБОТА ОД ТИМ. >

< start="765.765" dur="2.701"> И ПОТВРД, СЕ СЕ ДА СЕ ПРОДАВАМ >

< start="767.065" dur="4.705"> ЗА ПОВЕЕ ОПРЕМА. >

< start="768.6" dur="3.604"> Вентилатори, вентилатори, >

< start="771.904" dur="1.368"> Вентилатори. >

< start="772.337" dur="2.97"> ПОТРЕБНИ 30.000. >

< start="773.405" dur="5.939"> Имаме во постојниот болници >

< start="775.441" dur="5.738"> СИСТЕМ 4.000 ЛАТЕРИ ЗА Вентил. >

< start="779.478" dur="3.403"> ОВА Е НЕШТО ВО НОРМАЛНО >

< start="781.313" dur="3.303"> РАБОТЕЕ НА БОЛНИЦИ. >

< start="783.015" dur="3.136"> НИЕ ПОДГОТВИвме 7.000 И НИЕ >

< start="784.749" dur="5.84"> Сè уште не купува. >

< start="786.285" dur="7.607"> ПОСТОИ СЕ ПРАВИЛЕ ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА >

< start="790.722" dur="7.274"> 4.000. >

< start="798.13" dur="3.203"> СЕ ПРОДУМУМЕ СПЛИТИНГ КАДЕ >

< start="800.532" dur="1.168"> ЕДЕН Вентилатор може да работи двапати >

< start="801.466" dur="0.868"> СЛИКИ. >

< start="801.833" dur="1.335"> ИТАЛИЈАТА беше принудена да го направи тоа. >

< start="802.467" dur="2.77"> САКАМ ДА ГО ЈА ИМАМЕ ДА МОЕМЕ ДА СТУДИРАМЕ >

< start="803.302" dur="3.103"> И ДАМЕ ЛИТЕЛСКО ПОВЕЕ И >

< start="805.37" dur="3.537"> ДАМА ПОВЕЕ ПОВЕЕ ВРЕМЕ >

< start="806.538" dur="3.837"> ИСКУДУВАЕ СО НЕ, НО СМЕ >

< start="809.041" dur="1.735"> ПОГЛЕДАТЕ ДА СПЛИТИРА THEЕ НА >

< start="810.509" dur="1.901"> Вентилатори. >

< start="810.909" dur="2.603"> Сè уште работиме со нив >

< start="812.544" dur="2.869"> ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА ДА СЕ РАБОТЕ ДА >

< start="813.645" dur="4.672"> Пронајдете повеќе Вентилатори. >

< start="815.547" dur="4.971"> НО, ТОА Е НАШИОТ САМО НАЈДОБРИОТ >

< start="818.45" dur="5.972"> Предизвици се Вентилатори. >

< start="820.652" dur="6.974"> ПОТВРД, СПОЛИТЕ НА ИКУ, што навистина >

< start="824.556" dur="4.772"> СОВЕДУВА ВЕНТИЛАТИВНА БЕЗБЕДНО ПОДДРШКА >

< start="827.76" dur="4.07"> ПРОТИВ, ОВА Е БАРАЕ ЕДНА >

< start="829.461" dur="3.77"> ПИЦЕ НА ОПРЕМА ОВИЕ ПОТРЕБНИ. >

< start="831.963" dur="3.17"> ВИЕ САМО КОРИСИ, ИМА >

< start="833.365" dur="2.736"> ОПРЕМА, ПОТРЕБНО ДРАВ, И >

< start="835.267" dur="4.771"> ПОТРЕБА ДА СЕ РАБОТНИ >

< start="836.234" dur="5.773"> ОВА НЕКОИ ШТЕК ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДАБОТ >

< start="840.171" dur="3.271"> ПОСЕБНИЦИ И ТИЕ BEЕ ИСТО. >

< start="842.141" dur="3.97"> ПОВТОРНО РАБОТНО >

< start="843.575" dur="3.036"> ПОВЕЕ ОД ОВДЕ ЗДРАВЈЕ ЗДРАВЈЕ >

< start="846.244" dur="2.569"> Грижа сила. >

< start="846.745" dur="4.604"> ОДИРАТЕ СО РЕТИРИ, ДОГОВОРИТЕ >

< start="848.947" dur="6.706"> ДО НЕВОРИТЕ И ДОКТОРИТЕ КОИ МОЕ >

< start="851.483" dur="6.673"> НЕ БИДЕ ВО СВЕТСКИОТ ДИРЕКТ >

< start="855.787" dur="6.741"> ОЦКУПАЦИЈА НА МЕДИЦИНА ЗАШТИТА И ПРАШАЕ >

< start="858.29" dur="5.372"> ДА СЕ СИГУРИТЕ ЗА ОДГОВОРНО >

< start="862.661" dur="2.936"> РЕЗЕРВЕН ДОТИВ. >

< start="863.796" dur="5.405"> ГОСПОД ДА ГИ БЛАГОСЛОВИ. >

< start="865.731" dur="14.814"> 40.000 луѓе се потпишаа како А.С. >

< start="869.334" dur="12.579"> ИЗВОРНА ЗДРАВЈЕ ЗДРАВЈЕ. >

< start="880.679" dur="1.968"> ФИЗИЦИ, ПОТРЕБНО ОВА >

< start="882.547" dur="2.37">>

< start="882.781" dur="3.069"> YOL GUESTS, NURSES, LPNs, 40,000 >

< start="885.05" dur="4.838"> ЛУЕ ПОДНЕСУВААТ. >

< start="885.984" dur="5.305"> Тоа е многу - тоа е голема, >

< start="890.022" dur="3.569"> ГОЛЕМ ДЕЛ. >

< start="891.423" dur="3.837"> Бидејќи МОANЕТЕ МОЕТЕ да креирате кревети, ВАС >

< start="893.725" dur="2.936"> МО CЕТЕ ДА ГО ПОДГОТВЕТЕ ОПРЕМА, ВИЕ >

< start="895.393" dur="3.904"> ДА СЕ ДА СЕ РАБОТИ. >

< start="896.795" dur="4.004"> И МОЕТЕ ДА ИМА ДА СЕ РАБОТИТЕ >

< start="899.43" dur="3.538"> ЗА ТИЕ ДОПОЛНИТЕЛНИ КРЕДИ КОИ СЕ >

< start="900.932" dur="2.37"> НЕ СЕГА ВО БОЛНИЦА >

< start="903.101" dur="3.304"> СИСТЕМ. >

< start="903.435" dur="4.504"> И МОЕ ДА ДА ИМА ДА СЕ РАБОТЕ КОГА >

< start="906.538" dur="5.406"> ПОСТОЕЕТО ПРИДОБИВНИК ДРАВ ИЛИ. >

< start="908.073" dur="5.405"> ИЛИ ПАКОТО НЕ МОЕ ДА РАБОТИ >

< start="912.077" dur="2.903"> ЧАСОВИТЕ ДА СЕ ОДИМЕ >

< start="913.612" dur="5.305"> ПОТРЕБНО ЛУЕ ДА СЕ РАБОТИ. >

< start="915.114" dur="5.071"> ДА СЕ Е ДОБРО ДОБРО. >

< start="919.051" dur="2.168"> ОВА Е ДАЛИ МНОГУ ВЕБА. >

< start="920.319" dur="1.768"> ДА НЕ ЗНАЕМЕ ДА СЕКОЈ ДЕЛО >

< start="921.353" dur="2.769"> ДА СЕ СЕГА ОВА. >

< start="922.221" dur="4.437"> СЕ РАБОТИ ЗА ЕМОТИОНАЛНО >

< start="924.256" dur="2.736"> СТРИС ОД ОВОЈ БЕЛЕЕ >

< start="926.792" dur="4.137"> ЛУЕ. >

< start="927.125" dur="4.872"> И МЕНТАЛНИОТ ЗДРАВЈЕ СТРЕС И >

< start="931.063" dur="2.802"> ПРЕДИЗВИЦИ ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ. >

< start="932.131" dur="2.035"> НИКОГАШ Е НЕВЕДНО РАБОТА ЗА ОВДЕ >

< start="933.999" dur="1.635"> ОВА. >

< start="934.299" dur="4.104"> НИЕ СИТЕ ЗАВРШНИ ОД НАС >

< start="935.767" dur="5.339"> ВЕДНАШ КРИТИЧКИ ПОТРЕБНИ, IFИВО >

< start="938.537" dur="6.139"> И СМРТ НА ИМЕДИРАТ >

< start="941.239" dur="4.872"> СОСТОЈБА КОИ Е ПРАВО, НО >

< start="944.809" dur="2.537"> НЕ СЕ РАБОТИТЕ >

< start="946.244" dur="3.771"> ЕМОЦИОНАЛНА ТРАУМА НАРОДОТ СЕ >

< start="947.479" dur="2.87"> ПОВЕЕ И ЕМОЦИОНАЛНА ЗДРАВЈЕ >

< start="950.149" dur="2.602"> ПРАШАА. >

< start="950.482" dur="5.406"> ПРАШАЕ ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ >

< start="952.884" dur="5.606"> ПРОФЕСИОНАЛИ ДО ВОЛОНТРАРИЈА >

< start="956.021" dur="5.505"> СИГНЕТЕ ДА ДА СЕ ОБЕДИНЕТЕ МОENTНИ МЕНТАЛИ >

< start="958.624" dur="5.638"> ЗДРАВЈЕ УСЛУГИ. >

< start="961.66" dur="5.138"> 6.000 МЕНТАЛНИ ЗДРАВЈЕ >

< start="964.395" dur="3.404"> ПРОФЕСИОНАЛИ ДОГОВОРИ ДА >

< start="966.931" dur="3.538"> ВОЛОНТЕР ДА ОБЕЗБЕДИ МЕНТАЛНО >

< start="967.933" dur="4.804"> ЗДРАВЈЕ УСЛУГИ ЗА ЛУЕ КОЈ >

< start="970.602" dur="2.869"> МИ ТРЕБА. >

< start="972.871" dur="5.873"> КАКО УБАВНО е тоа. >

< start="973.605" dur="10.41"> И ХОТЛИНА 1-844-863-9314, >

< start="978.877" dur="6.473"> МОЕТЕ ДА ГО ПОВИТЕТЕ КАТ ХОТЛИНА, >

< start="984.148" dur="2.103"> ШЕДУЛЕН ОДГОВОР СО А >

< start="985.483" dur="5.707"> МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ ПРОФЕСИОНАЛНО >

< start="986.385" dur="6.272"> ВКУПНО БЕСПЛАТНО ДА СЕ РАБОТИ ДА СО нив >

< start="991.323" dur="3.837"> ШТО СТРАНЕТЕ ДА СВЕТЕ. >

< start="992.791" dur="5.005"> И ПОДГОВОРЕ БОГ БЕЛ 6000 >

< start="995.293" dur="6.507"> ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗДРАВЈЕ ЗА ЗДРАВЈЕ, КОЈ >

< start="997.929" dur="6.406"> СЕ СЛУБА ОВА БЕСПЛАТНО. >

< start="1001.934" dur="3.169"> И МОURЕ СИГУВАМ ВО НИВНА НОРМАЛ >

< start="1004.469" dur="4.571"> ПРАКТИЦАТЕ СЕ БЕЗБЕДНО. >

< start="1005.237" dur="6.306"> Значи, ова е исклучителен чекор >

< start="1009.174" dur="3.003"> ОД НЕГОВЕТЕ. СИГУРУВАМ ВО НИВНИОТ БР >

< start="1011.676" dur="1.302"> ПРАКТИЦАТЕ СЕ БЕЗБЕДНО. >

< start="1012.31" dur="1.602"> Значи, ова е исклучителен чекор >

< start="1013.111" dur="3.17"> ПО нив. >

< start="1014.046" dur="4.137"> СПЕСКА СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМ >

< start="1016.414" dur="2.603"> ВЕНИ ВРЕМЕ, ПОСЛЕДНО НО, НЕ БЕ >

< start="1018.316" dur="2.67"> СО ОВОЈ МОНИНГ. >

< start="1019.151" dur="3.804"> СЕ СПИСУВАМ ДА ЛУЕ ВО ЛУЕ >

< start="1021.119" dur="2.936"> Белиот дом, кој се ракува >

< start="1023.088" dur="3.036"> ОВИЕ ОПЕРАЦИИ. >

< start="1024.189" dur="2.336"> СЕ ПОСЕБИ СО ВИЦА >

< start="1026.258" dur="2.636"> ПРЕТСЕДАТЕЛ. >

< start="1026.658" dur="4.571"> СЕ СПИСКА СО ЈАРЕД КУШНЕР >

< start="1029.027" dur="2.569"> КОЈ Е НОВ ЈОРЕКЕР, ЗНАЕ >

< start="1031.363" dur="3.537"> ЊУЈОРК. >

< start="1031.73" dur="5.005"> И тој работи во бел >

< start="1035.033" dur="2.636"> Куќа и тој бил >

< start="1036.868" dur="4.037"> НАДВОРЕШНА ПОМОШНА ПОМОШ СИТЕ >

< start="1037.803" dur="6.272"> НА ОВИЕ СОСТОЈБИ. >

< start="1041.039" dur="5.806"> ШТО СЕ РАБОТИ СЕ Е А >

< start="1044.208" dur="5.339"> ЗАВРШЕН ПРЕДИЗВИК. >

< start="1046.979" dur="6.306"> Ниту еден не има овие вентилатори и >

< start="1049.681" dur="4.571"> НЕ ЕДНО АНТИКИПАТИРАНА А >

< start="1053.418" dur="3.07"> СОСТОЈБА КАДЕ САКАТЕ >

< start="1054.385" dur="5.707"> ОВАА БРОЈ НА Вентилатори до >

< start="1056.621" dur="3.904"> СОРАБОТКА СО ЈАВНО ЗДРАВЈЕ >

< start="1060.225" dur="1.468"> ИМЕРИЕНЦИ. >

< start="1060.659" dur="3.036"> ПОТРЕБА ДА СЕ ПРИГОДИРАМЕ СЕ >

< start="1061.827" dur="4.07"> ТОА МОЕ ДА СЕ ИСПОСТАВИ. >

< start="1063.829" dur="6.106"> СЕГА СЕГА ВО СОСТОЈБА ТОА >

< start="1066.03" dur="6.34"> САКАМЕ ДА СЕ ПРИГРУДУВАМЕ >

< start="1070.068" dur="4.772"> ПРОИЗВОДСТВО НА ОВИЕ Вентилатори >

< start="1072.504" dur="4.171"> И Вентилаторот е комплициран >

< start="1074.973" dur="3.503"> ПИЦЕ НА ОПРЕМА. >

< start="1076.808" dur="7.141"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И НЕГОВИОТ ТИМ I >

< start="1078.61" dur="7.207"> МИСЛИТЕ СЕ КОРИСТИТЕ ДА МОЕ ДАП >

< start="1084.082" dur="5.572"> Бидејќи тоа е основно А - ИТ >

< start="1085.95" dur="5.172"> Е ЛАСНА алатка кога се занимава >

< start="1089.787" dur="2.837"> СО ПРИВАТНИ КОМПАНИИ, ПРАВО? >

< start="1091.256" dur="4.204"> НИ ТРЕБА ТВОЈАТА ПОМОШ. >

< start="1092.758" dur="4.17"> МОЕМА ДА ГО ПРАШАВАМЕ ВАШОТ ПОМОШ. >

< start="1095.594" dur="2.769"> ИЛИ МОЕ ДА СЕ ДОГОВОРЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ И >

< start="1097.062" dur="1.901"> НИЕ ПОТРЕБНИ ДА СЕ ЧЕКОРИТЕ И >

< start="1098.496" dur="3.538"> Зголемено производство. >

< start="1099.097" dur="5.906"> ДОГОВОР СО ТОА, ОВИЕ СЕ РАМП >

< start="1102.167" dur="4.604"> ПОВЕЕ ВРЕМЕ ЗА КОМПАНИЈА КАКО ДА ЗАПОДНЕТЕ >

< start="1105.136" dur="3.838"> ПОВЕЕ ПОДРАЧЈЕТО ПОДРАВЈЕ, ПОВЕЕ >

< start="1106.904" dur="5.573"> ОДГОВОРИТЕ РАБОТА, И ДАБОТ >

< start="1109.107" dur="4.705"> ОВИЕ СИТЕ И RИВЕТЕ. >

< start="1112.611" dur="4.571"> ПО ДА СЕ СВЕТЕ СВЕТЕ, ќе ви помогнеме, >

< start="1113.945" dur="5.372"> ОПШТИ МОТОРИ HЕ ПОМОГАААТ. >

< start="1117.316" dur="4.404"> ПРОБЛЕМОТ Е НАША ВРЕМЕТА линија >

< start="1119.45" dur="6.34"> ПО КРАТКО, САКАМЕ НА АН >

< start="1121.853" dur="7.808"> АПЕКС 21 ДЕН ВО ОВОЈ РАНГ. >

< start="1125.924" dur="8.174"> ДА ДОБИТЕ Вентилатори и ОВАА >

< start="1129.794" dur="7.841"> БИЗНИС КОНСОРТИУМИ ПОВЕЕ >

< start="1134.232" dur="6.44"> ГОДИШНИ, СОБОВИЧКИ ПРАШАА, >

< start="1137.769" dur="4.004"> ПОБАРУВА ,Е, ПОВРЗАНО Е НЕ Е АНД >

< start="1140.805" dur="2.135"> Задача за исклучително различности. >

< start="1141.907" dur="4.137"> И НЕ Е ДА СЕ НАША >

< start="1143.074" dur="4.038"> ТИМСКА РАБОТА СО СО >

< start="1146.178" dur="4.003"> БЕСПЛАТНА КОМПАНИНА ТИМ И САКАМ ДА >

< start="1147.245" dur="5.572"> БЛАГОДАРА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЗА НЕГОВО >

< start="1150.314" dur="3.07"> СОРАБОТКА И НЕГОВИНАТА ТИМ ЗА >

< start="1152.95" dur="1.869"> СВОЈА СОРАБОТКА. >

< start="1153.518" dur="3.771"> СЕ ДОБИВАМЕ МНОГУ КРЕАТИВ, >

< start="1154.953" dur="5.072"> СЕ РАБОТУВАМЕ НА ЗЕМЈА >

< start="1157.422" dur="4.371"> ОД СВЕТОТ КАКО ДОБРА >

< start="1160.158" dur="2.036"> КОМПАНИИ што треба да направат >

< start="1161.927" dur="3.87"> ПРОИЗВОДСТВО. >

< start="1162.327" dur="6.706"> СЕ РАБОТЕ ДА БЕЛО >

< start="1165.93" dur="4.572"> Куќа за друг друг концепт. >

< start="1169.167" dur="4.271"> NEWУЈОРК САМО НАЈДОБРИОТ ПОТРЕБНИ >

< start="1170.636" dur="4.303"> ВО УСЛОВИ НА БРОЈИТЕ. >

< start="1173.572" dur="3.302"> NEWУЈОРК ИМА ИМА НАЈГОЛЕМО >

< start="1175.072" dur="2.136"> КРИТИЧКИ ПОТРЕБИ ВО УСЛОВИ НА >

< start="1177.008" dur="0.5"> ВРЕМЕ. >

< start="1177.341" dur="2.136"> ПРАВО? >

< start="1177.642" dur="4.905"> РАБОТУВАМЕ ЗА НАШИОТ АПЕКС, САКАМЕ >

< start="1179.611" dur="4.338"> ЗА ОВОЈ ЦЕР. >

< start="1182.68" dur="3.771"> РАЗЛИЧНИ РЕГИОН ОД >

< start="1184.082" dur="3.437"> Земја се случува >

< start="1186.584" dur="3.504"> РАЗЛИЧНИ ЦЕЛИ. >

< start="1187.653" dur="5.438"> СМЕ ВО НЕКОИ НАЧИНИ ПРВИ. >

< start="1190.222" dur="5.638"> НАШИОТ БЕЗБЕДНИЦИ НАШИОТ СЛУБИ НА ПРВО. >

< start="1193.225" dur="6.506"> НАШАТА ТРАЕECTЕРИЈА Е ПРВИ. >

< start="1195.994" dur="5.005"> СО ДОЛГО ПРАВО. >

< start="1199.865" dur="3.837"> DЕ DЕ СЕ РАЗЛИЧНИ РЕГИОН >

< start="1201.132" dur="4.571"> СВЕТНА ЦЕЛА НА РАЗЛИЧНИ ВРЕМЕ. >

< start="1203.835" dur="4.905"> ШТО СЕ СЛЕДАМ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И >

< start="1205.837" dur="6.373"> НЕГОВИНАТА ТИМ САМО, ПОГЛЕДАТЕ, ПОГОЛЕМУ ДА СЕ >

< start="1208.873" dur="5.973"> СЕ СЛУЧУВАМЕ ДА СЕ РАБОТИРАМЕ >

< start="1212.343" dur="5.373"> ОПРЕМА ЗА ВНАТРЕШНА СТРАНА >

< start="1215.013" dur="7.574"> НА ЕДНО ВРЕМЕ, ПОВЕДНИОТ РАБОТНО ЗА >

< start="1217.849" dur="6.273"> АДРЕСИРА THEЕ НА КРИТИЧКИТЕ ПОТРЕБИ ВО >

< start="1222.721" dur="3.003"> ТОА ГОЛЕМА СПОТ, ЕДНА ТОА МОНА >

< start="1224.256" dur="2.969"> СВЕТСКИ ТУРНИ, ПОСТОЕ ДА СЕ ДА СЕ >

< start="1225.857" dur="6.106"> АПЕКС И ТОГА ДА ГО СВЕТЕ КРАВ, >

< start="1227.358" dur="5.306"> И ЦРВОТО Е РЕЛАТИВНО >

< start="1232.797" dur="3.004"> КРАТКО, ЕДНА ПОСЛЕТИТЕ ТОА МОНА >

< start="1234.232" dur="4.771"> СПОТОТ СО ТОА ИНТЕНИТЕТ, >

< start="1235.934" dur="5.105"> Интензивна опрема, интенција >

< start="1239.137" dur="3.103"> ПЕРСОННЕЛ, ТОА ПРЕДМЕТ НА ДА >

< start="1241.172" dur="3.103"> Следна топла точка. >

< start="1242.374" dur="4.904"> И ПОВЕЕ ПОВЕ OFЕ СЕ РАБОТА >

< start="1244.408" dur="5.039"> РАБОТЕ ACЕ ПРЕД ЗЕМЈА >

< start="1247.411" dur="3.437"> ОД СТАТИСКО ПОДНЕСУВА ,Е, ПРАВО? >

< start="1249.581" dur="4.971"> САМО ВО ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА >

< start="1250.982" dur="4.004"> НА ХУД, работев на дози од >

< start="1254.686" dur="1.201"> ПОПУСТИ. >

< start="1255.119" dur="2.303"> СЕ СПОДЕЛУВАТЕ СО СЕКОЈОТ ВО >

< start="1256.02" dur="4.638"> СПОРЕД ДА СЕ ТОА ВРЕМЕ И >

< start="1257.555" dur="3.47"> ТОА ДА СЕ ПРИМЕ ДА СЕДНО >

< start="1260.792" dur="2.002"> РАЗГОВОР. >

< start="1261.159" dur="4.271"> И мислам дека РЕШЕНИЕ >

< start="1262.927" dur="3.77"> РАБОТНИ РАБОТНА РАБОТА ОВДЕ И ОВДЕ >

< start="1265.564" dur="4.67"> НА ПОДГОВОР НА NEWУЈОРК, >

< start="1266.831" dur="3.737"> НЕЗАВИСНО WEЕ БИДЕ 100% >

< start="1270.368" dur="1.469"> ПОМОШНО. >

< start="1270.701" dur="3.838"> ПОТРЕБНО ПОМОШ ОД УСЛУГИ >

< start="1271.97" dur="4.271"> Земја право сега. >

< start="1274.673" dur="3.736"> ПОТРЕБНИ РЕСУРСИ ОД >

< start="1276.374" dur="5.305"> СИТЕ ПРАВО СЕГА ПРАВО. >

< start="1278.543" dur="6.106"> И ПОДАТОК НАШИОТ АПЕКС Е ПРВИ >

< start="1281.812" dur="9.577"> И НАШИТЕ БРОЈНИЦИ се највисоки. >

< start="1284.783" dur="8.474"> НО, HIGHЕ БИДЕ ВИСОКОВИОТ ВИСОКО ПОГОВОР >

< start="1291.523" dur="2.869"> СЕКЦЕНТАЛНИ ПРОГРЕМЕ СО ЗЕМЈА. >

< start="1293.391" dur="3.67"> СЕ ПОСЛЕВУВАМЕ НА БЕЛИСКИОТ ДОМ >

< start="1294.526" dur="5.205"> Испратете ни ги ОПРЕМАТЕТЕ ТИЕ НЕ >

< start="1297.195" dur="5.572"> ПОТРЕБНО, Испратете ни го ЛИЦЕ. >

< start="1299.865" dur="7.373"> КАКО КАКО ДА СЕ ДОБИВИМЕ >

< start="1302.9" dur="6.24"> КРИТИЧКИ МОМЕНТ, WЕ Е >

< start="1307.372" dur="5.038"> РЕДЕПЛОЈ ДЕКА ОПРЕМА И >

< start="1309.274" dur="7.174"> ПЕРСОНЕЛ ДО СЛЕДНИОТ ДОГОВЕН СПОТ. >

< start="1312.544" dur="6.239"> И WЕ ЈА ПРИДОНСКО ГАРАНЦИИ >

< start="1316.581" dur="7.541"> ИТ И ЛИЧНО УПРАВУВАТЕ ИСТО. >

< start="1318.917" dur="7.374"> ДА СЕ ПОСТОИТЕ 15.000 УСД >

< start="1324.255" dur="5.205"> Вентилатори и тогаш после наш >

< start="1326.424" dur="4.572"> ПОГОЛЕМ ЛОС АНGEЕЛЕС ПОТРЕБНИ 15.000 >

< start="1329.594" dur="2.469"> Вентилатори, можеме да ги земеме >

< start="1331.129" dur="3.603"> ОПРЕМА ОД ОВДЕ, МОЕМЕ >

< start="1332.197" dur="6.105"> ЛИЦАТА ОД ОВДЕ, НЕ >

< start="1334.865" dur="4.773"> МОЕТЕ ДА ГО ПОДНЕСУВАМЕ НАСТАВИТЕ ОД ОВДЕ, >

< start="1338.436" dur="2.903"> ОДИМЕ ПРВИ, LEЕ УЧЕСУВАМЕ >

< start="1339.771" dur="2.502"> ТОА НОУВА НОБОД ЕЛЕС. >

< start="1341.473" dur="5.138"> Бидејќи ние ќе одиме да бидеме >

< start="1342.407" dur="5.806"> ПРВ ЕДНА ПРЕКУ ВРАТА. >

< start="1346.745" dur="2.736"> И јас ЈАВНО ГАРАНЦИРАМ ТОА >

< start="1348.346" dur="2.869"> BRЕ БИДЕМЕ ОВОД ОПРЕМА, НЕ >

< start="1349.614" dur="3.303"> BRЕ БИДЕТЕ ДА ЛИ ЛИЦЕ, WEЕ >

< start="1351.382" dur="3.304"> Донесете ја таа техничка помош >

< start="1353.05" dur="4.572"> ДО СЛЕДНИОТ ХОТ СПОТ. >

< start="1354.82" dur="4.671"> СЕ ПОСТОИВЕ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ, LLЕ БИДАМ >

< start="1357.756" dur="2.635"> ДЕЛ ОД ОД СЛЕДНИОТ ХОТ >

< start="1359.624" dur="4.271"> СПОТОТ СО НАШИОТ ТИМ. >

< start="1360.525" dur="3.637"> СЕ ПРАШУВАМЕ СТРАНА ДА ПОМОГНЕТЕ >

< start="1364.029" dur="2.869"> САД >

< start="1364.296" dur="4.47"> Е ВРАТИМЕ ОД ОБРАЗОВАНИЕ. >

< start="1367.032" dur="4.438"> И НИЕ СМЕ СИТЕ ВО ОВОЈ ОДГОВОР. >

< start="1368.9" dur="3.737"> И СЕ ПРАВУВАМЕ ЗА ПОМОШНАТА ПОМОШ >

< start="1371.603" dur="7.04"> И ТИЕ СОСТОЈБА И НЕ >

< start="1372.771" dur="8.474"> REЕ ПОПРАВКА СО ДИВИДЕНДИ. >

< start="1378.777" dur="6.606"> СЕНАТИТЕ Е СЕ СЕ СМЕТУВА А. >

< start="1381.379" dur="5.972"> 2 УСД ТРИЛИОН ЗАКОН КОИ Е >

< start="1385.516" dur="6.907"> QUOTE / UNQUOTE RELIEF FOR >

< start="1387.485" dur="5.339"> БИЗНИС, индивидуалци и >

< start="1392.557" dur="1.034"> ВЛАДИ. >

< start="1392.957" dur="4.538"> ALLЕ БИДНО ДА БИДЕ ТЕРИБИЛНО ЗА >

< start="1393.725" dur="5.539"> Државата на NEWУЈОРК. >

< start="1397.629" dur="3.003"> БИДИНА ТРИЛИОН 2 УСД, Што прави >

< start="1399.397" dur="1.635"> СИМЕ ДА СЕ ДРАВА ДРАВАТА НА УЈОРК >

< start="1400.765" dur="4.037"> ВЛАДА? >

< start="1401.165" dur="7.442"> СОДРANИНА 3,8 милијарди долари. >

< start="1404.936" dur="4.304"> 3,8 УСД >

< start="1408.74" dur="2.235"> НА ПАРИ. >

< start="1409.374" dur="2.636"> ДИРЕКТОРОТ ЗА БУGЕТСКИ ДИРЕКТОР МОANЕ ДА ГО РАЗВОЈ >

< start="1411.109" dur="5.205"> ПРЕД БРОЈИТЕ. >

< start="1412.144" dur="7.139"> НО, НЕ ГО РАБОТМЕ НА РЕВЕНЦИЈА >

< start="1416.447" dur="8.542"> КРАТКО ОД 9 милијарди долари, 10 долари >

< start="1419.417" dur="8.909"> БИЛИОН, 15 милијарди долари. >

< start="1425.123" dur="4.871"> ОВОЈ ОДГОВОР ОД ОВОЈ ВИРУС СЕ >

< start="1428.459" dur="3.438"> ПРОБАБОЛНО СЕКОГАШ КОИС 1 УСД >

< start="1430.128" dur="3.17"> БИЛИОН, ILLЕ ПРОБАБЛИСКИ ТРОШОЦИ >

< start="1432.03" dur="2.101"> ДОДЕЛНИ ДЕЛЛАРИ НА СЕВЕРСКИ БИЛИОНИ ДАЛИ >

< start="1433.431" dur="2.069"> НЕГО завршивме. >

< start="1434.265" dur="4.805"> NEWУЈОРК СИТЕ САМО ДОБИ 1,3 УСД >

< start="1435.633" dur="6.006"> БИЛИОН ОД ОВАА ПАКЕТ. >

< start="1439.204" dur="6.673"> ТОА Е ДАЛИ ВО БУКЕТ. >

< start="1441.773" dur="5.105"> ПОСТОВУВАМЕ НА НАШАТА ДЕЛЕГАЦИЈА НА ДОМОТ, >

< start="1446.011" dur="1.367"> КОНГРЕСИОНАЛНА делегација, ОВОЈ >

< start="1447.012" dur="2.502"> Утрово. >

< start="1447.512" dur="2.269"> СЕ ПОСЛЕДУВАМ САМ ОВА НЕ СЕ >

< start="1449.648" dur="3.136"> ИТ >

< start="1449.915" dur="5.304"> ДА ЗНАЕТЕ, ЈА ПОДНЕСУВАМЕ >

< start="1452.918" dur="4.337"> СЕНАТЕ ТЕОРИЈА И РЕПУБЛИКАНСКО >

< start="1455.353" dur="3.837"> ТЕОРИЈА, НО, НЕ Е ПОТРЕБА ДОМААТА ДО >

< start="1457.389" dur="3.436"> НАПРАВЕТЕ АДГУСТВИ. >

< start="1459.324" dur="4.103"> И ДОМАЛНИОТ СМЕТКОТ ШТО СЕ СЛЕДА >

< start="1460.959" dur="2.969"> ДОГОВОР, ДРATEАВНИ ДРАВ ДВД 17 $ >

< start="1463.561" dur="5.806"> БИЛИОН >

< start="1464.062" dur="7.44"> ВО СЕНАТИТЕ СМЕТКОВИ, САМО 3,8 УСД >

< start="1469.501" dur="3.737"> БИЛИОН >

< start="1471.636" dur="1.969"> И, Добро, ВАША - ГОЛЕМО >

< start="1473.371" dur="2.002"> Трошење. >

< start="1473.738" dur="2.636"> Ние не сме голема држава. >

< start="1475.507" dur="2.535"> ВАШАМ ДАНОЦИ СЕКОГО ГОДИНА. >

< start="1476.508" dur="4.07"> Јас имам најмал процент на раст на >

< start="1478.175" dur="4.972"> ДР STАВНИОТ БУGЕТ ВО МОДЕРНА >

< start="1480.711" dur="2.803"> ПОЛИТИЧКА ИСТОРИЈА. >

< start="1483.281" dur="2.969"> ДОБРО? >

< start="1483.648" dur="3.003"> ПОВЕ FRЕ СМЕ РЕГУГАЛНИ И СМЕ >

< start="1486.384" dur="1.535"> Ефективно. >

< start="1486.784" dur="2.77"> Јас ти кажувам, ОВИЕ БЕЗБЕДНИЦИ >

< start="1488.053" dur="4.604"> НЕ РАБОТИ И ДА ГО ПРОДАВМЕ ДОМОТ >

< start="1489.687" dur="3.604"> ЧЛЕНОВИ ОДГОВОРНИ НИКОГАШ >

< start="1492.79" dur="2.503"> Нивната помош. >

< start="1493.425" dur="5.071"> ВО УСЛОВИ НА БРОЈОТ, ВКУПНО >

< start="1495.426" dur="3.604"> ИСПИТУВАНА, НИЕ СЕ НА 103.000 >

< start="1498.63" dur="2.235"> ЛУЕ. >

< start="1499.164" dur="5.005"> НОВИ ТЕСТИ НИЕ ДО 12.000. >

< start="1500.999" dur="4.805"> КАКО НА ПЕТИЛНИК, ОД 28% од >

< start="1504.302" dur="2.969"> СИТЕ СИТЕ НАСТАВНИ НАЦИОДНО >

< start="1505.937" dur="1.635"> ПЕРФОРМИРАН ОД СЛУATEБЕН ВЕСНИК >

< start="1507.405" dur="2.603"> ЈОРК. >

< start="1507.705" dur="5.072"> СОСТОЈБА НА NEWУЈОРК ПОВЕЕ >

< start="1510.141" dur="4.337"> ТЕСТИРА THЕ ДО СЕКОЈ ДРАВ ВО СО >

< start="1512.91" dur="2.904"> СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ. >

< start="1514.612" dur="2.536"> И САМО МОЕ ПРОУД НА ТИМОТ >

< start="1515.947" dur="4.104"> НА КАКО СЕ МОБИЛИЗИРАМЕ И >

< start="1517.281" dur="3.104"> ДОБИВО ОВАА ТЕСТИРАЕ И ДО >

< start="1520.185" dur="3.369"> ВЕРУВАЕ. >

< start="1520.518" dur="3.337"> ЛУЕ ПРАШАА КАКО ДА СЕ ТЕСТИРАЕ >

< start="1523.688" dur="4.438"> РАБОТА. >

< start="1523.988" dur="4.738"> СЕКОЈ БОЛНИЦА ВО ДРАВОТ МОЕ >

< start="1528.259" dur="4.038"> ТЕСТИРАЕ ЗА ПЕРФОРМА. >

< start="1528.86" dur="4.304"> МОЕТЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ ВО БИЛНИЦА ВО >

< start="1532.43" dur="3.003"> БУФАЛО, NEWУЈОРК ДА ГО ПОКАЕ >

< start="1533.298" dur="4.837"> СИМПТОМИТЕ И СРЕДБА >

< start="1535.566" dur="3.937"> ПРОТОКОЛ, МОЕТЕ ДА ИСПИТЕ. >

< start="1538.269" dur="4.705"> СТРАТЕГИСКИ, ПОДГОТВУВАМЕ ТЕСТИРАЕ >

< start="1539.637" dur="5.605"> ВО НАЈДОЛНИ ПОДНЕСНИ ПРИРАЧНИЦИ, КАДЕ >

< start="1543.107" dur="2.97"> SETЕ ГО ПОСТАВУВАМЕ ДРАВ-ТРУС И >

< start="1545.376" dur="0.968"> И ТАКА НАТАМУ. >

< start="1546.211" dur="1.501"> ЗОШТО? >

< start="1546.478" dur="2.969"> Бидејќи САКАМЕ ПОСЕТНИ ПОЗИТИВИ. >

< start="1547.846" dur="4.837"> САКАМЕ ДА САМО ПОСИТИВИ >

< start="1549.581" dur="3.436"> МО CЕ да ги изолира и да ги намали >

< start="1552.817" dur="3.203"> СПРЕД. >

< start="1553.15" dur="5.172"> ВИ СЕ ПОВЕЕ ДА СЕ ДОБИТЕ >

< start="1556.154" dur="2.669"> ПОЗИТИВИ ВО ВИСОКО ПОЗИТИВ >

< start="1558.456" dur="2.702"> ПОДРАЧЈЕ, ПРАВО? >

< start="1558.956" dur="6.173"> ПОСТАВЕТЕ ДРАВ-РАЗВОЈ ВО БРОНКС >

< start="1561.292" dur="5.339"> ВЕРСУС ДР DRАВ-ПРЕГЛЕД ВО >

< start="1565.262" dur="2.803"> ЧАТУВАЧКА ЗЕМЈА, ќе добиете >

< start="1566.765" dur="3.402"> ПОВЕЕ ПОЗИТИВИ ВО БРОНКС. >

< start="1568.199" dur="4.004"> И тоа е она што сакаме. >

< start="1570.301" dur="3.837"> НО СЕКОЈ СЕКОГАШ ВО >

< start="1572.337" dur="4.404"> ДРATEАВ, АКО САМО СИМПТОМИ, ВАС >

< start="1574.272" dur="3.47"> СЕ ВААТ, МОANЕТЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ ВО >

< start="1576.875" dur="2.869"> СЕКОЈ СЛОБОДНИК И ОВОЈ БОЛНИЦА >

< start="1577.875" dur="3.304"> МОЕ ДА ЈА ДОБИРАТЕ ТЕРСТВО ЗА ПЕРФОРМИРАНИ. >

< start="1579.878" dur="3.302"> Број на позитивни случаи, СМЕ >

< start="1581.312" dur="5.472"> До 30.000. >

< start="1583.314" dur="9.276"> Број на нови случаи, 5.000. >

< start="1586.918" dur="7.173"> ПРОТИВ ВИ ГО ГЛЕДАТ БРОЈОТ. >

< start="1592.723" dur="2.169"> 13.000 - СОРЕЕ, 17.000 NEWУЈОРК >

< start="1594.225" dur="3.904"> ГРАД >

< start="1595.026" dur="4.738"> 4.000 ЗАПАДЕН, 3.000 ВО >

< start="1598.262" dur="5.406"> НАСАСУ СТРАНА. >

< start="1599.898" dur="8.275"> РЕЛАТИВЕН ЗАСТОЈНИКОТ НИЕ >

< start="1603.801" dur="5.006"> ДРАМАТИКАЛНО забави ШТО СЕ ДА СЕ >

< start="1608.306" dur="3.236"> ЕКОНТОНСКО ЗДРАВЈЕ. >

< start="1608.94" dur="5.638"> ПОВЕЕ ДА СЕ ДОБРИТЕ ВЕСТИ >

< start="1611.675" dur="3.337"> МОANЕТЕ да го забавите стапката на >

< start="1614.712" dur="0.767"> ИНФЕКЦИЈА. >

< start="1615.145" dur="0.968"> ДА >

< start="1615.613" dur="3.07"> КАКО ЗНАЕШ? >

< start="1616.247" dur="2.87"> ПОГЛЕДНЕТЕ ОД ШТО СЕ ПРАВИЛАМЕ >

< start="1618.817" dur="2.168"> ВЕСТЧЕСТЕР >

< start="1619.25" dur="4.805"> ТОА Е НАЈГОЛЕМОТО КЛАСТЕР ВО >

< start="1621.118" dur="6.173"> ОБЕДИНЕТИТЕ ДРАВИ НА АМЕРИКА. >

< start="1624.189" dur="3.503"> ГИ ЗАВРШУВА УЧИЛИШТА, ЗАВРШИВИ >

< start="1627.425" dur="1.635"> ДОБИВКИ. >

< start="1627.825" dur="4.138"> НИЕ РАБОТЕ ВО ТЕСТИРАЕ. >

< start="1629.193" dur="4.304"> И НИЕ ДРАМАТНО забавува >

< start="1632.096" dur="4.137"> Зголемено. >

< start="1633.631" dur="5.639"> Земја на НАСАУ Е 3.000. >

< start="1636.367" dur="3.57"> СИТЕ СЕ РЕАЛИТЕВНО ПРАВО ПОСТОИ >

< start="1639.404" dur="3.203"> ВЕСТЧЕСТЕР >

< start="1640.071" dur="3.436"> КАКО ЗЕРО КОГА ЗАПАДЕН >

< start="1642.74" dur="4.104"> ПОЧЕТНА. >

< start="1643.641" dur="4.004"> ПО МОЕ МОЕ ДА СМЕЕ И САМО >

< start="1646.977" dur="2.87"> Забавен тоа. >

< start="1647.779" dur="4.537"> ПРОТИВ, ДАЛИ ГО ГОЛЕМИТЕ >

< start="1649.98" dur="2.904"> ПРОТИВ ДРАВНИОТ КОИ СЕ ПОСВЕДУВАвме >

< start="1652.45" dur="5.705"> ТОА БИ. >

< start="1653.017" dur="5.639"> ТЕКОВНИ БРОЈ, 30.000 ТЕСТИРА >

< start="1658.289" dur="2.736"> ПОЗИТИВНО. >

< start="1658.79" dur="7.073"> 12% од оние кои ги тестираат позитивни >

< start="1661.159" dur="9.208"> СВЕТЕ ПОСЛЕДНИЦИ. >

< start="1665.997" dur="4.671"> 3% од ПОЗИТИВИТЕ СЕ ИСТП. >

< start="1670.501" dur="4.037"> ДОБРО? >

< start="1670.801" dur="5.373"> ОВА Е ДОГОВОР ЗА ВРЕМЕ НА СРЕЕ. >

< start="1674.672" dur="2.869"> Јас сум АНКИОЗОСНА, јас сум НЕРВОСНА, ШТО >

< start="1676.307" dur="4.871"> Дали значи? >

< start="1677.675" dur="7.374"> 30.000 ИСПИТЕН ПОЗИТИВ. >

< start="1681.312" dur="10.577"> 12% СЛУ INБА ВО БОЛНИЦА. >

< start="1685.183" dur="9.076"> 3% се во МКС. >

< start="1692.023" dur="5.472"> АКО ДА ГЛЕДАТ ОД ТОА 3%, ТИЕ >

< start="1694.392" dur="5.105"> ПРЕД ДОМАНИЧНО СЕНИОР >

< start="1697.629" dur="3.57"> ГРАITАНИ, ЛУ PEЕ СО >

< start="1699.631" dur="4.404"> ПОДНЕСУВАЕ ИЛНИНИ, ЛУЕ >

< start="1701.332" dur="3.77"> СО ЕМФИСЕМА, ЛУЕ СО >

< start="1704.168" dur="2.836"> СОСТОЈБА СИСТЕМ ЗА ИМУНИ. >

< start="1705.236" dur="3.971"> ТОА Е ШТО СИТЕ ОВА СЕ ТОА. >

< start="1707.138" dur="3.503"> СИТЕ НИЗОТ, СИТЕ ЕНЕРГИЈА, >

< start="1709.34" dur="5.906"> НЕ Е ТОА 3%. >

< start="1710.775" dur="7.474"> ЗЕМИ ДЛАБОК ЗДИВ. >

< start="1715.38" dur="4.471"> Сега, тоа 3%, тоа е мое мајка, >

< start="1718.383" dur="3.002"> ТОА Е МАША МАЈКА, ТОА Е >

< start="1719.984" dur="3.436"> ВАШИОТ СЕСТЕР, ОВИЕ СЕ ЛУЕ >

< start="1721.519" dur="3.337"> VEУБОВ, ОВИЕ СЕ НАШИТЕ ГРАДПАРЕНТИ >

< start="1723.554" dur="2.269"> И WEЕ СЕ СМЕЕ СИТЕ ОВА ШТО СЕ >

< start="1724.989" dur="1.135"> МОЕ ДА ЗАШТИТЕТЕ СЕКОЕ ЕД ОД >

< start="1725.957" dur="1.334"> НИВ. >

< start="1726.257" dur="2.002"> И ДА ГО ПОДАРУВАМ ЛУ PEЕТОТ НА >

< start="1727.424" dur="1.902"> СОСТОЈБА НА NEWУЈОРК МОЈОТ ЗБОРОТ ТОА >

< start="1728.393" dur="4.271"> НИЕ СМЕ. >

< start="1729.46" dur="5.873"> НО, РАБОТНИМЕ ЗА 3% од >

< start="1732.797" dur="5.138"> Луѓето кои ги тестираат позитивни >

< start="1735.466" dur="7.04"> КОИ СЕ САКАМЕ ЗА ОВОЈ. >

< start="1738.069" dur="4.771"> НАЈДОБРЕНИ ДР STАВИ, СМЕ НАТ >

< start="1742.639" dur="2.803"> 30.000. >

< start="1742.973" dur="3.971"> СЛЕДНИОТ ДРАВНИ ДРАВ Е НОВО ЈЕРСЕЈ >

< start="1745.576" dur="2.236"> НА 3. >

< start="1747.078" dur="4.004"> КАЛИФОРНИЈА 2. >

< start="1747.946" dur="3.57"> Ова е навистина драматично >

< start="1751.215" dur="3.303"> РАЗЛИЧНО. >

< start="1751.649" dur="6.306"> И ОВА Е ШТО СЕ ОРГАНИЗИРАМ ДА >

< start="1754.651" dur="8.176"> СЕКОЈ КОЈ LЕ Слуша. >

< start="1758.089" dur="5.338"> Имаме десетина времиња на проблемот како >

< start="1762.96" dur="3.104"> ЊУ ЏЕРСИ. >

< start="1763.561" dur="4.437"> МОЕ ДА СПОГОДИТЕТЕ СО КАЛИФОРНИЈА >

< start="1766.197" dur="2.302"> КОЈ Е ПОГОЛЕМЕН ВО УСЛОВИ НА >

< start="1768.132" dur="3.47"> ПОПУЛАЦИЈА. >

< start="1768.633" dur="6.839"> Имаме 15 ВРЕМЕ ПРОБЛЕМ. >

< start="1771.736" dur="4.737"> СЕГА, МОРА ДА СЕ ПРАШАТ САМО >

< start="1775.606" dur="5.606"> ЗОШТО >

< start="1776.607" dur="5.172"> ЗОШТО NEWУЈОРК САМО САМО А. >

< start="1781.345" dur="3.504"> ВИС БРОЈ. >

< start="1781.912" dur="4.171"> И ПРОТИВ ВО ТОТАЛИТЕТ, НЕ >

< start="1784.982" dur="2.336"> ПОВЕЕТЕ ШТО СЕ СМЕ. >

< start="1786.217" dur="3.637"> НО ЗОШТО НОВО ЈОРК САМО САМО >

< start="1787.451" dur="4.605"> ВИСОГ БРОЈ? >

< start="1789.988" dur="4.271"> И ОВА Е МОЈОТ ЛИЧНО МИСЛЕЕ. >

< start="1792.19" dur="5.204"> САКАМ ДА ЈА ДА ГО ПРИЗНАМИ ОВИЕ ЈАС >

< start="1794.392" dur="3.336"> СЕПАРТИВНИ ФАКТИ ОД ЛИЦЕ >

< start="1797.528" dur="4.404"> МИСЛЕЕ >

< start="1797.861" dur="5.306"> ФАКТИ што ви ги давам сте >

< start="1802.066" dur="2.569"> НАЈДОБРИТЕ ФАКТИ што ги имам и ги наведувам >

< start="1803.3" dur="2.403"> ПОДАТОЦИТЕ ПРОМЕНИ ДЕН ДЕН. >

< start="1804.769" dur="3.036"> НО ЈА ДОСТАВУВАМЕ ИСКОЛНО ШТО СЕ >

< start="1805.837" dur="3.936"> ДА СЕ УДАТ ДЕН ДЕН ДЕН ОСНОВА. >

< start="1807.939" dur="4.338"> ЛИЧНО МИСЛЕЕ, ЗОШТО НОВО >

< start="1809.907" dur="4.805"> ЈОРК ДА СЕ ПОВЕ MЕ ПОВЕ CЕ СЛУЧАЈ >

< start="1812.41" dur="4.204"> СЕКОЈ ДРУГ ДРАВ? >

< start="1814.845" dur="5.105"> КАКО МОЕ ДА БИДЕ? >

< start="1816.748" dur="4.07"> ВИЕ 15 ВРЕМЕ БРОЈ НА БРОЈ >

< start="1820.084" dur="3.637"> КАЛИФОРНИЈА. >

< start="1820.952" dur="4.57"> СЕ СЛУЧУВАМ, РЕАЛНИК СЕ МОУВА >

< start="1823.854" dur="2.803"> КОГА СЕ РАЗГОВОРИТЕ ЗА ИТ. >

< start="1825.656" dur="4.004"> МАСАШУЕТИ СО 30 ВРЕМЕ >

< start="1826.79" dur="5.54"> Број на случаи. >

< start="1829.794" dur="3.47"> ЗОШТО Е ПРАШАЕТО ТОА >

< start="1832.463" dur="1.768"> ЛУЕ ПРАШААМ. >

< start="1833.398" dur="3.269"> ДВЕ ОДГОВОР. >

< start="1834.365" dur="6.139"> ОДГОВОР Е Е ДА СЕ ДА ГО ДОБОДУВАМЕ >

< start="1836.801" dur="5.739"> ЛУЕ ОД ОД ГЛОБЕ. >

< start="1840.638" dur="3.703"> НИЕ СМЕ ЛУЕ ОД ОВДЕ, НЕ >

< start="1842.673" dur="3.57"> СИТЕ ЛУЕ КОИ ИМА ТУКА ОД ОД >

< start="1844.475" dur="5.439"> КИНА, КОЈ ИМА ТУКА ОД ИТАЛИЈА, >

< start="1846.377" dur="5.105"> КОЈ ИМА ТУКА ОД СЕКОВИТЕ СИТЕ >

< start="1850.048" dur="3.637"> ОД ГЛОБЕ. >

< start="1851.616" dur="6.206"> Имаме меѓународни патници >

< start="1853.818" dur="5.705"> КОИ СМЕТЕ ВО КИНА И КОИ СМЕЕ >

< start="1857.955" dur="2.269"> ВО ИТАЛИЈА И КОИ ШТО СЕ КОРИЕ ВО Кореја. >

< start="1859.657" dur="3.037"> И КОИ ИМА ТУКА. >

< start="1860.358" dur="3.803"> И НЕМА ДА СЕ ДУБТИ ТОА >

< start="1862.827" dur="3.536"> ВИРУС ТОА ОВДЕ МНОГУ ПОВЕЕ ВО >

< start="1864.295" dur="3.737"> СЕ ДА СЕ ЗНАЕ. >

< start="1866.497" dur="3.003"> И НЕМА ДА СЕ ДУБТИ ТОА >

< start="1868.165" dur="4.605"> ВИРУС ТОА ОВДЕ МНОГУ ПОВЕЕ ОД ПОВЕЕ >

< start="1869.634" dur="6.072"> НЕ Е ДРУГИ ДРУГ ДРАВ. >

< start="1872.904" dur="3.103"> БИДЕТЕ ОД ОВИЕ ЛУЕ ОД ОВДЕ >

< start="1875.84" dur="1.868"> ПРВИ. >

< start="1876.14" dur="6.84"> ТОА Е ПРВИОТ ОДГОВОР. >

< start="1877.842" dur="6.106"> ВТОРИОТ ОДГОВОР СЕ Е ПОСТОИ >

< start="1883.113" dur="5.873"> БЕСПЛАТНО. >

< start="1884.082" dur="7.473"> Бидејќи СМЕ БЕСПЛАТНО. >

< start="1889.12" dur="5.538"> РАБОТУВАМЕ ЗА ВИРУС И КАКО >

< start="1891.688" dur="8.276"> ПРЕВОЗИТЕ ВО ПОДНЕСНА ПОДРАЧЈЕ. >

< start="1894.792" dur="5.473"> СЕ Е ЛИТЕРАЛНО ПОВЕЕ СЕ СМЕ >

< start="1900.098" dur="3.436"> БЕСПЛАТНО. >

< start="1900.398" dur="3.503"> Бидејќи LИВЕЕТЕ БЕЗБЕДНО ДА ЕДНО >

< start="1903.668" dur="0.967"> СЕКОЈ. >

< start="1904.035" dur="3.236"> Бидејќи ние сме затворени за еден >

< start="1904.769" dur="6.139"> НЕШТО НА УЛИЦИТЕ. >

< start="1907.404" dur="3.905"> Бидејќи живееме во ЗАБАВКА >

< start="1911.042" dur="1.601"> ЗАЕДНИЦИ. >

< start="1911.442" dur="3.336"> Бидејќи ние сме затворени за еден >

< start="1912.776" dur="3.804"> Уште нешто на автобусот. >

< start="1914.912" dur="2.302"> OSЕ СЕ ЗАВЕДУВАМЕ ДА ЕДНО ДА СЕ >

< start="1916.714" dur="1.735"> РЕСТАРНАТ. >

< start="1917.348" dur="4.537"> OSЕ СЕ ЗАВЕДУВАМЕ ДА ЕДНО ДА СЕ >

< start="1918.582" dur="7.141"> ТЕАТАРОТ НА МОВИЕ. >

< start="1922.019" dur="7.008"> И НИЕ ЕДНА НАЈДОБРА >

< start="1925.856" dur="3.538"> ОБРАЗОВАНИЕ НА ENИВОТНИТЕ ОБРАБОТНИЦИ >

< start="1929.16" dur="4.037"> ЗЕМЈА. >

< start="1929.527" dur="8.274"> И ТОА Е ЗОШТО ВИРУС >

< start="1933.33" dur="8.542"> КОМУНИКИРАЕ НА НАЧИНОТ ДА СЕ СМЕ. >

< start="1937.935" dur="4.338"> НАШАТА БЕСПЛАТНОСТ ГО ОБУУВА НАС >

< start="1942.006" dur="3.169"> ДОСТАВНИ. >

< start="1942.406" dur="3.17"> НАШАТА БЕСПЛАТНОСТ ГО ОБУУВА НАС >

< start="1945.309" dur="5.038"> ДОСТАВНИ. >

< start="1945.709" dur="5.572"> ТОА СПАЦИЈАЛНА БЕЗБЕДНОСТ ГО ОБУУВА НАС >

< start="1950.481" dur="1.969"> ДОСТАВНИ. >

< start="1951.415" dur="5.106"> НО, Е ВИСТИНО ТОА ВАС >

< start="1952.583" dur="5.839"> Најголемата слабост е исто така ВАШАТА >

< start="1956.654" dur="4.571"> НАЈДОБРИОТ СИЛЕН. >

< start="1958.556" dur="6.172"> И НАШИОТ БЕЗБЕДНОС Е она што создава >

< start="1961.359" dur="5.405"> САД КОИ СМЕ. >

< start="1964.862" dur="6.439"> ТОА Е ШТО Е NEWУЈОРК. >

< start="1966.898" dur="4.871"> НАШАТА БЕЗБЕДНОСТ Е ШТО ОСНОВА НАС >

< start="1971.435" dur="2.402"> ПОСЕБНО. >

< start="1971.903" dur="3.436"> НАШИОТ ПРИСТАП, НАШИОТ ОТВОРИ, Е >

< start="1973.971" dur="4.338"> ШТО СЕ ПОСЕБНИ СПЕЦИЈАЛНО. >

< start="1975.473" dur="3.903"> Тоа е она што создава американски чувства >

< start="1978.442" dur="3.737"> СОДРИНА ЕДЕН ДА ДОГОВОР. >

< start="1979.51" dur="5.572"> Тоа е она што ги прави толку многу пристапувајќи >

< start="1982.313" dur="5.806"> НА ЕДНО ДРУГО. >

< start="1985.216" dur="6.372"> Тоа е БЕСПЛАТНА ОТКАATЕ >

< start="1988.252" dur="8.209"> НАША ЧОВЕКОВИТЕ СИТЕ ДА СЕ СМЕ. >

< start="1991.722" dur="7.841"> БЕЗБЕДНОСТА Е ТОА НОВ ЈОРК >

< start="1996.594" dur="3.703"> ХУМАНИТЕ КОЈ МИСЛИМЕ ИСКУСТВО >

< start="1999.696" dur="4.639"> СЕГА ЕЛЕС. >

< start="2000.431" dur="7.107"> БЕЗБЕДНОСТА Е ШТО ОБЕУВА НАШИОТ >

< start="2004.468" dur="6.807"> ВИСОК НА ЗАЕДНИЦАТА. >

< start="2007.672" dur="8.341"> И ТОА Е ГЕНТЛЕМАН КОЈ Јас >

< start="2011.408" dur="5.973"> Сè уште гледаат на упатството и >

< start="2016.146" dur="4.004"> ЛИДЕРСТВО И ИНСПИРАЦИЈА. >

< start="2017.515" dur="3.303"> НЕ Е ОВДЕ ПОВЕOREЕ. >

< start="2020.284" dur="3.604"> ЗА ВАС >

< start="2020.952" dur="4.771"> Тој е сè уште тука. >

< start="2024.021" dur="6.974"> НО, СЕ ПОСЛЕВИ ДЕЛИ ПОВЕЕ ПРОИЗВОД >

< start="2025.857" dur="7.807"> И ПОВЕЕ ПОВЕЕ ПО ПОВЕЕ >

< start="2031.128" dur="3.871"> ДРУГИ ЛУЕ. >

< start="2033.798" dur="4.771"> И ЕДНА ДЕЦА СЕ ПОСЛЕДИ >

< start="2035.132" dur="6.006"> ТОА Е ДА СЕ СОДРИНА ЗА >

< start="2038.703" dur="4.304"> ДЕНЕС, ВЕРУВАМЕ ВО САМО >

< start="2041.271" dur="3.638"> ФУНДАМЕНТАЛНА ИДЕА ТОА ОПИШУВА >

< start="2043.14" dur="3.17"> ПОДОБРИ ОД МОНИ ТЕКСТБОВИ ВО >

< start="2045.042" dur="3.437"> СЕКОЈ ПРИСТАП ДЕКА МОUЕ ДА СЕ НАПРАВИМЕ >

< start="2046.443" dur="2.536"> ШТО МОЕ ДА СЕ ПРАВДИ ВЛАДАТА >

< start="2048.613" dur="4.137"> БИДЕ >

< start="2049.113" dur="5.338"> ИДЕА НА СЕМЕЈСТВО, ПЕТНИЦА, >

< start="2052.884" dur="4.837"> ПРИДРУУВА OFЕ НА ПРИДОБИВКИ И >

< start="2054.585" dur="5.372"> БУРДИ ЗА ДОБРО СИТЕ. >

< start="2057.855" dur="6.773"> FИВЕЕТЕ ЕДНО ДЕВОВО ПОВЕЕ. >

< start="2060.091" dur="6.806"> СПОДЕЛУВАЕ ЕДНО ДЕЛОВНИ БЛАСНИЦИ. >

< start="2064.762" dur="3.737"> РАЗНО, ЧУДО, САМО >

< start="2067.03" dur="5.506"> БЕСПЛАТНО ОДГОВОРНО ДО ТРГОВИ И СЕКС >

< start="2068.632" dur="5.172"> ИЛИ ГЕОГРАФИЈА ИЛИ ПОЛИТИЧКИ >

< start="2072.67" dur="2.368"> ПОДНЕСУВАЕ. >

< start="2073.938" dur="4.571"> ТОА Е НОВ ЈОРК. >

< start="2075.172" dur="7.14"> Тоа е тоа близок, тоа >

< start="2078.642" dur="6.406"> СОСТОЈБА НА СЕМЕЈСТВО, ЗА ЗАЕДНИЦА. >

< start="2082.446" dur="2.903"> ТОА Е ШТО СЕ ОСНОВА NEWУЈОРК НОВО >

< start="2085.182" dur="3.504"> ЈОРК. >

< start="2085.482" dur="4.171"> И ТОА Е ШТО ГО НАПРАВИТЕ САД >

< start="2088.819" dur="3.571"> ВАНО ОВДЕ. >

< start="2089.787" dur="5.505"> НО, Е ДА Е ДА СЕ ДОГОВОРИТЕ >

< start="2092.523" dur="5.706"> И тоа врска и тоа >

< start="2095.425" dur="5.039"> Хуманост и тоа што го дели тоа >

< start="2098.362" dur="4.771"> Е НАШИОТ НАЈДОБРИ СИТНО. >

< start="2100.598" dur="5.505"> И ТОА Е ШТО СЕ ОДДЕ >

< start="2103.266" dur="5.773"> ПРЕГЛЕД НА КРАЈОТ НА ДЕН. >

< start="2106.236" dur="4.805"> ВЕ ПРОМИРАМЕ ТОА. >

< start="2109.173" dur="2.669"> МОЕМА КАКО СЕ КАКО НОВИ РАБОТНИЦИ >

< start="2111.175" dur="2.436"> ОДГОВОР. >

< start="2111.976" dur="2.835"> МОЕМА КАКО СЕ КАКО НОВИ РАБОТНИЦИ >

< start="2113.744" dur="4.672"> ТРЕТИРА OЕ ЕДНО ДРУГО. >

< start="2114.945" dur="3.871"> Гледам 6.000 МЕНТАЛНИ ЗДРАВЈЕ >

< start="2118.549" dur="2.736"> ВОЛОНТЕРИ. >

< start="2118.949" dur="3.77"> Гледам 40.000 ЗДРАВСТВЕНА ГРИА >

< start="2121.418" dur="2.703"> РАБОТНИЧКИ СТАПИНГ. >

< start="2122.853" dur="2.336"> Гледајте ги ВИДЕОРИТЕ ПОВИКУВААТ СИ >

< start="2124.254" dur="2.336"> СЕ СЛУЧУВАМ МОЕ ДА ПОМОГНЕ. >

< start="2125.323" dur="3.636"> ТОА Е НОВ ЈОРК. >

< start="2126.724" dur="8.408"> ТОА Е НОВ ЈОРК. >

< start="2129.093" dur="6.473"> И ТОА МОИТЕ ПРИЈАТЕЛИ Е Е >

< start="2135.265" dur="1.135"> ДОГОВОР. >

< start="2135.699" dur="2.87"> И САКАМ ДО МОНИ НАЧИНИ ТОА >

< start="2136.533" dur="4.071"> СМЕ ПРВ СО ОВАА СОСТОЈБА >

< start="2138.702" dur="3.837"> Бидејќи ќе ги надминеме. >

< start="2140.738" dur="3.069"> И WЕ SHЕ ГО ПОКАУВА ДРУГИТЕ >

< start="2142.672" dur="3.204"> Заедници од оваа земја >

< start="2143.94" dur="4.538"> КАКО ДА СЕ ПРАВИМЕ >

< start="2146.01" dur="5.305"> BEе бидеме тука за нив. >

< start="2148.612" dur="7.174"> САКАМЕ ДА СЕ ДА БИДАМЕ ТАА ЗА НАС. >

< start="2151.448" dur="7.574"> И ILLЕ БИДАМЕ СЕ БЕГАШ СЕКОЈ >

< start="2155.92" dur="4.404"> ДРУГИ КАКО СЕКОГАШ СЕКОГАШ. >

< start="2159.156" dur="6.039"> НЕКАКВИ ПРАШАЊА? >

< start="2160.458" dur="9.876"> >> КАКО ДРАВА ДРАВА ДР WHАВ КОЈ >

< start="2165.329" dur="5.739"> Е ПРИОРИТЕТНА КОГА ДА СЕ ДА СЕ >

< start="2170.468" dur="3.102"> Вентилатори? >

< start="2171.202" dur="5.605"> >> НЕМА АНТИКИЦАЦИЈА НА >

< start="2173.703" dur="5.139"> САКА ДА ПРИОРИТИЗИРА Вентилатор >

< start="2176.94" dur="2.803"> УПОТРЕБА >

< start="2178.976" dur="2.035"> Нашата цел е да имате вентилатор >

< start="2179.877" dur="3.37"> ЗА СЕКОЈ ШТО Е ПОТРЕБА ЕДНА. >

< start="2181.145" dur="6.139"> >> ПОСЛЕДИТЕ БРАА НА САД БЕГАШ >

< start="2183.38" dur="5.306"> Покажете дека сте OPTIMISTICALLY >

< start="2187.417" dur="2.136"> НА 15.000 И ДА ГИ ДРАВИТЕ >

< start="2188.819" dur="2.903"> ПОТРЕБНИ 40 000. >

< start="2189.686" dur="3.237"> ПОВЕЕ НЕКОИ НИТНО-ГРИТЕТСКИ ПРАШАА, >

< start="2191.855" dur="2.603"> КАДЕ СЕ ТОА Вентилатори што >

< start="2193.057" dur="3.303"> ДА СЕ ДЕКА ОД ОД ФЕМА ОДЕЕ. >

< start="2194.592" dur="3.203"> Дали сте добиле какви било обврски од ОД >

< start="2196.493" dur="3.07"> Белата куќа што ќе ја >

< start="2197.928" dur="4.905"> Испратете повеќе од 4.000 ТЕА >

< start="2199.696" dur="5.573"> ДАЛИ СЕ КОМИСИРАТЕ СЕГА? >

< start="2202.966" dur="4.005"> И ШТО Е ПЛАНОТ ДА СЕ СЛЕДИТЕ >

< start="2205.402" dur="2.203"> БЕГА БЕЗ БЕЗ БЕЗ САМО >

< start="2207.104" dur="4.337"> Зголемени хоспитални кревети? >

< start="2207.738" dur="5.172"> >> Тоа е добра ПРАШАА. >

< start="2211.575" dur="3.003"> ПРВИ Вентилаторите СМЕ >

< start="2213.043" dur="3.471"> Влегувајќи НЕ ќе се ставиме во >

< start="2214.711" dur="4.505"> СТОКПИЛ И WEЕ БЕСПЛАТНИ ОД >

< start="2216.647" dur="4.17"> СТОКПИЛОТ КАКО ИМА НИЕ. >

< start="2219.35" dur="2.135"> ЛИТЕРАЛНО РАБОТЕ ONЕ НА ПОТРЕБНО >

< start="2220.951" dur="3.27"> ОСНОВА, ПРАВО? >

< start="2221.619" dur="4.237"> ДА СЕ ЕДНО ЈА БОЛНИТЕ ПОВИК И ДО >

< start="2224.354" dur="4.405"> ВЕAYЕ СМЕ ДА СЕ ОГЛАСНО,'Е >

< start="2225.989" dur="5.439"> БИДЕТЕ ВО ПОЗИЦИЈА ДА СЕ РАБОТИ. >

< start="2228.893" dur="4.17"> ПОСЛЕДУВАЕТО НА КОРИСТА Е >

< start="2231.561" dur="3.17"> БЕЗ НАШАТА КОНТРОЛА, ПРАВО? >

< start="2233.197" dur="2.97"> ОВОЈ ДРАВИ СЕ КАКОВИ. >

< start="2234.865" dur="2.603"> НЕ Е ХОСПИТАЛНИ КРЕДИ И >

< start="2236.3" dur="2.169"> МОРА ДА СЕ ОБЈАВИЕ ДА КАКО ДА >

< start="2237.601" dur="2.402"> КОНВЕРИРАЈТЕ ДА СЕ СОБИРУВАЧКИТЕ КРЕДИ >

< start="2238.602" dur="3.037"> И МОРА ДА СЕ СМЕЕТЕ КАКО >

< start="2240.136" dur="3.704"> ДА СЕ ДОБИЕ ПРИСТАП ДО нив, но НЕ >

< start="2241.772" dur="4.972"> САМО КОРИСИ. >

< start="2243.974" dur="4.004"> СО ТОА Е ЛОГИСТИЧКО >

< start="2246.877" dur="2.937"> ОПЕРАТИВЕН ПРЕДИЗВИК, КАКО СЕ >

< start="2248.111" dur="2.703"> ВАШИТЕ ДОРМ СОВЕТ ВО А. >

< start="2249.947" dur="2.669"> БОЛНИОТ БИД. >

< start="2250.948" dur="2.602"> КАКО ГО ГОДИНУВАМ СОПСТВЕНО ВО >

< start="2252.749" dur="2.436"> ЈАВИТСКИ ЦЕНТАР. >

< start="2253.684" dur="4.771"> Вентилаторите се различни. >

< start="2255.319" dur="4.604"> НЕ ГО ИМАМЕ. >

< start="2258.589" dur="2.969"> ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА НЕ >

< start="2260.056" dur="5.439"> СИТЕ ИСТО. >

< start="2261.692" dur="4.104"> Ниту еден не го има СТОКПИЛОТ НА >

< start="2265.629" dur="1.735"> ОВИЕ >

< start="2265.929" dur="2.67"> ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА ДА СЕ >

< start="2267.497" dur="2.603"> ПОДГОВОРИТЕ СИТЕ НАЧИНИ СИТЕ НАД >

< start="2268.732" dur="4.037"> МОРА ДА ГО ПОДГОВОРИТЕ. >

< start="2270.234" dur="5.038"> Работам со белиот дом >

< start="2272.903" dur="4.971"> ВО КРЕАТИВНИ НАЧИНИ ДА СЕ ДОГОВОР >

< start="2275.406" dur="4.838"> ИМА, ДОБИВУВАМЕ КОМПАНИИ ВО РАМП >

< start="2278.008" dur="5.239"> ДОГОВОР, ДОБИВУВАМЕ КОМПАНИИ до >

< start="2280.377" dur="7.374"> ОТВОРАТЕ ДРУГИ МАШИНИ, ОВА >

< start="2283.38" dur="5.339"> МЕТОДОЛОГИЈА ЗА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, >

< start="2287.885" dur="4.971"> НО НОБОДИТЕ ГИ ИМА. >

< start="2288.853" dur="5.305"> НЕ Е МЕДИЦИСКИ СТОКПИЛ ВО >

< start="2292.99" dur="3.103"> ВАШИНГТОН ТОА МАГИЧНО МОЕ >

< start="2294.291" dur="3.237"> НАПРАВЕТЕТЕ ГИ ОДГОВОР. >

< start="2296.227" dur="3.77"> >> ОВИЕ ИЗВЕШТАЈ ВО 2015 г. >

< start="2297.661" dur="4.137"> КАДЕ ДР STАВНИОТ ПОВИК ИЛИ А >

< start="2300.13" dur="2.903"> ЗАДОЛИНА ИСТОРИНА ПОВЕЕ МОAYЕНА НОВО >

< start="2301.932" dur="1.502"> ЈОРКОТ МОЕ ДА ГО ЗГОЛЕМУВА СИТЕ >

< start="2303.167" dur="2.101"> СТОКПИЛ. >

< start="2303.567" dur="2.002"> СИТЕ ПРИЧИНИ ТОА ШТО СЕ ЗНАЕ >

< start="2305.402" dur="1.569"> НАПРАВЕНО? >

< start="2305.735" dur="2.47"> Jими, тоа не е факт >

< start="2307.104" dur="2.535"> И ДА ЗНАЕТЕ. >

< start="2308.339" dur="4.57"> ПРОЧИТАЈТЕ НА ФАКТИТЕ ПРАВИЛА НА ИТ. >

< start="2309.773" dur="6.34"> ТОА СЕ ДОСТАВНА КОМИСИЈА >

< start="2313.043" dur="7.708"> СОВЕТЕН ИВОТ И ЗАКОН што имало >

< start="2316.247" dur="11.878"> ПОГЛАВЈЕ ВО 2015 ГО ОВИЕ ПОВЕЕ >

< start="2320.885" dur="8.174"> СВЕТЕ ШПАНСКИОТ флук од 1918 година >

< start="2328.258" dur="1.669"> ПАНДЕМИЧКИ, МОЕТЕ ДА БИДАТ X БРОЈ >

< start="2329.192" dur="5.172"> НА Вентилаторите. >

< start="2330.06" dur="5.906"> НЕ Е ДРАВ ДРАВА ВО ОБЕДИНЕТО >

< start="2334.498" dur="4.237"> ДРATАВИТЕ ТОА КАКО ВЕНТИЛАОРИ >

< start="2336.099" dur="4.104"> ЗА ШПАНСКИОТ ПЛАНДИК >

< start="2338.869" dur="3.737"> ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА ДА НЕ СЕ >

< start="2340.337" dur="2.936"> Купете Вентилатори за 1918 година >

< start="2342.739" dur="3.204"> ПАНДЕМСКИ СПАНСКИ ФЛУК. >

< start="2343.407" dur="4.871"> НОБОДА ВО СВЕТСКИОТ КУА >

< start="2346.076" dur="8.108"> Вентилатори во подготовка за А. >

< start="2348.412" dur="7.541"> ПАНДЕМИК СПАНСКИ ФЛУК 1918 година. >

< start="2354.318" dur="3.503"> >> Бројот на случаи што ви се >

< start="2356.086" dur="2.102"> БИДЕ ИЗВЕШТАЈ, КАКО МНОГУ МНОГУ >

< start="2357.955" dur="2.603"> РЕШЕНИЕ? >

< start="2358.322" dur="4.437"> ЗА ПРИМЕР НА WЕНАТА КОЈА ДОГОВОРИ >

< start="2360.691" dur="4.972"> ОД Иран, Е СЕКОГАШ СЕГА И >

< start="2362.892" dur="4.038"> ДАЛИ СЕ ИЗВЕСТУВАТЕ СЛУЧАЈИ >

< start="2365.796" dur="3.603"> ДОГОВО МОЕ ДА СЕ РЕСУВААТ? >

< start="2367.064" dur="4.972"> >> КРАТКО ОДГОВОР е ДА. >

< start="2369.533" dur="3.303"> ДА ЗНАЕТЕ, ДР. ЗУКЕР, ТОА >

< start="2372.169" dur="2.836"> БРОЈ КОЈ СЕ РЕШАВИ? >

< start="2372.97" dur="5.505"> >> Имаме СИНИЦИ И САМО >

< start="2375.139" dur="4.737"> НА Луѓето кои ги оставиле >

< start="2378.609" dur="2.502"> Болнички и овие индивидуални индивидуалци >

< start="2380.01" dur="2.669"> РЕШАВНИ И ТИЕ МНОГУ многу >

< start="2381.245" dur="3.403"> ДРУГИ ИНДИВИДИУАЛИ КОИ НИКОГАШ ДЕКОГАШ >

< start="2382.813" dur="3.303"> Дојдете во болницата и ние >

< start="2384.782" dur="4.403"> МОANЕ ДА ГО ПОБЕДИТЕ ДА СЕ ДОБИРАТЕ >

< start="2386.249" dur="5.673"> Број на тоа. >

< start="2389.319" dur="4.138"> >>, НЕ СЕ ПРОМЕНИТЕ >

< start="2392.055" dur="3.571"> КРИТЕРИУМИТЕ И ГРАДЕELLЕ НАС >

< start="2393.59" dur="4.071"> ТОА КАКО ПРАВИЛИТЕ СЕ ЧИСТА, >

< start="2395.759" dur="2.503"> СЕ ПРОМЕНИ - >

< start="2397.794" dur="1.435"> Право. >

< start="2398.395" dur="2.002"> >> МОЕТЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ ЗА ШТО СЕ БИДЕ >

< start="2399.362" dur="3.17"> ПРЕД ДА СЕ? >

< start="2400.531" dur="3.67"> >> Добро, ќе го следиме ЦДЦ >

< start="2402.666" dur="4.037"> УПАТСТВА И ПРЕПОРАКИ >

< start="2404.334" dur="3.871"> ТОА ПО СЕДНИ ДЕН, АКО СЕ >

< start="2406.837" dur="2.368"> ИМА ПОСИТИВНИ И ПО СЕДВИ >

< start="2408.338" dur="2.836"> ДЕНОВИ НА ДОБИВНИТЕ ПОСИТИВНИ И КАКО >

< start="2409.339" dur="3.403"> ДОЛГА КАКО СЕ ПОВЕЕ ОД 72 >

< start="2411.307" dur="7.608"> ЧАСОВИ БЕЗ СИМПТОМИ, ТОА ВАС >

< start="2412.876" dur="8.575"> МОЕ ДА ГО ОДГОВОР ДО ДОМА. >

< start="2419.049" dur="2.703"> >> И ОВА Е НАЈДОБРИТЕ ПОДАТОЦИ, >

< start="2421.585" dur="1.902"> ДОБРО? >

< start="2421.885" dur="5.472"> ТОА Е JOон ХОПКИНС. >

< start="2423.621" dur="4.437"> СЕКОГАШ СЛУЧАЈ СИНА КИНА. >

< start="2427.491" dur="2.803"> 435.000. >

< start="2428.192" dur="3.536"> 19,000 Смртни случаи и борба против, и јас >

< start="2430.427" dur="2.736"> ETЕ ETЕ ДА СЕ ДОЛАРИ ДА >

< start="2431.862" dur="3.604"> ДОНУТИ, ГИ ГЛАСАТ ТОА >

< start="2433.297" dur="3.636"> 19.000, ГОДИНИ ГРААНИ, >

< start="2435.599" dur="3.47"> КОМПРОМИСИРАН ИМУНИСКИ СИСТЕМ, ЕТ >

< start="2437.067" dur="2.536"> ЦЕТЕРА. >

< start="2439.203" dur="0.734"> РЕКОВИРА ,Е, 100.000. >

< start="2439.737" dur="1.734"> ПРАВО? >

< start="2440.07" dur="3.837"> РУGИ 25%. >

< start="2441.605" dur="5.339"> ПОДВИД 300.000. >

< start="2444.041" dur="5.772"> НО ДА, РЕКОВЕРИТЕ СЕ >

< start="2447.077" dur="5.973"> РЕКОВИРАЕ. >

< start="2449.947" dur="6.072"> ДА ГО ДОБИВИ - ЛУЕ СЕ ЗНАЕ, >

< start="2453.183" dur="4.671"> ОСТАНЕ ДОМ ДОМА ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ, >

< start="2456.152" dur="3.504"> И ТОА ТЕГА ТЕГА НЕГАТИВНО. >

< start="2457.988" dur="3.17"> МОЕТЕ ДА СЕ ПРАВИТЕ НЕГАТИВЕН ДВЕ >

< start="2459.79" dur="3.27"> ВИЕКИ, НА ТРИ НЕДЕЛИ, МОЕ >

< start="2461.291" dur="2.369"> ТЕСТ НЕГАТИВ ВО ЕДНА ВЕДЕЛА ПО بعد >

< start="2463.193" dur="3.27"> ГО ИМАШ. >

< start="2463.794" dur="4.504"> ТОА ДА СЕ ОДГОВОРИ >

< start="2466.596" dur="2.836"> НАДВОРЕШНО БРОЈ НА ЛУЕ. >

< start="2468.432" dur="2.535"> НАЈГОЛЕМ БРОЈ КОГА Е ОВА >

< start="2469.566" dur="2.903"> ГОДИНА И МОЕМА АКТУАЛНО ДА ОДГОВОРИТЕ >

< start="2471.101" dur="3.304"> И ТЕСТ, НАЈГОЛЕМИОТ БРОЈ Е >

< start="2472.602" dur="4.071"> ОДДЕ ДА БИДЕТЕ ЛУЕ КОЈ СЕ ДА ГО ИСТО >

< start="2474.538" dur="19.453"> КОЈ РЕШЕНИЕ КОЈ НИКОГАШ НЕ ЗНАЕТЕ >

< start="2476.807" dur="17.184"> САКААТ >

< start="2537.634" dur="4.271"> >> МОЕМЕ да создаваме ПОВЕЕ КОРИСНИ ИСКУ >

< start="2540.137" dur="4.07"> СО Вентилатори во Дом. >

< start="2542.039" dur="6.573"> САМО имаме 14.000 вентилатори. >

< start="2544.341" dur="9.442"> АКО НЕМА ДА ДОДЕЛУВАМЕ ДА МОЕМЕ >

< start="2548.746" dur="7.173"> КРЕИРА 14Е 14.000 Вентилирани копили ако >

< start="2553.917" dur="2.769"> НИЕ ПОВЕЕ СЕ ПРОТИВ >

< start="2556.053" dur="1.501"> КАПАЦИТЕТ, КОРЕКТ? >

< start="2556.82" dur="3.069"> КОРЕКТ. >

< start="2557.688" dur="3.97"> ТОА Е ТЕРМИСКИТЕ УСЛОВИ ВО УСЛОВИ >

< start="2560.423" dur="2.269">F $ !, ДО ИВОТ ВО ПРАВО>

< start="2561.792" dur="3.203"> Сега е различно. >

< start="2562.826" dur="4.237"> ПОВЕЕ РОБОВНА СОБА СО А. >

< start="2565.129" dur="6.806"> Вентилаторот е димензиониран во единицата за интелигенција. >

< start="2567.197" dur="7.24"> ПО ТОА Е ДА СЕ СМЕТЕ НА БЕЗБЕДНИОТ БРОЈ >

< start="2572.069" dur="2.669"> НО, НИЕ ГО ИМА ИНФОРМАЦИИТЕ КАКО >

< start="2574.571" dur="7.908"> Добро. >

< start="2574.871" dur="12.579"> >> ДРАВНИОТ САМО САМО >

< start="2582.613" dur="7.44"> САМО имаме планови за зголемување на нив >

< start="2587.584" dur="5.072"> БРОЈ? >

< start="2590.487" dur="4.738">ДОПОЛНИК 1,2 милиони ДОПОЛНИТЕЛНИ >

< start="2592.79" dur="3.903"> ЗДРУНИЦИ РАБОТНИЦИТЕ ЗА ЗДРАВСТВЕНА ГРИА >

< start="2595.359" dur="4.637"> NEWујорк држава и ќе видите >

< start="2596.827" dur="5.138"> МНОГУ ОД ОВИЕ БРОЈНИ ПРЕЗЕМАНИ >

< start="2600.13" dur="3.303"> ДЕНЕС ПОГЛАСНО ЕКОНОМСКО КАКО >

< start="2602.099" dur="3.069"> ПОВИКИТЕ СЕ ОДБАВУВААТ. >

< start="2603.567" dur="5.672"> НЕ Е ДА СЕ ДА СЕ ДРАВА >

< start="2605.302" dur="8.007"> СИТЕ ПРАШААМ ЗА ДВД >

< start="2609.373" dur="7.307"> РЕТИРИ И САМО ЗДРАВСТВЕНА ГРИА >

< start="2613.443" dur="4.805"> РАБОТНИЦИ И РАБОТНИЦИ ЗА нив >

< start="2616.814" dur="3.703"> ДА СЕ ДА СЕ ОД ОВОЕ ПОДРАЧЈЕ. >

< start="2618.382" dur="9.475"> >> ОВИЕ БЕЗ РЕСПИРАТОРНИ РАБОТИ. >

< start="2620.651" dur="7.94"> >> ДА СЕ ДА СЕ СИГУРИТЕ ОД ДОГОВОР >

< start="2627.991" dur="3.203"> ПРАШАА >

< start="2628.725" dur="5.272"> >> ГИ Гледате извештаи и >

< start="2631.328" dur="5.004"> СЕКОГАШ РЕАКЦИРА ДА СЕ ОВИЕ? >

< start="2634.131" dur="9.509"> >> РЕАГОДИРАМЕ ДА СИТЕ БРОЈОВИ >

< start="2636.466" dur="11.278"> ТОА НИЕ. >

< start="2643.774" dur="4.404"> И БРОЈОТ НА УСЛОВНИ КОРИСНИЦИ СО >

< start="2647.878" dur="2.268"> Вентилатори. >

< start="2648.311" dur="5.372"> ТОА ЕДЕН БРОЈ. >

< start="2650.28" dur="6.473"> АКО СЕ ГО ВРАТЕ Вентилаторите НЕ >

< start="2653.817" dur="7.574"> ДА СЕ РАБОТЕТЕ И ДОДАТТЕ ОД ОВИЕ >

< start="2656.887" dur="7.44"> ПОВЕ THЕ ДЕКА БРОЈ ДОБИ. >

< start="2661.525" dur="7.874"> МОЕ МОЕ ДА ГО МОЕМЕ ДА СЕ. >

< start="2664.461" dur="6.706"> >> И СТОКОВ ПИЛ. >

< start="2669.533" dur="2.902"> СТАКЛА ПОВЕЕ ТУКА. >

< start="2671.301" dur="4.638"> ОВИЕ МУЛТИПНИ ПОЛИТИЧКИ ПОЛИТИ >

< start="2672.569" dur="5.939"> КОГА СЕ ДВЕЕ. >

< start="2676.073" dur="4.303"> ПОТРЕБАМЕ МОЛТИПНИ ПОЛИЦИСКИ ПИЛИ. >

< start="2678.642" dur="2.535"> САМО ЈА ОВИЕ ПОСЕБНО ВО МНОГУ >

< start="2680.51" dur="2.135"> СТОКИ ПИЛИ. >

< start="2681.311" dur="2.602"> НЕМА ДА ОДИМЕ ДО ГРАДОТ. >

< start="2682.779" dur="4.104"> САМО СМЕТКИ ПИЛ ВО ДОЛГО >

< start="2684.047" dur="5.572"> ISLAND.íp ($ oH # & W >

< start="2687.017" dur="5.438"> И СТЕКОВНИ ПОЛЕТИТЕ ВО АЛБАНИЈА И >

< start="2689.753" dur="5.071"> СТОКИСКИ ПИЛ ВО МОЈОТ ОСНОВА. >

< start="2692.589" dur="4.538"> >> РЕШУВАЕ ОД ОВИЕ. >

< start="2694.958" dur="5.038"> >> СЕ ЈА ГО ИСПО. >

< start="2697.261" dur="3.903"> САМА ВЕНТИЛАТОРИ ВО >

< start="2700.13" dur="2.369"> СТОКИ ПИЛИ. >

< start="2701.298" dur="1.568"> НЕМА ДА ГО ОБВРДУВАМЕ СО нив >

< start="2702.633" dur="1.701"> БОЛНИЦА. >

< start="2703" dur="6.606"> НЕМА ДА СЕ УПОТРЕБИ ДОБИРНИКОТ >

< start="2704.468" dur="6.105"> ПО ТОА ОТКАЕ, ПОТРЕБНА ВЕНТИЛИРАНА >

< start="2709.74" dur="2.201"> БЕД. >

< start="2710.707" dur="3.637"> >> БЕСПЛАТНО. >

< start="2712.075" dur="3.336"> СИТЕ СЕ РАБОТНО ДА СЕ >

< start="2714.478" dur="6.673"> ПРЕД линии. >

< start="2715.845" dur="6.307">■ ДЕЛОВИ НА>

< start="2721.285" dur="10.843"> БОЛНИЦА. >

< start="2722.286" dur="13.913"> >> МОANЕТЕ ДА СПОРЕДИТЕ. >

< start="2732.262" dur="5.906"> Јас не верувам дека тие се >

< start="2736.333" dur="5.004"> ДЕПОЛИТИРАНИ Уште. >

< start="2738.302" dur="5.571"> И ОТВОРЕД ДВЕ ЦЕЛИ. >

< start="2741.471" dur="5.639"> ПОТРЕБНИ ДА ГО РАБОТИТЕ СО НОВИТЕ КОИ. >

< start="2744.007" dur="6.306"> СЕГА ПОТРЕБНО ДРАВ ДА СЕ ДА СЕ ПРАШАЕ 200 >

< start="2747.244" dur="6.239"> КРИА ИЛИ СЕ ДОБИЕТЕ БЕСПЛАТНО ТОА >

< start="2750.447" dur="5.905"> ДА СЕ ПОСТОИ КРАТКО РАБОТНИЦИ >

< start="2753.617" dur="4.737"> ПОДНЕСУВАЕ НА ЧАСОВИ И БЕЗБЕДНОСТ. >

< start="2756.486" dur="5.439"> НО JИМ, НЕ верувам дека сме >

< start="2758.488" dur="4.838"> СЕГА РЕЗЕРВИ ЗА ОБВРСУВАЕ. >

< start="2762.059" dur="3.703"> >> ТОА КОРЕКТ. >

< start="2763.46" dur="5.705"> >> Треба да се грижат пациенти >

< start="2765.896" dur="6.239"> ЗА РЕГУЛАЦИЈА ВКЛУЧУВА >

< start="2769.299" dur="3.27"> МЕДИЦИНА МАЛПРАКТИЦА И >

< start="2772.269" dur="1.434"> РЕГУЛАТИВА. >

< start="2772.702" dur="1.702"> >> LЕ СМЕТЕ НА ОВИЕ ПРАШАА >

< start="2773.837" dur="2.002"> ИСТО ТАКА. >

< start="2774.538" dur="5.972"> ОВИЕ СЕКОГАШНИ БЕЗБЕДНИЦИ ТОА >

< start="2775.973" dur="6.572"> ИМА ПОВОДИ КАКО СЕ ИМАМЕ >

< start="2780.644" dur="4.003"> НА ПРЕДВОДНИТЕ СООДВЕТНИ КОНФЕРЕНЦИИ. >

< start="2782.679" dur="3.203"> МОРА ДА ГО ГРАДИМЕ НА НАШИТЕ ПРАВИЛИ И >

< start="2784.781" dur="2.335"> РЕГУЛАТИИ И АДАПТ >

< start="2786.016" dur="6.606"> СО СОГЛАСНО ДА СЕ ОДБЕРАМЕ >

< start="2787.25" dur="6.74"> КАКО ДОБРО. >

< start="2792.756" dur="3.269"> СЕ СЛЕДУВАМЕ НА ТЕЛЕФОНОТ СО >

< start="2794.124" dur="3.703"> БОЛНИЦИ АДМИНИСТРАТОРИ. >

< start="2796.159" dur="4.371"> ОДДЕЛЕНИЕ ЗА ЗДРАВЈЕ - >

< start="2797.961" dur="5.305"> ОДДЕЛЕНИЕ ЗА ЗДРАВЈЕ >

< start="2800.664" dur="4.103"> МНОГУ РЕГУЛАТИ ДА ПОВЕДУВААТ >

< start="2803.4" dur="3.303"> НАЈДОБРИОТ ЗДРАВЈЕ СИСТЕМ ВО ОБЕДИНЕТИТЕ >

< start="2804.901" dur="6.573"> ДРATАВИ НА АМЕРИКА. >

< start="2806.837" dur="6.139"> И ОВИЕ РЕГУЛАТИВИТЕ СЕ ДА СЕ РАБОТИ >

< start="2811.608" dur="5.472"> РЕГУЛАЦИИТЕ МОЕ ДА ГО СМЕТУВАМЕ >

< start="2813.11" dur="8.207"> ДАБИТЕ НА НАЧИН НА ЕКСПЕДИЦИЈА И >

< start="2817.214" dur="6.639"> ФАКИЛИТАЦИЈА И МОБИЛИЗАЦИЈА. >

< start="2821.451" dur="3.303"> ПОВЕЕ ОД ОВОЈ СЛУЧАЈ СМЕ >

< start="2823.987" dur="2.802"> ОДВОРА ДО ВЕРУВАЕ. >

< start="2824.888" dur="4.17"> МНОГУ ОД РЕГУЛАЦИИТЕ >

< start="2826.923" dur="4.037"> МОANЕ ДА ГИ ПРИДРУУВАМЕ, МОANЕ МОЕ ДА ЗГОЛЕМУВА >

< start="2829.192" dur="4.304"> КАПАЦИТЕТ, ДА ЗНАЕТЕ, СЕ ПРАШАТ А >

< start="2831.094" dur="5.405"> БОЛНИЦА ДА ДОБИРАТЕ КАПАЦИТЕТ. >

< start="2833.63" dur="3.303"> НИЕ СИТЕ СЕРТИ НА ПРОСТОР >

< start="2836.633" dur="2.002"> ПРОПИСИ. >

< start="2837.066" dur="10.077"> ПОТРЕБА ДА ГО ПОБЕДИ Флексибилноста за нив >

< start="2841.237" dur="6.173">DOçw СЕ КАКО ШТО СЕ ДА ГО NG81BI >

< start="2847.277" dur="6.139"> ДА >

< start="2847.544" dur="8.608"> >> Јас сум збунет. >

< start="2853.55" dur="5.572"> АКО НЕМА ДА РАБОТАМ СО NEWУЈОРК >

< start="2856.286" dur="3.237"> ПОВЕЕТЕ НА ГРАДОТ НО НОВО >

< start="2859.256" dur="4.47"> ЈОРК ГРАД. >

< start="2859.656" dur="5.205"> >> Можеби имате точка. >

< start="2863.86" dur="2.436"> >> NEWУЈОРК ГРИЕ СЕ СЕГА >

< start="2864.995" dur="4.037"> ДА СЕ ДА СЕ ДА СВОЈОТ СВОЈ. >

< start="2866.43" dur="6.105"> РАБОТИРАМЕ НА YУЈОРК ГРАД 77 >

< start="2869.166" dur="3.703"> ВРЕМЕ ДЕН. >

< start="2872.669" dur="5.538"> >> 78. >

< start="2873.002" dur="6.34"> >> НЕ >

< start="2878.341" dur="2.669"> >> МОЕ. >

< start="2879.476" dur="1.868"> ПОТРЕБНО ДА БИДЕТЕ КОНГРЕС >

< start="2881.144" dur="2.969"> ЛИЦА. >

< start="2881.477" dur="4.939"> СЕ ТРЕБА ДА СЕ СЕНАТОР, САМО >

< start="2884.247" dur="4.438"> Комунициран со сите нив. >

< start="2886.55" dur="2.536"> ЈА ПОСТАВУВАМЕ НА ВАШИНГТОН >

< start="2888.819" dur="3.035"> БУРУВАRЕ. >

< start="2889.219" dur="4.537"> ЈАС БЕВ ТАМУ. >

< start="2891.988" dur="2.903"> НО ЈА ПОСТАВИМЕ БИЛНИЦИ КОГА САМО >

< start="2893.89" dur="3.003"> Секретарот. >

< start="2895.025" dur="4.237"> ЗНАЕМ КАКО ДА СЕ СМЕ, НЕ СЕ >

< start="2897.027" dur="2.536"> ЗНАЕТЕ КАКО ГО ПОГОЛНИТЕ ДЕЛОВИТЕ >

< start="2899.396" dur="5.038"> ОВДЕ >

< start="2899.696" dur="6.172"> ПОГЛЕДНЕТЕ НА ГУБОВИТЕ ВО >

< start="2904.568" dur="2.201"> РЕВЕНУВА, КОГА САМО СУДИТЕ >

< start="2906.002" dur="3.77"> Зборувајќи за мене. >

< start="2906.903" dur="5.105"> КАКО ДА СЕ ДРАТ ДРATEАВЕН БУGЕТ >

< start="2909.906" dur="3.637"> СО ДРАМАТНИ ГУБОВИ ВО РЕВЕНЦИЈА. >

< start="2912.142" dur="2.936"> СЕ ДЕКА ДЕКА ДОБРО >

< start="2913.677" dur="3.569"> ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА ДА ОДИЕ >

< start="2915.212" dur="4.103"> ПОСЕТЕ СТИМУЛЕН ПАКЕТ ТОА >

< start="2917.38" dur="3.236"> ДОПОЛНИТЕЛНО ДОДЕЛУВАЕ ДОДЕЛУВАЕ ДО >

< start="2919.449" dur="1.668"> ДРATEАВНИ ВЛАДИ. >

< start="2920.75" dur="1.468"> ДОБРО. >

< start="2921.251" dur="7.907"> ОВДЕ ПАКЕТ. >

< start="2922.352" dur="9.275"> ДАЛИ 3 милијарди американски долари. >

< start="2929.292" dur="2.702"> ДОМААТА Е КАКО ОД 15 УСД >

< start="2931.761" dur="2.236"> БИЛИОН >

< start="2932.128" dur="6.907"> >> КАКО ДОБИРАТЕ МИЛАРИ 15 УСД >

< start="2934.131" dur="8.174"> ДОМАА СО 3,8 милијарди? >

< start="2939.169" dur="5.972"> НЕ СЕ. >

< start="2942.439" dur="3.937"> >> КАКО ОДГОВОРИТЕ ДА СЕ >

< start="2945.275" dur="2.368"> МЕНТАЛНОСТ И ФИЛОСОФИЈА ТОА >

< start="2946.51" dur="3.369"> КУРИТЕ СЕ РАБОТЕ ДО СЕ >

< start="2947.777" dur="3.403"> БОЛЕСТ И ПОВЕЕ ОД >

< start="2950.013" dur="3.436"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТОК МОIGHЕ МОЕ >

< start="2951.314" dur="2.502"> ЗА ОТВОРАЕ НА ЗЕМЈАТА ОД >

< start="2953.583" dur="9.009"> Источен? >

< start="2953.95" dur="9.543"> Гледајте, верувам дека е дел >

< start="2962.726" dur="2.502"> ЈАЗИК, ПРАВО? >

< start="2963.627" dur="3.369"> >> НОБОДОТ SЕ СЕ СМЕЕ >

< start="2965.362" dur="1.968"> Одржлив да ја задржите ЕКОНОМИЈА >

< start="2967.13" dur="3.77"> ЗАВРШЕН. >

< start="2967.463" dur="9.276"> >> Не е одржлив. >

< start="2971.034" dur="8.341"> ДА СЕ ДОБИРАМЕ. >

< start="2976.873" dur="4.137"> ТОА .1, .2. >

< start="2979.509" dur="3.837"> СЕКОЈ ДОГОВОРИ СЕ ВЕРУВАМ ВО >

< start="2981.144" dur="3.703"> ОВОЈ ДРАВ. >

< start="2983.48" dur="9.175"> Ние мораме да сториме СЕ >

< start="2984.981" dur="11.044"> ЗА БЕЗБЕДНО ИВОТ. >

< start="2992.789" dur="6.373"> ОВИЕ СЕ РАБОТНИ ЛУЕ. >

< start="2996.159" dur="4.537"> Тие треба да умираат некаде наскоро >

< start="2999.296" dur="5.505"> СЕКОЈ >

< start="3000.83" dur="5.772"> ПОВЕЕ ДА ПОМНЕМЕ. >

< start="3004.935" dur="2.368"> Јас НЕ верувам НЕКОГАШ АМЕРИКАН >

< start="3006.736" dur="2.669"> ВЕРУВАТЕ ТОА. >

< start="3007.437" dur="3.303"> ЗНАЕМ НОВ РАБОТНИЦИ НЕ СЕ ВЕРУВАМ >

< start="3009.539" dur="3.136"> ТОА И КАКО Владимир на >

< start="3010.874" dur="6.139"> СОСТОЈБА НА NEWУЈОРК МОЕ ДА СЕ РАБОТЕ ДА >

< start="3012.809" dur="7.24"> ВИЕ ТОА, ДАКА НЕКОГАШ ДА СЕ ПРАШАМ ДА. >

< start="3017.147" dur="3.303"> ПО ТОА ИМА ДВЕ ПАРАЛЕЛ >

< start="3020.183" dur="1.601"> ТИЕ. >

< start="3020.583" dur="2.87"> HAЕ МОЕТЕ ДА ЈА ДОБИЕ ЕКОНОМИЈА >

< start="3021.918" dur="3.003"> ВЕРУВАЕ И МОРА ДА ЗАШТИТИТЕ >

< start="3023.587" dur="6.239"> СЕКОЈ ИВЕТЕ ТОА МОЕ. >

< start="3025.055" dur="12.145"> ВЕРУВАМЕ ДА СЕ ПОВЕЕ РЕФИНИРАНА >

< start="3029.959" dur="8.308"> СТРАТЕГИЈА отколку што СЕГАМЕ ТАЛКУВАМЕ >

< start="3037.334" dur="2.935"> ЗА НАС. >

< start="3038.401" dur="5.505"> Не мислам дека е бинарна. >

< start="3040.403" dur="5.605"> ЈАС НЕ МОINАМ ДА СЕ ЗАВРШИВ >

< start="3044.04" dur="5.172"> СИТЕ ЕКОНОМИЈА И ОТВОРАЕ >

< start="3046.142" dur="3.404"> СВЕТСКОТО ОПШТЕСТВО ДО БИЗНИС КАКО >

< start="3049.346" dur="1.701"> УСУАЛНО >

< start="3049.679" dur="6.006"> СЕГАМЕ УЧЕМЕ ДА СЕ ТОА >

< start="3051.181" dur="8.141"> КВИОТ НА СТРАТИФИКАЦИЈА ЗА РИЗИК >

< start="3055.819" dur="6.939"> МЛАДИОТ ЛИЦЕ САМО ЛИСКО РИЗИК. >

< start="3059.456" dur="5.104"> ЛУЕ КОИ САМО ВИРУС И >

< start="3062.892" dur="3.136"> РЕШЕНИЕ ДА СЕ РЕЗИКОТ >

< start="3064.694" dur="3.069"> Започнете ја економијата со донесување во >

< start="3066.162" dur="4.871"> МЛАДИОТ ЛИЦЕ КОИ СЕ ПОСТОЕ >

< start="3067.897" dur="4.037"> ПО РИЗИК И СТАРТИ ДА СЕ ОДГОВОРИ ТОА >

< start="3071.167" dur="4.638"> МАШИНА ТОА ПАТ. >

< start="3072.068" dur="6.373"> Започнете со рестартирање на економијата >

< start="3075.939" dur="4.137"> НАТАМУ. >

< start="3078.575" dur="4.604"> КОГА Е ИСТО НАЈДОБРИОТ ЈАВНИК >

< start="3080.21" dur="4.537"> ЗДРАВЈЕ СТРАТЕГИЈА. >

< start="3083.313" dur="2.035"> МЛАДИОТ ЛИЦА ТОА ОД ОВДЕ >

< start="3084.881" dur="5.739"> ДО ПАРКОТ. >

< start="3085.482" dur="10.043"> НЕ ПРИГОВУВА BЕ БАСКЕТБАЛ. >

< start="3090.754" dur="6.873"> И ТОА ДО СОВРШУВА BЕ ВО ВЕСНИКОТ >

< start="3095.659" dur="3.236"> Куќа која не е јавна >

< start="3097.761" dur="3.236"> ЗДРАВЈЕ СТРАТЕГИЈА. >

< start="3099.029" dur="5.004"> ПОВЕ ISЕ ТОА Е ПОСТОЈАНА ОД РЕФИНИ >

< start="3101.131" dur="5.605"> СТРАТЕГИЈА ЗА ЈАВНА ЗДРАВЈЕ И >

< start="3104.167" dur="3.37"> ПОЧЕТУВА РАБОТА НА ЕКОНОМИЈА И >

< start="3106.87" dur="7.307"> ТОА ШТО СЕ СМЕЕ - ТОА >

< start="3107.671" dur="11.143"> ШТО СМЕ ДА СЕ РАБОТИ НИКОГАШ. >

< start="3114.311" dur="6.105"> >> Дали ви влијае? >

< start="3118.948" dur="2.536"> ДАЛИ ДА СЕ ЧУВАТЕ ВО СЛОБОДНО ПОДГОВОР >

< start="3120.55" dur="2.969"> ДА СВЕД СВОЈОТ БЕСПЛАТНО? >

< start="3121.618" dur="2.802"> >> ФЕДЕРАЛр >

< start="3123.653" dur="2.969"> Готови упатства. >

< start="3124.554" dur="4.971"> ГИ ПОВИКУВААТ УСЛОВИ >

< start="3126.756" dur="5.405"> Бидејќи тие се Упатства. >

< start="3129.659" dur="3.336"> И ТИЕ ДРАВНИ МОЕ ДА СЕ СЛЕДАТЕ >

< start="3132.295" dur="2.469"> Упатства. >

< start="3133.129" dur="5.505"> ДРATАВНИТЕ МОЕ ДА СЕ МОДАТ >

< start="3134.898" dur="4.203"> Упатства за да ги собере нивните специфични >

< start="3138.768" dur="1.501"> ЦИРКУМСТАНЦИ. >

< start="3139.235" dur="2.436"> НЕМА ДОБИВ ОВА НОВ ЈОРК >

< start="3140.403" dur="2.302"> СЕ РАЗЛИЧНИ И >

< start="3141.805" dur="3.536"> ПРОБЛЕМ СЕКОЈ СЕКОЈ ДОГОВОР ВО >

< start="3142.839" dur="4.17"> ЗЕМЈА, ПРАВО? >

< start="3145.475" dur="1.801"> ТОА СЕКОЈ БЕЗ БЕЗ ДАЛИ ВАС >

< start="3147.143" dur="2.669"> ЈИЕ >

< start="3147.41" dur="3.27"> ТОА СЕКОЈ ФАКТ ДЕКА ЗНАЕТЕ. >

< start="3149.946" dur="3.47"> НЕ Е ДОБИВ. >

< start="3150.814" dur="7.24"> ОВДЕ ГО ГОЛЕМИМЕ ПОДГОВОР ПРЕДИЗВИК >

< start="3153.55" dur="8.541"> ВО NEWујорк од градските броеви >

< start="3158.188" dur="4.304"> И ЕДНА НА НАЈДОБРИОТ ИНТЕНЕС >

< start="3162.225" dur="5.271"> ЕКОНОМИ. >

< start="3162.625" dur="6.974"> И КОИ СИТЕ ДА СЕ ТРЕБА ТОА >

< start="3167.63" dur="3.937"> И ДА НЕ ЗНАМ ДА БИДЕ ДА ГО ОБНОВА >

< start="3169.733" dur="4.003"> ОДДАВА ДА РАБОТИ ЗА ТУЛСА ИЛИ САН >

< start="3171.701" dur="3.27"> АНТОНИО. >

< start="3173.87" dur="2.702"> SOе дојдеме до план >

< start="3175.105" dur="3.102"> ТИ РАБОТИ ЗА NEWУЈОРК И >

< start="3176.706" dur="2.402"> ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА НЕ Е ТАКА >

< start="3178.341" dur="1.535"> ПРАВИМЕ СЕ. >

< start="3179.242" dur="5.672"> НИЕ САКАТЕ НИЕ ПОНУДУВАМЕ >

< start="3180.009" dur="6.306"> Упатства. >

< start="3185.048" dur="6.673"> >> Што правиш од >

< start="3186.449" dur="6.706"> ЕКИПА НА ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ ТОА ДЕКА >

< start="3191.855" dur="4.67"> МОЕ ДА САМО КВАРАНТИН И >

< start="3193.289" dur="7.908"> ВТОРА ПРАШАА ILLЕ ВИЕ >

< start="3196.659" dur="5.139"> САМО-КВАРАНТИН ПОВЕЕ ДАЛИ >

< start="3201.331" dur="1.168"> ВО NEWујорк ЈЕСЕРДЕН. >

< start="3201.931" dur="1.868"> >> ПРЕТСЕДАТЕТ СЕ ПОСТОИ СИТЕ >

< start="3202.632" dur="2.802"> ТОА ОБЕЗБЕДИ ВО NEWУЈОРК ГРАД >

< start="3203.933" dur="1.835"> МОЕ ДА САМО КВАРАНТИН ЗА ДВЕ >

< start="3205.568" dur="0.667"> WEEKS. >

< start="3205.901" dur="1.535"> >> ВО NEWУЈОРК. >

< start="3206.369" dur="3.136"> >> ВО NEWУЈОРК ГРАД. >

< start="3207.57" dur="3.47"> >> НЕ, АКО ДА СЕ РЕДИТЕ ВО NEWУЈОРК >

< start="3209.639" dur="1.802"> ГРАДОТ МОUSTЕТЕ КВАРАНТИН ВО НОВО >

< start="3211.174" dur="2.302"> ДРORАВНА ДРАВА. >

< start="3211.574" dur="2.869"> НЕ СМЕТЕ ДА ДА ОДИТЕ ДО НОВО >

< start="3213.61" dur="4.804"> ЈОРЕК ГРАД ДО КАРТАНТИНА. >

< start="3214.577" dur="4.271"> Одам на КВАРАНТИН НОВО >

< start="3218.548" dur="8.208"> ДРORАВНА ДРАВА. >

< start="3218.981" dur="9.009"> >> Тоа е медицински совет. >

< start="3226.89" dur="3.002"> Најважното нешто во животот >

< start="3228.124" dur="4.704"> Е ДА ЗНАЕТЕ ШТО СЕ ЗНАЕТЕ. >

< start="3230.026" dur="4.137"> ДА НЕ ЗНАМ ДЕКА МАКЕДОНИЈА И Јас >

< start="3232.962" dur="3.17"> TЕ ВРВЕ ДО ДОКТОРОТ. >

< start="3234.297" dur="4.037"> САМО мислам дека треба да ги следи >

< start="3236.266" dur="3.169"> Упатства за ЦДЦ и ЦДЦ >

< start="3238.468" dur="2.402"> УПАТСТВО ПРЕПОРАТУВАТЕ ТОА ВАС >

< start="3239.569" dur="3.369"> ОСТАНЕТЕ ПРИДРУУВАВ ПОДДРШКА. >

< start="3241.004" dur="3.936"> Социјалното растојание како добро и >

< start="3243.072" dur="3.737"> ОВА Е ПОДНЕСЕ NEWУЈОРК КАКО СЕ >

< start="3245.074" dur="3.637"> ГОВЕНЕР МЕНТИЕН. >

< start="3246.943" dur="9.943"> >> СПЕНЦЕРИ] СЕ ТАКА ТОА ВАС >

< start="3248.845" dur="12.245"> ПОТРЕБНО КАРТАНТИН. >

< start="3257.02" dur="5.638"> >> ТОА МОЕ ДА СОЦИЈАЛНА ПОСТАВУВАЕ. >

< start="3261.224" dur="1.768"> ОВОЈ СЛУБИ се СИТЕ ПОВЕЕ >

< start="3262.792" dur="3.036"> ЗЕМЈА. >

< start="3263.125" dur="20.421"> НЕ Е JУБОВ НОВ ЈОРК. >

< start="3265.962" dur="18.952"> СМЕ НА ПРЕДИЗВОДОТ. >

< start="3283.68" dur="3.469"> >> ДАКО НЕ ДА ЈА ДАМАМ ПОВЕЕ ФИНАНСИРАЕ >

< start="3285.047" dur="5.439"> ОД ФЕДИ, НЕ ЗНАМА КАКО >

< start="3287.283" dur="5.839"> НИЕ СМЕТЕ БУЕТ. >

< start="3290.62" dur="5.038"> ТОА Е ЗОШТО СИТЕ СМЕТКИ БИЛ >

< start="3293.256" dur="11.344"> СО ТРОБЛЕСОМ. >

< start="3295.792" dur="11.978"> ЈА ЗНАЕМ ПОЛИТИКАТА НА ПЛАТНО УБАВ >

< start="3304.734" dur="5.505"> И НЕ ПОСТАВУВАТЕ СИТЕ ПРЕСУДА >

< start="3307.904" dur="3.303"> СЕКОЈ ДРУГИ ИЗБОРЕН ОФИЦИЈАЛНА >

< start="3310.373" dur="19.486"> ДРУГОВИНАТЕ ДА СЕ СТЕТЕ >

< start="3311.341" dur="18.518"> SHARP / íx >

< start="3374.17" dur="1.001"> НЕ ТОА ОВА НЕМА РАБОТА. >

< start="3374.87" dur="0.301"> ТОА Е ЗАДОВОЛСТВО. >