3403s Guvernatori Cuomo i Nju Jorkut mban informim mbi pandeminë e koronavirusit - 3/25/2020 images and subtitles

FALEMINDERIT T FOR B BENI K BETU TODAY. Unë mendoj se ju e dini kushdo që është KETU. P ONR TIGH DREJTën time, DEPUTI Mbikëqyrës i Departamentit të SHËRBIMET FINANCIARE. QEN ME MUAJ KOHA T GJAT. Ai është pjesë e ekipit tonë SWAT. KEMI PRESIDENT T OF EMPIRE KOLEGJ, DR. ZUCKER, MADE LISA DeROSA, DHE DREJTORI BUXHETOR. KEMI NJ OF interesante LAJME TODAYLISA DeROSA, DHE DREJTORI BUXHETOR. KEMI NJ OF interesante LAJME TODAY, GJITHA po lëvizin. STATUSI AKTUAL, DO T DUHET TRAJEKTORIA Q G DUHET. NUK KEMI T T KUFIZUAR, NUK KEMI HIT APEX. Mos harroni se linja do të shkojë, Do të arrihet një pikë e lartë, IT DO TIPAR, DO T G BNI KALUAR. Ne do të vazhdojmë në mënyrën deri MOUNTAIN. NUMRI I INFEKTIMEVE QAT KAN NDODHEN, 80% DUKE VETM Zgjidhet. RRETH 15% të POPULLIT KUSH TEST K RERKESA POSITIVE Shtrimin në spital. DHE THE K THTO JAN DEGREJT E Shtrimin në spital. POR UNIVERSI TOTALE QAT KQURKESA HOSPITALIZIMI 15SHT 15%. Ne P USRDORI MODELET E PROJEKTIMIT. KEMI WI CORNELL QAT BNJ MODELET E PROJEKTIMIT, NE P USRDORIMI McKENZIE, DEPARTAMENTI I SH HENDETI DO MODELET E PROJEKTIMIT. DHE TYAR SHQYRT E RNDSISHME JU JENI PROJEKTUAR PROJEKTI I PRONS JEKER TE DHE PLANIFIKIMI P FORR një nevojë. MODELET E PROJEKTIMIT JAN J DREJT ATA, ato janë modele të PROJEKTET, NUK JAN DEFINITIVE E NEVOJSHME, POR IT Shtë pajisja VETM QAT KEMI TE PLANOHET, E DREJTA? Ndiqni DATS, Ndiqni TAT DHNAT, NDRMARRJEN T D DHNAT. HOSPITALIZIMET AKTUALE KAN Lëvizur në një normë më të lartë se sa MODELET E PROJEKTUAR, SE GJITHA MODELET E PROJEKTUAR. SI Q W ISHTE VBNDOSHME PËR. BECNI SI INFEKTIMIN E LART HIGH ATEMIMI MJETET më të shpejtë KAPACITETI N ON SHOSRBIMET DHE Q IS POSHT PIKA KRITIKE PR SH.B.A THESHT THE NUMRI I POPULLS S SHUM NO HOSPITALT. E DREJTA TANI ATFAR JEMI NDIKOJ SHT RRETH 140,000 RASTE VE NO SHOSRBIMET, SPITALIT KAPACITETI 53SHT 53 53,000 BEDS. Q IS SHT A PROBLEM. JEMI KOORKUAR RRETH 40,000 Rastet e ICU që vijnë në Spitale. KEMI RRETH 3,000 BULET ICU. Q IS SHT A Sfidë. FAR ANSHT AN NJ IC ICU P BRKETUAR K THTU QËLLIMET? BAZUESHME NJE SHUME ME A Ventilator. Ventilatori është SHUM PIKA KRITIKE E PAJISJEVE PER NJ UN NJ UN NDITRMARRJE KUJDESI INTESIVE BECN KIST SHT A P RESRGJIGJE POSHTSIA DHE NJERZIT NEVOJN M SHUM Ventilimi se sa i dobishëm. FAR DUA T TO BN? ZBRITJENI NUMIN E RASTEVE Hyrja në spitalet, i ngadaltë NUMRI I RASTEVE T COM HYRIT N SPITALIT. QE WHFAR ATSHT DR. FAUCI ESHTE Duke folur për TV në çdo ditë. RREZIKONI GJUMIN, RREZIKON GJYKUAR, LULET GJYKUAR. NGJARJE NUMRI I POPULLIT T COM BHET N H SHOSRBIMET N SO MUND T BJM ME TI N THE SH HRBIMET DHE JEMI PUNOJM ON ATA Q. N THE KOHA T NDRMARRJE, RRITONI TUAJ KAPACITETI HOSPITAL, E DREJTA? SI skuqur të ngadalësoni numrin e RASTET TING HYRIT NOS SPITAL, NDRMARRJE NDESHME SPITALIN TUAJ KAPACITETI. JEMI PUNOJM ON N ON SHUM Në të njëjtën kohë. JEMI NGA DITA NJ O. ZBRITJENI NUMIN E RASTEVE HYRJE N,, LULET E GJYKATS, Ngadalësoni INFEKTIMIN E SHPESHTS S SHTYPIT. JEMI po bëjmë gjithçka që mundemi. QE E BANOJ NESHME PUNT, SHP DRNDARJES SOCIALE, MBYETJE GJIJET, VLERA THE Restorante. NJNE ISSSHTJE N CITY Qytetin e Ri të Jorgut KU KEMI një Niveli më të Lartë të Dendësisë SI DUAJME PSPRMBLEDHJE N THE PARKU T CITY QYTETIT N NEW JORK, veçanërisht ME NJERZIN E RINJ, DUHET SI DREJTIMI SI MUND DHE SI BLAND AS MUND TE POPULLIN E RINJ DHE THE MISINFORMATA QAT KAN. JU MUND T C SHUME CORONAVIRUS. JU MUND TIN MUND T MUND T MUND T MUND T MNYR HERO, JU JENI V REREJT NOT NUK. JU MUND T C KUPTOJNI. DHE MUND T TRAN transferoni atë që është Ju bën të rrezikshëm NJERZIT QO JU DUA. POR PARA QYTETET E QYTETIT T CITY QYTETIT TOR JORKIT QENI PROBLEM. E SHENI MYSELFIN E PROBLEMIT Të dorës së parë. Fola për kryetarin De Blasio DHE FJAL JOHNSON, Ne thamë ME NJ PL PLAN N IN 24 orë që VERDO P AGRBASHKT RREZIKONI ME. T’I vijnë deri me një plan. JEMI TANI IMPLEMENTUAR QE PLAN. U SIGJUAR N ON K THTAN PLAN. PLANI DO T VEPRIM PILOT SHTETET N IN QYTET N NEW JORK T CITY QYTETIT KEMI TRAFIKE SHUM MSIMORE N NEW RI QYTETI JORK, JEMI SHUM MJETET N IN Qytetin e Ri të Jorkut. SHTETET E HAPUR. NJERZIT DUHET T W FALOJNY, DUHET TE SHKOJE DHE DERI DISA AIR. JU DUHEN ZONA E VDEKJES S L VDEKJES. SO PILOT MBYRJE SHTETET TA KUJDES, HAPJEN E SHTETEVE N Këmbësorët. DO T DUHET EDHE MANDATORIA E ENACTIT Dendësia shoqërore e PLAYGROUND. PROBESISHT Një koncept i ri. JO SPORTET E KONTAKTIT TOS VDEKJES N A A PLAY GRUPI. JO BASKETBALL P FORR SHEMBULL. NUK MUND T DO BNI. JEMI TK KKRKOJM PE NJERZIT T DO BN K THTO P AR NJ B BAZA VOLANDARE. NSE KA ISSHT N JO PCRFUNDIM ME ATA, DO T WE DO T M BAKENI MANDATORI DHE DO T W DO T A DREJT AKTUAJ MBYETJE LUGJET. NUK DUA T TO BJM TH SI T B BNI PLANET E PLANIT JAN A NJ PL VEND T TO SHKUAR DUHET DHE FITONI AIR, por ju DUHET T EX SHUMCSOHEN Dendësia shoqërore EVEN N A NJ A PLAYGROUND. DHE RRETH, ISSHT VOLUNTAR. Kryetari është duke shkuar për ta bërë atë Pastroni që kjo është e rëndësishme POPULLI I QYTETIT. N ITSE NUK KA NDODH, DO T, DO AKTUALE VDEKJE RRETH PLAN Baza. Nuk dua ta bëj atë. POR NE KEMI DUHET T NDIKOJM HAPRESIA E INFEKTIMIT DHE QE FAR ISSHT SHT M E RNDSISHME. Kjo është shumë interesante. SI SUGJESTET E EVIDENCCES Q CON KONTROLLONI Densitetin Masat mund të jenë duke punuar. DHE RRETH, ne po bëjmë këtë NGA PROJEKTET. POR DUHET NIS KIST B Q B NDIKOJ Interesante. KIST E MUNDSISHT, PROJEKTIMI ISHTE KA HOSPITALIZIMET NERNJ DOBLIMI VERDO DY DITA. MIRË? N MONNDR, NUMRI I SUGJERUAR Q H JAN SPITALIZIMET B DORDHNI VERDO 3.4 ditë. N T DUNI, PROJEKTET SUGJESTUAR QE HOSPITALIZIMET JANE DOBLIKUAR VERDO 4.7 ditë. TANI, QE ALSHT GJITH MIR PR T Bëhu E VRTETA. POR TEORIA GSHT FITUAR Densiteti që do të merremi me të, SHPRNDONI SHUM me shpejtësi, POR NSE RUAJN THE Dendësinë, MUND ZBRITJE SHPREHT V SHUM me shpejtësi. SO KESTO PROJEKTIME, DUA VESHTI NDUNRMARREN T GJITHA T O GJITHA VENDI DHE NUK MUND T PL SHUM NJ GRE E MADH TRAJTIMI I STOCK N AN DO NJ PROJEKTIMI ME T ALL GJITHA REZULTATI TE GJITHA SHTETET VAZHDON SHTET ATA JAN po bëjnë atë. POR RRETH, KJO ASHT A POZITIVE SHENJË. DHE NUK JEMI 100% SIGURISHT Q IT Mban Ose është e saktë. POR SHKRIMET JAN HE TAD NDARUR N THE DREJTIMI I DUHUR. Dhe kjo gjithmonë gjithmonë më mirë se Shigjetat kryesuar në gabim Drejtim. SHUM TO P PER NJERZIN E SHTETS SI KESTO KQURKESA, SOCIALE SHPISTRNDARJES, JO RREGULLIMET, JO PUNT NONESSENTIAL, PO, TIJ JAN B BURDENSOME. NGA MUAJ, ato janë efektive DHE ATA JANE TE NEVOJSHME DHE Ai tha se SUGJESTET N TH KINTT PO PIK QAT KAN SL NGROHEN Hospitalizations. Dhe kjo është gjithçka. Ngadalësimi i SPITALIZIMIT Cmimet, duke ardhur ne spitalet JAN E VERDO GJITHA SI SPITANET MUND T DE BALJM PRMARRJEN E POPULLIT Vjen N IN N AT KOHA T S NDRMARRJE KAPACITETI HOSPITAL, ATFAR IS SHT PIKE E LARTE? JU SHENI QENI RRJET N FILLIM. FAR JEMI STUDIM, ,FAR IS SHT Pika e lartë e asaj që gënjejnë, ATFAR SHT APELI I KET TH RREZIK. Q IS SHT THE PIKA E NUMRI më i madh i njerëzve që vijnë NO SISTEMIN E SPITALIT SI Q SHT DHNI I MADH Më i madhi APEX. DHE KU JANE QAT NDODHET NDODH. AGJENI, Q IS ASHT A PROJEKTIM. AGJEN, ATA Q M SHPENZON. POR PROJEKTI AKTUALE ISSHT QU MUND T BE JET IN N 21 21 DITA. SO RAMP N C KAPACITETIN HOSPITAL T M BNI - T TO BNI VET ABM PRDORIM QE VOLUME APEX. SI T R RAMP HOSPITAL KAPACITETI? JU RAMPON BEDS, JU RAMP UP STAFF DHE JU RAMP PAJISJET DHE VENTILATOR AT JAN PROBLEM N E PAJISJE SI JEMI KOHA T DISKUTUARA SHUM. KU JEMI N ON K THTO? KUJDES ,T, NE MUND T NE KEMI 140,000. KEMI 53,000. QE SHT KAPACITETI Ekzistues i Spitale. Ne do të tregojmë të gjitha spitalet DUHET T IN RREZIKON KAPACITETIN E TIJ NGA 50%. I TOKA QE MYSELF NF A KONFERENCALL MUND T VETN. KJO ASHT A BURDEN P FORR HOSPITAL TOT T TO GJITHA SHENJTOU SE DUHET T TO RREZIK KAPACITETI 50%. POR unë kam për t'ju thënë, ata JAN V SHUM T G PRGJITHSHME RRETH TI DHE TA NDERUAR FAR JEMI NE TE MERRESH ME. DHE ATA JAN T E SHUM PR TEP HAPUR N THE PLOT. NSE TC RRITJEN SPITALIT KAPACITETI NGA 50%, QAT MIR TUAJ 27,000 BEDA N ON TOP T OF SHQIPSIS EKZISTUESHME, TI MUND T 80. DISA HOSPITALE KA ASKUAR si Qëllim Përpiquni të rritni 100% TUAJ KAPACITETI. 50% WSHT MINIMUM. Q GLLIMI DUHET 100. Unë besoj se disa SPITALI DO T DO AKTUALE TYRE T TO BNI KATTO. DUA TCO PCORFUNDUAR T TO MUND T BNI B DONI K ASTO Q AS SI PAVARSISHME SI IT Tinguj. POR TANI është koha për të qenë Agresive dhe bëni gjëra që ju NUK B DN D BNI PARA. NESE DISA TM BNI ATA, DHE I BESONI DIKA TM GJITHA DO TAN,, Q DO T BE JET 5,000 shtesë KUJDESIT, JEMI N 85,000 BEDS. FEMA, KORPI I ARSIMIT TM ARSIMIT, FAR DO T DO BN N AT JAVIT JAN CENT QENDRA, KONVENTA QENDRA, KAMPUSI I BERRI VERTETIT, STONY KAMPUS BRIKOOS, Q T MUND T US NXN 89,000. SHUMA NAVY SHTETRORE "KOMUNA", PRESIDENTI DISPATUAR, QE DO T 1,000 B BENI 1000 BASHA T TO BAZUAR NGA HOTELET, QAT MUND T BNI 90,000. NSE KEMI T ALL GJITHA SHTETIN DORMITORIT N IN SHTETIN E RI JORK, QU MUND T MUND T US NXN AN 29,000 SHUM SHUM. DO T BE JEMI N 11 119,000 BED. NUK DO TILL BNI N TH 140 QAT KA NEVOJ, PASQE KEMI DUAJ N H HOTELI, JEMI NDERME AT SHTETET FORMER INSERTIMORE, CONVERTING DISPOZITA T TO DYT T BNI Diferencial. SO A SHUM, KRIJUES, agresiv, POR N L JET Y JU B WHNI ATFAR Y KA KA MNY PËR TË BËRË. DHE ATA ISFAR WH'FUNDOJM KAPACITETI BED. PAJISJET MBROJTSE, KEMI JANE DYQANI NGA BOTA. KEMI një skuadër të tërë që është DUKE BËRË ATË. TIGH DREJTOW TANI KEMI TOU GJITHA PAJISJE MBROJTSE, DORJAT, Maska, FITON P FORR T GJITHA HOSPITAL STT GJYKUAR Q TH JAN KUFITIMI ME TI. DITA N NO SPITAL, JO INFERMIER, JO DOKTORI MUND TAY SHUM LEGJITIMATI Unë NUK KAN E PAJISJE MBROJTSE. E DREJTA TANI DHE PER E ARDHME E PARA, E KEMI A FURNIZIM. NUK KEMI SIGURUAR A FURNIZIM P FORR TRE JAVA NGA TANI, KAT WE JAVA NGA TANI, Pesë javë QË TANI. POR NUK JEMI DUHET T DYQANI. DHE KA ISHTE LAJME E MIRA DHE A PUNA E MIRA NGA TEAM. DHE RRETH, NUK DO T BJN DYQANI P FORR M E SHUM PAJISJE. Ventilatorët, Ventilatorët, Ventilatorët. Ne kemi nevojë për 30,000. KEMI N H SHOSRBIMIN ekzistues SISTEMI 4,000 VLERA VENTE. Kjo është vetëm në normale OPERACIONI I SPITALAVE. JEMI K PRKUAR 7,000 DHE JEMI DUHET TOP DYQANI. QEVERIA FEDERALE DUHET DUHET 4,000. JEMI SHPOLTOJML SHPALLJE KU NJNE FUQI VENTILATOR B DON DO DY PICTURES. ITALI ishte i detyruar të bëjë atë. DUA T TO Shih N WESE MUND T STUDIMojmë TI DHE B ITNI NJ SM SMARTER T L LEHTM DHE KA NJ L LITTLE M M SHUM EKSPERIMENTIMI ME TI, por JEMI DUHET N SP SHPRNDARJEN E Ventilatorët. Ne jemi akoma duke punuar me të QEVERISJEN FEDERALE T TO P TRRPAROJM N Gjeni më shumë Ventilatorë. POR QE SSHT MIR S M T MIR O Sfida JAN THE VENTILATORT. KUNDR, PEDRBASHKT e ICU-së, QE vërtet MJETET SHQYRTUAR P BR VETILATUAR BEDA AGJENI, KJO ISSHT THE NUMRI NJ PIKA E PAJISJEVE QAT NEVOJN. JU KENI KUQ, KENI PAJISJET, KA NEVOJN ST STAFF, DHE KA NEVOJN ST STAFF T UN NDERUAR Q S DISA SHKOLLA ISSHT SHKOHET DUHET DHE DO T BE JET O SI. Kështu që ne kemi qenë duke punuar VUTND TOSISHT NG SHUM A SHALNDETSORE T S MSIMIT FORC KUJDESI. SHKENI P THER RETIRET, SHKON PACKRGJIGJEN Tek infermierët dhe doktorët të cilët mund të NUK JEMI N DI DREJT SPITALale OCKUPIMI I KUJDESIT MJEKESOR, DHE ASK TI DUHET T FOR NENI P FORR PPRGJIGJE REZERVO DETY. ZOTI I BEKOFTË. 40,000 NJERZAN HA KAN S SHENJTUAR AS NJ FOR FORC E KUJDESIT SHNDETSOR SURG. FIZIKICT, NJ AN K NT E NEVOJSHME JUGUESIT YOL, NURSES, LPN, 40,000 NJERZIT KAN S SHENJTUAR. Q IS SHT A SHUM - Q IS SHT A BIG, SHTETI I MADH. SI B CNI MUND T C KRIJOJN BES, JU MUND T F GJITHA PAJISJET, KENI TA KEMI PUN. DHE JU DUHET T KEMI PUNAN PER KETE SHUME SHUME CILAT NUK JANE TANI N THE SPITAL SISTEMI. DHE JU DUHET T KEM STN STAFIN KUR PUNA ekzistuese merr ILL. OSE NGA MUND TUST MUND T PUNOJN OR HOS Q NUK JAN T GJITHA DUHET NJERZIT T TO BNI PUN. SO që është shumë e mirë. Kjo është gjithashtu shumë interesante. Unë nuk e di se kushdo tjetër KA B DR KJO. JEMI KALUAR RRETH EMOTIONIT STRESI QAT K THTO Sillet Njerëz. DHE STRESI SH HENDETSOR Mendor DHE Sfidat e Shëndetit Mendor. Askush nuk është duke folur vërtet rreth saj KJO. JEMI T ALL GJITHA të shqetësuar RRETH NEVOJNI KRITIK I KUFIZUAR, JETA DHE VDEKJI I IMMEDIATIT SITUATA E CILA RSHT R E DREJTA, POR Mos u nënvlerësoni NJERZIT emocionale të TRAUMA JAN KUJDESI DHE SH HENDETSIA emocionale Çështje. KEMI P FORR SHALNDETIN Mendor PROFESIONALE T V VOLUNTARILY SHENNI P TOR TV DHNI MENAXHIN ONLINE SHICRBIMET SH HENDETSORE. 6.000 SH HENDETI Mental PROFESIONALE RUAJTM T VULLNETARI P TOR TV DHN MENAXHIN SH SERVRBIMET SH HENDETSORE P FORR NJERZIT WHO KA NEVOJ. SI DUHET BOTSISHT QE. DHE HOTLINE 1-844-863-9314, JU MUND TI KONQOHET Q HOTLINE, SCHEDULEN NJ AP EM APRIM ME A SH HENDETI MJETOR PROFESIONAL Gjithsej FALAS T T BESIMIT T THE TYRE FAR ST STRESONI JU po ndjeheni. DHE RRETH ZOTIT TLE GJITHA 6000 Profesionistët e shëndetit mendor WHO JANE duke bërë këtë FALAS. DHE THEMERI jam i sigurt në normën e tyre PRAKTIKA JANE BIZNES. Kështu që kjo është një HUAJ JASHTM NGA THEM.TI JEMI SIGURISHT N THE TYRE N PRAKTIKA JANE BIZNES. Kështu që kjo është një HUAJ JASHTM NGA ATA. Unë folem me TRUMP PRESIDENT KOHA TVER VRTET,, NESIGH E V LRTET, Unë JO ME TI M MNJNNJE. DUHET T TO FEMOJN PE NJERZIT N IN Shtëpia e Bardhë që merren me dorë KESTO OPERACIONE. DUHET TO FALOJM WITH ME VIT PRESIDENT. DUHET T WITH FEM WITHR ME KUSHNER JARED KUSH ISSHT A NJ Y JORKER I RI, Ai e di NJU JORK. DHE Ai është duke punuar në të bardhën Shtëpia DHE QENI NDIHME JASHTME T ON GJITHA E KESTO SITUATA. FAR JEMI PUNOJM ON N ON ISSHT A Sfida e përbashkët. Askush nuk ka këto pajisje ajrore dhe ASNJ O NDONJVER ANKIKUAR A SITUATA KU DUHET T DUHET KJO NUMRI I VENTILATORVE N TO Merren me SH HENDETIN PUBLIK Emergjencave. Kështu që ne kemi blerë gjithçka QAT MUND T BE ARDHENI. JEMI TANI N A SITUAT QE JEMI duke u përpjekur për t'u pranuar PRODHIMI I KESTU VENTILATORT DHE Ventilatori është i komplikuar PIKA E PAJISJEVE. PRESIDENTI DHE EKIPI I TIJ Mendoni se po përdorin PDSH-në SI BNI SHT THEMELORE A - IT SHT A NJ T MOOLSIM LEKUESH WHM KU B DENI ME COMPANIES PRIVAT, E DREJTA? NA DUHET NDIHMA JOTE. MUND T D DUHET TEL NDIHMOJMO TUAJ. OSE JU DUHET TREE MARR T NDIHMON DHE Ne kemi nevojë për ju në hapin lart dhe PRODHIMI I RRITUR. EDHE ME KET, KA ASHT A RAMP Deri në kohën e duhur për një kompani për të vendosur GJITHA ZINDJEN E FURNIZIMIT, PUT GJITHA PUNA, DHE Merrni KESTO GJITHA DHE NDARJEN. Kështu që ju do të dëgjoni do t'ju ndihmojmë, Motorët e përgjithshëm do të ndihmojnë. PROBLEMI ISSHT LINE TIME TONA SHT SO SHORT, JEMI DUHET N AN AN APEX 21 DITS N TH KATT Varg. TE MEREN VENTILATORET DHE KETO CONSORTIUMS BIZNESI PUT GJITHA, SHENJAT E FURNIZIMIT, DELRGIMET, NDODHUR SHT NJ AN AN DETYRA E DIFFIKULLIT TT JASHTME DHE ISSHT DISA QAT JAN TONA EKIPI është duke punuar me EKIPI I Shtëpisë së Bardhë dhe DUA T FALEMINDERIT PRESIDENTI P HR TIJ BASHKPUNIMI DHE EKIPI I TIJ P FORR BASHKPUNIMI I TYRE. Ne do të marrim shumë krijues, Jemi duke folur për SHTET RRETH BOTS SI QENI E RI KOMPANIA QAT BUJNU SHUM PRODHIMI. JEMI T T BASHKSISHME N THE BARDH Shtëpia RRETH KONCEPTIT TOT TJERA. NEW YORK KA NEVOJ M E MADH N T KUSHTET E NUMRVE. NEW YORK EDHE KA SHUM NEVOJ KRITIKE N IN KUSHTET E KOHA. RIGHT? BESIMI PR SHTYPIN TON,, JEMI T LIDHUR POR KT GJYKIM. RAJONET E NDRYSHME RRETH SHTETI JAN SHPENZUAR GJYKATA TIF NDRYSHME. JEMI NDOMR MJETE PARA. NUMRI I RASTIT TONA DUHET PARA. TRAJEKTORIA JON ISSHT E PARA. NGA NJE SHTESE E MADH. RAJONET E NDRYSHME DO TVE KAN KUVESTI I TYRE N AT KOHA TIF NDRYSHME. FAR I PARA PRESIDENTIT DHE EKIPI I TIJ ISHTE, DUHET, ATSHT SHUM se Duke thënë që duhet të ofrojmë PAJISJET PR VENDIN E TIJ N O NJ KOH, L LNI LALNDN RRETH ADRESIMI I NEVOJS KRITIKE N IN QAT N SHUM SPOT, V ONRTET QAT NDODH SHKURTRAT E SPOT, pasi ju keni një APEX DHE THE KENI NJ C KURT, DHE KURTI RSHT R relativisht SHKURT ,R, NDCERMARRJENI QENI MOT SHUM SPOT ME ATA INTENSITY, PAJISJET INTENSE, INTENSE PERSONNEL, PASTAJ SHIFT N THE HOT SPOT pranë. DHE KA MORE SHUM T A RREZIKUT SHPENZIMI NGA VENDI THAN A NJLO ZBATIM STATIK, E DREJTA? SHUM N IN QEVERISJEN FEDERALE N H HUD, kam punuar në DOZEN E FATKEQËSITË. T DE BNI ME NJ DHNYAR N IN PARA JUAJ N AT KOHA KOHA DHE PASTAJ SHTOJN TO N TO T THE ARDHM FATKEQËSI. Dhe unë mendoj se ROLLIMI PUNIMI I FUNDIT PUNUESHM K HERTU DHE P BER SJELLJEN E NORNOR JORK, PAVARUR Ne do të jemi 100% Dobishme. KEMI NDIHME NGA NDIRTIMI E DREJTA E VENDIT TANI. Ne kemi nevojë për burime nga ato TANI E DREJTA E VENDIT TANI. DHE TEC BNI SHTETI JONUR ISSHT F E PARA DHE NUMRET TONA JAN. M HIGH TEST LART. POR PIKA E LART APEX DO T BE JET SEKENCIAL NGA VENDI. Kështu që unë i thashë shtëpisë së bardhë DUHET N US PAJISJET Q NE DUHET, DUHET SHEN PERSONELIN. SI T SO SI KEMI T G PASTRUAR TON MOMENT KRITIK, DO T DO REDEPLOY QAT PAJISJET DHE PERSONNELI NOT PJESN E MIR T HOTA. DHE DO GARANC PERSONALE IT DHE MENAXHIMI PERSONALE IT. N IFSE DO T S DUHET 15,000 US VENTILATOR ANDT DHE PAS PAS TON KUFIZUAR LOS ANGELES I KENI 15,000 Ventilatorët, ne mund t'i marrim ato PAJISJET NGA KETU, MUND T. Marrim PERSONI I NGA KETU, NE MUND TAKE MERNI M LSIME NGA K HERTU, GJITHA PARA, DO T MSOhemi T GJITHA Q NO NUK MODSON M NO SHUM NOBODY. SI JEMI SHKOJN T BNI PJESA E PAR PROR T CH DREJT. Dhe unë garantoj personalisht që Ne do të sjellim që PAJISJET, NE DO T BR Sillni atë person, do të Sillni atë ndihmesë teknike P .R PJESN E MIR T HOTA. Unë SAID T TO PRESIDENTIT, DO T JEMI PJESA E SHKIMIT N H NGJARJEN E MJETE SPOT ME ekipin tonë. Ne po kërkojmë SHTETIN T H NDIHMOJ SHBA. Ne do të Kthejmë FAVORIN. DHE JEMI T ALL GJITHA NIS KIST NDRMJET. DHE JEMI duke kërkuar ndihmë të tyre DHE KONSIDERIMI I TYRE DHE NE Do ta paguaj atë me divide. SENATI ALSHT E KONSIDEROHEN A 2 TRILLION BILI I DYT CIL IS SHT QUOTE / P /RFUNDIMI I PAVARUR P FORR BIZNESI, INDIVIDI DHE Qeveritë. DUHET T BE JET RE REZULTUAR PR SHTETI I NJ NEW NOR JORK. BILI I TRILLIONIT T $ 2 $, ATFAR BN NDIKON P FORR SHTETIN E RI JORK QEVERIA? DUHET 3.8 Miliardë dollarë. 3,8 dollarë dollarë SOUNDS pëlqejnë shumë E PARAVE. DREJTORI I BUXHETIT MUND TA T T LNN PROR NUMRT. POR JEMI DUHET N A REVENUE SHKURTRORE prej 9 Miliardë dollarësh, 10 dollarë MJET, 15 Miliard dollarë. K RESTO P RESRGJIGJE NIS KIST V VIRUS KA KOSTOJ SHENJT TRE SHENJT 1 US $ Miliarda, do të kushtojë shumë DOLLARST E BILIONIT TVER PRBASHKT T US SHBA JANË BËRË. QYTETI I RI YORK VETM merr 1.3 $ Miliarda nga kjo pako. QE SHT A DROP N IN BUJQET. Fola për DELEGACIONIN TONUS Shtëpi, DELEGACIONI KONGRESIONAL, KJO MORNING. Unë u thashë atyre që nuk do të bëjnë IT. JU DINI, UNDERSTAND THE TEORIA E SENATIT DHE REPUBLIKANI TEORI, POR NE KU T DUHET Shtëpia Bëni rregullime. DHE BILI I Shtëpisë që ka shkuar P ORMBAJTJ, SHTETI I RI I JORK SHUM 17 dollarë Miliard. Në faturën e senatit, ne marrim 3,8 dollarë Miliard. DHE, MIR, JU JENI - BIG Shpenzimeve. NUK JEMI NJATE SHTET SHPENZIMOR I MADH. I VETEM TAKSET EDO VITE. Unë kam nivelin më të ulët të rritjes së BUXHETI SHTETROR N M MODERN HISTORI POLITIK. MIRË? SO JEMI FRUGAL DHE JEMI EFIKAS. Po ju them, K NTU NUM NR MUND T I PUNOJN AND DHE SHPRNI Shtëpinë AN MTAR THT QAT NEVOJN RE RELETIN Ndihma e tyre. N T KUSHTET E NUMBRVE, TOTALI TESTUAR, JEMI N 103 103,000 Njerëz. TESTET E REA JEMI N 12 12,000. SI DETYRES, RRETH 28% të T ALL GJITHA KOMBTIMI I KESTTIMIT KA QENE PERFORMUAR NGA SHTETI I RI YORK. SHTETI I NJOR NOR JORK po bëhet më shumë TESTIMI QAN DO SHTETI N. SHTETET E BASHKUARA TË AMERIKËS. DHE Unë jam SHUM PRODHIM I EKIPIT P HR SI T KEMBIKUAR DHE GOTTI KISTU TESTIM DHE DHE Running. NJERZIT SI SI KA TESTIMIN PUNA. YDO SPITALI N IN MUND TATE SHTETIT TESTIMI I PERFORMS. JU MUND T W BNI NO SHQIPTAR IN BUFFALO, N Y JORK N NEWNI N IFSE DO T Y SHTOHET Simbolet dhe takimi i tyre PROTOCOL, JU MUND T BE TESTOHET. STRATEGJIKA, NE DEPOZOJM T TESTIMIN NRE ZONAT Më të VDEKUR, KU NDODHemi DREJT--THRUS DHE ET CETERA. PSE? SI JEMI QENI POZITIVE. JEMI Q HNDODHEN POSITIVAT SI NE MUND T IS izolojnë TEMA DHE ZBATOJN SPREAD. JANI MORE SHUM MIK SHUM TO T GJENI Pozitivët në një pozitë të lartë ZONA, E DREJTA? UDHNI një DRITR N-BRONX VERSUS A DRIVE-THRU IN SHTETI CHAUTAUQUA, DO T G MNDONI M M SHUM POSITIVAT N THE BRONX. DHE ISSHT WHFAR KA DUAJ. POR YDO ANDO GJITHA N IN SHTETI, N YSE KEMI Simbole, JU Jeni të shqetësuar, MUND T W BALNI MALNYR YDO SPITAL DHE KA SPITAL MUND T G BNI NJEST provë të bërë. NUMRI I RASTEVE POSITIVE, JEMI Deri në 30,000. NUMRI I RASTEVE TE REJA, 5,000. KUNDR TI Shihni numrat. 13,000 - SORRY, 17,000 New York CITY. 4,000 WESTCHESTER, 3,000 IN SHTETI NASSAU. WESTCHESTER RELATIVELI KEMI DRAMATICALLY ngadalësuar WHFAR WSHT AN Rritja eksponenciale. SO AGJEN NIDE LIDHJEN E LIR TOOD MIR, MUND TOU T SL ngadalësoni normën e Infeksionit. PO. SI DUHET? DUHET N WH ATFAR KA DUHET N WESTCHESTER. QE ISHTE KLASTERI I NDERUAR NE SHTETET E BASHKUARA TË AMERIKËS. MBAJN SHKOLL ,T, JU MBI VLERSUAR Tubime. JEMI NDERUAR N IN TESTIM. Dhe ne kemi ngadalësuar në mënyrë dramatike RRITJA. SHTETI NASSAU 3SHT 3 3,000. TANI JAN E DREJTEL RELATIVELI PARA WESTCHESTER. N L LIKE ZERO KUR WestchESTER KA FILLUAR. Kështu që ne mund të ngadalësojmë atë dhe ne kemi I ngadalësuar. KUNDR, JU SHTOHEN TRE GJITHA PROR SHTETIN TIC CILA Thamë AJO DO TË. NUMBRET AKTUALE, 30,000 provuar Pozitive. 12% e THOSE WHO TESTO POSITIVE JANE SPITALIZUAR. 3% e POSITIVAVE JAN IN N IC NJQH. MIRË? KJO TSHT B KOHA KUJDESI P BR MJEDHJE. Unë jam ANXIOZ, unë jam i paqartë, FAR A ka kuptimin? 30,000 POSITIVE TESTUAR. 12% JANE N THE SPITAL. 3% JANE N IC ICU. NSE DUHET T TH KOST 3%, ATA JANE PARA DHOMA SENIOR QYTETART, NJERZIT ME ND UNRMARRJE LIDHJEVE, NJERZIT ME EMPHYSEMA, NJEREZ ME SISTEMI I KOMPOZUAR IMUNA. QE WHFAR ATKA T ALL GJITHA K IST IS RRETH. T ALL GJITHA Zhurma, T ALL GJITHA ENERGJIA, ISSHT RRETH QE 3%. MERR FRYME THELLE. TANI, QAT 3%, Q IS OTSHTOT NOTNI MUAJ, Q IS MSHT M N MNI JUAJ, QE SHT SISTEMI TUAJ, KJO JAN PE NJERZIT Ne DASHURI, KJO JAN GR GRANDPARENTENTT TONA DHE DO T DO B DONI DO GJITHA Q NE MUND T TO MBROJTET EDO NJ nga THEM. DHE DUHEN NJERZIT E SHTETI I FJALS S NEW FJALIT TOR JORKIT QE Po e bëjmë. POR JEMI duke folur RRETH 3% të NJERZIT QO TESTUAR POSITIV KUSH JEMI VESHT ​​RRETH. SHTETET MOST T IM IMPACTUARA, JEMI AT. 30,000. SHTETI I KLOSESTIT T NE DYT ISSHT XHERI I RI AT 3. KALIFORNIA 2. Kjo është një dramatike vërtet Diferencial. DHE KJO ISSHT WH ATFAR I KA ORGANIZUAR T TO YDO Këdo që do të dëgjojë. KEMI Dhjetë Dhjetë PROBLEM AS NEW JERSEY. JU MUND TARE Krahasoni N TO KALIFORNIA Cila është më e madhe në kushtet e POPULLSI. KEMI 15 KOHA PROBLEMI. TANI, JU DUHET TK KKRKONI TUAJ PSE. PSE DO T Y NDONJE NOR JORK T NDOSHME A NUMRI I LART. DHE AGJENI N TOTALITETIN, NE Kuptoni se çfarë do të thotë. POR PSE MUND T NDOSHME JORKU E RE NUMRI I LART? DHE KJO është mendimi im personal. Më pëlqen të siguroj se unë FAKTET SEPARATA NGA PERSONALE OPINION. Faktet që ju jap ju jeni FAKTET MEST T HA MIR T I KA DUHET DHE AGJENI DATA NDRYSHON DIT TO DIT D. POR Unë po ju jap në mënyrë të jashtëzakonshme ATFAR KAN N A DIT TO N TO BAZIS TAY DITS. OPINIONI PERSONAL, PSE DO T NEW RI JORKI KA SHUM SHUM RASTE THAN ANDO SHTET TTHER TJERA? SI MUND TE JETE? JU 15 KOH NUMRI I CALIFORNIA. DUAM, V REREJT IS ISSHT B FLET KU JENI MINNYR RRETH TIJ. Masazhet me 30 KOHA NUMRI I RASTEVE. PSE PSE ESHTE PYETJE QE NJERZIT TK pyesni mua. DY PERGJIGJE. PSRGJIGJE NJNE SHT B ND BRMARRJEN NJERZIT NGA GLOBE. KEMI NJERZ T COM BN K HERTU, NE KAN PE NJERZ T WH CILA QEN KETU NGA KINA, KUSH QAMENI K HERTU NGA ITALI, KUSH QAMENI KETU NGA VENDET T ALL GJITHA RRETH GLOBE. KEMI UDHTIME ND INTERNATIONALRKOMBTARE KUSH JANE NE KINA DHE KUSH JANE N IT ITALI DHE KUSH JAN N IN KOREA. DHE KUSH QAMENI KETU. DHE NUK KAM ASNI DUHET QE VIRUS ISHTE KARTU KUJTUAR SHUM N IN NJ WE SHUM E DI. DHE NUK KAM ASNI DUHET QE VIRUSI KA KETU KARTU M E SHUM SE KTU ISHTE N IN INDO SHTET T TJERA. BECNI KOSTO Q NJERZIT Vijnë KETU Parë. Q IS THESHT P ANRGJIGJE E PAR. P ANRGJIGJE E DYT ESHT B SI bëhet SI JAN CL MBYLLJE. SI JEMI VLERS. JEMI TAL TRAJTOJM AB POR VIRUSIN DHE SI TRANSFERIMET E TIJ N IN ZON T D VDES. ISSHT L LETERRISHT, pasi jemi ne CLOSE. SI JEMI JETOJN CL MBYETJE N O NJ NJË TJETËR. SI JEMI VDES MBI NJ TJERA N ON RREZIK. SI JEMI JETOJME N MBYRJE Komuniteteve. SI JEMI VDES MBI NJ TJERA N ON autobus. JEMI VLERSISHT T NJ NNJ. Tjetër RESTORANT. JEMI VLERSISHT T NJ NNJ. Tjetër KINEMA. DHE KEMI NJ OF M SHUM MJEDISI MBI VDEKJE TEN VDEKUR N IN VEND. DHE KA JU PSE VIRUS KOMUNIKUAR MUAJIN NDODH. KUJDESI JON M M SHUM. Pambrojtur. KUJDESI JON M M SHUM. Pambrojtur. QE MBROJTJE SHQYRTIMI SPACIAL Pambrojtur. POR ISSHT E VRTET Q JUAJ Dobësia më e madhe ALSHT EDHE JUAJ Fuqia më e madhe. DHE MBROJTJA JON ISSHT WHFAR Bën SHBA KUSH JEMI. QE WHFAR ATSHT NEWSHT NOR JORK I RI. KUJDESI JON IS ISSHT WHFAR M B MN SPECIAL. PRESIMI JON, HAPRESIA JON, është FAR B MN US USHTAR. SHT ATFAR MSHT KA B MN. SHUM FEEL LIDHUR NJ TO N TO TJER. ISSHT ATFAR MSHT SHT SHPENZIMI N US SHUM E NJE TJERA. SHT THE MBROJTSIA QAT B MNI SHUM QENI NJERINGZOR QAT JEMI. KLUESHT ISSIA ISSHT QAT VAJN E RE NJERZIMI QAT I MENDIMIN EKZISTA NE ASNJE VEND TJETER. MBROJTJA ISSHT ATFAR M B MN TON SHENJAT E KOMUNITETIT. DHE KA SHT A NJ G GJENERMAN I KUSH DUKE DUHET T FOR GUIDANCS DHE LEADERSHIPI DHE INSPIRACIONI. Ai NUK HERSHT HER KETU YDO MORE SHUM. PËR TY. Ai është ende këtu për mua. POR ai tha këto gjëra më shumë të prodhuara DHE M M SHUM SI M SHUM NJER PEZIT T TJER E NDONJ HA. DHE NJE GJETJE Q SA I tha QE SOSHT P SORSHTATI P FORR Sot, ne besojmë në një të vetme IDEA FINDAMENTALE QE DESHKON MET M TAN MIR TEKSTBOOKOSTT N YDO FJAL QAT JU SHKRIMI WHFAR DUHET T G QEVERIT T PRO PRANUAR BE. IDEA E FAMILJES, MUTUALITETIT, Ndarja e përfitimeve dhe BURDENSS P FORR MIR T GJITHA. NDESHME NJNE PAJEN E TJERA. SHPINGRNDARJE NJNE BLEZIM TNE NJSIS. ARSYETSISHT, HONESTLY, FAIRLY PA P RESRSHTATJE N TO VESHJE DHE SEX OSE GJEOGRAFIA OSE POLITIKE Degeve. QE E RE E RE. SHT ATSHTAT KU VDES, QE KONCEPTI I FAMILJES, I KOMUNITETIT. Q IS SHT ATFAR MSHT SHT E MIR NOR JORK E RE YORK. DHE KA WHFAR WHFAR KA B MN SHUM KULTU E VULLUESHME. POR ISSHT EDHE KA VDEKJE DHE Q CON LIDHJEN DHE Q TH NJEREZIT DHE QE SHPREHT QE SHT Fuqia jonë më e madhe. DHE QE WHFAR WHSHT SHT GJITHA PVERRGJIGJE N AT FUND T DITS. Unë ju premtoj që. MUND TE SHII SI JU JEN PUNSORT E RE Përgjigjej. MUND T SE SHUME SI JANOR PUNT E REJA TRAJTIMI NJNE TJER. SHIKOJ SH 6NDETIN MENTSIMOR 6,000 Vullnetarë. SHIKOJ 40,000 KUJDESI SHALNDET HESOR PUNEPT E STEPPING UP. SHENJ V VENDORT Q C MUND TIJ Duke thënë se mund të ndihmoj. QE E RE E RE. QE E RE E RE. DHE Q F FJALT E MUAJ SHT IN-defeatable. Dhe unë jam i kënaqur në disa mënyra që JEMI PARIR ME K ST SITUAT SHQYRTOJN DO T O MBIJENI. DHE DO T SH SHPRNI T TJETN KOMUNITET PROR KT VEND SI T TO BNI. DO T BE JEMI K FORTU TIJ. Ne duam që ata të jenë këtu për ne. DHE DO T BE JEMI K FORTU T TJERA SI JEMI GJITHMON SI QENI. NDONJE PYETJE? >> SI VENDOSI SHTETI KUSH SHT PRIORITETI KU VAJN Ventilatorët? >> NUK KEMI ANTIKIM P OFR DUHET T PR PRIORITIZI Ventilatorin PËRDORIMI. Qëllimi ynë është që të keni një ventilator P FORR NDONJ Kush ka nevojë për një. >> JU SHUM NUMRI N SHQIPRI QE SHAQEN QE JENI OPTIMISTIKALLY N 15 15,000 DHE JU STATUAR TUAJ KENI 40,000. DISA PYETJE NITTY-GRITTY, KU JANE KOST V VENTILATOR QAT KANE NGA NGA FEMA SHPESH. A KA MUND TY NGJARJE KOMISIONET NGA Shtëpia e Bardhë që ata do të Dërgoni më shumë se 4,000 ATA KAN COMM T COMM B COMMN COMM T GJITHA TIT PRBASHKT? DHE ISFAR ISSHT THE PLANI P TOR T arritur QAT NUMRI TAY NDRMARRJEN TUAJ BARNAVE TC RREZIKUARA T H SPITALIT? >> QE ASHT A PYETJE E MIR. PARA VENTILATOR WET JEMI Vjen N WE DO T P NDIKONI N STOCKPILE DHE DO TLL SHPLORNDARJES NGA STOCKPILE SI KA NEVOJN TIJ. SHPALLJE LITERALLY P AR NEVOJ BAZA, E DREJTA? NESE NESE NJE FEMIJE SPITALE DUHET DHE DHE THES JEMI PVERRGJIGJE, DO T WE DO Bëhuni në një pozicion për t'u zhvendosur. RREZIKULLI I BARNAVE SHT Brenda kontrollit tonë, e drejtë? KTU JAN BESIMET N IN KISTATE SHTET. ATA NUK JAN BESS SPITAL DHE JU DUHET T F FIGUROJ SI SI KONVERTOHENI NED FJALT SPITALE DHE DUHET T F FIGUROJ SI T G BNI HYRJE N THE TYRE, POR NE KAN SHUM. Pra, kjo është një logjistike SFIDA OPERATIVE, SI BNI JU NDODHNI NJOO DHOMA DORM NO A SHOSNDETI SPITAL SI KEMI NDURTUAR një SPITAL IN QENDRA JAVITE. Ventilatorët janë të ndryshëm. Ne nuk i kemi ato. QEVERIA Federale NUK KAN EITER. Askush nuk ka STOCKPILE E Këto. QEVERIA FEDERALE DUHET TA SI K THENGROHEN TAY MNYRAT SI T VETEM DUHET T AC KUPTOJN TIJ. Po punoj me Shtëpinë e Bardhë N W MJETET KREATIVE PIVER FITIMIN TEMA, FITIMET E KOMPANIVE P RR RAMP DERI, FITIMET E KOMPANIVE P .R RETROFITI MAKINAT TTHER TJERA, KJO METODOLOGJIA E ZBATIMIT T R ROLLIKIMIT, POR NOBODY KA TEMA. NUK KA ASHT STOCKPILE MJEKSORE N. WASHINGTON QAT MUND T MAGJIKON Bëni ato VETPM. >> KA KA NJ A RAPORT N IN 2015 KU SHTETI SHTES APO A DYQSIA E FORC SS SUGJESTUAR DUA E RE JORK DUHET TC RRITJET TIJ Rezervave. YDO ARSYE SI Q TH NDODHET Bërë? >> JIMMY, QAT NUK THESHT FAKT DHE E DINI. LEXONI SHENJAT E FAKTIT N ON TI. KA KA KOMISIONI KUVENDOR JETA E VAJZUAR DHE LIGJI QAT KA TA Një KAPITULLI N 2015 2015 Q SA SJELLA N IFSE KAN FLUAJ SPANISHT i vitit 1918 PANDEMIK, JU DUHET T X NUM XR X E VENTILATORVE. NUK NOSHT NO SHTETI N IN BASHKIM SHTETET QAT VENTILAORS T B SHUM P FORR PANDEMIKN E FLUANIT SPANIAN. QEVERIA Federale NUK KA Blini Ventilatorë P FORR 1918 FLAND PANDEMIK SHQIPTAR. NOBODY NOU BUGHT T W BOTS Ventilatorët në përgatitje P FORR A 1918 PANDEMIKA E FLUANIT SPANISHT. >> NUMRI I RASTEVE QE JENI JANI RAPORT, SI DUHET SHUM Zgjidhur? P EXR SHEMBULL GRUA Q WH KA NJNI NGA IRANI, SSHT S DUHET TANI DHE JANI DUHET T RE RAPORTI T C RASTET NDOSHT QOU KAN ZGJIDHEN? >> PSRGJIGJE E SHKURTS ISSHT PO. JU DINI, DR. ZUCKER, THE NUMRI KUSH JAN Q RES SHUM? >> KEMI VETEM DHE NDERME E NJEREZIT QO KAN LE LFTNET SPITALI DHE K INDT INDIVIDUALE JAN SHTYPUAR DHE KA SHUM INDIVIDI TTHER TJERA T CIL NT NUK KA NDJES HYRET N H SPITALI DHE NE MUND TY PRNDEROHET TOU BNI NJ EX ekzakt NUMRI NAT KATTO >> POR ju po ndryshoni KRITERET DHE SHTETI duke thënë SHBA QE N IFSE RREGULLAT JANLE QLENDRUAR, Ata kanë ndryshuar - >> E DREJTA. >> MUND T T BNI TAL GJITHA POR FAR SHT PARA QE? >> Mirë, ne do të ndjekim CDC UDHZUES DHE REKOMANDIME ATA PAS SEVEN DITS, N YSE JANE POZITIVE DHE PAS SEVEN DITT E T QENIT POSITIVE DHE AS DUHET SI JENI M M SHUM SE 72 ORURS PA Simptomet, PASQYT MUND TO BNI KALIMIN E SHTPIS. >> DHE KJO DSHT DHNAT M T MIRA, MIRË? Q IS SHT JOHN HOPKINST. ISSHT CDO RASTE SI KINA. 435,000. 19,000 VDEKJE DHE AGJEN, DHE I DO T Y BNI DOLLAR T TO DONUT, JU DUHET N TH KT 19,000, QYTETAR S TEN SENJOR, SISTEMI I KOMPANUAR I KOMPANUAR, ET Cetera. REKOVERAT, 100,000. RIGHT? RREGULL 25%. P PRZIT 300,000. POR PO, REZULTATET JAN Recoveries. TI MIR - POPULLIN E DI, Ata qëndrojnë në shtëpi për dy javë, DHE KET TH TESTI NEGATIV. JU MUND TESTONI NEGATIV N IN DY WEEKS, N TH TRE JAVA, MUND TESTI NEGATIV N IN NJNE JAV P AFRPARA JU KENI. Q NDODHET T THE BN SHUM NUMRI PVERRGJITHSHM T OF POPULLS. NUMRI më i madh kur kjo është BONEN DHE NE MUND T A KEMO AKTUALE KALOHET DHE TESTI, NUMRI më i madh është SHPESHT T JENI NJEROPZIT KUSH KA NDODH KUSH REZULTOJN WH KUSH NUK KA K KNI KTO DUHET TI. >> NE MUND TRE Krijojmë M M SHUM B FJAL ME VENTILATORT N IN Shtëpi. Kështu që ne kemi 14,000 Ventilatorë. NSE DUHET T T NDODHemi NDIKONI KRIJONI 14,000 BEDST E VJETARUAR N IFSE JEMI duke u hedhur poshtë kundër KAPACITETI, KORREKT? >> KORREKT. ATA BSHT KUFIZAT E KUFIZUARA TERMIK N <font color="#FF0000"><u>F $ !, DOI JETOJ N IN DREJT</u> </font> TANI ISSHT D E NDRYSHME. Pra një dhomë e rikuperimit me një VENTILATORI ANSHT AN NJ IC ICU BEDH. Pra, kjo është vetëm numri i ekzaktit POR NE KEMI INFORMACION AS WELL. >> SHTETI VETM KA A KEMI PLANET T IN NDIKOJN THEMELIMIN NUMBER? <u>BOUT 1.2 Milion shtesë</u> Punëtorët e kujdesit shëndetësor të vijnë për të SHTETI I RI YORK DHE DO TI NDIKON SHUM prej këtyre numrave të paraqitur DITA RRITET SHPENZIMIT AS THIRRET JAN SI SHUM. NUK JSHT J DUHET N ST SHTET. EDHE KEMI KRKUAR P OR SHTETN E SHTETIT RETIRE DHE KA KUJDES SH HENDETSORE Punëtorët dhe aranzhimi për ta T COM BNI N TH KIST A ARSIM. >> KJO SHUME ZONAT E PPRGJITSHME. >> DUHET T P PIGJIKONI PACKR TIJ PYETJE. >> JANI SHENI REPORTE DHE AKTUAJ REZULTOHEN TE KETO? >> Unë jam duke reaguar te këto numra QE KEMI. DHE NUMRI I BARNAVE të ICU ME Ventilatorët. KJO NJ O NUMR. NSE Sillni Ventilatorët NE KAN IN ND HRT DHE SHTOJ TH KOST KUFIZUAR QAT NUMRI VJET. NE MUND T MO L MONDOJM N TAN. >> DHE PILI STOCK. STIL PILED KETU. PIKA T M SHUM T SHENJTS CILA KA VETEM. Kështu që ne kemi shtylla të shumëfishta. KEMI K PLTU T PL PLOTEDSUAR N SHUM SHTETET E STOCK. DUHET T G SHKEMI N THE QYTET. KEMI një grumbull aksionesh në të gjata ISLAND.íp ($ inistria # & W ■ DHE PIKA STOCK IT N IN SHQIPRI DHE PIKA E STOCK N IN BAZE T M MUAJ. >> NGJARJE QAT SI VDES. >> KEMI ISU. KEMI VENTILATORT N IN SHTETET E STOCK. NUK KEMI NDRORMARRJE N TIJ HOSPITAL. NE DUHET T A KEMOJN H THIRRJE SPITALALE DERI Q SA E KA P IRKUA NDUAJ NJ V VENTILATUAR Shtrat. >> QENI DEPLOYED. JAN Q BE JAN T DE DEPOZUARA N THE LINJAT E PARA. <font color="#FF0000"><u>■ PJESA T THE</u> </font> HOSPITAL. >> MUND T COR KORREJTOJ M ME. Unë nuk besoj se po ndodhin DEPOZITUAR akoma. DHE REZERVO TJET Q PLLIME. KA NEVOJNA STAFF P THER KNDT E RE. TANI DUHET SHENJTA T TO BNI 200 KUJDES OSE KANE SHQIPTAR QE KA NJ SH SHKURTR SHTETRUAR T W PUNVE SHQIPRIMI I ORS DHE SHKENCS. POR JIM, Unë nuk besoj se do të jemi TANI TOW REZERVAVE TP SHPRNDARJES. >> QE KORREKT. >> DUHET PATIENTT T BE KCNDERTUAR RRETH RREGULLIMIT PCRFSHIR MALPRAKTIKA MJEKSORE DHE RREGULLORE. >> JEMI DUHET N TH KOSTS SSHTJE GJITHASHTU. KA JAN S DREJT shqetësime që JAN RA TIS NDRMARISHT SI përmendëm N CON KONFERENC TESS SHTYPIT PARATHNIE. DUHET TOO DUHET N RREGULLAT TONA DHE RREGULLAT DHE ADAPTI PCRGJIGJE SI JEMI DO T TO BN QE SI MIR. ISHTE TE FEMI ME TE ADMINISTRATORT SPITS. DEPARTAMENTI I SH HENDETIT - THE DEPARTAMENTI I SH HENDETIT RREGULLORE T M SHUMSISHME P TOR T NDARUR SISTEMI MEST T MIR SH BNDETSOR N THE BASHKUARA SHTETET E AMERIKAS. DHE KOSTO RREGULLORE BAKEJNI RREGULLTET MUND T S DHNI Merrni në mënyrën e ekspeditës DHE FACILITIMI DHE MOBILIZIMI. Kështu që ne kemi thënë në këtë rast JEMI SHKOHEN N MESHTJE. SHUM E RREGULLTIMEVE TIJ MUND T ST NDODHET, MUND T IN NDIKOJN KAPACITETI, JU DINI, JU KKRKUAR A SPITALI P TOR KAPACITETIN E DYT. KEMI T ALL GJITHA FJALT E HAPSIS Rregulloreve. Kështu që ju keni nevojë për fleksibilitet për ta <u>DOçw B DONI WHFAR</u> DO TA NG81BI DO. >> Unë jam i diskutuar. NSE DUHET T W PUNOJM WITH NGA JUAJ E RE REPUBLIKAT E PRBASHKT T IS QYTETIT NGA RI QYTETI JORK. >> MUND TVE KENI NJ PO PIK. >> QYTETI I RI I JORKIT ISSHT AL TRE GJITHA SI B THNI QAT N ON TAN TUAJ. KEMI FALUAR N CITY QYTET N NEW JORK 77 KOHA Një ditë. >> 78. >> JO >> Unë MUND. JU DUHET T BE Jeni një KONGRES PERSON. JU DUHET T BE B BENI SENATOR, unë kam KOMUNIKUAR ME T ALL GJITHA TM TYRE. UNDERSTAND WASHINGTON Burokracia. UNË ISHA ATJE. POR I PASURUAR Faturat kur kam humbur SEKRETARI. Unë e di se si është vështirë, por unë gjithashtu DINI SI LART SHTOJCAT JAN KETU. JU DUHET N THE HUMBJE N IN SHTETI, WHFAR JENI GUYS KA QENE Duke folur për mua. SI DUHET B ANI BUXHETIN SHTETROR ME HUMBJE DRAMATIKE N RE REVENA. Ai ka qenë duke thënë mirë QEVERIA Federale po shkon PAS një pako stimuluese QE DHIVNIMET Fondi shtesë për QEVERISJET SHTETERORE. MIRË. KETU Pako. T G DHNI 3,8 dollarë amerikanë. HOLE është aq e lartë sa 15 dollarë Miliard. >> SI DUHET TU NXJET NJ A 15 Miliard dollarë SHTETI ME 3.8 miliard? NUK DO. >> SI T RES P RESRGJIGJET N Mentaliteti dhe filozofia QE KURI WSHT W DUHET SI S DMUNDJEN DHE SUGJESTIMIN NGA PRESIDENTI QAT DUA DUHET PR HAPJEN E VENDIT NGA PASHKE? >> DUHET, Unë besoj se është pjesë GJUHA, E DREJTA? >> NOBODY DO T S THOT ISSHT Q SNDRUESHME T TO MBIJEN EKONOMI MBYLLUR. >> NUK NOTSHT E Qëndrueshme. Ne marrim atë. ATAT .1, .2. VERDO KUSHTET MARRVESON Unë besoj në KATET SHTET. Ne duhet të bëjmë gjithçka që mundemi P SAR SIGURIMIN E JETS. KJO JANE NJEREZ VULLUESHME. Ata duhet të vdesin së shpejti Gjithsesi. SI le të lëvizim. Unë nuk besoj asnjë amerikan BESON QE. Unë e di se punëtorët e rinj nuk besojnë QE DHE SI QEVERITAR I THE SHTETI I NJOR JORK I RI MUND T SW BEN FALAS JU KA DO T DUHET T DO B DONI KET. Kështu që ju keni dy paralel Mendimeve. JU DUHET T G BN EKONOMI FUND DUHET DUHET T PRO MBROJTni EDO JET QE MUND. Unë besoj se këtu është më shumë e rafinuar STRATEGJIA SI TANI JEMI TANI TAL GJITHA RRETH. Unë nuk mendoj se është binar. Unë nuk mendoj se ju mbyllur EKONOMIA E BNI DHE HAPUR SHOQRIA E PORBASHKT T TO BIZNESIT AS Zakonisht. TANI KEMI MSUAR QAT K THTU KA Një QUOTIANT STRATIFIKIM I RREZIKUT. NJERZIT TO RINJ KAN R RREZIK. NJERZIT QAT KAN THE VIRUS DHE REZULTONI KA RREZIK M LSIM. FILLONI EKONOMIN NGA SIGURIMI N. POPULLI I RINJ Q JAN MESSSIM N R RREZIK DHE FILLON M M SHUM Q TH MAKINA QAT MNYR. Filloni RESTARIMIN E EKONOMIS NE ATE MENYRE. CILA ALSHT EDHE PUBLIKA M B E MIR STRATEGJIA E SH HENDETIT. Një person i ri që po shkon NË PARK. NUK LUHET BASKETBALL. DHE PASTAJ VJET BACKçó NO Shtëpia QAT NUK ASHT A PUBLIK STRATEGJIA E SH HENDETIT. Kështu që është një e fundit që e përkufizon STRATEGJIA P HER SH HENDETIN PUBLIK DHE Fillon rritjen e ekonomisë DHE ATFAR ATFAR WE KA DUHET T - - KATT FAR DUHET T W PUNOJMRO PRORMES. >> A MUND T BNI? DO T K MBIJET N PL VEND T AC GJITHA TE SHPESHTET TUAJ TUAJ? >> FEDERALr UDHZUES B DR. Ata i thirrën udhëzuesit SI JAN UDHZUES. DHE THEN SHTETET MUND T F VAJN Udhëzime. SHTETET MUND FASHIONAJN UDHZUES T TO FITON TIT SPECIFIKIT T TYRE Rrethanat. NUK KA DO TT DOBTOHET QAT N NEW JORK NEW E RE KA NJ D DHNI DHE PROBLEM SE YDO GJITHA ELSE IN VENDI, E DREJTA? ATDO NDO NUMBERR Q TH JU JENI SHIKO. ATDO FAKT T TH GJITHA FIQA QAT DINI. NUK KA DOBT. KEMI një Sfidë të Madh KETU N NEW JORK T NEW RE PAS NUMBR T CITY QYTETIT DHE NJE NDENRKOMBTAR Ekonomive. DHE Q ALL T ALL GJITHA DUHET T BE B BEN K THTO DHE NUK E DINI IFS TEC NEVOJSHME GJITHA PUNA P FORR TULSA OSE SAN ANTONIO. Kështu që ne do të vijmë me një plan Q W PUN P FORR PUNN E RE dhe T THE RI QEVERIA FEDERALE NUK KA GJITHMON Ne dorëzojmë asgjë. Ata po thonë se ne po ofrojmë Udhëzime. >> ATFAR DO TAKE BNI T THE EKIPI I PRESIDENTIT Q S thot se DUHET VET-KUARANTIN DHE PYETJE E DYT DO TUAJ VET-QUARANTINE SI JU KENI N Y JAVN E PRETOR N JORK. >> PRESIDENTI SHENI NDONJ QE TRAVELED N TO Qytetin e Ri të Jorkut DUHET VET-QUARANTINE PANTR DY Javë. >> N NEW JORK T NEW RE. >> N CITY Qytetin e Ri të Jorkut. >> JO, N YSE JENI N IN JUOR të RI QYTET TI DUHET KUARANTINE N NEW RI SHTETI I JORKIT. NUK DUHET T TO DUHET TACK NGJARJE QYTETI YORK N TO QUARANTINE. Unë jam duke shkuar për të QUARANTINE N NEW RI SHTETI I JORKIT. >> QE ASHT A K ADSHILLA MJEKSORE. Gjëja më e rëndësishme në jetë TOSHT TO T K DUHET ATFAR Y NUK E DI. Unë nuk e njoh mjekësinë dhe unë DO T T DUHET NCT DOKTOR. Unë mendoj se ju duhet të ndiqni UDHZIME T CD CDC DHE CDC UDHZUES rekomandojnë që ju Qëndroni një largësi largimi. SHP DRNDARJES SOCIALE SI MIR DHE KJO BESHT BE PARA JOR Y E RE si AS QEVERITARI I MENUAR. >> SHPENZIMI] ISSHT S THES TH Q TUAJ DUHET KARANTINA. >> KA DUHET DIKANIMI SOCIAL. KESTO RASTE JAN ALL T ALL GJITHA MBI VEND. NUK JSHT DUHET N NEW VAJT E RE. JEMI N THE PARAJTJ. >> NESE NUK DO T G MERMIN FINANCIMIN NGA FEDS, Unë nuk e di se si JEMI SHKRUAN BUXHETIN. ATSHTY PSE K BT B BILI I SENATS SHT TROUBLESOME SO. DUA POLITIKN E PLAYS NICE DHE NUK E NDONI DO NJOFTIM N ON YDO T OFF TJERA ZYRTARE TCT ZGJEDHUR, T O TJERA TYRE DO TAY THN KOUNI SHARP / IX NUK KJO KA MUND TA PUNOJM. KJO ËSHTË NJË KËNAQËSI.

Guvernatori Cuomo i Nju Jorkut mban informim mbi pandeminë e koronavirusit - 3/25/2020

New York Governor Andrew Cuomo holds a news conference to provide an update on the coronavirus outbreak impacting the state. He called on President Donald Trump on Tuesday to use the Defense Production Act to secure more medical equipment and asked Health and Human Services Secretary Alex Azar to release the 20,000 ventilators in the U.S. stockpile to New York. Cases across the state are doubling about every three days — standing at 25,665 as of Tuesday. » Subscribe to CNBC TV: cnb.cx/SubscribeCNBCtelevision » Subscribe to CNBC: cnb.cx/SubscribeCNBC » Subscribe to CNBC Classic: cnb.cx/SubscribeCNBCclassic Turn to CNBC TV for the latest stock market news and analysis. From market futures to live price updates CNBC is the leader in business news worldwide. Connect with CNBC News Online Get the latest news: www.cnbc.com/ Follow CNBC on LinkedIn: cnb.cx/LinkedInCNBC Follow CNBC News on Facebook: cnb.cx/LikeCNBC Follow CNBC News on Twitter: cnb.cx/FollowCNBC Follow CNBC News on Instagram: cnb.cx/InstagramCNBC #CNBC #CNBC TV New York Gov. Cuomo holds briefing on the coronavirus pandemic - 3/25/2020
finance news, CNBC, temporary hospital, business news, cuomo, new york coronavirus, coronavirus new york, FEMA, new york cases, money tips, world news, army corps of engineers, finance stock, news channel, new york governor, field hospital, new york, andrew cuomo, javits convention center, gov. cuomo, breaking news, emergency hospital, money, covid-19, coronavirus, javits center, FEMA hospital, stock market, us news, coronavirus outbreak, coronavirus cases, news station,
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>

< start="0.333" dur="4.27"> FALEMINDERIT T FOR B BENI K BETU TODAY. >

< start="1.768" dur="3.136"> Unë mendoj se ju e dini kushdo që është >

< start="4.737" dur="4.372"> KETU. >

< start="5.037" dur="5.073"> P ONR TIGH DREJTën time, DEPUTI >

< start="9.242" dur="4.771"> Mbikëqyrës i Departamentit të >

< start="10.243" dur="4.971"> SHËRBIMET FINANCIARE. >

< start="14.147" dur="4.57"> QEN ME MUAJ KOHA T GJAT. >

< start="15.348" dur="6.84"> Ai është pjesë e ekipit tonë SWAT. >

< start="18.851" dur="7.441"> KEMI PRESIDENT T OF EMPIRE >

< start="22.322" dur="6.239"> KOLEGJ, DR. ZUCKER, MADE LISA >

< start="26.425" dur="2.837"> DeROSA, DHE DREJTORI BUXHETOR. >

< start="28.695" dur="2.702"> KEMI NJ OF interesante >

< start="29.395" dur="2.77"> LAJME TODAYLISA >

< start="31.531" dur="1.334"> DeROSA, DHE DREJTORI BUXHETOR. >

< start="32.298" dur="2.903"> KEMI NJ OF interesante >

< start="32.999" dur="3.737"> LAJME TODAY, GJITHA po lëvizin. >

< start="35.335" dur="5.905"> STATUSI AKTUAL, DO T DUHET >

< start="36.869" dur="6.574"> TRAJEKTORIA Q G DUHET. >

< start="41.374" dur="3.002"> NUK KEMI T T KUFIZUAR, NUK KEMI >

< start="43.576" dur="2.336"> HIT APEX. >

< start="44.51" dur="2.836"> Mos harroni se linja do të shkojë, >

< start="46.045" dur="2.936"> Do të arrihet një pikë e lartë, IT >

< start="47.479" dur="4.405"> DO TIPAR, DO T G BNI KALUAR. >

< start="49.115" dur="3.136"> Ne do të vazhdojmë në mënyrën deri >

< start="52.018" dur="1.535"> MOUNTAIN. >

< start="52.385" dur="5.972"> NUMRI I INFEKTIMEVE QAT KAN >

< start="53.686" dur="5.906"> NDODHEN, 80% DUKE VETM >

< start="58.491" dur="4.571"> Zgjidhet. >

< start="59.726" dur="5.271"> RRETH 15% të POPULLIT KUSH TEST >

< start="63.196" dur="3.202"> K RERKESA POSITIVE >

< start="65.131" dur="3.837"> Shtrimin në spital. >

< start="66.532" dur="2.937"> DHE THE K THTO JAN DEGREJT E >

< start="69.102" dur="2.202"> Shtrimin në spital. >

< start="69.602" dur="7.841"> POR UNIVERSI TOTALE QAT >

< start="71.437" dur="10.377"> KQURKESA HOSPITALIZIMI 15SHT 15%. >

< start="77.577" dur="8.575"> Ne P USRDORI MODELET E PROJEKTIMIT. >

< start="81.948" dur="5.939"> KEMI WI CORNELL QAT BNJ >

< start="86.285" dur="4.271"> MODELET E PROJEKTIMIT, NE P USRDORIMI >

< start="88.02" dur="5.339"> McKENZIE, DEPARTAMENTI I >

< start="90.69" dur="6.273"> SH HENDETI DO MODELET E PROJEKTIMIT. >

< start="93.493" dur="7.107"> DHE TYAR SHQYRT E RNDSISHME >

< start="97.096" dur="5.038"> JU JENI PROJEKTUAR >

< start="100.733" dur="3.336"> PROJEKTI I PRONS JEKER TE DHE >

< start="102.267" dur="3.504"> PLANIFIKIMI P FORR një nevojë. >

< start="104.203" dur="5.172"> MODELET E PROJEKTIMIT JAN J DREJT >

< start="105.905" dur="4.672"> ATA, ato janë modele të >

< start="109.509" dur="2.568"> PROJEKTET, NUK JAN >

< start="110.71" dur="3.136"> DEFINITIVE E NEVOJSHME, POR IT >

< start="112.211" dur="2.469"> Shtë pajisja VETM QAT KEMI >

< start="113.979" dur="2.069"> TE PLANOHET, E DREJTA? >

< start="114.814" dur="4.471"> Ndiqni DATS, Ndiqni >

< start="116.182" dur="6.606"> TAT DHNAT, NDRMARRJEN T D DHNAT. >

< start="119.419" dur="7.74"> HOSPITALIZIMET AKTUALE KAN >

< start="122.922" dur="6.373"> Lëvizur në një normë më të lartë se sa >

< start="127.292" dur="2.67"> MODELET E PROJEKTUAR, SE GJITHA >

< start="129.428" dur="2.903"> MODELET E PROJEKTUAR. >

< start="130.096" dur="2.636"> SI Q W ISHTE VBNDOSHME >

< start="132.465" dur="3.804"> PËR. >

< start="132.865" dur="5.139"> BECNI SI INFEKTIMIN E LART HIGH >

< start="136.402" dur="4.905"> ATEMIMI MJETET më të shpejtë >

< start="138.137" dur="5.772"> KAPACITETI N ON SHOSRBIMET DHE >

< start="141.44" dur="4.872"> Q IS POSHT PIKA KRITIKE PR >

< start="144.042" dur="3.504"> SH.B.A THESHT THE NUMRI I POPULLS S SHUM >

< start="146.446" dur="3.703"> NO HOSPITALT. >

< start="147.68" dur="5.739"> E DREJTA TANI ATFAR JEMI NDIKOJ >

< start="150.282" dur="5.94"> SHT RRETH 140,000 RASTE VE >

< start="153.552" dur="4.738"> NO SHOSRBIMET, SPITALIT >

< start="156.356" dur="3.769"> KAPACITETI 53SHT 53 53,000 BEDS. >

< start="158.424" dur="5.338"> Q IS SHT A PROBLEM. >

< start="160.259" dur="5.472"> JEMI KOORKUAR RRETH 40,000 >

< start="163.896" dur="2.202"> Rastet e ICU që vijnë në >

< start="165.865" dur="2.902"> Spitale. >

< start="166.232" dur="4.304"> KEMI RRETH 3,000 BULET ICU. >

< start="168.901" dur="4.204"> Q IS SHT A Sfidë. >

< start="170.67" dur="2.836"> FAR ANSHT AN NJ IC ICU P BRKETUAR K THTU >

< start="173.239" dur="2.302"> QËLLIMET? >

< start="173.639" dur="2.303"> BAZUESHME NJE SHUME ME A >

< start="175.675" dur="2.669"> Ventilator. >

< start="176.075" dur="5.372"> Ventilatori është SHUM >

< start="178.477" dur="4.872"> PIKA KRITIKE E PAJISJEVE PER >

< start="181.58" dur="3.871"> NJ UN NJ UN NDITRMARRJE KUJDESI INTESIVE >

< start="183.482" dur="4.405"> BECN KIST SHT A P RESRGJIGJE >

< start="185.584" dur="3.437"> POSHTSIA DHE NJERZIT NEVOJN M SHUM >

< start="188.02" dur="3.17"> Ventilimi se sa i dobishëm. >

< start="189.155" dur="3.137"> FAR DUA T TO BN? >

< start="191.324" dur="3.403"> ZBRITJENI NUMIN E RASTEVE >

< start="192.425" dur="4.004"> Hyrja në spitalet, i ngadaltë >

< start="194.86" dur="3.203"> NUMRI I RASTEVE T COM HYRIT N >

< start="196.563" dur="3.136"> SPITALIT. >

< start="198.197" dur="3.17"> QE WHFAR ATSHT DR. FAUCI ESHTE >

< start="199.832" dur="3.036"> Duke folur për TV në çdo ditë. >

< start="201.501" dur="2.502"> RREZIKONI GJUMIN, RREZIKON >

< start="203.002" dur="2.702"> GJYKUAR, LULET GJYKUAR. >

< start="204.137" dur="3.736"> NGJARJE NUMRI I POPULLIT T COM BHET >

< start="205.838" dur="4.337"> N H SHOSRBIMET N SO MUND T BJM >

< start="208.007" dur="4.971"> ME TI N THE SH HRBIMET >

< start="210.309" dur="5.606"> DHE JEMI PUNOJM ON ATA Q. >

< start="213.112" dur="5.072"> N THE KOHA T NDRMARRJE, RRITONI TUAJ >

< start="216.048" dur="3.571"> KAPACITETI HOSPITAL, E DREJTA? >

< start="218.318" dur="3.803"> SI skuqur të ngadalësoni numrin e >

< start="219.752" dur="4.404"> RASTET TING HYRIT NOS SPITAL, >

< start="222.254" dur="2.269"> NDRMARRJE NDESHME SPITALIN TUAJ >

< start="224.29" dur="3.403"> KAPACITETI. >

< start="224.657" dur="3.537"> JEMI PUNOJM ON N ON SHUM >

< start="227.827" dur="2.368"> Në të njëjtën kohë. >

< start="228.327" dur="4.605"> JEMI NGA DITA NJ O. >

< start="230.329" dur="6.34"> ZBRITJENI NUMIN E RASTEVE >

< start="233.065" dur="8.442"> HYRJE N,, LULET E GJYKATS, >

< start="236.802" dur="6.24"> Ngadalësoni INFEKTIMIN E SHPESHTS S SHTYPIT. >

< start="241.641" dur="6.239"> JEMI po bëjmë gjithçka që mundemi. >

< start="243.176" dur="6.239"> QE E BANOJ NESHME >

< start="250.416" dur="3.603"> PUNT, SHP DRNDARJES SOCIALE, >

< start="251.417" dur="3.003"> MBYETJE GJIJET, VLERA THE >

< start="254.153" dur="1.335"> Restorante. >

< start="254.553" dur="2.97"> NJNE ISSSHTJE N CITY Qytetin e Ri të Jorgut KU >

< start="255.621" dur="3.67"> KEMI një Niveli më të Lartë të Dendësisë >

< start="257.657" dur="2.936"> SI DUAJME PSPRMBLEDHJE N THE >

< start="259.425" dur="7.374"> PARKU T CITY QYTETIT N NEW JORK, veçanërisht >

< start="260.759" dur="7.007"> ME NJERZIN E RINJ, DUHET SI >

< start="268.934" dur="1.803"> DREJTIMI SI MUND DHE SI BLAND AS >

< start="269.768" dur="1.769"> MUND TE POPULLIN E RINJ DHE THE >

< start="270.87" dur="4.237"> MISINFORMATA QAT KAN. >

< start="271.671" dur="5.738"> JU MUND T C SHUME CORONAVIRUS. >

< start="275.241" dur="3.203"> JU MUND TIN MUND T MUND T MUND T MUND T MNYR >

< start="277.543" dur="3.036"> HERO, JU JENI V REREJT NOT NUK. >

< start="278.578" dur="5.172"> JU MUND T C KUPTOJNI. >

< start="280.713" dur="3.971"> DHE MUND T TRAN transferoni atë që është >

< start="283.883" dur="3.102"> Ju bën të rrezikshëm >

< start="284.817" dur="3.803"> NJERZIT QO JU DUA. >

< start="287.119" dur="3.103"> POR PARA QYTETET E QYTETIT T CITY QYTETIT TOR JORKIT >

< start="288.754" dur="3.203"> QENI PROBLEM. >

< start="290.356" dur="2.869"> E SHENI MYSELFIN E PROBLEMIT >

< start="292.091" dur="2.703"> Të dorës së parë. >

< start="293.359" dur="2.869"> Fola për kryetarin De Blasio DHE >

< start="294.927" dur="4.004"> FJAL JOHNSON, Ne thamë >

< start="296.362" dur="3.57"> ME NJ PL PLAN N IN 24 orë që >

< start="299.064" dur="3.671"> VERDO P AGRBASHKT RREZIKONI ME. >

< start="300.066" dur="6.139"> T’I vijnë deri me një plan. >

< start="302.869" dur="3.636"> JEMI TANI IMPLEMENTUAR QE >

< start="306.338" dur="3.671"> PLAN. >

< start="306.638" dur="4.439"> U SIGJUAR N ON K THTAN PLAN. >

< start="310.142" dur="2.202"> PLANI DO T VEPRIM PILOT >

< start="311.21" dur="3.57"> SHTETET N IN QYTET N NEW JORK T CITY QYTETIT >

< start="312.478" dur="3.637"> KEMI TRAFIKE SHUM MSIMORE N NEW RI >

< start="314.914" dur="2.135"> QYTETI JORK, JEMI SHUM >

< start="316.248" dur="1.702"> MJETET N IN Qytetin e Ri të Jorkut. >

< start="317.183" dur="1.969"> SHTETET E HAPUR. >

< start="318.084" dur="3.87"> NJERZIT DUHET T W FALOJNY, DUHET >

< start="319.285" dur="5.705"> TE SHKOJE DHE DERI DISA AIR. >

< start="322.088" dur="6.439"> JU DUHEN ZONA E VDEKJES S L VDEKJES. >

< start="325.124" dur="9.442"> SO PILOT MBYRJE SHTETET TA >

< start="328.661" dur="6.306"> KUJDES, HAPJEN E SHTETEVE N >

< start="334.7" dur="4.071"> Këmbësorët. >

< start="335.1" dur="4.838"> DO T DUHET EDHE MANDATORIA E ENACTIT >

< start="338.904" dur="4.304"> Dendësia shoqërore e PLAYGROUND. >

< start="340.072" dur="6.74"> PROBESISHT Një koncept i ri. >

< start="343.342" dur="5.439"> JO SPORTET E KONTAKTIT TOS VDEKJES N A A >

< start="346.945" dur="5.506"> PLAY GRUPI. >

< start="348.915" dur="4.303"> JO BASKETBALL P FORR SHEMBULL. >

< start="352.585" dur="2.669"> NUK MUND T DO BNI. >

< start="353.352" dur="4.805"> JEMI TK KKRKOJM PE NJERZIT T DO BN K THTO >

< start="355.387" dur="4.438"> P AR NJ B BAZA VOLANDARE. >

< start="358.29" dur="4.138"> NSE KA ISSHT N JO PCRFUNDIM ME >

< start="359.959" dur="3.971"> ATA, DO T WE DO T M BAKENI >

< start="362.562" dur="2.735"> MANDATORI DHE DO T W DO T A DREJT AKTUAJ >

< start="364.063" dur="3.002"> MBYETJE LUGJET. >

< start="365.431" dur="3.437"> NUK DUA T TO BJM TH SI T B BNI >

< start="367.199" dur="5.172"> PLANET E PLANIT JAN A NJ PL VEND T TO SHKUAR >

< start="369.001" dur="4.571"> DUHET DHE FITONI AIR, por ju >

< start="372.505" dur="4.504"> DUHET T EX SHUMCSOHEN Dendësia shoqërore >

< start="373.705" dur="5.639"> EVEN N A NJ A PLAYGROUND. >

< start="377.143" dur="4.337"> DHE RRETH, ISSHT VOLUNTAR. >

< start="379.478" dur="3.136"> Kryetari është duke shkuar për ta bërë atë >

< start="381.614" dur="3.102"> Pastroni që kjo është e rëndësishme >

< start="382.748" dur="3.37"> POPULLI I QYTETIT. >

< start="384.85" dur="3.136"> N ITSE NUK KA NDODH, DO T, DO >

< start="386.251" dur="2.069"> AKTUALE VDEKJE RRETH PLAN >

< start="388.12" dur="4.004"> Baza. >

< start="388.453" dur="6.04"> Nuk dua ta bëj atë. >

< start="392.258" dur="3.403"> POR NE KEMI DUHET T NDIKOJM >

< start="394.626" dur="3.103"> HAPRESIA E INFEKTIMIT DHE QE >

< start="395.795" dur="3.636"> FAR ISSHT SHT M E RNDSISHME. >

< start="397.863" dur="2.937"> Kjo është shumë interesante. >

< start="399.565" dur="4.137"> SI SUGJESTET E EVIDENCCES >

< start="400.933" dur="4.337"> Q CON KONTROLLONI Densitetin >

< start="403.835" dur="3.471"> Masat mund të jenë duke punuar. >

< start="405.404" dur="2.936"> DHE RRETH, ne po bëjmë këtë >

< start="407.439" dur="3.67"> NGA PROJEKTET. >

< start="408.473" dur="4.071"> POR DUHET NIS KIST B Q B NDIKOJ >

< start="411.243" dur="3.036"> Interesante. >

< start="412.678" dur="3.403"> KIST E MUNDSISHT, PROJEKTIMI >

< start="414.413" dur="4.838"> ISHTE KA HOSPITALIZIMET NERNJ >

< start="416.214" dur="3.338"> DOBLIMI VERDO DY DITA. >

< start="419.385" dur="2.236"> MIRË? >

< start="419.685" dur="3.737"> N MONNDR, NUMRI I SUGJERUAR >

< start="421.754" dur="5.905"> Q H JAN SPITALIZIMET >

< start="423.555" dur="5.74"> B DORDHNI VERDO 3.4 ditë. >

< start="427.793" dur="2.77"> N T DUNI, PROJEKTET >

< start="429.428" dur="2.536"> SUGJESTUAR QE >

< start="430.696" dur="4.805"> HOSPITALIZIMET JANE DOBLIKUAR >

< start="432.097" dur="7.475"> VERDO 4.7 ditë. >

< start="435.635" dur="7.006"> TANI, QE ALSHT GJITH MIR PR T >

< start="439.705" dur="7.508"> Bëhu E VRTETA. >

< start="442.775" dur="6.072"> POR TEORIA GSHT FITUAR >

< start="447.346" dur="4.271"> Densiteti që do të merremi me të, >

< start="448.981" dur="4.972"> SHPRNDONI SHUM me shpejtësi, POR NSE >

< start="451.751" dur="5.605"> RUAJN THE Dendësinë, MUND >

< start="454.086" dur="5.205"> ZBRITJE SHPREHT V SHUM me shpejtësi. >

< start="457.49" dur="3.136"> SO KESTO PROJEKTIME, DUA >

< start="459.424" dur="3.271"> VESHTI NDUNRMARREN T GJITHA T O GJITHA >

< start="460.76" dur="4.738"> VENDI DHE NUK MUND T PL SHUM NJ GRE E MADH >

< start="462.828" dur="4.038"> TRAJTIMI I STOCK N AN DO NJ >

< start="465.631" dur="9.142"> PROJEKTIMI ME T ALL GJITHA REZULTATI >

< start="466.999" dur="8.341"> TE GJITHA SHTETET VAZHDON SHTET >

< start="474.907" dur="1.234"> ATA JAN po bëjnë atë. >

< start="475.474" dur="0.967"> POR RRETH, KJO ASHT A POZITIVE >

< start="476.275" dur="2.902"> SHENJË. >

< start="476.575" dur="4.338"> DHE NUK JEMI 100% SIGURISHT Q IT Mban >

< start="479.311" dur="3.704"> Ose është e saktë. >

< start="481.047" dur="2.568"> POR SHKRIMET JAN HE TAD NDARUR N THE >

< start="483.149" dur="4.337"> DREJTIMI I DUHUR. >

< start="483.749" dur="5.505"> Dhe kjo gjithmonë gjithmonë më mirë se >

< start="487.619" dur="2.236"> Shigjetat kryesuar në gabim >

< start="489.388" dur="5.606"> Drejtim. >

< start="489.989" dur="6.439"> SHUM TO P PER NJERZIN E SHTETS SI >

< start="495.127" dur="4.571"> KESTO KQURKESA, SOCIALE >

< start="496.562" dur="5.005"> SHPISTRNDARJES, JO RREGULLIMET, JO >

< start="499.832" dur="3.136"> PUNT NONESSENTIAL, PO, TIJ >

< start="501.7" dur="2.269"> JAN B BURDENSOME. >

< start="503.102" dur="4.104"> NGA MUAJ, ato janë efektive >

< start="504.103" dur="5.505"> DHE ATA JANE TE NEVOJSHME DHE >

< start="507.339" dur="5.272"> Ai tha se SUGJESTET N TH KINTT PO PIK >

< start="509.741" dur="4.505"> QAT KAN SL NGROHEN >

< start="514.38" dur="1.501"> Hospitalizations. >

< start="514.88" dur="2.369"> Dhe kjo është gjithçka. >

< start="516.015" dur="2.902"> Ngadalësimi i SPITALIZIMIT >

< start="517.382" dur="4.672"> Cmimet, duke ardhur ne spitalet >

< start="519.051" dur="4.971"> JAN E VERDO GJITHA SI SPITANET >

< start="522.187" dur="2.369"> MUND T DE BALJM PRMARRJEN E POPULLIT >

< start="524.156" dur="3.57"> Vjen N IN >

< start="524.69" dur="4.471"> N AT KOHA T S NDRMARRJE >

< start="527.859" dur="1.802"> KAPACITETI HOSPITAL, ATFAR IS SHT >

< start="529.295" dur="2.702"> PIKE E LARTE? >

< start="529.795" dur="2.569"> JU SHENI QENI RRJET N >

< start="532.131" dur="1.801"> FILLIM. >

< start="532.498" dur="2.936"> FAR JEMI STUDIM, ,FAR IS SHT >

< start="534.065" dur="3.037"> Pika e lartë e asaj që gënjejnë, ATFAR SHT >

< start="535.567" dur="3.938"> APELI I KET TH RREZIK. >

< start="537.236" dur="4.003"> Q IS SHT THE PIKA E >

< start="539.638" dur="3.47"> NUMRI më i madh i njerëzve që vijnë >

< start="541.373" dur="5.505"> NO SISTEMIN E SPITALIT SI Q >

< start="543.242" dur="3.937"> SHT DHNI I MADH Më i madhi >

< start="547.012" dur="2.135"> APEX. >

< start="547.312" dur="2.169"> DHE KU JANE QAT NDODHET >

< start="549.281" dur="2.402"> NDODH. >

< start="549.614" dur="4.305"> AGJENI, Q IS ASHT A PROJEKTIM. >

< start="551.817" dur="3.17"> AGJEN, ATA Q M SHPENZON. >

< start="554.053" dur="3.169"> POR PROJEKTI AKTUALE ISSHT >

< start="555.12" dur="5.205"> QU MUND T BE JET IN N 21 21 DITA. >

< start="557.356" dur="6.073"> SO RAMP N C KAPACITETIN HOSPITAL >

< start="560.459" dur="4.371"> T M BNI - T TO BNI VET ABM PRDORIM >

< start="563.562" dur="3.503"> QE VOLUME APEX. >

< start="564.964" dur="2.468"> SI T R RAMP HOSPITAL >

< start="567.199" dur="2.269"> KAPACITETI? >

< start="567.566" dur="3.571"> JU RAMPON BEDS, JU RAMP UP >

< start="569.601" dur="3.671"> STAFF DHE JU RAMP PAJISJET >

< start="571.27" dur="3.27"> DHE VENTILATOR AT JAN >

< start="573.405" dur="3.604"> PROBLEM N E PAJISJE SI JEMI >

< start="574.673" dur="5.038"> KOHA T DISKUTUARA SHUM. >

< start="577.143" dur="4.437"> KU JEMI N ON K THTO? >

< start="579.845" dur="2.969"> KUJDES ,T, NE MUND T NE KEMI 140,000. >

< start="581.714" dur="3.202"> KEMI 53,000. >

< start="582.948" dur="2.369"> QE SHT KAPACITETI Ekzistues i >

< start="585.05" dur="1.835"> Spitale. >

< start="585.45" dur="2.67"> Ne do të tregojmë të gjitha spitalet >

< start="587.019" dur="2.969"> DUHET T IN RREZIKON KAPACITETIN E TIJ >

< start="588.253" dur="4.639"> NGA 50%. >

< start="590.122" dur="5.572"> I TOKA QE MYSELF NF A >

< start="593.025" dur="5.572"> KONFERENCALL MUND T VETN. >

< start="595.828" dur="4.737"> KJO ASHT A BURDEN P FORR >

< start="598.73" dur="2.703"> HOSPITAL TOT T TO GJITHA SHENJTOU SE DUHET T TO >

< start="600.699" dur="2.97"> RREZIK KAPACITETI 50%. >

< start="601.566" dur="3.471"> POR unë kam për t'ju thënë, ata >

< start="603.802" dur="3.17"> JAN V SHUM T G PRGJITHSHME RRETH TI DHE >

< start="605.17" dur="2.469"> TA NDERUAR FAR JEMI NE >

< start="607.105" dur="2.236"> TE MERRESH ME. >

< start="607.773" dur="2.736"> DHE ATA JAN T E SHUM PR TEP HAPUR >

< start="609.474" dur="2.169"> N THE PLOT. >

< start="610.643" dur="4.203"> NSE TC RRITJEN SPITALIT >

< start="611.776" dur="4.705"> KAPACITETI NGA 50%, QAT MIR TUAJ >

< start="614.98" dur="6.54"> 27,000 BEDA N ON TOP T OF SHQIPSIS >

< start="616.615" dur="7.541"> EKZISTUESHME, TI MUND T 80. >

< start="621.654" dur="6.072"> DISA HOSPITALE KA ASKUAR si Qëllim >

< start="624.29" dur="3.803"> Përpiquni të rritni 100% TUAJ >

< start="627.86" dur="1.668"> KAPACITETI. >

< start="628.227" dur="4.604"> 50% WSHT MINIMUM. >

< start="629.662" dur="4.704"> Q GLLIMI DUHET 100. >

< start="632.965" dur="3.203"> Unë besoj se disa SPITALI DO T DO >

< start="634.499" dur="4.271"> AKTUALE TYRE T TO BNI KATTO. >

< start="636.302" dur="5.271"> DUA TCO PCORFUNDUAR T TO MUND T BNI >

< start="638.904" dur="3.003"> B DONI K ASTO Q AS SI PAVARSISHME SI IT >

< start="641.707" dur="2.469"> Tinguj. >

< start="642.04" dur="4.338"> POR TANI është koha për të qenë >

< start="644.309" dur="3.036"> Agresive dhe bëni gjëra që ju >

< start="646.511" dur="4.472"> NUK B DN D BNI PARA. >

< start="647.479" dur="4.972"> NESE DISA TM BNI ATA, DHE I >

< start="651.116" dur="3.136"> BESONI DIKA TM GJITHA DO TAN,, Q >

< start="652.584" dur="5.339"> DO T BE JET 5,000 shtesë >

< start="654.386" dur="5.672"> KUJDESIT, JEMI N 85,000 BEDS. >

< start="658.057" dur="3.97"> FEMA, KORPI I ARSIMIT TM ARSIMIT, >

< start="660.192" dur="3.237"> FAR DO T DO BN N AT JAVIT >

< start="662.16" dur="3.704"> JAN CENT QENDRA, KONVENTA >

< start="663.562" dur="5.205"> QENDRA, KAMPUSI I BERRI VERTETIT, STONY >

< start="665.998" dur="3.103"> KAMPUS BRIKOOS, Q T MUND T US NXN >

< start="668.901" dur="2.87"> 89,000. >

< start="669.234" dur="3.738"> SHUMA NAVY SHTETRORE "KOMUNA", >

< start="671.904" dur="2.835"> PRESIDENTI DISPATUAR, QE >

< start="673.105" dur="5.105"> DO T 1,000 B BENI 1000 BASHA T TO BAZUAR >

< start="674.873" dur="4.538"> NGA HOTELET, QAT MUND T BNI >

< start="678.344" dur="5.972"> 90,000. >

< start="679.545" dur="6.472"> NSE KEMI T ALL GJITHA SHTETIN >

< start="684.449" dur="3.805"> DORMITORIT N IN SHTETIN E RI >

< start="686.151" dur="4.605"> JORK, QU MUND T MUND T US NXN AN >

< start="688.387" dur="7.874"> 29,000 SHUM SHUM. >

< start="690.89" dur="6.706"> DO T BE JEMI N 11 119,000 BED. >

< start="696.395" dur="2.669"> NUK DO TILL BNI N TH 140 QAT >

< start="697.73" dur="4.27"> KA NEVOJ, PASQE KEMI DUAJ >

< start="699.198" dur="5.105"> N H HOTELI, JEMI NDERME AT >

< start="702.133" dur="5.906"> SHTETET FORMER INSERTIMORE, CONVERTING >

< start="704.436" dur="4.037"> DISPOZITA T TO DYT T BNI >

< start="708.173" dur="3.837"> Diferencial. >

< start="708.606" dur="5.072"> SO A SHUM, KRIJUES, agresiv, >

< start="712.143" dur="2.103"> POR N L JET Y JU B WHNI ATFAR Y KA KA MNY >

< start="713.812" dur="2.67"> PËR TË BËRË. >

< start="714.38" dur="4.036"> DHE ATA ISFAR WH'FUNDOJM >

< start="716.615" dur="2.67"> KAPACITETI BED. >

< start="718.55" dur="2.803"> PAJISJET MBROJTSE, KEMI >

< start="719.418" dur="3.937"> JANE DYQANI NGA BOTA. >

< start="721.487" dur="2.735"> KEMI një skuadër të tërë që është >

< start="723.488" dur="2.87"> DUKE BËRË ATË. >

< start="724.356" dur="5.605"> TIGH DREJTOW TANI KEMI TOU GJITHA >

< start="726.491" dur="5.172"> PAJISJE MBROJTSE, DORJAT, >

< start="730.095" dur="2.703"> Maska, FITON P FORR T GJITHA >

< start="731.796" dur="5.239"> HOSPITAL STT GJYKUAR Q TH JAN >

< start="732.931" dur="6.473"> KUFITIMI ME TI. >

< start="737.169" dur="4.872"> DITA N NO SPITAL, JO INFERMIER, JO >

< start="739.537" dur="4.739"> DOKTORI MUND TAY SHUM LEGJITIMATI Unë >

< start="742.174" dur="4.772"> NUK KAN E PAJISJE MBROJTSE. >

< start="744.41" dur="4.137"> E DREJTA TANI DHE PER >

< start="747.079" dur="1.802"> E ARDHME E PARA, E KEMI A >

< start="748.681" dur="2.302"> FURNIZIM. >

< start="749.014" dur="3.136"> NUK KEMI SIGURUAR A >

< start="751.116" dur="4.371"> FURNIZIM P FORR TRE JAVA NGA TANI, >

< start="752.284" dur="10.244"> KAT WE JAVA NGA TANI, Pesë javë >

< start="755.62" dur="7.609"> QË TANI. >

< start="763.362" dur="1.235"> POR NUK JEMI DUHET T DYQANI. >

< start="763.996" dur="1.635"> DHE KA ISHTE LAJME E MIRA DHE A >

< start="764.73" dur="2.201"> PUNA E MIRA NGA TEAM. >

< start="765.765" dur="2.701"> DHE RRETH, NUK DO T BJN DYQANI >

< start="767.065" dur="4.705"> P FORR M E SHUM PAJISJE. >

< start="768.6" dur="3.604"> Ventilatorët, Ventilatorët, >

< start="771.904" dur="1.368"> Ventilatorët. >

< start="772.337" dur="2.97"> Ne kemi nevojë për 30,000. >

< start="773.405" dur="5.939"> KEMI N H SHOSRBIMIN ekzistues >

< start="775.441" dur="5.738"> SISTEMI 4,000 VLERA VENTE. >

< start="779.478" dur="3.403"> Kjo është vetëm në normale >

< start="781.313" dur="3.303"> OPERACIONI I SPITALAVE. >

< start="783.015" dur="3.136"> JEMI K PRKUAR 7,000 DHE JEMI >

< start="784.749" dur="5.84"> DUHET TOP DYQANI. >

< start="786.285" dur="7.607"> QEVERIA FEDERALE DUHET DUHET >

< start="790.722" dur="7.274"> 4,000. >

< start="798.13" dur="3.203"> JEMI SHPOLTOJML SHPALLJE KU >

< start="800.532" dur="1.168"> NJNE FUQI VENTILATOR B DON DO DY >

< start="801.466" dur="0.868"> PICTURES. >

< start="801.833" dur="1.335"> ITALI ishte i detyruar të bëjë atë. >

< start="802.467" dur="2.77"> DUA T TO Shih N WESE MUND T STUDIMojmë TI >

< start="803.302" dur="3.103"> DHE B ITNI NJ SM SMARTER T L LEHTM DHE >

< start="805.37" dur="3.537"> KA NJ L LITTLE M M SHUM >

< start="806.538" dur="3.837"> EKSPERIMENTIMI ME TI, por JEMI >

< start="809.041" dur="1.735"> DUHET N SP SHPRNDARJEN E >

< start="810.509" dur="1.901"> Ventilatorët. >

< start="810.909" dur="2.603"> Ne jemi akoma duke punuar me të >

< start="812.544" dur="2.869"> QEVERISJEN FEDERALE T TO P TRRPAROJM N >

< start="813.645" dur="4.672"> Gjeni më shumë Ventilatorë. >

< start="815.547" dur="4.971"> POR QE SSHT MIR S M T MIR O >

< start="818.45" dur="5.972"> Sfida JAN THE VENTILATORT. >

< start="820.652" dur="6.974"> KUNDR, PEDRBASHKT e ICU-së, QE vërtet >

< start="824.556" dur="4.772"> MJETET SHQYRTUAR P BR VETILATUAR BEDA >

< start="827.76" dur="4.07"> AGJENI, KJO ISSHT THE NUMRI NJ >

< start="829.461" dur="3.77"> PIKA E PAJISJEVE QAT NEVOJN. >

< start="831.963" dur="3.17"> JU KENI KUQ, KENI >

< start="833.365" dur="2.736"> PAJISJET, KA NEVOJN ST STAFF, DHE >

< start="835.267" dur="4.771"> KA NEVOJN ST STAFF T UN NDERUAR >

< start="836.234" dur="5.773"> Q S DISA SHKOLLA ISSHT SHKOHET >

< start="840.171" dur="3.271"> DUHET DHE DO T BE JET O SI. >

< start="842.141" dur="3.97"> Kështu që ne kemi qenë duke punuar >

< start="843.575" dur="3.036"> VUTND TOSISHT NG SHUM A SHALNDETSORE T S MSIMIT >

< start="846.244" dur="2.569"> FORC KUJDESI. >

< start="846.745" dur="4.604"> SHKENI P THER RETIRET, SHKON PACKRGJIGJEN >

< start="848.947" dur="6.706"> Tek infermierët dhe doktorët të cilët mund të >

< start="851.483" dur="6.673"> NUK JEMI N DI DREJT SPITALale >

< start="855.787" dur="6.741"> OCKUPIMI I KUJDESIT MJEKESOR, DHE ASK >

< start="858.29" dur="5.372"> TI DUHET T FOR NENI P FORR PPRGJIGJE >

< start="862.661" dur="2.936"> REZERVO DETY. >

< start="863.796" dur="5.405"> ZOTI I BEKOFTË. >

< start="865.731" dur="14.814"> 40,000 NJERZAN HA KAN S SHENJTUAR AS >

< start="869.334" dur="12.579"> NJ FOR FORC E KUJDESIT SHNDETSOR SURG. >

< start="880.679" dur="1.968"> FIZIKICT, NJ AN K NT E NEVOJSHME >

< start="882.547" dur="2.37">>

< start="882.781" dur="3.069"> JUGUESIT YOL, NURSES, LPN, 40,000 >

< start="885.05" dur="4.838"> NJERZIT KAN S SHENJTUAR. >

< start="885.984" dur="5.305"> Q IS SHT A SHUM - Q IS SHT A BIG, >

< start="890.022" dur="3.569"> SHTETI I MADH. >

< start="891.423" dur="3.837"> SI B CNI MUND T C KRIJOJN BES, JU >

< start="893.725" dur="2.936"> MUND T F GJITHA PAJISJET, KENI >

< start="895.393" dur="3.904"> TA KEMI PUN. >

< start="896.795" dur="4.004"> DHE JU DUHET T KEMI PUNAN >

< start="899.43" dur="3.538"> PER KETE SHUME SHUME CILAT >

< start="900.932" dur="2.37"> NUK JANE TANI N THE SPITAL >

< start="903.101" dur="3.304"> SISTEMI. >

< start="903.435" dur="4.504"> DHE JU DUHET T KEM STN STAFIN KUR >

< start="906.538" dur="5.406"> PUNA ekzistuese merr ILL. >

< start="908.073" dur="5.405"> OSE NGA MUND TUST MUND T PUNOJN >

< start="912.077" dur="2.903"> OR HOS Q NUK JAN T GJITHA >

< start="913.612" dur="5.305"> DUHET NJERZIT T TO BNI PUN. >

< start="915.114" dur="5.071"> SO që është shumë e mirë. >

< start="919.051" dur="2.168"> Kjo është gjithashtu shumë interesante. >

< start="920.319" dur="1.768"> Unë nuk e di se kushdo tjetër >

< start="921.353" dur="2.769"> KA B DR KJO. >

< start="922.221" dur="4.437"> JEMI KALUAR RRETH EMOTIONIT >

< start="924.256" dur="2.736"> STRESI QAT K THTO Sillet >

< start="926.792" dur="4.137"> Njerëz. >

< start="927.125" dur="4.872"> DHE STRESI SH HENDETSOR Mendor DHE >

< start="931.063" dur="2.802"> Sfidat e Shëndetit Mendor. >

< start="932.131" dur="2.035"> Askush nuk është duke folur vërtet rreth saj >

< start="933.999" dur="1.635"> KJO. >

< start="934.299" dur="4.104"> JEMI T ALL GJITHA të shqetësuar RRETH >

< start="935.767" dur="5.339"> NEVOJNI KRITIK I KUFIZUAR, JETA >

< start="938.537" dur="6.139"> DHE VDEKJI I IMMEDIATIT >

< start="941.239" dur="4.872"> SITUATA E CILA RSHT R E DREJTA, POR >

< start="944.809" dur="2.537"> Mos u nënvlerësoni >

< start="946.244" dur="3.771"> NJERZIT emocionale të TRAUMA JAN >

< start="947.479" dur="2.87"> KUJDESI DHE SH HENDETSIA emocionale >

< start="950.149" dur="2.602"> Çështje. >

< start="950.482" dur="5.406"> KEMI P FORR SHALNDETIN Mendor >

< start="952.884" dur="5.606"> PROFESIONALE T V VOLUNTARILY >

< start="956.021" dur="5.505"> SHENNI P TOR TV DHNI MENAXHIN ONLINE >

< start="958.624" dur="5.638"> SHICRBIMET SH HENDETSORE. >

< start="961.66" dur="5.138"> 6.000 SH HENDETI Mental >

< start="964.395" dur="3.404"> PROFESIONALE RUAJTM T >

< start="966.931" dur="3.538"> VULLNETARI P TOR TV DHN MENAXHIN >

< start="967.933" dur="4.804"> SH SERVRBIMET SH HENDETSORE P FORR NJERZIT WHO >

< start="970.602" dur="2.869"> KA NEVOJ. >

< start="972.871" dur="5.873"> SI DUHET BOTSISHT QE. >

< start="973.605" dur="10.41"> DHE HOTLINE 1-844-863-9314, >

< start="978.877" dur="6.473"> JU MUND TI KONQOHET Q HOTLINE, >

< start="984.148" dur="2.103"> SCHEDULEN NJ AP EM APRIM ME A >

< start="985.483" dur="5.707"> SH HENDETI MJETOR PROFESIONAL >

< start="986.385" dur="6.272"> Gjithsej FALAS T T BESIMIT T THE TYRE >

< start="991.323" dur="3.837"> FAR ST STRESONI JU po ndjeheni. >

< start="992.791" dur="5.005"> DHE RRETH ZOTIT TLE GJITHA 6000 >

< start="995.293" dur="6.507"> Profesionistët e shëndetit mendor WHO >

< start="997.929" dur="6.406"> JANE duke bërë këtë FALAS. >

< start="1001.934" dur="3.169"> DHE THEMERI jam i sigurt në normën e tyre >

< start="1004.469" dur="4.571"> PRAKTIKA JANE BIZNES. >

< start="1005.237" dur="6.306"> Kështu që kjo është një HUAJ JASHTM >

< start="1009.174" dur="3.003"> NGA THEM.TI JEMI SIGURISHT N THE TYRE N >

< start="1011.676" dur="1.302"> PRAKTIKA JANE BIZNES. >

< start="1012.31" dur="1.602"> Kështu që kjo është një HUAJ JASHTM >

< start="1013.111" dur="3.17"> NGA ATA. >

< start="1014.046" dur="4.137"> Unë folem me TRUMP PRESIDENT >

< start="1016.414" dur="2.603"> KOHA TVER VRTET,, NESIGH E V LRTET, Unë JO >

< start="1018.316" dur="2.67"> ME TI M MNJNNJE. >

< start="1019.151" dur="3.804"> DUHET T TO FEMOJN PE NJERZIT N IN >

< start="1021.119" dur="2.936"> Shtëpia e Bardhë që merren me dorë >

< start="1023.088" dur="3.036"> KESTO OPERACIONE. >

< start="1024.189" dur="2.336"> DUHET TO FALOJM WITH ME VIT >

< start="1026.258" dur="2.636"> PRESIDENT. >

< start="1026.658" dur="4.571"> DUHET T WITH FEM WITHR ME KUSHNER JARED >

< start="1029.027" dur="2.569"> KUSH ISSHT A NJ Y JORKER I RI, Ai e di >

< start="1031.363" dur="3.537"> NJU JORK. >

< start="1031.73" dur="5.005"> DHE Ai është duke punuar në të bardhën >

< start="1035.033" dur="2.636"> Shtëpia DHE QENI >

< start="1036.868" dur="4.037"> NDIHME JASHTME T ON GJITHA >

< start="1037.803" dur="6.272"> E KESTO SITUATA. >

< start="1041.039" dur="5.806"> FAR JEMI PUNOJM ON N ON ISSHT A >

< start="1044.208" dur="5.339"> Sfida e përbashkët. >

< start="1046.979" dur="6.306"> Askush nuk ka këto pajisje ajrore dhe >

< start="1049.681" dur="4.571"> ASNJ O NDONJVER ANKIKUAR A >

< start="1053.418" dur="3.07"> SITUATA KU DUHET T DUHET >

< start="1054.385" dur="5.707"> KJO NUMRI I VENTILATORVE N TO >

< start="1056.621" dur="3.904"> Merren me SH HENDETIN PUBLIK >

< start="1060.225" dur="1.468"> Emergjencave. >

< start="1060.659" dur="3.036"> Kështu që ne kemi blerë gjithçka >

< start="1061.827" dur="4.07"> QAT MUND T BE ARDHENI. >

< start="1063.829" dur="6.106"> JEMI TANI N A SITUAT QE >

< start="1066.03" dur="6.34"> JEMI duke u përpjekur për t'u pranuar >

< start="1070.068" dur="4.772"> PRODHIMI I KESTU VENTILATORT >

< start="1072.504" dur="4.171"> DHE Ventilatori është i komplikuar >

< start="1074.973" dur="3.503"> PIKA E PAJISJEVE. >

< start="1076.808" dur="7.141"> PRESIDENTI DHE EKIPI I TIJ >

< start="1078.61" dur="7.207"> Mendoni se po përdorin PDSH-në >

< start="1084.082" dur="5.572"> SI BNI SHT THEMELORE A - IT >

< start="1085.95" dur="5.172"> SHT A NJ T MOOLSIM LEKUESH WHM KU B DENI >

< start="1089.787" dur="2.837"> ME COMPANIES PRIVAT, E DREJTA? >

< start="1091.256" dur="4.204"> NA DUHET NDIHMA JOTE. >

< start="1092.758" dur="4.17"> MUND T D DUHET TEL NDIHMOJMO TUAJ. >

< start="1095.594" dur="2.769"> OSE JU DUHET TREE MARR T NDIHMON DHE >

< start="1097.062" dur="1.901"> Ne kemi nevojë për ju në hapin lart dhe >

< start="1098.496" dur="3.538"> PRODHIMI I RRITUR. >

< start="1099.097" dur="5.906"> EDHE ME KET, KA ASHT A RAMP >

< start="1102.167" dur="4.604"> Deri në kohën e duhur për një kompani për të vendosur >

< start="1105.136" dur="3.838"> GJITHA ZINDJEN E FURNIZIMIT, PUT >

< start="1106.904" dur="5.573"> GJITHA PUNA, DHE Merrni >

< start="1109.107" dur="4.705"> KESTO GJITHA DHE NDARJEN. >

< start="1112.611" dur="4.571"> Kështu që ju do të dëgjoni do t'ju ndihmojmë, >

< start="1113.945" dur="5.372"> Motorët e përgjithshëm do të ndihmojnë. >

< start="1117.316" dur="4.404"> PROBLEMI ISSHT LINE TIME TONA SHT >

< start="1119.45" dur="6.34"> SO SHORT, JEMI DUHET N AN AN >

< start="1121.853" dur="7.808"> APEX 21 DITS N TH KATT Varg. >

< start="1125.924" dur="8.174"> TE MEREN VENTILATORET DHE KETO >

< start="1129.794" dur="7.841"> CONSORTIUMS BIZNESI PUT >

< start="1134.232" dur="6.44"> GJITHA, SHENJAT E FURNIZIMIT, >

< start="1137.769" dur="4.004"> DELRGIMET, NDODHUR SHT NJ AN AN >

< start="1140.805" dur="2.135"> DETYRA E DIFFIKULLIT TT JASHTME >

< start="1141.907" dur="4.137"> DHE ISSHT DISA QAT JAN TONA >

< start="1143.074" dur="4.038"> EKIPI është duke punuar me >

< start="1146.178" dur="4.003"> EKIPI I Shtëpisë së Bardhë dhe DUA T >

< start="1147.245" dur="5.572"> FALEMINDERIT PRESIDENTI P HR TIJ >

< start="1150.314" dur="3.07"> BASHKPUNIMI DHE EKIPI I TIJ P FORR >

< start="1152.95" dur="1.869"> BASHKPUNIMI I TYRE. >

< start="1153.518" dur="3.771"> Ne do të marrim shumë krijues, >

< start="1154.953" dur="5.072"> Jemi duke folur për SHTET >

< start="1157.422" dur="4.371"> RRETH BOTS SI QENI E RI >

< start="1160.158" dur="2.036"> KOMPANIA QAT BUJNU SHUM >

< start="1161.927" dur="3.87"> PRODHIMI. >

< start="1162.327" dur="6.706"> JEMI T T BASHKSISHME N THE BARDH >

< start="1165.93" dur="4.572"> Shtëpia RRETH KONCEPTIT TOT TJERA. >

< start="1169.167" dur="4.271"> NEW YORK KA NEVOJ M E MADH >

< start="1170.636" dur="4.303"> N T KUSHTET E NUMRVE. >

< start="1173.572" dur="3.302"> NEW YORK EDHE KA SHUM >

< start="1175.072" dur="2.136"> NEVOJ KRITIKE N IN KUSHTET E >

< start="1177.008" dur="0.5"> KOHA. >

< start="1177.341" dur="2.136"> RIGHT? >

< start="1177.642" dur="4.905"> BESIMI PR SHTYPIN TON,, JEMI T LIDHUR >

< start="1179.611" dur="4.338"> POR KT GJYKIM. >

< start="1182.68" dur="3.771"> RAJONET E NDRYSHME RRETH >

< start="1184.082" dur="3.437"> SHTETI JAN SHPENZUAR >

< start="1186.584" dur="3.504"> GJYKATA TIF NDRYSHME. >

< start="1187.653" dur="5.438"> JEMI NDOMR MJETE PARA. >

< start="1190.222" dur="5.638"> NUMRI I RASTIT TONA DUHET PARA. >

< start="1193.225" dur="6.506"> TRAJEKTORIA JON ISSHT E PARA. >

< start="1195.994" dur="5.005"> NGA NJE SHTESE E MADH. >

< start="1199.865" dur="3.837"> RAJONET E NDRYSHME DO TVE KAN >

< start="1201.132" dur="4.571"> KUVESTI I TYRE N AT KOHA TIF NDRYSHME. >

< start="1203.835" dur="4.905"> FAR I PARA PRESIDENTIT DHE >

< start="1205.837" dur="6.373"> EKIPI I TIJ ISHTE, DUHET, ATSHT SHUM se >

< start="1208.873" dur="5.973"> Duke thënë që duhet të ofrojmë >

< start="1212.343" dur="5.373"> PAJISJET PR VENDIN E TIJ >

< start="1215.013" dur="7.574"> N O NJ KOH, L LNI LALNDN RRETH >

< start="1217.849" dur="6.273"> ADRESIMI I NEVOJS KRITIKE N IN >

< start="1222.721" dur="3.003"> QAT N SHUM SPOT, V ONRTET QAT NDODH >

< start="1224.256" dur="2.969"> SHKURTRAT E SPOT, pasi ju keni një >

< start="1225.857" dur="6.106"> APEX DHE THE KENI NJ C KURT, >

< start="1227.358" dur="5.306"> DHE KURTI RSHT R relativisht >

< start="1232.797" dur="3.004"> SHKURT ,R, NDCERMARRJENI QENI MOT SHUM >

< start="1234.232" dur="4.771"> SPOT ME ATA INTENSITY, >

< start="1235.934" dur="5.105"> PAJISJET INTENSE, INTENSE >

< start="1239.137" dur="3.103"> PERSONNEL, PASTAJ SHIFT N THE >

< start="1241.172" dur="3.103"> HOT SPOT pranë. >

< start="1242.374" dur="4.904"> DHE KA MORE SHUM T A RREZIKUT >

< start="1244.408" dur="5.039"> SHPENZIMI NGA VENDI >

< start="1247.411" dur="3.437"> THAN A NJLO ZBATIM STATIK, E DREJTA? >

< start="1249.581" dur="4.971"> SHUM N IN QEVERISJEN FEDERALE >

< start="1250.982" dur="4.004"> N H HUD, kam punuar në DOZEN E >

< start="1254.686" dur="1.201"> FATKEQËSITË. >

< start="1255.119" dur="2.303"> T DE BNI ME NJ DHNYAR N IN >

< start="1256.02" dur="4.638"> PARA JUAJ N AT KOHA KOHA DHE >

< start="1257.555" dur="3.47"> PASTAJ SHTOJN TO N TO T THE ARDHM >

< start="1260.792" dur="2.002"> FATKEQËSI. >

< start="1261.159" dur="4.271"> Dhe unë mendoj se ROLLIMI >

< start="1262.927" dur="3.77"> PUNIMI I FUNDIT PUNUESHM K HERTU DHE >

< start="1265.564" dur="4.67"> P BER SJELLJEN E NORNOR JORK, >

< start="1266.831" dur="3.737"> PAVARUR Ne do të jemi 100% >

< start="1270.368" dur="1.469"> Dobishme. >

< start="1270.701" dur="3.838"> KEMI NDIHME NGA NDIRTIMI >

< start="1271.97" dur="4.271"> E DREJTA E VENDIT TANI. >

< start="1274.673" dur="3.736"> Ne kemi nevojë për burime nga ato >

< start="1276.374" dur="5.305"> TANI E DREJTA E VENDIT TANI. >

< start="1278.543" dur="6.106"> DHE TEC BNI SHTETI JONUR ISSHT F E PARA >

< start="1281.812" dur="9.577"> DHE NUMRET TONA JAN. M HIGH TEST LART. >

< start="1284.783" dur="8.474"> POR PIKA E LART APEX DO T BE JET >

< start="1291.523" dur="2.869"> SEKENCIAL NGA VENDI. >

< start="1293.391" dur="3.67"> Kështu që unë i thashë shtëpisë së bardhë >

< start="1294.526" dur="5.205"> DUHET N US PAJISJET Q NE >

< start="1297.195" dur="5.572"> DUHET, DUHET SHEN PERSONELIN. >

< start="1299.865" dur="7.373"> SI T SO SI KEMI T G PASTRUAR TON >

< start="1302.9" dur="6.24"> MOMENT KRITIK, DO T DO >

< start="1307.372" dur="5.038"> REDEPLOY QAT PAJISJET DHE >

< start="1309.274" dur="7.174"> PERSONNELI NOT PJESN E MIR T HOTA. >

< start="1312.544" dur="6.239"> DHE DO GARANC PERSONALE >

< start="1316.581" dur="7.541"> IT DHE MENAXHIMI PERSONALE IT. >

< start="1318.917" dur="7.374"> N IFSE DO T S DUHET 15,000 US >

< start="1324.255" dur="5.205"> VENTILATOR ANDT DHE PAS PAS TON >

< start="1326.424" dur="4.572"> KUFIZUAR LOS ANGELES I KENI 15,000 >

< start="1329.594" dur="2.469"> Ventilatorët, ne mund t'i marrim ato >

< start="1331.129" dur="3.603"> PAJISJET NGA KETU, MUND T. Marrim >

< start="1332.197" dur="6.105"> PERSONI I NGA KETU, NE >

< start="1334.865" dur="4.773"> MUND TAKE MERNI M LSIME NGA K HERTU, >

< start="1338.436" dur="2.903"> GJITHA PARA, DO T MSOhemi T GJITHA >

< start="1339.771" dur="2.502"> Q NO NUK MODSON M NO SHUM NOBODY. >

< start="1341.473" dur="5.138"> SI JEMI SHKOJN T BNI >

< start="1342.407" dur="5.806"> PJESA E PAR PROR T CH DREJT. >

< start="1346.745" dur="2.736"> Dhe unë garantoj personalisht që >

< start="1348.346" dur="2.869"> Ne do të sjellim që PAJISJET, NE >

< start="1349.614" dur="3.303"> DO T BR Sillni atë person, do të >

< start="1351.382" dur="3.304"> Sillni atë ndihmesë teknike >

< start="1353.05" dur="4.572"> P .R PJESN E MIR T HOTA. >

< start="1354.82" dur="4.671"> Unë SAID T TO PRESIDENTIT, DO T JEMI >

< start="1357.756" dur="2.635"> PJESA E SHKIMIT N H NGJARJEN E MJETE >

< start="1359.624" dur="4.271"> SPOT ME ekipin tonë. >

< start="1360.525" dur="3.637"> Ne po kërkojmë SHTETIN T H NDIHMOJ >

< start="1364.029" dur="2.869"> SHBA. >

< start="1364.296" dur="4.47"> Ne do të Kthejmë FAVORIN. >

< start="1367.032" dur="4.438"> DHE JEMI T ALL GJITHA NIS KIST NDRMJET. >

< start="1368.9" dur="3.737"> DHE JEMI duke kërkuar ndihmë të tyre >

< start="1371.603" dur="7.04"> DHE KONSIDERIMI I TYRE DHE NE >

< start="1372.771" dur="8.474"> Do ta paguaj atë me divide. >

< start="1378.777" dur="6.606"> SENATI ALSHT E KONSIDEROHEN A >

< start="1381.379" dur="5.972"> 2 TRILLION BILI I DYT CIL IS SHT >

< start="1385.516" dur="6.907"> QUOTE / P /RFUNDIMI I PAVARUR P FORR >

< start="1387.485" dur="5.339"> BIZNESI, INDIVIDI DHE >

< start="1392.557" dur="1.034"> Qeveritë. >

< start="1392.957" dur="4.538"> DUHET T BE JET RE REZULTUAR PR >

< start="1393.725" dur="5.539"> SHTETI I NJ NEW NOR JORK. >

< start="1397.629" dur="3.003"> BILI I TRILLIONIT T $ 2 $, ATFAR BN >

< start="1399.397" dur="1.635"> NDIKON P FORR SHTETIN E RI JORK >

< start="1400.765" dur="4.037"> QEVERIA? >

< start="1401.165" dur="7.442"> DUHET 3.8 Miliardë dollarë. >

< start="1404.936" dur="4.304"> 3,8 dollarë dollarë SOUNDS pëlqejnë shumë >

< start="1408.74" dur="2.235"> E PARAVE. >

< start="1409.374" dur="2.636"> DREJTORI I BUXHETIT MUND TA T T LNN >

< start="1411.109" dur="5.205"> PROR NUMRT. >

< start="1412.144" dur="7.139"> POR JEMI DUHET N A REVENUE >

< start="1416.447" dur="8.542"> SHKURTRORE prej 9 Miliardë dollarësh, 10 dollarë >

< start="1419.417" dur="8.909"> MJET, 15 Miliard dollarë. >

< start="1425.123" dur="4.871"> K RESTO P RESRGJIGJE NIS KIST V VIRUS KA >

< start="1428.459" dur="3.438"> KOSTOJ SHENJT TRE SHENJT 1 US $ >

< start="1430.128" dur="3.17"> Miliarda, do të kushtojë shumë >

< start="1432.03" dur="2.101"> DOLLARST E BILIONIT TVER PRBASHKT T US SHBA >

< start="1433.431" dur="2.069"> JANË BËRË. >

< start="1434.265" dur="4.805"> QYTETI I RI YORK VETM merr 1.3 $ >

< start="1435.633" dur="6.006"> Miliarda nga kjo pako. >

< start="1439.204" dur="6.673"> QE SHT A DROP N IN BUJQET. >

< start="1441.773" dur="5.105"> Fola për DELEGACIONIN TONUS Shtëpi, >

< start="1446.011" dur="1.367"> DELEGACIONI KONGRESIONAL, KJO >

< start="1447.012" dur="2.502"> MORNING. >

< start="1447.512" dur="2.269"> Unë u thashë atyre që nuk do të bëjnë >

< start="1449.648" dur="3.136"> IT. >

< start="1449.915" dur="5.304"> JU DINI, UNDERSTAND THE >

< start="1452.918" dur="4.337"> TEORIA E SENATIT DHE REPUBLIKANI >

< start="1455.353" dur="3.837"> TEORI, POR NE KU T DUHET Shtëpia >

< start="1457.389" dur="3.436"> Bëni rregullime. >

< start="1459.324" dur="4.103"> DHE BILI I Shtëpisë që ka shkuar >

< start="1460.959" dur="2.969"> P ORMBAJTJ, SHTETI I RI I JORK SHUM 17 dollarë >

< start="1463.561" dur="5.806"> Miliard. >

< start="1464.062" dur="7.44"> Në faturën e senatit, ne marrim 3,8 dollarë >

< start="1469.501" dur="3.737"> Miliard. >

< start="1471.636" dur="1.969"> DHE, MIR, JU JENI - BIG >

< start="1473.371" dur="2.002"> Shpenzimeve. >

< start="1473.738" dur="2.636"> NUK JEMI NJATE SHTET SHPENZIMOR I MADH. >

< start="1475.507" dur="2.535"> I VETEM TAKSET EDO VITE. >

< start="1476.508" dur="4.07"> Unë kam nivelin më të ulët të rritjes së >

< start="1478.175" dur="4.972"> BUXHETI SHTETROR N M MODERN >

< start="1480.711" dur="2.803"> HISTORI POLITIK. >

< start="1483.281" dur="2.969"> MIRË? >

< start="1483.648" dur="3.003"> SO JEMI FRUGAL DHE JEMI >

< start="1486.384" dur="1.535"> EFIKAS. >

< start="1486.784" dur="2.77"> Po ju them, K NTU NUM NR >

< start="1488.053" dur="4.604"> MUND T I PUNOJN AND DHE SHPRNI Shtëpinë >

< start="1489.687" dur="3.604"> AN MTAR THT QAT NEVOJN RE RELETIN >

< start="1492.79" dur="2.503"> Ndihma e tyre. >

< start="1493.425" dur="5.071"> N T KUSHTET E NUMBRVE, TOTALI >

< start="1495.426" dur="3.604"> TESTUAR, JEMI N 103 103,000 >

< start="1498.63" dur="2.235"> Njerëz. >

< start="1499.164" dur="5.005"> TESTET E REA JEMI N 12 12,000. >

< start="1500.999" dur="4.805"> SI DETYRES, RRETH 28% të >

< start="1504.302" dur="2.969"> T ALL GJITHA KOMBTIMI I KESTTIMIT KA QENE >

< start="1505.937" dur="1.635"> PERFORMUAR NGA SHTETI I RI >

< start="1507.405" dur="2.603"> YORK. >

< start="1507.705" dur="5.072"> SHTETI I NJOR NOR JORK po bëhet më shumë >

< start="1510.141" dur="4.337"> TESTIMI QAN DO SHTETI N. >

< start="1512.91" dur="2.904"> SHTETET E BASHKUARA TË AMERIKËS. >

< start="1514.612" dur="2.536"> DHE Unë jam SHUM PRODHIM I EKIPIT >

< start="1515.947" dur="4.104"> P HR SI T KEMBIKUAR DHE >

< start="1517.281" dur="3.104"> GOTTI KISTU TESTIM DHE DHE >

< start="1520.185" dur="3.369"> Running. >

< start="1520.518" dur="3.337"> NJERZIT SI SI KA TESTIMIN >

< start="1523.688" dur="4.438"> PUNA. >

< start="1523.988" dur="4.738"> YDO SPITALI N IN MUND TATE SHTETIT >

< start="1528.259" dur="4.038"> TESTIMI I PERFORMS. >

< start="1528.86" dur="4.304"> JU MUND T W BNI NO SHQIPTAR IN >

< start="1532.43" dur="3.003"> BUFFALO, N Y JORK N NEWNI N IFSE DO T Y SHTOHET >

< start="1533.298" dur="4.837"> Simbolet dhe takimi i tyre >

< start="1535.566" dur="3.937"> PROTOCOL, JU MUND T BE TESTOHET. >

< start="1538.269" dur="4.705"> STRATEGJIKA, NE DEPOZOJM T TESTIMIN >

< start="1539.637" dur="5.605"> NRE ZONAT Më të VDEKUR, KU >

< start="1543.107" dur="2.97"> NDODHemi DREJT--THRUS DHE >

< start="1545.376" dur="0.968"> ET CETERA. >

< start="1546.211" dur="1.501"> PSE? >

< start="1546.478" dur="2.969"> SI JEMI QENI POZITIVE. >

< start="1547.846" dur="4.837"> JEMI Q HNDODHEN POSITIVAT SI NE >

< start="1549.581" dur="3.436"> MUND T IS izolojnë TEMA DHE ZBATOJN >

< start="1552.817" dur="3.203"> SPREAD. >

< start="1553.15" dur="5.172"> JANI MORE SHUM MIK SHUM TO T GJENI >

< start="1556.154" dur="2.669"> Pozitivët në një pozitë të lartë >

< start="1558.456" dur="2.702"> ZONA, E DREJTA? >

< start="1558.956" dur="6.173"> UDHNI një DRITR N-BRONX >

< start="1561.292" dur="5.339"> VERSUS A DRIVE-THRU IN >

< start="1565.262" dur="2.803"> SHTETI CHAUTAUQUA, DO T G MNDONI >

< start="1566.765" dur="3.402"> M M SHUM POSITIVAT N THE BRONX. >

< start="1568.199" dur="4.004"> DHE ISSHT WHFAR KA DUAJ. >

< start="1570.301" dur="3.837"> POR YDO ANDO GJITHA N IN >

< start="1572.337" dur="4.404"> SHTETI, N YSE KEMI Simbole, JU >

< start="1574.272" dur="3.47"> Jeni të shqetësuar, MUND T W BALNI MALNYR >

< start="1576.875" dur="2.869"> YDO SPITAL DHE KA SPITAL >

< start="1577.875" dur="3.304"> MUND T G BNI NJEST provë të bërë. >

< start="1579.878" dur="3.302"> NUMRI I RASTEVE POSITIVE, JEMI >

< start="1581.312" dur="5.472"> Deri në 30,000. >

< start="1583.314" dur="9.276"> NUMRI I RASTEVE TE REJA, 5,000. >

< start="1586.918" dur="7.173"> KUNDR TI Shihni numrat. >

< start="1592.723" dur="2.169"> 13,000 - SORRY, 17,000 New York >

< start="1594.225" dur="3.904"> CITY. >

< start="1595.026" dur="4.738"> 4,000 WESTCHESTER, 3,000 IN >

< start="1598.262" dur="5.406"> SHTETI NASSAU. >

< start="1599.898" dur="8.275"> WESTCHESTER RELATIVELI KEMI >

< start="1603.801" dur="5.006"> DRAMATICALLY ngadalësuar WHFAR WSHT AN >

< start="1608.306" dur="3.236"> Rritja eksponenciale. >

< start="1608.94" dur="5.638"> SO AGJEN NIDE LIDHJEN E LIR TOOD MIR, >

< start="1611.675" dur="3.337"> MUND TOU T SL ngadalësoni normën e >

< start="1614.712" dur="0.767"> Infeksionit. >

< start="1615.145" dur="0.968"> PO. >

< start="1615.613" dur="3.07"> SI DUHET? >

< start="1616.247" dur="2.87"> DUHET N WH ATFAR KA DUHET N >

< start="1618.817" dur="2.168"> WESTCHESTER. >

< start="1619.25" dur="4.805"> QE ISHTE KLASTERI I NDERUAR NE >

< start="1621.118" dur="6.173"> SHTETET E BASHKUARA TË AMERIKËS. >

< start="1624.189" dur="3.503"> MBAJN SHKOLL ,T, JU MBI VLERSUAR >

< start="1627.425" dur="1.635"> Tubime. >

< start="1627.825" dur="4.138"> JEMI NDERUAR N IN TESTIM. >

< start="1629.193" dur="4.304"> Dhe ne kemi ngadalësuar në mënyrë dramatike >

< start="1632.096" dur="4.137"> RRITJA. >

< start="1633.631" dur="5.639"> SHTETI NASSAU 3SHT 3 3,000. >

< start="1636.367" dur="3.57"> TANI JAN E DREJTEL RELATIVELI PARA >

< start="1639.404" dur="3.203"> WESTCHESTER. >

< start="1640.071" dur="3.436"> N L LIKE ZERO KUR WestchESTER >

< start="1642.74" dur="4.104"> KA FILLUAR. >

< start="1643.641" dur="4.004"> Kështu që ne mund të ngadalësojmë atë dhe ne kemi >

< start="1646.977" dur="2.87"> I ngadalësuar. >

< start="1647.779" dur="4.537"> KUNDR, JU SHTOHEN TRE GJITHA >

< start="1649.98" dur="2.904"> PROR SHTETIN TIC CILA Thamë >

< start="1652.45" dur="5.705"> AJO DO TË. >

< start="1653.017" dur="5.639"> NUMBRET AKTUALE, 30,000 provuar >

< start="1658.289" dur="2.736"> Pozitive. >

< start="1658.79" dur="7.073"> 12% e THOSE WHO TESTO POSITIVE >

< start="1661.159" dur="9.208"> JANE SPITALIZUAR. >

< start="1665.997" dur="4.671"> 3% e POSITIVAVE JAN IN N IC NJQH. >

< start="1670.501" dur="4.037"> MIRË? >

< start="1670.801" dur="5.373"> KJO TSHT B KOHA KUJDESI P BR MJEDHJE. >

< start="1674.672" dur="2.869"> Unë jam ANXIOZ, unë jam i paqartë, FAR >

< start="1676.307" dur="4.871"> A ka kuptimin? >

< start="1677.675" dur="7.374"> 30,000 POSITIVE TESTUAR. >

< start="1681.312" dur="10.577"> 12% JANE N THE SPITAL. >

< start="1685.183" dur="9.076"> 3% JANE N IC ICU. >

< start="1692.023" dur="5.472"> NSE DUHET T TH KOST 3%, ATA >

< start="1694.392" dur="5.105"> JANE PARA DHOMA SENIOR >

< start="1697.629" dur="3.57"> QYTETART, NJERZIT ME >

< start="1699.631" dur="4.404"> ND UNRMARRJE LIDHJEVE, NJERZIT >

< start="1701.332" dur="3.77"> ME EMPHYSEMA, NJEREZ ME >

< start="1704.168" dur="2.836"> SISTEMI I KOMPOZUAR IMUNA. >

< start="1705.236" dur="3.971"> QE WHFAR ATKA T ALL GJITHA K IST IS RRETH. >

< start="1707.138" dur="3.503"> T ALL GJITHA Zhurma, T ALL GJITHA ENERGJIA, >

< start="1709.34" dur="5.906"> ISSHT RRETH QE 3%. >

< start="1710.775" dur="7.474"> MERR FRYME THELLE. >

< start="1715.38" dur="4.471"> TANI, QAT 3%, Q IS OTSHTOT NOTNI MUAJ, >

< start="1718.383" dur="3.002"> Q IS MSHT M N MNI JUAJ, QE SHT >

< start="1719.984" dur="3.436"> SISTEMI TUAJ, KJO JAN PE NJERZIT Ne >

< start="1721.519" dur="3.337"> DASHURI, KJO JAN GR GRANDPARENTENTT TONA >

< start="1723.554" dur="2.269"> DHE DO T DO B DONI DO GJITHA Q NE >

< start="1724.989" dur="1.135"> MUND T TO MBROJTET EDO NJ nga >

< start="1725.957" dur="1.334"> THEM. >

< start="1726.257" dur="2.002"> DHE DUHEN NJERZIT E >

< start="1727.424" dur="1.902"> SHTETI I FJALS S NEW FJALIT TOR JORKIT QE >

< start="1728.393" dur="4.271"> Po e bëjmë. >

< start="1729.46" dur="5.873"> POR JEMI duke folur RRETH 3% të >

< start="1732.797" dur="5.138"> NJERZIT QO TESTUAR POSITIV >

< start="1735.466" dur="7.04"> KUSH JEMI VESHT ​​RRETH. >

< start="1738.069" dur="4.771"> SHTETET MOST T IM IMPACTUARA, JEMI AT. >

< start="1742.639" dur="2.803"> 30,000. >

< start="1742.973" dur="3.971"> SHTETI I KLOSESTIT T NE DYT ISSHT XHERI I RI >

< start="1745.576" dur="2.236"> AT 3. >

< start="1747.078" dur="4.004"> KALIFORNIA 2. >

< start="1747.946" dur="3.57"> Kjo është një dramatike vërtet >

< start="1751.215" dur="3.303"> Diferencial. >

< start="1751.649" dur="6.306"> DHE KJO ISSHT WH ATFAR I KA ORGANIZUAR T TO >

< start="1754.651" dur="8.176"> YDO Këdo që do të dëgjojë. >

< start="1758.089" dur="5.338"> KEMI Dhjetë Dhjetë PROBLEM AS >

< start="1762.96" dur="3.104"> NEW JERSEY. >

< start="1763.561" dur="4.437"> JU MUND TARE Krahasoni N TO KALIFORNIA >

< start="1766.197" dur="2.302"> Cila është më e madhe në kushtet e >

< start="1768.132" dur="3.47"> POPULLSI. >

< start="1768.633" dur="6.839"> KEMI 15 KOHA PROBLEMI. >

< start="1771.736" dur="4.737"> TANI, JU DUHET TK KKRKONI TUAJ >

< start="1775.606" dur="5.606"> PSE. >

< start="1776.607" dur="5.172"> PSE DO T Y NDONJE NOR JORK T NDOSHME A >

< start="1781.345" dur="3.504"> NUMRI I LART. >

< start="1781.912" dur="4.171"> DHE AGJENI N TOTALITETIN, NE >

< start="1784.982" dur="2.336"> Kuptoni se çfarë do të thotë. >

< start="1786.217" dur="3.637"> POR PSE MUND T NDOSHME JORKU E RE >

< start="1787.451" dur="4.605"> NUMRI I LART? >

< start="1789.988" dur="4.271"> DHE KJO është mendimi im personal. >

< start="1792.19" dur="5.204"> Më pëlqen të siguroj se unë >

< start="1794.392" dur="3.336"> FAKTET SEPARATA NGA PERSONALE >

< start="1797.528" dur="4.404"> OPINION. >

< start="1797.861" dur="5.306"> Faktet që ju jap ju jeni >

< start="1802.066" dur="2.569"> FAKTET MEST T HA MIR T I KA DUHET DHE AGJENI >

< start="1803.3" dur="2.403"> DATA NDRYSHON DIT TO DIT D. >

< start="1804.769" dur="3.036"> POR Unë po ju jap në mënyrë të jashtëzakonshme ATFAR >

< start="1805.837" dur="3.936"> KAN N A DIT TO N TO BAZIS TAY DITS. >

< start="1807.939" dur="4.338"> OPINIONI PERSONAL, PSE DO T NEW RI >

< start="1809.907" dur="4.805"> JORKI KA SHUM SHUM RASTE >

< start="1812.41" dur="4.204"> THAN ANDO SHTET TTHER TJERA? >

< start="1814.845" dur="5.105"> SI MUND TE JETE? >

< start="1816.748" dur="4.07"> JU 15 KOH NUMRI I >

< start="1820.084" dur="3.637"> CALIFORNIA. >

< start="1820.952" dur="4.57"> DUAM, V REREJT IS ISSHT B FLET >

< start="1823.854" dur="2.803"> KU JENI MINNYR RRETH TIJ. >

< start="1825.656" dur="4.004"> Masazhet me 30 KOHA >

< start="1826.79" dur="5.54"> NUMRI I RASTEVE. >

< start="1829.794" dur="3.47"> PSE PSE ESHTE PYETJE QE >

< start="1832.463" dur="1.768"> NJERZIT TK pyesni mua. >

< start="1833.398" dur="3.269"> DY PERGJIGJE. >

< start="1834.365" dur="6.139"> PSRGJIGJE NJNE SHT B ND BRMARRJEN >

< start="1836.801" dur="5.739"> NJERZIT NGA GLOBE. >

< start="1840.638" dur="3.703"> KEMI NJERZ T COM BN K HERTU, NE >

< start="1842.673" dur="3.57"> KAN PE NJERZ T WH CILA QEN KETU NGA >

< start="1844.475" dur="5.439"> KINA, KUSH QAMENI K HERTU NGA ITALI, >

< start="1846.377" dur="5.105"> KUSH QAMENI KETU NGA VENDET T ALL GJITHA >

< start="1850.048" dur="3.637"> RRETH GLOBE. >

< start="1851.616" dur="6.206"> KEMI UDHTIME ND INTERNATIONALRKOMBTARE >

< start="1853.818" dur="5.705"> KUSH JANE NE KINA DHE KUSH JANE >

< start="1857.955" dur="2.269"> N IT ITALI DHE KUSH JAN N IN KOREA. >

< start="1859.657" dur="3.037"> DHE KUSH QAMENI KETU. >

< start="1860.358" dur="3.803"> DHE NUK KAM ASNI DUHET QE >

< start="1862.827" dur="3.536"> VIRUS ISHTE KARTU KUJTUAR SHUM N IN >

< start="1864.295" dur="3.737"> NJ WE SHUM E DI. >

< start="1866.497" dur="3.003"> DHE NUK KAM ASNI DUHET QE >

< start="1868.165" dur="4.605"> VIRUSI KA KETU KARTU M E SHUM SE KTU >

< start="1869.634" dur="6.072"> ISHTE N IN INDO SHTET T TJERA. >

< start="1872.904" dur="3.103"> BECNI KOSTO Q NJERZIT Vijnë KETU >

< start="1875.84" dur="1.868"> Parë. >

< start="1876.14" dur="6.84"> Q IS THESHT P ANRGJIGJE E PAR. >

< start="1877.842" dur="6.106"> P ANRGJIGJE E DYT ESHT B SI bëhet SI >

< start="1883.113" dur="5.873"> JAN CL MBYLLJE. >

< start="1884.082" dur="7.473"> SI JEMI VLERS. >

< start="1889.12" dur="5.538"> JEMI TAL TRAJTOJM AB POR VIRUSIN DHE SI >

< start="1891.688" dur="8.276"> TRANSFERIMET E TIJ N IN ZON T D VDES. >

< start="1894.792" dur="5.473"> ISSHT L LETERRISHT, pasi jemi ne >

< start="1900.098" dur="3.436"> CLOSE. >

< start="1900.398" dur="3.503"> SI JEMI JETOJN CL MBYETJE N O NJ >

< start="1903.668" dur="0.967"> NJË TJETËR. >

< start="1904.035" dur="3.236"> SI JEMI VDES MBI NJ >

< start="1904.769" dur="6.139"> TJERA N ON RREZIK. >

< start="1907.404" dur="3.905"> SI JEMI JETOJME N MBYRJE >

< start="1911.042" dur="1.601"> Komuniteteve. >

< start="1911.442" dur="3.336"> SI JEMI VDES MBI NJ >

< start="1912.776" dur="3.804"> TJERA N ON autobus. >

< start="1914.912" dur="2.302"> JEMI VLERSISHT T NJ NNJ. Tjetër >

< start="1916.714" dur="1.735"> RESTORANT. >

< start="1917.348" dur="4.537"> JEMI VLERSISHT T NJ NNJ. Tjetër >

< start="1918.582" dur="7.141"> KINEMA. >

< start="1922.019" dur="7.008"> DHE KEMI NJ OF M SHUM >

< start="1925.856" dur="3.538"> MJEDISI MBI VDEKJE TEN VDEKUR N IN >

< start="1929.16" dur="4.037"> VEND. >

< start="1929.527" dur="8.274"> DHE KA JU PSE VIRUS >

< start="1933.33" dur="8.542"> KOMUNIKUAR MUAJIN NDODH. >

< start="1937.935" dur="4.338"> KUJDESI JON M M SHUM. >

< start="1942.006" dur="3.169"> Pambrojtur. >

< start="1942.406" dur="3.17"> KUJDESI JON M M SHUM. >

< start="1945.309" dur="5.038"> Pambrojtur. >

< start="1945.709" dur="5.572"> QE MBROJTJE SHQYRTIMI SPACIAL >

< start="1950.481" dur="1.969"> Pambrojtur. >

< start="1951.415" dur="5.106"> POR ISSHT E VRTET Q JUAJ >

< start="1952.583" dur="5.839"> Dobësia më e madhe ALSHT EDHE JUAJ >

< start="1956.654" dur="4.571"> Fuqia më e madhe. >

< start="1958.556" dur="6.172"> DHE MBROJTJA JON ISSHT WHFAR Bën >

< start="1961.359" dur="5.405"> SHBA KUSH JEMI. >

< start="1964.862" dur="6.439"> QE WHFAR ATSHT NEWSHT NOR JORK I RI. >

< start="1966.898" dur="4.871"> KUJDESI JON IS ISSHT WHFAR M B MN >

< start="1971.435" dur="2.402"> SPECIAL. >

< start="1971.903" dur="3.436"> PRESIMI JON, HAPRESIA JON, është >

< start="1973.971" dur="4.338"> FAR B MN US USHTAR. >

< start="1975.473" dur="3.903"> SHT ATFAR MSHT KA B MN. SHUM FEEL >

< start="1978.442" dur="3.737"> LIDHUR NJ TO N TO TJER. >

< start="1979.51" dur="5.572"> ISSHT ATFAR MSHT SHT SHPENZIMI N US SHUM >

< start="1982.313" dur="5.806"> E NJE TJERA. >

< start="1985.216" dur="6.372"> SHT THE MBROJTSIA QAT B MNI >

< start="1988.252" dur="8.209"> SHUM QENI NJERINGZOR QAT JEMI. >

< start="1991.722" dur="7.841"> KLUESHT ISSIA ISSHT QAT VAJN E RE >

< start="1996.594" dur="3.703"> NJERZIMI QAT I MENDIMIN EKZISTA >

< start="1999.696" dur="4.639"> NE ASNJE VEND TJETER. >

< start="2000.431" dur="7.107"> MBROJTJA ISSHT ATFAR M B MN TON >

< start="2004.468" dur="6.807"> SHENJAT E KOMUNITETIT. >

< start="2007.672" dur="8.341"> DHE KA SHT A NJ G GJENERMAN I KUSH >

< start="2011.408" dur="5.973"> DUKE DUHET T FOR GUIDANCS DHE >

< start="2016.146" dur="4.004"> LEADERSHIPI DHE INSPIRACIONI. >

< start="2017.515" dur="3.303"> Ai NUK HERSHT HER KETU YDO MORE SHUM. >

< start="2020.284" dur="3.604"> PËR TY. >

< start="2020.952" dur="4.771"> Ai është ende këtu për mua. >

< start="2024.021" dur="6.974"> POR ai tha këto gjëra më shumë të prodhuara >

< start="2025.857" dur="7.807"> DHE M M SHUM SI M SHUM >

< start="2031.128" dur="3.871"> NJER PEZIT T TJER E NDONJ HA. >

< start="2033.798" dur="4.771"> DHE NJE GJETJE Q SA I tha >

< start="2035.132" dur="6.006"> QE SOSHT P SORSHTATI P FORR >

< start="2038.703" dur="4.304"> Sot, ne besojmë në një të vetme >

< start="2041.271" dur="3.638"> IDEA FINDAMENTALE QE DESHKON >

< start="2043.14" dur="3.17"> MET M TAN MIR TEKSTBOOKOSTT N >

< start="2045.042" dur="3.437"> YDO FJAL QAT JU SHKRIMI >

< start="2046.443" dur="2.536"> WHFAR DUHET T G QEVERIT T PRO PRANUAR >

< start="2048.613" dur="4.137"> BE. >

< start="2049.113" dur="5.338"> IDEA E FAMILJES, MUTUALITETIT, >

< start="2052.884" dur="4.837"> Ndarja e përfitimeve dhe >

< start="2054.585" dur="5.372"> BURDENSS P FORR MIR T GJITHA. >

< start="2057.855" dur="6.773"> NDESHME NJNE PAJEN E TJERA. >

< start="2060.091" dur="6.806"> SHPINGRNDARJE NJNE BLEZIM TNE NJSIS. >

< start="2064.762" dur="3.737"> ARSYETSISHT, HONESTLY, FAIRLY >

< start="2067.03" dur="5.506"> PA P RESRSHTATJE N TO VESHJE DHE SEX >

< start="2068.632" dur="5.172"> OSE GJEOGRAFIA OSE POLITIKE >

< start="2072.67" dur="2.368"> Degeve. >

< start="2073.938" dur="4.571"> QE E RE E RE. >

< start="2075.172" dur="7.14"> SHT ATSHTAT KU VDES, QE >

< start="2078.642" dur="6.406"> KONCEPTI I FAMILJES, I KOMUNITETIT. >

< start="2082.446" dur="2.903"> Q IS SHT ATFAR MSHT SHT E MIR NOR JORK E RE >

< start="2085.182" dur="3.504"> YORK. >

< start="2085.482" dur="4.171"> DHE KA WHFAR WHFAR KA B MN SHUM >

< start="2088.819" dur="3.571"> KULTU E VULLUESHME. >

< start="2089.787" dur="5.505"> POR ISSHT EDHE KA VDEKJE >

< start="2092.523" dur="5.706"> DHE Q CON LIDHJEN DHE Q TH >

< start="2095.425" dur="5.039"> NJEREZIT DHE QE SHPREHT QE >

< start="2098.362" dur="4.771"> SHT Fuqia jonë më e madhe. >

< start="2100.598" dur="5.505"> DHE QE WHFAR WHSHT SHT GJITHA >

< start="2103.266" dur="5.773"> PVERRGJIGJE N AT FUND T DITS. >

< start="2106.236" dur="4.805"> Unë ju premtoj që. >

< start="2109.173" dur="2.669"> MUND TE SHII SI JU JEN PUNSORT E RE >

< start="2111.175" dur="2.436"> Përgjigjej. >

< start="2111.976" dur="2.835"> MUND T SE SHUME SI JANOR PUNT E REJA >

< start="2113.744" dur="4.672"> TRAJTIMI NJNE TJER. >

< start="2114.945" dur="3.871"> SHIKOJ SH 6NDETIN MENTSIMOR 6,000 >

< start="2118.549" dur="2.736"> Vullnetarë. >

< start="2118.949" dur="3.77"> SHIKOJ 40,000 KUJDESI SHALNDET HESOR >

< start="2121.418" dur="2.703"> PUNEPT E STEPPING UP. >

< start="2122.853" dur="2.336"> SHENJ V VENDORT Q C MUND TIJ >

< start="2124.254" dur="2.336"> Duke thënë se mund të ndihmoj. >

< start="2125.323" dur="3.636"> QE E RE E RE. >

< start="2126.724" dur="8.408"> QE E RE E RE. >

< start="2129.093" dur="6.473"> DHE Q F FJALT E MUAJ SHT >

< start="2135.265" dur="1.135"> IN-defeatable. >

< start="2135.699" dur="2.87"> Dhe unë jam i kënaqur në disa mënyra që >

< start="2136.533" dur="4.071"> JEMI PARIR ME K ST SITUAT >

< start="2138.702" dur="3.837"> SHQYRTOJN DO T O MBIJENI. >

< start="2140.738" dur="3.069"> DHE DO T SH SHPRNI T TJETN >

< start="2142.672" dur="3.204"> KOMUNITET PROR KT VEND >

< start="2143.94" dur="4.538"> SI T TO BNI. >

< start="2146.01" dur="5.305"> DO T BE JEMI K FORTU TIJ. >

< start="2148.612" dur="7.174"> Ne duam që ata të jenë këtu për ne. >

< start="2151.448" dur="7.574"> DHE DO T BE JEMI K FORTU >

< start="2155.92" dur="4.404"> T TJERA SI JEMI GJITHMON SI QENI. >

< start="2159.156" dur="6.039"> NDONJE PYETJE? >

< start="2160.458" dur="9.876"> >> SI VENDOSI SHTETI KUSH >

< start="2165.329" dur="5.739"> SHT PRIORITETI KU VAJN >

< start="2170.468" dur="3.102"> Ventilatorët? >

< start="2171.202" dur="5.605"> >> NUK KEMI ANTIKIM P OFR >

< start="2173.703" dur="5.139"> DUHET T PR PRIORITIZI Ventilatorin >

< start="2176.94" dur="2.803"> PËRDORIMI. >

< start="2178.976" dur="2.035"> Qëllimi ynë është që të keni një ventilator >

< start="2179.877" dur="3.37"> P FORR NDONJ Kush ka nevojë për një. >

< start="2181.145" dur="6.139"> >> JU SHUM NUMRI N SHQIPRI QE >

< start="2183.38" dur="5.306"> SHAQEN QE JENI OPTIMISTIKALLY >

< start="2187.417" dur="2.136"> N 15 15,000 DHE JU STATUAR TUAJ >

< start="2188.819" dur="2.903"> KENI 40,000. >

< start="2189.686" dur="3.237"> DISA PYETJE NITTY-GRITTY, >

< start="2191.855" dur="2.603"> KU JANE KOST V VENTILATOR QAT >

< start="2193.057" dur="3.303"> KANE NGA NGA FEMA SHPESH. >

< start="2194.592" dur="3.203"> A KA MUND TY NGJARJE KOMISIONET NGA >

< start="2196.493" dur="3.07"> Shtëpia e Bardhë që ata do të >

< start="2197.928" dur="4.905"> Dërgoni më shumë se 4,000 ATA >

< start="2199.696" dur="5.573"> KAN COMM T COMM B COMMN COMM T GJITHA TIT PRBASHKT? >

< start="2202.966" dur="4.005"> DHE ISFAR ISSHT THE PLANI P TOR T arritur >

< start="2205.402" dur="2.203"> QAT NUMRI TAY NDRMARRJEN TUAJ >

< start="2207.104" dur="4.337"> BARNAVE TC RREZIKUARA T H SPITALIT? >

< start="2207.738" dur="5.172"> >> QE ASHT A PYETJE E MIR. >

< start="2211.575" dur="3.003"> PARA VENTILATOR WET JEMI >

< start="2213.043" dur="3.471"> Vjen N WE DO T P NDIKONI N >

< start="2214.711" dur="4.505"> STOCKPILE DHE DO TLL SHPLORNDARJES NGA >

< start="2216.647" dur="4.17"> STOCKPILE SI KA NEVOJN TIJ. >

< start="2219.35" dur="2.135"> SHPALLJE LITERALLY P AR NEVOJ >

< start="2220.951" dur="3.27"> BAZA, E DREJTA? >

< start="2221.619" dur="4.237"> NESE NESE NJE FEMIJE SPITALE DUHET DHE DHE >

< start="2224.354" dur="4.405"> THES JEMI PVERRGJIGJE, DO T WE DO >

< start="2225.989" dur="5.439"> Bëhuni në një pozicion për t'u zhvendosur. >

< start="2228.893" dur="4.17"> RREZIKULLI I BARNAVE SHT >

< start="2231.561" dur="3.17"> Brenda kontrollit tonë, e drejtë? >

< start="2233.197" dur="2.97"> KTU JAN BESIMET N IN KISTATE SHTET. >

< start="2234.865" dur="2.603"> ATA NUK JAN BESS SPITAL DHE >

< start="2236.3" dur="2.169"> JU DUHET T F FIGUROJ SI SI >

< start="2237.601" dur="2.402"> KONVERTOHENI NED FJALT SPITALE >

< start="2238.602" dur="3.037"> DHE DUHET T F FIGUROJ SI >

< start="2240.136" dur="3.704"> T G BNI HYRJE N THE TYRE, POR NE >

< start="2241.772" dur="4.972"> KAN SHUM. >

< start="2243.974" dur="4.004"> Pra, kjo është një logjistike >

< start="2246.877" dur="2.937"> SFIDA OPERATIVE, SI BNI >

< start="2248.111" dur="2.703"> JU NDODHNI NJOO DHOMA DORM NO A >

< start="2249.947" dur="2.669"> SHOSNDETI SPITAL >

< start="2250.948" dur="2.602"> SI KEMI NDURTUAR një SPITAL IN >

< start="2252.749" dur="2.436"> QENDRA JAVITE. >

< start="2253.684" dur="4.771"> Ventilatorët janë të ndryshëm. >

< start="2255.319" dur="4.604"> Ne nuk i kemi ato. >

< start="2258.589" dur="2.969"> QEVERIA Federale NUK >

< start="2260.056" dur="5.439"> KAN EITER. >

< start="2261.692" dur="4.104"> Askush nuk ka STOCKPILE E >

< start="2265.629" dur="1.735"> Këto. >

< start="2265.929" dur="2.67"> QEVERIA FEDERALE DUHET TA >

< start="2267.497" dur="2.603"> SI K THENGROHEN TAY MNYRAT SI T VETEM >

< start="2268.732" dur="4.037"> DUHET T AC KUPTOJN TIJ. >

< start="2270.234" dur="5.038"> Po punoj me Shtëpinë e Bardhë >

< start="2272.903" dur="4.971"> N W MJETET KREATIVE PIVER FITIMIN >

< start="2275.406" dur="4.838"> TEMA, FITIMET E KOMPANIVE P RR RAMP >

< start="2278.008" dur="5.239"> DERI, FITIMET E KOMPANIVE P .R >

< start="2280.377" dur="7.374"> RETROFITI MAKINAT TTHER TJERA, KJO >

< start="2283.38" dur="5.339"> METODOLOGJIA E ZBATIMIT T R ROLLIKIMIT, >

< start="2287.885" dur="4.971"> POR NOBODY KA TEMA. >

< start="2288.853" dur="5.305"> NUK KA ASHT STOCKPILE MJEKSORE N. >

< start="2292.99" dur="3.103"> WASHINGTON QAT MUND T MAGJIKON >

< start="2294.291" dur="3.237"> Bëni ato VETPM. >

< start="2296.227" dur="3.77"> >> KA KA NJ A RAPORT N IN 2015 >

< start="2297.661" dur="4.137"> KU SHTETI SHTES APO A >

< start="2300.13" dur="2.903"> DYQSIA E FORC SS SUGJESTUAR DUA E RE >

< start="2301.932" dur="1.502"> JORK DUHET TC RRITJET TIJ >

< start="2303.167" dur="2.101"> Rezervave. >

< start="2303.567" dur="2.002"> YDO ARSYE SI Q TH NDODHET >

< start="2305.402" dur="1.569"> Bërë? >

< start="2305.735" dur="2.47"> >> JIMMY, QAT NUK THESHT FAKT >

< start="2307.104" dur="2.535"> DHE E DINI. >

< start="2308.339" dur="4.57"> LEXONI SHENJAT E FAKTIT N ON TI. >

< start="2309.773" dur="6.34"> KA KA KOMISIONI KUVENDOR >

< start="2313.043" dur="7.708"> JETA E VAJZUAR DHE LIGJI QAT KA TA >

< start="2316.247" dur="11.878"> Një KAPITULLI N 2015 2015 Q SA SJELLA N IFSE >

< start="2320.885" dur="8.174"> KAN FLUAJ SPANISHT i vitit 1918 >

< start="2328.258" dur="1.669"> PANDEMIK, JU DUHET T X NUM XR X >

< start="2329.192" dur="5.172"> E VENTILATORVE. >

< start="2330.06" dur="5.906"> NUK NOSHT NO SHTETI N IN BASHKIM >

< start="2334.498" dur="4.237"> SHTETET QAT VENTILAORS T B SHUM >

< start="2336.099" dur="4.104"> P FORR PANDEMIKN E FLUANIT SPANIAN. >

< start="2338.869" dur="3.737"> QEVERIA Federale NUK KA >

< start="2340.337" dur="2.936"> Blini Ventilatorë P FORR 1918 >

< start="2342.739" dur="3.204"> FLAND PANDEMIK SHQIPTAR. >

< start="2343.407" dur="4.871"> NOBODY NOU BUGHT T W BOTS >

< start="2346.076" dur="8.108"> Ventilatorët në përgatitje P FORR A >

< start="2348.412" dur="7.541"> 1918 PANDEMIKA E FLUANIT SPANISHT. >

< start="2354.318" dur="3.503"> >> NUMRI I RASTEVE QE JENI >

< start="2356.086" dur="2.102"> JANI RAPORT, SI DUHET SHUM >

< start="2357.955" dur="2.603"> Zgjidhur? >

< start="2358.322" dur="4.437"> P EXR SHEMBULL GRUA Q WH KA NJNI >

< start="2360.691" dur="4.972"> NGA IRANI, SSHT S DUHET TANI DHE >

< start="2362.892" dur="4.038"> JANI DUHET T RE RAPORTI T C RASTET >

< start="2365.796" dur="3.603"> NDOSHT QOU KAN ZGJIDHEN? >

< start="2367.064" dur="4.972"> >> PSRGJIGJE E SHKURTS ISSHT PO. >

< start="2369.533" dur="3.303"> JU DINI, DR. ZUCKER, THE >

< start="2372.169" dur="2.836"> NUMRI KUSH JAN Q RES SHUM? >

< start="2372.97" dur="5.505"> >> KEMI VETEM DHE NDERME >

< start="2375.139" dur="4.737"> E NJEREZIT QO KAN LE LFTNET >

< start="2378.609" dur="2.502"> SPITALI DHE K INDT INDIVIDUALE >

< start="2380.01" dur="2.669"> JAN SHTYPUAR DHE KA SHUM >

< start="2381.245" dur="3.403"> INDIVIDI TTHER TJERA T CIL NT NUK KA NDJES >

< start="2382.813" dur="3.303"> HYRET N H SPITALI DHE NE >

< start="2384.782" dur="4.403"> MUND TY PRNDEROHET TOU BNI NJ EX ekzakt >

< start="2386.249" dur="5.673"> NUMRI NAT KATTO >

< start="2389.319" dur="4.138"> >> POR ju po ndryshoni >

< start="2392.055" dur="3.571"> KRITERET DHE SHTETI duke thënë SHBA >

< start="2393.59" dur="4.071"> QE N IFSE RREGULLAT JANLE QLENDRUAR, >

< start="2395.759" dur="2.503"> Ata kanë ndryshuar - >

< start="2397.794" dur="1.435"> >> E DREJTA. >

< start="2398.395" dur="2.002"> >> MUND T T BNI TAL GJITHA POR FAR SHT >

< start="2399.362" dur="3.17"> PARA QE? >

< start="2400.531" dur="3.67"> >> Mirë, ne do të ndjekim CDC >

< start="2402.666" dur="4.037"> UDHZUES DHE REKOMANDIME >

< start="2404.334" dur="3.871"> ATA PAS SEVEN DITS, N YSE >

< start="2406.837" dur="2.368"> JANE POZITIVE DHE PAS SEVEN >

< start="2408.338" dur="2.836"> DITT E T QENIT POSITIVE DHE AS >

< start="2409.339" dur="3.403"> DUHET SI JENI M M SHUM SE 72 >

< start="2411.307" dur="7.608"> ORURS PA Simptomet, PASQYT >

< start="2412.876" dur="8.575"> MUND TO BNI KALIMIN E SHTPIS. >

< start="2419.049" dur="2.703"> >> DHE KJO DSHT DHNAT M T MIRA, >

< start="2421.585" dur="1.902"> MIRË? >

< start="2421.885" dur="5.472"> Q IS SHT JOHN HOPKINST. >

< start="2423.621" dur="4.437"> ISSHT CDO RASTE SI KINA. >

< start="2427.491" dur="2.803"> 435,000. >

< start="2428.192" dur="3.536"> 19,000 VDEKJE DHE AGJEN, DHE I >

< start="2430.427" dur="2.736"> DO T Y BNI DOLLAR T TO >

< start="2431.862" dur="3.604"> DONUT, JU DUHET N TH KT >

< start="2433.297" dur="3.636"> 19,000, QYTETAR S TEN SENJOR, >

< start="2435.599" dur="3.47"> SISTEMI I KOMPANUAR I KOMPANUAR, ET >

< start="2437.067" dur="2.536"> Cetera. >

< start="2439.203" dur="0.734"> REKOVERAT, 100,000. >

< start="2439.737" dur="1.734"> RIGHT? >

< start="2440.07" dur="3.837"> RREGULL 25%. >

< start="2441.605" dur="5.339"> P PRZIT 300,000. >

< start="2444.041" dur="5.772"> POR PO, REZULTATET JAN >

< start="2447.077" dur="5.973"> Recoveries. >

< start="2449.947" dur="6.072"> TI MIR - POPULLIN E DI, >

< start="2453.183" dur="4.671"> Ata qëndrojnë në shtëpi për dy javë, >

< start="2456.152" dur="3.504"> DHE KET TH TESTI NEGATIV. >

< start="2457.988" dur="3.17"> JU MUND TESTONI NEGATIV N IN DY >

< start="2459.79" dur="3.27"> WEEKS, N TH TRE JAVA, MUND >

< start="2461.291" dur="2.369"> TESTI NEGATIV N IN NJNE JAV P AFRPARA >

< start="2463.193" dur="3.27"> JU KENI. >

< start="2463.794" dur="4.504"> Q NDODHET T THE BN SHUM >

< start="2466.596" dur="2.836"> NUMRI PVERRGJITHSHM T OF POPULLS. >

< start="2468.432" dur="2.535"> NUMRI më i madh kur kjo është >

< start="2469.566" dur="2.903"> BONEN DHE NE MUND T A KEMO AKTUALE KALOHET >

< start="2471.101" dur="3.304"> DHE TESTI, NUMRI më i madh është >

< start="2472.602" dur="4.071"> SHPESHT T JENI NJEROPZIT KUSH KA NDODH >

< start="2474.538" dur="19.453"> KUSH REZULTOJN WH KUSH NUK KA K KNI KTO >

< start="2476.807" dur="17.184"> DUHET TI. >

< start="2537.634" dur="4.271"> >> NE MUND TRE Krijojmë M M SHUM B FJAL >

< start="2540.137" dur="4.07"> ME VENTILATORT N IN Shtëpi. >

< start="2542.039" dur="6.573"> Kështu që ne kemi 14,000 Ventilatorë. >

< start="2544.341" dur="9.442"> NSE DUHET T T NDODHemi NDIKONI >

< start="2548.746" dur="7.173"> KRIJONI 14,000 BEDST E VJETARUAR N IFSE >

< start="2553.917" dur="2.769"> JEMI duke u hedhur poshtë kundër >

< start="2556.053" dur="1.501"> KAPACITETI, KORREKT? >

< start="2556.82" dur="3.069"> >> KORREKT. >

< start="2557.688" dur="3.97"> ATA BSHT KUFIZAT E KUFIZUARA TERMIK N >

< start="2560.423" dur="2.269">F $ !, DOI JETOJ N IN DREJT>

< start="2561.792" dur="3.203"> TANI ISSHT D E NDRYSHME. >

< start="2562.826" dur="4.237"> Pra një dhomë e rikuperimit me një >

< start="2565.129" dur="6.806"> VENTILATORI ANSHT AN NJ IC ICU BEDH. >

< start="2567.197" dur="7.24"> Pra, kjo është vetëm numri i ekzaktit >

< start="2572.069" dur="2.669"> POR NE KEMI INFORMACION AS >

< start="2574.571" dur="7.908"> WELL. >

< start="2574.871" dur="12.579"> >> SHTETI VETM KA >

< start="2582.613" dur="7.44"> A KEMI PLANET T IN NDIKOJN THEMELIMIN >

< start="2587.584" dur="5.072"> NUMBER? >

< start="2590.487" dur="4.738">BOUT 1.2 Milion shtesë >

< start="2592.79" dur="3.903"> Punëtorët e kujdesit shëndetësor të vijnë për të >

< start="2595.359" dur="4.637"> SHTETI I RI YORK DHE DO TI NDIKON >

< start="2596.827" dur="5.138"> SHUM prej këtyre numrave të paraqitur >

< start="2600.13" dur="3.303"> DITA RRITET SHPENZIMIT AS >

< start="2602.099" dur="3.069"> THIRRET JAN SI SHUM. >

< start="2603.567" dur="5.672"> NUK JSHT J DUHET N ST SHTET. >

< start="2605.302" dur="8.007"> EDHE KEMI KRKUAR P OR SHTETN E SHTETIT >

< start="2609.373" dur="7.307"> RETIRE DHE KA KUJDES SH HENDETSORE >

< start="2613.443" dur="4.805"> Punëtorët dhe aranzhimi për ta >

< start="2616.814" dur="3.703"> T COM BNI N TH KIST A ARSIM. >

< start="2618.382" dur="9.475"> >> KJO SHUME ZONAT E PPRGJITSHME. >

< start="2620.651" dur="7.94"> >> DUHET T P PIGJIKONI PACKR TIJ >

< start="2627.991" dur="3.203"> PYETJE. >

< start="2628.725" dur="5.272"> >> JANI SHENI REPORTE DHE >

< start="2631.328" dur="5.004"> AKTUAJ REZULTOHEN TE KETO? >

< start="2634.131" dur="9.509"> >> Unë jam duke reaguar te këto numra >

< start="2636.466" dur="11.278"> QE KEMI. >

< start="2643.774" dur="4.404"> DHE NUMRI I BARNAVE të ICU ME >

< start="2647.878" dur="2.268"> Ventilatorët. >

< start="2648.311" dur="5.372"> KJO NJ O NUMR. >

< start="2650.28" dur="6.473"> NSE Sillni Ventilatorët NE >

< start="2653.817" dur="7.574"> KAN IN ND HRT DHE SHTOJ TH KOST >

< start="2656.887" dur="7.44"> KUFIZUAR QAT NUMRI VJET. >

< start="2661.525" dur="7.874"> NE MUND T MO L MONDOJM N TAN. >

< start="2664.461" dur="6.706"> >> DHE PILI STOCK. >

< start="2669.533" dur="2.902"> STIL PILED KETU. >

< start="2671.301" dur="4.638"> PIKA T M SHUM T SHENJTS >

< start="2672.569" dur="5.939"> CILA KA VETEM. >

< start="2676.073" dur="4.303"> Kështu që ne kemi shtylla të shumëfishta. >

< start="2678.642" dur="2.535"> KEMI K PLTU T PL PLOTEDSUAR N SHUM >

< start="2680.51" dur="2.135"> SHTETET E STOCK. >

< start="2681.311" dur="2.602"> DUHET T G SHKEMI N THE QYTET. >

< start="2682.779" dur="4.104"> KEMI një grumbull aksionesh në të gjata >

< start="2684.047" dur="5.572"> ISLAND.íp ($ inistria # & W ■ >

< start="2687.017" dur="5.438"> DHE PIKA STOCK IT N IN SHQIPRI DHE >

< start="2689.753" dur="5.071"> PIKA E STOCK N IN BAZE T M MUAJ. >

< start="2692.589" dur="4.538"> >> NGJARJE QAT SI VDES. >

< start="2694.958" dur="5.038"> >> KEMI ISU. >

< start="2697.261" dur="3.903"> KEMI VENTILATORT N IN >

< start="2700.13" dur="2.369"> SHTETET E STOCK. >

< start="2701.298" dur="1.568"> NUK KEMI NDRORMARRJE N TIJ >

< start="2702.633" dur="1.701"> HOSPITAL. >

< start="2703" dur="6.606"> NE DUHET T A KEMOJN H THIRRJE SPITALALE >

< start="2704.468" dur="6.105"> DERI Q SA E KA P IRKUA NDUAJ NJ V VENTILATUAR >

< start="2709.74" dur="2.201"> Shtrat. >

< start="2710.707" dur="3.637"> >> QENI DEPLOYED. >

< start="2712.075" dur="3.336"> JAN Q BE JAN T DE DEPOZUARA N THE >

< start="2714.478" dur="6.673"> LINJAT E PARA. >

< start="2715.845" dur="6.307">■ PJESA T THE>

< start="2721.285" dur="10.843"> HOSPITAL. >

< start="2722.286" dur="13.913"> >> MUND T COR KORREJTOJ M ME. >

< start="2732.262" dur="5.906"> Unë nuk besoj se po ndodhin >

< start="2736.333" dur="5.004"> DEPOZITUAR akoma. >

< start="2738.302" dur="5.571"> DHE REZERVO TJET Q PLLIME. >

< start="2741.471" dur="5.639"> KA NEVOJNA STAFF P THER KNDT E RE. >

< start="2744.007" dur="6.306"> TANI DUHET SHENJTA T TO BNI 200 >

< start="2747.244" dur="6.239"> KUJDES OSE KANE SHQIPTAR QE >

< start="2750.447" dur="5.905"> KA NJ SH SHKURTR SHTETRUAR T W PUNVE >

< start="2753.617" dur="4.737"> SHQIPRIMI I ORS DHE SHKENCS. >

< start="2756.486" dur="5.439"> POR JIM, Unë nuk besoj se do të jemi >

< start="2758.488" dur="4.838"> TANI TOW REZERVAVE TP SHPRNDARJES. >

< start="2762.059" dur="3.703"> >> QE KORREKT. >

< start="2763.46" dur="5.705"> >> DUHET PATIENTT T BE KCNDERTUAR >

< start="2765.896" dur="6.239"> RRETH RREGULLIMIT PCRFSHIR >

< start="2769.299" dur="3.27"> MALPRAKTIKA MJEKSORE DHE >

< start="2772.269" dur="1.434"> RREGULLORE. >

< start="2772.702" dur="1.702"> >> JEMI DUHET N TH KOSTS SSHTJE >

< start="2773.837" dur="2.002"> GJITHASHTU. >

< start="2774.538" dur="5.972"> KA JAN S DREJT shqetësime që >

< start="2775.973" dur="6.572"> JAN RA TIS NDRMARISHT SI përmendëm >

< start="2780.644" dur="4.003"> N CON KONFERENC TESS SHTYPIT PARATHNIE. >

< start="2782.679" dur="3.203"> DUHET TOO DUHET N RREGULLAT TONA DHE >

< start="2784.781" dur="2.335"> RREGULLAT DHE ADAPTI >

< start="2786.016" dur="6.606"> PCRGJIGJE SI JEMI DO T TO BN >

< start="2787.25" dur="6.74"> QE SI MIR. >

< start="2792.756" dur="3.269"> ISHTE TE FEMI ME TE >

< start="2794.124" dur="3.703"> ADMINISTRATORT SPITS. >

< start="2796.159" dur="4.371"> DEPARTAMENTI I SH HENDETIT - THE >

< start="2797.961" dur="5.305"> DEPARTAMENTI I SH HENDETIT >

< start="2800.664" dur="4.103"> RREGULLORE T M SHUMSISHME P TOR T NDARUR >

< start="2803.4" dur="3.303"> SISTEMI MEST T MIR SH BNDETSOR N THE BASHKUARA >

< start="2804.901" dur="6.573"> SHTETET E AMERIKAS. >

< start="2806.837" dur="6.139"> DHE KOSTO RREGULLORE BAKEJNI >

< start="2811.608" dur="5.472"> RREGULLTET MUND T S DHNI >

< start="2813.11" dur="8.207"> Merrni në mënyrën e ekspeditës DHE >

< start="2817.214" dur="6.639"> FACILITIMI DHE MOBILIZIMI. >

< start="2821.451" dur="3.303"> Kështu që ne kemi thënë në këtë rast JEMI >

< start="2823.987" dur="2.802"> SHKOHEN N MESHTJE. >

< start="2824.888" dur="4.17"> SHUM E RREGULLTIMEVE TIJ >

< start="2826.923" dur="4.037"> MUND T ST NDODHET, MUND T IN NDIKOJN >

< start="2829.192" dur="4.304"> KAPACITETI, JU DINI, JU KKRKUAR A >

< start="2831.094" dur="5.405"> SPITALI P TOR KAPACITETIN E DYT. >

< start="2833.63" dur="3.303"> KEMI T ALL GJITHA FJALT E HAPSIS >

< start="2836.633" dur="2.002"> Rregulloreve. >

< start="2837.066" dur="10.077"> Kështu që ju keni nevojë për fleksibilitet për ta >

< start="2841.237" dur="6.173">DOçw B DONI WHFAR DO TA NG81BI >

< start="2847.277" dur="6.139"> DO. >

< start="2847.544" dur="8.608"> >> Unë jam i diskutuar. >

< start="2853.55" dur="5.572"> NSE DUHET T W PUNOJM WITH NGA JUAJ E RE >

< start="2856.286" dur="3.237"> REPUBLIKAT E PRBASHKT T IS QYTETIT NGA RI >

< start="2859.256" dur="4.47"> QYTETI JORK. >

< start="2859.656" dur="5.205"> >> MUND TVE KENI NJ PO PIK. >

< start="2863.86" dur="2.436"> >> QYTETI I RI I JORKIT ISSHT AL TRE GJITHA >

< start="2864.995" dur="4.037"> SI B THNI QAT N ON TAN TUAJ. >

< start="2866.43" dur="6.105"> KEMI FALUAR N CITY QYTET N NEW JORK 77 >

< start="2869.166" dur="3.703"> KOHA Një ditë. >

< start="2872.669" dur="5.538"> >> 78. >

< start="2873.002" dur="6.34"> >> JO >

< start="2878.341" dur="2.669"> >> Unë MUND. >

< start="2879.476" dur="1.868"> JU DUHET T BE Jeni një KONGRES >

< start="2881.144" dur="2.969"> PERSON. >

< start="2881.477" dur="4.939"> JU DUHET T BE B BENI SENATOR, unë kam >

< start="2884.247" dur="4.438"> KOMUNIKUAR ME T ALL GJITHA TM TYRE. >

< start="2886.55" dur="2.536"> UNDERSTAND WASHINGTON >

< start="2888.819" dur="3.035"> Burokracia. >

< start="2889.219" dur="4.537"> UNË ISHA ATJE. >

< start="2891.988" dur="2.903"> POR I PASURUAR Faturat kur kam humbur >

< start="2893.89" dur="3.003"> SEKRETARI. >

< start="2895.025" dur="4.237"> Unë e di se si është vështirë, por unë gjithashtu >

< start="2897.027" dur="2.536"> DINI SI LART SHTOJCAT JAN >

< start="2899.396" dur="5.038"> KETU. >

< start="2899.696" dur="6.172"> JU DUHET N THE HUMBJE N IN >

< start="2904.568" dur="2.201"> SHTETI, WHFAR JENI GUYS KA QENE >

< start="2906.002" dur="3.77"> Duke folur për mua. >

< start="2906.903" dur="5.105"> SI DUHET B ANI BUXHETIN SHTETROR >

< start="2909.906" dur="3.637"> ME HUMBJE DRAMATIKE N RE REVENA. >

< start="2912.142" dur="2.936"> Ai ka qenë duke thënë mirë >

< start="2913.677" dur="3.569"> QEVERIA Federale po shkon >

< start="2915.212" dur="4.103"> PAS një pako stimuluese QE >

< start="2917.38" dur="3.236"> DHIVNIMET Fondi shtesë për >

< start="2919.449" dur="1.668"> QEVERISJET SHTETERORE. >

< start="2920.75" dur="1.468"> MIRË. >

< start="2921.251" dur="7.907"> KETU Pako. >

< start="2922.352" dur="9.275"> T G DHNI 3,8 dollarë amerikanë. >

< start="2929.292" dur="2.702"> HOLE është aq e lartë sa 15 dollarë >

< start="2931.761" dur="2.236"> Miliard. >

< start="2932.128" dur="6.907"> >> SI DUHET TU NXJET NJ A 15 Miliard dollarë >

< start="2934.131" dur="8.174"> SHTETI ME 3.8 miliard? >

< start="2939.169" dur="5.972"> NUK DO. >

< start="2942.439" dur="3.937"> >> SI T RES P RESRGJIGJET N >

< start="2945.275" dur="2.368"> Mentaliteti dhe filozofia QE >

< start="2946.51" dur="3.369"> KURI WSHT W DUHET SI >

< start="2947.777" dur="3.403"> S DMUNDJEN DHE SUGJESTIMIN NGA >

< start="2950.013" dur="3.436"> PRESIDENTI QAT DUA DUHET >

< start="2951.314" dur="2.502"> PR HAPJEN E VENDIT NGA >

< start="2953.583" dur="9.009"> PASHKE? >

< start="2953.95" dur="9.543"> >> DUHET, Unë besoj se është pjesë >

< start="2962.726" dur="2.502"> GJUHA, E DREJTA? >

< start="2963.627" dur="3.369"> >> NOBODY DO T S THOT ISSHT >

< start="2965.362" dur="1.968"> Q SNDRUESHME T TO MBIJEN EKONOMI >

< start="2967.13" dur="3.77"> MBYLLUR. >

< start="2967.463" dur="9.276"> >> NUK NOTSHT E Qëndrueshme. >

< start="2971.034" dur="8.341"> Ne marrim atë. >

< start="2976.873" dur="4.137"> ATAT .1, .2. >

< start="2979.509" dur="3.837"> VERDO KUSHTET MARRVESON Unë besoj në >

< start="2981.144" dur="3.703"> KATET SHTET. >

< start="2983.48" dur="9.175"> Ne duhet të bëjmë gjithçka që mundemi >

< start="2984.981" dur="11.044"> P SAR SIGURIMIN E JETS. >

< start="2992.789" dur="6.373"> KJO JANE NJEREZ VULLUESHME. >

< start="2996.159" dur="4.537"> Ata duhet të vdesin së shpejti >

< start="2999.296" dur="5.505"> Gjithsesi. >

< start="3000.83" dur="5.772"> SI le të lëvizim. >

< start="3004.935" dur="2.368"> Unë nuk besoj asnjë amerikan >

< start="3006.736" dur="2.669"> BESON QE. >

< start="3007.437" dur="3.303"> Unë e di se punëtorët e rinj nuk besojnë >

< start="3009.539" dur="3.136"> QE DHE SI QEVERITAR I THE >

< start="3010.874" dur="6.139"> SHTETI I NJOR JORK I RI MUND T SW BEN FALAS >

< start="3012.809" dur="7.24"> JU KA DO T DUHET T DO B DONI KET. >

< start="3017.147" dur="3.303"> Kështu që ju keni dy paralel >

< start="3020.183" dur="1.601"> Mendimeve. >

< start="3020.583" dur="2.87"> JU DUHET T G BN EKONOMI >

< start="3021.918" dur="3.003"> FUND DUHET DUHET T PRO MBROJTni >

< start="3023.587" dur="6.239"> EDO JET QE MUND. >

< start="3025.055" dur="12.145"> Unë besoj se këtu është më shumë e rafinuar >

< start="3029.959" dur="8.308"> STRATEGJIA SI TANI JEMI TANI TAL GJITHA >

< start="3037.334" dur="2.935"> RRETH. >

< start="3038.401" dur="5.505"> Unë nuk mendoj se është binar. >

< start="3040.403" dur="5.605"> Unë nuk mendoj se ju mbyllur >

< start="3044.04" dur="5.172"> EKONOMIA E BNI DHE HAPUR >

< start="3046.142" dur="3.404"> SHOQRIA E PORBASHKT T TO BIZNESIT AS >

< start="3049.346" dur="1.701"> Zakonisht. >

< start="3049.679" dur="6.006"> TANI KEMI MSUAR QAT K THTU KA >

< start="3051.181" dur="8.141"> Një QUOTIANT STRATIFIKIM I RREZIKUT. >

< start="3055.819" dur="6.939"> NJERZIT TO RINJ KAN R RREZIK. >

< start="3059.456" dur="5.104"> NJERZIT QAT KAN THE VIRUS DHE >

< start="3062.892" dur="3.136"> REZULTONI KA RREZIK M LSIM. >

< start="3064.694" dur="3.069"> FILLONI EKONOMIN NGA SIGURIMI N. >

< start="3066.162" dur="4.871"> POPULLI I RINJ Q JAN MESSSIM >

< start="3067.897" dur="4.037"> N R RREZIK DHE FILLON M M SHUM Q TH >

< start="3071.167" dur="4.638"> MAKINA QAT MNYR. >

< start="3072.068" dur="6.373"> Filloni RESTARIMIN E EKONOMIS >

< start="3075.939" dur="4.137"> NE ATE MENYRE. >

< start="3078.575" dur="4.604"> CILA ALSHT EDHE PUBLIKA M B E MIR >

< start="3080.21" dur="4.537"> STRATEGJIA E SH HENDETIT. >

< start="3083.313" dur="2.035"> Një person i ri që po shkon >

< start="3084.881" dur="5.739"> NË PARK. >

< start="3085.482" dur="10.043"> NUK LUHET BASKETBALL. >

< start="3090.754" dur="6.873"> DHE PASTAJ VJET BACKçó NO >

< start="3095.659" dur="3.236"> Shtëpia QAT NUK ASHT A PUBLIK >

< start="3097.761" dur="3.236"> STRATEGJIA E SH HENDETIT. >

< start="3099.029" dur="5.004"> Kështu që është një e fundit që e përkufizon >

< start="3101.131" dur="5.605"> STRATEGJIA P HER SH HENDETIN PUBLIK DHE >

< start="3104.167" dur="3.37"> Fillon rritjen e ekonomisë DHE >

< start="3106.87" dur="7.307"> ATFAR ATFAR WE KA DUHET T - - KATT >

< start="3107.671" dur="11.143"> FAR DUHET T W PUNOJMRO PRORMES. >

< start="3114.311" dur="6.105"> >> A MUND T BNI? >

< start="3118.948" dur="2.536"> DO T K MBIJET N PL VEND T AC GJITHA >

< start="3120.55" dur="2.969"> TE SHPESHTET TUAJ TUAJ? >

< start="3121.618" dur="2.802"> >> FEDERALr >

< start="3123.653" dur="2.969"> UDHZUES B DR. >

< start="3124.554" dur="4.971"> Ata i thirrën udhëzuesit >

< start="3126.756" dur="5.405"> SI JAN UDHZUES. >

< start="3129.659" dur="3.336"> DHE THEN SHTETET MUND T F VAJN >

< start="3132.295" dur="2.469"> Udhëzime. >

< start="3133.129" dur="5.505"> SHTETET MUND FASHIONAJN >

< start="3134.898" dur="4.203"> UDHZUES T TO FITON TIT SPECIFIKIT T TYRE >

< start="3138.768" dur="1.501"> Rrethanat. >

< start="3139.235" dur="2.436"> NUK KA DO TT DOBTOHET QAT N NEW JORK NEW E RE >

< start="3140.403" dur="2.302"> KA NJ D DHNI DHE >

< start="3141.805" dur="3.536"> PROBLEM SE YDO GJITHA ELSE IN >

< start="3142.839" dur="4.17"> VENDI, E DREJTA? >

< start="3145.475" dur="1.801"> ATDO NDO NUMBERR Q TH JU JENI >

< start="3147.143" dur="2.669"> SHIKO. >

< start="3147.41" dur="3.27"> ATDO FAKT T TH GJITHA FIQA QAT DINI. >

< start="3149.946" dur="3.47"> NUK KA DOBT. >

< start="3150.814" dur="7.24"> KEMI një Sfidë të Madh KETU >

< start="3153.55" dur="8.541"> N NEW JORK T NEW RE PAS NUMBR T CITY QYTETIT >

< start="3158.188" dur="4.304"> DHE NJE NDENRKOMBTAR >

< start="3162.225" dur="5.271"> Ekonomive. >

< start="3162.625" dur="6.974"> DHE Q ALL T ALL GJITHA DUHET T BE B BEN K THTO >

< start="3167.63" dur="3.937"> DHE NUK E DINI IFS TEC NEVOJSHME >

< start="3169.733" dur="4.003"> GJITHA PUNA P FORR TULSA OSE SAN >

< start="3171.701" dur="3.27"> ANTONIO. >

< start="3173.87" dur="2.702"> Kështu që ne do të vijmë me një plan >

< start="3175.105" dur="3.102"> Q W PUN P FORR PUNN E RE dhe T THE RI >

< start="3176.706" dur="2.402"> QEVERIA FEDERALE NUK KA GJITHMON >

< start="3178.341" dur="1.535"> Ne dorëzojmë asgjë. >

< start="3179.242" dur="5.672"> Ata po thonë se ne po ofrojmë >

< start="3180.009" dur="6.306"> Udhëzime. >

< start="3185.048" dur="6.673"> >> ATFAR DO TAKE BNI T THE >

< start="3186.449" dur="6.706"> EKIPI I PRESIDENTIT Q S thot se >

< start="3191.855" dur="4.67"> DUHET VET-KUARANTIN DHE >

< start="3193.289" dur="7.908"> PYETJE E DYT DO TUAJ >

< start="3196.659" dur="5.139"> VET-QUARANTINE SI JU KENI >

< start="3201.331" dur="1.168"> N Y JAVN E PRETOR N JORK. >

< start="3201.931" dur="1.868"> >> PRESIDENTI SHENI NDONJ >

< start="3202.632" dur="2.802"> QE TRAVELED N TO Qytetin e Ri të Jorkut >

< start="3203.933" dur="1.835"> DUHET VET-QUARANTINE PANTR DY >

< start="3205.568" dur="0.667"> Javë. >

< start="3205.901" dur="1.535"> >> N NEW JORK T NEW RE. >

< start="3206.369" dur="3.136"> >> N CITY Qytetin e Ri të Jorkut. >

< start="3207.57" dur="3.47"> >> JO, N YSE JENI N IN JUOR të RI >

< start="3209.639" dur="1.802"> QYTET TI DUHET KUARANTINE N NEW RI >

< start="3211.174" dur="2.302"> SHTETI I JORKIT. >

< start="3211.574" dur="2.869"> NUK DUHET T TO DUHET TACK NGJARJE >

< start="3213.61" dur="4.804"> QYTETI YORK N TO QUARANTINE. >

< start="3214.577" dur="4.271"> Unë jam duke shkuar për të QUARANTINE N NEW RI >

< start="3218.548" dur="8.208"> SHTETI I JORKIT. >

< start="3218.981" dur="9.009"> >> QE ASHT A K ADSHILLA MJEKSORE. >

< start="3226.89" dur="3.002"> Gjëja më e rëndësishme në jetë >

< start="3228.124" dur="4.704"> TOSHT TO T K DUHET ATFAR Y NUK E DI. >

< start="3230.026" dur="4.137"> Unë nuk e njoh mjekësinë dhe unë >

< start="3232.962" dur="3.17"> DO T T DUHET NCT DOKTOR. >

< start="3234.297" dur="4.037"> Unë mendoj se ju duhet të ndiqni >

< start="3236.266" dur="3.169"> UDHZIME T CD CDC DHE CDC >

< start="3238.468" dur="2.402"> UDHZUES rekomandojnë që ju >

< start="3239.569" dur="3.369"> Qëndroni një largësi largimi. >

< start="3241.004" dur="3.936"> SHP DRNDARJES SOCIALE SI MIR DHE >

< start="3243.072" dur="3.737"> KJO BESHT BE PARA JOR Y E RE si AS >

< start="3245.074" dur="3.637"> QEVERITARI I MENUAR. >

< start="3246.943" dur="9.943"> >> SHPENZIMI] ISSHT S THES TH Q TUAJ >

< start="3248.845" dur="12.245"> DUHET KARANTINA. >

< start="3257.02" dur="5.638"> >> KA DUHET DIKANIMI SOCIAL. >

< start="3261.224" dur="1.768"> KESTO RASTE JAN ALL T ALL GJITHA MBI >

< start="3262.792" dur="3.036"> VEND. >

< start="3263.125" dur="20.421"> NUK JSHT DUHET N NEW VAJT E RE. >

< start="3265.962" dur="18.952"> JEMI N THE PARAJTJ. >

< start="3283.68" dur="3.469"> >> NESE NUK DO T G MERMIN FINANCIMIN >

< start="3285.047" dur="5.439"> NGA FEDS, Unë nuk e di se si >

< start="3287.283" dur="5.839"> JEMI SHKRUAN BUXHETIN. >

< start="3290.62" dur="5.038"> ATSHTY PSE K BT B BILI I SENATS SHT >

< start="3293.256" dur="11.344"> TROUBLESOME SO. >

< start="3295.792" dur="11.978"> DUA POLITIKN E PLAYS NICE >

< start="3304.734" dur="5.505"> DHE NUK E NDONI DO NJOFTIM N ON >

< start="3307.904" dur="3.303"> YDO T OFF TJERA ZYRTARE TCT ZGJEDHUR, >

< start="3310.373" dur="19.486"> T O TJERA TYRE DO TAY THN KOUNI >

< start="3311.341" dur="18.518"> SHARP / IX >

< start="3374.17" dur="1.001"> NUK KJO KA MUND TA PUNOJM. >

< start="3374.87" dur="0.301"> KJO ËSHTË NJË KËNAQËSI. >