3497s Ministrat federale dhe zyrtarët e shëndetësisë ofrojnë azhurnimin COVID-19 - 25 Mars 2020 images and subtitles

DUHET T DO BJM ALL T ALL GJITHA Q MUND T R RREZIKONI NDIKIMI I IMPORTUARIT T UJIT RASTE. P ALLR T ALL GJITHA T TH KTYRE TRE GJITHA IN VET-izolimi, ne e dimë se ka JAN D DIFFIKULT DHE JEMI Mirënjohës P SR SAKRIFIKEN JU JAN T BNI T TO MBIJNI T O TJERT [FJALA FJAL] >> (Zëri i Përkthyesit): N YSE JU NUK KAN AN NDONJ SY Simptoma që MUNDni SHKO JETUT P FORR NJ W MUAJ SI T LON DHNA JU N ALL T ALL GJITHA TIMET Qëndroni të paktën DY METERA NGA TTH TJERA. SI GJITHMON,, NUK JU LIDHEN KOMONA SURFACIONI DUHET SI DREJT DERI DHE Lani duart tuaja në mënyrë të kujdesshme pas JU Lini SHTEPIN AND DHE SI SOT JU KENI P ATR SHTYP. P THR KOSTO QO NDODHEN Simptomat, pavarësisht se si JANE SERIOZë, JU DUHET Qëndroni NOM SHTPI N ALL GJITHA LLOJET. Mjetet ONLINE Do t'ju ndihmojnë P DRCAKTIMI N IFSE KA NEVOJ MADHE VLERSIMI OSE KU JENI NEVOJ Një provë COVID-19. >>> JU LUTEM SHUMOO N WH ATFAR .SHT CANADA.ca - OKshtë në rregull për të shkuar E JASHTME P FORR NJ W WALK SI AS AS GJUH JU MENAXHINI DY MIRERSNJIN DETYRIM NGA TTH TJERT N ALL T ALL GJITHA KOHA, POR AS GJITHMON AV DUHET T TO KOMUNS TUAJ SH SERVRBIMET LIKE DOR DHE DOORKNOBS DHE MBI duart tuaja PARA JU Lini SHTPI DHE AS Së shpejti SI JENI KUFIZUAR. >>> POR P THR KOSTO QO NDEROJN Simbolet JO M MNYR HS SI TIL MADH MUND T BE JU DUHET TEM FEMIJET Hiqni shtëpinë në të gjitha kohërat. K ATU JAN T MJETET ONLINE për të ndihmuar PETRSHKRIMI KU JENI NEVOJ TESTIMI I VLERSIMIT TS VLERSIMIT P FORR KUVIT-19. >>> Kontrolloni vetëm një CANADA.ca. >>> E DREJTA TANI ANSHT AN EKTEMI KOHA KRITIKE P FORR T ALL GJITHA T US SHBA MERRE SIC DUHET. Ne kemi nevojë për të marrë këtë përfunduar, le të PLANI KURVA, FALEMINDERIT. MERCI. >>> Në rregull, faleminderit shumë, DR. Njoo. TANI DUHET TAR NGJESHME NGA MINISTRI E MARKIT T IND SHRBIMEVE INDIGJENALE MILLER. SHENJË, >>> [FJALA FJAL] >> (Zëri i Përkthyesit): MIR PASQYRS, FALEMINDERIT TUAJ. >>> INUIT DHE KOMBT E PAR METIS JAN AM SHUM M SHUM GRUPET E VULLUESHME N IN KANADA, DHE GJAT KRIMIT N IN PJESM KOSTU N IN REMOT AND DHE FLY-IN VETM PJESET E VENDIT JAN Padyshimtë VULNERABLE. DUA DUA TE REITEROJ QE MUAJ PRIORITETI I vetëm i ndarë nga QEVERIA E KANADAS SHT SH HENDETI DHE SIGURIA E INDIGJENUES NJERZIT N [FJALA FJAL] >> (Zëri i Përkthyesit): NE REKOHNI QAT KUVEST-19 SITUATA N IN Kanada është në zhvillim Me shpejtësi. >> EKONOMIKA E KUVIT-19 PLANI I PPRGJIGJEVE NJOFTUAR NGA Java e fundit e punësimit në kohë QEVERIA JON ISSHTV SHPREHT $ 305 MILIONE TREGTI I DREJT TLOI INUITI KOMBTAR DHE METIS LEADERSHIPI P TOR TV DHNI NMNJ Fleksibiliteti maksimal për të bërë FAR KA DUHET T S P SRKONNIJEN E TYRE Komunitetet në një kohë të krizës. SHKOLLIMI I Reflektimeve të Fondeve DISKUTIME ME KOMBT E PAR INUIT DHE - PIRPARA PR PARAQITJE KJO PANDEMIK. >>> K THTO FONTE DO T LIN Direkt në indigjen KOMUNITETET ME MAXIMUM Fleksibiliteti në ndihmë të përshtatjes Përgjigjet në adresën lokale Nevojave. DO T DO BJM KIST M QU SHUM DHE ME NDJESI URGJENCE. >>> DUA T ST STRESOJ KJO ISHTE VETM NJ NUR FINANCIARE JEMI KUPTUAR P FORR PARA Kombet, INUIT DHE METIS. >> Kjo mund të shkojë në rritje MB SSHTETJE P SR VJETJE, USHQIM MB SSHTETJE, Ndihmoni P CHR F CHMIJT DHE Ndihmoni për ato që janë Papunë. MBUPSHTETJET SH HENDETSORE MENALE OSE EVEN SH SERVRBIME TER INTERVENIMIT T EM EMERGJENCS. Kjo është vetëm fillimi. >>> EDO KOMBT E PAR DO T G GJET A SHUM VAZHDIMET BAZE PJESA PR POPULLSIA, REMOTENESIA DHE Komuniteti është i mirë. PORTIONI INUIT SHT 45 MILION DHE DO T FL DUHET TOW NDONJ KATOR KRKESA E TOKVE T IN INUIT ORGANIZATAT NGA ANA SHKOLLIMI I DETYRUAR N BY ITK DHE LEADERSHIPI RAJONAL, P FORR METIS KA DO T BE B 30NI 30 MILIONON CILA DO T FL RRETH NGA do QEVERISJE ANËTAR. MOSIMET E RESTIT N TO RAJON N AT ORGANIZIMI PSSR MBROJTJE KOST KUSH JETOJE NGA [FJALA FJAL] >> (Zëri i FU INSHT SHTOJCA E FONDIT TRE GJITHA SHPALL T FOR GJITHA KOMUNITETET DHE TA DO TOW LEXOJN US SHBA TE ADRESOHENI SSHTJE T HE SHALNDETIT PUBLIK SHUM P FORR PROVIDIMIN SHEMBULL PAJISJET DHE PLANIFIKIMI I EMERGJENCS SUPPORT. >>> Masat e marra nga KOMUNITET PER MBROJTJEN E TYRE POPULLSET NGA MBROJTJA E TYRE Kufijtë për të deklaruar vendor SHTETET E EMERGJENCS. DUA T R REKOHOJ TIR TYRE PUNA E RNDSISHME DHE Fuqia TI SHQIPONI, por le të jem QENI, KJO JSHT J DUHET FILLIM. Ne dimë më shumë mbështetje do të jetë NEVOJNI DHE DO T BE BNI T BNI SIGURI NUK KOMUNITETI I PASURISHM ISSHT SI GJITHA LEHT. QEVERIA JON ISSHT HER K HERTU MB SSHTETI JU K DT KOHA KOHA. >>> Faleminderit. >>> MIR. FALEMINDERIT TER SHUM, MARK. TANI DO T HE D HEGJOJM F NGA MINISTRI I KOMUNITETIT DHE TRASHGIMIA, Z. STEPHEN GUILBEAULT, SHTETI ISSHT JUAJ, FALEMINDERIT. >> PAS MIRA, Unë mendoj se ne MUND TI KOH KOH T TO REKOHNIZON SI SITUATA AKTUALE SHUME SI Ne kemi nevojë për solidaritet dhe marrim kujdes E EDO T O TJERA. KJO ASHT A NJ S SITUATA KOMPLETIVE DHE OLshtë duke u zhvilluar në mënyrë të rregullt. T ALL GJITHA SEKTORT E PVRFSHIRUR DUHET T BE JET DUKE MARRË PARASYSH. KERTU JAN JO Gazetarët WHO IN SITUATA NORMALE DHE Pjesërisht në krizë SITETET JAN EX EKSPERIENCIMI DIFFIKULTETET E MIRA SI TANI HUMBJEN ADVESHTS. >> SI QE KANADIANT MUND TB BJN MIREL LIDHEN INFORMACIONET E BURUARA LIDHURA TE SHKAKTOJ-19. KJO ESHTE PSE QEVERIA E KANADA TSHT MNDSISHT VEPRIMI SI KANADAJT MUND T CON vazhdojë TE HYRJEN E DHERSNIES DHE MIRNDSISHME BURIMET E LAJMEVE. >>> [FJALT FRENC] >> (Zëri i Trato-s Unë jam i kënaqur për të paralajmëruar që në BEHALFI I KOLEGJIT TUAJ MINISTRI I REVENUE KANADA QAT KOMISIONI I PAVARUR Q WSHT W po punon me CRA-në SHT SHKOLLA T IM ZBATIMIT MJETET NJOFTIMI DUHET T IN GJITHA BUXHETI 2019. TANI JAN FOR FORMAL, MORE SHUM Q B BAZUAR N ON 30 MILION INVESTOHET N ON QEVERISJEN TONUR N IN A KAMPANI KOMBTAR I MESIMIT RRETH SHKOLLS-19, DO T DO DO T IN INVESTOHET N IN KANADIANS MEDIA P WHRKUJT TV, LAJME OSE ONLINE. >>> Kështu që të ardhurat E PRGJITHSHME N BY KIST KAMPJE MUND TRE BRENIJET JETA E RE NO MEDIA, MINISTRI I PUBLIKIT PUNET WSHT PUNOJN F N. SHUM FILE KJO MUND T BE NDIKOHET SHUM. >>> FAMILJET E INFORMACIONIT AT K POTO PIK N IN TI M THE Nisma e Kanadezit SHOQATA MJEKSORE, ROYAL KOLEGJI I FIZIKAVE FAMILJARE DHE KOLEGJI I FIZIKIANVE FAMILJE E KANADA E KORININUAR NGA SHALNDETI PUBLIK kanadez SHOQATA DHE MBIKUROHET NGA PUNA VOLUNTEER DHE ADVERTISING OSE AGJENCI. >>> GJITHA ato janë duke u përgatitur Një KAMPAN PUBLIK I SHALNDETIT DHE PARTNERIKUAR ME KANADIAN MEDIAT DHE PLATFORMI ONLINE N A AIR IT. >>> Kjo është një kujtesë e SI KANADIANT MUND T P PULLNI T GJITHA TO NDIHMONI NJËRI-TJETRIN. P FRFUNDIM, T B BNI IMMEDIAT HYRJA N MON PARA CRSHT P CRR KRITIK Redaktorët e shumtë dhe botuesit VAJTIMI N VEND T SHUM PROCESI PR LIBRIN E KANADIANS FOND DHE PERIODIKA KANADAJ P BRFITIMET E MJEDISIT TUN FONDIT T KESTO PROGRAMA DO T R MERREN R 2 JAVA TEW VEJTJE T NE VJETER ASS SI OPPOZUAR N THE MUAJ PAS MUAJ. MIR SE MERI KESTO MASA P MER SIGURIMI KANADIANIANT MUND T R MIR FAKTUALE LIDHUR ME FAKTUALE COVID-19 DHE MB SSHTETJEN MEDIA DHE ORGANIZATAT KULTURORE. FALEMINDERIT. MERCI. >>> MIR, MERCI, STEPHEN. FALEMINDERIT, STEPHEN. DHE TANI DUHET T HE NGJESHME NGA JON MINISTRI I FINANCAVE. >>> BILLI, LUTEM. >>> Faleminderit. >>> [JO AUDIO] >>> Faleminderit. PARA T ALL GJITHA, LET T S MAY SHUM TH FALEMINDERIT JU T ALL GJITHA T P PJESAVE QE PUNA E TG GJAT N NNI T L MUNDT T TO MERREN KONSENT TAN PAVARUR P ONR LEGJISLACIONI P ALLR T LEXUAR N US SHUM PARA ME MASAT NE DINI NE DUHET T TO LNDOJNW PARA ME P TOR TUP MBSHTETJE KANADSIT GJAT GJITHA NJE KOH E JASHTME. SI QENI M ME SHUM Sfidat e Jashtme EKZEKUTUESE E JASHTME MASAT DHE SI ISHTE INDEZUAR SI JEMI MUND T TO GJITHA KEMI JEMI ME P BRFITIMET QAT JEMI NDTRMARRJEN PWR MBSHTETJE KANADIANS, P BRFITIMET JEMI NDTRMARRJEN PWR MBSHTETJE BIZNESET DHE PENRFITIMET JEMI PARAQITJEN P TOR MB SSHTETJE EKONOMIA JON. Kështu që unë do të doja të shkoj përpara me KU JEMI. KEMI REALIZUAR P OR MUNDSIN JAVA QAT MAY SHUM MAYNYRA MEST T MIR MBROJTJEN E KANADIANSVE T CIL AT JAN SI PUNA, KUSH JAN SIC T SIC VJETUR, KUSH JAN N A A SITUATA KU JANE MB SSHTETJE N PAR PRINDR TLD PRBASHKT, KUSH JAN IN N A SITUAT WH KU JAN AT N H SHTPI, pasi ata janë MBROJTJA E TEMAVE DHE E TYRE FAMILJET ISSHT BY NGA KA NJ P BRFITIMI I EMERGJENCS. N SO LEGJISLACIONIN Q WE VAZHDOhemi PARA ME NJE EMERGENCI P BRFITIMI QAT EMERGJENCA KANADA P BRFITIMI I PPRFITIMIT N THE IDEA SHT Q WE JEMI SHKOJN TO P DR DHIVNI P FORR EDO KANADAJ Q TH GJITHA THEMELET N IN NJ A SITUAT KU TY FITUAR T RE ARDHURA N IN PASUAR 12 MUAJ T 5 5000 USD OSE M SHUM DHE NUK KAN NDONJ IN T ARDHURA SI REZULTETI I KOVIT-19, TIJ MUND T G BNI K BTO PENRFITIM,'SHT 2,000 dollarë një muaj për katër muaj Pra, çfarë po bëjmë është sigurimi Q WE MUND T FEMIJET NJERZ T TO URDHJET PROR KT KOHA SHUM DIFFIKULTI Kështu që ata kanë burimet NEVOJNI P THER T DHE TYRE Familje. JEMI PROJEKTUAR KISTU N IN M .NYR ITSHTUB SHPUBRNDARJE E PASURIS S W VET DREJTIMI N TO PUNSUAR, T TO Njerëz. >>> Pra, WHFAR KJO NDIKONI ISSHT Q TH P FORR NJ AN PUNPTUAR NUK DO DUHET TP SHPARRNDARJEN PUNSIMIN E PUNSIS E TYRE NGA TYRE ORGANIZIMI. N SO K THT W M WNYR WE JEMI Direkt Mbështetja e punëdhënësve. Ata do të jenë në një gjendje KU N IFSE N IN KIST EM PUNSISHT ISSHT NO NR FITUESHME PARAJ PARA NGA T KOMPANIA TYRE MUND T BE Garantohet K EMTU PUNPSISHT Do të jenë në gjendje APLIKOHENI NAY NJ MNYRI DHE MIR HYRJE N 2 2,000 dollarë për një muaj KATER MUAJ. Q IS JEMI T TH MENDIMIN KRITIK KUJDES. FAR DUHET T BJM GJYKATA E JAVS S VETM ISSHT TO T TO BNI SIGURIM Q KTO P BRFITIME MUND T BE JENI DELIVERUAR, MUND T BE ARDHENI N A A M .SIMI I MUNDS S MUND T MJETS DHE EFIKSIVE PARA NO Xhepat e njerëzve Shpejt. >>> JEMI PUNOJM H VDEKJT SIGURI QAT ADMINISTRIMI është i aftë P BER T BR, JEMI TARGETING JAVA E 6 prillit P USR SHBA DHIVNI T TH KTI P FORR NJERZ. >>> QE E R IMNDSISHME, KAJT M M SHUM PUN T TO BNI T TO GJITHA P ENR T GJITHA NJERZIT QAT MUND TAL BESIMI ME T THE VOLUMET E SHUMAR TAR SHUM DHE PUNA Shtë duke u bërë nga koleksioni im, CARLA QAULTROUGH, Koleksioni im DEANNE E DREJTA TANI. FAR ME NDIKON PR MB FORSHTETIN TON EKONOMI, NDIKIMI I FAR Po bëjmë për ekonominë. M APNYRAT E MIRATIMIT JEMI JEMI FINANCIMI PARAQITJE K THT NGJARJE QEVERIA FEDERALE DHE QE MJETET QAT NGJARJE N. KUSHTET E GJITHA EKONOMIKE MB SSHTETJE QAT JEMI JEMI FITON SIGJIFIKUAR Diferenca se KA JANE JAVA E PRGJITHSHME. >>> Kështu që është më shumë se sa EKZEKUTIMI I MBUPSHTETJES T DIREKTIT T TO KANADIANS DHE T TO VOGL BIZNESET E 27 Miliard dollarë JEMI PRANE T R DREJT TANI ATA QE MBROJTJA E DIREKTIT T BE BUXHETohet AT 52 dollarë dollarë ashtu që është NDRYSHIMI NDNRKOMB BTAR SIPAS SHKELA DHE SHENJIMI P PER NJERZIT E KESTO PRFITIME. DUHET KU JENI N AT KT Q WENI B DNE Q TH 52 Miliard dollarë brenda MBROJTJA E DIREKTIT T EX PRITUAR DHE T TJERA TOP I KETE 55000000000000 $ N DE DEFERRAT E TATIMIT T'SHENA JEMI KECTO T B NEVOJN KORPORATA TIV INDIVIDUALEVE NORME DO T FOR NDODHET T TO paguajnë TIJ TC ARDHURA TATIMI PARA 31 Gusht, Pra një pako totale e 107 dollarë miliardë në ekonominë tonë. KA SHTUAR KOHA TENI PAYR T KLIENI ME FINANC JN E JEEPS MINISTREST, DITA PARA I KOHA TENT SHUM N T THE GJUH MINISTRAT E FINANCAVE TE JEEPT DHE I MUND TA TREGONI QE KANADA ESHTE Duke marrë një shumë, do të them, MIRATIMI POR EDHE SIGJIFIKUES QPNDRIMI P RESR P RESRGJIGJE N THE Sfidë e RRETHSISHME JEMI HASURA [FJALA FJAL] >> (Zëri i Përkthyesit): Unë TOY E RNDSISHME P USR SHTETRIN TO N TO T GJITHA A SITUATA KU POPULL, Pavarësisht nga gjendja e tyre, NSE NUK KAN IN T IN ARDHEN T O GJITHA MUAJI I KATORT P FORR T MUAJ Jini të aftë për të pasur 2,000 dollarë në muaj PR KAT MON MUAJ. Q ME DUHET'SHT A NJAGE SHUMAGE DREJT SUBSIDI T PE NJERZIT DHE DO T DUHET TIJ Ndihmoni kompanitë. Kjo gjë shumë e rëndësishme. >>> Kështu që ne do të vazhdojmë TE DUHET SI MUND - POR E DREJTA TANI ME KESTO MASA Shtë E R TONDSISHME T TO SHIKONI QAT NE KAN AS NDIHM P FORR NJERZ, A Gjithsej 52 miliardë në DIREKT MB SSHTETJE DHE ME TATIM DEFERRAT PER INDIVIDUAL DHE KOMPANIVE T C MUND T T MUND T NDODHEN 31 Gusht për të paguar taksat e tyre Injektimi tjetër 55 miliardë në SHTETI NO EKONOMI. >>> ITshtë një total 107 dollarë dollarë. >>> Kështu që ne mund të shohim SI MUND TI Jini agresive për t'u marrë me këtë SITUATA DITA. >>> FALEMINDERIT TER SHUM. DHE E GJYKATIT Unë jam i lumtur PSRGJIGJE PYETJE TUAJ. >> FALEMINDERIT JU SHUM Faturat dhe shumë T ALL GJITHA KOLEGJET DHE JEMI INDEZUAR GATI P ANR PSRGJIGJE PYETJEVE TUAJ. >>> E MADH do të fillojmë me TRE PYETJET N THE TONE DHNI DHE FALAS N R SHUM. OPERATORI SO. >>> FALEMINDERIT, MERCI. JU LUTEM SHTYPI Yll 1 në këtë kohë NSE KA NJ A PYETJE. KJO DO T BE BNI NJ PA PAVAR SHKURTR. FALEMINDERIT PER DURIMIN TUAJ. PYETJA E PAR FSHT F NGA KRISTY KIRKUP NGA "GLOBE DHE MAIL ”. >> Pyetje: PAS MIRA, FALEMINDERIT P FORR T DO BNA KISTO KUNDR SOT. UNDERONI QAT SHNDETIN MINISTRI DUHET TLD DUHET PPPRPARSIT KAMI SI T OF NDRMARRJE QE FUQIT NE QUARANTINE AKTI JAN QO DUHET T BE PRDORET Sigurohuni që udhëtarët e tjerë SE PUNT E RENTNDSISHME po shkojnë T TO BNI SUBJEKT N A NJ MANDATORI 14 Izolimi i ditës, pyetja ime është P FORR DEPUTIN Kryeministri MINISTER, MUND T SP FJOHET T TO PSE QEVERIA ISSHT TANI E MUND T KTU Hapi SPECIFIK P TOR T EN siguruar që PISR K STO VET izolim UDHTAR IST ISSHT MANDATORI INDEZUAR DHE JAN PL po planifikoni një Mjeti i zbatimit për të shkuar me këtë BECNI SI JAN JENI GJITHA T BNI NJEREZIT POLICIK? >> FALEMINDERIT TER SHUM P FORR T PYETJE DHE TET LNI T J VETEM REITERATONI QAT, PO, SHALNDETI MINISTRI do të jetë duke përdorur fuqitë QE SI KA NENE AKTI KUARANTIN duke filluar në TONA ND MIDRMARRJE P TOR NDIKIMIN A MANDATORI PERIODI 14-DITY I Izolimi në të gjithë njerëzit që vijnë N C KANADA NGA KANADA E JASHTME. Kjo çështje u diskutua AT DHNI N THE CORONAVIRUS KOMITETI I Kabinetit të Hënë. T ALL GJITHA Kanadezët kanë qenë duke punuar SHUM, SHUM VETARD KUNDR PRAKTIKS NDIKIMI FIZIK N IN TYRE JETA DHE KEMI, P SR DISA TANI, JAN AD SHPENZUAR urgjentisht NJERZIT që vijnë në KANADA T C VET-ISOLUAR P FORR 14 ditë Kthimi i tyre. KEMI VENDUAR QE TANI ISSHT KOHA për të bërë atë masë Detyrueshme. Unë mendoj se të gjithë vlerësojmë vërtet QE SOSHT SO SI E RNDSISHME DUHET K STO izolim për të mbrojtur SH HENDETI DHE SIGURIA E Kanadezëve. DHE MUND T T NDIKOJ N TO DR. NJOO TE OFERTA - DO T L DUHET T. AURORA NJ HE SH HENDETI PUBLIK PRESPEKTIVE? >> PO K SERKO N F SH HENDETIN PUBLIK TRO NGA PERSPEKTIVA Q WE JEMI REPEZIM Shumë kohë, është e rëndësishme në KUSHTET E SHTETIT TIST SHPRNDARJES FIZIKE QE INDIVIDULET NUK EKSPOZOHEN ACHDO TTHER TJERA POTENCIALisht N THE VIRUS DHE EDHE QE PUBLIK PARIMI I SH HENDETIT T OF 14 DITAVE Duke qenë kufizimi i jashtëm për një PERIUDHA E PCRFSHIRJES SIPAS REZULTIMIT KOST PR PARIMET PALR SHALNDETIN PUBLIK MINISTRI ASSHT SHTETI UDHZUAR TREGTARAVT BACK TE KANADA JU MUND TI KENI JAN EX EKSPOZUAR TEC GJITHA KU N THE BOTN NER KVSHT SHTYP-19, pra KU JENI SHTPI NOM SHUM E R TONDSISHME P TOR MBROJTJEN E FJALS TUAJ KANADIANSIT T B T DHNI TEL T DHNAT-ISOLATUESE 14 DITS SI KJO JSHT J ASHT AN PPRSHTATI HAPI QENI NGA PERSPEKTIVI PUBLIK. >>> DO T ADD SHTOJM WE KEMI PARA MINISTRI LED një telefonatë me të PARIMET E PROVINS DHE TERRITORIT EARLIER KIST WE Java. KEMI SHUM PROVINT STEPPING UP DUKE M SHUM Masat e pastra brenda provave DHE TERRITORET P INRFSHIR DISA PROVIMET DHE TERRITORIT IMPOZIMI I KUFIZIMEVE N ON TRAVEL NGA JAN PROVIMI DHE TERRITORI. Unë mendoj se T ALL GJITHA KANADIANT NDEROJN QAT KJO ISSHT A SERIUS SITUATA. Do të fitojë më shumë para se të marrë Të mirë. SI NJ CO VEND T WE GJITHA JEMI TU KUJT KA NJ AN KOMBTARE T O JASHTME SISTEMI I KUJDESIT SH HENDETSOR DHE TERRIFIK KUJDESI SH HENDETSOR PROFSUT NE T ALL GJITHA KA DUHET T DO BN WHKA MUND T KEMI SI ZEMR NGA DR. NJOO në Duke filluar nga kjo, për të rrafshuar GJYKIMI DHE T PL PLANOJM KURVA DHE K ISTO izolim MANDATORY DO T H NDIHMOJN US B DONI Q KETO. >>> FALEMINDERIT DUHET SI A NDIQE. >> Pyetje: UN W ASSHT W MONSIMI PINGR MINISTRI I FINANCAVE NE Zbuloni që DEPARTAMENTI TUAJ JANE FALUAR P BR DYQANET RRETH Mundësisht duke përdorur ato për të SHPRNI PARA TE BIZNESET Në mënyrë specifike. JU MIRON SE DO MINISTER MUND TLE LUTEM T PRO SHPREHONI NJ A SPECIFIK UDHZONI N H SI KJO FJALA JAN DUKE SHKUAR. >>> Faleminderit. SISTEMI BANKAR është një burim E FORCS P FORR KANADA. KEMI, Unë besoj, THE SISTEMI BANKAR TR FUNDIT N BOTË. MUND T US MUND T TO PUNOJ T TO GJITHA ME SISTEMIN BANKAR T TO BNI SIGURI NE MUND TV BVJN AKTUALE LLOJI I KREDITIT QAT BIZNESET DUHET, BIZNESA T ALL GJITHA SIZMET. >>> JEMI PUNOJM TO TEMA DHE KAN BE N PUN LITERALLY P ORMBLEDHJE PVERR DITT E RENTNDSISHME T M BNI SIGURIN QAT NUK KEMI VETM P SRFUNDIMI Q TH NE JAVA E VRTETUAR, E BIZNESA PROGRAMI I ABILITETIT TED KREDITIT, THE HAPI I BIZNESIT BANKA E ZHVILLIMIT T C KANADAS DHE KORPORATA E ZHVILLIMIT TPORT eksportit P FORR BIZNES T SM VDEKJE DHE HYRAT E BIZNESIT me madhësi mesatare, POR EDHE KAPACITETI P FORR BANKS T D DHIVNI T ON GJITHA SIZME T BIZNESI LLOJI I KREDITIT Ata janë duke shkuar për t'u dashur PROR NJ KOH SFIDS. DUHET T TH THIJ DISKUTIME JAN SHUM MIR. DHE SHTETET JAN PUNE MIR GJITHA ME SHUM PAS NUK DO KAN AN YDO P FRFUNDIMTAR T TO RAPORTI IN KUSHTET E PARAQITJEVE PARAQITORE SI SI DO T MO LNDOJMW PARA. KUR DUA KA ATA P FRFUNDIM PARAMETERSRT Do të vij TRANSPARENTI SI AKTUAR MUNDUR. >>> Faleminderit. OPERATOR, PYETJE T NE ARDHME, LUTEM. >>> Faleminderit. PYETJE T NE ARDHSHME ISSHT F NGA LENA DIB NGA SHTYPI Kanadez. JU LUTEM SHKENI, VESHJA JUAJ SHT HAPUR. >> Pyetje: FALEMINDERIT. Z. MORE SHUM MORNEAU, UNE A PYETJE POR P BRFITIMIN E RE, PYETJE VERDO SHTYPI ESHTE SHPRNDARJEN E FONDEVE DHE DISA NJEROPZIT NUK DO T G MERREN KESTU Fondet për të paktën tre javë TË PAKTËN. SO WHFAR JAN T G BNI T BNI KUJTOHEN QAT POPULLET TET GJETNI TIJ FONDET QNDRON? QAT MUND T RE M RENJONI TVER GJITHA? >> Përgjigje: FALEMINDERIT. Kjo është shumë e rëndësishme PYETJE. PVERR DITA T P PASURA DHE WEEKS Ne do të punojmë shumë për t'u siguruar Q WE MUND T HA KEMI NJ A SHUM DHE Q APNDRIMI EFIKUENTAR SI Q NE MUND TICK BNI FOND TICK SHUM KANADIANT T WH CIL IST ISSHT NEVOJSHME N IN SITUATA TONA AKTUALE. Kështu që kemi gjetur disa sisteme brenda QEVERIA FEDERALE QE MUND Ndihmoni ne që të kemi një efektiv shumë DHE QPNDRIMI I DYT. DUHET MAY DITA DHE Unë jam SIGURIM Q WE KEMI T TO BN SIGURIN QE SISTEMI është duke punuar në mënyrë të duhur. >>> DUA E DI Q WE KEMI DUHET Bëni këtë sa më shpejt të jetë e mundur DHE KJO EXSHT Q EX SI DUAJ PËR TË BËRË. DITA JEMI THIRKM QAT N IN JAVA E 6 prillit WHSHT KU DO T BE JEMI P ABR T D DHIVNUAR KESTU Fondi P FORR Kanadezëve. >>> POR NERSE JAN A NEWDO GJITHA - NSE KAdo INFORMACION I RI Ne do t'ju japim DITE PAS DITE. REshtë vërtet e Rëndësishme të dini QAT JEMI ABSOLUTELI N A A SITUATA - KJO ISSHT THE SHUM GJET E RNDSISHME P USR SHBA, VERDO DITA MYSELF DHE CARLA QAULTROUGH JANI N SISTEMET. UNDIKONI NDIKIMET TUAJ POR IT NUK DO T BE BN SHUM. Do të marrë tjetër TRE JAVE. >> Pyetje: NENN WE N WESE DO T T BJM PR DIT DITS QAT NDIKOJN SHTATI N D DATN E 6 Prillit SI tha Ministri i Kryeministrit. DUHET NUK VAJN MUND T BE BNI një PORTAL DHE MUND T NOT PUNOJN. MUND TOU KOMENTE P THR KT. UNE KEMI PYETJE RRETH MINISTRI QUARANTI HAJDU ISSHT IM IMPOZIM DHE DHN FAR H ndodhi në SHBA, FAR JAN T G BNI T BNI IMPOZONI K QUT QU KUARANTIN? UN UN KUPTOJME Q OR JEMI SI RREZIKOJM NJERZIT N THE THEMELET KUARANTIN POR DO T Y DUHET MJETET PR CHECK POPULLI QO JAN HYRJEN SHTETI DHE T F VAZHDONI ME TAN O PVERR 14 DITST PAS PAS Ata hyjnë në vend? >> Përgjigje: FALEMINDERIT P FORR TUAJ PYETJE. ME PPRGJIGJE N THE QUARANTINE, Kjo është një ndryshim. TANI JEMI duke folur RRETH A QUARANTINE MANDATORY DHE, FALAS, DO T HA KEMI Mekanizmat në vend për të zbatuar KUARANTINA. QAT DO T BE JET FOR PR T GJITHA udhëtarët NGA RRETH NDCRKOMBTAR TAVELERELVE NGA SHKENCA SH.B.A. për PUNORT KUSH DO PUN THEMELORE DHE DUA EDHE LIKE TO. >> WHFAR M MECHANISMET SI DUHET. >> Përgjigje: DUHET T. BNI KUPTOJME QAT KVSHILLA TONA NUK KA NDRYSHUAR. P AR DITA T WE REZULTUARA FIRMLY T ALL GJITHA udhëtarët NGA RRETH VETSISHT VETM SHTYPI HYRJE KANADA. NDRYSHIMI NSHT TANI QAT NDODHET ND MIDRMARRJE DITA, KUARANTINA DO T BE BN M MANDATORI. >> Pyetje: POR ATFAR Mekanizmat A JENI duke kërkuar? NJNE PYETJE E PRGJITHSHME - PER KOLEGJIN ju faleminderit. >>> PYETJE T NE ARDHME FSHT F NGA AL-THEA. Linja juaj është e hapur. >>> SI NUK MUND T AN PSRGJIGJE TI, ATFAR M Mekanizmat e zbatimit AR NJERZIT JAN Q STNDN SHTEPI DHE BESIMI I KUARANTININES? WT TONA QENI NJE DETYRIM LIGJOR I NJERZIT HYRJE KANADA NGA KANADA E JASHTME T TO VET-Izoluar P 14R 14 DIT. DUA T EM EMPHASIZOJ thelbësore PUNT JAN EX T EX PCRFUNDUAR SI KU JAN RASTI ME KVSHILL T ST FORM NGA MINISTRI I PARIME NGA ZYRA T HE SHNDETSISUB PUBLIKE P SR DISA Ditë. NE KUSHTET E SPECIFIKE PENALITET DHE zbatimi Mekanizmat, do të japim JU MORE SHUM INFORMACION LATERR SOT. >> Pyetje: Në rregull. FALEMINDERIT. Pyetja ime është aktive për faturën Morneau. DUA T TO BNI LIDHJEN RRETH Faturës Faturat e ditës së sotme. DUHET T TO DSOJ ATFAR T M BNI Mendoni se do të ishte një e mirë IDEA T AS KRKOJ PARLAMENTI P FORR FUQIT T TO DETYRUAR DHE SHP SPRNET PA PA Miratimi i tyre deri në fund të 2021 NUK KA VITE K YT Y VIT POR T NE VJETM VITI. FAR MUND T TH MENDONI QAT ISHTE AN P APRPARIMI PPRGJIGJE N TH KIST KRIZA? >> Përgjigje: MIR, FALEMINDERIT P FORR PYETJE. Dhe unë mendoj se çfarë duhet të filloj ME FJAL ISSHT Q TH NDODH Q WE KEMI ND NRMARRJE NETN E KTU AKTUALE Në ora 6:00 të mëngjesit PSRMBLEDHJE E PAVARUR ME TJETR PJESET P TOR T MO SHKUAR PARA N ON TON PLANI PPRGJIGJE P FORR KANADADT. Ne e dimë që kjo është një KOHA EKZEMI SFIDA PR NJERZIT DHE NE DUHET T RES përgjigjemi Në mënyrë të përshtatshme. Fatura që ne kemi për atë që ka qenë PUNA PR SISTEMIN OSHT O NJ QAT DO T ALL LEXOJN US SHTYPIN T TO KEMI Aftësitë që mendojmë se kemi nevojë. FAR I DUHET TAY BN IS ISSHT Q TH JAVA E VNDETM JU MARDND SSISHME TAY KANAD TOS QAT DO T DO B DONI P WHRGJIGJE Merr PR T MBSHTETAR TI DHE T TO MB SSHTETI EKONOMIA TONA P THR KTO KOHA SFIDA DHE WHKA JENI SHIKONI THSHT QAT SI NDODHemi PARA DO T DO BJM TH ATAJ. Ne do të mendojmë rreth SI MUND KAN THE aftësinë për të lëvizur me shpejtësi T RES P RESRGJIGJET N TO SFIDA, NGJARJE ATA JAN N IN RASTET E SHUM PFORRFUNDUAR PFORRFUNDUAR, WHFAR NE Shihni VETLYM N IN KANADA POR RRETH BOTA SHT QE SSHTJET Q TH JEMI FAKTOHEN NJNE JAVA JAN D TIF NDRYSHME, SIGJIFIKUAR Diferenca N IN SHUM RASTET SI ISSSHTJET T WE SHUMNI JAVA PARA. Kanadezët presin që të jenë P PRGATITUR të merren me K THTO Sfidat, për të pasur aftësinë TE LEXONI me shpejtesi, TA KEMI FINANCIMI SI Q KA NEVOJ PER BLERJE ingranazh mbrojtes personal P ONR NJ NOT Njoftim të ND MRMARR BS SI QENI MUND T F GJIJN WH KU JENI Q NE NEVOJN MB SSHTETJE NGA PROVIMI SHQIPRI SITUATA E TYRE Q TH KEMI E DYT Aftësia për të bërë atë. Kështu që ne po kërkojmë të sigurohemi QE KEMI Aftesi per te bere QË. Ne dimë që disa sende që Autoritetet do të kërkohen në NJE SHPEJTI I PAPREZITUAR, JU jeni KUJTIMI I KRISHTS TALIMI DITA RRETH NEVOJS P FORR SHTET BACK TE JU DETAJE KETE PTR MASAT E RNDSISHME. JEMI duke punuar në mënyrë që të bëjmë SIGURI QAT KEMI KAPACITETIN T PRO MBROJTET KANADIANT, P TOR T MIR JANS VETM PR K THTO DHE T TO Vijnë nga kjo Sfidë, KJO SHT SI PRANOJN A SHUM SFIDS KOHA POR NJ T KOHA TEMPORARE P .R Vini nga kjo Sfidë ME INTACTI JON EKONOMI. Ne PAFUNDSISHME NUK E DI EDHE DEPTETI N NORN Kohëzgjatja e Sfidës DHE KJO PSE JEMI DUHET T BE JEMI PUNA TG GJITHA ME T WITH TJERA PJESET P TOR T BN SIGURIM NE VAZHDIM T HA KEMI KET C Aftësi për t'u përgjigjur N A SHUM, M W SHUM RRUG T KUFIZUAR EDO SFIDA Q TH KEMI SHUME. >>> TRE PYETJE N THE ROOM PARA NE KEMI KUFIZUAR TE telefonat. >> Pyetje: Julie VAN DUSEN, Znj FREELAND, DONALD TRUMP PRESIDENTI Amerikan është në kërkim DREJT L EASTNDS S CIL ISS ANSHT AN 12 Prill, Ai DUA AMERIKAN PUNA E-PACKRGJIGJE N. PUN. MUND T C KANADIANS T EX PRANUAR PUNA-P WR PUN N AT KOHA T BN? >>> FALEMINDERIT P FORR PYETJEN, JULIE. >>> QPNDRIMI JON N IN KANADA TOSHT TO T BR AKTI SHUM SHUM N AC pajtim me SHKENCA DHE ME K THESHILLN E SH HENDETI JET EX PUBLIK I SHUMSISHT Zyrtarët. Shumë kanadezë janë në punë sot Sigurimi i SHRBIMEVE THEMELORE DHE Unë e di se T ALL GJITHA JAN US JAN VALLREJT,, V RERREJT GR MIRATE T KTU Kanadezëve. SI P CR KANADIANT KU JANRE BINGNI Puna JO-Thelbësore Ose E P ABRGJITHSHME PUNA NGA SHTPI, NE DUHET T VAZHDIMI TE MBROJTENI KETO PRAKTIKAT E SHPISTRNDARJES FIZIKE T BE JEMI SIGURISHT QAT MUND T LEMRIN KUFIZUAR OSE N T KUFIZUAR QE DR. NJOO DHE TAMM DUHET P USRDORIMI, PLANI I KURVE DHE I DINI Q WE T ALL GJITHA PPRPAROJN AND DHE VAZHDIMI PAS DEBATIT NE Nata e fundit e parlamentit, NE P APRPARCSONI N EV M SHUM. SHPRNDARJES FIZIKE BENI AT NJOST KOSTOT EKONOMIK. QEVERIA JON KA MIR T BUAR, DHE JU SHENI M M SHUM RRETH TANI, MASAT E SHUM S SIGJIFIKUESE P .R MB SSHTETJE KANADSIT PROR KTO KOHA POR WHFAR DUA T BNI Thuaj te Kanadezët dhe Unë mendoj se SHTETI VENDET MUND TIS KJO, ISSHT SHT MIR PR SH HENDETIN DHE SIGURIN E KANADIANSVE DHE N THE MEDIUM TERME BSHT MIR P FORR EKONOMI TONA TE PRAKTIKA SHPRNDARJES FIZIKE TANI P TOR T RRITUR KURUR DHE T AND Jini të aftë për të marrë këtë. N T KUSHTET E KUJDESEVE SPECIFIKE, Unë mendoj se çfarë duhet të bëjmë DHE JAN DO po bëhet SHKENCA DHE SHENI SI SITUATA SHT ZHVILLIMI DHE Q TH JAN QAT JEMI Q GNDRON T TO BN DHE MUND TE DR. Njoo DUHET T ADD SHTOJ DIKA. >>> GJITHA N IFSE JU DUHET N THE SHKENCA DHE EVIDENCA DHE EDHE EKSPERIENCA E TJERA SHTETET NGA BOTA ME PANDEMIKA E KUVIDIT-19, MUND T S them QAT NUK JANAY DIT AND DHE WEEKS POR MUAJ TER PRFUNDUAR QAT KET PANDEMIKA do të durojë aq VAZHDIM NGA NJ A SHALNDETI PUBLIK PERSPEKTIVIT NUK JEMI TIN MENDUAR Shtë duke shkuar për të qenë më shumë në pak DIT OR OSE SO. >> Pyetje: ME K PLTU PLAN IN KUSHTET E SIQEVE TE BLIND TE IMPACT E VIRUSIT ATFAR PL PLSHT PL PLANI TUAJ TE HAPJOHEN SHKRIMIN N AT KUFIRI P FORR DO GJITHA KRAHASONI IT Përfshirja e punëtorëve thelbësorë? >> Përgjigje: MIR, JU MENDONI Unë Mendoni NDIKON TA DIT DISA MASAT E KUFIRIT T ST KUFIZUAR-TP CILAT JAN V SHUM T IM RNDSISHME. QUARANTINE MANDATORY DHE I DUA T B SNI T GJITHA TO GJITHA MJETET KUFERRORE, kam besim KANADIANT N SO SHUM. Kanadezët JAN GRE I MADH DHE POPULL KAN T BN PERSONALE REAL SAKRIFIKA T S VET-izoluar DHE TE PRAKTIKA SHPRNDARJES FIZIKE. Në të njëjtën kohë unë mendoj të gjithë SHBA po shkojnë të jenë dhe të ndjehen SIGURI ME KUARANTINE MANDATORIKE P FORR NDONJE HYRJE KANADA. N T KUSHTET E PUNSORSSVE Thelbësore, Ne kemi nevojë të jemi vërtet të mendueshëm RRETH WHFAR Y DO T Y B YNI K THTU, THE SHEMBULL Unë do t'ju jap Kamionë, DUHET T S NDOSHM Diskutuar në qeverisje me LIDERT E BIZNESIT DHE PUNS Gjerësisht. Ne besojmë në tregtinë e kufizuar P FORR T G GJITHA THEMELORE Pëlqejnë USHQIMI N IN Dyqanet tona të ushqimeve, PER FURNIZIM DUHET MJEKSORE DHE KOSTU MALLRA ART AR SHUM PARA PAS Kamion. Kështu që ne kemi nevojë të jemi të mendueshëm RRETH SI POPULLI KUSH JAN PRKOHEN KOSTU SHRBIME THEMELORE P FRFUNDIMI PRFUNDIMTAR TREGTI I KRUAR-KUFIRIN JANE TRAJTUAR DHE KA JU PSE MINISTRI HAJDU Tha sot që MANDITORI QUARANTINE NUK DO T AP APLIKOHET T TO Punëtorët thelbësorë. NE, E GJYKAT ,S, KUJDESI Q TH KETO SITUATA N IN BOT DHE P CONR PTRMBAJTJA JON ISSHT FL LUAJ DHE EVROVIMI DHE SI SITUATA EVROVAT JEMI QENALE DHE NGA P CONRMBAJTJEN MNDOJN E VERDO MJETET ORA, SHQYRTUES SHTESA MASAT P INRFSHIRSE MJETET N AT KUFIRI. >> Pyetje: FALEMINDERIT. Dylon. >> Dr. SORRY Unë do të fillojë me MINISTRI MILLER, po dëgjojmë POR NJ A SHIFT T C KAPACITETEVE N TO JUGOR, QAT JAN DOKTORT Kthimi nga NDERTIMET N URBAN KOMUNITETET KAN AN ZBATIMI I TELE-SHALNDETSIS,, ISSHT QAT NDODHJE SHIFT? JAN TH DOKTORST T VAJN F NGA RRETH PERFUNDOJME QE DHE SI DO SI QE - >> Përgjigjuni FALEMINDERIT, DYLON DHE FALEMINDERIT P FORR SHKELJEN RAPORTET QE JANING TING BNI ISSSHTJE INDIGJORE N IN PJESICMARRJE. KERTO NUMBERR REALTSISHT QAT FITON KOMUNITETET INDIGJENA Q IN TC PRFshihen SHKURTIME T N Infermierëve DHE DOKTOR ANDT DHE SI PJESA T THE DISKUTIME JEMI SI KEMI INUITI INDIGJOR KOMUNI METIS DHE KOMBET E PAR D LRGUAR N WH WHFAR GSHT AND DHE HAPI GAPI I KAPACITETIT T SHPILLRNI N IN MOST SHUM Mënyra e ekspeditës. KJO ANSHT AN DISKUTIM VJETOR QE NDODH N IN KOHA T REAL. Unë do të DEFER T TO NDODH T TO PSRGJIGJE A SHUM PYETJE TRE DIREKTIT POR SI JEMI IDENTIFIKOHEN NEVOJAT P FORR K SERKOHET KAPACITETI T TO SHPPRNDARJEN NO APO RREZIKONI - DHE MB SSHTETUPRIA OSE GJETJE PR MESIMIN QE Vjen me shumë diskutime MBI BURIMET FINANCIARE T WH CILAT I TALKUAR N Y TY TAN B POR EDHE BURIMET FIZIKE PERSONALE PAJISJET E MBROJTJES DHE Aftësia për të marrë doktorët DHE Infermierët në vend në një rast Moda në një mënyrë që do të bëhet më e mirë SHVERBONI KOST KOMUNITET. DO T L DUHET T AN PSRGJIGJEN RESTIN E T PYETJE. >>> FALEMINDERIT TER SHUM P FORR TUAJ PYETJE, JEMI duke punuar me RRJETI I FIZIKICVE DHE Infermierë dhe SHALNDETAL T O TJERA PROFESIONALE N OR RREZIK P THER TIJ T BE BNI PJESA E K SERKIMIT Aftësia duhet të duhet një komunitet QË. >>> Faleminderit. >> Pyetje: Një PYETJE P DRR DR. NJOO, KEMI PROVIMET QAT JAN SHIFTIMI P TOR SATELLITE LABS Away NGA LABAT E TYRE QENDRORE. SHT STdo gjë është akoma E KONFIRMUAR N L PUN L KOMBTARE? FAR IS ISSHT ST STANDARDI I SH SERVRBIMIT PR REZULTATET E KTHIMIT T TO PROVINS DHE ATFAR BSHT BACKLOGA AKTUALE E SAMPLEVE që do të provohen në MNL. >>> Në KUSHTET E TESTIMIT REGJIMI, N BE FILLIMIN E SITUATA N IN GJYQARYSIN E VETI T ALL GJITHA LABORATORI Konfirmimet ishin bërë nga ana jonë LABORATORI MIKRO BIOLOGJIKE. FAR H HSHT NDODHME THSHT TH Q TH NDODHENI NJ COL SHOQRIM I MIR NDR TUAJ LABORATORI DHE VETET N THE PROVIMET DHE TERRITORET DHE TANI KEMI PROVIMET SHUME QAT KAN WH ATFAR T WE NDONI A VLERATSIMI VLERATSISHTI SI KA NUK DUHET T HA KET HA T TH MUND T T MUND TI Konfirmuar në MNL N ALSE ALBERTA, ONTARIO, QUEBEC, VLERESAT QE, QAT KONFirmohet, NUK DO DUHET T G DHNI DMNL. T H NDIHMOJM PROVIMET E VARAJ Q TH MUND T MUND KAN KAPACITET DHE AKTINIT N T KUSHTET E NJ T KOHA T T ARDHURA NDODH TI MIR SHEMBULLI MUND T L MSOJN TH SE DITA. >>> MIR. NJNE PRFUNDIM P FORR SHUMN E PARA DHNI KALIMIN E telefonit. KELCEY, REUTERS. >> Pyetje: Pyetja ime e parë FORSHT P FORR DR. NJOO, TA LEXON QEVERISJE PER PERDORIM DHE SHITJE A HYRJE E PATENTUAR N THE EXTENT E nevojshme për t'u përgjigjur te EMERGENCIA PALR SH HENDETIN PUBLIK. >>> Unë jam duke u mrekulluar e bën këtë APLIKOHENI P DRR BIM ANDT DHE BUJQSIN E DUHET TE LICENCAT E PLOTSUESHME? >> QE JANE SI FUSHA IME N KUSHTET E EKSPERIENCA Sime. JEMI PUNOJM CL MBI SHNDETIN KANADA POR NOUSE po kërkoni në RREGULLAT E LICENCIMIT NUK I NDODH Pozicioni për t'u përgjigjur që. >>> DO T D KNI M ONYRA TONA MINISTRI I SH HENDETSIS MINISTRI HAJDU APSHT AP APLIKUAR N T KUSHTET E TEKNOLOGJIA E RE e TESTIMIT SI MUND T SP FJALOJNUT NUT VAJTJEN E POSHTS PARA N KUSHTET E T OF Q APNDRIMI I TESTIMIT TAB LABORAS POR N T KUSHTET E LICENCIMIT SPECIFIK DHE RREGULLIMET NUK MUND T SP FJOJ QË. >>> VESHJE Një SHOT. [QENI] >> Pyetje: MUND T MSOJME TYRE MINISTRI MORNEAU, JU keni thënë Q KA NGJARJE Q TO BN Ndihma shtesë dhe shtesë Masat që vijnë. DUHET MUND TOU DINI KU JENI DO T SE SHIKONI QAT P ARKOHEN DHE ATFAR FUSHA'SHT QONDRON T TO JET N BE AS MIR SE KU JEMI SHKOJN T SHIKON PAKETA E ENERGJIS? >> Përgjigje: JEMI PUN P TOR SHKENI SIGUROJNAT QAT T DE BJM SHUM URGJENC AND DHE E R IMNDSISHME SSHTJET E PAR DHE WHFAR F NGA JON PERSPEKTIVI NE REALIZOhemi ISSHT QE KJO DO T BE JAN KANADIANS, SHUM KANADIANS Q WH GJINI THEMELET PA TE ARDHME PERHAPS AKTUAJ DHE P CRFSHIR N. DIT COMT E VDIT DHE ATA PSE Ne do ta vendosim që në PARA shumë GJITHA NEN SHUM PRINDS T AG AGJINS SIMULTANEOUSLY WE SUAJ KA NEVOJN PR T NDUPRMARREN BIZNESET N SO T GJITHA MUND T BR KUJDON K THTO KOHA NGA KU JEMI DHE TANAY KU JEMI PROR KTS SHTJE. Kështu që ka kuptimin që duhet TE PUNOJME NE FRONTE TE SHUME AT KOHA T S NJSIT. Ne kemi nevojë të sigurohemi që ne KAN FINANCIAR TE MIR Aftësia për firmat që duhet të merren QAT KOH P KA MUNDSISHME SI ATA PSE Jemi duke punuar me bankat që duhen bërë SIGURI QAT KREDITI AVSHT AV I disponueshëm BIZNESET E VOGLA DHE LARGE. DHE DUHET TAT NDONJ TH Q NEVOJN T TO JEMI Të mendosh NUK VETM SHKELA E KOMPANIVE POR EDHE SEKTORT PJESMARRJE. JU KUJDES DUHET GAZI DHE SEKTORI I VETIT, SEKTORI I ENERGJIS IT Shtë një nga sektorët që janë SHPRNDARJE HARDHART PJESM PJESA Ata kanë çështjen RRETH SFIDA E SHUMS-19 DHE RRETH PRMIMIT T ultë të gazrave dhe VAJTI SI REZULTTI I OPEC-ut Vendime. Pra, ne e dimë se ATA ATA PARRPARA PARA E GJITJEVE Ne DUHET T BE BCNI KUFIZUAR ME BECNI KOSTOS Q SMNDR VENI DHE NDTERRMARRJE me madhësi të mesme në këtë SEKTOR JAN P PJESMARRJE Pambrojtur. POR dua të siguroj se NJERZIT TD NDRMARRJEN N IT SHUM SEKTORT JEMI DO T KRKOJM N SEKTORI I AIRLINEVE, N THE SEKTORI I SPITALITETIT CILA ESHTE FAKTOHEN SFIDAT E MORME, D DRGIMI P FORR T. N T KUSHTET E KU DO T HA KEMI M M SHUM TË THUASH. NELL SHUM VENEER, N, Vijnë DITING DUA T DHNI NJERZIT P UNR MNYRJE T M PLOT F SI SI NDIKIMET DO T BE JENI MITIGATUAR N EX EXTENTIN E MIR E MUNDSISHME N TH KIST SFID TIME. Ditën e sotme mendoj se çfarë dëgjoni SSHT S SI NUK është vetëm ne jemi PSRGJIGJE NAT MNYRJE Q PE NJEROPZIT KAN AC HYRJE N 2 2,000 dollarë P FR KAT MUAJ POR QE SSHTOM DISA Q TH SHT KOMPANIVE DREJTUESE DREJTUESE SI KOMPANITET NUK DUHET T SE SHPRNDARJEN PUNSINIR E TYRE NGA KOMPANIA E TYRE. DUHET T TO DUHET T S SHENJN WE NUK MUND T DO PAGUARI QENI KTO KOHA DHE KU JANE QE NDODHE KETE A SUBSIDI DREJTUESE E DREJT TOSIS TO P TOR NJERZIT, T EM PUN EMSOHET SI Q TH MUND AKTUAJ JETON JETA E TYRE KU Kjo është bërë, ata mund të shkojnë prapa TE PUNOJME PER PUNUESIT E TYRE DHE Ne mendojmë se kjo është kritike KUJDES. >>> Faleminderit. Ne do të marrim tre PYETJE NJNE N IN FRANC START. [FJALA FJAL] >> (Zëri i Përkthyesit): >> Pyetje: FALEMINDERIT. Z. MORNEAU, DO TIK DUHET T TO KUPTOJM AS ASISTENCN TUAJ TUAJ NJOFTIMI ISHTE AGO JAVA AKTUAJ DHE SHENI NE JEMI DUHET N AP 6 Prill F P FORR AN PORTALI ONLINE, TJETA 10 ditë E CILA Sillet N US SHTET 17 APRILI DHE Z. TRUDEAU QENI IT Mund të marrë disa ditë për të Kontrolloni që të 27-të. NJERZIT REZULTOHEN K NETU PARA URGJENI DHE JU po i thoni 27 DITA NGA KOHA E JUAJ NJOFTIMI I PAR DHE KUR SHKRIMI MIR. SHT QAT FITON ARSYETueshëm SITUATA AKTUALE. SI MUND T J DUHET TUST DUHET T JENI A DELAY? >> Përgjigje: FALEMINDERIT P FORR TUAJ PYETJE. >>> Unë Pajtohemi dakord që kjo SITUATA RSHT U urgjente dhe që është PSE TE GJINI NJ A SHUME DHE Mënyra e efektshme për të ofruar ndihmën tonë DHE KATTO QAT JAN JEM PRO PROPOZIM. Ne do të kemi një sistem QAT DO T D DHIVNIEN N TO POPULL Në javët që vijnë. Ne mendojmë se do të fillojë në JAVA E 6 prillit nuk mund të tregoj JU NJATE DIT EKZEKTUES SI JEMI SIGURIMI Q SISTEMI JON T JET PUNËS. Qartë, sistemi ynë nuk ka Aftësia për t'u ngritur në këtë SFIDA DHE KJO PSE SI JEMI GJETJE NJ W MUND TANI P TOR T TO BNI KJO. USHTR E URGJIS,'shtë E RPORTNDSISHME DHE Ne do të jemi këtu. Do të marrë disa ditë të tjera Di, unë e di se është vështirë NJERZIT DHE Q TH JAN AB ABSOLUTELI E VUERTETA, por ne duhet të bëjmë këtë. Ne duhet të kemi një qasje që PUNA, TTHER TJERA SITUATA DO T BE FEMIJE. >>> NAY DITT T VAJME SHKOJN TO T SHUM M D SHUM DETAJE, Ne do të jemi në gjendje t'ju tregojmë Saktësisht SI DHE KUR DHE OF KURSI NE DUHET T W PUNOJM TG GJITHA T EN BESIMIT T TH BNI KEMI Qasje të MIR. >>> PYETja ime RESHT SHPREHT SHUM. NUK JEMI SIGURIM NESE DIKA MUND P ANRGJIGJE. NSE NUK KENI PRGJIGJEN PATRGJIGJE POR PUNN E KT Duke u bërë në këtë efektiv SISTEMI P TOR SHPRNDARJEN E FINANCIMIT T CANADA, KUR DUA TEKNIKE PUNA AKTUALE KUNDR T TO BNI PUNA E SISTEMIT? Ne dëgjojmë një njoftim të fundit JAVA. Ne pritëm për faturën që do të jetë NDIKUAR POR NE DUA T K DNI K WHKU JU FILLUAR T TO ELABORONI SISTEMI JU JENI GJITHA Zbatuar? >> Përgjigje: FALEMINDERIT. KEMI FILLUAR - KEMI FILLUAR QPNDRONI KUPTIMIN E PASTRUAR T WE WEEKS SO Q ISHT TA GJITHMON NDERRUAJ DHE TANI DUA T TO BN SIGURIN QE DHNI SHKENC ANDN DHE Nivelin e DUHET QAT JEMI PRGJIGJE Sigurohuni që PARA DO T BE JET KA PER NJERZ. Kjo gjë shumë e rëndësishme. >>> Ne do të kemi më shumë Thuaj SHPO KJO DHE PUNA ISHTE Filloi më shumë se një AGO javë. DHE JEMI Q G SHTOJN T U NDRTOJN THE SISTEMI MOST EFIKUESH INM N IN QEVERIA FEDERALE T EN SIGUROJ Q F FONDIT JAN KTU. >>> DHE THESHT ARSYE ARSYE K WET WE JAV TO P TOR T KA NJ E TIJ P BRFITIMI N PL VEND T FOR GJITHA KANADIANT N S NJ S SITUAT KU JAN TC ARDHURA TC ARDHURA TEC TJERA E COVID-19 SHT B SHQYRTI, QENI, KEMI DUHET TVE KEMI SISTEMIN QE Shtë efikas dhe i fortë T M BNI SIGURIN QAT DO T BE JEMI K THTU P THER TIJ DUA TIN MNYROMO T F GJITHA A ZGJIDHJE E MIRA DHE SHKEMI N Vazhdoni të punoni për të siguruar që SISTEMI DO T F FUNKSIONON SI IT Duhet. >>> PYETJE T NE ARDHME, JU LUTEM. >>> Faleminderit. PYETJE T NE ARDHME NGA ALEX I "TORONTO STAR". >> Pyetje: DUHET N NE T NDJES HAPI I FUQIA FINANCIARE Ndihma e synuar në sektorët e përkohshëm, A B THENI DETYRIMIN Q JEMI PRANI PAS NGA SENATI Jepni QEVERIA FUQIA P TOR T EN ENACT QE SHPENZONI, T TO DUHET TUT DHNI Hapi i ardhshëm i parave për këtë PA PARAQITJEN E PARLAMENTIT? PA PA PASQYRIMIN E TJER Faturave? >> Përgjigje: Unë mendoj se pyetja ISHTE PER ME >> Pyetje: PO. >>> E SHUM TOO. >> Përgjigje: Pra, WHFAR LEFAR CSHT JEMI DUHET T HA KEMI KAPACITETIN N THE QEVERISJE P TOR VEPRIM RAPIDLY. GJITHA KA DUHET TIN MUND T MENDINI PR THEMELIM Sfidoni që JEMI FACING. Ne e dimë që po mblidhen Mundësia për kredi BIZNESET E VOGLA, MEDIUM DHE SHUM është me rëndësi kritike. Ne e dimë që në mënyrë që të bëjmë atë Ne kemi nevojë për të pasur autorizimet T M BNI SIGURIN QAT BIZNES BANKA E ZHVILLIMIT T C KANADAS DHE ZHVILLIMI I eksportit që kanë Aftësia për t'u dorëzuar dhe për fermë KANADA E KREDITS SI BILI AS Shtë duke kërkuar në TANI NGA SENATI MUND T US JET T TO JETOJNOS KET KUFIZIMET SI Q WE MUND T D BJN KJO LLOJ I KREDITIT FINANCIAR PPRSHTATSHME P CONRKONSUAR T TO GJITHA KJO ORGANIZATA DHE PARLAMENTI SHPROHET KJO SHUM SI DINI N 6 O'CLOCK QE BILI QAT MUND T BJN QE KAPACITET. KJO PSE Ne po punojmë GJITHA ME BANJET DUHET T BNI P ARFUNDIMTARI SI SI MUND Siguria më e mirë që ne marrim atë N A MUND T RREZIKUT PR BIZNES BS Sfidat e fytyrës. >> Pyetje: DUHET SI A Ndiqni, Unë mendoj se kjo mund të jetë P FORR DEPUTIN KRYEMINISTR N MANDITORI I INFORCUAR QUARANTINES, E dimë se shumë E KTHIMIT T PE NJERZVE NGA SHKELJET BREAK, DO T SE SHUM REPATRIACION UDHZIME N IN DITA TEC RNDISHME. DO T AP APLIKOHET RETROACTIVELY TO NJERZIT Q KAN TE KENI Kthehu KANADA E PARA? Unë GUESS DO T IT APLIKOHET Retroaktive? >> JO Aplikimet për izolimin e tokës N T ND MIDRMARRJEN TONA P FORR T GJITHA UDHTAR INTT NO KANADA. DUHET TET LETNI T R REMINDN NJER PEZIT QE GJITHA KU QENI NJERIU fluturojnë NO KANADA, TREGTI N TH KETE KIOSKS JEMI FAMILIAR ME JU Merrni një ekran që është fort REKOMANDON QAT TUAJ VET--SHOLNDET PR 14 DITS DHE DUHET T TO SHPESHT TH QAT KENI PRANOHEN QAT FUQOHET REKOMANDIM. SO që është gjithmonë në vend, NJERZIT JANI TRE GJITHA, SHUM, QENI KVSHILLUAR T DO BNI K THTO DHE KA NEVOJ T AC DUHET TAT BNI ATA Q THE KAN KVSHILLUAR për të bërë këtë. DO T F NGA NDRMARRJA NDRMARRJES SI T BNI Marrja e DETAJEVE TT KONTAKTIT T T ALL GJITHA Kthimi - MIR, T OF GJITHA NJERZIT që vijnë në KANADA DHE THEN DO T F NDODHME ME TY TE PERGJIGJE QE JANE INDEZUAR VET-SHOLNDET BSISHT SI NDRMARRJE QAT B BN MANDATORI. POR LET ME EMPHASIZE, DUHET B BENI T IT BNI T AL GJITHA. Kjo është një hap që mund të marrim të gjitha P PROR T PRO MBROJT SH THENDETIN DHE SIGURIN E KANADIANSVE DHE ULTIMATELY TO KUJTOHEN QAT R RENDYRJE EKONOMIKE TONA Vjen më shumë me shpejtësi. NSE MUND T FL LNDOJM C GJYKATN EKAT NE MUND T G KAMOJM TO N TO JET NORN NORMALE MË SHPEJT. >>> Në rregull, FALEMINDERIT, NJNE PRFUNDIM PYETJE N THE TENONE DHE THEN Do të marrim një nga dhoma dhe THIRRJE A >> Pyetje: FALEMINDERIT. [Y . E KUNDSISHME thelbësore PRODHIMET N C KANADA DHE MJEKICALSORE PAJISJET, USHQIMI Q TH KA NEVOJ NJERZIT T JETOJE DHE VETE SURVIVE N. KANADA. POR E COUE, EA DUHET T MBRETI SI E KUJDES N WHFAR NDIKIMI N IN SHTETET E BASHKUARA. FALEMINDERIT. PYETJE KE NGA GLOBAL. TI JE I MIRË. NJE PYETJE TAST PRGJITHSHME N THE Telefon PASTAJ. OPERATOR. >> SHTETE. PYETJE T NE NDONJE ISSHT F NGA LORNE Kopshti NGA POLITIK. JU LUTEM SHKONI PËRPARA. Linja juaj është e hapur. [Duke folur frëngjisht] >> FALEMINDERIT P FORR T T MIR TUAJ PYETJE. NGA Ministri Kryeministri dhe THE MINISTRI KAN IND INDIKUAR KJO DUHET QAT KUJTIMET N THE KANADA / US FUQI KUFIRIN T US BEHET KUFIZUAR EVEN VET FN VDEKJES N H SI T PL LUHET NUMRI I RASTEVE OUT në SHTET, DHE MINISTRI EDHE BESONI Punëtorët e përmendur në mënyrë të veçantë NË ATË. MUND T D PESRPAROJN WH ATFAR DUHET Merrni, ATFAR E MUND TR THESH Bëhuni P GR QEVERISJEN P FR M TJERA KUJDESI CILA HSHT HAPPENIMI I GJITHA N THE KUFIRIN DHE DOFAR DO B DONI PLANET E CONTINGENCY TH TME ST NDESTRMARRJE PASUR DUHET KUFIZUAR KUFIRIN? >> MIR, Unë mendoj se kemi parë DITA DISA T CON CONTINGENCY PLANET QAT MINISTRI I PARIME ISHTE REFERROZUAR N VAJ FUQI, KUARANTI OBLIGATORY E VERDO GJITHA HYRJE N C KANADA ISSHT A Hapi i dytë më serioz. Shtë një hap i rëndësishëm dhe ai DUHET TAKE BNI T ALL GJITHA KANADIANS FEEL SHUM SIGURT. JEMI KUJDES KUJDESI TAST VETS S VETEM DHE MASAT E SHUM SIGJIFIKUES KU VAJN TO N TO KUFIRIN TUAJ SHTETET E BASHKUARA, MASAT QE JEMI SHUM SHUM N IN BASHKABPUNIMI DHE BASHKPUNIMI ME FJALAT TONA AMERIKANE, DHE MJETET Q KAN KUJT PROJEKTUAR P TOR T EN siguruar që Puna thelbësore, tregtia thelbësore MUND TT vazhdojë. JU KUJTO T GJITHA T T TANI NDIKIMI I VRTETS S EX SHUM N CILA USHQIMI N ON TABELAT TONA, Rugët në tonë - BIMT N DR BARNAVE TONA REALI DEPOZONI N TH KATTU KUFIRIN-KUFIRIN TREGTI DHE DUA T TO B TN A MINUTA TE FALEMINDERIT TE TRAJNIMET KUSH JAN DR NDRMARRJES DHE FORT PROR KUFIRIN VERDO DIT, Ata po bëjnë punën e rëndësishme CILA WETO AKTUALE MBIJETOJ. JEMI, TE GJYKATA, duke menduar shumë KUJDES P ABR SHTES Masave. JU SHENI SHUM SHENJT US N GJYKATA E T J DREJT T DITT E PASTASTR Merrni një seri të vërtetë të hapave të PPRMIRSONI KONTROLLIN N THE Kufirin, Përfshirja e detyrimit Karantinë. DISA Q TH KEMI JEMI SHQYRTUESHME PSTRMBLEDHJE DHE DO VAZHDIMI TE SHQYRTOJE. DUA T W DUA T S them AJO TRAFIKU I KUFIRIT-KUFIRIN JANE QENHET ZBATIMI SHUM SIGNIFIKUAR. Kështu që ne kemi parë njerëzit P RESRGJIGJE PR KTO KUFIR KUFIZIME DHE EDHE N TO MESAZHI I BRENDSHM, I CILI NJERZ Po dëgjojnë prej tyre QEVERISJET N IN KANADA DHE DHE SHTETET E BASHKUARA DHE sinqerisht RRETH BOTS DHE QE MESAZHI ISSHT QAT TANI ISSHT KOHA T ST QNDRONI SHTEPI, TANI SHT THE KOHA KOHA SHPRNDARJES FIZIKE PRAKTIKA, DHE ISSHT IS ATFAR WE'SHT E shohim P CONRMBAJTJEN TUAJ N AT KUFIRIN TON DHE RRETH BOTS. >> DHE SI T A VETEM, MINISTRI FREELAND, WONDERING NESE MUND Reflektoni ATFAR BESHT LIDHEN T BAKENI KESTO FJALA T C THIRRJEVE ATA JU JENI P DRSHKRIM NDERRKOMB INTAR N IN SHKALLERS TERRITORI DHE PANDEMIKA GLOBAL POR DHIVNI KATT TH QEVERISJE KA NJ A histori të qenies - PROJEKTIMI Q E HAPUR N TO NJERZIT që vijnë nga ndryshimet VENDET, WHFAR KA DUHET T. BNI BAKENI KESTO THYR CS Q TH JAN A Gjithsej 180 e asaj që në disa Respekton? >> IHEY JAN. AT VDEKJET ME CORE-në e qeverisë sonë BESIMET OSE BESIMET E MUAJ IN THEMELORE YDO M WSIM. QEVERIA JON TOTA KUPTOHET QAT ABSOLUTI JON PRIORITETI DUHET T BE BN THE SHALNDETI DHE SIGURIA E Kanadezëve. N P SI T GJITHA, FEDERALI QEVERIA, PROVINCI QEVERITET, LEADERS KOMUNA, Drejtuesit indigjenë, kanadezët NGA VENDI KA QENE Të bësh gjëra të jashtme. F CHMIJ OT TAN NUK JAN N IN SHKOLL. SHUM, JAN SHUM NJERZIT JAN PUNA NGA SHTPI. SHUM njerëz nuk janë duke punuar në ALL. JEMI PRAKTIKUAR T ALL GJITHA T US SHBA DISTANCIMI SOCIAL. Shpresoj të GJITHA T SHTETIT JAN PR PRAKTIKUES N IN MAYNYRA Q TH KAN SHUM NDIKIMI P ALLR T ALL GJITHA T L JETAVE TONA. KJO JANE JASHTM TIMES. DHE E DI T WE GJITHA KEMI QË. DHE KETO NDRYSHIME T JASHTME ABSOLUTELI DUHET T HA KEMI AN NDIKIMI DHE KANE NDIKIM FAR JEMI po bëjmë në JONUR Kufijve. KJO NUK ANSHT ASHT K LLOJ T SH SHIFTIT N. Pamjet e qeverisë sonë. Kjo është RRETH duke marrë shumë HAPAT PRAKTIKE P TOR MBROJTJEN E SHALNDETI DHE SIGURIA E TYRE Kanadezëve. QUARANTINE 14 DITA ISSHT V SHUM SHUM Hapi tjetër në atë rrugë, DHE DO T P DUHET TI NDODH SHALNDETIN DHE SIGURIA E KANADIANS S F PAR Dhe unë mendoj se T OF GJITHA FEEL SHUM QENI DHE SHUM konfirmues që Q IS DISHT DREJTIMI I DREJTS. >> MERCI BEAUCOUP. >> (Zëri i Tto: FALEMINDERIT TUAJ. Q W NDODHEN SHTYMIN TON KONFERENCA P FORR DIT. >> Pjetri: SHUM RRETH PETER HYRJE T W VESHJE VETM VET ALM JU. INFORMAT E RPORTNDSISHME NGA UPDATA E FEDERALIT MINISTERSRT DITA. JEMI L LNGJUAR T TO AUT NUMBER

Ministrat federale dhe zyrtarët e shëndetësisë ofrojnë azhurnimin COVID-19 - 25 Mars 2020

In Ottawa, federal ministers, Dr. Theresa Tam, Canada’s chief public health officer, and Dr. Howard Njoo, deputy chief public health officer, provide an update on the COVID-19 (coronavirus) outbreak.
influenza, business, patient, self-isolate, illness, Ontario, vaccine, doctor, flu, tourism, contagion, emergency, flight, Bill Morneau, disease, government, deputy prime minister, traveller, Quarantine Act, Pablo Rodriguez, tourists, chief medical officer, returning, Theresa Tam, Ottawa, essential, Steven Guibeault, federal, infected, flatten the curve, pandemic, Canada, coronavirus, COVID-19, self-isolation, symptoms, health, outbreak, epidemic, spread, Howard Njoo, trade, Chrystia Freeland, traveler, travel, sickness,
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>

< start="190.854" dur="5.238"> DUHET T DO BJM ALL T ALL GJITHA Q MUND T R RREZIKONI >

< start="193.257" dur="4.337"> NDIKIMI I IMPORTUARIT T UJIT >

< start="195.759" dur="3.137"> RASTE. >

< start="196.226" dur="3.637"> P ALLR T ALL GJITHA T TH KTYRE TRE GJITHA IN >

< start="197.728" dur="3.803"> VET-izolimi, ne e dimë se ka >

< start="199.029" dur="5.272"> JAN D DIFFIKULT DHE JEMI >

< start="199.997" dur="5.538"> Mirënjohës P SR SAKRIFIKEN JU >

< start="201.665" dur="4.938"> JAN T BNI T TO MBIJNI T O TJERT >

< start="204.434" dur="4.271"> [FJALA FJAL] >

< start="205.669" dur="4.805"> >> (Zëri i Përkthyesit): N YSE JU >

< start="206.737" dur="7.04"> NUK KAN AN NDONJ SY Simptoma që MUNDni >

< start="208.872" dur="7.474"> SHKO JETUT P FORR NJ W MUAJ SI T LON DHNA >

< start="210.607" dur="8.775"> JU N ALL T ALL GJITHA TIMET Qëndroni të paktën >

< start="213.91" dur="7.374"> DY METERA NGA TTH TJERA. >

< start="216.48" dur="6.873"> SI GJITHMON,, NUK JU LIDHEN KOMONA >

< start="219.516" dur="6.273"> SURFACIONI DUHET SI DREJT DERI DHE >

< start="221.418" dur="7.641"> Lani duart tuaja në mënyrë të kujdesshme pas >

< start="223.52" dur="7.674"> JU Lini SHTEPIN AND DHE SI SOT >

< start="225.923" dur="6.539"> JU KENI P ATR SHTYP. >

< start="229.193" dur="6.239"> P THR KOSTO QO NDODHEN >

< start="231.328" dur="6.039"> Simptomat, pavarësisht se si >

< start="232.596" dur="7.675"> JANE SERIOZë, JU DUHET Qëndroni >

< start="235.566" dur="8.841"> NOM SHTPI N ALL GJITHA LLOJET. >

< start="237.501" dur="9.476"> Mjetet ONLINE Do t'ju ndihmojnë >

< start="240.404" dur="7.907"> P DRCAKTIMI N IFSE KA NEVOJ MADHE >

< start="244.541" dur="8.675"> VLERSIMI OSE KU JENI NEVOJ >

< start="247.111" dur="8.341"> Një provë COVID-19. >

< start="248.445" dur="8.676"> >>> JU LUTEM SHUMOO N WH ATFAR .SHT >

< start="253.35" dur="5.505"> CANADA.ca - OKshtë në rregull për të shkuar >

< start="255.586" dur="6.439"> E JASHTME P FORR NJ W WALK SI AS AS GJUH >

< start="257.287" dur="7.407"> JU MENAXHINI DY MIRERSNJIN DETYRIM >

< start="258.989" dur="6.306"> NGA TTH TJERT N ALL T ALL GJITHA KOHA, POR AS >

< start="262.159" dur="4.304"> GJITHMON AV DUHET T TO KOMUNS TUAJ >

< start="264.828" dur="3.47"> SH SERVRBIMET LIKE DOR DHE >

< start="265.428" dur="4.505"> DOORKNOBS DHE MBI duart tuaja >

< start="266.597" dur="5.405"> PARA JU Lini SHTPI DHE AS >

< start="268.432" dur="5.872"> Së shpejti SI JENI KUFIZUAR. >

< start="270.067" dur="6.94"> >>> POR P THR KOSTO QO NDEROJN >

< start="272.136" dur="7.073"> Simbolet JO M MNYR HS SI TIL MADH >

< start="274.437" dur="6.74"> MUND T BE JU DUHET TEM FEMIJET >

< start="277.14" dur="5.44"> Hiqni shtëpinë në të gjitha kohërat. >

< start="279.376" dur="3.904"> K ATU JAN T MJETET ONLINE për të ndihmuar >

< start="281.311" dur="3.503"> PETRSHKRIMI KU JENI NEVOJ >

< start="282.713" dur="4.304"> TESTIMI I VLERSIMIT TS VLERSIMIT >

< start="283.414" dur="4.471"> P FORR KUVIT-19. >

< start="284.948" dur="4.337"> >>> Kontrolloni vetëm një >

< start="287.151" dur="3.402"> CANADA.ca. >

< start="288.018" dur="4.704"> >>> E DREJTA TANI ANSHT AN EKTEMI >

< start="289.419" dur="5.873"> KOHA KRITIKE P FORR T ALL GJITHA T US SHBA >

< start="290.687" dur="7.374"> MERRE SIC DUHET. >

< start="292.856" dur="5.672"> Ne kemi nevojë për të marrë këtë përfunduar, le të >

< start="295.425" dur="5.038"> PLANI KURVA, FALEMINDERIT. >

< start="298.195" dur="3.236"> MERCI. >

< start="298.662" dur="4.371"> >>> Në rregull, faleminderit shumë, >

< start="300.63" dur="4.605"> DR. Njoo. >

< start="301.565" dur="4.237"> TANI DUHET TAR NGJESHME NGA MINISTRI >

< start="303.167" dur="3.703"> E MARKIT T IND SHRBIMEVE INDIGJENALE >

< start="305.369" dur="2.035"> MILLER. >

< start="305.969" dur="2.636"> SHENJË, >

< start="307.004" dur="2.669"> >>> >

< start="307.538" dur="3.002"> [FJALA FJAL] >

< start="308.739" dur="3.569"> >> (Zëri i Përkthyesit): MIR >

< start="309.807" dur="3.703"> PASQYRS, FALEMINDERIT TUAJ. >

< start="310.674" dur="5.238"> >>> INUIT DHE KOMBT E PAR >

< start="312.442" dur="4.404"> METIS JAN AM SHUM M SHUM >

< start="313.644" dur="5.738"> GRUPET E VULLUESHME N IN KANADA, DHE >

< start="316.046" dur="4.404"> GJAT KRIMIT N IN PJESM >

< start="316.98" dur="4.204"> KOSTU N IN REMOT AND DHE FLY-IN VETM >

< start="319.516" dur="5.405"> PJESET E VENDIT JAN >

< start="320.584" dur="6.306"> Padyshimtë VULNERABLE. >

< start="321.318" dur="6.606"> DUA DUA TE REITEROJ QE MUAJ >

< start="325.055" dur="3.87"> PRIORITETI I vetëm i ndarë nga >

< start="327.057" dur="3.603"> QEVERIA E KANADAS SHT >

< start="328.058" dur="3.437"> SH HENDETI DHE SIGURIA E INDIGJENUES >

< start="329.059" dur="3.536"> NJERZIT N >

< start="330.794" dur="2.869"> [FJALA FJAL] >

< start="331.628" dur="5.038"> >> (Zëri i Përkthyesit): NE >

< start="332.729" dur="4.471"> REKOHNI QAT KUVEST-19 >

< start="333.797" dur="4.772"> SITUATA N IN Kanada është në zhvillim >

< start="336.8" dur="4.271"> Me shpejtësi. >

< start="337.334" dur="5.038"> >> EKONOMIKA E KUVIT-19 >

< start="338.702" dur="7.307"> PLANI I PPRGJIGJEVE NJOFTUAR NGA >

< start="341.238" dur="6.773"> Java e fundit e punësimit në kohë >

< start="342.506" dur="7.241"> QEVERIA JON ISSHTV SHPREHT >

< start="346.176" dur="5.939"> $ 305 MILIONE TREGTI I DREJT TLOI >

< start="348.145" dur="5.939"> INUITI KOMBTAR DHE METIS >

< start="349.88" dur="5.905"> LEADERSHIPI P TOR TV DHNI NMNJ >

< start="352.249" dur="5.972"> Fleksibiliteti maksimal për të bërë >

< start="354.218" dur="5.771"> FAR KA DUHET T S P SRKONNIJEN E TYRE >

< start="355.919" dur="6.606"> Komunitetet në një kohë të krizës. >

< start="358.388" dur="9.677"> SHKOLLIMI I Reflektimeve të Fondeve >

< start="360.123" dur="9.076"> DISKUTIME ME KOMBT E PAR >

< start="362.659" dur="8.842"> INUIT DHE - PIRPARA PR PARAQITJE >

< start="368.198" dur="4.305"> KJO PANDEMIK. >

< start="369.332" dur="4.038"> >>> K THTO FONTE DO T LIN >

< start="371.635" dur="4.137"> Direkt në indigjen >

< start="372.636" dur="4.437"> KOMUNITETET ME MAXIMUM >

< start="373.503" dur="4.104"> Fleksibiliteti në ndihmë të përshtatjes >

< start="375.906" dur="6.339"> Përgjigjet në adresën lokale >

< start="377.207" dur="5.805"> Nevojave. >

< start="377.774" dur="8.075"> DO T DO BJM KIST M QU SHUM DHE ME >

< start="382.379" dur="6.172"> NDJESI URGJENCE. >

< start="383.146" dur="8.075"> >>> DUA T ST STRESOJ KJO ISHTE >

< start="385.982" dur="7.708"> VETM NJ NUR FINANCIARE >

< start="388.685" dur="8.608"> JEMI KUPTUAR P FORR PARA >

< start="391.355" dur="7.74"> Kombet, INUIT DHE METIS. >

< start="393.857" dur="7.807"> >> Kjo mund të shkojë në rritje >

< start="397.427" dur="6.373"> MB SSHTETJE P SR VJETJE, USHQIM >

< start="399.229" dur="5.539"> MB SSHTETJE, Ndihmoni P CHR F CHMIJT DHE >

< start="401.798" dur="8.709"> Ndihmoni për ato që janë >

< start="403.934" dur="8.842"> Papunë. >

< start="404.901" dur="9.676"> MBUPSHTETJET SH HENDETSORE MENALE OSE EVEN >

< start="410.641" dur="5.705"> SH SERVRBIME TER INTERVENIMIT T EM EMERGJENCS. >

< start="412.91" dur="5.771"> Kjo është vetëm fillimi. >

< start="414.711" dur="5.439"> >>> EDO KOMBT E PAR DO T G GJET A >

< start="416.48" dur="5.071"> SHUM VAZHDIMET BAZE PJESA PR >

< start="418.815" dur="4.304"> POPULLSIA, REMOTENESIA DHE >

< start="420.317" dur="4.637"> Komuniteti është i mirë. >

< start="421.685" dur="5.171"> PORTIONI INUIT SHT 45 MILION >

< start="423.253" dur="4.704"> DHE DO T FL DUHET TOW NDONJ >

< start="425.121" dur="5.606"> KATOR KRKESA E TOKVE T IN INUIT >

< start="426.99" dur="6.072"> ORGANIZATAT NGA ANA >

< start="428.091" dur="7.107"> SHKOLLIMI I DETYRUAR N BY ITK DHE >

< start="430.861" dur="9.042"> LEADERSHIPI RAJONAL, P FORR METIS >

< start="433.263" dur="7.24"> KA DO T BE B 30NI 30 MILIONON CILA >

< start="435.332" dur="6.64"> DO T FL RRETH NGA do QEVERISJE >

< start="440.037" dur="3.403"> ANËTAR. >

< start="440.637" dur="7.24"> MOSIMET E RESTIT N TO RAJON N AT >

< start="442.138" dur="6.741"> ORGANIZIMI PSSR MBROJTJE KOST >

< start="443.573" dur="5.74"> KUSH JETOJE NGA >

< start="448.011" dur="2.903"> [FJALA FJAL] >

< start="449.012" dur="2.803"> >> (Zëri i >

< start="449.446" dur="5.372"> FU INSHT SHTOJCA E FONDIT >

< start="451.047" dur="6.14"> TRE GJITHA SHPALL T FOR GJITHA >

< start="452.048" dur="8.041"> KOMUNITETET DHE TA DO TOW LEXOJN US SHBA >

< start="454.951" dur="6.407"> TE ADRESOHENI SSHTJE T HE SHALNDETIT PUBLIK >

< start="457.321" dur="4.504"> SHUM P FORR PROVIDIMIN SHEMBULL >

< start="460.223" dur="2.57"> PAJISJET DHE PLANIFIKIMI I EMERGJENCS >

< start="461.491" dur="2.536"> SUPPORT. >

< start="461.958" dur="4.805"> >>> Masat e marra nga >

< start="462.926" dur="5.306"> KOMUNITET PER MBROJTJEN E TYRE >

< start="464.16" dur="5.339"> POPULLSET NGA MBROJTJA E TYRE >

< start="466.896" dur="3.938"> Kufijtë për të deklaruar vendor >

< start="468.365" dur="4.004"> SHTETET E EMERGJENCS. >

< start="469.633" dur="3.736"> DUA T R REKOHOJ TIR TYRE >

< start="470.968" dur="4.237"> PUNA E RNDSISHME DHE Fuqia >

< start="472.502" dur="3.403"> TI SHQIPONI, por le të jem >

< start="473.536" dur="3.737"> QENI, KJO JSHT J DUHET >

< start="475.339" dur="3.669"> FILLIM. >

< start="476.039" dur="4.504"> Ne dimë më shumë mbështetje do të jetë >

< start="477.407" dur="3.837"> NEVOJNI DHE DO T BE BNI T BNI >

< start="479.142" dur="4.337"> SIGURI NUK KOMUNITETI I PASURISHM ISSHT >

< start="480.677" dur="6.139"> SI GJITHA LEHT. >

< start="481.378" dur="7.441"> QEVERIA JON ISSHT HER K HERTU >

< start="483.613" dur="6.073"> MB SSHTETI JU K DT KOHA KOHA. >

< start="486.983" dur="5.105"> >>> Faleminderit. >

< start="488.952" dur="5.839"> >>> MIR. >

< start="489.82" dur="8.641"> FALEMINDERIT TER SHUM, MARK. >

< start="492.222" dur="7.34"> TANI DO T HE D HEGJOJM F NGA >

< start="494.925" dur="8.574"> MINISTRI I KOMUNITETIT DHE >

< start="498.595" dur="5.472"> TRASHGIMIA, Z. STEPHEN >

< start="499.696" dur="6.107"> GUILBEAULT, SHTETI ISSHT JUAJ, >

< start="503.633" dur="4.204"> FALEMINDERIT. >

< start="504.201" dur="5.138"> >> PAS MIRA, Unë mendoj se ne >

< start="505.936" dur="5.004"> MUND TI KOH KOH T TO REKOHNIZON SI >

< start="507.971" dur="4.204"> SITUATA AKTUALE SHUME SI >

< start="509.506" dur="4.037"> Ne kemi nevojë për solidaritet dhe marrim kujdes >

< start="511.074" dur="5.238"> E EDO T O TJERA. >

< start="512.309" dur="6.806"> KJO ASHT A NJ S SITUATA KOMPLETIVE DHE >

< start="513.676" dur="6.707"> OLshtë duke u zhvilluar në mënyrë të rregullt. >

< start="516.446" dur="5.472"> T ALL GJITHA SEKTORT E PVRFSHIRUR DUHET T BE JET >

< start="519.315" dur="3.671"> DUKE MARRË PARASYSH. >

< start="520.517" dur="4.738"> KERTU JAN JO Gazetarët WHO IN >

< start="522.052" dur="4.437"> SITUATA NORMALE DHE >

< start="523.12" dur="6.072"> Pjesërisht në krizë >

< start="525.388" dur="5.172"> SITETET JAN EX EKSPERIENCIMI >

< start="526.623" dur="6.006"> DIFFIKULTETET E MIRA SI TANI >

< start="529.326" dur="5.572"> HUMBJEN ADVESHTS. >

< start="530.694" dur="5.705"> >> SI QE KANADIANT MUND TB BJN >

< start="532.762" dur="4.938"> MIREL LIDHEN INFORMACIONET E BURUARA LIDHURA >

< start="535.031" dur="3.57"> TE SHKAKTOJ-19. >

< start="536.533" dur="3.57"> KJO ESHTE PSE QEVERIA E >

< start="537.834" dur="4.805"> KANADA TSHT MNDSISHT >

< start="538.735" dur="4.938"> VEPRIMI SI KANADAJT MUND T CON vazhdojë >

< start="540.237" dur="4.07"> TE HYRJEN E DHERSNIES DHE MIRNDSISHME >

< start="542.772" dur="2.236"> BURIMET E LAJMEVE. >

< start="543.807" dur="1.702"> >>> >

< start="544.441" dur="3.636"> [FJALT FRENC] >

< start="545.142" dur="5.371"> >> (Zëri i Trato-s >

< start="545.642" dur="6.573"> Unë jam i kënaqur për të paralajmëruar që në >

< start="548.211" dur="6.406"> BEHALFI I KOLEGJIT TUAJ >

< start="550.647" dur="7.074"> MINISTRI I REVENUE KANADA >

< start="552.348" dur="6.607"> QAT KOMISIONI I PAVARUR >

< start="554.751" dur="5.372"> Q WSHT W po punon me CRA-në >

< start="557.854" dur="3.336"> SHT SHKOLLA T IM ZBATIMIT >

< start="559.089" dur="5.238"> MJETET NJOFTIMI DUHET T IN GJITHA >

< start="560.257" dur="6.472"> BUXHETI 2019. >

< start="561.324" dur="7.574"> TANI JAN FOR FORMAL, MORE SHUM >

< start="564.461" dur="6.473"> Q B BAZUAR N ON 30 MILION >

< start="566.896" dur="7.441"> INVESTOHET N ON QEVERISJEN TONUR N IN A >

< start="569.032" dur="6.64"> KAMPANI KOMBTAR I MESIMIT >

< start="571.067" dur="7.008"> RRETH SHKOLLS-19, DO T DO >

< start="574.471" dur="4.737"> DO T IN INVESTOHET N IN KANADIANS >

< start="575.806" dur="5.872"> MEDIA P WHRKUJT TV, LAJME >

< start="578.208" dur="6.806"> OSE ONLINE. >

< start="579.375" dur="7.342"> >>> Kështu që të ardhurat >

< start="581.812" dur="5.639"> E PRGJITHSHME N BY KIST KAMPJE >

< start="585.148" dur="3.503"> MUND TRE BRENIJET JETA E RE NO >

< start="586.85" dur="4.371"> MEDIA, MINISTRI I PUBLIKIT >

< start="587.584" dur="4.637"> PUNET WSHT PUNOJN F N. SHUM FILE >

< start="588.785" dur="4.037"> KJO MUND T BE NDIKOHET SHUM. >

< start="591.454" dur="3.437"> >>> FAMILJET E INFORMACIONIT AT >

< start="592.355" dur="5.038"> K POTO PIK N IN TI M THE >

< start="592.955" dur="5.773"> Nisma e Kanadezit >

< start="595.025" dur="5.705"> SHOQATA MJEKSORE, ROYAL >

< start="597.56" dur="4.639"> KOLEGJI I FIZIKAVE FAMILJARE DHE >

< start="598.928" dur="3.871"> KOLEGJI I FIZIKIANVE FAMILJE >

< start="600.864" dur="3.837"> E KANADA E KORININUAR NGA >

< start="602.332" dur="4.004"> SHALNDETI PUBLIK kanadez >

< start="602.933" dur="4.604"> SHOQATA DHE MBIKUROHET NGA >

< start="604.835" dur="3.836"> PUNA VOLUNTEER DHE ADVERTISING >

< start="606.47" dur="4.237"> OSE AGJENCI. >

< start="607.671" dur="4.404"> >>> GJITHA ato janë duke u përgatitur >

< start="608.805" dur="4.971"> Një KAMPAN PUBLIK I SHALNDETIT DHE >

< start="610.907" dur="3.336"> PARTNERIKUAR ME KANADIAN >

< start="612.208" dur="3.337"> MEDIAT DHE PLATFORMI ONLINE N A AIR >

< start="613.91" dur="3.671"> IT. >

< start="614.377" dur="4.972"> >>> Kjo është një kujtesë e SI >

< start="615.679" dur="5.104"> KANADIANT MUND T P PULLNI T GJITHA TO >

< start="617.714" dur="6.273"> NDIHMONI NJËRI-TJETRIN. >

< start="619.482" dur="6.974"> P FRFUNDIM, T B BNI IMMEDIAT >

< start="620.984" dur="9.143"> HYRJA N MON PARA CRSHT P CRR KRITIK >

< start="624.121" dur="7.073"> Redaktorët e shumtë dhe botuesit >

< start="626.59" dur="7.64"> VAJTIMI N VEND T SHUM >

< start="630.26" dur="7.04"> PROCESI PR LIBRIN E KANADIANS >

< start="631.361" dur="7.04"> FOND DHE PERIODIKA KANADAJ >

< start="634.364" dur="6.339"> P BRFITIMET E MJEDISIT TUN FONDIT T >

< start="637.434" dur="4.604"> KESTO PROGRAMA DO T R MERREN >

< start="638.468" dur="4.804"> R 2 >

< start="640.837" dur="4.572"> JAVA TEW VEJTJE T NE VJETER ASS SI OPPOZUAR N THE >

< start="642.172" dur="4.571"> MUAJ PAS MUAJ. >

< start="643.406" dur="5.405"> MIR SE MERI KESTO MASA P MER >

< start="645.542" dur="4.804"> SIGURIMI KANADIANIANT MUND T R MIR >

< start="646.877" dur="4.804"> FAKTUALE LIDHUR ME FAKTUALE >

< start="648.945" dur="3.77"> COVID-19 DHE MB SSHTETJEN MEDIA >

< start="650.48" dur="2.836"> DHE ORGANIZATAT KULTURORE. >

< start="651.815" dur="2.702"> FALEMINDERIT. >

< start="652.849" dur="2.736"> MERCI. >

< start="653.45" dur="3.403"> >>> MIR, MERCI, STEPHEN. >

< start="654.651" dur="2.97"> FALEMINDERIT, STEPHEN. >

< start="655.718" dur="4.138"> DHE TANI DUHET T HE NGJESHME NGA JON >

< start="656.986" dur="3.771"> MINISTRI I FINANCAVE. >

< start="657.754" dur="3.337"> >>> BILLI, LUTEM. >

< start="659.99" dur="5.271"> >>> Faleminderit. >

< start="660.891" dur="10.343"> >>> >

< start="661.224" dur="10.677"> [JO AUDIO] >

< start="671.368" dur="4.303"> >>> Faleminderit. >

< start="672.035" dur="4.905"> PARA T ALL GJITHA, LET T S MAY SHUM TH FALEMINDERIT >

< start="673.203" dur="5.171"> JU T ALL GJITHA T P PJESAVE QE >

< start="675.805" dur="3.937"> PUNA E TG GJAT N NNI T L MUNDT T TO >

< start="677.106" dur="4.204"> MERREN KONSENT TAN PAVARUR P ONR >

< start="678.508" dur="5.005"> LEGJISLACIONI P ALLR T LEXUAR N US SHUM >

< start="679.876" dur="5.071"> PARA ME MASAT NE >

< start="681.444" dur="5.673"> DINI NE DUHET T TO LNDOJNW PARA >

< start="683.647" dur="4.971"> ME P TOR TUP MBSHTETJE KANADSIT GJAT GJITHA >

< start="685.081" dur="6.207"> NJE KOH E JASHTME. >

< start="687.25" dur="5.205"> SI QENI M ME SHUM >

< start="688.752" dur="5.405"> Sfidat e Jashtme >

< start="691.421" dur="4.17"> EKZEKUTUESE E JASHTME >

< start="692.589" dur="5.605"> MASAT DHE SI ISHTE INDEZUAR SI >

< start="694.291" dur="5.271"> JEMI MUND T TO GJITHA KEMI JEMI >

< start="695.725" dur="5.072"> ME P BRFITIMET QAT JEMI >

< start="698.328" dur="3.67"> NDTRMARRJEN PWR MBSHTETJE >

< start="699.796" dur="3.436"> KANADIANS, P BRFITIMET JEMI >

< start="700.997" dur="4.237"> NDTRMARRJEN PWR MBSHTETJE >

< start="702.132" dur="4.404"> BIZNESET DHE PENRFITIMET >

< start="703.399" dur="5.205"> JEMI PARAQITJEN P TOR MB SSHTETJE >

< start="705.368" dur="4.204"> EKONOMIA JON. >

< start="706.67" dur="5.806"> Kështu që unë do të doja të shkoj përpara me >

< start="708.738" dur="6.139"> KU JEMI. >

< start="709.706" dur="7.574"> KEMI REALIZUAR P OR MUNDSIN >

< start="712.609" dur="7.507"> JAVA QAT MAY SHUM MAYNYRA MEST T MIR >

< start="715.011" dur="6.106"> MBROJTJEN E KANADIANSVE T CIL AT JAN SI >

< start="717.447" dur="4.671"> PUNA, KUSH JAN SIC T SIC VJETUR, KUSH JAN N A A >

< start="720.25" dur="3.236"> SITUATA KU JANE >

< start="721.251" dur="3.403"> MB SSHTETJE N PAR PRINDR TLD PRBASHKT, >

< start="722.285" dur="4.371"> KUSH JAN IN N A SITUAT WH KU >

< start="723.62" dur="4.637"> JAN AT N H SHTPI, pasi ata janë >

< start="724.788" dur="4.604"> MBROJTJA E TEMAVE DHE E TYRE >

< start="726.79" dur="5.238"> FAMILJET ISSHT BY NGA KA NJ >

< start="728.424" dur="5.673"> P BRFITIMI I EMERGJENCS. >

< start="729.526" dur="6.172"> N SO LEGJISLACIONIN Q WE VAZHDOhemi >

< start="732.161" dur="5.839"> PARA ME NJE EMERGENCI >

< start="734.231" dur="5.504"> P BRFITIMI QAT EMERGJENCA KANADA >

< start="735.832" dur="6.172"> P BRFITIMI I PPRFITIMIT N THE IDEA SHT >

< start="738.134" dur="5.472"> Q WE JEMI SHKOJN TO P DR DHIVNI P FORR >

< start="739.869" dur="5.172"> EDO KANADAJ Q TH GJITHA >

< start="742.138" dur="5.072"> THEMELET N IN NJ A SITUAT KU >

< start="743.74" dur="5.672"> TY FITUAR T RE ARDHURA N IN >

< start="745.175" dur="6.606"> PASUAR 12 MUAJ T 5 5000 USD OSE M SHUM >

< start="747.344" dur="6.239"> DHE NUK KAN NDONJ IN T ARDHURA >

< start="749.545" dur="5.406"> SI REZULTETI I KOVIT-19, TIJ >

< start="751.915" dur="6.039"> MUND T G BNI K BTO PENRFITIM,'SHT >

< start="753.717" dur="6.072"> 2,000 dollarë një muaj për katër muaj >

< start="755.085" dur="5.738"> Pra, çfarë po bëjmë është sigurimi >

< start="758.088" dur="5.439"> Q WE MUND T FEMIJET NJERZ T TO URDHJET >

< start="760.022" dur="5.139"> PROR KT KOHA SHUM DIFFIKULTI >

< start="760.957" dur="4.771"> Kështu që ata kanë burimet >

< start="763.66" dur="4.604"> NEVOJNI P THER T DHE TYRE >

< start="765.295" dur="5.138"> Familje. >

< start="765.862" dur="7.04"> JEMI PROJEKTUAR KISTU N IN M .NYR >

< start="768.398" dur="4.938"> ITSHTUB SHPUBRNDARJE E PASURIS S W VET >

< start="770.567" dur="4.404"> DREJTIMI N TO PUNSUAR, T TO >

< start="773.036" dur="4.838"> Njerëz. >

< start="773.47" dur="6.906"> >>> Pra, WHFAR KJO NDIKONI ISSHT Q TH >

< start="775.105" dur="6.806"> P FORR NJ AN PUNPTUAR NUK DO >

< start="778.007" dur="4.538"> DUHET TP SHPARRNDARJEN PUNSIMIN >

< start="780.51" dur="3.536"> E PUNSIS E TYRE NGA TYRE >

< start="782.045" dur="2.836"> ORGANIZIMI. >

< start="782.679" dur="4.871"> N SO K THT W M WNYR WE JEMI Direkt >

< start="784.18" dur="6.707"> Mbështetja e punëdhënësve. >

< start="785.015" dur="7.173"> Ata do të jenë në një gjendje >

< start="787.684" dur="5.806"> KU N IFSE N IN KIST EM PUNSISHT ISSHT NO NR >

< start="791.021" dur="3.537"> FITUESHME PARAJ PARA NGA T >

< start="792.322" dur="5.038"> KOMPANIA TYRE MUND T BE Garantohet >

< start="793.623" dur="5.972"> K EMTU PUNPSISHT Do të jenë në gjendje >

< start="794.691" dur="6.272"> APLIKOHENI NAY NJ MNYRI DHE MIR >

< start="797.494" dur="5.038"> HYRJE N 2 2,000 dollarë për një muaj >

< start="799.729" dur="3.47"> KATER MUAJ. >

< start="801.097" dur="3.603"> Q IS JEMI T TH MENDIMIN KRITIK >

< start="802.665" dur="4.238"> KUJDES. >

< start="803.333" dur="4.838"> FAR DUHET T BJM GJYKATA >

< start="804.834" dur="4.905"> E JAVS S VETM ISSHT TO T TO BNI SIGURIM >

< start="807.037" dur="4.904"> Q KTO P BRFITIME MUND T BE JENI >

< start="808.305" dur="5.605"> DELIVERUAR, MUND T BE ARDHENI N A A >

< start="809.873" dur="4.57"> M .SIMI I MUNDS S MUND T MJETS DHE EFIKSIVE >

< start="812.075" dur="4.07"> PARA NO Xhepat e njerëzve >

< start="814.044" dur="4.071"> Shpejt. >

< start="814.577" dur="5.272"> >>> JEMI PUNOJM H VDEKJT >

< start="816.279" dur="5.605"> SIGURI QAT ADMINISTRIMI është i aftë >

< start="818.248" dur="5.939"> P BER T BR, JEMI TARGETING >

< start="819.983" dur="5.238"> JAVA E 6 prillit P USR SHBA >

< start="822.051" dur="5.273"> DHIVNI T TH KTI P FORR NJERZ. >

< start="824.32" dur="4.472"> >>> QE E R IMNDSISHME, KAJT >

< start="825.355" dur="5.839"> M M SHUM PUN T TO BNI T TO GJITHA P ENR T GJITHA >

< start="827.457" dur="7.674"> NJERZIT QAT MUND TAL BESIMI ME T THE >

< start="828.925" dur="7.941"> VOLUMET E SHUMAR TAR SHUM DHE PUNA >

< start="831.328" dur="8.174"> Shtë duke u bërë nga koleksioni im, >

< start="835.265" dur="8.808"> CARLA QAULTROUGH, Koleksioni im >

< start="837" dur="9.475"> DEANNE E DREJTA TANI. >

< start="839.635" dur="9.276"> FAR ME NDIKON PR MB FORSHTETIN TON >

< start="844.207" dur="6.172"> EKONOMI, NDIKIMI I FAR >

< start="846.642" dur="5.372"> Po bëjmë për ekonominë. >

< start="849.078" dur="4.037"> M APNYRAT E MIRATIMIT JEMI JEMI >

< start="850.513" dur="4.404"> FINANCIMI PARAQITJE K THT NGJARJE >

< start="852.148" dur="4.538"> QEVERIA FEDERALE DHE QE >

< start="853.349" dur="4.805"> MJETET QAT NGJARJE N. >

< start="855.051" dur="4.404"> KUSHTET E GJITHA EKONOMIKE >

< start="856.82" dur="4.537"> MB SSHTETJE QAT JEMI JEMI FITON >

< start="858.288" dur="4.971"> SIGJIFIKUAR Diferenca se >

< start="859.589" dur="6.106"> KA JANE JAVA E PRGJITHSHME. >

< start="861.491" dur="5.805"> >>> Kështu që është më shumë se sa >

< start="863.393" dur="6.473"> EKZEKUTIMI I MBUPSHTETJES T DIREKTIT T TO >

< start="865.829" dur="6.205"> KANADIANS DHE T TO VOGL >

< start="867.43" dur="7.207"> BIZNESET E 27 Miliard dollarë JEMI >

< start="869.999" dur="7.04"> PRANE T R DREJT TANI ATA QE >

< start="872.168" dur="6.306"> MBROJTJA E DIREKTIT T BE BUXHETohet AT >

< start="874.771" dur="6.439"> 52 dollarë dollarë ashtu që është >

< start="877.206" dur="5.205"> NDRYSHIMI NDNRKOMB BTAR SIPAS >

< start="878.641" dur="6.34"> SHKELA DHE SHENJIMI >

< start="881.344" dur="5.472"> P PER NJERZIT E KESTO PRFITIME. >

< start="882.545" dur="6.073"> DUHET KU JENI N AT KT Q WENI >

< start="885.114" dur="7.108"> B DNE Q TH 52 Miliard dollarë brenda >

< start="886.95" dur="7.373"> MBROJTJA E DIREKTIT T EX PRITUAR DHE T TJERA >

< start="888.752" dur="6.639"> TOP I KETE 55000000000000 $ >

< start="892.355" dur="4.337"> N DE DEFERRAT E TATIMIT T'SHENA JEMI >

< start="894.457" dur="4.071"> KECTO T B NEVOJN >

< start="895.525" dur="6.506"> KORPORATA TIV INDIVIDUALEVE NORME >

< start="896.826" dur="8.775"> DO T FOR NDODHET T TO paguajnë TIJ >

< start="898.661" dur="8.275"> TC ARDHURA TATIMI PARA 31 Gusht, >

< start="902.165" dur="7.073"> Pra një pako totale e >

< start="905.735" dur="5.005"> 107 dollarë miliardë në ekonominë tonë. >

< start="907.07" dur="5.004"> KA SHTUAR KOHA TENI PAYR T >

< start="909.372" dur="4.804"> KLIENI ME FINANC JN E JEEPS >

< start="910.873" dur="4.138"> MINISTREST, DITA PARA I >

< start="912.241" dur="5.005"> KOHA TENT SHUM N T THE GJUH >

< start="914.31" dur="5.739"> MINISTRAT E FINANCAVE TE JEEPT DHE I >

< start="915.144" dur="6.74"> MUND TA TREGONI QE KANADA ESHTE >

< start="917.38" dur="6.106"> Duke marrë një shumë, do të them, >

< start="920.183" dur="4.304"> MIRATIMI POR EDHE SIGJIFIKUES >

< start="922.018" dur="3.003"> QPNDRIMI P RESR P RESRGJIGJE N THE >

< start="923.62" dur="2.201"> Sfidë e RRETHSISHME JEMI >

< start="924.654" dur="4.371"> HASURA >

< start="925.155" dur="6.906"> [FJALA FJAL] >

< start="925.955" dur="8.542"> >> (Zëri i Përkthyesit): Unë TOY >

< start="929.159" dur="8.208"> E RNDSISHME P USR SHTETRIN TO N TO T GJITHA A >

< start="932.195" dur="7.04"> SITUATA KU POPULL, >

< start="934.631" dur="6.372"> Pavarësisht nga gjendja e tyre, >

< start="937.5" dur="6.807"> NSE NUK KAN IN T IN ARDHEN T O GJITHA >

< start="939.369" dur="6.039"> MUAJI I KATORT P FORR T MUAJ >

< start="941.17" dur="9.61"> Jini të aftë për të pasur 2,000 dollarë në muaj >

< start="944.441" dur="8.275"> PR KAT MON MUAJ. >

< start="945.542" dur="8.608"> Q ME DUHET'SHT A NJAGE SHUMAGE DREJT >

< start="950.914" dur="5.071"> SUBSIDI T PE NJERZIT DHE DO T DUHET TIJ >

< start="952.849" dur="5.672"> Ndihmoni kompanitë. >

< start="954.284" dur="10.71"> Kjo gjë shumë e rëndësishme. >

< start="956.185" dur="11.945"> >>> Kështu që ne do të vazhdojmë >

< start="958.654" dur="10.544"> TE DUHET SI MUND - POR >

< start="965.128" dur="6.34"> E DREJTA TANI ME KESTO MASA >

< start="968.264" dur="6.239"> Shtë E R TONDSISHME T TO SHIKONI QAT NE >

< start="969.365" dur="10.277"> KAN AS NDIHM P FORR NJERZ, A >

< start="971.601" dur="10.276"> Gjithsej 52 miliardë në DIREKT >

< start="974.637" dur="9.309"> MB SSHTETJE DHE ME TATIM >

< start="979.776" dur="6.94"> DEFERRAT PER INDIVIDUAL DHE >

< start="982.011" dur="6.506"> KOMPANIVE T C MUND T T MUND T NDODHEN >

< start="984.08" dur="6.606"> 31 Gusht për të paguar taksat e tyre >

< start="986.85" dur="6.839"> Injektimi tjetër 55 miliardë në >

< start="988.651" dur="8.141"> SHTETI NO EKONOMI. >

< start="990.853" dur="8.041"> >>> ITshtë një total >

< start="993.823" dur="8.074"> 107 dollarë dollarë. >

< start="996.926" dur="5.839"> >>> Kështu që ne mund të shohim SI MUND TI >

< start="999.061" dur="4.805"> Jini agresive për t'u marrë me këtë >

< start="1002.031" dur="5.806"> SITUATA DITA. >

< start="1002.899" dur="6.139"> >>> FALEMINDERIT TER SHUM. >

< start="1004" dur="5.872"> DHE E GJYKATIT Unë jam i lumtur >

< start="1007.971" dur="4.837"> PSRGJIGJE PYETJE TUAJ. >

< start="1009.172" dur="5.272"> >> FALEMINDERIT JU SHUM Faturat dhe shumë >

< start="1010.172" dur="8.709"> T ALL GJITHA KOLEGJET DHE JEMI INDEZUAR >

< start="1012.942" dur="7.441"> GATI P ANR PSRGJIGJE PYETJEVE TUAJ. >

< start="1014.577" dur="7.808"> >>> E MADH do të fillojmë me TRE >

< start="1019.048" dur="4.438"> PYETJET N THE TONE DHNI DHE FALAS >

< start="1020.616" dur="5.539"> N R SHUM. >

< start="1022.519" dur="6.472"> OPERATORI SO. >

< start="1023.62" dur="9.008"> >>> FALEMINDERIT, MERCI. >

< start="1026.289" dur="13.012"> JU LUTEM SHTYPI Yll 1 në këtë kohë >

< start="1029.125" dur="14.881"> NSE KA NJ A PYETJE. >

< start="1032.762" dur="19.352"> KJO DO T BE BNI NJ PA PAVAR SHKURTR. >

< start="1039.435" dur="15.015"> FALEMINDERIT PER DURIMIN TUAJ. >

< start="1044.14" dur="10.977"> PYETJA E PAR FSHT F NGA >

< start="1052.248" dur="3.603"> KRISTY KIRKUP NGA "GLOBE >

< start="1054.584" dur="3.237"> DHE MAIL ”. >

< start="1055.251" dur="3.07"> >> Pyetje: PAS MIRA, >

< start="1055.985" dur="4.205"> FALEMINDERIT P FORR T DO BNA KISTO KUNDR >

< start="1057.954" dur="4.17"> SOT. >

< start="1058.454" dur="5.105"> UNDERONI QAT SHNDETIN >

< start="1060.423" dur="3.904"> MINISTRI DUHET TLD DUHET PPPRPARSIT >

< start="1062.291" dur="4.304"> KAMI SI T OF NDRMARRJE >

< start="1063.693" dur="4.237"> QE FUQIT NE QUARANTINE >

< start="1064.46" dur="5.906"> AKTI JAN QO DUHET T BE PRDORET >

< start="1066.729" dur="6.106"> Sigurohuni që udhëtarët e tjerë >

< start="1068.064" dur="6.639"> SE PUNT E RENTNDSISHME po shkojnë >

< start="1070.5" dur="5.572"> T TO BNI SUBJEKT N A NJ MANDATORI 14 >

< start="1072.969" dur="4.104"> Izolimi i ditës, pyetja ime është >

< start="1074.837" dur="4.037"> P FORR DEPUTIN Kryeministri MINISTER, >

< start="1076.205" dur="4.004"> MUND T SP FJOHET T TO PSE >

< start="1077.206" dur="5.305"> QEVERIA ISSHT TANI E MUND T KTU >

< start="1079.008" dur="5.005"> Hapi SPECIFIK P TOR T EN siguruar që >

< start="1080.376" dur="4.905"> PISR K STO VET izolim >

< start="1082.711" dur="4.038"> UDHTAR IST ISSHT MANDATORI INDEZUAR >

< start="1084.147" dur="5.104"> DHE JAN PL po planifikoni një >

< start="1085.415" dur="4.704"> Mjeti i zbatimit për të shkuar me këtë >

< start="1086.883" dur="6.205"> BECNI SI JAN JENI GJITHA T BNI >

< start="1089.385" dur="6.773"> NJEREZIT POLICIK? >

< start="1090.253" dur="8.908"> >> FALEMINDERIT TER SHUM P FORR T >

< start="1093.222" dur="8.242"> PYETJE DHE TET LNI T J VETEM >

< start="1096.292" dur="7.04"> REITERATONI QAT, PO, SHALNDETI >

< start="1099.295" dur="6.273"> MINISTRI do të jetë duke përdorur fuqitë >

< start="1101.598" dur="7.039"> QE SI KA NENE >

< start="1103.466" dur="9.609"> AKTI KUARANTIN duke filluar në >

< start="1105.701" dur="10.477"> TONA ND MIDRMARRJE P TOR NDIKIMIN A >

< start="1108.771" dur="12.379"> MANDATORI PERIODI 14-DITY I >

< start="1113.209" dur="10.777"> Izolimi në të gjithë njerëzit që vijnë >

< start="1116.312" dur="9.376"> N C KANADA NGA KANADA E JASHTME. >

< start="1121.284" dur="9.509"> Kjo çështje u diskutua AT >

< start="1124.12" dur="9.609"> DHNI N THE CORONAVIRUS >

< start="1125.821" dur="11.478"> KOMITETI I Kabinetit të Hënë. >

< start="1130.927" dur="7.774"> T ALL GJITHA Kanadezët kanë qenë duke punuar >

< start="1133.863" dur="8.942"> SHUM, SHUM VETARD KUNDR PRAKTIKS >

< start="1137.433" dur="8.141"> NDIKIMI FIZIK N IN TYRE >

< start="1138.835" dur="11.278"> JETA DHE KEMI, P SR DISA >

< start="1142.939" dur="10.71"> TANI, JAN AD SHPENZUAR urgjentisht >

< start="1145.708" dur="9.343"> NJERZIT që vijnë në KANADA T C >

< start="1150.246" dur="8.075"> VET-ISOLUAR P FORR 14 ditë >

< start="1153.783" dur="8.575"> Kthimi i tyre. >

< start="1155.184" dur="7.908"> KEMI VENDUAR QE TANI ISSHT >

< start="1158.454" dur="8.109"> KOHA për të bërë atë masë >

< start="1162.525" dur="7.54"> Detyrueshme. >

< start="1163.226" dur="10.009"> Unë mendoj se të gjithë vlerësojmë vërtet >

< start="1166.696" dur="9.008"> QE SOSHT SO SI E RNDSISHME DUHET >

< start="1170.199" dur="6.173"> K STO izolim për të mbrojtur >

< start="1173.369" dur="5.305"> SH HENDETI DHE SIGURIA E >

< start="1175.838" dur="4.738"> Kanadezëve. >

< start="1176.505" dur="6.306"> DHE MUND T T NDIKOJ N TO DR. NJOO TE >

< start="1178.808" dur="4.637"> OFERTA - DO T L DUHET T. >

< start="1180.71" dur="3.67"> AURORA NJ HE SH HENDETI PUBLIK >

< start="1182.945" dur="2.769"> PRESPEKTIVE? >

< start="1183.579" dur="3.603"> >> PO >

< start="1184.514" dur="5.072"> K SERKO N F SH HENDETIN PUBLIK TRO NGA >

< start="1185.848" dur="5.539"> PERSPEKTIVA Q WE JEMI REPEZIM >

< start="1187.349" dur="5.239"> Shumë kohë, është e rëndësishme në >

< start="1189.719" dur="4.47"> KUSHTET E SHTETIT TIST SHPRNDARJES FIZIKE >

< start="1191.521" dur="4.103"> QE INDIVIDULET NUK EKSPOZOHEN >

< start="1192.789" dur="4.804"> ACHDO TTHER TJERA POTENCIALisht N THE >

< start="1194.323" dur="5.873"> VIRUS DHE EDHE QE PUBLIK >

< start="1195.758" dur="6.44"> PARIMI I SH HENDETIT T OF 14 DITAVE >

< start="1197.76" dur="5.839"> Duke qenë kufizimi i jashtëm për një >

< start="1200.329" dur="5.505"> PERIUDHA E PCRFSHIRJES SIPAS REZULTIMIT >

< start="1202.331" dur="4.671"> KOST PR PARIMET PALR SHALNDETIN PUBLIK >

< start="1203.766" dur="5.306"> MINISTRI ASSHT SHTETI >

< start="1205.968" dur="4.638"> UDHZUAR TREGTARAVT >

< start="1207.136" dur="5.138"> BACK TE KANADA JU MUND TI KENI >

< start="1209.205" dur="4.404"> JAN EX EKSPOZUAR TEC GJITHA KU >

< start="1210.74" dur="5.438"> N THE BOTN NER KVSHT SHTYP-19, pra >

< start="1212.408" dur="5.872"> KU JENI SHTPI NOM SHUM >

< start="1213.743" dur="7.507"> E R TONDSISHME P TOR MBROJTJEN E FJALS TUAJ >

< start="1216.312" dur="6.039"> KANADIANSIT T B T DHNI TEL T DHNAT-ISOLATUESE >

< start="1218.414" dur="4.605"> 14 DITS SI KJO JSHT J ASHT AN >

< start="1221.384" dur="2.902"> PPRSHTATI HAPI QENI NGA >

< start="1222.485" dur="3.903"> PERSPEKTIVI PUBLIK. >

< start="1223.152" dur="4.805"> >>> DO T ADD SHTOJM WE KEMI PARA >

< start="1224.42" dur="6.907"> MINISTRI LED një telefonatë me të >

< start="1226.655" dur="6.573"> PARIMET E PROVINS DHE >

< start="1228.091" dur="9.308"> TERRITORIT EARLIER KIST WE Java. >

< start="1231.461" dur="7.507"> KEMI SHUM PROVINT >

< start="1233.362" dur="8.276"> STEPPING UP DUKE M SHUM >

< start="1237.566" dur="6.24"> Masat e pastra brenda provave >

< start="1239.102" dur="7.139"> DHE TERRITORET P INRFSHIR DISA >

< start="1241.771" dur="7.273"> PROVIMET DHE TERRITORIT >

< start="1243.94" dur="5.905"> IMPOZIMI I KUFIZIMEVE N ON TRAVEL >

< start="1246.375" dur="5.305"> NGA JAN PROVIMI DHE >

< start="1249.178" dur="4.204"> TERRITORI. >

< start="1250.079" dur="3.937"> Unë mendoj se T ALL GJITHA KANADIANT NDEROJN >

< start="1251.814" dur="3.97"> QAT KJO ISSHT A SERIUS >

< start="1253.516" dur="2.836"> SITUATA. >

< start="1254.183" dur="4.905"> Do të fitojë më shumë para se të marrë >

< start="1255.918" dur="6.139"> Të mirë. >

< start="1256.486" dur="7.073"> SI NJ CO VEND T WE GJITHA JEMI TU KUJT >

< start="1259.222" dur="4.938"> KA NJ AN KOMBTARE T O JASHTME >

< start="1262.191" dur="3.737"> SISTEMI I KUJDESIT SH HENDETSOR DHE TERRIFIK >

< start="1263.693" dur="4.404"> KUJDESI SH HENDETSOR PROFSUT NE >

< start="1264.293" dur="5.139"> T ALL GJITHA KA DUHET T DO BN WHKA MUND T KEMI SI >

< start="1266.062" dur="5.471"> ZEMR NGA DR. NJOO në >

< start="1268.231" dur="5.838"> Duke filluar nga kjo, për të rrafshuar >

< start="1269.565" dur="5.906"> GJYKIMI DHE T PL PLANOJM KURVA >

< start="1271.667" dur="8.942"> DHE K ISTO izolim MANDATORY >

< start="1274.203" dur="7.107"> DO T H NDIHMOJN US B DONI Q KETO. >

< start="1275.605" dur="7.74"> >>> FALEMINDERIT DUHET SI A >

< start="1280.743" dur="3.304"> NDIQE. >

< start="1281.443" dur="4.672"> >> Pyetje: UN W ASSHT W MONSIMI PINGR >

< start="1283.479" dur="4.438"> MINISTRI I FINANCAVE NE >

< start="1284.18" dur="5.004"> Zbuloni që DEPARTAMENTI TUAJ >

< start="1286.248" dur="4.605"> JANE FALUAR P BR DYQANET RRETH >

< start="1288.05" dur="3.503"> Mundësisht duke përdorur ato për të >

< start="1289.318" dur="3.837"> SHPRNI PARA TE BIZNESET >

< start="1290.987" dur="5.305"> Në mënyrë specifike. >

< start="1291.687" dur="8.242"> JU MIRON SE DO MINISTER >

< start="1293.289" dur="7.207"> MUND TLE LUTEM T PRO SHPREHONI NJ A SPECIFIK >

< start="1296.425" dur="4.538"> UDHZONI N H SI KJO FJALA JAN >

< start="1300.062" dur="2.97"> DUKE SHKUAR. >

< start="1300.63" dur="3.603"> >>> Faleminderit. >

< start="1301.097" dur="5.538"> SISTEMI BANKAR është një burim >

< start="1303.166" dur="5.071"> E FORCS P FORR KANADA. >

< start="1304.366" dur="4.305"> KEMI, Unë besoj, THE >

< start="1306.769" dur="3.837"> SISTEMI BANKAR TR FUNDIT N >

< start="1308.371" dur="4.07"> BOTË. >

< start="1308.805" dur="5.838"> MUND T US MUND T TO PUNOJ T TO GJITHA >

< start="1310.739" dur="5.572"> ME SISTEMIN BANKAR T TO BNI >

< start="1312.575" dur="6.739"> SIGURI NE MUND TV BVJN AKTUALE >

< start="1314.777" dur="6.006"> LLOJI I KREDITIT QAT BIZNESET >

< start="1316.445" dur="6.206"> DUHET, BIZNESA T ALL GJITHA SIZMET. >

< start="1319.582" dur="4.404"> >>> JEMI PUNOJM TO TEMA DHE >

< start="1320.917" dur="4.804"> KAN BE N PUN LITERALLY >

< start="1322.852" dur="4.237"> P ORMBLEDHJE PVERR DITT E RENTNDSISHME >

< start="1324.153" dur="5.171"> T M BNI SIGURIN QAT NUK KEMI >

< start="1325.855" dur="5.271"> VETM P SRFUNDIMI Q TH NE >

< start="1327.223" dur="6.139"> JAVA E VRTETUAR, E BIZNESA >

< start="1329.458" dur="5.872"> PROGRAMI I ABILITETIT TED KREDITIT, THE >

< start="1331.26" dur="5.539"> HAPI I BIZNESIT >

< start="1333.529" dur="4.571"> BANKA E ZHVILLIMIT T C KANADAS DHE >

< start="1335.464" dur="3.804"> KORPORATA E ZHVILLIMIT TPORT eksportit >

< start="1336.933" dur="5.138"> P FORR BIZNES T SM VDEKJE DHE >

< start="1338.234" dur="5.472"> HYRAT E BIZNESIT me madhësi mesatare, POR >

< start="1339.401" dur="5.74"> EDHE KAPACITETI P FORR BANKS >

< start="1342.205" dur="4.871"> T D DHIVNI T ON GJITHA SIZME T >

< start="1343.84" dur="4.937"> BIZNESI LLOJI I KREDITIT >

< start="1345.274" dur="4.938"> Ata janë duke shkuar për t'u dashur >

< start="1347.21" dur="3.736"> PROR NJ KOH SFIDS. >

< start="1348.944" dur="4.071"> DUHET T TH THIJ DISKUTIME >

< start="1350.346" dur="4.271"> JAN SHUM MIR. >

< start="1351.113" dur="5.405"> DHE SHTETET JAN PUNE MIR >

< start="1353.148" dur="5.239"> GJITHA ME SHUM PAS NUK DO >

< start="1354.75" dur="6.506"> KAN AN YDO P FRFUNDIMTAR T TO RAPORTI IN >

< start="1356.652" dur="6.941"> KUSHTET E PARAQITJEVE PARAQITORE >

< start="1358.554" dur="6.606"> SI SI DO T MO LNDOJMW PARA. >

< start="1361.423" dur="5.873"> KUR DUA KA ATA P FRFUNDIM >

< start="1363.759" dur="4.204"> PARAMETERSRT Do të vij >

< start="1365.361" dur="4.704"> TRANSPARENTI SI AKTUAR >

< start="1367.43" dur="4.27"> MUNDUR. >

< start="1368.097" dur="5.338"> >>> Faleminderit. >

< start="1370.199" dur="6.339"> OPERATOR, PYETJE T NE ARDHME, LUTEM. >

< start="1371.834" dur="7.841"> >>> Faleminderit. >

< start="1373.602" dur="9.109"> PYETJE T NE ARDHSHME ISSHT F NGA LENA >

< start="1376.705" dur="8.142"> DIB NGA SHTYPI Kanadez. >

< start="1379.808" dur="7.041"> JU LUTEM SHKENI, VESHJA JUAJ SHT >

< start="1382.845" dur="7.44"> HAPUR. >

< start="1384.98" dur="7.241"> >> Pyetje: FALEMINDERIT. >

< start="1386.983" dur="6.706"> Z. MORE SHUM MORNEAU, UNE A >

< start="1390.452" dur="4.805"> PYETJE POR P BRFITIMIN E RE, >

< start="1392.355" dur="4.203"> PYETJE VERDO SHTYPI ESHTE >

< start="1393.823" dur="4.204"> SHPRNDARJEN E FONDEVE DHE >

< start="1395.391" dur="3.003"> DISA NJEROPZIT NUK DO T G MERREN KESTU >

< start="1396.692" dur="3.003"> Fondet për të paktën tre javë >

< start="1398.16" dur="3.904"> TË PAKTËN. >

< start="1398.527" dur="6.506"> SO WHFAR JAN T G BNI T BNI >

< start="1399.861" dur="7.241"> KUJTOHEN QAT POPULLET TET GJETNI TIJ >

< start="1402.231" dur="6.74"> FONDET QNDRON? >

< start="1405.167" dur="5.339"> QAT MUND T RE M RENJONI TVER GJITHA? >

< start="1407.236" dur="4.838"> >> Përgjigje: FALEMINDERIT. >

< start="1409.138" dur="6.339"> Kjo është shumë e rëndësishme >

< start="1410.64" dur="7.673"> PYETJE. >

< start="1412.208" dur="10.076"> PVERR DITA T P PASURA DHE WEEKS >

< start="1415.611" dur="8.942"> Ne do të punojmë shumë për t'u siguruar >

< start="1418.447" dur="7.641"> Q WE MUND T HA KEMI NJ A SHUM DHE >

< start="1422.418" dur="6.74"> Q APNDRIMI EFIKUENTAR SI Q NE >

< start="1424.687" dur="5.672"> MUND TICK BNI FOND TICK SHUM >

< start="1426.222" dur="7.908"> KANADIANT T WH CIL IST ISSHT NEVOJSHME N IN >

< start="1429.292" dur="6.572"> SITUATA TONA AKTUALE. >

< start="1430.526" dur="8.108"> Kështu që kemi gjetur disa sisteme brenda >

< start="1434.263" dur="5.505"> QEVERIA FEDERALE QE MUND >

< start="1435.998" dur="7.041"> Ndihmoni ne që të kemi një efektiv shumë >

< start="1438.768" dur="5.772"> DHE QPNDRIMI I DYT. >

< start="1439.902" dur="7.975"> DUHET MAY DITA DHE Unë jam SIGURIM >

< start="1443.172" dur="6.573"> Q WE KEMI T TO BN SIGURIN QE >

< start="1444.673" dur="6.54"> SISTEMI është duke punuar në mënyrë të duhur. >

< start="1448.01" dur="8.642"> >>> DUA E DI Q WE KEMI DUHET >

< start="1449.879" dur="7.206"> Bëni këtë sa më shpejt të jetë e mundur >

< start="1451.414" dur="7.84"> DHE KJO EXSHT Q EX SI DUAJ >

< start="1456.786" dur="5.405"> PËR TË BËRË. >

< start="1457.286" dur="8.174"> DITA JEMI THIRKM QAT N IN JAVA >

< start="1459.388" dur="6.574"> E 6 prillit WHSHT KU DO T BE JEMI >

< start="1462.325" dur="7.206"> P ABR T D DHIVNUAR KESTU Fondi P FORR >

< start="1465.594" dur="5.872"> Kanadezëve. >

< start="1466.095" dur="8.609"> >>> POR NERSE JAN A NEWDO GJITHA - >

< start="1469.665" dur="5.639"> NSE KAdo INFORMACION I RI >

< start="1471.6" dur="6.406"> Ne do t'ju japim >

< start="1474.837" dur="4.738"> DITE PAS DITE. >

< start="1475.438" dur="5.438"> REshtë vërtet e Rëndësishme të dini >

< start="1478.14" dur="5.472"> QAT JEMI ABSOLUTELI N A A >

< start="1479.709" dur="9.942"> SITUATA - KJO ISSHT THE SHUM >

< start="1481.01" dur="11.444"> GJET E RNDSISHME P USR SHBA, VERDO >

< start="1483.746" dur="10.41"> DITA MYSELF DHE CARLA QAULTROUGH >

< start="1489.785" dur="6.64"> JANI N SISTEMET. >

< start="1492.588" dur="5.105"> UNDIKONI NDIKIMET TUAJ POR IT >

< start="1494.29" dur="4.504"> NUK DO T BE BN SHUM. >

< start="1496.559" dur="3.569"> Do të marrë tjetër >

< start="1497.827" dur="3.904"> TRE JAVE. >

< start="1498.927" dur="5.639"> >> Pyetje: NENN WE N WESE DO T T BJM >

< start="1500.262" dur="7.441"> PR DIT DITS QAT NDIKOJN >

< start="1501.864" dur="7.941"> SHTATI N D DATN E 6 Prillit >

< start="1504.7" dur="6.907"> SI tha Ministri i Kryeministrit. >

< start="1507.837" dur="6.506"> DUHET NUK VAJN MUND T BE BNI një PORTAL >

< start="1509.972" dur="5.772"> DHE MUND T NOT PUNOJN. >

< start="1511.741" dur="5.739"> MUND TOU KOMENTE P THR KT. >

< start="1514.477" dur="4.704"> UNE KEMI PYETJE RRETH >

< start="1515.878" dur="4.904"> MINISTRI QUARANTI >

< start="1517.613" dur="6.206"> HAJDU ISSHT IM IMPOZIM DHE DHN >

< start="1519.315" dur="8.107"> FAR H ndodhi në SHBA, >

< start="1520.916" dur="8.408"> FAR JAN T G BNI T BNI >

< start="1523.953" dur="6.974"> IMPOZONI K QUT QU KUARANTIN? >

< start="1527.556" dur="4.404"> UN UN KUPTOJME Q OR JEMI SI RREZIKOJM >

< start="1529.458" dur="3.537"> NJERZIT N THE THEMELET KUARANTIN >

< start="1531.06" dur="4.204"> POR DO T Y DUHET MJETET PR >

< start="1532.094" dur="6.139"> CHECK POPULLI QO JAN HYRJEN >

< start="1533.128" dur="6.907"> SHTETI DHE T F VAZHDONI >

< start="1535.398" dur="8.141"> ME TAN O PVERR 14 DITST PAS PAS >

< start="1538.367" dur="5.939"> Ata hyjnë në vend? >

< start="1540.169" dur="6.706"> >> Përgjigje: FALEMINDERIT P FORR TUAJ >

< start="1543.672" dur="4.071"> PYETJE. >

< start="1544.44" dur="6.005"> ME PPRGJIGJE N THE QUARANTINE, >

< start="1547.009" dur="8.041"> Kjo është një ndryshim. >

< start="1547.877" dur="8.174"> TANI JEMI duke folur RRETH A >

< start="1550.579" dur="8.109"> QUARANTINE MANDATORY DHE, >

< start="1555.184" dur="5.071"> FALAS, DO T HA KEMI >

< start="1556.185" dur="7.14"> Mekanizmat në vend për të zbatuar >

< start="1558.854" dur="7.507"> KUARANTINA. >

< start="1560.389" dur="11.578"> QAT DO T BE JET FOR PR T GJITHA udhëtarët >

< start="1563.459" dur="10.844"> NGA RRETH NDCRKOMBTAR TAVELERELVE >

< start="1566.495" dur="9.109"> NGA SHKENCA SH.B.A. për PUNORT >

< start="1572.101" dur="5.271"> KUSH DO PUN THEMELORE DHE DUA >

< start="1574.437" dur="5.472"> EDHE LIKE TO. >

< start="1575.738" dur="5.705"> >> WHFAR M MECHANISMET SI DUHET. >

< start="1577.506" dur="9.276"> >> Përgjigje: DUHET T. BNI >

< start="1580.042" dur="10.277"> KUPTOJME QAT KVSHILLA TONA >

< start="1581.577" dur="12.212"> NUK KA NDRYSHUAR. >

< start="1586.916" dur="11.344"> P AR DITA T WE REZULTUARA FIRMLY >

< start="1590.453" dur="8.841"> T ALL GJITHA udhëtarët NGA RRETH >

< start="1593.922" dur="9.443"> VETSISHT VETM SHTYPI HYRJE >

< start="1598.394" dur="10.611"> KANADA. >

< start="1599.428" dur="11.111"> NDRYSHIMI NSHT TANI QAT NDODHET >

< start="1603.532" dur="9.376"> ND MIDRMARRJE DITA, KUARANTINA >

< start="1609.138" dur="7.507"> DO T BE BN M MANDATORI. >

< start="1610.673" dur="7.573"> >> Pyetje: POR ATFAR Mekanizmat >

< start="1613.041" dur="7.074"> A JENI duke kërkuar? >

< start="1616.778" dur="11.111"> NJNE PYETJE E PRGJITHSHME - PER >

< start="1618.38" dur="10.177"> KOLEGJIN ju faleminderit. >

< start="1620.249" dur="9.342"> >>> PYETJE T NE ARDHME FSHT F NGA >

< start="1628.023" dur="4.271"> AL-THEA. >

< start="1628.691" dur="5.438"> Linja juaj është e hapur. >

< start="1629.725" dur="10.043"> >>> SI NUK MUND T AN PSRGJIGJE TI, >

< start="1632.427" dur="8.409"> ATFAR M Mekanizmat e zbatimit AR >

< start="1634.263" dur="9.976"> NJERZIT JAN Q STNDN SHTEPI DHE >

< start="1639.902" dur="7.474"> BESIMI I KUARANTININES? >

< start="1642.638" dur="7.241"> WT >

< start="1644.373" dur="6.94"> TONA QENI NJE DETYRIM LIGJOR I >

< start="1647.543" dur="5.972"> NJERZIT HYRJE KANADA NGA >

< start="1650.012" dur="6.506"> KANADA E JASHTME T TO VET-Izoluar >

< start="1651.447" dur="7.507"> P 14R 14 DIT. >

< start="1653.649" dur="7.407"> DUA T EM EMPHASIZOJ thelbësore >

< start="1656.652" dur="5.906"> PUNT JAN EX T EX PCRFUNDUAR SI KU JAN >

< start="1659.088" dur="5.739"> RASTI ME KVSHILL T ST FORM >

< start="1661.19" dur="4.171"> NGA MINISTRI I PARIME NGA >

< start="1662.691" dur="4.037"> ZYRA T HE SHNDETSISUB PUBLIKE P SR DISA >

< start="1664.96" dur="3.47"> Ditë. >

< start="1665.494" dur="4.905"> NE KUSHTET E SPECIFIKE >

< start="1666.862" dur="5.772"> PENALITET DHE zbatimi >

< start="1668.564" dur="4.537"> Mekanizmat, do të japim >

< start="1670.532" dur="3.136"> JU MORE SHUM INFORMACION LATERR >

< start="1672.768" dur="1.368"> SOT. >

< start="1673.235" dur="3.27"> >> Pyetje: Në rregull. >

< start="1673.802" dur="3.337"> FALEMINDERIT. >

< start="1674.27" dur="4.07"> Pyetja ime është aktive për faturën >

< start="1676.639" dur="2.802"> Morneau. >

< start="1677.273" dur="3.936"> DUA T TO BNI LIDHJEN RRETH Faturës >

< start="1678.474" dur="4.837"> Faturat e ditës së sotme. >

< start="1679.575" dur="6.739"> DUHET T TO DSOJ ATFAR T M BNI >

< start="1681.343" dur="7.841"> Mendoni se do të ishte një e mirë >

< start="1683.445" dur="7.808"> IDEA T AS KRKOJ PARLAMENTI P FORR >

< start="1686.448" dur="6.841"> FUQIT T TO DETYRUAR DHE SHP SPRNET PA PA >

< start="1689.351" dur="4.504"> Miratimi i tyre deri në fund të >

< start="1691.386" dur="4.238"> 2021 NUK KA VITE K YT Y VIT POR T NE VJETM >

< start="1693.422" dur="3.336"> VITI. >

< start="1693.989" dur="3.336"> FAR MUND T TH MENDONI QAT ISHTE AN >

< start="1695.758" dur="3.67"> P APRPARIMI PPRGJIGJE N TH KIST >

< start="1696.892" dur="3.436"> KRIZA? >

< start="1697.592" dur="4.238"> >> Përgjigje: MIR, FALEMINDERIT P FORR >

< start="1699.562" dur="4.871"> PYETJE. >

< start="1700.462" dur="6.139"> Dhe unë mendoj se çfarë duhet të filloj >

< start="1701.964" dur="6.073"> ME FJAL ISSHT Q TH NDODH >

< start="1704.567" dur="4.804"> Q WE KEMI ND NRMARRJE NETN E KTU AKTUALE >

< start="1706.735" dur="4.237"> Në ora 6:00 të mëngjesit >

< start="1708.17" dur="4.938"> PSRMBLEDHJE E PAVARUR ME TJETR >

< start="1709.538" dur="5.105"> PJESET P TOR T MO SHKUAR PARA N ON TON >

< start="1711.106" dur="5.105"> PLANI PPRGJIGJE P FORR KANADADT. >

< start="1713.242" dur="6.206"> Ne e dimë që kjo është një >

< start="1714.777" dur="5.371"> KOHA EKZEMI SFIDA PR >

< start="1716.345" dur="5.872"> NJERZIT DHE NE DUHET T RES përgjigjemi >

< start="1719.581" dur="3.738"> Në mënyrë të përshtatshme. >

< start="1720.282" dur="6.072"> Fatura që ne kemi për atë që ka qenë >

< start="1722.384" dur="6.54"> PUNA PR SISTEMIN OSHT O NJ >

< start="1723.452" dur="7.374"> QAT DO T ALL LEXOJN US SHTYPIN T TO KEMI >

< start="1726.488" dur="6.54"> Aftësitë që mendojmë se kemi nevojë. >

< start="1729.058" dur="5.905"> FAR I DUHET TAY BN IS ISSHT Q TH JAVA E VNDETM >

< start="1730.96" dur="5.538"> JU MARDND SSISHME TAY KANAD TOS >

< start="1733.162" dur="5.305"> QAT DO T DO B DONI P WHRGJIGJE >

< start="1735.097" dur="5.405"> Merr PR T MBSHTETAR TI DHE T TO >

< start="1736.632" dur="5.038"> MB SSHTETI EKONOMIA TONA P THR KTO >

< start="1738.6" dur="4.338"> KOHA SFIDA DHE WHKA JENI >

< start="1740.636" dur="4.738"> SHIKONI THSHT QAT SI NDODHemi >

< start="1741.804" dur="7.04"> PARA DO T DO BJM TH ATAJ. >

< start="1743.072" dur="7.94"> Ne do të mendojmë rreth SI MUND >

< start="1745.507" dur="6.94"> KAN THE aftësinë për të lëvizur me shpejtësi >

< start="1748.978" dur="5.204"> T RES P RESRGJIGJET N TO SFIDA, NGJARJE >

< start="1751.146" dur="5.005"> ATA JAN N IN RASTET E SHUM >

< start="1752.581" dur="4.939"> PFORRFUNDUAR PFORRFUNDUAR, WHFAR NE >

< start="1754.316" dur="5.105"> Shihni VETLYM N IN KANADA POR >

< start="1756.285" dur="4.204"> RRETH BOTA SHT QE >

< start="1757.653" dur="4.003"> SSHTJET Q TH JEMI FAKTOHEN NJNE >

< start="1759.554" dur="4.104"> JAVA JAN D TIF NDRYSHME, >

< start="1760.623" dur="4.103"> SIGJIFIKUAR Diferenca N IN SHUM >

< start="1761.79" dur="4.204"> RASTET SI ISSSHTJET T WE SHUMNI >

< start="1763.792" dur="3.97"> JAVA PARA. >

< start="1764.86" dur="4.07"> Kanadezët presin që të jenë >

< start="1766.128" dur="5.539"> P PRGATITUR të merren me K THTO >

< start="1767.896" dur="5.772"> Sfidat, për të pasur aftësinë >

< start="1769.064" dur="7.24"> TE LEXONI me shpejtesi, TA KEMI >

< start="1771.8" dur="7.674"> FINANCIMI SI Q KA NEVOJ >

< start="1773.802" dur="8.408"> PER BLERJE ingranazh mbrojtes personal >

< start="1776.438" dur="7.274"> P ONR NJ NOT Njoftim të ND MRMARR BS SI QENI >

< start="1779.608" dur="4.971"> MUND T F GJIJN WH KU JENI Q NE NEVOJN >

< start="1782.344" dur="3.17"> MB SSHTETJE NGA PROVIMI SHQIPRI >

< start="1783.846" dur="3.77"> SITUATA E TYRE Q TH KEMI E DYT >

< start="1784.713" dur="5.138"> Aftësia për të bërë atë. >

< start="1785.648" dur="4.57"> Kështu që ne po kërkojmë të sigurohemi >

< start="1787.749" dur="5.139"> QE KEMI Aftesi per te bere >

< start="1789.985" dur="4.505"> QË. >

< start="1790.352" dur="6.14"> Ne dimë që disa sende që >

< start="1793.022" dur="4.871"> Autoritetet do të kërkohen në >

< start="1794.623" dur="4.938"> NJE SHPEJTI I PAPREZITUAR, JU jeni >

< start="1796.625" dur="4.304"> KUJTIMI I KRISHTS TALIMI DITA >

< start="1798.026" dur="4.338"> RRETH NEVOJS P FORR SHTET >

< start="1799.695" dur="4.204"> BACK TE JU DETAJE KETE >

< start="1801.129" dur="5.873"> PTR MASAT E RNDSISHME. >

< start="1802.497" dur="5.707"> JEMI duke punuar në mënyrë që të bëjmë >

< start="1804.032" dur="5.239"> SIGURI QAT KEMI KAPACITETIN >

< start="1807.136" dur="3.87"> T PRO MBROJTET KANADIANT, P TOR T MIR >

< start="1808.337" dur="4.838"> JANS VETM PR K THTO DHE T TO >

< start="1809.405" dur="5.071"> Vijnë nga kjo Sfidë, KJO >

< start="1811.14" dur="5.371"> SHT SI PRANOJN A SHUM SFIDS >

< start="1813.375" dur="4.905"> KOHA POR NJ T KOHA TEMPORARE P .R >

< start="1814.643" dur="6.04"> Vini nga kjo Sfidë ME >

< start="1816.645" dur="5.305"> INTACTI JON EKONOMI. >

< start="1818.414" dur="5.271"> Ne PAFUNDSISHME NUK E DI >

< start="1820.816" dur="4.738"> EDHE DEPTETI N NORN >

< start="1822.084" dur="5.171"> Kohëzgjatja e Sfidës DHE >

< start="1823.819" dur="5.438"> KJO PSE JEMI DUHET T BE JEMI >

< start="1825.688" dur="5.271"> PUNA TG GJITHA ME T WITH TJERA >

< start="1827.456" dur="6.907"> PJESET P TOR T BN SIGURIM NE VAZHDIM >

< start="1829.391" dur="6.406"> T HA KEMI KET C Aftësi për t'u përgjigjur >

< start="1831.159" dur="9.176"> N A SHUM, M W SHUM RRUG T KUFIZUAR >

< start="1834.496" dur="8.241"> EDO SFIDA Q TH KEMI SHUME. >

< start="1835.931" dur="9.109"> >>> TRE PYETJE N THE ROOM >

< start="1840.469" dur="6.473"> PARA NE KEMI KUFIZUAR TE telefonat. >

< start="1842.904" dur="5.306"> >> Pyetje: Julie VAN DUSEN, >

< start="1845.174" dur="5.738"> Znj FREELAND, DONALD TRUMP >

< start="1847.075" dur="5.038"> PRESIDENTI Amerikan është në kërkim >

< start="1848.377" dur="6.172"> DREJT L EASTNDS S CIL ISS ANSHT AN >

< start="1851.046" dur="6.072"> 12 Prill, Ai DUA AMERIKAN >

< start="1852.247" dur="5.706"> PUNA E-PACKRGJIGJE N. PUN. >

< start="1854.683" dur="7.307"> MUND T C KANADIANS T EX PRANUAR >

< start="1857.252" dur="5.238"> PUNA-P WR PUN N AT KOHA T BN? >

< start="1858.086" dur="8.208"> >>> FALEMINDERIT P FORR PYETJEN, >

< start="1862.157" dur="7.507"> JULIE. >

< start="1862.624" dur="9.844"> >>> QPNDRIMI JON N IN KANADA TOSHT TO T BR >

< start="1866.428" dur="9.409"> AKTI SHUM SHUM N AC pajtim me >

< start="1869.798" dur="6.74"> SHKENCA DHE ME K THESHILLN E >

< start="1872.601" dur="7.173"> SH HENDETI JET EX PUBLIK I SHUMSISHT >

< start="1875.971" dur="5.005"> Zyrtarët. >

< start="1876.672" dur="6.94"> Shumë kanadezë janë në punë sot >

< start="1879.908" dur="6.707"> Sigurimi i SHRBIMEVE THEMELORE DHE >

< start="1881.11" dur="6.405"> Unë e di se T ALL GJITHA JAN US JAN >

< start="1883.746" dur="6.472"> VALLREJT,, V RERREJT GR MIRATE T KTU >

< start="1886.749" dur="5.272"> Kanadezëve. >

< start="1887.649" dur="7.441"> SI P CR KANADIANT KU JANRE BINGNI >

< start="1890.352" dur="6.94"> Puna JO-Thelbësore Ose E P ABRGJITHSHME >

< start="1892.154" dur="8.575"> PUNA NGA SHTPI, NE DUHET T >

< start="1895.224" dur="7.073"> VAZHDIMI TE MBROJTENI KETO >

< start="1897.426" dur="6.44"> PRAKTIKAT E SHPISTRNDARJES FIZIKE >

< start="1900.896" dur="5.505"> T BE JEMI SIGURISHT QAT MUND T LEMRIN >

< start="1902.431" dur="6.506"> KUFIZUAR OSE N T KUFIZUAR QE >

< start="1903.999" dur="6.974"> DR. NJOO DHE TAMM DUHET >

< start="1906.535" dur="5.638"> P USRDORIMI, PLANI I KURVE DHE I >

< start="1909.071" dur="5.572"> DINI Q WE T ALL GJITHA PPRPAROJN AND DHE >

< start="1911.106" dur="5.805"> VAZHDIMI PAS DEBATIT NE >

< start="1912.34" dur="7.508"> Nata e fundit e parlamentit, NE >

< start="1914.777" dur="6.573"> P APRPARCSONI N EV M SHUM. >

< start="1917.045" dur="5.673"> SHPRNDARJES FIZIKE BENI AT >

< start="1919.981" dur="5.039"> NJOST KOSTOT EKONOMIK. >

< start="1921.483" dur="5.105"> QEVERIA JON KA MIR T BUAR, DHE >

< start="1922.851" dur="4.938"> JU SHENI M M SHUM RRETH TANI, >

< start="1925.187" dur="3.837"> MASAT E SHUM S SIGJIFIKUESE P .R >

< start="1926.722" dur="4.871"> MB SSHTETJE KANADSIT PROR KTO >

< start="1927.923" dur="7.006"> KOHA POR WHFAR DUA T BNI >

< start="1929.158" dur="7.84"> Thuaj te Kanadezët dhe Unë mendoj se >

< start="1931.727" dur="7.74"> SHTETI VENDET MUND TIS KJO, ISSHT SHT >

< start="1935.063" dur="7.942"> MIR PR SH HENDETIN DHE SIGURIN >

< start="1937.132" dur="7.908"> E KANADIANSVE DHE N THE MEDIUM >

< start="1939.601" dur="9.409"> TERME BSHT MIR P FORR EKONOMI TONA >

< start="1943.138" dur="8.642"> TE PRAKTIKA SHPRNDARJES FIZIKE >

< start="1945.174" dur="8.408"> TANI P TOR T RRITUR KURUR DHE T AND >

< start="1949.144" dur="6.907"> Jini të aftë për të marrë këtë. >

< start="1951.914" dur="6.939"> N T KUSHTET E KUJDESEVE SPECIFIKE, >

< start="1953.782" dur="7.073"> Unë mendoj se çfarë duhet të bëjmë DHE >

< start="1956.185" dur="6.639"> JAN DO po bëhet SHKENCA >

< start="1958.987" dur="5.906"> DHE SHENI SI SITUATA SHT >

< start="1960.989" dur="5.806"> ZHVILLIMI DHE Q TH JAN QAT JEMI >

< start="1962.958" dur="4.738"> Q GNDRON T TO BN DHE MUND TE DR. Njoo >

< start="1965.093" dur="3.637"> DUHET T ADD SHTOJ DIKA. >

< start="1966.929" dur="3.536"> >>> GJITHA N IFSE JU DUHET N THE >

< start="1967.83" dur="4.303"> SHKENCA DHE EVIDENCA DHE >

< start="1968.93" dur="5.305"> EDHE EKSPERIENCA E TJERA >

< start="1970.632" dur="6.273"> SHTETET NGA BOTA ME >

< start="1972.267" dur="5.739"> PANDEMIKA E KUVIDIT-19, MUND T S them >

< start="1974.369" dur="5.839"> QAT NUK JANAY DIT AND DHE WEEKS POR >

< start="1977.039" dur="4.637"> MUAJ TER PRFUNDUAR QAT KET >

< start="1978.14" dur="4.237"> PANDEMIKA do të durojë aq >

< start="1980.342" dur="5.572"> VAZHDIM NGA NJ A SHALNDETI PUBLIK >

< start="1981.81" dur="5.572"> PERSPEKTIVIT NUK JEMI TIN MENDUAR >

< start="1982.51" dur="6.54"> Shtë duke shkuar për të qenë më shumë në pak >

< start="1986.048" dur="5.204"> DIT OR OSE SO. >

< start="1987.516" dur="5.271"> >> Pyetje: ME K PLTU PLAN IN >

< start="1989.184" dur="5.805"> KUSHTET E SIQEVE TE BLIND TE IMPACT >

< start="1991.386" dur="6.406"> E VIRUSIT ATFAR PL PLSHT PL PLANI TUAJ >

< start="1992.921" dur="6.44"> TE HAPJOHEN SHKRIMIN N AT >

< start="1995.123" dur="6.507"> KUFIRI P FORR DO GJITHA KRAHASONI IT >

< start="1997.926" dur="6.64"> Përfshirja e punëtorëve thelbësorë? >

< start="1999.495" dur="7.039"> >> Përgjigje: MIR, JU MENDONI Unë >

< start="2001.763" dur="6.807"> Mendoni NDIKON TA DIT DISA >

< start="2004.7" dur="5.538"> MASAT E KUFIRIT T ST KUFIZUAR-TP CILAT >

< start="2006.668" dur="6.54"> JAN V SHUM T IM RNDSISHME. >

< start="2008.703" dur="6.074"> QUARANTINE MANDATORY DHE I >

< start="2010.372" dur="5.705"> DUA T B SNI T GJITHA TO GJITHA >

< start="2013.342" dur="5.338"> MJETET KUFERRORE, kam besim >

< start="2014.91" dur="5.739"> KANADIANT N SO SHUM. >

< start="2016.211" dur="5.805"> Kanadezët JAN GRE I MADH DHE POPULL >

< start="2018.847" dur="4.738"> KAN T BN PERSONALE REAL >

< start="2020.782" dur="4.905"> SAKRIFIKA T S VET-izoluar DHE >

< start="2022.15" dur="6.674"> TE PRAKTIKA SHPRNDARJES FIZIKE. >

< start="2023.718" dur="7.675"> Në të njëjtën kohë unë mendoj të gjithë >

< start="2025.821" dur="7.608"> SHBA po shkojnë të jenë dhe të ndjehen >

< start="2028.957" dur="9.409"> SIGURI ME KUARANTINE MANDATORIKE >

< start="2031.527" dur="9.809"> P FORR NDONJE HYRJE KANADA. >

< start="2033.595" dur="9.91"> N T KUSHTET E PUNSORSSVE Thelbësore, >

< start="2038.5" dur="6.84"> Ne kemi nevojë të jemi vërtet të mendueshëm >

< start="2041.47" dur="5.038"> RRETH WHFAR Y DO T Y B YNI K THTU, THE >

< start="2043.639" dur="4.304"> SHEMBULL Unë do t'ju jap >

< start="2045.474" dur="6.44"> Kamionë, DUHET T S NDOSHM >

< start="2046.641" dur="5.906"> Diskutuar në qeverisje me >

< start="2048.076" dur="7.24"> LIDERT E BIZNESIT DHE PUNS >

< start="2052.047" dur="6.439"> Gjerësisht. >

< start="2052.681" dur="8.308"> Ne besojmë në tregtinë e kufizuar >

< start="2055.45" dur="8.842"> P FORR T G GJITHA THEMELORE Pëlqejnë >

< start="2058.653" dur="11.612"> USHQIMI N IN Dyqanet tona të ushqimeve, PER >

< start="2061.122" dur="9.71"> FURNIZIM DUHET MJEKSORE DHE >

< start="2064.426" dur="8.942"> KOSTU MALLRA ART AR SHUM PARA PAS >

< start="2070.399" dur="6.073"> Kamion. >

< start="2070.966" dur="7.073"> Kështu që ne kemi nevojë të jemi të mendueshëm >

< start="2073.502" dur="6.239"> RRETH SI POPULLI KUSH JAN PRKOHEN >

< start="2076.605" dur="7.674"> KOSTU SHRBIME THEMELORE >

< start="2078.173" dur="8.975"> P FRFUNDIMI PRFUNDIMTAR >

< start="2079.875" dur="8.741"> TREGTI I KRUAR-KUFIRIN JANE TRAJTUAR >

< start="2084.413" dur="5.571"> DHE KA JU PSE MINISTRI HAJDU >

< start="2087.282" dur="5.372"> Tha sot që MANDITORI >

< start="2088.75" dur="6.874"> QUARANTINE NUK DO T AP APLIKOHET T TO >

< start="2090.151" dur="7.308"> Punëtorët thelbësorë. >

< start="2092.788" dur="8.274"> NE, E GJYKAT ,S, KUJDESI Q TH KETO >

< start="2095.757" dur="7.474"> SITUATA N IN BOT DHE >

< start="2097.593" dur="8.107"> P CONR PTRMBAJTJA JON ISSHT FL LUAJ DHE >

< start="2101.196" dur="6.873"> EVROVIMI DHE SI SITUATA >

< start="2103.398" dur="6.173"> EVROVAT JEMI QENALE DHE NGA >

< start="2105.834" dur="5.839"> P CONRMBAJTJEN MNDOJN E VERDO MJETET >

< start="2108.203" dur="4.504"> ORA, SHQYRTUES SHTESA >

< start="2109.705" dur="7.14"> MASAT P INRFSHIRSE MJETET N AT >

< start="2111.807" dur="5.571"> KUFIRI. >

< start="2112.841" dur="6.473"> >> Pyetje: FALEMINDERIT. >

< start="2116.979" dur="3.904"> Dylon. >

< start="2117.512" dur="5.939"> >> Dr. SORRY Unë do të fillojë me >

< start="2119.448" dur="5.304"> MINISTRI MILLER, po dëgjojmë >

< start="2121.016" dur="5.072"> POR NJ A SHIFT T C KAPACITETEVE N TO >

< start="2123.585" dur="3.737"> JUGOR, QAT JAN DOKTORT >

< start="2124.886" dur="4.672"> Kthimi nga NDERTIMET N URBAN >

< start="2126.221" dur="4.471"> KOMUNITETET KAN AN >

< start="2127.456" dur="6.339"> ZBATIMI I TELE-SHALNDETSIS,, ISSHT >

< start="2129.691" dur="10.778"> QAT NDODHJE SHIFT? >

< start="2130.826" dur="10.21"> JAN TH DOKTORST T VAJN F NGA >

< start="2133.929" dur="9.009"> RRETH PERFUNDOJME QE DHE SI DO SI >

< start="2140.836" dur="3.336"> QE - >

< start="2141.169" dur="4.037"> >> Përgjigjuni FALEMINDERIT, DYLON DHE >

< start="2143.071" dur="3.804"> FALEMINDERIT P FORR SHKELJEN >

< start="2144.306" dur="4.671"> RAPORTET QE JANING TING BNI >

< start="2145.54" dur="4.972"> ISSSHTJE INDIGJORE N IN PJESICMARRJE. >

< start="2147.009" dur="5.005"> KERTO NUMBERR REALTSISHT >

< start="2149.11" dur="4.805"> QAT FITON KOMUNITETET INDIGJENA >

< start="2150.646" dur="4.771"> Q IN TC PRFshihen SHKURTIME T N Infermierëve >

< start="2152.147" dur="3.937"> DHE DOKTOR ANDT DHE SI PJESA T THE >

< start="2154.049" dur="3.57"> DISKUTIME JEMI SI KEMI >

< start="2155.55" dur="5.138"> INUITI INDIGJOR KOMUNI >

< start="2156.217" dur="8.943"> METIS DHE KOMBET E PAR D LRGUAR >

< start="2157.753" dur="8.441"> N WH WHFAR GSHT AND DHE HAPI GAPI I KAPACITETIT >

< start="2160.822" dur="6.507"> T SHPILLRNI N IN MOST SHUM >

< start="2165.293" dur="3.37"> Mënyra e ekspeditës. >

< start="2166.328" dur="4.371"> KJO ANSHT AN DISKUTIM VJETOR >

< start="2167.462" dur="6.406"> QE NDODH N IN KOHA T REAL. >

< start="2168.797" dur="7.34"> Unë do të DEFER T TO NDODH T TO PSRGJIGJE A >

< start="2170.832" dur="8.608"> SHUM PYETJE TRE DIREKTIT POR >

< start="2174.035" dur="8.942"> SI JEMI IDENTIFIKOHEN NEVOJAT P FORR >

< start="2176.271" dur="7.974"> K SERKOHET KAPACITETI T TO SHPPRNDARJEN NO >

< start="2179.574" dur="6.44"> APO RREZIKONI - DHE MB SSHTETUPRIA OSE >

< start="2183.111" dur="4.805"> GJETJE PR MESIMIN QE >

< start="2184.379" dur="5.739"> Vjen me shumë diskutime >

< start="2186.148" dur="4.871"> MBI BURIMET FINANCIARE T WH CILAT I >

< start="2188.05" dur="4.003"> TALKUAR N Y TY TAN B POR EDHE >

< start="2190.251" dur="3.904"> BURIMET FIZIKE PERSONALE >

< start="2191.186" dur="4.438"> PAJISJET E MBROJTJES DHE >

< start="2192.187" dur="6.639"> Aftësia për të marrë doktorët DHE >

< start="2194.289" dur="5.639"> Infermierët në vend në një rast >

< start="2195.757" dur="5.839"> Moda në një mënyrë që do të bëhet më e mirë >

< start="2198.96" dur="4.305"> SHVERBONI KOST KOMUNITET. >

< start="2200.062" dur="3.937"> DO T L DUHET T AN PSRGJIGJEN RESTIN E T >

< start="2201.73" dur="4.037"> PYETJE. >

< start="2203.398" dur="5.238"> >>> FALEMINDERIT TER SHUM P FORR TUAJ >

< start="2204.132" dur="6.106"> PYETJE, JEMI duke punuar me >

< start="2205.934" dur="5.672"> RRJETI I FIZIKICVE DHE >

< start="2208.77" dur="4.571"> Infermierë dhe SHALNDETAL T O TJERA >

< start="2210.372" dur="6.039"> PROFESIONALE N OR RREZIK P THER TIJ >

< start="2211.773" dur="5.105"> T BE BNI PJESA E K SERKIMIT >

< start="2213.475" dur="4.037"> Aftësia duhet të duhet një komunitet >

< start="2216.545" dur="2.602"> QË. >

< start="2217.012" dur="4.737"> >>> Faleminderit. >

< start="2217.646" dur="6.139"> >> Pyetje: Një PYETJE P DRR DR. >

< start="2219.281" dur="6.506"> NJOO, KEMI PROVIMET QAT JAN >

< start="2221.883" dur="5.972"> SHIFTIMI P TOR SATELLITE LABS Away >

< start="2223.952" dur="6.606"> NGA LABAT E TYRE QENDRORE. >

< start="2225.921" dur="6.773"> SHT STdo gjë është akoma >

< start="2227.989" dur="7.074"> E KONFIRMUAR N L PUN L KOMBTARE? >

< start="2230.692" dur="7.641"> FAR IS ISSHT ST STANDARDI I SH SERVRBIMIT PR >

< start="2232.828" dur="10.377"> REZULTATET E KTHIMIT T TO PROVINS >

< start="2235.197" dur="8.608"> DHE ATFAR BSHT BACKLOGA AKTUALE >

< start="2238.467" dur="7.573"> E SAMPLEVE që do të provohen në >

< start="2243.371" dur="4.204"> MNL. >

< start="2243.939" dur="5.538"> >>> Në KUSHTET E TESTIMIT >

< start="2246.174" dur="5.739"> REGJIMI, N BE FILLIMIN E >

< start="2247.709" dur="7.574"> SITUATA N IN GJYQARYSIN E VETI >

< start="2249.611" dur="7.474"> T ALL GJITHA LABORATORI >

< start="2252.047" dur="6.606"> Konfirmimet ishin bërë nga ana jonë >

< start="2255.417" dur="4.671"> LABORATORI MIKRO BIOLOGJIKE. >

< start="2257.219" dur="4.937"> FAR H HSHT NDODHME THSHT TH Q TH NDODHENI >

< start="2258.853" dur="4.571"> NJ COL SHOQRIM I MIR NDR TUAJ >

< start="2260.222" dur="4.304"> LABORATORI DHE VETET N THE >

< start="2262.29" dur="5.439"> PROVIMET DHE TERRITORET DHE >

< start="2263.558" dur="6.973"> TANI KEMI PROVIMET SHUME >

< start="2264.659" dur="8.642"> QAT KAN WH ATFAR T WE NDONI A >

< start="2267.863" dur="9.976"> VLERATSIMI VLERATSISHTI SI KA NUK >

< start="2270.665" dur="9.209"> DUHET T HA KET HA T TH MUND T T MUND TI >

< start="2273.435" dur="9.042"> Konfirmuar në MNL N ALSE ALBERTA, >

< start="2277.972" dur="7.642"> ONTARIO, QUEBEC, VLERESAT QE, >

< start="2280.008" dur="7.808"> QAT KONFirmohet, NUK DO >

< start="2282.611" dur="7.707"> DUHET T G DHNI DMNL. T H NDIHMOJM >

< start="2285.747" dur="6.206"> PROVIMET E VARAJ Q TH MUND T MUND >

< start="2287.949" dur="6.807"> KAN KAPACITET DHE AKTINIT >

< start="2290.452" dur="5.606"> N T KUSHTET E NJ T KOHA T T ARDHURA >

< start="2292.086" dur="5.639"> NDODH TI MIR SHEMBULLI >

< start="2294.89" dur="5.738"> MUND T L MSOJN TH SE DITA. >

< start="2296.191" dur="8.007"> >>> MIR. >

< start="2297.859" dur="7.474"> NJNE PRFUNDIM P FORR SHUMN E PARA >

< start="2300.762" dur="5.772"> DHNI KALIMIN E telefonit. >

< start="2304.332" dur="4.739"> KELCEY, REUTERS. >

< start="2305.5" dur="6.439"> >> Pyetje: Pyetja ime e parë >

< start="2306.668" dur="6.74"> FORSHT P FORR DR. NJOO, TA LEXON >

< start="2309.303" dur="5.272"> QEVERISJE PER PERDORIM DHE SHITJE A >

< start="2312.073" dur="3.136"> HYRJE E PATENTUAR N THE EXTENT >

< start="2313.542" dur="2.835"> E nevojshme për t'u përgjigjur te >

< start="2314.709" dur="5.772"> EMERGENCIA PALR SH HENDETIN PUBLIK. >

< start="2315.343" dur="10.41"> >>> Unë jam duke u mrekulluar e bën këtë >

< start="2316.511" dur="13.013"> APLIKOHENI P DRR BIM ANDT DHE BUJQSIN E DUHET >

< start="2320.615" dur="10.844"> TE LICENCAT E PLOTSUESHME? >

< start="2325.92" dur="7.641"> >> QE JANE SI FUSHA IME N >

< start="2329.658" dur="5.171"> KUSHTET E EKSPERIENCA Sime. >

< start="2331.593" dur="5.071"> JEMI PUNOJM CL MBI SHNDETIN >

< start="2333.695" dur="4.504"> KANADA POR NOUSE po kërkoni në >

< start="2334.963" dur="6.005"> RREGULLAT E LICENCIMIT NUK I NDODH >

< start="2336.798" dur="5.539"> Pozicioni për t'u përgjigjur që. >

< start="2338.366" dur="5.84"> >>> DO T D KNI M ONYRA TONA >

< start="2341.102" dur="5.94"> MINISTRI I SH HENDETSIS MINISTRI >

< start="2342.47" dur="7.04"> HAJDU APSHT AP APLIKUAR N T KUSHTET E >

< start="2344.339" dur="6.139"> TEKNOLOGJIA E RE e TESTIMIT SI >

< start="2347.175" dur="4.438"> MUND T SP FJALOJNUT NUT VAJTJEN E POSHTS >

< start="2349.644" dur="3.404"> PARA N KUSHTET E T OF >

< start="2350.612" dur="5.606"> Q APNDRIMI I TESTIMIT TAB LABORAS POR >

< start="2351.746" dur="5.005"> N T KUSHTET E LICENCIMIT SPECIFIK >

< start="2353.181" dur="6.44"> DHE RREGULLIMET NUK MUND T SP FJOJ >

< start="2356.351" dur="3.871"> QË. >

< start="2356.885" dur="4.704"> >>> VESHJE Një SHOT. >

< start="2359.754" dur="3.671"> [QENI] >

< start="2360.355" dur="3.937"> >> Pyetje: MUND T MSOJME TYRE >

< start="2361.723" dur="4.671"> MINISTRI MORNEAU, JU keni thënë >

< start="2363.558" dur="4.171"> Q KA NGJARJE Q TO BN >

< start="2364.426" dur="5.305"> Ndihma shtesë dhe shtesë >

< start="2366.528" dur="4.871"> Masat që vijnë. >

< start="2367.863" dur="4.837"> DUHET MUND TOU DINI KU JENI >

< start="2369.864" dur="5.706"> DO T SE SHIKONI QAT P ARKOHEN DHE ATFAR >

< start="2371.533" dur="5.805"> FUSHA'SHT QONDRON T TO JET N BE AS >

< start="2372.834" dur="8.375"> MIR SE KU JEMI SHKOJN T SHIKON >

< start="2375.704" dur="7.34"> PAKETA E ENERGJIS? >

< start="2377.472" dur="7.54"> >> Përgjigje: JEMI PUN P TOR >

< start="2381.343" dur="5.772"> SHKENI SIGUROJNAT QAT T DE BJM >

< start="2383.211" dur="5.405"> SHUM URGJENC AND DHE E R IMNDSISHME >

< start="2385.146" dur="5.505"> SSHTJET E PAR DHE WHFAR F NGA JON >

< start="2387.249" dur="4.637"> PERSPEKTIVI NE REALIZOhemi ISSHT >

< start="2388.75" dur="4.371"> QE KJO DO T BE JAN KANADIANS, >

< start="2390.785" dur="3.337"> SHUM KANADIANS Q WH GJINI >

< start="2392.02" dur="4.771"> THEMELET PA TE ARDHME >

< start="2393.255" dur="5.972"> PERHAPS AKTUAJ DHE P CRFSHIR N. >

< start="2394.256" dur="6.573"> DIT COMT E VDIT DHE ATA PSE >

< start="2396.925" dur="5.405"> Ne do ta vendosim që në PARA shumë >

< start="2399.361" dur="4.438"> GJITHA NEN SHUM PRINDS T AG AGJINS >

< start="2400.962" dur="3.904"> SIMULTANEOUSLY WE SUAJ KA NEVOJN >

< start="2402.464" dur="3.836"> PR T NDUPRMARREN BIZNESET N SO T GJITHA >

< start="2403.932" dur="3.369"> MUND T BR KUJDON K THTO KOHA NGA KU >

< start="2405" dur="3.703"> JEMI DHE TANAY KU JEMI >

< start="2406.434" dur="3.604"> PROR KTS SHTJE. >

< start="2407.435" dur="3.103"> Kështu që ka kuptimin që duhet >

< start="2408.837" dur="4.437"> TE PUNOJME NE FRONTE TE SHUME AT >

< start="2410.204" dur="5.406"> KOHA T S NJSIT. >

< start="2410.672" dur="6.439"> Ne kemi nevojë të sigurohemi që ne >

< start="2413.408" dur="6.273"> KAN FINANCIAR TE MIR >

< start="2415.776" dur="5.406"> Aftësia për firmat që duhet të merren >

< start="2417.245" dur="5.772"> QAT KOH P KA MUNDSISHME SI ATA PSE >

< start="2419.814" dur="4.405"> Jemi duke punuar me bankat që duhen bërë >

< start="2421.316" dur="5.905"> SIGURI QAT KREDITI AVSHT AV I disponueshëm >

< start="2423.151" dur="5.739"> BIZNESET E VOGLA DHE LARGE. >

< start="2424.352" dur="5.706"> DHE DUHET TAT NDONJ TH Q NEVOJN T TO JEMI >

< start="2427.355" dur="3.537"> Të mendosh NUK VETM >

< start="2429.024" dur="3.169"> SHKELA E KOMPANIVE POR EDHE >

< start="2430.191" dur="3.437"> SEKTORT PJESMARRJE. >

< start="2431.026" dur="5.705"> JU KUJDES DUHET GAZI DHE >

< start="2432.36" dur="5.806"> SEKTORI I VETIT, SEKTORI I ENERGJIS IT >

< start="2433.762" dur="5.872"> Shtë një nga sektorët që janë >

< start="2436.865" dur="6.839"> SHPRNDARJE HARDHART PJESM PJESA >

< start="2438.299" dur="7.341"> Ata kanë çështjen RRETH >

< start="2439.768" dur="7.74"> SFIDA E SHUMS-19 DHE >

< start="2443.838" dur="4.371"> RRETH PRMIMIT T ultë të gazrave dhe >

< start="2445.773" dur="3.67"> VAJTI SI REZULTTI I OPEC-ut >

< start="2447.642" dur="3.837"> Vendime. >

< start="2448.343" dur="4.27"> Pra, ne e dimë se ATA ATA >

< start="2449.61" dur="5.172"> PARRPARA PARA E GJITJEVE Ne >

< start="2451.612" dur="4.471"> DUHET T BE BCNI KUFIZUAR ME >

< start="2452.78" dur="4.138"> BECNI KOSTOS Q SMNDR VENI DHE >

< start="2454.916" dur="2.603"> NDTERRMARRJE me madhësi të mesme në këtë >

< start="2456.217" dur="3.27"> SEKTOR JAN P PJESMARRJE >

< start="2457.052" dur="5.071"> Pambrojtur. >

< start="2457.652" dur="6.506"> POR dua të siguroj se >

< start="2459.62" dur="7.075"> NJERZIT TD NDRMARRJEN N IT SHUM >

< start="2462.257" dur="6.506"> SEKTORT JEMI DO T KRKOJM N >

< start="2464.292" dur="5.539"> SEKTORI I AIRLINEVE, N THE >

< start="2466.828" dur="3.937"> SEKTORI I SPITALITETIT CILA ESHTE >

< start="2468.897" dur="4.171"> FAKTOHEN SFIDAT E MORME, >

< start="2469.965" dur="3.703"> D DRGIMI P FORR T. >

< start="2470.899" dur="5.138"> N T KUSHTET E KU DO T HA KEMI M M SHUM >

< start="2473.201" dur="4.337"> TË THUASH. >

< start="2473.802" dur="6.739"> NELL SHUM VENEER, N, >

< start="2476.171" dur="6.873"> Vijnë DITING DUA T DHNI >

< start="2477.772" dur="6.74"> NJERZIT P UNR MNYRJE T M PLOT F >

< start="2480.675" dur="5.672"> SI SI NDIKIMET DO T BE JENI >

< start="2483.178" dur="3.636"> MITIGATUAR N EX EXTENTIN E MIR >

< start="2484.678" dur="3.437"> E MUNDSISHME N TH KIST SFID >

< start="2486.481" dur="4.237"> TIME. >

< start="2486.948" dur="5.639"> Ditën e sotme mendoj se çfarë dëgjoni >

< start="2488.249" dur="6.006"> SSHT S SI NUK është vetëm ne jemi >

< start="2490.852" dur="5.205"> PSRGJIGJE NAT MNYRJE Q PE NJEROPZIT KAN AC HYRJE >

< start="2492.721" dur="4.837"> N 2 2,000 dollarë P FR KAT MUAJ POR >

< start="2494.389" dur="5.238"> QE SSHTOM DISA Q TH SHT >

< start="2496.191" dur="4.904"> KOMPANIVE DREJTUESE DREJTUESE >

< start="2497.692" dur="4.271"> SI KOMPANITET NUK DUHET >

< start="2499.761" dur="3.803"> T SE SHPRNDARJEN PUNSINIR E TYRE NGA >

< start="2501.229" dur="4.738"> KOMPANIA E TYRE. >

< start="2502.097" dur="5.671"> DUHET T TO DUHET T S SHENJN WE NUK MUND T DO >

< start="2503.698" dur="5.639"> PAGUARI QENI KTO KOHA DHE >

< start="2506.101" dur="4.837"> KU JANE QE NDODHE KETE A >

< start="2507.902" dur="4.504"> SUBSIDI DREJTUESE E DREJT TOSIS TO P TOR NJERZIT, >

< start="2509.471" dur="4.771"> T EM PUN EMSOHET SI Q TH MUND >

< start="2511.072" dur="4.671"> AKTUAJ JETON JETA E TYRE KU >

< start="2512.54" dur="6.24"> Kjo është bërë, ata mund të shkojnë prapa >

< start="2514.376" dur="4.971"> TE PUNOJME PER PUNUESIT E TYRE DHE >

< start="2515.877" dur="5.939"> Ne mendojmë se kjo është kritike >

< start="2518.913" dur="4.438"> KUJDES. >

< start="2519.48" dur="6.507"> >>> Faleminderit. >

< start="2521.95" dur="4.638"> Ne do të marrim tre >

< start="2523.485" dur="4.003"> PYETJE NJNE N IN FRANC >

< start="2526.12" dur="6.607"> START. >

< start="2526.721" dur="10.578"> [FJALA FJAL] >

< start="2527.622" dur="12.646"> >> (Zëri i Përkthyesit): >

< start="2532.861" dur="10.043"> >> Pyetje: FALEMINDERIT. >

< start="2537.432" dur="7.106"> Z. MORNEAU, DO TIK DUHET T TO >

< start="2540.402" dur="7.707"> KUPTOJM AS ASISTENCN TUAJ TUAJ >

< start="2543.038" dur="8.374"> NJOFTIMI ISHTE AGO JAVA >

< start="2544.672" dur="9.343"> AKTUAJ DHE SHENI NE JEMI >

< start="2548.376" dur="8.775"> DUHET N AP 6 Prill F P FORR AN >

< start="2551.546" dur="7.273"> PORTALI ONLINE, TJETA 10 ditë >

< start="2554.148" dur="8.575"> E CILA Sillet N US SHTET 17 >

< start="2557.285" dur="7.874"> APRILI DHE Z. TRUDEAU QENI IT >

< start="2558.953" dur="7.874"> Mund të marrë disa ditë për të >

< start="2562.857" dur="5.305"> Kontrolloni që të 27-të. >

< start="2565.293" dur="4.537"> NJERZIT REZULTOHEN K NETU PARA >

< start="2566.961" dur="4.571"> URGJENI DHE JU po i thoni >

< start="2568.296" dur="4.471"> 27 DITA NGA KOHA E JUAJ >

< start="2569.964" dur="3.938"> NJOFTIMI I PAR DHE KUR >

< start="2571.666" dur="3.304"> SHKRIMI MIR. >

< start="2572.901" dur="3.369"> SHT QAT FITON ARSYETueshëm >

< start="2574.102" dur="3.803"> SITUATA AKTUALE. >

< start="2575.103" dur="4.003"> SI MUND T J DUHET TUST DUHET T JENI A >

< start="2576.404" dur="3.303"> DELAY? >

< start="2578.039" dur="6.072"> >> Përgjigje: FALEMINDERIT P FORR TUAJ >

< start="2579.24" dur="8.775"> PYETJE. >

< start="2579.841" dur="9.742"> >>> Unë Pajtohemi dakord që kjo >

< start="2584.245" dur="9.876"> SITUATA RSHT U urgjente dhe që është >

< start="2588.149" dur="7.941"> PSE TE GJINI NJ A SHUME DHE >

< start="2589.717" dur="9.009"> Mënyra e efektshme për të ofruar ndihmën tonë >

< start="2594.255" dur="8.142"> DHE KATTO QAT JAN JEM PRO PROPOZIM. >

< start="2596.224" dur="8.908"> Ne do të kemi një sistem >

< start="2598.927" dur="8.007"> QAT DO T D DHIVNIEN N TO POPULL >

< start="2602.53" dur="8.642"> Në javët që vijnë. >

< start="2605.266" dur="8.175"> Ne mendojmë se do të fillojë në >

< start="2607.101" dur="13.914"> JAVA E 6 prillit nuk mund të tregoj >

< start="2611.306" dur="10.611"> JU NJATE DIT EKZEKTUES SI JEMI >

< start="2613.575" dur="11.011"> SIGURIMI Q SISTEMI JON T JET >

< start="2621.149" dur="5.839"> PUNËS. >

< start="2622.05" dur="6.339"> Qartë, sistemi ynë nuk ka >

< start="2624.719" dur="5.305"> Aftësia për t'u ngritur në këtë >

< start="2627.121" dur="3.403"> SFIDA DHE KJO PSE SI JEMI >

< start="2628.556" dur="3.503"> GJETJE NJ W MUND TANI P TOR T TO BNI >

< start="2630.158" dur="3.503"> KJO. >

< start="2630.658" dur="6.073"> USHTR E URGJIS,'shtë E RPORTNDSISHME DHE >

< start="2632.193" dur="5.772"> Ne do të jemi këtu. >

< start="2633.795" dur="5.772"> Do të marrë disa ditë të tjera >

< start="2636.865" dur="4.003"> Di, unë e di se është vështirë >

< start="2638.099" dur="6.973"> NJERZIT DHE Q TH JAN AB ABSOLUTELI >

< start="2639.701" dur="7.607"> E VUERTETA, por ne duhet të bëjmë këtë. >

< start="2641.002" dur="7.24"> Ne duhet të kemi një qasje që >

< start="2645.206" dur="5.172"> PUNA, TTHER TJERA SITUATA >

< start="2647.442" dur="4.304"> DO T BE FEMIJE. >

< start="2648.476" dur="6.039"> >>> NAY DITT T VAJME >

< start="2650.512" dur="7.173"> SHKOJN TO T SHUM M D SHUM DETAJE, >

< start="2651.88" dur="7.908"> Ne do të jemi në gjendje t'ju tregojmë >

< start="2654.649" dur="8.641"> Saktësisht SI DHE KUR DHE OF >

< start="2657.852" dur="8.042"> KURSI NE DUHET T W PUNOJM >

< start="2659.921" dur="8.108"> TG GJITHA T EN BESIMIT T TH BNI >

< start="2663.424" dur="6.273"> KEMI Qasje të MIR. >

< start="2666.027" dur="4.871"> >>> PYETja ime RESHT SHPREHT SHUM. >

< start="2668.163" dur="5.471"> NUK JEMI SIGURIM NESE DIKA MUND >

< start="2669.831" dur="8.308"> P ANRGJIGJE. >

< start="2671.032" dur="10.51"> NSE NUK KENI PRGJIGJEN >

< start="2673.768" dur="10.01"> PATRGJIGJE POR PUNN E KT >

< start="2678.273" dur="6.639"> Duke u bërë në këtë efektiv >

< start="2681.676" dur="5.105"> SISTEMI P TOR SHPRNDARJEN E FINANCIMIT T >

< start="2683.912" dur="3.77"> CANADA, KUR DUA TEKNIKE >

< start="2685.046" dur="3.837"> PUNA AKTUALE KUNDR T TO BNI >

< start="2686.915" dur="2.468"> PUNA E SISTEMIT? >

< start="2687.815" dur="3.103"> Ne dëgjojmë një njoftim të fundit >

< start="2689.017" dur="4.57"> JAVA. >

< start="2689.517" dur="6.806"> Ne pritëm për faturën që do të jetë >

< start="2691.052" dur="7.141"> NDIKUAR POR NE DUA T K DNI K WHKU >

< start="2693.721" dur="5.339"> JU FILLUAR T TO ELABORONI >

< start="2696.457" dur="5.606"> SISTEMI JU JENI GJITHA >

< start="2698.326" dur="7.04"> Zbatuar? >

< start="2699.194" dur="8.608"> >> Përgjigje: FALEMINDERIT. >

< start="2702.197" dur="8.174"> KEMI FILLUAR - KEMI FILLUAR >

< start="2705.5" dur="8.675"> QPNDRONI KUPTIMIN E PASTRUAR T WE WEEKS SO >

< start="2707.936" dur="7.441"> Q ISHT TA GJITHMON NDERRUAJ DHE >

< start="2710.538" dur="8.341"> TANI DUA T TO BN SIGURIN QE >

< start="2714.309" dur="5.638"> DHNI SHKENC ANDN DHE Nivelin e >

< start="2715.51" dur="5.706"> DUHET QAT JEMI PRGJIGJE >

< start="2719.013" dur="3.303"> Sigurohuni që PARA DO T BE JET >

< start="2720.081" dur="5.038"> KA PER NJERZ. >

< start="2721.349" dur="12.045"> Kjo gjë shumë e rëndësishme. >

< start="2722.45" dur="14.014"> >>> Ne do të kemi më shumë >

< start="2725.253" dur="13.08"> Thuaj SHPO KJO DHE PUNA ISHTE >

< start="2733.527" dur="6.641"> Filloi më shumë se një AGO javë. >

< start="2736.597" dur="5.873"> DHE JEMI Q G SHTOJN T U NDRTOJN THE >

< start="2738.466" dur="5.372"> SISTEMI MOST EFIKUESH INM N IN >

< start="2740.301" dur="7.374"> QEVERIA FEDERALE T EN SIGUROJ >

< start="2742.603" dur="7.508"> Q F FONDIT JAN KTU. >

< start="2743.971" dur="8.542"> >>> DHE THESHT ARSYE ARSYE >

< start="2747.809" dur="6.205"> K WET WE JAV TO P TOR T KA NJ E TIJ >

< start="2750.245" dur="6.305"> P BRFITIMI N PL VEND T FOR GJITHA >

< start="2752.647" dur="7.006"> KANADIANT N S NJ S SITUAT KU >

< start="2754.148" dur="9.242"> JAN TC ARDHURA TC ARDHURA TEC TJERA >

< start="2756.684" dur="10.51"> E COVID-19 SHT B SHQYRTI, QENI, >

< start="2759.787" dur="9.376"> KEMI DUHET TVE KEMI SISTEMIN QE >

< start="2763.524" dur="7.441"> Shtë efikas dhe i fortë >

< start="2767.328" dur="5.705"> T M BNI SIGURIN QAT DO T BE JEMI K THTU >

< start="2769.297" dur="6.773"> P THER TIJ DUA TIN MNYROMO T F GJITHA A >

< start="2771.099" dur="10.476"> ZGJIDHJE E MIRA DHE SHKEMI N >

< start="2773.167" dur="8.875"> Vazhdoni të punoni për të siguruar që >

< start="2776.204" dur="9.476"> SISTEMI DO T F FUNKSIONON SI IT >

< start="2781.709" dur="7.608"> Duhet. >

< start="2782.176" dur="10.444"> >>> PYETJE T NE ARDHME, JU LUTEM. >

< start="2785.813" dur="7.908"> >>> Faleminderit. >

< start="2789.45" dur="6.606"> PYETJE T NE ARDHME NGA ALEX I >

< start="2792.754" dur="5.271"> "TORONTO STAR". >

< start="2793.855" dur="5.805"> >> Pyetje: DUHET N NE T NDJES >

< start="2796.223" dur="8.076"> HAPI I FUQIA FINANCIARE >

< start="2798.159" dur="8.041"> Ndihma e synuar në sektorët e përkohshëm, >

< start="2799.794" dur="7.474"> A B THENI DETYRIMIN Q JEMI PRANI >

< start="2804.432" dur="5.839"> PAS NGA SENATI Jepni >

< start="2806.334" dur="5.772"> QEVERIA FUQIA P TOR T EN ENACT >

< start="2807.402" dur="7.707"> QE SHPENZONI, T TO DUHET TUT DHNI >

< start="2810.405" dur="6.205"> Hapi i ardhshëm i parave për këtë >

< start="2812.239" dur="6.84"> PA PARAQITJEN E PARLAMENTIT? >

< start="2815.243" dur="5.138"> PA PA PASQYRIMIN E TJER Faturave? >

< start="2816.744" dur="5.639"> >> Përgjigje: Unë mendoj se pyetja >

< start="2819.213" dur="4.004"> ISHTE PER ME >

< start="2820.514" dur="5.039"> >> Pyetje: PO. >

< start="2822.517" dur="5.305"> >>> E SHUM TOO. >

< start="2823.351" dur="6.172"> >> Përgjigje: Pra, WHFAR LEFAR CSHT JEMI >

< start="2825.686" dur="5.473"> DUHET T HA KEMI KAPACITETIN N THE >

< start="2827.955" dur="6.14"> QEVERISJE P TOR VEPRIM RAPIDLY. >

< start="2829.657" dur="7.507"> GJITHA KA DUHET TIN MUND T MENDINI PR THEMELIM >

< start="2831.292" dur="7.374"> Sfidoni që JEMI FACING. >

< start="2834.228" dur="6.239"> Ne e dimë që po mblidhen >

< start="2837.298" dur="6.139"> Mundësia për kredi >

< start="2838.8" dur="7.84"> BIZNESET E VOGLA, MEDIUM DHE >

< start="2840.601" dur="9.176"> SHUM është me rëndësi kritike. >

< start="2843.571" dur="7.675"> Ne e dimë që në mënyrë që të bëjmë atë >

< start="2846.807" dur="9.143"> Ne kemi nevojë për të pasur autorizimet >

< start="2850.01" dur="8.275"> T M BNI SIGURIN QAT BIZNES >

< start="2851.379" dur="9.275"> BANKA E ZHVILLIMIT T C KANADAS DHE >

< start="2856.083" dur="5.906"> ZHVILLIMI I eksportit që kanë >

< start="2858.419" dur="5.939"> Aftësia për t'u dorëzuar dhe për fermë >

< start="2860.788" dur="5.672"> KANADA E KREDITS SI BILI AS >

< start="2862.123" dur="6.873"> Shtë duke kërkuar në TANI NGA >

< start="2864.525" dur="9.61"> SENATI MUND T US JET T TO JETOJNOS KET >

< start="2866.594" dur="9.209"> KUFIZIMET SI Q WE MUND T D BJN >

< start="2869.13" dur="8.842"> KJO LLOJ I KREDITIT FINANCIAR >

< start="2874.268" dur="6.607"> PPRSHTATSHME P CONRKONSUAR T TO GJITHA >

< start="2875.936" dur="6.44"> KJO ORGANIZATA DHE >

< start="2878.106" dur="6.84"> PARLAMENTI SHPROHET KJO >

< start="2881.008" dur="4.871"> SHUM SI DINI N 6 O'CLOCK >

< start="2882.51" dur="4.537"> QE BILI QAT MUND T BJN >

< start="2885.079" dur="3.303"> QE KAPACITET. >

< start="2886.013" dur="3.837"> KJO PSE Ne po punojmë >

< start="2887.181" dur="4.505"> GJITHA ME BANJET DUHET T BNI >

< start="2888.516" dur="6.139"> P ARFUNDIMTARI SI SI MUND >

< start="2890.05" dur="6.407"> Siguria më e mirë që ne marrim atë >

< start="2891.819" dur="6.039"> N A MUND T RREZIKUT PR BIZNES BS >

< start="2894.789" dur="5.872"> Sfidat e fytyrës. >

< start="2896.591" dur="5.972"> >> Pyetje: DUHET SI A >

< start="2897.992" dur="6.507"> Ndiqni, Unë mendoj se kjo mund të jetë >

< start="2900.795" dur="6.64"> P FORR DEPUTIN KRYEMINISTR N >

< start="2902.697" dur="6.673"> MANDITORI I INFORCUAR >

< start="2904.632" dur="6.907"> QUARANTINES, E dimë se shumë >

< start="2907.568" dur="6.039"> E KTHIMIT T PE NJERZVE NGA SHKELJET >

< start="2909.504" dur="7.173"> BREAK, DO T SE SHUM REPATRIACION >

< start="2911.739" dur="6.54"> UDHZIME N IN DITA TEC RNDISHME. >

< start="2913.741" dur="5.939"> DO T AP APLIKOHET RETROACTIVELY TO >

< start="2916.811" dur="6.206"> NJERZIT Q KAN TE KENI Kthehu >

< start="2918.413" dur="5.138"> KANADA E PARA? >

< start="2919.814" dur="5.038"> Unë GUESS DO T IT APLIKOHET >

< start="2923.151" dur="6.672"> Retroaktive? >

< start="2923.684" dur="9.11"> >> JO >

< start="2924.986" dur="9.642"> Aplikimet për izolimin e tokës >

< start="2929.99" dur="7.741"> N T ND MIDRMARRJEN TONA P FORR T GJITHA >

< start="2932.927" dur="8.608"> UDHTAR INTT NO KANADA. >

< start="2934.762" dur="8.975"> DUHET TET LETNI T R REMINDN NJER PEZIT >

< start="2937.865" dur="8.475"> QE GJITHA KU QENI NJERIU fluturojnë >

< start="2941.669" dur="7.741"> NO KANADA, TREGTI N TH KETE >

< start="2943.871" dur="7.073"> KIOSKS JEMI FAMILIAR ME JU >

< start="2946.474" dur="7.44"> Merrni një ekran që është fort >

< start="2949.577" dur="5.605"> REKOMANDON QAT TUAJ VET--SHOLNDET >

< start="2951.078" dur="6.039"> PR 14 DITS DHE DUHET T TO >

< start="2954.048" dur="3.67"> SHPESHT TH QAT KENI >

< start="2955.316" dur="4.671"> PRANOHEN QAT FUQOHET >

< start="2957.251" dur="4.538"> REKOMANDIM. >

< start="2957.852" dur="5.572"> SO që është gjithmonë në vend, >

< start="2960.121" dur="4.938"> NJERZIT JANI TRE GJITHA, SHUM, QENI >

< start="2961.922" dur="5.639"> KVSHILLUAR T DO BNI K THTO DHE KA NEVOJ >

< start="2963.558" dur="7.473"> T AC DUHET TAT BNI ATA Q THE KAN >

< start="2965.193" dur="8.274"> KVSHILLUAR për të bërë këtë. >

< start="2967.695" dur="7.575"> DO T F NGA NDRMARRJA NDRMARRJES SI T BNI >

< start="2971.165" dur="6.907"> Marrja e DETAJEVE TT KONTAKTIT T >

< start="2973.601" dur="7.207"> T ALL GJITHA Kthimi - MIR, T OF GJITHA >

< start="2975.403" dur="8.408"> NJERZIT që vijnë në KANADA DHE >

< start="2978.206" dur="6.807"> THEN DO T F NDODHME ME TY >

< start="2980.942" dur="5.371"> TE PERGJIGJE QE JANE INDEZUAR >

< start="2983.945" dur="5.538"> VET-SHOLNDET BSISHT SI >

< start="2985.146" dur="6.439"> NDRMARRJE QAT B BN MANDATORI. >

< start="2986.447" dur="7.574"> POR LET ME EMPHASIZE, DUHET >

< start="2989.617" dur="6.673"> B BENI T IT BNI T AL GJITHA. >

< start="2991.719" dur="7.107"> Kjo është një hap që mund të marrim të gjitha >

< start="2994.155" dur="7.941"> P PROR T PRO MBROJT SH THENDETIN DHE SIGURIN >

< start="2996.424" dur="7.073"> E KANADIANSVE DHE ULTIMATELY TO >

< start="2998.959" dur="6.006"> KUJTOHEN QAT R RENDYRJE EKONOMIKE TONA >

< start="3002.229" dur="5.038"> Vjen më shumë me shpejtësi. >

< start="3003.631" dur="4.07"> NSE MUND T FL LNDOJM C GJYKATN EKAT >

< start="3005.099" dur="6.406"> NE MUND T G KAMOJM TO N TO JET NORN NORMALE >

< start="3007.401" dur="5.439"> MË SHPEJT. >

< start="3011.639" dur="6.506"> >>> Në rregull, FALEMINDERIT, NJNE PRFUNDIM >

< start="3012.974" dur="6.239"> PYETJE N THE TENONE DHE THEN >

< start="3016.11" dur="4.104"> Do të marrim një nga dhoma dhe >

< start="3018.279" dur="19.153"> THIRRJE A >

< start="3019.346" dur="18.086"> >> Pyetje: FALEMINDERIT. >

< start="3020.347" dur="17.085"> [Y >

< start="3149.543" dur="4.705"> . >

< start="3150.11" dur="6.307"> E KUNDSISHME thelbësore >

< start="3151.679" dur="10.01"> PRODHIMET N C KANADA DHE MJEKICALSORE >

< start="3154.315" dur="7.708"> PAJISJET, USHQIMI Q TH KA NEVOJ NJERZIT >

< start="3156.484" dur="6.94"> T JETOJE DHE VETE SURVIVE N. >

< start="3161.756" dur="3.136"> KANADA. >

< start="3162.089" dur="6.072"> POR E COUE, EA DUHET T >

< start="3163.491" dur="8.575"> MBRETI SI E KUJDES N WHFAR >

< start="3164.959" dur="7.607"> NDIKIMI N IN SHTETET E BASHKUARA. >

< start="3168.228" dur="5.272"> FALEMINDERIT. >

< start="3172.199" dur="2.169"> PYETJE >

< start="3172.633" dur="3.637"> KE NGA GLOBAL. >

< start="3173.567" dur="3.57"> TI JE I MIRË. >

< start="3174.435" dur="4.304"> NJE PYETJE TAST PRGJITHSHME N THE Telefon >

< start="3176.337" dur="2.902"> PASTAJ. >

< start="3177.204" dur="6.44"> OPERATOR. >

< start="3178.872" dur="8.108"> >> SHTETE. >

< start="3179.306" dur="8.442"> PYETJE T NE NDONJE ISSHT F NGA LORNE >

< start="3183.711" dur="5.204"> Kopshti NGA POLITIK. >

< start="3187.047" dur="3.737"> JU LUTEM SHKONI PËRPARA. >

< start="3187.815" dur="4.271"> Linja juaj është e hapur. >

< start="3188.982" dur="3.471"> [Duke folur frëngjisht] >

< start="3190.917" dur="3.971"> >> FALEMINDERIT P FORR T T MIR TUAJ >

< start="3192.153" dur="4.137"> PYETJE. >

< start="3192.52" dur="5.705"> NGA Ministri Kryeministri dhe THE >

< start="3194.955" dur="5.339"> MINISTRI KAN IND INDIKUAR KJO >

< start="3196.357" dur="4.838"> DUHET QAT KUJTIMET N THE >

< start="3198.292" dur="4.771"> KANADA / US FUQI KUFIRIN T US BEHET >

< start="3200.361" dur="7.34"> KUFIZUAR EVEN VET FN VDEKJES >

< start="3201.262" dur="7.44"> N H SI T PL LUHET NUMRI I RASTEVE >

< start="3203.13" dur="6.807"> OUT në SHTET, DHE >

< start="3207.768" dur="2.769"> MINISTRI EDHE BESONI >

< start="3208.769" dur="3.17"> Punëtorët e përmendur në mënyrë të veçantë >

< start="3210.004" dur="3.069"> NË ATË. >

< start="3210.604" dur="4.671"> MUND T D PESRPAROJN WH ATFAR DUHET >

< start="3212.006" dur="4.371"> Merrni, ATFAR E MUND TR THESH >

< start="3213.14" dur="7.074"> Bëhuni P GR QEVERISJEN P FR M TJERA >

< start="3215.342" dur="5.473"> KUJDESI CILA HSHT HAPPENIMI I GJITHA >

< start="3216.444" dur="5.672"> N THE KUFIRIN DHE DOFAR DO B DONI >

< start="3220.281" dur="3.47"> PLANET E CONTINGENCY TH TME >

< start="3220.881" dur="8.575"> ST NDESTRMARRJE PASUR >

< start="3222.183" dur="9.742"> DUHET KUFIZUAR KUFIRIN? >

< start="3223.884" dur="10.744"> >> MIR, Unë mendoj se kemi parë >

< start="3229.523" dur="6.406"> DITA DISA T CON CONTINGENCY >

< start="3231.992" dur="5.706"> PLANET QAT MINISTRI I PARIME >

< start="3234.695" dur="4.671"> ISHTE REFERROZUAR N VAJ >

< start="3235.996" dur="4.505"> FUQI, KUARANTI OBLIGATORY E >

< start="3237.765" dur="4.471"> VERDO GJITHA HYRJE N C KANADA ISSHT A >

< start="3239.433" dur="8.775"> Hapi i dytë më serioz. >

< start="3240.568" dur="9.476"> Shtë një hap i rëndësishëm dhe ai >

< start="3242.303" dur="9.609"> DUHET TAKE BNI T ALL GJITHA KANADIANS FEEL >

< start="3248.275" dur="4.471"> SHUM SIGURT. >

< start="3250.111" dur="5.438"> JEMI KUJDES KUJDESI TAST VETS S VETEM >

< start="3251.979" dur="5.839"> DHE MASAT E SHUM SIGJIFIKUES >

< start="3252.813" dur="6.139"> KU VAJN TO N TO KUFIRIN TUAJ >

< start="3255.616" dur="5.439"> SHTETET E BASHKUARA, MASAT QE >

< start="3257.885" dur="4.871"> JEMI SHUM SHUM N IN >

< start="3259.019" dur="5.839"> BASHKABPUNIMI DHE BASHKPUNIMI >

< start="3261.122" dur="7.74"> ME FJALAT TONA AMERIKANE, >

< start="3262.823" dur="8.242"> DHE MJETET Q KAN KUJT >

< start="3264.925" dur="7.074"> PROJEKTUAR P TOR T EN siguruar që >

< start="3268.929" dur="4.838"> Puna thelbësore, tregtia thelbësore >

< start="3271.132" dur="5.972"> MUND TT vazhdojë. >

< start="3272.066" dur="7.274"> JU KUJTO T GJITHA T T TANI >

< start="3273.834" dur="7.908"> NDIKIMI I VRTETS S EX SHUM N >

< start="3277.171" dur="8.708"> CILA USHQIMI N ON TABELAT TONA, >

< start="3279.407" dur="7.206"> Rugët në tonë - >

< start="3281.809" dur="6.306"> BIMT N DR BARNAVE TONA REALI >

< start="3285.946" dur="3.771"> DEPOZONI N TH KATTU KUFIRIN-KUFIRIN >

< start="3286.68" dur="3.904"> TREGTI DHE DUA T TO B TN A >

< start="3288.182" dur="3.837"> MINUTA TE FALEMINDERIT TE TRAJNIMET KUSH >

< start="3289.784" dur="6.272"> JAN DR NDRMARRJES DHE FORT >

< start="3290.651" dur="7.607"> PROR KUFIRIN VERDO DIT, >

< start="3292.086" dur="6.539"> Ata po bëjnë punën e rëndësishme >

< start="3296.123" dur="5.606"> CILA WETO AKTUALE >

< start="3298.325" dur="5.139"> MBIJETOJ. >

< start="3298.692" dur="5.139"> JEMI, TE GJYKATA, duke menduar shumë >

< start="3301.796" dur="2.836"> KUJDES P ABR SHTES >

< start="3303.531" dur="5.004"> Masave. >

< start="3303.898" dur="8.508"> JU SHENI SHUM SHENJT US N >

< start="3304.699" dur="10.743"> GJYKATA E T J DREJT T DITT E PASTASTR >

< start="3308.602" dur="8.742"> Merrni një seri të vërtetë të hapave të >

< start="3312.473" dur="5.271"> PPRMIRSONI KONTROLLIN N THE Kufirin, >

< start="3315.509" dur="3.403"> Përfshirja e detyrimit >

< start="3317.411" dur="3.47"> Karantinë. >

< start="3317.811" dur="4.672"> DISA Q TH KEMI JEMI >

< start="3318.979" dur="8.575"> SHQYRTUESHME PSTRMBLEDHJE DHE DO >

< start="3320.948" dur="9.042"> VAZHDIMI TE SHQYRTOJE. >

< start="3322.55" dur="9.442"> DUA T W DUA T S them AJO >

< start="3327.621" dur="8.142"> TRAFIKU I KUFIRIT-KUFIRIN JANE QENHET >

< start="3330.057" dur="7.708"> ZBATIMI SHUM SIGNIFIKUAR. >

< start="3332.059" dur="7.441"> Kështu që ne kemi parë njerëzit >

< start="3335.83" dur="5.505"> P RESRGJIGJE PR KTO KUFIR >

< start="3337.832" dur="5.571"> KUFIZIME DHE EDHE N TO >

< start="3339.567" dur="6.239"> MESAZHI I BRENDSHM, I CILI NJERZ >

< start="3341.402" dur="5.438"> Po dëgjojnë prej tyre >

< start="3343.47" dur="4.605"> QEVERISJET N IN KANADA DHE DHE >

< start="3345.873" dur="4.037"> SHTETET E BASHKUARA DHE sinqerisht >

< start="3346.907" dur="5.706"> RRETH BOTS DHE QE >

< start="3348.142" dur="5.705"> MESAZHI ISSHT QAT TANI ISSHT KOHA >

< start="3349.977" dur="5.605"> T ST QNDRONI SHTEPI, TANI SHT THE KOHA KOHA >

< start="3352.68" dur="5.705"> SHPRNDARJES FIZIKE PRAKTIKA, >

< start="3353.914" dur="8.675"> DHE ISSHT IS ATFAR WE'SHT E shohim >

< start="3355.649" dur="8.942"> P CONRMBAJTJEN TUAJ N AT KUFIRIN TON >

< start="3358.452" dur="9.309"> DHE RRETH BOTS. >

< start="3362.722" dur="6.507"> >> DHE SI T A VETEM, MINISTRI >

< start="3364.658" dur="5.906"> FREELAND, WONDERING NESE MUND >

< start="3367.828" dur="4.705"> Reflektoni ATFAR BESHT LIDHEN T >

< start="3369.296" dur="4.738"> BAKENI KESTO FJALA T C THIRRJEVE ATA >

< start="3370.631" dur="4.938"> JU JENI P DRSHKRIM >

< start="3372.6" dur="4.37"> NDERRKOMB INTAR N IN SHKALLERS >

< start="3374.101" dur="5.572"> TERRITORI DHE PANDEMIKA GLOBAL >

< start="3375.635" dur="5.273"> POR DHIVNI KATT TH QEVERISJE >

< start="3377.037" dur="5.806"> KA NJ A histori të qenies - >

< start="3379.74" dur="5.072"> PROJEKTIMI Q E HAPUR N TO >

< start="3380.975" dur="6.372"> NJERZIT që vijnë nga ndryshimet >

< start="3382.91" dur="8.575"> VENDET, WHFAR KA DUHET T. BNI >

< start="3384.879" dur="6.973"> BAKENI KESTO THYR CS Q TH JAN A >

< start="3387.414" dur="5.572"> Gjithsej 180 e asaj që në disa >

< start="3391.552" dur="3.77"> Respekton? >

< start="3391.985" dur="5.839"> >> IHEY JAN. AT >

< start="3393.053" dur="7.007"> VDEKJET ME CORE-në e qeverisë sonë >

< start="3395.388" dur="7.408"> BESIMET OSE BESIMET E MUAJ IN THEMELORE >

< start="3397.891" dur="7.041"> YDO M WSIM. >

< start="3400.127" dur="7.908"> QEVERIA JON TOTA >

< start="3402.863" dur="7.608"> KUPTOHET QAT ABSOLUTI JON >

< start="3404.998" dur="8.409"> PRIORITETI DUHET T BE BN THE SHALNDETI >

< start="3408.102" dur="6.74"> DHE SIGURIA E Kanadezëve. >

< start="3410.537" dur="5.806"> N P SI T GJITHA, FEDERALI >

< start="3413.474" dur="4.371"> QEVERIA, PROVINCI >

< start="3414.909" dur="4.637"> QEVERITET, LEADERS KOMUNA, >

< start="3416.41" dur="5.305"> Drejtuesit indigjenë, kanadezët >

< start="3417.912" dur="7.54"> NGA VENDI KA QENE >

< start="3419.613" dur="7.541"> Të bësh gjëra të jashtme. >

< start="3421.782" dur="6.94"> F CHMIJ OT TAN NUK JAN N IN SHKOLL. >

< start="3425.519" dur="6.106"> SHUM, JAN SHUM NJERZIT JAN >

< start="3427.221" dur="4.704"> PUNA NGA SHTPI. >

< start="3428.789" dur="5.572"> SHUM njerëz nuk janë duke punuar në >

< start="3431.692" dur="3.904"> ALL. >

< start="3431.992" dur="5.372"> JEMI PRAKTIKUAR T ALL GJITHA T US SHBA >

< start="3434.428" dur="5.138"> DISTANCIMI SOCIAL. >

< start="3435.662" dur="5.94"> Shpresoj të GJITHA T SHTETIT JAN PR PRAKTIKUES >

< start="3437.431" dur="6.807"> N IN MAYNYRA Q TH KAN SHUM >

< start="3439.633" dur="4.939"> NDIKIMI P ALLR T ALL GJITHA T L JETAVE TONA. >

< start="3441.669" dur="5.371"> KJO JANE JASHTM >

< start="3444.305" dur="3.035"> TIMES. >

< start="3444.638" dur="6.173"> DHE E DI T WE GJITHA KEMI >

< start="3447.107" dur="4.972"> QË. >

< start="3447.407" dur="6.54"> DHE KETO NDRYSHIME T JASHTME >

< start="3450.878" dur="5.438"> ABSOLUTELI DUHET T HA KEMI AN >

< start="3452.146" dur="4.537"> NDIKIMI DHE KANE NDIKIM >

< start="3454.014" dur="6.74"> FAR JEMI po bëjmë në JONUR >

< start="3456.383" dur="5.372"> Kufijve. >

< start="3456.75" dur="8.442"> KJO NUK ANSHT ASHT K LLOJ T SH SHIFTIT N. >

< start="3460.821" dur="6.306"> Pamjet e qeverisë sonë. >

< start="3461.822" dur="8.375"> Kjo është RRETH duke marrë shumë >

< start="3465.258" dur="5.506"> HAPAT PRAKTIKE P TOR MBROJTJEN E >

< start="3467.194" dur="6.406"> SHALNDETI DHE SIGURIA E TYRE >

< start="3470.264" dur="5.905"> Kanadezëve. >

< start="3470.831" dur="7.207"> QUARANTINE 14 DITA ISSHT V SHUM >

< start="3473.667" dur="7.574"> SHUM Hapi tjetër në atë rrugë, >

< start="3476.236" dur="9.977"> DHE DO T P DUHET TI NDODH SHALNDETIN >

< start="3478.105" dur="10.243"> DHE SIGURIA E KANADIANS S F PAR >

< start="3481.308" dur="13.68"> Dhe unë mendoj se T OF GJITHA FEEL SHUM >

< start="3486.28" dur="9.943"> QENI DHE SHUM konfirmues që >

< start="3488.415" dur="8.309"> Q IS DISHT DREJTIMI I DREJTS. >

< start="3495.122" dur="2.402"> >> MERCI BEAUCOUP. >

< start="3496.29" dur="2.102"> >> (Zëri i Tto: >

< start="3496.79" dur="9.009"> FALEMINDERIT TUAJ. >

< start="3497.591" dur="10.677"> Q W NDODHEN SHTYMIN TON >

< start="3498.459" dur="11.144"> KONFERENCA P FORR DIT. >

< start="3505.866" dur="4.004"> >> Pjetri: SHUM RRETH PETER >

< start="3508.335" dur="2.169"> HYRJE T W VESHJE VETM VET ALM >

< start="3509.67" dur="2.235"> JU. >

< start="3509.937" dur="3.303"> INFORMAT E RPORTNDSISHME >

< start="3510.571" dur="4.838"> NGA UPDATA E FEDERALIT >

< start="3511.972" dur="68.001"> MINISTERSRT DITA. >

< start="3513.307" dur="66.666"> JEMI L LNGJUAR T TO AUT >

< start="3515.476" dur="64.497"> NUMBER >